Komrad wrote:1gorstak wrote:
To je samo trik, ti se nadas otvaranju pregovora o tri entiteta, a detalje bi se jel' vec nametnulo preko Dodika. To je bio trik i sa Kutiljerovim planom, kao hajde da otvorimo pregovore o podjeli na tri, pa da vidimo sta su ciji uslovi. Glavonja Milorad je dobio Vecernjakov Pecat jer je podrzao pricu o trecem entitetu i sada kada se to prevazislo (osim na portalima ustasoida koji Bosnjake ne priznaju kao narod), ti bi da Sarajevo podrzi projekat treceg entiteta ? Smijesno.
Kazem ti .. pod odredjenim uslovima ... bolje i kutiljero nego ovo sad i ono sto je bilo u ratu...
Sto se mene tice neka ostane i ovako ... svedjeno mi ali nisam protivnik treceg entiteta pod uslovima koje sam naveo... Al sumnjam da bi cak i Hrvati pristali na takav entitet po mojim uslovima .
Najgore je sto se Bosnjake smatra majmunima i retardima koji ne bi trebali vidjeti gdje vodi podjela na tri entiteta. @osa je jedno vrijeme brljao kao o garancijama u slucaju uspostave treceg entiteta ;
gledaj ja garantiram da će hrvati bih ( a hrvatska će to podržati) pristati na sve i jednu garanciju, kako pravnu, praktičnu i ako možeš naći bilo kakvu drugu, da vanjske granice bih ostanu neupitne i identične današnjim ....
Na sto sam mu ja odgovorio ;
To sa garancijama je prica za malu djecu. Sutra ti na vlast u Hrvatskoj moze doci neki radikal (nastupa ekonomski teska godina a u njima po pravilu isplivaju radikali) koji ce dovesti u pitanje teritorijalni integritet BiH, a sa podrucjima koja bi se smatralo iskljucivo hrvatskim, vjetar separatizma bi opet raspalio vatru po krovovima kuca.
I evo, juce na demonstracijama u Zagrebu imamo sovinisticki orijentisanu rulju koja podsjeca na Adolfa i nacin na koji je on kapitalizirao na
(inace) legitimnom protestu gradjana. Znaci nema garancija, nema prava i medjunarodnog prava, postoji samo zakon sile. A pristanak Sarajeva na treci entitet bi znacio odricanje Bosnjaka od prava na citavu drzavu.