Neces pogrijesiti ni sa jednom od ove tri zvucnije.Onu prvu zaboravi.Sranje obicno.Kad su se ovdje kod nas pocele prodavati reklamirane kao najbolje pumpe na trzisti sa 5.5 cop i masa drugih finesa ali.....ami8 wrote:Haj' da malo zakuham, pitanje posebno za ketronsd1 jer vidim da se dosta razumije u mitsubishi modele, vrijedi li model Mitsubishi KIRIGAMINE FH MSZ-FH25VEHZ
u odnosu na Fujitsu inverter awyz14lb nocria razlike u cijeni 200 Eura?
Uređaj bi se koristio u dobro izolovanoj stambenoj jedinici od 40 m2, klima kontinentalna. Po onome što sam ja pročitao Nocria je više nego dovoljna a Mitsubishi je bolji utoliko što ima bolji COp(5,52) i grije bez problema do -25 te ima hyper grijanje(grije i na -15 istom snagom).
Elem u igri su:
Hayer - 1510 KM
Toshiba avant - 1690 KM
Nocria - 2000 KM http://www.coolshop.rs/fajlovi/D2D_AW00 ... -24LBC.pdf
Mitsubishi 2380 KM http://otus.ba/static/pdf/FH/FH_serija_Bih_web.pdf
Još prednost mićka je što sam uz dodatnih 200 KM riješen svih briga oko transporta,ugradnje i održavanja jer su mi najbliži i djeluju kao ozbiljna firma a čini se da je i dugoročno najbolje rješenje, mada ne bih ni od Nocrie bježao. Opet ova dva jeftinija spominjem jer su osjetno jeftiniji a za ekstremnije hladnoće imam svakako rezervnu varijantu za grijanje u vidu centralnog na plin dok se ljeti klima ne bi puno ni koristila jer je stan sjeverno orijentisan. Hvala unaprijed na svim sugestijama...
Ako si citao ranije moje postove mogao si vidjeti da imam dva micka i uzivam.Mjesec januar koji je imao prosjek -5 potrosnja sa svime mi je bila 855 kW na mojih 170 kvadratnih.
Sto se tice ove dvije ovdje su dobile dobre ocjene i jedna i druga.Neka ti kolega lamudan i hajlac pisu o njima(ako su sta zaboravili u dosad napisanom.
Micko se puno bolje ponasa na nizim temper. ali pitanje je koliko je to potrebno za tvoje podrucje.
Nadam se da sam ti pomogo
JEDNA NAPOMENA;
Nemojte zaboraviti odrzavati-ocistiti unutrasnju jedinicu barem jednom godisnje
Rezultat do 15% manja potrosnja.