Hoce, naravno. Oko 50 maraka carine i 67 maraka PDVa.NoaLada wrote:Naručila danas nešto. Sa shippingom 11,40 $. Sta mislite hoce li dodavati carinu na to? :/
Salim se, sta ce tu carniti.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Moderator: anex
Hoce, naravno. Oko 50 maraka carine i 67 maraka PDVa.NoaLada wrote:Naručila danas nešto. Sa shippingom 11,40 $. Sta mislite hoce li dodavati carinu na to? :/
Ako je proslo 45 dana od dana placanja, zaista te je zalevatio i ne mozes mu nista.zenny wrote:kupio bneke slusalice 'povoljno' za 20eura, dosle nakon 15 dana mom rodjaku u belgiju jer je bila jeftinija postarina. dok sam ja dosao do slusalica nakon oko sedmicu, vidio sam da su slusalice u drasticno sjebanijem stanju nego sto je bilo opisano, bukvalno beskorisne su a meni je mojih 20 eura zaonapisem poruku prodavacu, cekam par dana, on odgovri na veoma glup nacin gdje ne nudi nikakvo rjesenje, ja dam prijedlog i onda cekam opet 4 dana na odgovor i tako je to potrajalo bas dugo.... sad ne mogu da mu dam negativan dojam a iz nekog principa moram nesto poduzet jer me je bas napravio budalom kroz ovo sve.... savjet?
Nakon koliko ti je došlo to iz Kine... evo ja čekao 40ak dana i nije stiglo pa otkazao.. dobio lovu nazad.Melami wrote:Kupovao neke stvarcice i vecina OK bila. Mnogo stvari se prodaje iz Kine i to izbjegavam jer stvarno kvalitet je na nuli. Kupovao sam izmedju ostalog daljinski za auto, radio za auto(polovan), RAM za komp, polovan platio $7 sa postarinom, i jos nekih stvarcica koje su bile kao u opisu, knjige neke i tako to.
Kupio sam oklop za mob i nije bio najbolji, nije se lijepo uklapao, mislim da sam to uzeo na amazonu, onda sam uzeo na ebay daljinski za garazu, nije uopste radilo niti je bilo upusto ikakvo i slicno, bio je jeftin al sam iz principa htio da mi vrate pare, i tako je i bilo, nisu htjeli daljinski nikako nazad, jer su znali sta su prodali. Pitali su da posalju drugi ja nisam htio.
Kupio sam antenu za auto nekakvu iz kine, los kvalitet, al se nisam htio da peglam.
Neka si otkazao i izbjegavaj kupovati ista od njih. Meni je trebalo oko mjesec jer zivim u USA.newklear wrote:Nakon koliko ti je došlo to iz Kine... evo ja čekao 40ak dana i nije stiglo pa otkazao.. dobio lovu nazad.Melami wrote:Kupovao neke stvarcice i vecina OK bila. Mnogo stvari se prodaje iz Kine i to izbjegavam jer stvarno kvalitet je na nuli. Kupovao sam izmedju ostalog daljinski za auto, radio za auto(polovan), RAM za komp, polovan platio $7 sa postarinom, i jos nekih stvarcica koje su bile kao u opisu, knjige neke i tako to.
Kupio sam oklop za mob i nije bio najbolji, nije se lijepo uklapao, mislim da sam to uzeo na amazonu, onda sam uzeo na ebay daljinski za garazu, nije uopste radilo niti je bilo upusto ikakvo i slicno, bio je jeftin al sam iz principa htio da mi vrate pare, i tako je i bilo, nisu htjeli daljinski nikako nazad, jer su znali sta su prodali. Pitali su da posalju drugi ja nisam htio.
Kupio sam antenu za auto nekakvu iz kine, los kvalitet, al se nisam htio da peglam.
naravno da nece, ne carini se do vrijednosti 50 KM s tim da prodju nekada i skuplje stvari...NoaLada wrote:Naručila danas nešto. Sa shippingom 11,40 $. Sta mislite hoce li dodavati carinu na to? :/
Poz, kada sam prijavljivao karticu prije 4/5 godina na paypal raiffeisen kartica visa electron nije mogla proci (takodje ni hypo), tada sam prijavio visu electron unicredit banke i ona radi bez problema...iceman ze wrote:Imam Visu Electron izdate od RBA, medutim, nece da je prihvati PayPal. Sutra cu do banke, samo da provjerim da li je neko koristi?
to nije carina, to obracunaju kod vecih paketa nekakve svoje troskovereni-90 wrote:I meni zadnji put carinu naplatili. Ne kontam odkud im to, znaci na artikl za ebay sto mi je sa postarinom izaso pet dolara, naplatili mi dvije i po marke carine :s
Ma pisalo na onoj uplatnici carina, a paketic mali,mzapravo koverta je u pitanju bilaquarterback wrote:to nije carina, to obracunaju kod vecih paketa nekakve svoje troskovereni-90 wrote:I meni zadnji put carinu naplatili. Ne kontam odkud im to, znaci na artikl za ebay sto mi je sa postarinom izaso pet dolara, naplatili mi dvije i po marke carine :s
s tim da u RS to redovno naplate ma koliki da je paket
Neka taj koji salje napise da je vrijednost $30 i neces nista platiti.m1ral3m wrote:Zanima me vase misljenje.. da li bi morao platiti carinu i sve te dadzbine za 2,5" ssd 120 gb cija je stvarna vrijednost oko 130$ - iz USA (priority mailom)?
Pretrazio sam cijeli ebay ali nigdje ne viđoh kako da ostavljam feedback?_Alcatraz_ wrote:Ostavi mu negativan komentarmirzarb wrote:Meni je prodavač rekao vratiti novac i nikad ništa od toga.. Kad god ga kontaktiram kaze bice sutra i tako nista.. Ima lik preko 3000 transakcija uspjesnih. Naručio sam jednom prilikom 3 stvari sa interneta i 2 su mi stigle dok treca ova nije.
I sve govorio čekaj jos čekaj jos i izgleda da nisam znao za taj rok od 45 dana i da samu pitanju je košulja..
Kad god pokusam kontaktirati ebay buyer support ovo mi izbaci
Savjeti ?
Zatim ces na eBayu dobiti "ponudu" da pokrenes postupak protiv njega i opises razloge ostavljanja negativnog komentara i zasto pokreces postupak protiv prodavaca.
Nakon toga eBay ce te pitati jesi li kontaktirao prodavca i sl.
Onda oni to preuzmu na sebe i ako budes bio u pravu vratice ti eBay novac.
Nemoj pokusavati prevariti eBay jer mozes naje*ati ti umjesto prodavaca, a mozda ti i uspije.
vjerovatno ti je proso odredjeni period nakon ko\jeg ne moze sostaviti feddback za odredjeni item.mirzarb wrote:Pretrazio sam cijeli ebay ali nigdje ne viđoh kako da ostavljam feedback?_Alcatraz_ wrote:Ostavi mu negativan komentarmirzarb wrote:Meni je prodavač rekao vratiti novac i nikad ništa od toga.. Kad god ga kontaktiram kaze bice sutra i tako nista.. Ima lik preko 3000 transakcija uspjesnih. Naručio sam jednom prilikom 3 stvari sa interneta i 2 su mi stigle dok treca ova nije.
I sve govorio čekaj jos čekaj jos i izgleda da nisam znao za taj rok od 45 dana i da samu pitanju je košulja..
Kad god pokusam kontaktirati ebay buyer support ovo mi izbaci
Savjeti ?
Zatim ces na eBayu dobiti "ponudu" da pokrenes postupak protiv njega i opises razloge ostavljanja negativnog komentara i zasto pokreces postupak protiv prodavaca.
Nakon toga eBay ce te pitati jesi li kontaktirao prodavca i sl.
Onda oni to preuzmu na sebe i ako budes bio u pravu vratice ti eBay novac.
Nemoj pokusavati prevariti eBay jer mozes naje*ati ti umjesto prodavaca, a mozda ti i uspije.
Ovi prodavači su mene ocijenili kao "dobar kupac" a ja njih ne mogu nikako.. Čak i ovaj što nece pare da mi vrati me ocijenio kao "dobar kupac" .
quarterback wrote:Poz, kada sam prijavljivao karticu prije 4/5 godina na paypal raiffeisen kartica visa electron nije mogla proci (takodje ni hypo), tada sam prijavio visu electron unicredit banke i ona radi bez problema...iceman ze wrote:Imam Visu Electron izdate od RBA, medutim, nece da je prihvati PayPal. Sutra cu do banke, samo da provjerim da li je neko koristi?
Ne znam kakva je sada situacija
Chuckie wrote:Ne skida PayPal nista sam dok ti ne ides na verifikaciju kartice.
Oko 30KM,ali sumnjam da ce ti to cariniti...Sorel wrote:Našao sam si golmanske rukavice od US $49.99 sa free shipping-om.
Koliko bi' me koštala carina i ostale gluposti?
Hvala.
Pa normalno je da nece proci kartica sa saldom 0KM, ali ti PayPal nece skidati nista dok im ti ne odobris verifikaciju kartice i pomenutih 1.95USD.iceman ze wrote:Chuckie wrote:Ne skida PayPal nista sam dok ti ne ides na verifikaciju kartice.
Cim sam uplatio u banci dovoljno novca na kartici, PayPal je nakon toga prihvatio karticu..... Inace radi se o debitnoj kartici, bez limita, ja vrsim licno uplate na istu.
Sa carinom će me izaći sve ukupno 103 marke.motorola01 wrote:Oko 30KM,ali sumnjam da ce ti to cariniti...Sorel wrote:Našao sam si golmanske rukavice od US $49.99 sa free shipping-om.
Koliko bi' me koštala carina i ostale gluposti?
Hvala.
Vidio sam al' nisam skont'o, nisam vješt u tome.Chuckie wrote:Procitaj kako se obracunava carina i pdv objasnio sam u jednom postu u ovoj temi na prosloj stranici. Pa sam vidi koliko ce te sve kostati.