IRAN

Post Reply
fedor

#1176 Re: IRAN

Post by fedor »

jeferson i zonbirle,

šta mai u IRAN-u? :lol:
zonbirile

#1177 Re: IRAN

Post by zonbirile »

ima FGM
fedor

#1178 Re: IRAN

Post by fedor »

zonbirile wrote:ima FGM
joj legendo..... :lol: :lol: :thumbup:
zonbirile

#1179 Re: IRAN

Post by zonbirile »

ne pitaš šta je,dobar si manipulant,kao i svaki neznalica.
fedor

#1180 Re: IRAN

Post by fedor »

zonbirile wrote:ne pitaš šta je,dobar si manipulant,kao i svaki neznalica.
:lol:
libo me....*

PMK! :D
zonbirile

#1181 Re: IRAN

Post by zonbirile »

fedor wrote:
zonbirile wrote:ne pitaš šta je,dobar si manipulant,kao i svaki neznalica.
:lol:
libo me....*

PMK! :D
------------------------------------
pa reci,šta ima veze,folklor ,tradicija,ništa strašno-žensko genitalno sakaćenje.FemaleGenitaliyCutting
fedor

#1182 Re: IRAN

Post by fedor »

Jes to čuo na CNN/BBC-u? :-) :-)
jefferson

#1183 Re: IRAN

Post by jefferson »

simpozijum delirijum wrote:vrijeme burnih promjena dolazi na globalnome planu , nadam se uz trenutnu revolucije u Egiptu i Tunisu da ce te promjene donijeti napokon slobodu potlacenima
uz bunt gradjana Grcke , Francuske , V,Britanije te Irske i tek se zahuktava ,te prije neki dan i Albanije , proljece ce biti vruce za mrske neo-imperijaliste jer narod se budi sirom planete !
cekajmo kako ce se situacija razvijati u USA , koji je pretis lonac pod pritiskom , izvana gladac a iznutra ? bolje ne pitajte :roll:
20 % nezaposlenost , 50 miliona siromasnih a 290 miliona zivi od plate do plate , na kredit i bez centa ustedjevine za crne dane ili za slucaj nuzde , jedan kiks ? bankrot ! za sada obicni Amerikanci samo gundjaju ,a svaka kuca ima pusku i pistolj jadna nam majka , crncima krivi bijelci i svi ostali bijelcima krivi crnci i Juznoamerikanci , ko Srbi Hrvati i Muslimani :lol:
zasto se Iran uklapa u ovu sliku ?
veliki rat je odlicno sredstvo za stisavanje socijalnih pobuna i za raspaljivanje patriotizma jer u doba krize treba cvrsta ruka rezima a rat je ( poput zavjere 9/11 ili takozvanoga "napada na USA od strane 19 terorista sa dzepnim nozicima") odlican izgovor za USA i njene saveznice da zaigraju na zadnju kartu
opstanak covjecanstva je u pitanju jer korumpirna elita polako i sigurno gubi tlo pod nogama
zelim sve najbolje Arapskim revolucionarima od Tunisa , Egipta , Jemena , Jordana ( sve do jednoga rezimi pod diretknom kontrolom velikoga gazde ; USA ) i da ta mlada populacija koju nazivaju vec Facebook i Twiter revolucionarima uspije u borbi za pravdu ( cenzura interneta je trenutno u doticnim drzavama zajedno sa opstrukcijama u mobilnoj telefoniji )
evo link u kojem covjek sve objasnjava (specijalno za Jeffersona ;-) )
http://www.globalresearch.ca/index.php? ... &aid=22963
Jesil jos ti u toj zemlji od 50 miliona siromasnih? Vidim toliko je lose da zivis na grbaci te zemlje!
zonbirile

#1184 Re: IRAN

Post by zonbirile »

fedor wrote:Jes to čuo na CNN/BBC-u? :-) :-)
------------------------------
pusti mahalanje,svako otkuca i nađe podatke.Ako ti je utjeha vršeno i u puritanskoj Evropi prije 200g,cilj sprečavanja samozadovoljavanja žene.Žene pobijedile u Evropi davno prije,na redu su Iranke.
zonbirile

#1185 Re: IRAN

Post by zonbirile »

jefferson wrote:
simpozijum delirijum wrote:vrijeme burnih promjena dolazi na globalnome planu , nadam se uz trenutnu revolucije u Egiptu i Tunisu da ce te promjene donijeti napokon slobodu potlacenima
uz bunt gradjana Grcke , Francuske , V,Britanije te Irske i tek se zahuktava ,te prije neki dan i Albanije , proljece ce biti vruce za mrske neo-imperijaliste jer narod se budi sirom planete !
cekajmo kako ce se situacija razvijati u USA , koji je pretis lonac pod pritiskom , izvana gladac a iznutra ? bolje ne pitajte :roll:
20 % nezaposlenost , 50 miliona siromasnih a 290 miliona zivi od plate do plate , na kredit i bez centa ustedjevine za crne dane ili za slucaj nuzde , jedan kiks ? bankrot ! za sada obicni Amerikanci samo gundjaju ,a svaka kuca ima pusku i pistolj jadna nam majka , crncima krivi bijelci i svi ostali bijelcima krivi crnci i Juznoamerikanci , ko Srbi Hrvati i Muslimani :lol:
zasto se Iran uklapa u ovu sliku ?
veliki rat je odlicno sredstvo za stisavanje socijalnih pobuna i za raspaljivanje patriotizma jer u doba krize treba cvrsta ruka rezima a rat je ( poput zavjere 9/11 ili takozvanoga "napada na USA od strane 19 terorista sa dzepnim nozicima") odlican izgovor za USA i njene saveznice da zaigraju na zadnju kartu
opstanak covjecanstva je u pitanju jer korumpirna elita polako i sigurno gubi tlo pod nogama
zelim sve najbolje Arapskim revolucionarima od Tunisa , Egipta , Jemena , Jordana ( sve do jednoga rezimi pod diretknom kontrolom velikoga gazde ; USA ) i da ta mlada populacija koju nazivaju vec Facebook i Twiter revolucionarima uspije u borbi za pravdu ( cenzura interneta je trenutno u doticnim drzavama zajedno sa opstrukcijama u mobilnoj telefoniji )
evo link u kojem covjek sve objasnjava (specijalno za Jeffersona ;-) )
http://www.globalresearch.ca/index.php? ... &aid=22963
Jesil jos ti u toj zemlji od 50 miliona siromasnih? Vidim toliko je lose da zivis na grbaci te zemlje!
--------------------------
ima sreću pa kaka od tamo,u Iranu bi dobio smrtnu kaznu za izdaju zemlje,s tim što i takvu kaznu presuđuju niži sudovi,bez prava i mogućnosti žalbe
fedor

#1186 Re: IRAN

Post by fedor »

zonbirile wrote:
fedor wrote:Jes to čuo na CNN/BBC-u? :-) :-)
------------------------------
pusti mahalanje,svako otkuca i nađe podatke.Ako ti je utjeha vršeno i u puritanskoj Evropi prije 200g,cilj sprečavanja samozadovoljavanja žene.Žene pobijedile u Evropi davno prije,na redu su Iranke.
To je ta propaganda.... :D
zonbirile

#1187 Re: IRAN

Post by zonbirile »

@fedor
pitaj me šta još ima u zemlji čudesa
fedor

#1188 Re: IRAN

Post by fedor »

zonbirile wrote:@fedor
pitaj me šta još ima u zemlji čudesa
Samo ti pričaj, vidiš, uvijek ima stvari "novih", koje čovjek nije znao, ali eto bolje si upućen....samo daj! :-)
zonbirile

#1189 Re: IRAN

Post by zonbirile »

šta će ti ta mrska propaganda kjafiraska, a klitoris ionako nema veze sa Američkom prijetnjom.
simpozijum delirijum

#1190 Re: IRAN

Post by simpozijum delirijum »

jos jedna kratka i ostra analiza trenutnih dogadjaja na Bliskome Istoku ;
http://www.informationclearinghouse.inf ... e27358.htm

uglavnom , definitivno revolucije u Tunisu i Egiptu i dogadjanja naroda niti malo ne uveseljevaju USA V.Britaniju i Francusku , njihovi Arapski diktatori vec pakuju kofere i salju lovu preko bare i panicno traze mijesto za azil
corba koju su zakuhali je im je prsnula u lice poslije godina ubijanja u ime "borbe protiv terora", pljacke i korupcije i opresije sponzorirane od 'demokratskih prijatelja " ,vrijeme je za promjene
uskoro se moze ocekivati otvaranje granice Gaze prema Egiptu i napokon dah slobode za Palestinu
napad na Iran postaje nemoguca misija osim ako na desetine hiljada Americkih vojnika ne zele plivati preko Atlantika bjezeci od bijesa pobunjenih Arapa
promjene u Izraelu i prihvatanje nezamislivoga ; priznanje Palestinske drzave i dizanje blokade ,
cijene nafte vec skacu , Pentagon je nervozan ( pogotovo zbog Egipta, koji poslije Izraela i S.Arabije prima najvise vojne pomoci od USA ) a ta vojna tehnika se vrlo lako moze okrenuti protiv njih ili biti prodana Kinezima i Rusiji za sitnu paru
vidim i Hilari Klinton pocinje zamuckivati ne zna sta da kaze , Francuski predsjednik se cudi navodno kako Arapi ta "niza bica" uopste se usudjuju da grizu ruku gospodara
e vala neka im !
kusajte corbu koju ste zakuhali i placajte benzin 10 dolara galon i 10 Eura litra :mrgreen:
bogoljub

#1191 Re: IRAN

Post by bogoljub »

Na 44. stranici sam napisao odgovore na mnoga pitanja i nedoumice oko Irana.
Zonbirile!
Prije nego se o necemu raspravlja, potrebno je pronaci makar malo nekih tačnih podataka, onoo, na nivou šlolarca osnovca! Moj ti je savjet da prije ikakve rasprave o Iranu makar na vikipediji pročitaš sve činjenice o Iranu, volja ti na engleskom, bosanskom, srpskom ili hrvatskom jeziku.
Kad savladas to štivo, bujrum opet da raspravljamo!
Nemoj se umoriti! :)
fedor

#1192 Re: IRAN

Post by fedor »

zonbirile wrote:šta će ti ta mrska propaganda kjafiraska, a klitoris ionako nema veze sa Američkom prijetnjom.
ima li još šta novo? :D
mepac

#1193 Re: IRAN

Post by mepac »

fedor wrote:
zonbirile wrote:šta će ti ta mrska propaganda kjafiraska, a klitoris ionako nema veze sa Američkom prijetnjom.
ima li još šta novo? :D
:lol: :lol: :lol: :lol: :dance:
kojeime

#1194 Re: IRAN

Post by kojeime »

.
Last edited by kojeime on 10/03/2011 16:07, edited 1 time in total.
zonbirile

#1195 Re: IRAN

Post by zonbirile »

bogoljub wrote:Na 44. stranici sam napisao odgovore na mnoga pitanja i nedoumice oko Irana.
Zonbirile!
Prije nego se o necemu raspravlja, potrebno je pronaci makar malo nekih tačnih podataka, onoo, na nivou šlolarca osnovca! Moj ti je savjet da prije ikakve rasprave o Iranu makar na vikipediji pročitaš sve činjenice o Iranu, volja ti na engleskom, bosanskom, srpskom ili hrvatskom jeziku.
Kad savladas to štivo, bujrum opet da raspravljamo!
Nemoj se umoriti! :)
--------------------------------
javljam se profesore,samo šta da čitam,o sakačenju žena,ili onako globalnu politiku da bistrim?
simpozijum delirijum

#1196 Re: IRAN

prije ce se desiti nesto drugo. I Tunis i Egipat su (barem po plitickom uredjenju ako ne i po praksi) sekularne drzave. A po svoj prilici proteste u Egiptu organizuje Muslimansko bratstvo. Tako da ce se prije desiti da Tunis i Egipat postanu Iran, to jeste teokratske diktature, nego sto ce se desiti da u Iranu ljudi se oslobode svoje teokratske diktature, To ce isto vrijediti za Alzir ako i tamo pukne, a izgleda da hoce.

BIce interesantno vidjeti sta ce se (ako ista) desiti u Libiji. To je sto se tice Afrike. Za bliski istok ne znam, evo nesto se desava u Jemenu, ali mislim da tamo nece doci do protesta kao u zemljama sjeverne Afrike.

Da li ce protesti sa sjevera se preseliti prema jugu Afrike u Sudan, Somaliju i dalje, ko zna...

A ako se protesti rasire i van muslimanskih zemalja (muslimanskih po vecinskom stanovnistvu) dalje za zapad i istok, postoji jedna zemlja koja ce to sve mirno odgledati ne ulazeci u desavanja. Ta zemlja je BiH. Mi smo ljudi kojima je ofirno boriti se za svoja prava, pa tako i zasluzujemo sve sto nam se desava.kojeime
u Egiptu muslimansko bratsvo se drzi po strani za sada , sto znaci da su ove revolucije za sada sekularne , Arapsku populaciju cine oko 80% ljudi mladjih od 30 !
generacija koja je dovoljno obrazovana , u globalnome svijetu komunikacija , zele promjene i to odmah !
to daje nadu ponavljam za uspostavu realne demokratije u tome regionu i cinjenica jeste da
ovi dogadjaji predstavljaju najznacajnije desavanje naroda od pada Berlinskoga zida
samo sada pada zid neo-imperijalizma i neo-kolonijalizma ( vidimo to po nervoznim reakcijama zapada )
i gdje su sada borci za ljudska prava i prava zena na zapadu kada Egipatski i ostali diktatorski rezimi po mjeri 'zapadnjaka" ubija demonstrante a na hiljade hapsi i prebija i zlostavlja i ukida internet i mobilnu telefoniju ?
da je u pitanju Kina , Rusija ili Iran bilo bi na CNN i FOX news non-stop prenos
ali Egipatski diktator Mubarak je mezimce Amerikanaca i Izraelaca
te ima dozvolu da masakrira vlastiti narod tacnije mladost na ulicama gradova
vijesti iz Egipta , trenutno prve linije izgleda globalne revolucije ( Egipat ima oko 80 miliona stanovnika !)
su za sada haoticne , mada se nadati da ce rezim ipak popustiti iako do zuba naoruzan i podrzan od strane USA
jefferson

#1197 Re: IRAN

Post by jefferson »

simpozijum delirijum wrote:
prije ce se desiti nesto drugo. I Tunis i Egipat su (barem po plitickom uredjenju ako ne i po praksi) sekularne drzave. A po svoj prilici proteste u Egiptu organizuje Muslimansko bratstvo. Tako da ce se prije desiti da Tunis i Egipat postanu Iran, to jeste teokratske diktature, nego sto ce se desiti da u Iranu ljudi se oslobode svoje teokratske diktature, To ce isto vrijediti za Alzir ako i tamo pukne, a izgleda da hoce.

BIce interesantno vidjeti sta ce se (ako ista) desiti u Libiji. To je sto se tice Afrike. Za bliski istok ne znam, evo nesto se desava u Jemenu, ali mislim da tamo nece doci do protesta kao u zemljama sjeverne Afrike.

Da li ce protesti sa sjevera se preseliti prema jugu Afrike u Sudan, Somaliju i dalje, ko zna...

A ako se protesti rasire i van muslimanskih zemalja (muslimanskih po vecinskom stanovnistvu) dalje za zapad i istok, postoji jedna zemlja koja ce to sve mirno odgledati ne ulazeci u desavanja. Ta zemlja je BiH. Mi smo ljudi kojima je ofirno boriti se za svoja prava, pa tako i zasluzujemo sve sto nam se desava.kojeime
u Egiptu muslimansko bratsvo se drzi po strani za sada , sto znaci da su ove revolucije za sada sekularne , Arapsku populaciju cine oko 80% ljudi mladjih od 30 !
generacija koja je dovoljno obrazovana , u globalnome svijetu komunikacija , zele promjene i to odmah !
to daje nadu ponavljam za uspostavu realne demokratije u tome regionu i cinjenica jeste da
ovi dogadjaji predstavljaju najznacajnije desavanje naroda od pada Berlinskoga zida
samo sada pada zid neo-imperijalizma i neo-kolonijalizma ( vidimo to po nervoznim reakcijama zapada )
i gdje su sada borci za ljudska prava i prava zena na zapadu kada Egipatski i ostali diktatorski rezimi po mjeri 'zapadnjaka" ubija demonstrante a na hiljade hapsi i prebija i zlostavlja i ukida internet i mobilnu telefoniju ?
da je u pitanju Kina , Rusija ili Iran bilo bi na CNN i FOX news non-stop prenos
ali Egipatski diktator Mubarak je mezimce Amerikanaca i Izraelaca
te ima dozvolu da masakrira vlastiti narod tacnije mladost na ulicama gradova
vijesti iz Egipta , trenutno prve linije izgleda globalne revolucije ( Egipat ima oko 80 miliona stanovnika !)
su za sada haoticne , mada se nadati da ce rezim ipak popustiti iako do zuba naoruzan i podrzan od strane USA
Ja bogami jutros kafu pio sat vremena uz direktan prenos iz Alexandrie! Jel to znaci da si se odselio iz zemlje 50 miliona siromasnih i neprosvjecenih?
simpozijum delirijum

#1198 Re: IRAN

ne znam sto te toliko nervira sto ljudi zele promjene ?
USA i njene saveznice su gadno uprskale situaciju uz faktor Izraela koji se ponasa kao zadnji jalijas u regionu i maltretira sve naokolo
milion Iracana je poginulo , na hiljade Arapa zavrsilo o tajnim logorima od Guntanama i Abu -Graiba i ko zna kojim lokacijama
prekipilo narodu u ovoj ekonomskoj krizi , i jos ih rokaju rasisticki gdje stignu najmodernijim naoruzanjem hapse i muce
puklo je sada i povratka nema
bolje da USA i Izrael stanu na loptu i podviju rep i puste Arape na miru
izgubili su bitku
jefferson

#1199 Re: IRAN

Post by jefferson »

simpozijum delirijum wrote:ne znam sto te toliko nervira sto ljudi zele promjene ?
USA i njene saveznice su gadno uprskale situaciju uz faktor Izraela koji se ponasa kao zadnji jalijas u regionu i maltretira sve naokolo
milion Iracana je poginulo , na hiljade Arapa zavrsilo o tajnim logorima od Guntanama i Abu -Graiba i ko zna kojim lokacijama
prekipilo narodu u ovoj ekonomskoj krizi , i jos ih rokaju rasisticki gdje stignu najmodernijim naoruzanjem hapse i muce
izgubili su bitku
Ja tebi fino kazem da imas direktan prenos a ti meni pricas kako me nervira sto ljudi zele promjene. Jebo sve ako ne pises iz gornje maoce ili imas njihovu ispostavu u SAD.
Imas na www.cnn.com direktan prenos pa bujrum ako hoces gledat gledaj!
simpozijum delirijum

#1200 Re: IRAN

jefferson wrote:
simpozijum delirijum wrote:ne znam sto te toliko nervira sto ljudi zele promjene ?
izgubili su bitku
Ja tebi fino kazem da imas direktan prenos a ti meni pricas kako me nervira sto ljudi zele promjene. Jebo sve ako ne pises iz gornje maoce ili imas njihovu ispostavu u SAD.
Imas na http://www.cnn.com direktan prenos pa bujrum ako hoces gledat gledaj!
e bas si hiper Amerikanac :lol:
pa vidis ? i ta "super -Amerika " nacini strategijsku pogresku i mora progutati govno
bolje je za mir na planeti da lijepo pokupe svoje prnje iz Iraka , Kuvajta i ostalih vojnih baza i iz Afganistana takodjer i uloze te milijarde dolara u gradnju brzih zeljeznica ( koje USA ima 0 kilometara , bruka ziva ) zdravsto , skolstvo i za smanjenne nezaposlenosti ( zvanicno oko 10% nezvanicno 20 % )
i mir na planeti
dosta je bilo vise siledzijstva imperije
Post Reply