PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
- respo
#1176 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ
to se ne moze desiti?
- strong69
#1177 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ
Ne poredim nikoga. Napisao svoje iskustvo.respo wrote:alo poredis dvije firmestrong69 wrote:Ja sam sjedio u kafani hotela Bristol i racun od 12 KM htio da platim novcanicom od 50 KM. Konobarica nije imala sitno i rekla je da ide da rasitni. Vratila se nakon par minuta, vratila mi novac i rekla da nisam obavezan da platim racun jer ne mogu da mi vrate kusur.
Naravno da sam poslije toga dosao i platio tih 12 KM jer nerijetko sjednem i popijem kafu tamo. Ali me ovaj potez jako pozitivno iznenadio.
ako je u jednoj firmi tako ne znaci da je u drugoj
ja ti govorim za mcd vani da ovo nije prvi slucaj koji sam cuo a i vidio sam isto svojim ocima
to zasto je to tako pitaj nekog iz mcd a ne u bristolu
- respo
#1178 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ
pa i ja sam imao tog iskustva al to nije tema ove price
- una_bo
#1179 PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
Danas sam imala najgroznije iskustvo na Trebevicu u "restoranu" Trebevicki raj. Naime vlasnica tog objekta, koja usput receno izgleda kao i sve kafanske gazdarice, ofucano, prljave kose i sa grobljem u ustima nam se obratila sa rijecima: "Sta koji ku*ac dolazite sa psima ovdje". Nakon sto sam je pitala kakav joj je to rjecnik, i da je trebala reci da ne mozemo sa psima sjediti u bastu prije nego je uzela narudzbu (i naplatila masno za nista) doticna je rekla da mi nismo jedini gosti (na kugli zemaljskoj) i da je bas briga kako se izrazava. Onda sam ja trazila knjigu zalbi i receno mi je da je ne mogu dobiti sa rijecima "haj bjezi odatle, zali se ako smijes" (neki neljubazni balavac, pretpostavljam da je sin od te ofucane gospodje). Onda sam zvala inspekciju za ugostiteljstvo i ostavila poruku jer gospoda ne rade, a u ponedjeljak cim svane i ostale inspekcije cu zvati. Strasno iskustvo, dodjes da se odmoris, doruckujes a docekaju te takve rijeci i agresivnost.
Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
-
quarterback
#1180 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ
gdje se nalazi trebevicki raj, recimo u odnosu na restoran brus ?
- Neradnik
#1181 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ
Normalno da je njihova greska sto nemaju sitno to isto da si doso a nemaju cim da te posluze...pa sto radite onda se zapitas?Kakvo je doslo vrijeme sa parama te tjeraju iz lokala ko da si doso da jedes-pijes na racun kuceEdin H. wrote:Nije vala, praksa je da ti daju dzaba ako npr. predugo cekas, pa posto je ovo njihova greska da nemaju sitno trebali su je usluziti i ponuditi joj jelo na njihov racun.respo wrote:to je praksa svuda u svijetu i to nisam cuo samo za mcd
to ti je ono ako te ne mogu usluziti u potpunosti necu te usluziti nikako
To ti je kad je danas svakakav sljam "gazda" pa mu- im se moze...
Last edited by Neradnik on 01/09/2013 00:11, edited 1 time in total.
-
crnoplavo
#1182 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ
koja ironija, trebevicki raj se pretvorio u pakaouna_bo wrote:Danas sam imala najgroznije iskustvo na Trebevicu u "restoranu" Trebevicki raj...
respo wrote:pa i ja sam imao tog iskustva al to nije tema ove price
respo wrote:ja je cirilicu znam citati al pisati nemam pojma
omladina se ponosi neznanjemrespo wrote: evo ja sam mjesam juni i juli...pa onda pocnem nabrajati maj juni juli da znam koji je koji
- Neradnik
#1183 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ
Pa mozda vas zena nije vidjela kad ste sjeli...logicno ako je restoran neces lava povest sa sobom da plasi gosteuna_bo wrote:Danas sam imala najgroznije iskustvo na Trebevicu u "restoranu" Trebevicki raj. Naime vlasnica tog objekta, koja usput receno izgleda kao i sve kafanske gazdarice, ofucano, prljave kose i sa grobljem u ustima nam se obratila sa rijecima: "Sta koji ku*ac dolazite sa psima ovdje". Nakon sto sam je pitala kakav joj je to rjecnik, i da je trebala reci da ne mozemo sa psima sjediti u bastu prije nego je uzela narudzbu (i naplatila masno za nista) doticna je rekla da mi nismo jedini gosti (na kugli zemaljskoj) i da je bas briga kako se izrazava. Onda sam ja trazila knjigu zalbi i receno mi je da je ne mogu dobiti sa rijecima "haj bjezi odatle, zali se ako smijes" (neki neljubazni balavac, pretpostavljam da je sin od te ofucane gospodje). Onda sam zvala inspekciju za ugostiteljstvo i ostavila poruku jer gospoda ne rade, a u ponedjeljak cim svane i ostale inspekcije cu zvati. Strasno iskustvo, dodjes da se odmoris, doruckujes a docekaju te takve rijeci i agresivnost.
jos se bunis
- zmajadaH
#1184 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ
Sjecas li se one ''doskočice'' u Sarajevu osamdeset i neke : Druuuuuže di je ovdje najbliža općina ? Dobija galantan odgovor : U Metkovićuquarterback wrote:72. sam godiste i ne znam hr nazive mjeseci, ako je to nepismenost - ok, nepismen sam
Narječja poput ekavice, ikavice, štokavštine i kajkavštine nisu sinonim za teritoriju Sarajeva i šire okoline.
Da smo učili u školama o tome jesmo, da smo ta narječja upražnjavali prije tamnog ratnog vilajeta, nismo.
Jasno kao dan da je to sve nazor. I onda dobijemo situaciju koju sam lično čuo/vidio : Molim vas knjigu tisuću hiljada milja pod morem sta reći dalje
Generalno ali na žalost , nejneuslužniji su ljudi upravo oni koji su zaduženi da pruže odgovor , informaciju, uslugu.
Sasvim je svejedno da li se radi o konobarima, osobama na šalteru, help desku itd...
I za to je najodgovorniji poslodavac jer ih nije edukovao i osposobio za kvalitetno obavljanje dužnosti.
- mrtva kokoš
#1185 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ
respo varalica, tako mi rekose ove dvije, tri sto su bile snjim na kafi.. 
- mayab
#1186 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ
Stvarno, te situacije sam samo imao kod nas, pocevsi od jednog Mercatora koji razvaljuje s poslom, a onda ima (navodno)problem sa sitnim paramaEdin H. wrote:Gdje si bolan vani vidio da nemaju da vrate kusur, mozda u Crnoj Gori gdje zaokruzuju cijene?respo wrote:alo poredis dvije firmestrong69 wrote:Ja sam sjedio u kafani hotela Bristol i racun od 12 KM htio da platim novcanicom od 50 KM. Konobarica nije imala sitno i rekla je da ide da rasitni. Vratila se nakon par minuta, vratila mi novac i rekla da nisam obavezan da platim racun jer ne mogu da mi vrate kusur.
Naravno da sam poslije toga dosao i platio tih 12 KM jer nerijetko sjednem i popijem kafu tamo. Ali me ovaj potez jako pozitivno iznenadio.
ako je u jednoj firmi tako ne znaci da je u drugoj
ja ti govorim za mcd vani da ovo nije prvi slucaj koji sam cuo a i vidio sam isto svojim ocima
to zasto je to tako pitaj nekog iz mcd a ne u bristolu
Vani, na zapadu, nema sansi, imao sam situaciju krajem 90-tih u Njemackoj jos bile DM, platio racun od 12 DM u kaficu sa novcanicom od 500 DM (ah tih vremena....), konobar Talijan uzeo pare i rijecima "grande kapitalista"
- respo
#1187 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ
alo padobranac hoce li to moralisanje?crnoplavo wrote:koja ironija, trebevicki raj se pretvorio u pakaouna_bo wrote:Danas sam imala najgroznije iskustvo na Trebevicu u "restoranu" Trebevicki raj...![]()
respo wrote:pa i ja sam imao tog iskustva al to nije tema ove price![]()
respo wrote:ja je cirilicu znam citati al pisati nemam pojmaomladina se ponosi neznanjemrespo wrote: evo ja sam mjesam juni i juli...pa onda pocnem nabrajati maj juni juli da znam koji je kojistrasno...
- una_bo
#1188 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ
Ma vidjela je ona, rekla je da cujemo, samo sto nije ocekivala da cu se zaliti i istrajati u tome. Postujem ako ne mogu uci sa psima negdje, ja taj znak nisam vidjela, i najveci problem je sto nam niko nije rekao da ne mozemo, nego su nas usluzili, naplatili i onda je ta rospija s balkona vristalaNeradnik wrote:Pa mozda vas zena nije vidjela kad ste sjeli...logicno ako je restoran neces lava povest sa sobom da plasi gosteuna_bo wrote:Danas sam imala najgroznije iskustvo na Trebevicu u "restoranu" Trebevicki raj. Naime vlasnica tog objekta, koja usput receno izgleda kao i sve kafanske gazdarice, ofucano, prljave kose i sa grobljem u ustima nam se obratila sa rijecima: "Sta koji ku*ac dolazite sa psima ovdje". Nakon sto sam je pitala kakav joj je to rjecnik, i da je trebala reci da ne mozemo sa psima sjediti u bastu prije nego je uzela narudzbu (i naplatila masno za nista) doticna je rekla da mi nismo jedini gosti (na kugli zemaljskoj) i da je bas briga kako se izrazava. Onda sam ja trazila knjigu zalbi i receno mi je da je ne mogu dobiti sa rijecima "haj bjezi odatle, zali se ako smijes" (neki neljubazni balavac, pretpostavljam da je sin od te ofucane gospodje). Onda sam zvala inspekciju za ugostiteljstvo i ostavila poruku jer gospoda ne rade, a u ponedjeljak cim svane i ostale inspekcije cu zvati. Strasno iskustvo, dodjes da se odmoris, doruckujes a docekaju te takve rijeci i agresivnost.
Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free![]()
jos se bunis
- Coppertone
#1189 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ
Zna li ko kakva je sada situacija sa cips-om? Prije x mjeseci,imao sam happening, pisao im, nisu prstom makli.kockica_kockica wrote: Ja: ne necu vam donijeti prijavnicu ni tada, jer cips radi do 3, ja radim do 4, od 2 cipsu padne sistem koji ne radi ujutro do 10, a moje radno vrijeme pocinje u 8. tako da ja moram pola radnog vremena provesti da bi ako sistem proradi kad popiju kafu sluzbenice, da dodbijem prijavnicu, koja vama zapravo ne treba, ali volite vracati ljude. i pozovite vaseg sefa.
-
quarterback
#1190 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ
nije mu valjda tako los scoremrtva kokoš wrote:respo varalica, tako mi rekose ove dvije, tri sto su bile snjim na kafi..
- respo
#1191 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ
ljubomora je cudo 
i od forumasa zbog kafa jel?
i od forumasica sto ih nisam zvao na kafu
i od forumasa zbog kafa jel?
i od forumasica sto ih nisam zvao na kafu
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#1192 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ
Opet prijavljujem općinu Stari Grad
. Kao da mi daju državljanstvo koliko ispravljaju svoju grešku u mom uvjerenju o državljanstvu. Prije 15 dana predala molbu (u stilu Đuro će ti oprostiti što te tukao iz Balkanskog špijuna), kopirala ličnu da mi isprave to. Šta su tražili to su dobili od papira. Kao zvaće me. Zvali me da im treba rodni list. Haj, po rodni list u Općinu Centar. Odem da im predam rodni list, kažu zvaće
. Kažem, dajte ljudi pa zbog vaše greške sam 20 dana bez uvjerenja o državljanstvu i ponosno mi kažu kako im ja nisam jedini slučaj. Dakle, oni se hvale koliko imaju greški u pukom prepisivanju sa starog u novi format
Pisala u knjigu žalbi, pisala mail načelniku, ma jok, ništa, stoka koju izdržavamo, ostaje primitivna stoka koju i dalje tovimo.
- antonija
#1193 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ
@Katarina
Narodu izgleda ova vlast perfektno godi, cim u 20 godina niko nikad na ulicu nije izaso da se buni
Narodu izgleda ova vlast perfektno godi, cim u 20 godina niko nikad na ulicu nije izaso da se buni
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#1194 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ
Upravo tako. I kao ovce stoje u redu i još gledaju zna li neka komšinica tetičnu nekog u šalter sali da preko štele završeantonija wrote:@Katarina
- Coppertone
#1195 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ
Ima tu jos nesto. Narod trpi ogromu visegodisnju propagandu u smislu: svi kradu, nista ne radi kako treba, drzava kriva za sve, pravda je nedostizna, nemoguce je ista promjeniti, itd. Kad ste procitali na nekom portalu ili ne daj Boze najtiraznijem Avazu kako je neko trazio pravdu i dobio je? Niste niti cete jer sve se radi na hibernaciji situacije, svjesno ili nesvjesno.antonija wrote:@Katarina
U ovakvim slucajevima je problem javne usluzne djelatnosti treba rjesavati, a vise faktora ga uzrokuje normalan rad sistema.
1. Nekvalitetan servis. Dobijanje bilo kojeg dokumenta se naplacuje, a kvalitet usluge je nikakav. Ako je slaba usluga onda treba smaniti cijene ili promjeniti one sto rade ili procese. Mi nemamo alternativu, prema tome njih moramo mjenjati. Ako ti se ne svidja prodavnica, promjenis je, javnu uslugu ne mozes. Ako nece raditi, na biro ima poprilican broj kandidata. Apsolutno je netacno kao ne postoje disciplinski postupci i davanje otkaza.
2. Zalbeni sistem slabo radi. Sve pismene prituzbe se oni moraju zavesti u protokol, kada se tamo zavede onda nema brisanja jer se zavodi slicno kao i u maticnu knjigu. Verbalne zalbe bas i ne piju vode. Nase je prituzbu poslati mailom ili jos bolje pismeno. Mora se precizno argumentovati, ne samo navesti ne radi to i to, vec datum, vrijeme, lokacija, osoba, opis... Nakon toga nakon nekog vremena odete na provjeru, sta ste uradili po pitanju moje zalbe.
3. Korektivni faktori u javnom sektoru ne postoje. Oni postoje, samo niko tamo nece da se zamjera jer je dosta njih preko veza upalo tamo. Sve opstine se ponosno diche ISO 9001 certifikatom. Ono sto oni moraju ispostovati su klauzule koje taj standard propisuje. Kao i svaki standard, zasnovan je na periodicnoj reviziji sistema (klauzula 8.5) za koji je izdat ISO 9001. U prevodu oni moraju rjesavati probleme u radu sistema, htjeli to ili ne. Ako nece oni, onda se treba zaliti onima koji izdaju ISO certifikat. Posto je to privatna firma, ona ima svoj mail koji cita i odgovorice vam. Ako slucajno izbjegavaju instanci iznad. Kad tad, nekom sefu se nece svidjeti prituzba klijenta sto neko nece rjesiti, a to se vuca po mailovima i blati kompanija. U najgorem slucaju moracete pisati par mailova eng.
Na stranici opstine pise:
U velikoj sali Općine Stari Grad, uz prisustvo velikoj broja uglednih zvanica, uposlenika općine, te pripadnika medija, održano je svečano uručenje Certifikata ISO 9001:2008. Općini Stari Grad Sarajevo.Certifikat je načelniku Ibrahimu Hadžibajriću, u ime certifikacijske kuće "Bureau Veritas“, uručio Nijaz Alispahić, konsultant Agencije za kvalitet BH.
4. Zakoni se tumace onako kako onima na salteru padne na pamet. Ovo je istina jer ne dostavljaju im pojasnjenja-prirucnike za tumacenje zakona. Naravno to nije nas problem. Nase je zaliti se, njihovo je to interno rjesavati. Ono sto je na nama je citanje zakona koji se ticu naseg problema. Svi zakoni imaju na webu, mozda samo nisu azurni tipa sitnije zadnje izmjenje.
5. Osobe koje se zale na uslugu brzo odustanu. Ovo nam je ogromna mana. Doduse stvarno nekad to ne pije vode jer si kap u moru ili je problem presitan za gubljenje vremena. Medjutim moze se nesto drugo, sacuvas prituzbu, izvuces je ko Sport Bili kad se jos neko bude zalio ili ako se opet tebi desi, pozoves se na isto. Problem se ponavlja, niste ga rijesili (procitati sta sam napisao pod 3), e sad imate dvoje za vratom. Saveznicu su jako bitni. Javni sektor ne benda ni 2% pojedinca, ali se jako boji mase.
Katarina & Antonia, niste same. Zamislite kako je samo bilo Gandiju kada je pokrenuo promjene, koji je samo tu otpor bio. Ako je on mogao upustiti se u promjene, sto mi ne mozemo za zilion puta manju stvar. Zali se jednom, vise puta, visoj instanci itd. Ne treba odustati. Kad se normalna rjesenja budu pisala po medijima, onda ce se narod probuditi. Narod ne voli puno misliti, de mu serviraj i on ce to rado progutati, istinu ili laz. Posto normalan nacin ne ide, onda idu varijante de sredi mi to, zakiti onog na poziciji,...
-
Dzovanka_Broz
#1196 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ
Je li iko imao neugodna iskustva sa konobarima u Sarajci na drugom spratu u BBI-u? Ja licno konobare shvatam kao ljude koji treba da mi donesu naruceno, da naplate i da se sklone iz vidokruga, bez suvisnog kreveljanja, nekog smijuljenja ili suvisne price. Ja licno zbog salabajzera koji su zaposleni tu, zaobilazim taj kafic. Ja gdje taj gazda skupi oni bandu lopovsku.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1197 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ
kakvi su vam oni u slastičarnici carigrad
go seljak priča tamo s nekim seljanka krevelje se ne fermaju mušterije... vjerovatno je takav i gazda...
jebote 10 maraka daješ da kupiš sladu kao da si pokazao 500 eura...
go seljak priča tamo s nekim seljanka krevelje se ne fermaju mušterije... vjerovatno je takav i gazda...
jebote 10 maraka daješ da kupiš sladu kao da si pokazao 500 eura...
- Kona__
#1198 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ
U apoteci (apoteke sarajevo) prodali mi kremu za područje oko očiju (dakle malo područje) prije nekoliko dana, kod kuće vidim da je kremi rok upotrebe 10/2013. Odem u apoteku da pitam kako mogu prodavati nešto što se treba koristiti cca 6 mjeseci, mjesec pred istek, odgovor pa sve su im kreme iz te linije rok 10/2013, možete kaže do kraja mjeseca oktobra, odnosno razvući na dva mjeseca korištenje kreme..
boli ih briga... Upisala sam se u knjigu žalbe, nadam se da će imati nekog efekta, da će prestati prodavati..
- respo
#1199 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ
pa oni tu nisu nista pogrijesili niti rade bilo sta protiv bilo cega
jeli u roku? jeste
do tebe je hoces li kupiti ili ne
jeli u roku? jeste
do tebe je hoces li kupiti ili ne
- akcid
#1200 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJ
Svi nabrojani prevaranti sa ove teme po "sposobnosti" i uspješnosti ni do koljena nisu Mustafi Njegoviću zvanom Roki, sa Slatine (iza Pionirske...)
Taj iza sebe ima prevara u vrijednosti 2-3 mil. KM učinjenih u poslovima veletrgovine, i još nije ni dana proveo u zatvoru, a nema nikog u pravosudnom sistemu ili u vlasti
Taj iza sebe ima prevara u vrijednosti 2-3 mil. KM učinjenih u poslovima veletrgovine, i još nije ni dana proveo u zatvoru, a nema nikog u pravosudnom sistemu ili u vlasti