Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
Komrad

#1176 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Komrad »

1gorstak wrote:
Bosnjacko odbijanje etnicke podjele nema veze sa brojem Bosnjaka u opstini Sekovici nego sa cinjenicom da ne zele ograniciti vlastiti zivotni prostor na djelic BiH. Onog trenutka kada prihvate da manji entitet nije i njihov, gube pravo da odlucuju o sudbini tog entiteta jer su prihvatili to da taj komad teritorije nije i njihov. A to bi otvorilo vrata separatizmu i Bosnjake hermeticki zatvorilo u neodrziv rezervat.
izvini molim te a gdje sam ja rekao da Bosnjaci trebaju ograniciti svoj zivotni prostor? Ne trebaju
nego ta RS u kojoj se nalaze i Sekovici mora osigurati institucionalnu ravnopravnost svakom narodu i ucesce u radu institucija od komunalnog do predsjednika entiteta eto nek se uvede npr. da u institucijama mora raditi minimalno 20% Bosnjaka i 10% Hrvata i isto tako i u ostalim entietima

Da od 6 najvaznijih funkcija u svakom entitetu nijedan narod ne moze imati vise od dvije a da svaku mora imati minimalno jednu poziciju...

itd...
Komrad

#1177 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Komrad »

1gorstak wrote:
Ako dodje do dogovora o podjeli teritorije, eto vam tri entiteta. Fol je u tom sto ne moze doci do tog dogovora i kako procenat Bosnjaka u ukupnom stanovnistvu bude rastao, treba se ratosiljati sa tom stupidnom idejom da ce (kako budu jacali) ipak prihvatiti ogranicavanje svog utjecaja na rezervat.
Pa problem je sto broj Bosnjaka raste samo tamo gdje su i sada vecina... ne raste im broj ni u Livnu ni u Sekovicima
Komrad

#1178 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Komrad »

NightSkyWalker wrote:
Komrad wrote:
NightSkyWalker wrote:Kakva je fajda od ovih politickih dogovora kada ce uskoro i kod na protesti(grupa sa fb-a) i svi politicari ce biti zbaceni sa politicke scene?

:?
Pusti se Fahrinih prica
Ti si 85 godiste.
Stariji druze.. parodn gospodine .. stariji
1gorstak

#1179 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by 1gorstak »

Komrad wrote:
1gorstak wrote:
Bosnjacko odbijanje etnicke podjele nema veze sa brojem Bosnjaka u opstini Sekovici nego sa cinjenicom da ne zele ograniciti vlastiti zivotni prostor na djelic BiH. Onog trenutka kada prihvate da manji entitet nije i njihov, gube pravo da odlucuju o sudbini tog entiteta jer su prihvatili to da taj komad teritorije nije i njihov. A to bi otvorilo vrata separatizmu i Bosnjake hermeticki zatvorilo u neodrziv rezervat.
izvini molim te a gdje sam ja rekao da Bosnjaci trebaju ograniciti svoj zivotni prostor?
Pa govoris gluposti o trecem entitetu.
Komrad

#1180 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Komrad »

1gorstak wrote: Pa govoris gluposti o trecem entitetu.
nemoj mi sjeckat post molim te ...

Govorim da mi je prihvatljiv uz odredjene uslove
1gorstak

#1181 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by 1gorstak »

Komrad wrote:
1gorstak wrote:
Ako dodje do dogovora o podjeli teritorije, eto vam tri entiteta. Fol je u tom sto ne moze doci do tog dogovora i kako procenat Bosnjaka u ukupnom stanovnistvu bude rastao, treba se ratosiljati sa tom stupidnom idejom da ce (kako budu jacali) ipak prihvatiti ogranicavanje svog utjecaja na rezervat.
Pa problem je sto broj Bosnjaka raste samo tamo gdje su i sada vecina... ne raste im broj ni u Livnu ni u Sekovicima
Nije to problem ... citaj sta pise.
1gorstak

#1182 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by 1gorstak »

Komrad wrote:
1gorstak wrote: Pa govoris gluposti o trecem entitetu.
nemoj mi sjeckat post molim te ...

Govorim da mi je prihvatljiv uz odredjene uslove
To je na tragu onog Kutiljerovog plana, hajde da se mi kao dogovorimo oko principa etnicke podjele, a za teritoriju cemo lako. Sto je glupost .... treceg entiteta nema i nece ga biti. HDZ treba braniti interes Hrvata saradnjom sa Sarajevom (a protiv velikosrpstva) ili ce na sljedecim izborima imati jos manje predstavnika u vlasti. Etnicka podjela nije opcija.
Komrad

#1183 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Komrad »

zagazaga wrote:
Komrad wrote:
Pa zato sto nisam za tri tora, ni za tri drzave
ali tri entiteta su mi prihvatljiva po odredjenim uslovima :D
po tvojim stavovima koje iznosiš ovdje jesi....koji su to uslovi a da od entiteta ne naprave jenonacionalne sredine tipa Bužim, Š.Brijeg i Šekovići
Glavni uslov: Odbacivanje Daytona i prihvatanja SDPovog prijedloga ustava i da po tom prijedlogu budu uredjeni i drzava i entiteti i opcine
1gorstak

#1184 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by 1gorstak »

Komrad wrote:
zagazaga wrote:
Komrad wrote:
po tvojim stavovima koje iznosiš ovdje jesi....koji su to uslovi a da od entiteta ne naprave jenonacionalne sredine tipa Bužim, Š.Brijeg i Šekovići
Glavni uslov: Odbacivanje Daytona i prihvatanja SDPovog prijedloga ustava i da po tom prijedlogu budu uredjeni i drzava i entiteti i opcine
To je samo trik, ti se nadas otvaranju pregovora o tri entiteta, a detalje bi se jel' vec nametnulo preko Dodika. To je bio trik i sa Kutiljerovim planom, kao hajde da otvorimo pregovore o podjeli na tri, pa da vidimo sta su ciji uslovi. Glavonja Milorad je dobio Vecernjakov Pecat jer je podrzao pricu o trecem entitetu i sada kada se to prevazislo (osim na portalima ustasoida koji Bosnjake ne priznaju kao narod), ti bi da Sarajevo podrzi projekat treceg entiteta ? Smijesno.
Komrad

#1185 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Komrad »

1gorstak wrote: To je samo trik, ti se nadas otvaranju pregovora o tri entiteta, a detalje bi se jel' vec nametnulo preko Dodika. To je bio trik i sa Kutiljerovim planom, kao hajde da otvorimo pregovore o podjeli na tri, pa da vidimo sta su ciji uslovi. Glavonja Milorad je dobio Vecernjakov Pecat jer je podrzao pricu o trecem entitetu i sada kada se to prevazislo (osim na portalima ustasoida koji Bosnjake ne priznaju kao narod), ti bi da Sarajevo podrzi projekat treceg entiteta ? Smijesno.
Kazem ti .. pod odredjenim uslovima ... bolje i kutiljero nego ovo sad i ono sto je bilo u ratu...
Sto se mene tice neka ostane i ovako ... svedjeno mi ali nisam protivnik treceg entiteta pod uslovima koje sam naveo...
Al sumnjam da bi cak i Hrvati pristali na takav entitet po mojim uslovima .
Nass

#1186 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Nass »

1gorstak wrote:
Banksy wrote:Zar Tihić nakon Pruda i Butmira nije govorio o 4 ''jedinice'', od kojih je jedna Sarajevo?
I brzo je usutkan iako ga je cak i Radoncic po pitanju Pruda podrzavao. To je na kraju krajeva i objasnjenje iza Tihicevog slabljenja i slabljenja SDA na izborima. Narod je prepoznao izdaju i izabrao SDP.
Upravo tako :thumbup: :thumbup: Ja ne razumijem ljude poput Komrada, zasto su glasali za SDP ako su za etnicku podjelu? Ako jesu glasali za SDP....Jer SDP se za to ne zalaze. Bolje bi im bilo da su onda glasali za Radoncica ili mozda Tihica.

Predlazem Komradu da ode zivjeti u Stolac godinu dana prije nego opet kaze kako je za etnicku podjelu.
Komrad

#1187 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Komrad »

1gorstak wrote:
To je samo trik, ti se nadas otvaranju pregovora o tri entiteta, a detalje bi se jel' vec nametnulo preko Dodika. To je bio trik i sa Kutiljerovim planom, kao hajde da otvorimo pregovore o podjeli na tri, pa da vidimo sta su ciji uslovi. Glavonja Milorad je dobio Vecernjakov Pecat jer je podrzao pricu o trecem entitetu i sada kada se to prevazislo (osim na portalima ustasoida koji Bosnjake ne priznaju kao narod), ti bi da Sarajevo podrzi projekat treceg entiteta ? Smijesno.
Cemu se nadam? Meni je bolan svejedno hoce li biti 3, 4 ili 400 entiteta samo iznosim svoje misljenje da nisam protivnik stvaranja treceg ... i mislim da smo blize stvaranju tog entiteta nego ukidanju postojecih...
Komrad

#1188 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Komrad »

Nass wrote:
1gorstak wrote:
Banksy wrote:Zar Tihić nakon Pruda i Butmira nije govorio o 4 ''jedinice'', od kojih je jedna Sarajevo?
I brzo je usutkan iako ga je cak i Radoncic po pitanju Pruda podrzavao. To je na kraju krajeva i objasnjenje iza Tihicevog slabljenja i slabljenja SDA na izborima. Narod je prepoznao izdaju i izabrao SDP.
Upravo tako :thumbup: :thumbup: Ja ne razumijem ljude poput Komrada, zasto su glasali za SDP ako su za etnicku podjelu? Ako jesu glasali za SDP....Jer SDP se za to ne zalaze. Bolje bi im bilo da su onda glasali za Radoncica ili mozda Tihica.

Predlazem Komradu da ode zivjeti u Stolac godinu dana prije nego opet kaze kako je za etnicku podjelu.
SDP se zalaze za institucionalnu ravnopravnost svih naroda na svakom pedlju drzave kada se ti sprovede broj entiteta nece biti problem bar za mene... za mene RS nije problem kao RS nego sto sto ne osigurava institucionalnu ravnopravnost svih naroda na tom teritoriju...

Kao 3 regije su etnicka podjela a 4 nisu ...
1gorstak

#1189 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by 1gorstak »

Komrad wrote:
1gorstak wrote: To je samo trik, ti se nadas otvaranju pregovora o tri entiteta, a detalje bi se jel' vec nametnulo preko Dodika. To je bio trik i sa Kutiljerovim planom, kao hajde da otvorimo pregovore o podjeli na tri, pa da vidimo sta su ciji uslovi. Glavonja Milorad je dobio Vecernjakov Pecat jer je podrzao pricu o trecem entitetu i sada kada se to prevazislo (osim na portalima ustasoida koji Bosnjake ne priznaju kao narod), ti bi da Sarajevo podrzi projekat treceg entiteta ? Smijesno.
Kazem ti .. pod odredjenim uslovima ... bolje i kutiljero nego ovo sad i ono sto je bilo u ratu...
Sto se mene tice neka ostane i ovako ... svedjeno mi ali nisam protivnik treceg entiteta pod uslovima koje sam naveo... Al sumnjam da bi cak i Hrvati pristali na takav entitet po mojim uslovima .
Najgore je sto se Bosnjake smatra majmunima i retardima koji ne bi trebali vidjeti gdje vodi podjela na tri entiteta. @osa je jedno vrijeme brljao kao o garancijama u slucaju uspostave treceg entiteta ;
gledaj ja garantiram da će hrvati bih ( a hrvatska će to podržati) pristati na sve i jednu garanciju, kako pravnu, praktičnu i ako možeš naći bilo kakvu drugu, da vanjske granice bih ostanu neupitne i identične današnjim ....
Na sto sam mu ja odgovorio ;
To sa garancijama je prica za malu djecu. Sutra ti na vlast u Hrvatskoj moze doci neki radikal (nastupa ekonomski teska godina a u njima po pravilu isplivaju radikali) koji ce dovesti u pitanje teritorijalni integritet BiH, a sa podrucjima koja bi se smatralo iskljucivo hrvatskim, vjetar separatizma bi opet raspalio vatru po krovovima kuca.
I evo, juce na demonstracijama u Zagrebu imamo sovinisticki orijentisanu rulju koja podsjeca na Adolfa i nacin na koji je on kapitalizirao na (inace) legitimnom protestu gradjana. Znaci nema garancija, nema prava i medjunarodnog prava, postoji samo zakon sile. A pristanak Sarajeva na treci entitet bi znacio odricanje Bosnjaka od prava na citavu drzavu.
Komrad

#1190 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Komrad »

1gorstak wrote:
Komrad wrote:
Sto se mene tice neka ostane i ovako ... svedjeno mi ali nisam protivnik treceg entiteta pod uslovima koje sam naveo... Al sumnjam da bi cak i Hrvati pristali na takav entitet po mojim uslovima .
Najgore je sto se Bosnjake smatra majmunima i retardima koji ne bi trebali vidjeti gdje vodi podjela na tri entiteta. @osa je jedno vrijeme brljao kao o garancijama u slucaju uspostave treceg entiteta ;
gledaj ja garantiram da će hrvati bih ( a hrvatska će to podržati) pristati na sve i jednu garanciju, kako pravnu, praktičnu i ako možeš naći bilo kakvu drugu, da vanjske granice bih ostanu neupitne i identične današnjim ....
To sa garancijama je prica za malu djecu. Sutra ti na vlast u Hrvatskoj moze doci neki radikal (nastupa ekonomski teska godina a u njima po pravilu isplivaju radikali) koji ce dovesti u pitanje teritorijalni integritet BiH, a sa podrucjima koja bi se smatralo iskljucivo hrvatskim, vjetar separatizma bi opet raspalio vatru po krovovima kuca.
I evo, juce na demonstracijama u Zagrebu imamo sovinisticki orijentisanu rulju koja podsjeca na Adolfa i nacin na koji je on kapitalizirao na (inace) legitimnom protestu gradjana. Znaci nema garancija, nema prava i medjunarodnog prava, postoji samo zakon sile. A pristanak Sarajeva na treci entitet bi znacio odricanje Bosnjaka od prava na citavu drzavu.
Ima istine u tome sto pricas ali kako god taj neki Hrvatski radikal moze ugroziti BiH uredjenu na principu 3 entiteta moze i sada uciniti sa Kantonima koji imaju Hrvatsku vecinu ... jer su kantoni cak i federalne jedinice u okviru jedne federacije ...
3 entiteta nisu idealno rijesenje ali su jedino izgledno u narednih 10ak godina
Komrad

#1191 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Komrad »

zagazaga wrote:
Komrad wrote: Kazem ti .. pod odredjenim uslovima ... bolje i kutiljero nego ovo sad i ono sto je bilo u ratu...
Sto se mene tice neka ostane i ovako ... svedjeno mi ali nisam protivnik treceg entiteta pod uslovima koje sam naveo...
Al sumnjam da bi cak i Hrvati pristali na takav entitet po mojim uslovima .
jedno su bajke a jedno realnost zvana Politicko desavanje u BiH

nego ti fino ne muljaj nego otvoreno kaži ja sam za tri entiteta koja bi zakovala buducnost BiH, završila etničko čišćenje i pokazala da su Srbi i Hrvati prije 15 godina imali više oružja i sve ostalo što ide uz to!
ja sam za 3 entiteta al ne pod svaku cijenu ...
1gorstak

#1192 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by 1gorstak »

Komrad wrote:
1gorstak wrote:
Cemu se nadam? Meni je bolan svejedno hoce li biti 3, 4 ili 400 entiteta samo iznosim svoje misljenje da nisam protivnik stvaranja treceg ...
Ja jesam, kao sto je i vecina nas koji volimo BiH. Ti nemas silu da nam nametnes svoju volju, tvoju politicku viziju predstavljaju bolesnici poput Vasica i Vlajkija i to je to.
Nass

#1193 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Nass »

Komrad wrote:
zagazaga wrote:
Komrad wrote:
Ti podrzavas neki vid gradjanskog koncepta i sveobuhvatne ravnopravnosti na etno principu? To ti ne postoji. Ako zagovaras neku multietnicnost u vlasti i zaposljavanju, onda moras imati dovoljno pripadnika drugih naroda u tim entitetima, sto samo po sebi eliminira etnicki karakter teritorijalizacije.
Komrad

#1194 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Komrad »

1gorstak wrote:

A pristanak na RS?
vee-jay

#1195 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by vee-jay »

"To znači da se ovo malo funkcija koje su nam date Daytonskim sporazumom popuni legitimnim predstavnicima hrvatskog naroda. Mi se tek trebamo okrenuti budućnosti i promijenimo Ustav BiH. To moramo uraditi u naredna dva-tri mjeseca. Na kraju, to smo i obećali visokom predstavniku u BiH Valentinu Inzku i zamjeniku državnog tajnika SAD-a Jamesu Steinbergu", izjavio je Čović.
evo, da ne trazim svoje postove u kojima sam upravo ovo pisao.

Dodatno je Covic izjavio:
Čović je pojasnio da se, kada je u pitanju formiranje vlasti, došlo do određenih pomaka. "Posljednjih dana smo obavili mnogo razgovora i smatram da smo približili stavove. Vjerujem da je politički dogovor moguće postići u narednih sedam dana", rekao je Čović.
Posto je Lagumdzija vec prije otprilike 20 dana rekao da se DN pravi 3. marta (nakon sto je prije spominjao februar kao dedline) ocekujem da ispuni svoje obecanje. Inace :x
zemo_online

#1196 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by zemo_online »

Komrad wrote:
1gorstak wrote:

A pristanak na RS?

zar se to moze porediti? okolnosti itd.
Komrad

#1197 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Komrad »

test01 wrote:
Komrad wrote:
1gorstak wrote:

A pristanak na RS?

zar se to moze porediti? okolnosti itd.
Ne moze se porediti.... Sadrzaj RS se mora promijeniti ... Institucionalna ravnopravnost i zastupljenost se mora obezbijediti svim narodima
1gorstak

#1198 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by 1gorstak »

Komrad wrote:
1gorstak wrote:
Komrad wrote:
Ima istine u tome sto pricas ali kako god taj neki Hrvatski radikal moze ugroziti BiH uredjenu na principu 3 entiteta moze i sada uciniti sa Kantonima koji imaju Hrvatsku vecinu ... jer su kantoni cak i federalne jedinice u okviru jedne federacije ...
Moze, samo sto su mu sada mogucnosti ogranicene. Evo Tadic provocira sa projektima na drzavnoj granici a koje (bez saglasnosti sa Sarajevom) dogovara sa manjim entitetom, neki buduci radikal na Pantovcaku nema tu mogucnost nego ima razudjeno politicko tijelo, ministre ovog kantona, ministre onog kantona .... ukrupnjavanje tih kantona u vecinski hrvatsku administrativnu jedinicu bi separatistima olaksalo posao.
3 entiteta nisu idealno rijesenje ali su jedino izgledno u narednih 10ak godina
Jedino je izgledno da bi se u slucaju pokusaja secesije ili ugrozavanja ustavnog poretka pobunjenicima nabilo cijev M60-ke Pattona tamo gdje Sunce ne sija. Treceg entiteta nema i nece ga biti.
1gorstak

#1199 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by 1gorstak »

Komrad wrote:
1gorstak wrote:

A pristanak na RS?
Potpis na Dejtonski sporazum je znacio da velikosrpski faktor prihvata opstanak BiH. U medjuvremenu je razoruzan i sada je prisiljen da nenasilnim sredstvima (pokusa) odbraniti etnicki aparthejd, sto mu dugorocno nece uspjeti. Da alternativa nije bila nastavak krvoprolica, ja bih bio prvi koji osudjuje potpisivanje Dejtonskog sporazuma. Ali tada je alternativa znacila upravo to, dalje krvarenje i zato je bolje bilo prenijeti borbu u okvir parlamenta BiH, odnosno lobiranja po Vasingtonu i Briselu. Slicna stvar vazi i za Vasingtonski sporazum koji je predvidio monoetnicke i mjesovite kantone pa cak i konfederaciju FBiH sa Hrvatskom. To su sve prevazidjeni potpisi koji su iznudjeni silom i koji nas ne obavezuju na bilo sta. Prihvatati jos jedan takav "dogovor" sada kada vise nema krvoprolica, kada sa druge strane visu nisu povampireni Susak i neprijateljska HV, to bi bio idiotizam.
Nass

#1200 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Nass »

Za Komrada:
Ako se ovo napokon pokrene, to ce onda biti pravo, pa barem da se pocne. A nije se Vladika uzalud vratio u Mostar....
Više od 700 000 ljudi čeka na povratak u BiH

U Mostaru je održan skupu koji su organizirali Unija za održiv povratak i integracije u BiH i Udruženje za povratak Srba u dolinu Neretve kako bi se pružila podršku inicijativama usmjerenim prema povratnicima i svima koji bi željeli da se vrate u grad Mostar.

Nakon sastanka Mirhunisa Zukić predsjednica Unije za održivi povratak i integracije u BiH kazala je kako je napravljen popis i da više od 700 000 ljudi još nije u svojim domovima. Zaključak današnjeg skupa je da se na svim nivoima vlasti trebaju izdvojiti sredstva za proces povratka, te da se sa dva posto sredstava iz svih budžeta proces povratka može završiti sa domaćim sredstvima bez traženja pomoći i novih zaduživanja kazala je Zukić.

Mostarski paroh Radivoje Krulj kazao je kako samim skupom nije ohrabren i da je ljudima u proteklih 15 godina bilo dovoljno skupova nakon kojih se ništa nije realiziralo i sve je ostalo na obećanjima. „Biti ću ohrabren kada bude konkretnih stvari, da se krene s procesom obnove, kako hrama tako i kuća i da se stvari ne završavaju na obećanjima i praznim pričama nego na konkretnim stvarima.“-kazao je Krulj dodajući da će ovim skupom biti zadovoljan ako bude imao i minimalne konkretne rezultate.

Na skupu je sudjelovao i visoki predstavnik Inzko koji je kazao kako je ljudska tragedija i sramota da se ljudi ne mogu vratiti u svoje domove i da nema dovoljno novca za povratnike, te da je zapanjen kako se radi o jako visokom broju ljudi koji se žele vratiti u Neretvansku dolinu. „Šokirao sam se kada sam čuo za ove podatke i kada sam vido da ljudi u Mostaru, koji žive blizu aerodroma, žive bez struje i bez vode a tamo su i trafostanica i Neretva u blizini a ljudi nemaju ni struje ni vode.“ kazao je Inzko dodajući kako su za ovakvu situaciju najodgovorniji političari ali da dio suodgovornosti leži na svima.

„U okviru strategije o realizaciji aneksa sedam Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice u BiH i državna komisija za izbjeglice i raseljene osobe već su pristupili pripremanju neophodnih dokumenata, u prvom redu akcijskih planova za rješavanje tih problema. Očito je da sadašnje ekonomska situacija ne omogućava da u slijedeće četiri godine na ovakav način možemo riješiti ovaj problem i zato je Parlamentarna skupština BiH donijela zaključak o zaduženju BiH za 400-500 milijuna kako bismo riješili problem stambenog pitanja povratnika do 2014. godine.“- kazao je Dragomir Kovač, tajnik Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH.

Kovač je također kazao je kako je na skupu predložio da nema potrebe da se rade nova zaduženja i da BiH vlastitim sredstvima može riješiti ovaj problem i da samo treba izvršiti korektnu preraspodjelu obveza koje stoje na putu rješenja ovog problema.
Locked