The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
ultima_palabra

#1176 Re: The Walking Dead - serija

Post by ultima_palabra »

Pa dobro, ali iskreno treća sezona je puno dinamičnija od druge u kojoj su samo sjedili na farmi i spletkarili jedni protiv drugih.
brain bubbles

#1177 Re: The Walking Dead - serija

Post by brain bubbles »

morali su uvod napraviti u nastavak trece sezone, od iduce epizode puno vise, u najavi se moze vidjeti da ce biti zanimljiva :D
Kinaski

#1178 Re: The Walking Dead - serija

Post by Kinaski »

Dat cu jos jednoj epizodi sansu , budu li usrali kao i ove bit ce zbogom teska rijec :D
Joker88

#1179 Re: The Walking Dead - serija

Post by Joker88 »

jel ova serija sta valja sad?

pregledala 1. sezonu, pocela 2. uzasna bila, ono kad su ganjali onu malu po sumi 10 epizoda , jel se popravila?
Kinaski

#1180 Re: The Walking Dead - serija

Post by Kinaski »

Joker88 wrote:jel ova serija sta valja sad?

pregledala 1. sezonu, pocela 2. uzasna bila, ono kad su ganjali onu malu po sumi 10 epizoda , jel se popravila?
nije
SaPnA

#1181 Re: The Walking Dead - serija

Post by SaPnA »

kako ba nije :-) 3. sezona je bar po meni najbolja za sad :roll:
brain bubbles

#1182 Re: The Walking Dead - serija

Post by brain bubbles »

SaPnA wrote:kako ba nije :-) 3. sezona je bar po meni najbolja za sad :roll:
slazem se :thumbup:
vee-jay

#1183 Re: The Walking Dead - serija

Post by vee-jay »

....pocela kako je zavrsila :-?

http://youtu.be/5If4HJjNgfQ

:mrgreen:
Tribeka

#1184 Re: The Walking Dead - serija

Post by Tribeka »

Spora epizoda i nadam se da je samo ova (u ovoj sezoni). Imam osjecaj da bih ja vise izvukao od reditelja :D
Ni kraj ni pocetak, nista nisu ponudili interesantno, da te drzi. Svaka epizoda prosle sezone je bolja od ove.

Najava iduce obecava, samo da opet ne bude puno praznog hoda, jer cu poceti da pljujem :P
ultima_palabra

#1185 Re: The Walking Dead - serija

Post by ultima_palabra »

Ne kontam kako nekome druga sezona može biti zanimljivija od treće :?

Treća je ponudila najviše akcije i napetosti do sada... normalno da će biti malo zatišja prije nego se opet zakuha.
vryzas

#1186 Re: The Walking Dead - serija

Post by vryzas »

Tribeka wrote:Spora epizoda i nadam se da je samo ova (u ovoj sezoni). Imam osjecaj da bih ja vise izvukao od reditelja :D
Ni kraj ni pocetak, nista nisu ponudili interesantno, da te drzi. Svaka epizoda prosle sezone je bolja od ove.

Najava iduce obecava, samo da opet ne bude puno praznog hoda, jer cu poceti da pljujem :P
Aha, druga je fakat vrh :oops: (Mala kuca u preriji) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Fakat ne kontam sto rece kolega @ultima :?
irac300

#1187 Re: The Walking Dead - serija

Post by irac300 »

A 'bem ga ja, mora malo doći do zatišja, s obzirom da se zakuhao sukob s guvernerom, što se kaže sada je zatišje pred buru. Al' poređenje s drugom sezonom je niĐe veze.
Ime postoji

#1188 Re: The Walking Dead - serija

Post by Ime postoji »

Trazite dlaku u jajetu,ova epizoda nije bilo nesto,bila je tiha,nema radnje,pricali su 4 min..itd,itd..trebate se nekada opustiti i gledati seriju bez toliko razmisljanja sta ce u kojoj minuti dogoditi... :thumbup:
Zovem se Zelena

#1189 Re: The Walking Dead - serija

Post by Zovem se Zelena »

Eto nek' je Braking Bad aman zaman ultra ful zanimljiva serija :mrgreen:

Walking dead nije samo puka akcija u kojoj po svakoj epizodi kilnu 1000 zombija i pri tome izgube 2-3 najvažnija člana grupe :-) Da rade samo to onda biste rekli 'bo ovo samo se rokaju :)
Jeste na momente spora i ništa se ne desi, kao uostalom i u drugim serijama. Ali meni je super kako su ukomponovali akciju i razvoj karaktera i odnosa među članovima grupe. Ljudi moji, apokalipsa je :mrgreen: naravno da postoji nepovjerenje, da se likovi konstantno preispituju. I po meni dobro je urađena priča o ljudima, ljudskoj psihi i ponašanju u takvom okruženju.

Rik vodi borbu sam sa sobom (priviđaju mu se Lori i Šejn) dok pokušava da ih sve održi u životu.
Glen i Megi prolaze neku svoju krizu zbog guvernera.
Deril konačno pronalazi brata i jedva odlučuje da ode s njim. Pri tome ostavlja Kerol.
Andrea se trga između grupe (sada kada je saznala da su živi) i svoje ljubavi... :-)
A čini mi se da se ona mala plava zaljubljuje u Rika :mrgreen:
dječak sa šibicama

#1190 Re: The Walking Dead - serija

Post by dječak sa šibicama »

Nije samo TWD u pitanju, cesto vidis da se raja buni zbog dijaloga u nekoj seriji, ili usporene radnje... jebiga, ko djeca, najbolje da svaka serija bude u rangu Power rangers, tamo nema puno dijaloga, a akcija je konstantna :D

Pa malo dramaturgije, nije sve u ta-ta. Kome je usporeno, neka se strpi da zavrsi sezona, skines sve i odgledas u komadu :D
jasko_ba

#1191 Re: The Walking Dead - serija

Post by jasko_ba »

Druga sezona jest izvukla zivce svima, al ova je trenutno vrh, bez greske. Jedva cekam svaku epizodu
BadBoy

#1192 Re: The Walking Dead - serija

Post by BadBoy »

Ono što mene najviše nervira jeste što su pisci jako loše odradili likove Michone i Andrea-e. Pa ona crna u tri epizode progovori jednom i milion bitnih stvari koje je pitaju, onda šuti ko zalivena.
EmiRem

#1193 Re: The Walking Dead - serija

Post by EmiRem »

Ja samo ne znam kako nisu mogli naci boljeg glumca od onog malog Carla.... Mislim jeste on dijete, al ima toliko djece glumaca koji glume dobro , al Carl je odron al fakat,al hajd eto...Sto se tice serije i trenutnih desavanja, nije bas lako napraviti seriju sa zombijima da u svakom trenutku bude zanimljiva.Serija je dobra i gledljiva.....
DanteX

#1194 Re: The Walking Dead - serija

Post by DanteX »

BadBoy wrote:Ono što mene najviše nervira jeste što su pisci jako loše odradili likove Michone i Andrea-e. Pa ona crna u tri epizode progovori jednom i milion bitnih stvari koje je pitaju, onda šuti ko zalivena.
Priča samo kad treba :D
jasko_ba

#1195 Re: The Walking Dead - serija

Post by jasko_ba »

Image
BadBoy

#1196 Re: The Walking Dead - serija

Post by BadBoy »

Pa fino je Rick u prošloj pita zna li Andreu a ona šuti i gleda ga mrsko :D
vee-jay

#1197 Re: The Walking Dead - serija

Post by vee-jay »

Meni serija nije spora/dosadna. Meni fali brutalnosti. Pri tome ne mislim na brutalnost tipa "razvaliti glavu zombiju" nego onu brutalnost tipa kada npr u Django (spoiler) bijelci puste one pse na crnca i oni njega zivog pozderase a da kamera nama nista od toga ne pokaze.
DanteX

#1198 Re: The Walking Dead - serija

Post by DanteX »

BadBoy wrote:Pa fino je Rick u prošloj pita zna li Andreu a ona šuti i gleda ga mrsko :D
Možda je ona mislila da on misli na drugu Andreu, ljudi se lako zabune :lol:
relevantan

#1199 Re: The Walking Dead - serija

Post by relevantan »

Očekujem zakuhavanje.....neće valjati ako postane malko :oops:
beco

#1200 Re: The Walking Dead - serija

Post by beco »

Zovem se Zelena wrote:Eto nek' je Braking Bad aman zaman ultra ful zanimljiva serija :mrgreen:

Walking dead nije samo puka akcija u kojoj po svakoj epizodi kilnu 1000 zombija i pri tome izgube 2-3 najvažnija člana grupe :-) Da rade samo to onda biste rekli 'bo ovo samo se rokaju :)
Jeste na momente spora i ništa se ne desi, kao uostalom i u drugim serijama. Ali meni je super kako su ukomponovali akciju i razvoj karaktera i odnosa među članovima grupe. Ljudi moji, apokalipsa je :mrgreen: naravno da postoji nepovjerenje, da se likovi konstantno preispituju. I po meni dobro je urađena priča o ljudima, ljudskoj psihi i ponašanju u takvom okruženju.

Rik vodi borbu sam sa sobom (priviđaju mu se Lori i Šejn) dok pokušava da ih sve održi u životu.
Glen i Megi prolaze neku svoju krizu zbog guvernera.
Deril konačno pronalazi brata i jedva odlučuje da ode s njim. Pri tome ostavlja Kerol.
Andrea se trga između grupe (sada kada je saznala da su živi) i svoje ljubavi... :-)
A čini mi se da se ona mala plava zaljubljuje u Rika :mrgreen:
Mala plava je Carlova, samo se ceka da Carl malo poraste pa skonta neke stvari, tako ja barem to vidim ;)
Post Reply