Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Moderator: _BataZiv_0809
- 34sf4drgu67d25
#1176 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Pozdrav,
Upavo sam pregledao sezonu 2. Al' ne cekam mi se do proljeca za sezonu 3. Kako se zove knjiga br. 3? I dali prica u knjizi br3 nastavlja pricu serije...
Upavo sam pregledao sezonu 2. Al' ne cekam mi se do proljeca za sezonu 3. Kako se zove knjiga br. 3? I dali prica u knjizi br3 nastavlja pricu serije...
-
Havarija!
#1177 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
S tim da je i Jaime uvidjevsi kako ga je Ned pogledao, uvijek smatrao da je i Ned zelio tron za sebe.Riddle wrote:Nije htio biti kralj, jer on je vojnik i to je bio citavog zivota. Politika mu ne lezi. Sjeo je na prijestolje onako, bez nekog posebnog razloga i cekao. Takvog ga je nasao Ned i do kraja svog zivota vjerovao da je Jaime htio prijestolje za sebe.
Riddle wrote:Tywin je podigao svoju vojsku kad je cuo da Aerys namjerava spaliti prijestolnicu. To je znacilo da Jaime ionako umire i zato nije bilo smisla vise cekati. Opet kazem, Lannisteri su bili na strani pobunjenika i imali su vise nego dovoljno razloga za to.
Netacno prijatelju, ovo samo Jaime zna, Tywin je jednostavno kalkulisao i cekao ishod bitke na Tridentu, da bi se priklonio pobjedniku.
Tacno za Aerisa, ali i sam valjda znas sto je Jamie i zbog koga otisao u Kings guard.Riddle wrote:Aerys je iz ljubomore prema Tywinu odbio ozeniti Rhaegara sa Cersei i jos mu je oduzeo Jaimea.
- Riddle
#1178 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Mozda u pocetku, ali je vjerovatno brzo postalo jasno da Ned nikad nije imao te ambicije. To mu je Cersei i dobacila u onom njihovom razgovoru kad joj je Ned rekao da pokupi djecu i ode iz grada. Posto Jaime i Cersei sve dijele, sigurno su o tome razgovarali mnogo puta i zato ne vjerujem da je Jaime isto vjerovao za Neda.Havarija! wrote:S tim da je i Jaime uvidjevsi kako ga je Ned pogledao, uvijek smatrao da je i Ned zelio tron za sebe.
Jasno je naglaseno zasto je Tywin cekao. Cak je on to sam i rekao. Moze biti i kalkulisanja, ali glavni razlog za njegovo oklijevanje je bio Jaime.Havarija! wrote:Netacno prijatelju, ovo samo Jaime zna, Tywin je jednostavno kalkulisao i cekao ishod bitke na Tridentu, da bi se priklonio pobjedniku.
Da, ali taj plan bi bio beskoristan da Aerys nije pristao da ga primi. Sto znaci da je odluka bila na njemu i on je to maksimalno iskoristio.Havarija! wrote:Tacno za Aerisa, ali i sam valjda znas sto je Jamie i zbog koga otisao u Kings guard.
-
Havarija!
#1179 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
To se podrazumjeva, ali opet ponavljam da Tywin nikako nije mogao znati za Aerisov plan, jer je to samo Jamie znao.Riddle wrote:Jasno je naglaseno zasto je Tywin cekao. Cak je on to sam i rekao. Moze biti i kalkulisanja, ali glavni razlog za njegovo oklijevanje je bio Jaime.Havarija! wrote:Netacno prijatelju, ovo samo Jaime zna, Tywin je jednostavno kalkulisao i cekao ishod bitke na Tridentu, da bi se priklonio pobjedniku.Riddle wrote:Tywin je podigao svoju vojsku kad je cuo da Aerys namjerava spaliti prijestolnicu.
P.S. Nadam se da ne "spoilamo" ljudima seriju...
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#1180 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
ima tema o knjigama. 
- Chmoljo
#1181 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Storm of Swords... Oluja mačeva.34sf4drgu67d25 wrote:Pozdrav,
- 34sf4drgu67d25
#1182 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Hvala, sutra kupujem 
- Gandalf
#1183 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
meni najbolja knjiga od 5 objavljenih
-
Havarija!
#1184 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ja ti ne preporucujem da kreces od trece knjige (A Storm of Swords), jer nedostaje nekoliko likova iz druge knjige kojih nema u drugoj sezoni serije (Reek, Jojen i Meera Reed, Roose Bolton...), koji su kljucni za radnju, tako da se neces najbolje snaci ako krenes odmah sa ASOS da citas, bolje ti je drugu procitaj, ili najidealnije kreni od prve.34sf4drgu67d25 wrote:Hvala, sutra kupujem
- Tayyip
#1185 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
postoji li neki vodić kroz ovu seriju? 
nemoguće sve pohvatat a tek sam počeo gledati
edit: našao
nemoguće sve pohvatat a tek sam počeo gledati
edit: našao
- kokuz_sa
#1186 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Season 3 premieres 3/31/13
- harisoni
#1187 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Molim nekog ko je pročitao Feast of Crows da da ukratko svoje viđenje ove knjige, trebam počet čitat pa da otprilike znam na koga je fokusirana knjiga. 
- karanana
#1188 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
zavrsih 2. sezonu veceras. manje/vise sve mi je jasno iako i dalje imam problema da popamtim sve karaktere i relacije. imam samo jedno pitanje, mozda je i spoiler pa ko nije gledo nek ni ne cita dalje:
u zadnjoj epizodi, zasto starkova djeca i onaj div sa velikom kitom i ona divljakinja bjeze iz winterfella u plamenu? ko je zapalio winterfell? jesu li to uradili onih 20 okupatora s mora? jeli winterfell vracen u ruke starkovih a ovih 20 pobjegli nazad kuci? ako je vracen pod njihovu kontrolu, zasto ova djeca bjeze?
u zadnjoj epizodi, zasto starkova djeca i onaj div sa velikom kitom i ona divljakinja bjeze iz winterfella u plamenu? ko je zapalio winterfell? jesu li to uradili onih 20 okupatora s mora? jeli winterfell vracen u ruke starkovih a ovih 20 pobjegli nazad kuci? ako je vracen pod njihovu kontrolu, zasto ova djeca bjeze?
-
pin-up
#1189 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Nije im vraćen Wf. a zapalili su ga, ugrubo rečeno a i da tebi dalje ne spoilam, tih 20-ak okupatora sa mora...karanana wrote:zavrsih 2. sezonu veceras. manje/vise sve mi je jasno iako i dalje imam problema da popamtim sve karaktere i relacije. imam samo jedno pitanje, mozda je i spoiler pa ko nije gledo nek ni ne cita dalje:
Bježe jer ostavši tu bivaju nezaštićeni i doslovno ih se bilo ko može dočepati i držati ih kao taoce... To su djeca od važnosti
- karanana
#1190 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
aha znaci, jos se ima nesto saznati o winterfellu i paljevini tamo. znaci nisu ovi u povlacenju jednostavno sve popalili i to je to?
pa ko je usao u WF? zar nije 500 starkovih vojnika bilo okolo njega a ovih 20 iskoristilo rob starkovu naredbu da se svi osim onog pametnjakovica puste da u miru idu nazad kuci?
ali hajde, ako ce kakvo objasnjenje biti u 3. sezoni, onda ovo nije toliko ni bitno sada.
i kako oni zombiji ne napadaju one divljake iza zida? ili cemo o tome kasnije saznati vise?
pa ko je usao u WF? zar nije 500 starkovih vojnika bilo okolo njega a ovih 20 iskoristilo rob starkovu naredbu da se svi osim onog pametnjakovica puste da u miru idu nazad kuci?
ali hajde, ako ce kakvo objasnjenje biti u 3. sezoni, onda ovo nije toliko ni bitno sada.
i kako oni zombiji ne napadaju one divljake iza zida? ili cemo o tome kasnije saznati vise?
- duspi
#1191 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
recimo da je jedan od glavnih razloga što divljaci kreću u pohod taj što žele zid između sebe i njih 
- harisoni
#1192 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Mene zanima otkud to da su Loras i Renli pederi

- Chmoljo
#1193 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
i ti bi bio peder da se Brienne zaljubi u tebe

- Riddle
-
zaon1
#1195 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Valja cekati trecu sezonu... 
- Lakat Jebić
#1196 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
ma ima u knjizi, rainbow guard je renlijeva kraljevska garda, onda brak izmedju njega i margary nije konzumiran, lorasu sve ladje potonule nakon sto je renly umro i sl...harisoni wrote:Mene zanima otkud to da su Loras i Renli pederi![]()
![]()
- harisoni
#1197 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Hvala.Lakat Jebić wrote:ma ima u knjizi, rainbow guard je renlijeva kraljevska garda, onda brak izmedju njega i margary nije konzumiran, lorasu sve ladje potonule nakon sto je renly umro i sl...harisoni wrote:Mene zanima otkud to da su Loras i Renli pederi![]()
![]()
Chmoljo wrote:i ti bi bio peder da se Brienne zaljubi u tebe![]()
- harisoni
#1198 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Al' je neobično bez Tyriona. 
- Chmoljo
#1199 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
šesti. peti je bio Dance with dragons.
- zambaklija
#1200 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
kaaakkooo bi se vooođđe moglo BRBRBRBRRRRrrrrrr čiiiniitiiiineo7 wrote:
Jel' ovo ona boginja ?![]()