Kupio bih nesto sa eBay-a

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Chuckie

#1176 eBay - Vaša iskustva

Post by Chuckie »

NoaLada wrote:Naručila danas nešto. Sa shippingom 11,40 $. Sta mislite hoce li dodavati carinu na to? :/
Hoce, naravno. Oko 50 maraka carine i 67 maraka PDVa.

Salim se, sta ce tu carniti. :D

Sent from my iPhone using Tapatalk
Chuckie

#1177 eBay - Vaša iskustva

Post by Chuckie »

zenny wrote:kupio bneke slusalice 'povoljno' za 20eura, dosle nakon 15 dana mom rodjaku u belgiju jer je bila jeftinija postarina. dok sam ja dosao do slusalica nakon oko sedmicu, vidio sam da su slusalice u drasticno sjebanijem stanju nego sto je bilo opisano, bukvalno beskorisne su a meni je mojih 20 eura zao :-D napisem poruku prodavacu, cekam par dana, on odgovri na veoma glup nacin gdje ne nudi nikakvo rjesenje, ja dam prijedlog i onda cekam opet 4 dana na odgovor i tako je to potrajalo bas dugo.... sad ne mogu da mu dam negativan dojam a iz nekog principa moram nesto poduzet jer me je bas napravio budalom kroz ovo sve.... savjet? :-D
Ako je proslo 45 dana od dana placanja, zaista te je zalevatio i ne mozes mu nista.

Melami

#1178 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Melami »

Kupovao neke stvarcice i vecina OK bila. Mnogo stvari se prodaje iz Kine i to izbjegavam jer stvarno kvalitet je na nuli. Kupovao sam izmedju ostalog daljinski za auto, radio za auto(polovan), RAM za komp, polovan platio $7 sa postarinom, i jos nekih stvarcica koje su bile kao u opisu, knjige neke i tako to.
Kupio sam oklop za mob i nije bio najbolji, nije se lijepo uklapao, mislim da sam to uzeo na amazonu, onda sam uzeo na ebay daljinski za garazu, nije uopste radilo niti je bilo upusto ikakvo i slicno, bio je jeftin al sam iz principa htio da mi vrate pare, i tako je i bilo, nisu htjeli daljinski nikako nazad, jer su znali sta su prodali. Pitali su da posalju drugi ja nisam htio.
Kupio sam antenu za auto nekakvu iz kine, los kvalitet, al se nisam htio da peglam.
newklear

#1179 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by newklear »

Melami wrote:Kupovao neke stvarcice i vecina OK bila. Mnogo stvari se prodaje iz Kine i to izbjegavam jer stvarno kvalitet je na nuli. Kupovao sam izmedju ostalog daljinski za auto, radio za auto(polovan), RAM za komp, polovan platio $7 sa postarinom, i jos nekih stvarcica koje su bile kao u opisu, knjige neke i tako to.
Kupio sam oklop za mob i nije bio najbolji, nije se lijepo uklapao, mislim da sam to uzeo na amazonu, onda sam uzeo na ebay daljinski za garazu, nije uopste radilo niti je bilo upusto ikakvo i slicno, bio je jeftin al sam iz principa htio da mi vrate pare, i tako je i bilo, nisu htjeli daljinski nikako nazad, jer su znali sta su prodali. Pitali su da posalju drugi ja nisam htio.
Kupio sam antenu za auto nekakvu iz kine, los kvalitet, al se nisam htio da peglam.
Nakon koliko ti je došlo to iz Kine... evo ja čekao 40ak dana i nije stiglo pa otkazao.. dobio lovu nazad.
Melami

#1180 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Melami »

newklear wrote:
Melami wrote:Kupovao neke stvarcice i vecina OK bila. Mnogo stvari se prodaje iz Kine i to izbjegavam jer stvarno kvalitet je na nuli. Kupovao sam izmedju ostalog daljinski za auto, radio za auto(polovan), RAM za komp, polovan platio $7 sa postarinom, i jos nekih stvarcica koje su bile kao u opisu, knjige neke i tako to.
Nakon koliko ti je došlo to iz Kine... evo ja čekao 40ak dana i nije stiglo pa otkazao.. dobio lovu nazad.
Neka si otkazao i izbjegavaj kupovati ista od njih. Meni je trebalo oko mjesec jer zivim u USA.
quarterback

#1181 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by quarterback »

NoaLada wrote:Naručila danas nešto. Sa shippingom 11,40 $. Sta mislite hoce li dodavati carinu na to? :/
naravno da nece, ne carini se do vrijednosti 50 KM s tim da prodju nekada i skuplje stvari...

eventualno, ako im se ucini da je vrijedno otvaranja i otvore paket (a ne nadju nista) naplatice ti 10 KM sto su ga otvorili
quarterback

#1182 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by quarterback »

iceman ze wrote:Imam Visu Electron izdate od RBA, medutim, nece da je prihvati PayPal. Sutra cu do banke, samo da provjerim da li je neko koristi?
Poz, kada sam prijavljivao karticu prije 4/5 godina na paypal raiffeisen kartica visa electron nije mogla proci (takodje ni hypo), tada sam prijavio visu electron unicredit banke i ona radi bez problema...

Ne znam kakva je sada situacija
quarterback

#1183 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by quarterback »

reni-90 wrote:I meni zadnji put carinu naplatili. Ne kontam odkud im to, znaci na artikl za ebay sto mi je sa postarinom izaso pet dolara, naplatili mi dvije i po marke carine :s
to nije carina, to obracunaju kod vecih paketa nekakve svoje troskove

s tim da u RS to redovno naplate ma koliki da je paket
m1ral3m

#1184 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by m1ral3m »

Zanima me vase misljenje.. da li bi morao platiti carinu i sve te dadzbine za 2,5" ssd 120 gb cija je stvarna vrijednost oko 130$ - iz USA (priority mailom)?
nino90

#1185 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by nino90 »

quarterback wrote:
reni-90 wrote:I meni zadnji put carinu naplatili. Ne kontam odkud im to, znaci na artikl za ebay sto mi je sa postarinom izaso pet dolara, naplatili mi dvije i po marke carine :s
to nije carina, to obracunaju kod vecih paketa nekakve svoje troskove

s tim da u RS to redovno naplate ma koliki da je paket
Ma pisalo na onoj uplatnici carina, a paketic mali,mzapravo koverta je u pitanju bila
Melami

#1186 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Melami »

m1ral3m wrote:Zanima me vase misljenje.. da li bi morao platiti carinu i sve te dadzbine za 2,5" ssd 120 gb cija je stvarna vrijednost oko 130$ - iz USA (priority mailom)?
Neka taj koji salje napise da je vrijednost $30 i neces nista platiti.
mirzarb

#1187 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by mirzarb »

_Alcatraz_ wrote:
mirzarb wrote:Meni je prodavač rekao vratiti novac i nikad ništa od toga.. Kad god ga kontaktiram kaze bice sutra i tako nista.. Ima lik preko 3000 transakcija uspjesnih. Naručio sam jednom prilikom 3 stvari sa interneta i 2 su mi stigle dok treca ova nije.
I sve govorio čekaj jos čekaj jos i izgleda da nisam znao za taj rok od 45 dana i da sam :dance: u pitanju je košulja..
Kad god pokusam kontaktirati ebay buyer support ovo mi izbaci

Image

Savjeti ?
Ostavi mu negativan komentar
Zatim ces na eBayu dobiti "ponudu" da pokrenes postupak protiv njega i opises razloge ostavljanja negativnog komentara i zasto pokreces postupak protiv prodavaca.
Nakon toga eBay ce te pitati jesi li kontaktirao prodavca i sl.
Onda oni to preuzmu na sebe i ako budes bio u pravu vratice ti eBay novac.
Nemoj pokusavati prevariti eBay jer mozes naje*ati ti umjesto prodavaca, a mozda ti i uspije.
Pretrazio sam cijeli ebay ali nigdje ne viđoh kako da ostavljam feedback?
Ovi prodavači su mene ocijenili kao "dobar kupac" a ja njih ne mogu nikako.. Čak i ovaj što nece pare da mi vrati me ocijenio kao "dobar kupac" .
Melami

#1188 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Melami »

mirzarb wrote:
_Alcatraz_ wrote:
mirzarb wrote:Meni je prodavač rekao vratiti novac i nikad ništa od toga.. Kad god ga kontaktiram kaze bice sutra i tako nista.. Ima lik preko 3000 transakcija uspjesnih. Naručio sam jednom prilikom 3 stvari sa interneta i 2 su mi stigle dok treca ova nije.
I sve govorio čekaj jos čekaj jos i izgleda da nisam znao za taj rok od 45 dana i da sam :dance: u pitanju je košulja..
Kad god pokusam kontaktirati ebay buyer support ovo mi izbaci

Image

Savjeti ?
Ostavi mu negativan komentar
Zatim ces na eBayu dobiti "ponudu" da pokrenes postupak protiv njega i opises razloge ostavljanja negativnog komentara i zasto pokreces postupak protiv prodavaca.
Nakon toga eBay ce te pitati jesi li kontaktirao prodavca i sl.
Onda oni to preuzmu na sebe i ako budes bio u pravu vratice ti eBay novac.
Nemoj pokusavati prevariti eBay jer mozes naje*ati ti umjesto prodavaca, a mozda ti i uspije.
Pretrazio sam cijeli ebay ali nigdje ne viđoh kako da ostavljam feedback?
Ovi prodavači su mene ocijenili kao "dobar kupac" a ja njih ne mogu nikako.. Čak i ovaj što nece pare da mi vrati me ocijenio kao "dobar kupac" .
vjerovatno ti je proso odredjeni period nakon ko\jeg ne moze sostaviti feddback za odredjeni item.
iceman ze

#1189 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by iceman ze »

quarterback wrote:
iceman ze wrote:Imam Visu Electron izdate od RBA, medutim, nece da je prihvati PayPal. Sutra cu do banke, samo da provjerim da li je neko koristi?
Poz, kada sam prijavljivao karticu prije 4/5 godina na paypal raiffeisen kartica visa electron nije mogla proci (takodje ni hypo), tada sam prijavio visu electron unicredit banke i ona radi bez problema...

Ne znam kakva je sada situacija

Do mene je greska, nisam imao dovoljno na racunu, jer nisam znao da PayPal, skida sa racuna novac za registraciju (1,95$). Sad je sve OK.... :-)
Chuckie

#1190 eBay - Vaša iskustva

Post by Chuckie »

Ne skida PayPal nista sam dok ti ne ides na verifikaciju kartice.

iceman ze

#1191 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by iceman ze »

Chuckie wrote:Ne skida PayPal nista sam dok ti ne ides na verifikaciju kartice.

Cim sam uplatio u banci dovoljno novca na kartici, PayPal je nakon toga prihvatio karticu.... :-). Inace radi se o debitnoj kartici, bez limita, ja vrsim licno uplate na istu.
Zatamnjena stakla

#1192 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Zatamnjena stakla »

Našao sam si golmanske rukavice od US $49.99 sa free shipping-om.
Koliko bi' me koštala carina i ostale gluposti? :)
Hvala.
motorola01

#1193 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by motorola01 »

Sorel wrote:Našao sam si golmanske rukavice od US $49.99 sa free shipping-om.
Hvala.
Oko 30KM,ali sumnjam da ce ti to cariniti...
Chuckie

#1194 eBay - Vaša iskustva

Post by Chuckie »

iceman ze wrote:
Chuckie wrote:Ne skida PayPal nista sam dok ti ne ides na verifikaciju kartice.

Cim sam uplatio u banci dovoljno novca na kartici, PayPal je nakon toga prihvatio karticu.... :-). Inace radi se o debitnoj kartici, bez limita, ja vrsim licno uplate na istu.
Pa normalno je da nece proci kartica sa saldom 0KM, ali ti PayPal nece skidati nista dok im ti ne odobris verifikaciju kartice i pomenutih 1.95USD.
Zatamnjena stakla

#1195 Re: eBay - Vaša iskustva

motorola01 wrote:
Sorel wrote:Našao sam si golmanske rukavice od US $49.99 sa free shipping-om.
Hvala.
Oko 30KM,ali sumnjam da ce ti to cariniti...
Sa carinom će me izaći sve ukupno 103 marke.
Bilo bi super ako mi carinu ne uzmu :)
Hvala.
Chuckie

#1196 eBay - Vaša iskustva

Post by Chuckie »

Procitaj kako se obracunava carina i pdv objasnio sam u jednom postu u ovoj temi na prosloj stranici. Pa sam vidi koliko ce te sve kostati.

Zatamnjena stakla

#1197 Re: eBay - Vaša iskustva

Chuckie wrote:Procitaj kako se obracunava carina i pdv objasnio sam u jednom postu u ovoj temi na prosloj stranici. Pa sam vidi koliko ce te sve kostati.

Vidio sam al' nisam skont'o, nisam vješt u tome. :-)
Zato i studiram jezik :razz:
Chuckie

#1198 eBay - Vaša iskustva

Post by Chuckie »

Sve ti je nacrtano, digitron u ruke i po onoj shemi obracunaj, nije mudro slovo majka mu stara. :D

Zatamnjena stakla

#1199 Re: eBay - Vaša iskustva

Skont'o sam nekako :P
Lucazode

#1200 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Lucazode »

:)

Htio da obavim neku kupovinu preko Ebay-a, i standardno odem na PayPall da uplatim sredstva sa kartice kad tamo uopšte nema (prijašnje) opcije "add funds", zna li neko o čemu se radi :?
Post Reply