otprilike isti simptomi i kod mene kad pritisnem papucicu, sta je ovo u pzmaternu, ne ukapirah puno iz ovog klipa? meni koci momacki vec hiljadama...Bakir1 wrote:
Renault Megane all about
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Bakir1
- chelo
#1177 Re: Renault Megane all about
- Bakir1
#1178 Re: Renault Megane all about
neko je pitao na temi majstori za ovaj simptom kod klija, gumice koje drze klip prema kabini propadnu pa se cuje piskutanje, ono posto koci sa druge strane opne nemas simptoma mozda malo kasnije fata kocnica.
ovaj je nesto cackao i iscackao
ovaj je nesto cackao i iscackao
-
motorola01
#1179 Re: Renault Megane all about
Laguna 1, benzin. Prije skoro 3 mjeseca sam radio veliki servis. U zadnjih 20-ak dana imam problema ujutro, kad je hladan motor. Upalim auto i nekad vozim kilometar, nekad dva i odjednom u voznji auto ne prima gas. Pocne tresti motor, mjenjac i ne prima gas. Pritiscem pedalu gasa, ali auto ne reaguje. To traje nekih 5-20 sekundi (kako kad) i odjednom primi gas i krene sasvim normalno, kao da nista nije bilo. Ono sto je zanimljivo, auto ne prima gasa, ali se ne gasi
.
U isto vrijeme primjetim da kad dajem gas, cuje se neko pucketanje. Nesto kao nekad kao djeca kad smo stavljali onaj karton na one zice od gume bicikla, samo sto je normalno tisi zvuk. Zvuk je takodjer slican nekom pucketanju struje, ali nije to sigurno jer ne bi moglo pucketati non stop zbog toga. Auto ugasim i ponovo upalim (kad pucketa) i onda se ne cuje pucketanje odmah nego malo kasnije.
Nakon tog sto se desi ujutro kad je hladan, onda mogu voziti koliko hocu i gdje hocu, nece se ponoviti(barem dosad nije). Odem kod majstora, pregleda bobine, svjecice(ocisti i nasprica onim sprejom za kontakte) i senzor obrtaja ( i njega necim ocisti-valjda istim sprejom) i sutradan imam jos vece probleme. Tada mi u vise navrata nije htjelo "primiti" gasa, ali sve u nekih minut vremena.
Zaboravio sam reci da mi je majstor jos rekao da kad mi se to desi, da pritisnem kvacilo i pgas u isto vrijeme, da vidim hoce li kazaljka obrataja skociti. To uradim i kad je u leru i sa pritiskom kvacila, ali obrtaji stoje na onim 800-1000(ne sjecam se vise), ali znam da ne mrdaju nikako, bez obzira na pritisak papucice gasa i odjednom procepi i onda skoce.
Nakon ovog ciscenja bobina, svjecica i senzora obrtaja i tih malo vecih problema, primjetio sam da su mu u jednom trenutku obrtaji pali na nekih 500-600
.
Zna li neko sta bi moglo biti?
U isto vrijeme primjetim da kad dajem gas, cuje se neko pucketanje. Nesto kao nekad kao djeca kad smo stavljali onaj karton na one zice od gume bicikla, samo sto je normalno tisi zvuk. Zvuk je takodjer slican nekom pucketanju struje, ali nije to sigurno jer ne bi moglo pucketati non stop zbog toga. Auto ugasim i ponovo upalim (kad pucketa) i onda se ne cuje pucketanje odmah nego malo kasnije.
Nakon tog sto se desi ujutro kad je hladan, onda mogu voziti koliko hocu i gdje hocu, nece se ponoviti(barem dosad nije). Odem kod majstora, pregleda bobine, svjecice(ocisti i nasprica onim sprejom za kontakte) i senzor obrtaja ( i njega necim ocisti-valjda istim sprejom) i sutradan imam jos vece probleme. Tada mi u vise navrata nije htjelo "primiti" gasa, ali sve u nekih minut vremena.
Zaboravio sam reci da mi je majstor jos rekao da kad mi se to desi, da pritisnem kvacilo i pgas u isto vrijeme, da vidim hoce li kazaljka obrataja skociti. To uradim i kad je u leru i sa pritiskom kvacila, ali obrtaji stoje na onim 800-1000(ne sjecam se vise), ali znam da ne mrdaju nikako, bez obzira na pritisak papucice gasa i odjednom procepi i onda skoce.
Nakon ovog ciscenja bobina, svjecica i senzora obrtaja i tih malo vecih problema, primjetio sam da su mu u jednom trenutku obrtaji pali na nekih 500-600
- kartman
#1180 Re: Renault Megane all about
Pozdrav, svima, pročitah sve što ste do sada napisali, jer planiram uzeti neki auto do 7K, izbor sam sveo definitivno na Renault. Dvoumim se između Megane 2 (2003-2004) i Scenic modela, (2001-2004). Bio bih zahvalan za svaki savjet koji mi možete dati. Evo recimo da li se isplati uzeti ovaj model ispod uopšte u razmatranje:
http://fansauto.pik.ba/artikal/10175449 ... 1-462-055/
Last edited by kartman on 23/12/2013 00:10, edited 1 time in total.
-
romeomoraprezivjeti
#1181 Re: Renault Megane all about
Na servis,ako je sve ok ponudis 6 300KM i pazaris.
poslano s moga Sonija Ze:-D
poslano s moga Sonija Ze:-D
- Nabucco
#1182 Re: Renault Megane all about
Nemoj zaboraviti neku zastitu staviti na njega.. To odma uracunaj... 
- kartman
#1183 Re: Renault Megane all about
Hvala na brzim odgovorimaNabucco wrote:Nemoj zaboraviti neku zastitu staviti na njega.. To odma uracunaj...
Na koju vrstu zaštite misliš?
Pozz.
- Nabucco
#1184 Re: Renault Megane all about
Mislim da je dovoljno Zeder/Hudiny (Hudiny je meni bolji, jer Zeder bas i ne odgovara najbolje ovom autu) i neki obicni alarm od 100KMkartman wrote:Hvala na brzim odgovorimaNabucco wrote:Nemoj zaboraviti neku zastitu staviti na njega.. To odma uracunaj....
Pozz.
-
goran16v
#1185 Re: Renault Megane all about
Od alarma od 100 KM ce te samo glava zaboliti...
-
ob433
#1186 Re: Renault Megane all about
jok eto treba Dadi iz Hudynija dat 4 stoje za kineski alarm s Arizone koji tamo košta 50 Km ....goran16v wrote:Od alarma od 100 KM ce te samo glava zaboliti...
- golfiista
#1187 Re: Renault Megane all about
Ima u komšiluku dobra Laguna 2004.g. diesel, baš onako, mislim da bi vrijedilo pogledati, ako si za javi se na pp.kartman wrote:Pozdrav, svima, pročitah sve što ste do sada napisali, jer planiram uzeti neki auto do 7K, izbor sam sveo definitivno na Renault. Dvoumim se između Megane 2 (2003-2004) i Scenic modela, (2001-2004). Bio bih zahvalan za svaki savjet koji mi možete dati. Evo recimo da li se isplati uzeti ovaj model ispod uopšte u razmatranje:
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#1188 Re: Renault Megane all about
Scenic u ovom periodu koji si naveo je izlazio u dva razlicita modela. Ako je stari,onda se moze naci relativno dobar primjerak,ali je meni ruzan. Noviji model za ove pare se tesko moze naci ikakav. Ja bih isao na Megana.kartman wrote:Pozdrav, svima, pročitah sve što ste do sada napisali, jer planiram uzeti neki auto do 7K, izbor sam sveo definitivno na Renault. Dvoumim se između Megane 2 (2003-2004) i Scenic modela, (2001-2004). Bio bih zahvalan za svaki savjet koji mi možete dati. Evo recimo da li se isplati uzeti ovaj model ispod uopšte u razmatranje:
Ovaj motor koji si naveo je dobar i ne bi trebao imati puno problema sa njim.
Sto se oglasa tice,na vrh glave mi je ovo 2004/2005. Pa majku ti sta ti to znaci. Ili-ili,ne moze biti oboje.
-
530i
#1189 Re: Renault Megane all about
To znači 2004., ali ja volim da lažem 
- Optimist
#1190 Re: Renault Megane all about
Bas sad nasumicno otvorim par oglasa i na svakom autu su mu upisane po dvije godine. 
- kartman
#1191 Re: Renault Megane all about
I sam sam to primjetio, kaže godina proizvodnje 2004, model 2005. 
- mali_milojica
#1192 Re: Renault Megane all about
Sta kaze za km,vjerovatno i tu imaju dvije cifre. Stvarna i nastimana. Stvarna,auto je u povratku sa mjeseca. Nastimana,vozio pop do crkve iako isti zivi u kuci pored crkvekartman wrote:I sam sam to primjetio, kaže godina proizvodnje 2004, model 2005.
-
ob433
#1193 Re: Renault Megane all about
što neko reče , svi auti na Piku su proizvedeni u decembru , aute ne prave u januaru i februarumali_milojica wrote: Sto se oglasa tice,na vrh glave mi je ovo 2004/2005. Pa majku ti sta ti to znaci. Ili-ili,ne moze biti oboje.
-
milojicabrzi
#1194 Re: Renault Megane all about
Cijene auta vani, su slicno kao i kod nas, vrlo zavisne od godine proizvodnje.ob433 wrote:što neko reče , svi auti na Piku su proizvedeni u decembru , aute ne prave u januaru i februarumali_milojica wrote: Sto se oglasa tice,na vrh glave mi je ovo 2004/2005. Pa majku ti sta ti to znaci. Ili-ili,ne moze biti oboje.
Zbog toga uvoznici i sverceri i traze ta auta, koja su proizvedena npr. 2003. a prva im registracija 2004. godine, jer su u pravilu, nesto jeftiniji od auta proizvedenih 2004. godine, a kako su sverceri ljudi koje zanima samo profit, dosta je takvih auta.
Evo, cist primjer, moja dva polovnjaka koja sam kupio, bila su upravo sa tom situacijom, recimo jedan je bio proizveden 2000. a prva registracija 2001. godine, to je bilo u vrijeme uvoza do 7 god. starosti, ali je bez problema uvezen.
Dakle, ako su dva godista napisana, vjerovatno je jedno godina proizvodnje, a drugo godina prve registracije
- mali_milojica
#1195 Re: Renault Megane all about
U EU vazi zakon da se kroz papire kao godina proizvodnje vodi godina prve registracije. Tacan datum proizvodnje mozes saznati samo preko broja sasije i kod ovlastenog prodavaca/servisera. Sve drugo je klasicna suplja svercera.
-
milojicabrzi
#1196 Re: Renault Megane all about
Pa o tome i govorim...
Moze se godina proizvodnje vidjeti i u papirima vecine auta, kao i na pojedinim dijelovima na kojima je mjesec i godina proizvodje (najcesce farovi i plasticni dijelovi).
Moze se godina proizvodnje vidjeti i u papirima vecine auta, kao i na pojedinim dijelovima na kojima je mjesec i godina proizvodje (najcesce farovi i plasticni dijelovi).
-
motorola01
#1197 Re: Renault Megane all about
Vec sam gore pisao o svom problemu, pa da ponovim
, ne bi li neko barem nabacio sta bi moglo biti.
Cuje mi se neki zvuk nalik nekom pucketanju (zvuk slican nekadasnjim biciklima, petobrzincu i desetobrzincu-ono pucketanje kad okreces unazad pedale
) kad pritisnem papucicu gasa. Pritisnem, cuje se, pustim papucicu gasa, nista se ne cuje.
Prije 3 mjeseca sam radio veliki servis. Auto je laguna 1, benzin. Nikad mi se to prije nije culo.
edit:meni jedino sto pada na pamet je mozda spaner(da nije dobro postavljen). Pitao majstora, kaze da je spaner cuo bi se vise.
Cuje mi se neki zvuk nalik nekom pucketanju (zvuk slican nekadasnjim biciklima, petobrzincu i desetobrzincu-ono pucketanje kad okreces unazad pedale
Prije 3 mjeseca sam radio veliki servis. Auto je laguna 1, benzin. Nikad mi se to prije nije culo.
edit:meni jedino sto pada na pamet je mozda spaner(da nije dobro postavljen). Pitao majstora, kaze da je spaner cuo bi se vise.
-
iSwagga
#1198 Re: Renault Megane all about
Konto sam nabaciti ovaj Zeder na Megana pa me interesuje ovo sto si napisao. Kako mislis ne odgovara ovom autu bas najbolje. Moze li malo vise informacija.Nabucco wrote:Mislim da je dovoljno Zeder/Hudiny (Hudiny je meni bolji, jer Zeder bas i ne odgovara najbolje ovom autu) i neki obicni alarm od 100KMkartman wrote:Hvala na brzim odgovorimaNabucco wrote:Nemoj zaboraviti neku zastitu staviti na njega.. To odma uracunaj....
Pozz.
- Nabucco
#1199 Re: Renault Megane all about
Prije 4-5 Godina kada sam ja stavljao Zeder u svoj prvi Megan rekli su mi da ne rade, jer je komplikovana elektronika i nece da se petljaju oko toga i rekli su mi da oni mogu samo staviti ovaj mehanicki dio, ali ne garantiraju, jer nikad nisu radili Megane.Kasnije sam upoznao par vlasnika Megana koji su ugradili Zeder (samo mehanicka blokada, bez dodatka za blokadu startanja motora), zale se na to da je brava na jako nepristupacnom mjestu, i da su izgubili mogucnost podešavanja volana.iSwagga wrote: Konto sam nabaciti ovaj Zeder na Megana pa me interesuje ovo sto si napisao. Kako mislis ne odgovara ovom autu bas najbolje. Moze li malo vise informacija.
Ja sam na oba Megana ugradio Hudiny i nije bilo vecih problema....
-
iSwagga
#1200 Re: Renault Megane all about
Hvala na info druze, izgleda da ce ipak biti Hudiny.Nabucco wrote:Prije 4-5 Godina kada sam ja stavljao Zeder u svoj prvi Megan rekli su mi da ne rade, jer je komplikovana elektronika i nece da se petljaju oko toga i rekli su mi da oni mogu samo staviti ovaj mehanicki dio, ali ne garantiraju, jer nikad nisu radili Megane.Kasnije sam upoznao par vlasnika Megana koji su ugradili Zeder (samo mehanicka blokada, bez dodatka za blokadu startanja motora), zale se na to da je brava na jako nepristupacnom mjestu, i da su izgubili mogucnost podešavanja volana.iSwagga wrote: Konto sam nabaciti ovaj Zeder na Megana pa me interesuje ovo sto si napisao. Kako mislis ne odgovara ovom autu bas najbolje. Moze li malo vise informacija.
Ja sam na oba Megana ugradio Hudiny i nije bilo vecih problema....