Ili Pepea, juce je i on u par navrata glumio napadaca.Lakat Jebić wrote: ja kad igram sokera s realom, gurnem ronalda u spic
Barça-Madrid (Los Clásicos)
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Point.
#1176 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
-
LSD
#1177 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Pa to i ja govorim citavo vrijeme.MrSejo38 wrote:Navijam za Real al brat bratu kenjate previseJohan Cruyf je 1988 postao trener Barcelone i vec tada krece da pravi ovakav stil i to se gradi evo vec 23 godine i u te 23 godine nema plana B samo se poboljsava plan A
fkt ne vidim razlog da mijenjaju taktiku
I sinoc da je Barcelona pobijedila bilo bi zasluzeno samo sto ovdje ne bih bilo kenjanja o nekom planu B
![]()
Navijam za Real bas dugo i ipak gledam realno na neke stvari i mislim da ce biti guravo u LP,opet ce najveci faktor imati sudije i sreca a najvecu korist bi mogao izvuci Man.Utd.Ovi ce se poklat u ove 2 utakmice,garantujem puno zutih i po jedan crveni karton na obje strane i ko god da prodje morace sa nekom kombinovanom ekipom da igra finale protiv Man.Utd
Mislim, šta plan B
Eto Piqua zna Guardiola gurnuti u napad i da glumi ko nekog špica
Nema plana B, ne može na silu
Last edited by LSD on 22/04/2011 00:22, edited 3 times in total.
- Lakat Jebić
#1178 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
mourinho je juce u fudbal uveo poziciju pivota, koju mu je pepe igraoPoint. wrote:Ili Pepea, juce je i on u par navrata glumio napadaca.Lakat Jebić wrote: ja kad igram sokera s realom, gurnem ronalda u spic
-
fixer
#1179 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Kako vam ne dosadi? Daj izmislite nesto drugo.Point. wrote:Hajde sta si se upalio ko chiba. Lazio nema igracki kadar da igra bas ofanzivno a uostalom ovdje nije rijec o Laziju nego o mocnom Realu. Cinjenica je da je juce Mourinho na teren poslao ekipu bez klasicnog napadaca, osim ako me ne zelis ubijediti da je lazni Ronaldo vazda bio klasicni centarfor.Tomahawk11 wrote:Jah, Lazio igra talijanski napadacki stilPoint. wrote:Nisam neki fan niti Reala niti Barce al ono sto sam vidio u zadnje dvije tekme je sljedece, na sta je spao Real Boze sacuvaj. Prvo je veliki Mou na sredinu stavio par mesara i drvosjeca i branio se frajer na Santiago Bernabeu isto da vodi Getafe a ne Real. Jucer je izasao na megdan bez i jednog napadaca. A ekipa vrijedna par milijardi. Neko ce reci dobra trener, za mene je trener koji praktikuje antifudbal, unaprijedjenji fudbal sto je Grcka igrala na Euro 2004. A svi znamo kakko su oni igrali.Hajd ne rise, sta ti to smatras pod napadacem? Ja koliko znam, C.Ronaldo je napadac, Ozil i Di Maria ofanzivni veznjaci, treba li dalje ili ces sam zavrsiti formaciju Reala u ovoj tekmi? Uostalom, @ultima je postavio link, pa pogledaj malo. Poslije je usao Adebayor, pa je C.Ronaldo presao na krilo. A ova prica o antifudbalu, pa vise
Meni je sinocnja tekma bila odlicna, borba za svaki pedalj, visok tempo cijelu utakmicu, sad sto nije bilo golova, krivi su golmani.
S druge strane, navijati za talijanski klub, a reci da je defanziva antifudbalNi kuci u u subotu nisu bili nista bolji, branili se na svom terenu ko da su Real Santander a ne Real Madrid. Ako se ne varam, Capello je prije nekih par godina dobio nogu upravo zbog dosadnog i defanzivnog fudbala, vidjecemo hoce li ista sudbina zadesiti i antifudbalistu Mourinha ili je Real u tolikom qurcu sto zive u sjeni Barce zadnjih sezona da im ovaj Copa del Rey dodje ko osvajanje CL.
Sa onakvim igracima na raspolaganju, Real bi trebao da igra ko podmazan i protiv Barce.
- skenderija04
#1180 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Slazem se sa Sejom da se ne moze mjenjati filozofija i nacin igre koja postoji vec dugi niz godina i koju FCB provodi od najnizih kategorija do prvog tima. To ne samo da ne treba vec je i nemoguce. Ali za mene plan B nije promjena strukture ekipe, vec rokade koje su neophodne u odredjenim trenucima. Npr. sinoc je na poluvremenu Guardiola napravio pravu stvar kada je poslao Pedra na lijevu stranu a Mesija iz sredine prekomandovao na desnu. Dobio je vise prostora i stvorio tri izgledne sanse. Ja mu zamjeram da je dozvolio da prodje citavo poluvrijeme da bi on reagovao. U finalnoj utakmici baciti 45 minuta je luksuz koji se slupo placa. LSD je odlicno primijetio detalj s kraja utakmice kada je Pique zavrsio kao centarfor. To je klasican potez Johana Cruyffa sa kraja 80-tih i pocetka devedesetih kada je jureci rezultatu zadnjim minutima slao Alesanka tadasnjeg centahalfa Barcelone da igra u spicu.LSD wrote:Pa to i ja govorim citavo vrijeme.MrSejo38 wrote:Navijam za Real al brat bratu kenjate previseJohan Cruyf je 1988 postao trener Barcelone i vec tada krece da pravi ovakav stil i to se gradi evo vec 23 godine i u te 23 godine nema plana B samo se poboljsava plan A
I sinoc da je Barcelona pobijedila bilo bi zasluzeno samo sto ovdje ne bih bilo kenjanja o nekom planu B
![]()
Navijam za Real bas dugo i ipak gledam realno na neke stvari i mislim da ce biti guravo u LP,opet ce najveci faktor imati sudije i sreca a najvecu korist bi mogao izvuci Man.Utd.Ovi ce se poklat u ove 2 utakmice,garantujem puno zutih i po jedan crveni karton na obje strane i ko god da prodje morace sa nekom kombinovanom ekipom da igra finale protiv Man.Utd
Mislim, šta plan B![]()
na šta?' s kojim igracima kad nema druge osim ovih?? sistem razrađen do perfekcije u 95% slucajeva to itekako dobro šljaka, naleti Mourinho i sjebe...ali nece se valjda radi jedne tekme citava filozofija tima i taktika mjenjati iznova, to bi bilo apsurdno totalno.
Eto Piqua zna Guardiola gurnuti u napad i da glumi ko nekog špica![]()
zabio je gol Inter tako prošle godine... eto to je neki plan B...pa šta drugo smisliti
pa fakat.
Nema plana B, ne može na silu![]()
-
5 0 5
#1181 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Zar se ne brisu kartoni za finale?LSD wrote:Pa to i ja govorim citavo vrijeme.MrSejo38 wrote:Navijam za Real al brat bratu kenjate previseJohan Cruyf je 1988 postao trener Barcelone i vec tada krece da pravi ovakav stil i to se gradi evo vec 23 godine i u te 23 godine nema plana B samo se poboljsava plan A
![]()
Mislim, šta plan B![]()
na šta?' s kojim igracima kad nema druge osim ovih?? sistem razrađen do perfekcije u 95% slucajeva to itekako dobro šljaka, naleti Mourinho i sjebe...ali nece se valjda radi jedne tekme citava filozofija tima i taktika mjenjati iznova, to bi bilo apsurdno totalno.
Eto Piqua zna Guardiola gurnuti u napad i da glumi ko nekog špica![]()
zabio je gol Inter tako prošle godine... eto to je neki plan B...pa šta drugo smisliti
pa fakat.
Nema plana B, ne može na silu![]()
Problem Barcelone nije Morinho nego nedostatak Puyola u organizaciji. Villa je "suh" zadnjih deset utakmica, Bojan je provrijedjen, Pedro se oporavlja. Pinto nesiguran juce. Ali i pored svega toga Madridu je trebalo dva sata da im daju gol. Tako da ja mislim da Barceloni odbrana nije problem. Problem je juce bio u sredini gdje Xavi i Iniesta nisu bili nesto posebno ostri. Jucerasnja utakmica je mogla otici i tamo i vamo. Da je Barcelona dala gol svi bi rekli niko im nista ne moze. Ovako je sad obrnuta prica. Madrid je odlicno odigrao sinoc, ali da su nadigrali Barcelonu, vala i nisu. Sta ce biti u iducoj utakmici kada Barcelona obavezno mora dati gol u Madridu. Vjerovatno slicna prica kao i sinoc, samo sto ce Barcelona probati probiti zid na neki drugi nacin. Plus za Barcelonu je i to da Carvallo ne igra, koji je za mene bio igrac utakmice sinoc. Uz to, Madrid ima tesku utakmicu u Valenciji. Pepe, no coment.
- Obuca9
#1182 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Post kao da sam ga sam pisaoLakat Jebić wrote:ja sam barcu fkt gotivio do unazad godinu, godinu i po... poceli su mi ic na zivce komentari o vanzemaljcima i vanzemaljskom fudbalu, kao i kad ih neko pobjedi da se to odmah naziva antifudbalom...
a mourinha gotivim odavno, jer inace volim bahate i arogantne likove, al koji imaju na osnovu cega biti takvi...
tako da mi je drago sto je real uzeo
-
5 0 5
#1183 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Prvih 20 minuta je bilo jako nestabilno. Kod oba tima. Nisu mogli sastaviti 3 dodavanja. Kasnije su ulazili polako u ritam. Cak je bio i gol. Samo ponisten. I ja mislim da su morali biti agresivniji pogotovo krajem poluvremena. Ali, valjda su otisli na odmor misleci, dobro je da ne gubimo. Ne vjerujem da je Pep razmisljao da njegov plan ne radi, vise kao, da se ne sprovodi dovoljno dobro.skenderija04 wrote: Ja mu zamjeram da je dozvolio da prodje citavo poluvrijeme da bi on reagovao. U finalnoj utakmici baciti 45 minuta je luksuz koji se slupo placa.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#1184 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
iskreno, i meni na živce zna ići sva priča koja prati njihovu igru. no, tako je to kada imaš "dinastije". sjećam se onog perioda kada se Jordan vratio u Bullse. Mlatnuše Seattle, iduća sezona najbolji skor u istoriji NBA lige (72-10), onda handrenje Jazzera... iduća sezona, Michael i ekipa opet sjajni.hz__semir wrote:Post kao da sam ga sam pisaoLakat Jebić wrote:ja sam barcu fkt gotivio do unazad godinu, godinu i po... poceli su mi ic na zivce komentari o vanzemaljcima i vanzemaljskom fudbalu, kao i kad ih neko pobjedi da se to odmah naziva antifudbalom...
a mourinha gotivim odavno, jer inace volim bahate i arogantne likove, al koji imaju na osnovu cega biti takvi...
tako da mi je drago sto je real uzeo
a priče... priče slične kao i za Barcu. masa novopečenih fanova koji vole samo one najbolje, i masa onih kojima je Bullsa i Jordana navrh glave i koji ne navijaju za Jazzere da pobijede, nego da Bullsi izgube.
uvijek tako bilo i biće. a i te priče bolje prodaju suvenire
-
hau jes no
#1185 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
plan B vam je kad pique uzme loptu i sam krene da ševa a plan C je pique centarfor
- Koolin1
#1186 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Ovo je prvi put da Barca izgubi od reala u zadnje dvije tri godine... znaci nema razloga za paniku i plan B...
-
Corola
#1187 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Ako ih Mourinho skonta kao i sa Interom ,tu planovi citave abecede ne pomazu
.
A da su dosadili sa Barcom kao eto vanzemaljcima,jesu vala i bogu i narodu.
i kad ih neko drmne ,onda ko' biva antifudbal pobijedio.Igru brisi,rezultat pisi.
Pa ne moze ni Ovrebo vazda da ukazuje na ''ljepote fudbala''
A da su dosadili sa Barcom kao eto vanzemaljcima,jesu vala i bogu i narodu.
i kad ih neko drmne ,onda ko' biva antifudbal pobijedio.Igru brisi,rezultat pisi.
Pa ne moze ni Ovrebo vazda da ukazuje na ''ljepote fudbala''
Last edited by Corola on 22/04/2011 07:40, edited 1 time in total.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1188 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Nisam se upalio, nego si ti nerealan. Prvo, antifudbal, je li?Point. wrote:Hajde sta si se upalio ko chiba. Lazio nema igracki kadar da igra bas ofanzivno a uostalom ovdje nije rijec o Laziju nego o mocnom Realu. Cinjenica je da je juce Mourinho na teren poslao ekipu bez klasicnog napadaca, osim ako me ne zelis ubijediti da je lazni Ronaldo vazda bio klasicni centarfor.Tomahawk11 wrote:Jah, Lazio igra talijanski napadacki stilPoint. wrote:Nisam neki fan niti Reala niti Barce al ono sto sam vidio u zadnje dvije tekme je sljedece, na sta je spao Real Boze sacuvaj. Prvo je veliki Mou na sredinu stavio par mesara i drvosjeca i branio se frajer na Santiago Bernabeu isto da vodi Getafe a ne Real. Jucer je izasao na megdan bez i jednog napadaca. A ekipa vrijedna par milijardi. Neko ce reci dobra trener, za mene je trener koji praktikuje antifudbal, unaprijedjenji fudbal sto je Grcka igrala na Euro 2004. A svi znamo kakko su oni igrali.Hajd ne rise, sta ti to smatras pod napadacem? Ja koliko znam, C.Ronaldo je napadac, Ozil i Di Maria ofanzivni veznjaci, treba li dalje ili ces sam zavrsiti formaciju Reala u ovoj tekmi? Uostalom, @ultima je postavio link, pa pogledaj malo. Poslije je usao Adebayor, pa je C.Ronaldo presao na krilo. A ova prica o antifudbalu, pa vise
Meni je sinocnja tekma bila odlicna, borba za svaki pedalj, visok tempo cijelu utakmicu, sad sto nije bilo golova, krivi su golmani.
S druge strane, navijati za talijanski klub, a reci da je defanziva antifudbalNi kuci u u subotu nisu bili nista bolji, branili se na svom terenu ko da su Real Santander a ne Real Madrid. Ako se ne varam, Capello je prije nekih par godina dobio nogu upravo zbog dosadnog i defanzivnog fudbala, vidjecemo hoce li ista sudbina zadesiti i antifudbalistu Mourinha ili je Real u tolikom qurcu sto zive u sjeni Barce zadnjih sezona da im ovaj Copa del Rey dodje ko osvajanje CL.
Sa onakvim igracima na raspolaganju, Real bi trebao da igra ko podmazan i protiv Barce.
2 Real 32 24 5 3 73:23 50 77 16 14 1 1 47:8 43 16 10 4 2 26:15 34
Ovo su samo podaci iz Primere, sa golovima u LP i Kupu, to je oko 100 golova ili cak i vise, nisam siguran da se sa antifudbalom mogu dati toliki golovi
I da, Ronaldo jeste napadac isto ko sto je i Messi napadac. Ne znam sta je tu nejasno? Nisu svi napadaci centarfori
Vecina ove tvoje argumentacije nema neko uporiste, cuj Mourinho antifudbalista
Ljubomora je cudo
- Charuga
- Globalni moderator
#1189 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Na pitanje šta možemo očekivati od dva stratega u dva meča Lige prvaka, Meho Kodro kaže:
- Pepu Guardioli teško je bilo šta mjenjati, jer kako promijeniti ono što mu je donijelo toliko radosti i titula? To što se izgubila jedna utakmice, ne mora značiti da se sada odmah sve morati izvrtati naglavačke. Najveće je pitanje koju će taktiku Mourinho izabrati, hoće li biti isto kao i u srijedu ili će nešto promjeniti.
On, ipak, u ruci ima više šema od Barcelone, koja teško da može odstupiti od svog uobičajenog načina igre - rekao je Kodro.
- Pepu Guardioli teško je bilo šta mjenjati, jer kako promijeniti ono što mu je donijelo toliko radosti i titula? To što se izgubila jedna utakmice, ne mora značiti da se sada odmah sve morati izvrtati naglavačke. Najveće je pitanje koju će taktiku Mourinho izabrati, hoće li biti isto kao i u srijedu ili će nešto promjeniti.
On, ipak, u ruci ima više šema od Barcelone, koja teško da može odstupiti od svog uobičajenog načina igre - rekao je Kodro.
- ultima_palabra
#1190 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Mislim da ljudi zamjeraju Pepu što ne mijenja neke sitne stvari u toku utakmice koje je prije radio (sjećam se rotacija Messi-Eto'o)... uvođenje novog igrača, rotacija dvojice koji su već na terenu, pokušaj da se napadne na dijelu terena gdje je protivnik ranjiv, pokušati igrati brže i direktnije bar 20-30 minuta, itd... Ne mora se odricati kompletne filozofije, to je nemoguće.
Tu je onda problem što ima malo igrača na raspolaganju, ali to je njegov izbor... previše igrača mu remeti harmoniju u svlačionici, ali uz par povreda na kraju dočeka situaciju da ne može ubaciti nikoga ko bi mogao promijeniti nešto u velikoj utakmici.
Tu je onda problem što ima malo igrača na raspolaganju, ali to je njegov izbor... previše igrača mu remeti harmoniju u svlačionici, ali uz par povreda na kraju dočeka situaciju da ne može ubaciti nikoga ko bi mogao promijeniti nešto u velikoj utakmici.
-
Ali_G
#1191 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Evo, skenderija i ultima su to fino pojasnili. Ne mijenjati filozofiju, al pokusati neke rokade. Spanska liga se moze gurati i bez toga, al problem moze biti u LP. Mnogo jakih i kvalitetnih ekipa i samo je pita je vremena kad ce se poceti kopirati Mourinjove zamisli. Evo vec trecu godinu bi Barca mogla imati probleme u polufinalu. O tome je rijec:)
- Topla voda
#1192 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
meni samo nije jasno ko je prvi proturio pricu da je ovo krojfova vizija fudbala?
i kao radilo se na tome,a on je furao ovu igru i tada.
nidje veze,barsa od prije pet godina s ovom,a kamo li barsa sa stojickovim,pepom,kumanom ili klajvertom.
pa vise je licio arsenal sa berkampom,ljunbergom i piresom na ovu sad barsu,nego barsa koju je vodio krojf sa goikoceom,romariom i stoickovim.a o uspjesima da ne pricamo.
ne znam ,sve neka naknadna pamet,ovaj je izmislio,ovaj je uveo...sve neko pametovanje.
po meni,ovo je pepova barselona.napravio je u 3 godine transfera 300 miliona eura,procistio,vidio sta mu treba i kako zeli da se stvari odvijaju na terenu.
uz to ,odigrao je u krojfovoj barsi dovoljno,pa poslije za vrijeme robsona.. pa van gala..i nagledao se i trenera i igraca,tako da ima svoju viziju,i to viziju u kojoj mu ne treba zlatan u spicu kao jedini napadac,niti anri,nego vilja.
barsa igra ovako,jer je ovo pepova vizija fudbala,a ne krojfova,i ovu ce viziju pep gurati i ako bude trener nekog drugog tima,a barsa ce sa novim trenerom igrati drugacije.
ispade sad pep,ko ono sto lsd kaze,samo vodu raznosi na treningu,mogu oni i sami igrati
kakav ba krojf,nek se ufati katalonije i nek je trenira,fol strucnjak i vizionar
i dje mu je sin ,da opet malo zaigra za barsu,onako vizionarski vidjeno od starog
i kao radilo se na tome,a on je furao ovu igru i tada.
nidje veze,barsa od prije pet godina s ovom,a kamo li barsa sa stojickovim,pepom,kumanom ili klajvertom.
pa vise je licio arsenal sa berkampom,ljunbergom i piresom na ovu sad barsu,nego barsa koju je vodio krojf sa goikoceom,romariom i stoickovim.a o uspjesima da ne pricamo.
ne znam ,sve neka naknadna pamet,ovaj je izmislio,ovaj je uveo...sve neko pametovanje.
po meni,ovo je pepova barselona.napravio je u 3 godine transfera 300 miliona eura,procistio,vidio sta mu treba i kako zeli da se stvari odvijaju na terenu.
uz to ,odigrao je u krojfovoj barsi dovoljno,pa poslije za vrijeme robsona.. pa van gala..i nagledao se i trenera i igraca,tako da ima svoju viziju,i to viziju u kojoj mu ne treba zlatan u spicu kao jedini napadac,niti anri,nego vilja.
barsa igra ovako,jer je ovo pepova vizija fudbala,a ne krojfova,i ovu ce viziju pep gurati i ako bude trener nekog drugog tima,a barsa ce sa novim trenerom igrati drugacije.
ispade sad pep,ko ono sto lsd kaze,samo vodu raznosi na treningu,mogu oni i sami igrati
kakav ba krojf,nek se ufati katalonije i nek je trenira,fol strucnjak i vizionar
i dje mu je sin ,da opet malo zaigra za barsu,onako vizionarski vidjeno od starog
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#1193 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Ovo je fakat nevjerovatno. 
Sad se raspravlja kako Barcelona treba vršiti neke rokade i slično... kao da je Madrid neku noć razvalio Barcu i zabio 5 golova. Smiješno. Barca je mogla zabiti gol isto kao što ga je zabio i Real. Samo su oni imali više sreće, to je sve.
Do kraja vjerni svojoj filozofiji, zato ih volim. A slažem se da je sastav mali i kratak.
Sad se raspravlja kako Barcelona treba vršiti neke rokade i slično... kao da je Madrid neku noć razvalio Barcu i zabio 5 golova. Smiješno. Barca je mogla zabiti gol isto kao što ga je zabio i Real. Samo su oni imali više sreće, to je sve.
Do kraja vjerni svojoj filozofiji, zato ih volim. A slažem se da je sastav mali i kratak.
- fidoremilienko
#1194 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Sreća?
Jbte, znaš šta bi bila sreća? Da je Barcelona svih 120 minuta napadala, Real nije imao niti jednu jedini priliku/ozbiljnu šansu i iz prve prave prilike zabiju gol. E to se zove sreća, a ono što je RMD demontrirao neku noć, nazivati srećom, je u najmanju ruku neozbiljno
Jbte, znaš šta bi bila sreća? Da je Barcelona svih 120 minuta napadala, Real nije imao niti jednu jedini priliku/ozbiljnu šansu i iz prve prave prilike zabiju gol. E to se zove sreća, a ono što je RMD demontrirao neku noć, nazivati srećom, je u najmanju ruku neozbiljno
- Creasy
#1195 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Fudbaler Real Madrida Pepe izvinio se zbog "nepristojne gestikulacije" tokom proslave pogotka Kristijana Ronalda kojim je Real pobedio Barselonu sa 1:0 u finalu Kupa kralja.
"Želeo bih da se izvinim zbog načina na koji sam proslavio Ronaldov gol. Zaneo sam se zbog euforije koja je nastala u tom trenutku. Žao mi je zbog toga", rekao je Pepe kojem se saigrač Alvaro Arbeloa tokom radovanja skrenuo pažnju da pazi šta radi, jer vređa navijače Barselone načinom na koji proslavlja pogodak.
Real Madrid je u sredu osvojio trofej Kupa kralja, pošto je u finalu posle produžetaka pobedio Barselonu sa 1:0, golom Kristijana Ronalda u 103. minutu.
Sta ti je kulturan narod...
-
fukushima
#1196 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
materi se izvinjaji nekulturni stvore, ja sam moro djecu u drugu sobu da odvedemCreasy wrote:Fudbaler Real Madrida Pepe izvinio se zbog "nepristojne gestikulacije" tokom proslave pogotka Kristijana Ronalda kojim je Real pobedio Barselonu sa 1:0 u finalu Kupa kralja.
"Želeo bih da se izvinim zbog načina na koji sam proslavio Ronaldov gol. Zaneo sam se zbog euforije koja je nastala u tom trenutku. Žao mi je zbog toga", rekao je Pepe kojem se saigrač Alvaro Arbeloa tokom radovanja skrenuo pažnju da pazi šta radi, jer vređa navijače Barselone načinom na koji proslavlja pogodak.
Real Madrid je u sredu osvojio trofej Kupa kralja, pošto je u finalu posle produžetaka pobedio Barselonu sa 1:0, golom Kristijana Ronalda u 103. minutu.
-
Johnny_x
#1197 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Barsa je trenutno jedan od najacih timova na svijetu to se ne moze poreci, ali moraju imati plan B za Murinjovu taktiku, jer Murinjo 2 puta Barsu na slican nacin pobjedzuje i to ne u nekim nevaznim utakmica. Sta ako Barse bude ista taktika u LP a Realova ista mislis da ce Barsa moci proci Real ili ako prodje ako mu dodje Manchester sa jos jacom odbranom. Njima je njihova filozofija donjela trofeje ali Murinjova taktika ih je izbacila iz polufinala i izgubili su kup.LSD wrote:Ja ne znam šta Guardiola može još izmisliti za ovu Barcu...ne znaju se braniti, pa da igraju defanzivno, navuku protivnika i da oni udaraju kontre - to ne može...opet kažem, Barca ima takve igrace (sve je to mahom oko 170 cm i izgledaju kao patuljci naspram Realovih ili Čelzijevih atleta i strojeva, realno govoreci) igrace koji su odlicni tehnicari ali nemaju fizicku snagu kao npr. Pepe, Ramos,Carvalho, Ronaldo,Khedira itd (da ne pricam o Esienu,Terryiu,Ferdinandu,Vidicu itd), pošto su niski nemaju ni skok igru (ako si primjetio Barca vrlo rijetko izvodi direktno korner vec uvijek idu na dodavanje) jer nemaju Pedro, Messi i Villa šta tražiti u skoku pored 15-20 cm viših stopera...oni ce nadigrati pasovima svakoga, nadtrcati skoro svakoga, ali su u fizickom smislu inferiorni naspram vecine ovih vrhunskig timova.Johnny_x wrote:Sve to stoji al sinosnja Barsina filozofija nece nikad proci pored Murinjove taktite, moraju imati plan B za Murinjovu taktiku i za utakmice poput sinosnje, oni su mogli igrati do sad ali ne bi mogli dati golaLSD wrote: Ja cu ti reci samo cinjenice i ništa više ...dosad 32 odigrane utakmice u Primeri i samo jedan poraz (i to od Herculesa na svom Nou Campu u prvim kolima, koji je kasnije savladan 3-0 na njihovom terenu)...Barcelona je zabila ubjedljivo najviše golova u ove sezoni (kao i u prošloj) 86 golova (drugi je Real sa 73)...najmanje je primila golova u dosadašnja 32 kola (17) drugi je opet Real sa 23...igrala je u finalu Kupa gdje je ispala na produžetke od Reala i igra polufinale Lige Prvaka.
I sad treba svu tu igru i taktiku syebati i izmišljati toplu vodu i nekakv famozni plan B![]()
.
Kako ne kontaš da je Barca stroj koji se nikome ne prilagođava (vec naprotiv ona tjera protivnika na to jer su u stanju nametnuti volju u 95% slucajeva, Mourinho ih zna sjebati u zadnje vrijeme ali nece se valjda zbog izuzetka mjenjati pravilo i koncepcija) ,niti ima potrebu za nekakvim planom B...ljudi imaju svoju filozofiju fudbala koji su razvijali decenijama i koju ne žele mjenjati tek tako ...zijane tekmu i vozdra...ispadnu iz LP, pa šta - neko mora ispasti....nece oni mjenati svoj stil i filozofiju zbog forumaša sa Sa-X i smišljati nekakve planove B.
I sad, kako da Guardiola sa takvim igracima igra drugacije nego što sad igra (a ekipa mu igra odlicno) vec nekoliko godina - vec sam navao njihovu statistiku koja je impresivna...zar to nebi bilo kontraproduktivno da izmišlja nešto novo??
da ih tjera da igraju drugacije nego što mogu i nego što sad igraju![]()
Ima samo Pique kao visokog igraca i oni moraju igrati "po zemlji" htjeli ili ne htjeli...citava im je ekipa i svi igraci su im selektirani tako da mogu igrati samo ovo što igraju sad...nemaju ni nekih kostolomaca koji bi odgovorili na Realovu igru (i Busquets koji je kao najjaci i naprljaviji u timu jer fizicki slina naspram Pepea, Ramosa, Khedire).
Ukratko, ne znam šta Pep može smisliti novo u njihovoj igri i kako ih može promjeniti i taj plan B...to je to što ima trenutno.
-
fukushima
-
Bušman
#1199 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Kao sto rekoh, Pedro je mogao biti 5 milimetara vise prema svom golu i onda ne bi bio ofsajd kod ponistenog gola Barce. Ko zna sta bi se onda desilo...fidoremilienko wrote:Sreća?![]()
- ultima_palabra
#1200 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Sranje... ali vraća se Lass, tek sad će zglobovi da plačufukushima wrote:REAL BEZ KHEDIRE DO KRAJA SEZONE
http://www.sportsport.ba/ino_fudbal/rea ... zone/55661