e moji "navijači"

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
fortaleza

#1176 Re: e moji "navijači"

Post by fortaleza »

_Reds_ wrote:Hajduk igra sa Interom i on sad poredi to.

Pa vidjeli bi kako bi bilo na AFH da je Sarajevo igralo sa Interom, i da su sve tribine bilo pustene.
Ovo nije Inter. ;-)

motachjointa

#1177 Re: e moji "navijači"

Post by motachjointa »

nista toliko bolje od hordasa na tekmi sa levskim :dance:
_Reds_

#1178 Re: e moji "navijači"

Post by _Reds_ »

Ne zelim da umanjujem atmosferu koji pravi Torcida, resppect za njih :thumbup: , ali ovdje dodju neki padobranci koji pogledaju neku relativno veliku utakmicu i gostovanje velikog intera i onda pisi komentare kako je neko ovakav ili onakav.

No Torcida je medju 3 najbolje navijacke skupine na Balkanu sigurno, racunajuci citaav Balkan.
fortaleza

#1179 Re: e moji "navijači"

Post by fortaleza »

_Reds_ wrote:Ne zelim da umanjujem atmosferu koji pravi Torcida, resppect za njih :thumbup: , ali ovdje dodju neki padobranci koji pogledaju neku relativno veliku utakmicu i gostovanje velikog intera i onda pisi komentare kako je neko ovakav ili onakav.

No Torcida je medju 3 najbolje navijacke skupine na Balkanu sigurno, racunajuci citaav Balkan.
Garant su ostale dvije skupine Fenerovi navijači (drže svjetski rekord glasnoće s 132dB :shock: ) i Zvezdini. ;-)
BHF_Manijak

#1180 Re: e moji "navijači"

Post by BHF_Manijak »

Nije Fenervoic vec Carsi, Besiktasovi! :dance: :wink:
fakat

#1181 Re: e moji "navijači"

Post by fakat »

Nije im dovoljno reci da su dobri, jok mora im se reci da su najbolji u Evropi i da su svi ostali bezveze?
svabo_alen

#1182 Re: e moji "navijači"

Post by svabo_alen »

Izgube 3-0 !!!!! a 10 Minuta nakon utakmica cijeli stadion jos na nogama i slavi:

http://www.youtube.com/watch?v=wG1Sj9z6 ... age#t=201s

Da se najezis... ovo je perverzija, jos jednom Splicanima kapa do poda- ovo dugo nisam vidio. Podsjecaju me na navijace Celtica koji su takodje tako fanaticni...
splinter

#1183 Re: e moji "navijači"

Post by splinter »

Nistan posebno
Cijela dalmacija navija za taj klub a na prvenstvenim utakmicama prosjek je cca 2.500- 3.000 ljudi
smijesno
emigrazione

#1184 Re: e moji "navijači"

Post by emigrazione »

Daj nam Liverpool i stolice na zapadu, pa to bi u udzbenike uslo. Kakav poljud i kurac
rajv0sa

#1185 Re: e moji "navijači"

Post by rajv0sa »

splinter wrote:Nistan posebno
Cijela dalmacija navija za taj klub a na prvenstvenim utakmicama prosjek je cca 2.500- 3.000 ljudi
smijesno
Demant ;-)
http://max.tportal.hr/Hajduk--Split-saz ... _0__0.aspx
splinter

#1186 Re: e moji "navijači"

Post by splinter »

bELMIN_666 wrote:
smijesno
Demant ;-)
http://max.tportal.hr/Hajduk--Split-saz ... _0__0.aspx
jel ovdje neko pokusava biti smijesan il sta
12 000 gledatelja na utakmici dva kluba , oba iz Splita.
A i ovo je bila uvertira pred Inter pa se raja nalozila
zvanicni podaci HNS za zadnjih par sezona su porazavajuci sto se tice posjete
fortaleza

#1187 Re: e moji "navijači"

Post by fortaleza »

smijesno
Hajduk samo prošle sezone prodao 6000 pretplata, ove će biti nešto manje. ;-)
SmokingMan

#1188 Re: e moji "navijači"

Post by SmokingMan »

Da budem iskren mene ni Torcida,ni Delije,ni grobar ne zanimaju,ovo je Bosna,naša mahala i nas preko granice niko i ništa ne treba da zanima,što da se daje nekome tolika pažnja,a ista ta većina navijača posebno iz srbije,konstantno vrijeđaju nas,i prozivaju nas preko Srebrenice,mi nemamo tamo kod njih mjesta da se o nama šta priča,i da iskren bude netreba nam,meni je smješno da se takvima ovde daje mjesta da se uopšte promiovišu.Toliko do mene...
svabo_alen

#1189 Re: e moji "navijači"

Post by svabo_alen »

smijesno
Grijesis, Hajduk je u prosloj sezoni imao prosjek od 11800 !!! gledatelja :) Kad se uzima u obzir koliko im je klub u kurcu ( oprostite izrazu) i da imaju najskuplje cijene karata na prostorima bivse yuge onda je to sigurno za svaku pohvalu. Cim Hajduk 2-3 puta zaredom pobjedi odmah im dolaze 15 do 20 000 gledatelja cak i ako igraju protiv Intera iz Zapresica.
Kao sto reko, uz Delije sigurno najbolji navijaci na ovim prostorima mada i ove brojke Torcide i Delije su smijesne kad se ih usporedjuje sa timovima iz lige petice....

Inace po meni najvjernije navijaci u Europi ima Celic.Liga im je zadnjih par godina totalno propala, sad je na razini HNL-a ili JSL-a ali svejedno ih uvijek bodri oko 50 000!!! navijaca na domacim utakmicama.Stvarno im se divim :)

.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#1190 Re: e moji "navijači"

Post by -LIBERO- »

Hajduk i Zvezda se ne mogu porediti sa ostatkom regiona. Ta dva kluba su klubovi sa najsirom bazom navijaca.
Za Hajduk navija citava regija, Dalmacija, i dobar dio zaledja ukljucujuci i Hercegovinu.
Za Zvezdu navija svaki drugi Srbin na planeti :D

Ne moze se to prediti ni sa jednim drugim klubom u regiji. ;-) a cak i enma potrebe za tim. Nekada je jezgro, ideja i kvalitet ispred mase. Mada i masa ima svoju prednost (10 000 u prosjeku je sigurno odlicna lova po sezoni).

Ali nema veze, svak ima svoju pricu i svoj nacin odnosa i prema klubu i prema svojoj navijackoj skupini. Razlicite su to i okolnosti i filozofije ;-)
Mračajski proto

#1191 Re: e moji "navijači"

Post by Mračajski proto »

Zaboli me neka stvar i za zvezdom, i hajdukom i svim ostalim. Ne znam ni kojeg **** svršavate na njih toliko.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#1192 Re: e moji "navijači"

Post by -LIBERO- »

Sarajevo_Grad wrote:Zaboli me neka stvar i za zvezdom, i hajdukom i svim ostalim. Ne znam ni kojeg **** svršavate na njih toliko.
Ma nebitni su. Ali nije problem priznati kakvo je stanje u regiji. Sto opet nista ne mijenja na stvari. Svak ima svoju pricu. Saki klub ima nesto svoje specigficno..svaka navijacka skupina neku svoju pricu i imidj.

Bezvezna su meni ta sva poredjenja ili neke top liste... :dance: :thumbup:
luckylaka

#1193 Re: e moji "navijači"

Post by luckylaka »

svabo_alen wrote:Izgube 3-0 !!!!! a 10 Minuta nakon utakmica cijeli stadion jos na nogama i slavi:

http://www.youtube.com/watch?v=wG1Sj9z6 ... age#t=201s

Da se najezis... ovo je perverzija, jos jednom Splicanima kapa do poda- ovo dugo nisam vidio. Podsjecaju me na navijace Celtica koji su takodje tako fanaticni...
Koga boli qrac za tamo nekim torcidasima,delijama,grobarima ..Idite na serbian cafe na croatia forum i tamo se reklamirajte do mile volje ili na tim forumima postavite slike,,manijaka,,ili ,,hordi zla,,da vidite kako ce proci.
Chisum

#1194 Re: e moji "navijači"

Post by Chisum »

-LIBERO- wrote:
Sarajevo_Grad wrote:Zaboli me neka stvar i za zvezdom, i hajdukom i svim ostalim. Ne znam ni kojeg **** svršavate na njih toliko.
Ma nebitni su. Ali nije problem priznati kakvo je stanje u regiji. Sto opet nista ne mijenja na stvari. Svak ima svoju pricu. Saki klub ima nesto svoje specigficno..svaka navijacka skupina neku svoju pricu i imidj.

Bezvezna su meni ta sva poredjenja ili neke top liste... :dance: :thumbup:
Bezvezne top liste i, uopste, jos gluplja tema.... ali, naravno, samo onima koji svoje klubove prate od ranog djetinjstva, koji iza sebe imaju bezbroj tekmi, smijeha i suza, batina, zajebancija, urlanja, druzenja sa ekipom... dok, s druge strane, raznim radio-navijacima ne ostaje nista drugo nego da svoju "ljubav" prema klubovima (iz gradova koje su, uglavnom, vidjeli samo na razglednicama) crpe iz nekakvih fotografija na koje nalete na neto, a onda tu istu ljubav pokazu tako sto ce iste kopirati i lijepiti po forumima, misleci da nekoga, ko svoj klub voli vise od sebe, zaboli kurac.

Samo zamisljam golobradog seljacica koji navija za Zvezdu ili Hajduk samo zato sto je, kao osnovac, na ekskurziji kupio dres Zvezde ili Hajduka, i to samo zato sto je klinac ispred njega kupio zadnji dres Partizana ili Dinama, a njemu se isprva taj vise svidjao.... I onda takav drzi lekcije ko su kakvi navijaci...
Last edited by Chisum on 03/08/2012 18:38, edited 2 times in total.
Mračajski proto

#1195 Re: e moji "navijači"

Post by Mračajski proto »

@luckylaka, sve si objasnio. :wink: To je to.
Chisum

#1196 Re: e moji "navijači"

Post by Chisum »

Ma, uostalom, nema ni potrebe objasnjavati. Meni samo nije jasno kako nekom iz Duvna, Male Plane, Laktasa ili neke slicne vukojebine uopste i padne na pamet da drzi lekcije o Delijama, Grobarima, Hordama, Manijacima, BBB-u, pickama materinim...
Kemal Malovčić

#1197 Re: e moji "navijači"

Post by Kemal Malovčić »

hajduk najodvratniji klub u svemiru i šire

koja je svrha ove teme?

ili joj promijenite naslov ili je obrišite

osto bih i ja dva dana poslije bilo koje tekme sarajeva, protiv intera ili protiv nekog rudara

2046. će cijeli svemir biti pod dimom baklji. fks do bagro!
Chisum

#1198 Re: e moji "navijači"

Post by Chisum »

Kemal Malovčić wrote:hajduk najodvratniji klub u svemiru i šire

koja je svrha ove teme?

ili joj promijenite naslov ili je obrišite

osto bih i ja dva dana poslije bilo koje tekme sarajeva, protiv intera ili protiv nekog rudara

2046. će cijeli svemir biti pod dimom baklji. fks do bagro!
Ali nista to, dok nas neki ekspert iz opstine Svrljig ne ocijeni. :D
Znaci ne gine nam cekanje... bez njihovog strucnog ekspozea - ni u halu.
Kemal Malovčić

#1199 Re: e moji "navijači"

Post by Kemal Malovčić »

:mrgreen:

ne gine nam čekanje svakako :mrgreen: još 34 godine :mrgreen: hoćemo li dočekati :mrgreen:
fortaleza

#1200 Re: e moji "navijači"

Post by fortaleza »

svabo_alen wrote:
smijesno
Grijesis, Hajduk je u prosloj sezoni imao prosjek od 11800 !!! gledatelja :) Kad se uzima u obzir koliko im je klub u kurcu ( oprostite izrazu) i da imaju najskuplje cijene karata na prostorima bivse yuge onda je to sigurno za svaku pohvalu. Cim Hajduk 2-3 puta zaredom pobjedi odmah im dolaze 15 do 20 000 gledatelja cak i ako igraju protiv Intera iz Zapresica.
Kao sto reko, uz Delije sigurno najbolji navijaci na ovim prostorima mada i ove brojke Torcide i Delije su smijesne kad se ih usporedjuje sa timovima iz lige petice....

Inace po meni najvjernije navijaci u Europi ima Celic.Liga im je zadnjih par godina totalno propala, sad je na razini HNL-a ili JSL-a ali svejedno ih uvijek bodri oko 50 000!!! navijaca na domacim utakmicama.Stvarno im se divim :)

.
Ako želiš normalno pratiti utakmicu ideš na istok i za jednu kartu moraš izdvojiti 80-100 kn (20-25 KM) makar igrali protiv Intera, ali onog iz Zaprešića. :D Tolikih cijena nema nigdje u ex-yu, zato se većinom prodaju godišnje pretplate (prošle sezone 6000) i tu brojku nema niti jedan klub u regiji (za Zrinjski godišnja karta stoji 30 KM :D ). Početkom pretplošle sezone Hajduk je u prvih 10 domaćih utakmica u ligi + europske utakmice imao prosjek od čak 17500 gledatelja, a i u onoj sezoni preko 15000 kad je Miše bio trener, kad su većinu sezone parirali Dinamu. ;-) Ali kao što si napisao, ove brojke su ništa kakve su ne samo u ligama petica, pa jedna Benfica ima prosjek od 40 000.
Locked