Iako rizikujem da budem prozvan pljuvačem mislim da je razlog tome što nismo nikad imali ni približno dobrog trenera kao što smo imali dobre igrače. Sušiću se neke pozitivne stvari ne mogu osporiti iako sam ga znao kritikovati ne može se reći da ništa nije dobro uradio (iako krajni rezultat nije kao što smo očekivali) ali mislim da je ključ u Portugalu bio upravo to što si rekao Bento (koji ne slovi baš za velikog trenera) nas je pročitao kao bukvar i to se odmah vidilo ali zašto se nije reagovalo ne znam. Teško je igrati 5-6 utakmica na isti fazon i očekivati da smo još uvijek zagonetka protivnicima i nemati neki rezervni plan. Važna stvar je također da sebe dovodimo u situaciju da na smotre moramo ići preko veliki. Lakše je bilo pobijediti obije sa Albanijom i Rumunijom a izgubiti obije protiv Francuza, nego se pokušati nadigravati sa Portugalcima.oridjidji wrote:pa covjek je odbranio slican slobodnjak par minuta kasnije zato sto se bolje postavio ... na isti nacin mu je opucao kristijano, a on taj slobodnjak skinuo... Ali manimo se vise Portugala ljudi su nas dobili, zivot ide dalje, odigrali su borbenije, natrcali su nas, imali su konstantan presing , doduse malo im je pomogao splet okolnosti kao "los sudija", isti je doduse pomogao i nama ... tako da sve u svemu ne mozemo reci da nismo nezasluzeno izgubili. nasi su psihicki i fizicki pali nakon gola u 7 minuti i to je utakmicu odvelo vec poznatim pravcem... sigurno bi nas pobjedili i da nisu dali rani go, jer mi nismo igrali ni priblizno dobro kako smo znali. bento je u potpunosti procitao nasu igru i otuda je upalio onaj presing na nasu zadnju liniju i zadnje vezne jer vidjelo se da u svim nasim utakmicama upravo oni iznose loptu na polovicu protivnika, puno vise nego ofanzivnije orijentisani veznjaci, koji se gotovo nikada nevracaju po loptu,a tek da ne govorim o tome koliko se lose i sporo krecu...jeza u ledja wrote:Je li ovdje ima vise od metar od stative? Hocemo li se sloziti oko toga? Eto gol je sirok preko 7 metara pa skontaj, ovo je izmedju metar i dva metra od stative. (mislim lopta u trenutku kad pogadja)Dead Man Walking wrote:![]()
Lopta ima relativno normalnu putanju znaci ne skrece odjednom udesno (iz ove perpektive). U visini je negdje koljena.
Da li se mozemo sloziti s tim da ovo nije pretjerano precizan udarac?
Shodno ovom iznad, da li se onda mozemo sloziti sa tim da kad bi neko htio, bilo koji izvodjac slobodnjaka bi mogao ovo gadjati sa uspjehom? (Recimo Pjanic)
Ako se slozis sa ovim iznad, onda ispada da je gol zagarantovan jer ga Begovic ne moze stici.
Ne znam, mozda je Ronaldov sut toliko brzi od ostalih da bi suteve drugih Begovic stigao? Ali i da je tako, opet onda ne ostaje nista nego da stojis blize sredini gola. Uostalom mozes napraviti veci zid.
hajmo pricati o lijepim momentima sa reprezentacijom ovom sada i u proslosti i odgonetnuti sta je to sto nas konstantno cini neuspijesnim iako imamo vrsne igrace kroz generacije. prije smo imali i kodru i baljica i hibica, salihamidzica, barbareza, topica i jos druge igrace u zvucnijim klubovima, pa nikada nismo napravili plasman na veliku smotru. sta je razlog tome?
nemoguce je da sami tome nismo pridonjeli i da nam je uvijek neko drugi kriv...
Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Korisničkoime
#1176 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
-
Korisničkoime
#1177 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Pogledaj gdje nam igrači igraju trebalo bi ti biti jasno da Man.C., Roma, Lacio, Sevilla, pa ni Hoffenheim ni Rangersi ni Stoke neće plaćati milione nikom ko ne vrijedi. U prošlim kvalifikacijama si imao prvog strijelca i prvog asistenta Bundeslige jednog od najboljih mladih igrača Evrope, drugog defanzivca Francuske lige. To sve naravno nije dovoljno da bi bili prvaci ili igrali finale neke završnice ali to niko i ne očekuje.amko76 wrote:Ja bih volio da mi neko kaže na čemu se temelji mišljenje da smo mi bolji od bilo koga? Reprezentacija koja se nikad nigdje nije uspjela kvalifikovati, niti ostvariti ikakav rezultat ikada. Kada pitam svi samo sliježu ramenima
-
ja71
#1178 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Mozda je upravo to ogledalo ko smo i sta smo.Korisničkoime wrote: Lakše je bilo pobijediti obije sa Albanijom i Rumunijom a izgubiti obije protiv Francuza, nego se pokušati nadigravati sa Portugalcima.
Svi brzo zaborave kako nas je Miske spasio protiv Bjelorusa i to kod kuce
a ono je bio lucky punch u zadnjim minutama
- bingov buraz
#1179 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ovo podvuceno nije daleko od Cirine izjave da je Miske kriv za prosli barazjust principe wrote:Dva dana nakon teškog poraza u Portugalu iz Bratislave nam se javio izbornik reprezentacije BiH Safet Sušić.
Selektore, kako objašnjavate potpuno psihičku nespremnost igrača za meč u Lisabonu, u prvih pola sata nismo postojali na terenu?
Nije to do psihičke nespremnosti, Portugal je mnogo bolji od nas i to se vidjelo na početku, ali i tijekom čitavog meča nismo im mogli parirati ni u jednom segmentu ige. Nema sumnje da se radi o jednoj od najboljih reprezentacija na svijetu. Savršeno su odigrali svi njihovi igrači, teško mi je reći ko je bio bolji Ronaldo, Nani ili Pepe koji je potpuno neutralisao našeg najboljeg igrača Edina Džeku.
[/b]
...a usput je i netacno jer nismo vidjeli duel Dzeko vs Pepe nego Dzeko vs Pepe+B.Alves+jos neko iz portugalskog tima
- Sezam
#1180 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
2. kolo: BiH – Latvija (11. septembar 2012.)
Vec vidim...45000 na Kosevu...
Vec vidim...45000 na Kosevu...
- just principe
#1181 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
bingov buraz wrote:
Ovo podvuceno nije daleko od Cirine izjave da je Miske kriv za prosli baraz![]()
...a usput je i netacno jer nismo vidjeli duel Dzeko vs Pepe nego Dzeko vs Pepe+B.Alves+jos neko iz portugalskog tima
iz konteksta vadis rijeci, jer ako je Pepe bio zaduzen za Dzeku logicno da ce njega spomenuti jer im je najbolji stoper ( naravno Dzeko je bio udvojen, utrojen ali glavni je bio papak Pepe )
Susic nikad ne bi optuzio jednog igraca za poraz u protivnom ne bi nista za Dzeku rekao vec bi naglasio da je Lulic zajebo stvari..
- gol-man
#1182 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Drug , jesi li IKAD stao na gol, da vidis koliko je to. Problem sa Ronaldom je sto on moze loptu sutnuti gdje hoce. Asmir se ondje izvukao da vidi loptu jer je bio pokriven, jer kad se pomjeris prema sredini MORAS DA CUCNES da bi vidio loptu, a on sa svojih skoro 2 metra onda nema mogucnost brzog refleksa. Niti jedan golman se ne "baciti" iz mjesta daleko, pogledaj pazljivo reakciju svih golmana prije suta ( u trenutku kada igrac suta golman poskoci malo sa ove noge i ima dalji skok).oridjidji wrote:jeza u ledja wrote:Je li ovdje ima vise od metar od stative? Hocemo li se sloziti oko toga? Eto gol je sirok preko 7 metara pa skontaj, ovo je izmedju metar i dva metra od stative. (mislim lopta u trenutku kad pogadja)Dead Man Walking wrote:![]()
Lopta ima relativno normalnu putanju znaci ne skrece odjednom udesno (iz ove perpektive). U visini je negdje koljena.
Da li se mozemo sloziti s tim da ovo nije pretjerano precizan udarac?
Shodno ovom iznad, da li se onda mozemo sloziti sa tim da kad bi neko htio, bilo koji izvodjac slobodnjaka bi mogao ovo gadjati sa uspjehom? (Recimo Pjanic)
Ako se slozis sa ovim iznad, onda ispada da je gol zagarantovan jer ga Begovic ne moze stici.
Ne znam, mozda je Ronaldov sut toliko brzi od ostalih da bi suteve drugih Begovic stigao? Ali i da je tako, opet onda ne ostaje nista nego da stojis blize sredini gola. Uostalom mozes napraviti veci zid.
Ima jos dva problema, lopta koja leti kao balon (promjenjivo) i nacin suta ( pogledaj samo brzinu lopte i njenu putanju , i upitaj koga hoces iz BH premijer lige moze li onako sutnuti loptu. On je sutnuo punom snagom , a lopta je imala savrsenu putanju tik iznad glava zivog zida, bez felsa i bez gubitka snage). Najlakse ti je , otidji na teren , nadji nekog da stane i pokusaj sutati sa one udaljenosti punom snagom, i da lopta ima slicnu putanju (slicne, jer onakvu malo ko da moze postici , a ti vrijede preko 50 mil eura)
Po mom misljenju dobro je Asmir branio, i imamo golmana za sljedecih 10 godina
- bingov buraz
#1183 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Pa onda nije trebao spominjati ni Dzekino ime,jednostavno kaze svi su lose odigrali i gotovo kao sto i jeste (cast Rahimicu).just principe wrote:bingov buraz wrote:
Ovo podvuceno nije daleko od Cirine izjave da je Miske kriv za prosli baraz![]()
iz konteksta vadis rijeci, jer ako je Pepe bio zaduzen za Dzeku logicno da ce njega spomenuti jer im je najbolji stoper ( naravno Dzeko je bio udvojen, utrojen ali glavni je bio papak Pepe )
Susic nikad ne bi optuzio jednog igraca za poraz u protivnom ne bi nista za Dzeku rekao vec bi naglasio da je Lulic zajebo stvari..
-
LSD
#1184 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Slovaci su nam došli kao bjelorusi ove prošle kvalifikacije, sa njima igramo te dvije vezane...ovaj put jurišamo na prvo mjesto, a prvi preduslov za to je NEpodcijenjivanje protivnika (ukljucujuci i Lihtenštajn)
- jeza u ledja
#1185 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Slovacki tim nije bas zajebancija, po igrackom kadru su tu negdje.
Evo gledam im igrace:
Marek Hamsik (Napoli) - jedan od najboljih veznjaka u Italiji vec nekoliko godina, a ima i dobar friz.
Martin Skrtel (Liverpool) - jedan od najruznijih stopera u Engleskoj, sto je veliki podvig.
Jan Mucha (Everton) - jes da je rezerva Tim Howardu, ali sigurno dobar golman
Juraj Kucka (Genoa) - centralni vezni
Miroslav Stoch (Fenerbahce) - krilo
Wladimir Weiss (Espanyol) - on se trudi da bude ruzan ko Skrtel ali mu ne ide jer je tatin sin
Jan Durica (Lokomotiv Moskva) - stoper
Tomas Hubocan (Zenit) - bek
Filip Holosko (Besiktas) - spitz
Erik Jendrisek (Freiburg) - napad
Radoslav Zabavnik (Mainz) - odbrana
Kornel Salata (Rostov) - odbrana
Marek Cech (Trabzonspor) - odbrana
Bogami, nimalo naivan tim, ovako poimence.
Naravno ne igraju pojedinci , vec tim. Npr. sad kad bih izlistao grcke igrace izgledali bi mozda i losije od ovih iznad, ali opet je Grcka jaci tim.
Evo gledam im igrace:
Marek Hamsik (Napoli) - jedan od najboljih veznjaka u Italiji vec nekoliko godina, a ima i dobar friz.
Martin Skrtel (Liverpool) - jedan od najruznijih stopera u Engleskoj, sto je veliki podvig.
Jan Mucha (Everton) - jes da je rezerva Tim Howardu, ali sigurno dobar golman
Juraj Kucka (Genoa) - centralni vezni
Miroslav Stoch (Fenerbahce) - krilo
Wladimir Weiss (Espanyol) - on se trudi da bude ruzan ko Skrtel ali mu ne ide jer je tatin sin
Jan Durica (Lokomotiv Moskva) - stoper
Tomas Hubocan (Zenit) - bek
Filip Holosko (Besiktas) - spitz
Erik Jendrisek (Freiburg) - napad
Radoslav Zabavnik (Mainz) - odbrana
Kornel Salata (Rostov) - odbrana
Marek Cech (Trabzonspor) - odbrana
Bogami, nimalo naivan tim, ovako poimence.
Naravno ne igraju pojedinci , vec tim. Npr. sad kad bih izlistao grcke igrace izgledali bi mozda i losije od ovih iznad, ali opet je Grcka jaci tim.
Last edited by jeza u ledja on 18/11/2011 17:10, edited 1 time in total.
- shalla
#1186 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Najviše me strah zabavnika, salate i kučke

- bingov buraz
#1187 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Moraju biti slabi kad im jedan covjek igra i na krilu i i veznom redu 
- jeza u ledja
#1188 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Hahahabingov buraz wrote:Moraju biti slabi kad im jedan covjek igra i na krilu i i veznom redu
Pa krilo je vezni red.
On im vrijedi duplo.
- denimb
#1189 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Opet"Mogu biti zadovoljan, jer nisam želio igrati s Grcima na kraju kvalifikacija. Ovako ćemo u idućoj godini imati četiri utakmice u kojima je realno očekivati da osvojimo najmanje devet bodova, a ako još u Atini otkinemo bod, bit ćemo u odličnoj poziciji. Dobro je da posljednju utakmicu u kvalifikacijama gostujemo u Litvaniji koja bi u tom trenutku već trebala biti otpisana", rekao je Pape za Sarajevo-x.com.
Koliko utakmica mu treba da shvati da mi na bod ne znamo igrati
- bingov buraz
#1190 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
shalla wrote:Najviše me strah zabavnika, salate i kučke![]()
Ovo ko igra asocijacija...moj konacni odgovor list
- Sasvim_Obican
#1191 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Slovačka je jedna jako neugodna ekipa. Pa oni su na SP 2010 došli do druge faze, a u ovim kvalifikacijama ih je Armenija kući tukla 0-4. Vjerujem da i oni na našu reprezentaciju gledaju kao na "sigurne bodove". Prema tome, oprez i tu mora postojati.
- jeza u ledja
#1192 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Mene najvise strah Róberta Ježa, igraca Polonije, veznjaka reprezentacije Slovacke.shalla wrote:Najviše me strah zabavnika, salate i kučke![]()
- ultima_palabra
#1193 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Po imenima su bare-bare sa nama... prije dvije godine su bili bolji od nas, sad smo mi malo bolji kao tim, ali sve je to u 5 deka.
O Grcima da ne govorimo, objektivno su oni favoriti grupe a mi smo ti koji trebaju dokazati da možemo igrati protiv njih.
O Grcima da ne govorimo, objektivno su oni favoriti grupe a mi smo ti koji trebaju dokazati da možemo igrati protiv njih.
- slobodni armirach
#1194 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
zbog raznoraznih strahova i opreza ne idemo na Euro 2012,..a posto cemo i dalje biti vjeciti defanzivci, nema puno nade za svjetsko u brazilu
-
Goblin
#1195 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Imas UEFA i FIFA ranking listu koja je veoma realna i pouzdana. Po toj listi smo bolji od mnogih ,onako jedan osrednji tim,koji moze izaci na kraj sa ekipama sa dna i sredine te liste ali koja ne moze ni prismrditi ekipama koje su rangirane do nekog 15-og mjesta te liste. A da bi se igdje plasirao,moras napraviti podvig,cudo a mi to nismo sposobni. Btw,Grcka je osma na toj rang listi ispred Portugala.amko76 wrote:Ja bih volio da mi neko kaže na čemu se temelji mišljenje da smo mi bolji od bilo koga? Reprezentacija koja se nikad nigdje nije uspjela kvalifikovati, niti ostvariti ikakav rezultat ikada. Kada pitam svi samo sliježu ramenima
- ProbuseniDolar
#1196 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Po meni uspjeh je ako budemo drugi, jer su Grci klasa iznad nas. Mi i Slovaci smo tu negdje i tu ce se voditi bitka za drugo mjesto. Vidim Susic je vec rekao da je cilj prvo mjesto. Malo ambiciozno s njegove strane, valjda pod uticajem svih desavanja proteklih dana.
- denimb
#1197 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
ProbuseniDolar wrote:Po meni uspjeh je ako budemo drugi, jer su Grci klasa iznad nas. Mi i Slovaci smo tu negdje i tu ce se voditi bitka za drugo mjesto. Vidim Susic je vec rekao da je cilj prvo mjesto. Malo ambiciozno s njegove strane, valjda pod uticajem svih desavanja proteklih dana.
A onda je po tebi malo ambiciozno reci i da hocemo na SP da se kvalifikujemo?
Ako je ambiciozno reci da hocemo na SP, koji klinac onda igramo kvalifikacije uopce, onako kao San marino raje radi?
Ajmo onda utvrditi taj defetizam u glavu igraca, pa cemo se onda izvaliti u fotelje i opet gledati zavrsnicu turnira bez nase reprezentacije.
-
Baudelaire
#1198 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Fakat imate nekakav jebeno podanički mentalitet, a većina vas ne zna ni pet igrača Grka. Ne znate ni naša 3-4, ali znate eto da su Grci duplo jači od nas i da trebamo svaki bod slaviti protiv njih.
- ganjeta
#1199 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Baudelaire wrote:Fakat imate nekakav jebeno podanički mentalitet, a većina vas ne zna ni pet igrača Grka. Ne znate ni naša 3-4, ali znate eto da su Grci duplo jači od nas i da trebamo svaki bod slaviti protiv njih.
Grčku smo vidjeli na koševu, taraba realno...mi ako budemo pravi i bez nekih iluzija koje nas krase, sa ovim timom i još pojačani sa nekim imenima koja smo ovdje spominjali moramo i možemo napasti prvo mjesto.
- just principe
#1200 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Baudelaire wrote:Fakat imate nekakav jebeno podanički mentalitet, a većina vas ne zna ni pet igrača Grka. Ne znate ni naša 3-4, ali znate eto da su Grci duplo jači od nas i da trebamo svaki bod slaviti protiv njih.
grci NISU jaci od nas ali oni su grci i nemaju mentalitet gubitnika vec imaju pobjednicki mentalitet...znamo da je nas Dzeko bolji od bilo kojeg njihovog napadaca ( gekas, Samaras