Njega tijela (zenska tema)

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Mannequin

#1176 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Mannequin »

drekalica28 wrote:sad lad sis e fino istrljala :D preporučujem neku od ovih krema ;-)

Image

ja koristim ovu od manga i odlična je. :thumbup:
imam izuzetno suhu kožu na nogama. u suštinisam na nogama imala sličan problem kao ti. ovo je pomoglo. :)

:thumbup: :thumbup:

Zbilja su super! I ja imam ovu od manga, jedino mogu reci da sam prezadovoljna 8-)
alica.k

#1177 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by alica.k »

girl wrote:da vas pitam, ne nadjoh, je'l bilo ono za schola i pete? znate ono namazete i nema ispucalih peta? e nisu moje pete sad nesto bas bas ispucale,strugnem ja njih ponekad i namazem, al' vala ni za kakvu njegu nisam bas neki redovni fan, i priznajem, pomalo sam "zapustena" :lol: po pitanju njege, imam ja lijepu "monduru" crveni lak na nokticima i to, i hocEM uskoro na more, pa da malo te pete sredim. pa valja'l taj brzi schol da me popravi? :D
mama kaze kupovala ona to nesto ekspresno , ma popravi sve za sekund u DM, al' zaboravila gospodja sta je kupovala i "koje mu je ime". pa eto ako i to znate .... :D
nemos je fulit, tu kremu.

zove se heel repair cream...dobra skroz
girl

#1178 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by girl »

e super. thanks :D
Partizzanka

#1179 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Partizzanka »

e kupljen ovaj smedji sa ovim nekim puterom (e ba smi puter treba ehhehe)
pa cemo da vidimo
cija majka crnu vunu prede :)
*mima*

#1180 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by *mima* »

girl wrote:da vas pitam, ne nadjoh, je'l bilo ono za schola i pete? znate ono namazete i nema ispucalih peta? e nisu moje pete sad nesto bas bas ispucale,strugnem ja njih ponekad i namazem, al' vala ni za kakvu njegu nisam bas neki redovni fan, i priznajem, pomalo sam "zapustena" :lol: po pitanju njege, imam ja lijepu "monduru" crveni lak na nokticima i to, i hocEM uskoro na more, pa da malo te pete sredim. pa valja'l taj brzi schol da me popravi? :D
mama kaze kupovala ona to nesto ekspresno , ma popravi sve za sekund u DM, al' zaboravila gospodja sta je kupovala i "koje mu je ime". pa eto ako i to znate .... :D

zamisljam
Michun

#1181 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Michun »

_amy_ wrote:Hej djevojke,

imam jedno pitance za stucnjake :) Naime koza lica mi je jako suha, ali ne sva, nego koza na nosu bez obzira sta radila se uvijek ljusti (da napomenem, da me sunce vidi samo kada mora). Pokusala sam sa hidratantnim kremala, ali poprilicno lose lice reaguje na njih, dobijem osip i cuda i uglavnom koristim kreme za bebe npr.becutan. Međutim, obzirom da mi je 25 god, kontam da je mozda vrijeme da pocnem sa nekim kremama primjereno godinama, ali nemam ideju odakle poceti, pa su svi savjeti dobro dosli. :)
poucena iskustvom moje drugarice koja ima isti problem...ona se doduse sunca i kvarca, najbolje joj pomoze ulje koje sam joj posudila dok smo bile na odmoru - ikarov ulje za lice, ima na ebay. ti ako nemas ebay account, probaj kupiti jojobu.
drekalica28

#1182 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by drekalica28 »

Partizzanka wrote:e kupljen ovaj smedji sa ovim nekim puterom (e ba smi puter treba ehhehe)
pa cemo da vidimo
Fino se i redovono maži ;-) ...nemoj zabušavati. :D
_amy_

#1183 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by _amy_ »

Michun wrote:

imam jedno pitance za stucnjake :) Naime koza lica mi je jako suha, ali ne sva, nego koza na nosu bez obzira sta radila se uvijek ljusti (da napomenem, da me sunce vidi samo kada mora). Pokusala sam sa hidratantnim kremala, ali poprilicno lose lice reaguje na njih, dobijem osip i cuda i uglavnom koristim kreme za bebe npr.becutan. Međutim, obzirom da mi je 25 god, kontam da je mozda vrijeme da pocnem sa nekim kremama primjereno godinama, ali nemam ideju odakle poceti, pa su svi savjeti dobro dosli. :)
poucena iskustvom moje drugarice koja ima isti problem...ona se doduse sunca i kvarca, najbolje joj pomoze ulje koje sam joj posudila dok smo bile na odmoru - ikarov ulje za lice, ima na ebay. ti ako nemas ebay account, probaj kupiti jojobu.

Ikar? O ne opet hihihihih Hajd pokusam ja s tim, hvala puno na savjetu :)
nera18

#1184 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by nera18 »

drekalica28 wrote:
Partizzanka wrote:e kupljen ovaj smedji sa ovim nekim puterom (e ba smi puter treba ehhehe)
pa cemo da vidimo
Fino se i redovono maži ;-) ...nemoj zabušavati. :D
do sada mi je ovo najbolje mlijeko ovog ranga...cak i jako lijepo mirise
Loulou

#1185 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Loulou »

alica.k wrote:

Na ovo mislite:
Image
Meni nije pomogla. Dodouše, treba mazati ujutro i navečer, ja sam samo navečer jer ne mogu ujutro namazati i onda u japanke, sandale... Klizavo :D
A i ne dovedem se do stadija da mi pete izlgedaju kao na ovoj slici :D

Meni je i za pete dobra stara Dove najbolja (ali svaku večer mazati i pustiti da koža upije barem 20-tak min. prije odlaska u krevet).
Image
Michun

#1186 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Michun »

_amy_ wrote:
Michun wrote:

Ikar? O ne opet hihihihih Hajd pokusam ja s tim, hvala puno na savjetu :)
ikarov ne ikar :)
girl

#1187 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by girl »

Bu'mo vidjeli iz prilozenog. uslikam prije i poslije koristenja. od sutra pocinjem aBd. :D
Nadinka

#1188 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Nadinka »

Ako volite L'occitane ili poklone :D onda obavezno navratite
http://malezensketeme.com/post/5509
LONGMAN

#1189 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by LONGMAN »

Ne vidi se slika od tih kremica, ima nas jos sa suhom kozom :roll:

I btw ko postavi onu strasnu sliku s noktima, Boze zakloni, trazim ja na prethodnoj stranici da nema sta i prva slika bub :shock: :shock: :shock: :lol:

I je l imao ko problem sa licem, da se pojavi ko neka zadebljana koza u obliku bubuljice :-? ne znam kako da objasnim, nije bubuljica niti ista, nego eto ima takav oblik i zadebljana koza :roll: Prije bilo oko usana kad sam dlacice vise gornje usne sredjivala sa "cupkom" i pojavile se i NIKAD da odu, i sad odjednom na celu :shock:
nera18

#1190 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by nera18 »

LONGMAN wrote:Ne vidi se slika od tih kremica, ima nas jos sa suhom kozom :roll:

I btw ko postavi onu strasnu sliku s noktima, Boze zakloni, trazim ja na prethodnoj stranici da nema sta i prva slika bub :shock: :shock: :shock: :lol:

I je l imao ko problem sa licem, da se pojavi ko neka zadebljana koza u obliku bubuljice :-? ne znam kako da objasnim, nije bubuljica niti ista, nego eto ima takav oblik i zadebljana koza :roll: Prije bilo oko usana kad sam dlacice vise gornje usne sredjivala sa "cupkom" i pojavile se i NIKAD da odu, i sad odjednom na celu :shock:
de ti teti dermatologu da se to nesto ne prosiri
alica.k

#1191 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by alica.k »

LONGMAN wrote:Ne vidi se slika od tih kremica, ima nas jos sa suhom kozom :roll:

hoce meni to kad trebam dobit :)
LONGMAN

#1192 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by LONGMAN »

Meni se prosirilo kad je pocela zbrka oko ispita :shock: Al ispiti prosli, a moja DIVOTA ne prolazi. Alis, je l samo prodje? Izgleda mi ne gine nego kod tete dermatologa, za sve postoji prvi put :roll:
alica.k

#1193 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by alica.k »

pa meni prodje cim dobijem..
a oce to i od stresa cuj :S kad vise ne moze da se zadrzi unutra na kozu izlazi...
girl

#1194 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by girl »

evo mene. kupila neku zelenu balea kremu uza foot u tubi. slikala, bila lijena za prebacit na racunar a i ne vidi se bas nesto da ima ostecenja na slici, pa obrisala. vala pete i dalje srednja zalost, nisam plaho poletna ni sad da mazem, ali eto, sjetim se. da ima neke velike razlike nema.

ranije sam imala fus butter isto balea, zuckast onako, ali on mi je nekako ljepljiv. i njega sam povremeno mazala pa se koliko toliko odrzala ova srednja zalost. ali nije to ono ni blizu kako bih ja htjela da su mi pete. tako da znate, balea zelena, nije bas cemu bar meni za te neke ekstra rezultate, za odrzavanje moze.
girl

#1195 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by girl »

Loulou wrote:
alica.k wrote:

Na ovo mislite:
Image
Meni nije pomogla. Dodouše, treba mazati ujutro i navečer, ja sam samo navečer jer ne mogu ujutro namazati i onda u japanke, sandale... Klizavo :D
A i ne dovedem se do stadija da mi pete izlgedaju kao na ovoj slici :D

Meni je i za pete dobra stara Dove najbolja (ali svaku večer mazati i pustiti da koža upije barem 20-tak min. prije odlaska u krevet).
Image

ja ne znam da se iko na svijetu dovede do ovog stadija osim bez nekog debelog razloga tipa lezao u bolnici dugo ili nesto tako.
girl

#1196 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by girl »

pa hajd' posto se balea nije iskazala i ja cu preci na lijepi stari dove pa javim.
Rosebud_

#1197 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Rosebud_ »

LONGMAN wrote:Meni se prosirilo kad je pocela zbrka oko ispita :shock: Al ispiti prosli, a moja DIVOTA ne prolazi. Alis, je l samo prodje? Izgleda mi ne gine nego kod tete dermatologa, za sve postoji prvi put :roll:
I jesil isla? I ja imam pocesto problema s tim, prije je bilo samo pred one dane, ali evo vec dva mjeseca nikako da se sklone ove dvije. I vazda budu ispod donje usne, na bradi haman.
LONGMAN

#1198 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by LONGMAN »

Nisam, mama mi sad dala neku mast KUTERID-G i sa cela otisla, ostale jos dvije pored usne, al mazacu da vidim. Ne volim te tete, al ako se vrati odustajem i odoh :D
Michun

#1199 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Michun »

LONGMAN wrote:Nisam, mama mi sad dala neku mast KUTERID-G i sa cela otisla, ostale jos dvije pored usne, al mazacu da vidim. Ne volim te tete, al ako se vrati odustajem i odoh :D
mama ti je dala kortikosteroid od kojeg prolazi 99% stvari, ali ti to nije rjesenje.
ja bi to izbjegavala u sirokom luku. mozes dlacice dobiti od toga, posebno ako duze koristis. savjet: procitaj na www o kremi, nuspojave i sl. pa odluci da li ces nastaviti koristiti.
LONGMAN

#1200 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by LONGMAN »

Pa sestra koristila valjda joj teta dermatolog dala. Procitala sam odmah, al kad sam bila iznervirana a vidjela da pomaze zaboravila na nuspojave. Al cu jos par dana, i prestati :D
Post Reply