BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
BaileyS
#1176 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Nadam se da "nemas veze sa zivotom" ne ide pod uvredu 
-
rufas
#1177 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Nisam ja strucnjak,nego vi sto imate hiljadu(tisucu)i nekoliko postova,i pape koji je odigrao izvanrednih 90 min.hz__semir wrote:E moj "stručnjak", da ti znaš samo koliko je važnih golova postigunuto na takav "slučajan" način, ne bi pisao gluposti.rufas wrote:Ovako pobijedili smo(jedva) i sve je ok![]()
Ibisevica pogodila lopta u glavu,dzeko drugi ugurao sa gol crte.
Ibisevic nije za repke.
Goni.
Njemacka stampa ga je dobro opisla,kao majstor za profulat zicer,ili tako nesto.
Sta da nije postigai gol,ti bi prvi opucao po njemu.
Pape ga je vec bio prvog odredio za zamjenu,ali samo zato sto je dao gol,malo je sacekao sa njegovom izmjenom.
Nemoj da mislis da nemam pojma o fudbalu ako kritikujem sinocnje izdanje nasih fudbalera.
-
Pasha.car.aga
#1178 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Jeli ima neko link, gdje da skinem utakmicu, s obzirom da nisam bio u mogucnosti gledati?
Hvala unaprijed!
Hvala unaprijed!
-
oridjidji
#1179 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Cuj "nisu odigrali nista smisleno". Pa mislis da su mogli da se nadigravaju i oni su svijesni da im je odbrana poganiji dio tima. Dali su nam go iz prakticno svoje prve prilike i nisu uradili nista vise, ne zato sto nisu zeljeli nego zato sto nisu mogli. Ako si gledao barem sazetak njihove utakmice sa Albanijom i Bjelorusijom, vidio bi ti da to nije ni R od onoga strasnog rumunskog tima. Oni imaju imena ali odavno nemaju igre. Ne ide im davanje golova ko prije. Inace ni Albanija, pa ni Bjelorusi nebi se s bodom provukli protiv njih, ali i ovakva Rumunija je rang posebni za njih.shalla wrote:Oridjidji, sve je to ok ali bolan ovi rumuni nisu 2x odigrali nesto smisleno, nigdje igre nigdje nicega, samo nabijanje lopte prema naprijed i cekanje greske. To ja pokusavam da kazem, nismo mi njih izdominirali nasom extra igrom koliko njihovom katastrofalnom igrom...
Al eto, ocigledno ispadam nepatriota pa necu vise. Al sam uvjeren 100% da ce nas sa ovakvom igrom satrati svaki drugoplasirani koji nas zapadne u barazu...
Znam savrseno koje su mane naseg tima, a to definitivno nisu vezni redi i napad. Vec odbrana, koju nikako ne mozemo da sastavimo. Rumuni nocas nisu imali apsolutno nista, osim sugavog gola koji su im nespretno poklonili Mujdza, Mravac i Spahic. A vjeruj mi da ce ovaj tim jos napredovati da cemo svi drugacije pricati o njemu na kraju kvalifikacija jer jos imamo prostora za napredak.
Reci mi kad smo mi na terenu imali zadnji put Pjanica, Misketa, Meduljanina, Rahimica, Dzeku, Ibisevica a da smo ovako dobro odigrali. Safet stavlja u tim najbolje i reprezentaciji zeli najbolje i abd, to ce mu poci za rukom. Samo da nadje dobru zamjenu za Mravca (momku jos treba da nakvasa da bi se nosio sa klasnim napadacima) i definitivno imamo tim koji se moze izgraditi u nesto veliko.
-
internazionale
#1180 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
rufas wrote:Nisam ja strucnjak,nego vi sto imate hiljadu(tisucu)i nekoliko postova,i pape koji je odigrao izvanrednih 90 min.hz__semir wrote:E moj "stručnjak", da ti znaš samo koliko je važnih golova postigunuto na takav "slučajan" način, ne bi pisao gluposti.rufas wrote:Ovako pobijedili smo(jedva) i sve je ok![]()
Ibisevica pogodila lopta u glavu,dzeko drugi ugurao sa gol crte.![]()
Ibisevic nije za repke.
Goni.
Njemacka stampa ga je dobro opisla,kao majstor za profulat zicer,ili tako nesto.
Pape ga je vec bio prvog odredio za zamjenu,ali samo zato sto je dao gol,malo je sacekao sa njegovom izmjenom.
Nemoj da mislis da nemam pojma o fudbalu ako kritikujem sinocnje izdanje nasih fudbalera.
reci nam kako igra kineska repka
-
Dialer
#1181 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Mozes mrzit Susica jer je pitar, mozes ne slagat se sa njegovim odlukama ( golman - sa kojom se ne slazem, mogo nas je kostati veceras), nacin na koji prica, kako s eoblaci, zbog boje kose, al niko, al niko ne moze reci da smo lose odigrali. Pa vi mrzite svoju drzavu. Konacno se igra od noge do noge, bez napucavanja, srljanja i neke krmece taktike. Bravo Pape. Jos samo Begovic da stane na gol i drama

- Obuca9
#1182 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Opet stručnjak i njegovo "Šta da...", a šta da Midhat nije napravio Edina? Šta da je Miralem zaigrao za Luksemburg? Šta da je Miske ostao igrati za SRbiju? Šta da se ti nisi registrovoa na forum?rufas wrote:Nisam ja strucnjak,nego vi sto imate hiljadu(tisucu)i nekoliko postova,i pape koji je odigrao izvanrednih 90 min.hz__semir wrote:E moj "stručnjak", da ti znaš samo koliko je važnih golova postigunuto na takav "slučajan" način, ne bi pisao gluposti.rufas wrote:Ovako pobijedili smo(jedva) i sve je ok![]()
Ibisevica pogodila lopta u glavu,dzeko drugi ugurao sa gol crte.![]()
Ibisevic nije za repke.
Goni.
Za tvoju informaciju, da nije bilo Ibiševićevih golova, mi bi danas na svom kontu imali ČETIRI boda manje.
Last edited by Obuca9 on 27/03/2011 00:10, edited 1 time in total.
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#1183 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Da, al nishta druze bez podrske odozgo i bez kvalitetnih priprema. Daj ba oni u Hrasnici treniraju, djubrivo ono smrdi iz onih stala, djeca vriste na ogradi, uzas ba. A npr ima kvalitetan centar u Medjugorju.oridjidji wrote:Cuj "nisu odigrali nista smisleno". Pa mislis da su mogli da se nadigravaju i oni su svijesni da im je odbrana poganiji dio tima. Dali su nam go iz prakticno svoje prve prilike i nisu uradili nista vise, ne zato sto nisu zeljeli nego zato sto nisu mogli. Ako si gledao barem sazetak njihove utakmice sa Albanijom i Bjelorusijom, vidio bi ti da to nije ni R od onoga strasnog rumunskog tima. Oni imaju imena ali odavno nemaju igre. Ne ide im davanje golova ko prije. Inace ni Albanija, pa ni Bjelorusi nebi se s bodom provukli protiv njih, ali i ovakva Rumunija je rang posebni za njih.shalla wrote:Oridjidji, sve je to ok ali bolan ovi rumuni nisu 2x odigrali nesto smisleno, nigdje igre nigdje nicega, samo nabijanje lopte prema naprijed i cekanje greske. To ja pokusavam da kazem, nismo mi njih izdominirali nasom extra igrom koliko njihovom katastrofalnom igrom...
Al eto, ocigledno ispadam nepatriota pa necu vise. Al sam uvjeren 100% da ce nas sa ovakvom igrom satrati svaki drugoplasirani koji nas zapadne u barazu...
Znam savrseno koje su mane naseg tima, a to definitivno nisu vezni redi i napad. Vec odbrana, koju nikako ne mozemo da sastavimo. Rumuni nocas nisu imali apsolutno nista, osim sugavog gola koji su im nespretno poklonili Mujdza, Mravac i Spahic. A vjeruj mi da ce ovaj tim jos napredovati da cemo svi drugacije pricati o njemu na kraju kvalifikacija jer jos imamo prostora za napredak.
Reci mi kad smo mi na terenu imali zadnji put Pjanica, Misketa, Meduljanina, Rahimica, Dzeku, Ibisevica a da smo ovako dobro odigrali. Safet stavlja u tim najbolje i reprezentaciji zeli najbolje i abd, to ce mu poci za rukom. Samo da nadje dobru zamjenu za Mravca (momku jos treba da nakvasa da bi se nosio sa klasnim napadacima) i definitivno imamo tim koji se moze izgraditi u nesto veliko.
- shalla
#1184 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Recimo da više DA nego NE (diplomatski haburek_in_space wrote:Jedno drugarsko pitanje, jer te ne smatram zlonamjernim ni najmanje - je li ti vidish neki napredak u nashoj igri otkako je Safet preuzeo selektorsku poziciju?!shalla wrote:Samo da priupitam ima li ijedna osoba na forumu koja shvata pozivanje (haj to i nekako, nek bude motiv igracima iz domace lige) i ubacivanje Maletica kao prve izmjene???
Pa jbt lik je jednom Bartolovicu bio rezerva, ne kontam fakat. I sto je najtuznije, 3-4 puta ga super izbacise po strani i on svaki put centrira kao 5-godisnjak...
I druga stvar, jel Pape zna da se izmjena smije izvrsiti PRIJE 70-e minute? Ovo me nervira vec dugo, znam da sam istu stvar napisao poslije jedne od proteklih tekmi. Pa jbm mater iz aviona se vidi da ti treba svjeza krv al jok, dozvoljeno mijenjati tek u zadnjih 20 minuta...
Al eto, vecerasnji rezultat (hvala dragom Bogu na njemu) prikriva neke stvari koje se po meni itekako trebaju doraditi ako zelimo plasman na EP. Sreca pa se ima vremena 2,5 mjeseca do sljedece tekme da se igra jos poslozi, vraca se i Sejo (gdje ga staviti? ja bih ga volio vidjeti na mjestu medunjania, to je igrao par puta u hoffu) tako da mislim da imamo dobre sanse... Samo ne potpadati euforiji, uvijek se moze bolje
Samo kratak odgovor sa da ili ne, pa cu te upitati josh neshto.
Hajde pitaj dalje, znaš da ja volim argumentovane postove...
P.S. Baileys, otkad je posjed lopte najmjerodavniji statistički podatak? Ekipa može imati posjed lopte 60% i da se stoperi dodaju između sebe
VIdio sam ja da sa Pjanićem i sa Mujdžom nije išlo ali jel misliš da nije postojalo bolje rješenje od Maletića? I btw Pjanić je samo počeo tekmu na tom desnom krilu, od neke cca 25-e minute je otišao u vezni red...
Kad već načesmo to desno krilo, šta mislite kako bi bilo sad kad se Sejo vrati da Lulića stavi na desnog wingera, momak je ionako dešnjak?
-
oridjidji
#1185 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
ABD, s pristupom od utakmice do utakmice mozemo dogurati do drugog mjesta ... MOMCIMA SVAKA CAST, NOCAS TE BILI SAVRSENI. ABD IDEMO PO 3 BODA U RUMUNIJU ...
-
todd_smith
#1186 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
i sta sad taj snishodljivi komentar treba da znaci?burek_in_space wrote:@todd_smith nije antipatriota, jednostavno ne shvata da ovo nije Manchester United, nego BiH, ekipa koja se godishnje sastavi 20-30 dana u vrh glave, gdje se vodi rachuna hoce li ekonom biti balija, chetnik ili ustasha, gdje se postavlja pitanje ko ce se vishe namiriti od dnevnica, iako mu nije mjesto ne na tribinama nego u hemisferi uopshte gdje se nalaze ovi momci, i josh hejbet pitanja koja Pape za sada znalachki rjeshava u hodu, ali jebe se za to svim toddovima.
- burek_in_space
#1187 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Da li mislish da on u ovih 4-5 dana koliko je imao na raspolaganju, i tako svaka 3-4 mjeseca, mozhe sa momcima uigrati sve svoje zamisli koje ima?! Mislish li da "preko noci" mi mozhemo sa sistema 3-5-2 preci na neki 4-4-2 ili varijacije ovog sistema, i igrati bez oscilacija u pojedinim trenucima mecha?!shalla wrote: Recimo da više DA nego NE (diplomatski ha)
P.S. Baileys, otkad je posjed lopte najmjerodavniji statistički podatak? Ekipa može imati posjed lopte 60% i da se stoperi dodaju između sebe![]()
VIdio sam ja da sa Pjanićem i sa Mujdžom nije išlo ali jel misliš da nije postojalo bolje rješenje od Maletića? I btw Pjanić je samo počeo tekmu na tom desnom krilu, od neke cca 25-e minute je otišao u vezni red...
Kad već načesmo to desno krilo, šta mislite kako bi bilo sad kad se Sejo vrati da Lulića stavi na desnog wingera, momak je ionako dešnjak?
- burek_in_space
#1188 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Treba da znachi da te pokushavam "lupiti" po nosu realnoshcu koju ti ne zhelish da vidish.todd_smith wrote:
i sta sad taj snishodljivi komentar treba da znaci?
Ovdje niko ne ochekuje jebeni Brazil, jer nismo ni NJ od Brazila, ali red, rad i disciplinu treba znati nagraditi, i biti dovoljno veliki i priznati da grijeshish, koliko god ti to ne bilo drago.
-
internazionale
#1189 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
ovo je povjerljivo pa nemoj da se širishalla wrote:Recimo da više DA nego NE (diplomatski haburek_in_space wrote:Jedno drugarsko pitanje, jer te ne smatram zlonamjernim ni najmanje - je li ti vidish neki napredak u nashoj igri otkako je Safet preuzeo selektorsku poziciju?!shalla wrote:Samo da priupitam ima li ijedna osoba na forumu koja shvata pozivanje (haj to i nekako, nek bude motiv igracima iz domace lige) i ubacivanje Maletica kao prve izmjene???
Pa jbt lik je jednom Bartolovicu bio rezerva, ne kontam fakat. I sto je najtuznije, 3-4 puta ga super izbacise po strani i on svaki put centrira kao 5-godisnjak...
I druga stvar, jel Pape zna da se izmjena smije izvrsiti PRIJE 70-e minute? Ovo me nervira vec dugo, znam da sam istu stvar napisao poslije jedne od proteklih tekmi. Pa jbm mater iz aviona se vidi da ti treba svjeza krv al jok, dozvoljeno mijenjati tek u zadnjih 20 minuta...
Al eto, vecerasnji rezultat (hvala dragom Bogu na njemu) prikriva neke stvari koje se po meni itekako trebaju doraditi ako zelimo plasman na EP. Sreca pa se ima vremena 2,5 mjeseca do sljedece tekme da se igra jos poslozi, vraca se i Sejo (gdje ga staviti? ja bih ga volio vidjeti na mjestu medunjania, to je igrao par puta u hoffu) tako da mislim da imamo dobre sanse... Samo ne potpadati euforiji, uvijek se moze bolje
Samo kratak odgovor sa da ili ne, pa cu te upitati josh neshto.)
P.S. Baileys, otkad je posjed lopte najmjerodavniji statistički podatak? Ekipa može imati posjed lopte 60% i da se stoperi dodaju između sebe![]()
u nastavku kvalifikacija dovodimo robbena umjesto maletića
šta misli jesmo li se zajebali, onako po tvom mišljenju
- nanda_
#1190 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Kontam onako polupjan
da vidim sta raja prica i ima sta procitat sve strrucnaj do strucnjak je bo te vi bi (pojedini)murinja zajebali ,sta vam je ba, uzivajte u pobjedi i slAvite nase ZMAJEVE svaka ima cast nismo odavno malo jacu reprezentaciju onako u djep stavili
Lulic me je najvise odusevio svak cast sto smo ga dobili pa ko god bio zasluzan
Lulic me je najvise odusevio svak cast sto smo ga dobili pa ko god bio zasluzan
-
north
#1191 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Admir_1984 wrote:Mozel neko naci posjed lopte protiv estonije, armenije, belgije, turske i spanije u zenici?
Što se tiče Sušića, mali kiks je definitivno bod u Albaniji, ali ako ćemo realno samo vrhunske ekipe mogu tamo lako do 3 boda i loša igra protiv Francuske, u svim ostalim utakmicama ko imalo ima fudbalskog znanja vidi iz utakmice u utakmicu napredak, što u samoj igri, fizikoj snazi, dominaciji nad protivnikom, karakteru ekipe itd.....
- quasar
#1192 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Uh, ovo stoji.Admir_1984 wrote:
Da, al nishta druze bez podrske odozgo i bez kvalitetnih priprema. Daj ba oni u Hrasnici treniraju, djubrivo ono smrdi iz onih stala, djeca vriste na ogradi, uzas ba. A npr ima kvalitetan centar u Medjugorju.
Mozda tako animirati taj dio BiH.
Ako bi se Grbavica napravila kako obecavaju, i to bi bila prelijepa areana za ovakve tekme (btw.pitar sam).
- lester burnham
#1193 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
licnog sam misljenja da repka bosne nije imala ozbiljniju ekipu od svog osnivanja... mogu dati gol -dva svakome, u najmanju ruku za ocekivati je da udje u baraz...
jutros u jednoj fudbalskoj kafani, koja ne osjeca navijacku povezanost sa bh, neko rece da bh igra trenutno najbolji fudbal od svih reprezentacija bivse sfrj... ja se potuno slazem s tom konstatacijom... !
dobri ste, radujte se ...
jutros u jednoj fudbalskoj kafani, koja ne osjeca navijacku povezanost sa bh, neko rece da bh igra trenutno najbolji fudbal od svih reprezentacija bivse sfrj... ja se potuno slazem s tom konstatacijom... !
dobri ste, radujte se ...
- burek_in_space
#1194 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Ne mogu da nadjem Admirov post, pa samo da se nadovezhem na ovo u vezi trening kampa reprezentacije - nachuo sam neku prichu oko Medjugorja da smo dole ishli dok je Baka bio selektor, da jaranu nabaci koju kintu od Saveza, a da je bilo rastaljivanje sve u 16 nakon odlaska reprezentacije odozdo. Detalje ne znam, ili sam zaboravio ali nije vishe ni bitno toliko.quasar wrote:Uh, ovo stoji.Admir_1984 wrote:
Da, al nishta druze bez podrske odozgo i bez kvalitetnih priprema. Daj ba oni u Hrasnici treniraju, djubrivo ono smrdi iz onih stala, djeca vriste na ogradi, uzas ba. A npr ima kvalitetan centar u Medjugorju.
Mozda tako animirati taj dio BiH.
Ako bi se Grbavica napravila kako obecavaju, i to bi bila prelijepa areana za ovakve tekme (btw.pitar sam).
-
todd_smith
#1195 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
a kakav si ti red i disciplinu vidio veceras? halo ba ovo je trebala biti standardna pobjeda...pricate o 2. mjestu kao da je to otom,potomburek_in_space wrote:Treba da znachi da te pokushavam "lupiti" po nosu realnoshcu koju ti ne zhelish da vidish.todd_smith wrote:
i sta sad taj snishodljivi komentar treba da znaci?
Ovdje niko ne ochekuje jebeni Brazil, jer nismo ni NJ od Brazila, ali red, rad i disciplinu treba znati nagraditi, i biti dovoljno veliki i priznati da grijeshish, koliko god ti to ne bilo drago.
pricas o tome kako nemaju dovoljno vremena da uigraju, a kako li to samo onda druge repke rade? Hrvatska, Srbija, Slovenija, Francuska...i njihovi igraju sirom Evrope i oni imaju isto 2-3 dana pripreme, tako da taj izgovor zvuci glupo
uvijek se poslije ovih utakmica govori, ma hajde moze se dobro je i tako kako je..ne, sami igraci trebaju dici standard...vadi se Susic i argument za njega je oo pa eto, nema dovoljno vremena...ne, ima...4 utakmice, zamalo 4 boda..Svedka,Mexico,Njemacka na nama treniraju...ali hej, ovo je samo BiH i ja sam samo todd, tako da mi se j**e
- madner
#1196 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
O titam, koja to repka protiv Rumunije unaprijed upise 3 boda?
Hrvatska je danas izgubila od Gruzije
- burek_in_space
#1197 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
todd_smith wrote:
a kakav si ti red i disciplinu vidio veceras? halo ba ovo je trebala biti standardna pobjeda...pricate o 2. mjestu kao da je to otom,potom
pricas o tome kako nemaju dovoljno vremena da uigraju, a kako li to samo onda druge repke rade? Hrvatska, Srbija, Slovenija, Francuska...i njihovi igraju sirom Evrope i oni imaju isto 2-3 dana pripreme, tako da taj izgovor zvuci glupo
uvijek se poslije ovih utakmica govori, ma hajde moze se dobro je i tako kako je..ne, sami igraci trebaju dici standard...vadi se Susic i argument za njega je oo pa eto, nema dovoljno vremena...ne, ima...4 utakmice, zamalo 4 boda..Svedka,Mexico,Njemacka na nama treniraju...ali hej, ovo je samo BiH i ja sam samo todd, tako da mi se j**e
Gruzija - Hrvatska 1:0
Srbija - Sjeverna Irska 2:1 a necemo spominjati onaj debakl nekad jesenas protiv armenije/estonije...ne znam vishe ko je s njima u grupi, niti me pretjerano zanima.
BiH - Rumunija 2:1
Todde, ako ti se jebe, neku cicu pa se istresi, nije to moj problem. Nece chika burek da ti trazhi.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#1198 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Upravo to.madner wrote:O titam, koja to repka protiv Rumunije unaprijed upise 3 boda?![]()
Sta vam je BA ljudi. Jos malo ,kao,nebi trebali biti zadovoljni bilo kojom pobjedom manjom od 2 razlike.
Ta velika u usponu i nabrijana Francuska je odigrala protiv Luxemburga "samo" 2:0
-
SaMaster
#1199 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Za fizicu snagu je sigurno Susic zasluzannorth wrote:Admir_1984 wrote:Mozel neko naci posjed lopte protiv estonije, armenije, belgije, turske i spanije u zenici?Ja se naprimjer sjećam da kada smo igrali sa Belgijom čitavo drugo poluvrijeme sa igračem više ljudi nam daju gol i do kraja je voda bila voda u ušima. JEDINA utakmica sa prethodnim selektorom koja je vrijedna spomena je pobjeda u Belgiji......sa Španijom, Turskom i Portugalom smo osvojili cijeli jedan bod....
Što se tiče Sušića, mali kiks je definitivno bod u Albaniji, ali ako ćemo realno samo vrhunske ekipe mogu tamo lako do 3 boda i loša igra protiv Francuske, u svim ostalim utakmicama ko imalo ima fudbalskog znanja vidi iz utakmice u utakmicu napredak, što u samoj igri, fizikoj snazi, dominaciji nad protivnikom, karakteru ekipe itd.....