Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
shin

#1176 Re: Android OS

Post by shin »

Jerbo je to win95 i curi sa svih strana;

Symantec unveils free anti-virus app for Android

Anti-virus giant Symantec has thrown its hat in the ring to keep Android's millions of smartphone owners safe and secure.

http://www.msnbc.msn.com/id/44126156/ns ... qEhspuP6iM

Posto platforma nije kompletna bez antivirusa, jel tako Avengeru? :lol:
GAU8

#1177 Re: Android OS

Post by GAU8 »

Duuude get a life... :-?
shin

#1178 Re: Android OS

Post by shin »

Android's Biggest Worry: Fragmentation

Android’s biggest worry isn’t the iPhone, the Blackberry, or Windows Phone 7; it’s that it will fragment into multiple incompatible, brand-specific versions.

http://www.zdnet.com/blog/open-source/a ... ation/8022

also, more on the next link

http://www.extremetech.com/mobile/93760 ... ects-users
shin

#1179 Re: Android OS

Post by shin »

Fixing the Battery Problem your Android Smartphone Seems to Have
Simply put, the battery sucks. It’s a deal breaker. I’m really sorry to say that, too. In fact it hurts me because I wanted this phone so bad, but the battery life is horrible. The phone will lose a third of its battery sitting overnight with the GPS, WiFi, and 4G turned off. Even with Advanced Task Killer set to aggressive and auto killing apps every hour, the most I can get out of the phone is about ten hours.
http://www.enterpriseirregulars.com/191 ... s-to-have/

Bas volim kada sjednem sa rajom na kafu i gledam svakog kako pali gasi wi-fi cim otvori i zatvori stanicu, da mu baterija moze do kuce izdrzati :lol:

Avengeru, hocemo li jos? :lol:
MedenoSrce

#1180 Re: Android OS

Post by MedenoSrce »

Hoce li se na ovoj temi u skorije vrijeme naci ista sto ima veze s nazivom teme? :roll:

@shin ne znam cemu takav mrziteljski stav? Vjerujem da ti vjerujes kako ovdje nekome otvaras oci ali svi stojimo iza svojih izbora.

Apple responds to iPhone 4 reception issues: you're holding the phone the wrong way :D
shin

#1181 Re: Android OS

Post by shin »

"From the earliest days of Google, whenever Larry and I sought inspiration for vision and leadership, we needed to look no farther than Cupertino ... Steve, your passion for excellence is felt by anyone who has ever touched an Apple product (including the macbook I am writing this on right now). And I have witnessed it in person the few times we have met. On behalf of all of us at Google and more broadly in technology, you will be missed very much. My condolences to family, friends, and colleagues at Apple."
- Sergey Brin (Google founder)

Nista chromebook? :lol:

Image

U MAD Android?

Ja mogu ovako danima, ne znam jesi li ti spreman Avengeru? Malo postovanja prema platformi bez koje bi i dan danas koristio telefone koji su popaljevina blackberry qwerty telefona.
shin

#1182 Re: Android OS

Post by shin »

MedenoSrce wrote:Hoce li se na ovoj temi u skorije vrijeme naci ista sto ima veze s nazivom teme? :roll:

@shin ne znam cemu takav mrziteljski stav? Vjerujem da ti vjerujes kako ovdje nekome otvaras oci ali svi stojimo iza svojih izbora.

Apple responds to iPhone 4 reception issues: you're holding the phone the wrong way :D

Nisam hejter, sve sam linkovima poklopio, sto se ne moze reci za iOS hejtere na iPhone temi :zzzz:
GAU8

#1183 Re: Android OS

Post by GAU8 »

shin wrote:
"From the earliest days of Google, whenever Larry and I sought inspiration for vision and leadership, we needed to look no farther than Cupertino ... Steve, your passion for excellence is felt by anyone who has ever touched an Apple product (including the macbook I am writing this on right now). And I have witnessed it in person the few times we have met. On behalf of all of us at Google and more broadly in technology, you will be missed very much. My condolences to family, friends, and colleagues at Apple."
- Sergey Brin (Google founder)

Nista chromebook? :lol:

Image

U MAD Android?

Ja mogu ovako danima, ne znam jesi li ti spreman Avengeru? Malo postovanja prema platformi bez koje bi i dan danas koristio telefone koji su popaljevina blackberry qwerty telefona.
Daj ne trolaj covjece.
iPhone zasluzuje duzno postovanje, ali ti nisi normalan :P
MedenoSrce

#1184 Re: Android OS

Post by MedenoSrce »

Otvorim temu da nadjem kakav koristan savjet, preporuku ... dobijem sve osim toga po sta sam dosla :)
Hajdemo malo konstruktivnije price.

@Gau8 dobar je shin. :wink:
GAU8

#1185 Re: Android OS

Post by GAU8 »

MedenoSrce wrote:Otvorim temu da nadjem kakav koristan savjet, preporuku ... dobijem sve osim toga po sta sam dosla :)

OK sta te muci :)
MedenoSrce

#1186 Re: Android OS

Post by MedenoSrce »

GAU8 wrote:
MedenoSrce wrote:Otvorim temu da nadjem kakav koristan savjet, preporuku ... dobijem sve osim toga po sta sam dosla :)

Nista pretjerano, samo me zanima da li radi i kako iGo na Desire S, ako je ko probao?
Bilo bi dobro i da se napravi spisak korisnih aplikacija.
oldschool

#1187 Re: Android OS

Post by oldschool »

MedenoSrce wrote:
GAU8 wrote:

Nista pretjerano, samo me zanima da li radi i kako iGo na Desire S, ako je ko probao?
Bilo bi dobro i da se napravi spisak korisnih aplikacija.
Naravno da radi, instalacija je jednostavna, a spisak aplikacija bi se odužio, dosta toga zavisi jesi li na oficijelnoj verziji Androida ili custom ROM-a, jer neke aplikacije rade samo jednoj od ove dvije navedene varijante Androida.

A što se tiče virusa, pa ne treba tu nikakav antivirsu već samo zdrava pamet, gledaš šta određena aplikacija pokreće tokom rada, koje će resurse koristiti, a to vidiš prilikom klika za instalaciju aplikacije, nećeš tamo nekom lijevom programu dopustiti, da ima pristup netu, upućivanju i slanju poziva, sms poruka, mogućnost trgovine itd.
stevan2712

#1188 Re: Android OS

Post by stevan2712 »

eyesburn wrote:
stevan2712 wrote:
eyesburn wrote: imam nokiu :D
evo ja te ozbiljno pitam koji mobilni imas a ti se jos zezas?! :lol: :-)
pa fakat imam nokiu :lol:
otkud sa nokiom u temi Android OS :lol:
new_york

#1189 Re: Android OS

Post by new_york »

shin wrote:Fixing the Battery Problem your Android Smartphone Seems to Have
Simply put, the battery sucks. It’s a deal breaker. I’m really sorry to say that, too. In fact it hurts me because I wanted this phone so bad, but the battery life is horrible. The phone will lose a third of its battery sitting overnight with the GPS, WiFi, and 4G turned off. Even with Advanced Task Killer set to aggressive and auto killing apps every hour, the most I can get out of the phone is about ten hours.
http://www.enterpriseirregulars.com/191 ... s-to-have/

Bas volim kada sjednem sa rajom na kafu i gledam svakog kako pali gasi wi-fi cim otvori i zatvori stanicu, da mu baterija moze do kuce izdrzati :lol:

Avengeru, hocemo li jos? :lol:
http://www.phonearena.com/news/Poll-res ... al_id23157

Iphone 4s....Zuta tinta i losa baterija...uzivaj. :lol:
Last edited by new_york on 22/10/2011 10:20, edited 1 time in total.
diskretan

#1190 Re: Android OS

Post by diskretan »

Neznam sto cim se pojavi neka tema tipa Android odmah uljecu ovi sa iPhone-om i suprotno. To su dvije potpuno razlicite platforme i koncepcije te se nemogu usporedjivati. Nego mene zanima imali neko da se bavi Android developmentom.
stevan2712

#1191 Re: Android OS

Post by stevan2712 »

Moze mi neko dati link za iGo navigaciju i link od karata za BiH,Srb i Hrv? Ne mogu nigdje da nadjem... :D
Svi linkovi sto sam nasao po forumima ne rade...
EDIT: Evo nasao sam nesto,ako nekome treba poslacu mu :)
Enofazni števec

#1192 Re: Android OS

Post by Enofazni števec »

imal ko problema sa android marketom

skroz slabo fercera
VeDooo1gim

#1193 Re: Android OS

Post by VeDooo1gim »

stevan2712 wrote:Moze mi neko dati link za iGo navigaciju i link od karata za BiH,Srb i Hrv? Ne mogu nigdje da nadjem... :D
Trebalo bi meni ? ako moze na pm ?
ismiramir

#1194 Re: Android OS

Post by ismiramir »

VeDooo1gim wrote:
stevan2712 wrote:Moze mi neko dati link za iGo navigaciju i link od karata za BiH,Srb i Hrv? Ne mogu nigdje da nadjem... :D
Trebalo bi i meni. Imam HTC Desire Z s originalnim ROM-om (ako to ima ikakve veze). I ako mozes napisati postupak instalacije. Hvala
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#1195 Re: Android OS

Post by bordo gandalf »

Saljite dalje :D
sarajev_o

#1196 Re: Android OS

Post by sarajev_o »

VeDooo1gim wrote:
i meni pm please
stevan2712

#1197 Re: Android OS

Post by stevan2712 »

EDIT: posto sadrzaj nije bio free vec je ovo crackovana verzija sad sam vidio da se te stvari ne smiju stavljati na forum,editovao sam post pa cu vam poslati na pm :-)
new_york

#1198 Re: Android OS

Post by new_york »

http://dnevnik.hr/vijesti/znanost-it/ip ... msung.html

Samsung prestigao Iphone...respect.
stevan2712

#1199 Re: Android OS

Post by stevan2712 »

new_york wrote:http://dnevnik.hr/vijesti/znanost-it/ip ... msung.html

Samsung prestigao Iphone...respect.
Kao sto pise u tekstu iPhone je objavio rezultate prodanih mobitela a Samsung isporucenih u tome je ogromna razlika! Ipak je iPhone broj 1! :thumbup:
cikavelja

#1200 Re: Android OS

Post by cikavelja »

Od skoro imam android i utisci su pola pola, malo bug - uje, malo koci, helem radi. Interesuje me ima li kakav app preko koga mogu pristupiti lokanoj mrezi kompova, ono, imam par racunara koji su u mrezi i svako svakoga vidi i sheruje sve, sad me interesuje ima li sta slicno za android da preko wi-fija pristupam svim tim racunarima-diskovima-fajlovima ?
Hvala
Post Reply