Pitamo Mehanicare ?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1176 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by _BataZiv_0809 »

530i wrote:Pozdrav za enženjere :kiss:

Bata, bihamkovci obično imaju onaj tester za akumulator pa ti mogu reći kakvo je stanje. Pošto kažeš da nije star moguće je da se izvučeš samo sa punjenjem, ali čudno od tih majstora da nisu sve prekontrolisali. Jbg, danas je svako i majstor i enženjer.
Hvala drug. Reci cu im da mi to posebno provjere.

Jebiga mozda je i do mene, zurilo mi se :lol: Moram za vikend u Novi Sad, a oni rastegli ko gladna godina jbt :izet:

Uglavnom kaze mi da im na "kompjuteru" pokazuje da je sve uredu, ali mu se čini da je akumulator los.
Na to sam ja odvratio da je nov, ali da je logicno da se slabije punio jer je alternator bio vrisnuo, mislim logika :roll:

Jesi imao, druze, iskustva sa BIHAMK asistencijom? Dodju li brzo?
530i

#1177 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by 530i »

Ne znam odakle ih zoveš, ali dođu u roku od pola sata, osim ako im nije haos kao kad prvi put zazimi ujutru pa ih svi zovu...imaš na njihovoj stranici mapu gdje se vidi kako i koliko pokrivaju BiH. Ti operateri su im obično ljubazni na telefonu, samo moraš ih nazvati od auta...bar je tako bilo kad sam ih ja zadnji put zvao. Majstori već kako te zapadu, neki su ok, neki imaju još da uče.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#1178 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by _BataZiv_0809 »

530i wrote:Ne znam odakle ih zoveš, ali dođu u roku od pola sata, osim ako im nije haos kao kad prvi put zazimi ujutru pa ih svi zovu...imaš na njihovoj stranici mapu gdje se vidi kako i koliko pokrivaju BiH. Ti operateri su im obično ljubazni na telefonu, samo moraš ih nazvati od auta...bar je tako bilo kad sam ih ja zadnji put zvao. Majstori već kako te zapadu, neki su ok, neki imaju još da uče.
Iz Sarajeva, Dolac Malta. Kontam ih zvat poslije posla, oko 5 popodne, mislim da ne bi trebalo bit haosa tad.

Pise da je to zona 35 minuta, ali znas sta je reklama, a sta realnost, zato pitam.

Hvala puno :thumbup:
530i

#1179 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by 530i »

Ne bi trebalo da ih čekaš puno...nije neka zabit, ni udarni termin.
skafiskafsnjak

#1180 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by skafiskafsnjak »

laguna 2004 , zamjena selena zadnjeg trapa. Jel istina da ima po dana posla oko toga ?

Ps. Kupovao ulje danas, filter mi naplati 5km... jel se meni cini ili je jeftino nesto ?
Ned071

#1181 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Ned071 »

skafiskafsnjak wrote:laguna 2004 , zamjena selena zadnjeg trapa. Jel istina da ima po dana posla oko toga ?

Ps. Kupovao ulje danas, filter mi naplati 5km... jel se meni cini ili je jeftino nesto ?
ima kod golfa dvojke, kako nece kod lagune... "omiljeni" rad majstora
skafiskafsnjak

#1182 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by skafiskafsnjak »

Rekao sam mu, ulje da promjeni i selene , dobice 200 :D dosta
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#1183 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by bitanga_sa_otesa »

postoji alat da se mijenja na licu mjesta ,da se ne skida most.ako ima taj alat nije tesko,ako nema onda mora skidati sve .....
skafiskafsnjak

#1184 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by skafiskafsnjak »

bitanga_sa_otesa wrote:postoji alat da se mijenja na licu mjesta ,da se ne skida most.ako ima taj alat nije tesko,ako nema onda mora skidati sve .....

Ma cisto sumnjam da ima ...al eto ...

ulje i seleni ce me izaci 140 km, eto mu za ruke 60 .... jel puno ? haaha
Ned071

#1185 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Ned071 »

bitanga_sa_otesa wrote:postoji alat da se mijenja na licu mjesta ,da se ne skida most.ako ima taj alat nije tesko,ako nema onda mora skidati sve .....
jel to onaj "alat" iz makarske? :D
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#1186 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by bitanga_sa_otesa »

iz francuske je alat :D
Ned071

#1187 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Ned071 »

normalno kad je pezo iz francuske. a alat za skidanje trapa iz makarske. :D btw naletim ti ovih dana. spremi cekic :D
johntra

#1188 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by johntra »

znam da je živa patnja zamijeniti zadnje ležajeve kod Lagune... :D
zato ću ja promijeniti samo prednje...zezam se, samo mi se prednji desni i čuje... :D
to za cijenu filtera je istina...
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#1189 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by _BataZiv_0809 »

530i wrote:Ne bi trebalo da ih čekaš puno...nije neka zabit, ni udarni termin.
Operater u BIHAMK-u jako ljubazan i profesionalan. Interventno vozilo stiglo u roku od pola sata. Mehanicar malo drzak i nadobudan, ali okej je. Auto upaljeno, izmjerio punjenje akumulatora i utvrdio da je optimalno.

Razlog je ostavljeno upaljeno unutrasnje svijetlo koje je izvuklo akumulator :fazlija:
quarterback

#1190 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by quarterback »

_BataZiv_0809 wrote:
530i wrote:Ne bi trebalo da ih čekaš puno...nije neka zabit, ni udarni termin.
Operater u BIHAMK-u jako ljubazan i profesionalan. Interventno vozilo stiglo u roku od pola sata. Mehanicar malo drzak i nadobudan, ali okej je. Auto upaljeno, izmjerio punjenje akumulatora i utvrdio da je optimalno.

Razlog je ostavljeno upaljeno unutrasnje svijetlo koje je izvuklo akumulator :fazlija:
moja iskustva sa bihamkom su vise nego dobra, zvao sam ih 2x dok sam vozio g2 :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#1191 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by _BataZiv_0809 »

quarterback wrote: moja iskustva sa bihamkom su vise nego dobra, zvao sam ih 2x dok sam vozio g2 :D
A svi imamo pravo na jednu besplatnu intervenciju tokom godine, iako nismo clanovi?

Evo malo tabirim na njihovoj stranici nesto oko clanstva, pa mi sve zbrkano :zoka:
quarterback

#1192 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by quarterback »

mislim da jeste tako nesto drug, doduse dok sam vozio G2 uvijek sam bio punopravan clan, jebiga bilo pametnije tako :D

Jednom mi je vrisnuo zupcasti remen, jaran me odslepao do garaze, sutra fino nazvao bihamk i dogovorio da dodju po mene i odvezu me do majstora, drugi put vrinuo klinasti 10 KM od kuce, ma stvorila se slepa za 15 minuta i odvukla me ponovo do garaze

Treci put vozim po nekim vukojebinama u RSu i hocu da skratim put ali ne znam da li je makadam ili nije na toj dionici, nazovem amk rs - ma nemaju pojma, nazovem bihamk, kazu provjericemo i javiti vam, fakat par minuta poslije zovu i kazu ne idite tuda makadam je...

Bihamk je meni zakon, iako sigurno ima i drugih iskustava
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#1193 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by _BataZiv_0809 »

quarterback wrote:mislim da jeste tako nesto drug, doduse dok sam vozio G2 uvijek sam bio punopravan clan, jebiga bilo pametnije tako :D

Jednom mi je vrisnuo zupcasti remen, jaran me odslepao do garaze, sutra fino nazvao bihamk i dogovorio da dodju po mene i odvezu me do majstora, drugi put vrinuo klinasti 10 KM od kuce, ma stvorila se slepa za 15 minuta i odvukla me ponovo do garaze

Treci put vozim po nekim vukojebinama u RSu i hocu da skratim put ali ne znam da li je makadam ili nije na toj dionici, nazovem amk rs - ma nemaju pojma, nazovem bihamk, kazu provjericemo i javiti vam, fakat par minuta poslije zovu i kazu ne idite tuda makadam je...

Bihamk je meni zakon, iako sigurno ima i drugih iskustava
Pa evo nakon danasnjeg iskustva fakat je logicna odluka da kihnem 30 KM i izvadim karticu. Jbga za te pare, realno smijesne, imas barem neku sigurnost i izvjesnost kad se desi sranje sa autom.

Dobro je i to sto se na Petrolu moze sipat za manje para sa clanskom.

Iznenadio sam se da nesto dobro funkcionise kod nas. :thumbup:
quarterback

#1194 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by quarterback »

isto to i ja mislim o njima drug, iznenadilo me da nesto tako dobro funkcionise
posebno prije dok su imali besplatne novine za clanove svaki mjesec pa akcije, ovo ono...
pa i tih 5 feninga na petrolu...

ja sam prosle i ove godine registrovao kod triglava pa dobio clansku bihamka ali da nisam vjerovatno bih je kupio, fakat su ljudi sigurnost, bar se meni tako pokazalo
Dzontra_Volta

#1195 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Dzontra_Volta »

_BataZiv_0809 wrote:
quarterback wrote: moja iskustva sa bihamkom su vise nego dobra, zvao sam ih 2x dok sam vozio g2 :D
A svi imamo pravo na jednu besplatnu intervenciju tokom godine, iako nismo clanovi?

Evo malo tabirim na njihovoj stranici nesto oko clanstva, pa mi sve zbrkano :zoka:
Imaš pravo na 3 besplatne intervencije u toku godine, s tim da može biti max. jedna unutar istog mjeseca. Za one koji nemaju clansku karticu.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#1196 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by _BataZiv_0809 »

Dzontra_Volta wrote: Imaš pravo na 3 besplatne intervencije u toku godine, s tim da može biti max. jedna unutar istog mjeseca. Za one koji nemaju clansku karticu.
Cuj to? Pa kako onda u opisu kartica pise da je samo jednom besplatno iako imas karticu :?

Uplatom članarine za BIHAMK Start, član stiče slijedeća članska prava :

a) Članska iskaznica - besplatno,
b) Učešće u programu pogodnosti Show your Card!
c) Korištenje povlastica BIHAMK Bonus programa
d) Člansko glasilo “BIHAMK AUTO“, besplatno – periodično
e) Tehnička pomoć na cesti na području BiH, Srbije, Hrvatske i Crne Gore – jednom godišnje – besplatno,
f) Prijevoz vozila havarisanog u saobraćajnoj/prometnoj nezgodi na području BiH, Srbije, Hrvatske i Crne Gore do 500 km - jednom godišnje – besplatno,
g) Prijevoz vozila u kvaru na području BiH, Srbije, Hrvatske i Crne Gore do 20 km ili izvlačenje vozila do 5 m - jednom godišnje – besplatno,
h) Učešće u akcijama BIHAMK-a, – dva puta godišnje - besplatno,
i) Pravo na sniženu cijenu usluga u servisnim radionicama BIHAMK-a ili matičnog AMK – neograničeno
Dzontra_Volta

#1197 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Dzontra_Volta »

_BataZiv_0809 wrote:
Dzontra_Volta wrote: Imaš pravo na 3 besplatne intervencije u toku godine, s tim da može biti max. jedna unutar istog mjeseca. Za one koji nemaju clansku karticu.
Cuj to? Pa kako onda u opisu kartica pise da je samo jednom besplatno iako imas karticu :?

Uplatom članarine za BIHAMK Start, član stiče slijedeća članska prava :

a) Članska iskaznica - besplatno,
b) Učešće u programu pogodnosti Show your Card!
c) Korištenje povlastica BIHAMK Bonus programa
d) Člansko glasilo “BIHAMK AUTO“, besplatno – periodično
e) Tehnička pomoć na cesti na području BiH, Srbije, Hrvatske i Crne Gore – jednom godišnje – besplatno,
f) Prijevoz vozila havarisanog u saobraćajnoj/prometnoj nezgodi na području BiH, Srbije, Hrvatske i Crne Gore do 500 km - jednom godišnje – besplatno,
g) Prijevoz vozila u kvaru na području BiH, Srbije, Hrvatske i Crne Gore do 20 km ili izvlačenje vozila do 5 m - jednom godišnje – besplatno,
h) Učešće u akcijama BIHAMK-a, – dva puta godišnje - besplatno,
i) Pravo na sniženu cijenu usluga u servisnim radionicama BIHAMK-a ili matičnog AMK – neograničeno
3 puta godišnje si platio prilikom registracije vozila, a vrijedi na području 7 kantona: Unsko-sanski, Tuzlanski, Zeničko-dobojski, Bosansko-podrinjski, Srednjobosanski, Hercegovačko-neretvanski i Sarajevski kanton.

http://www.fokus.ba/41023/brzi-zestoki/ ... -godisnje/
Dzontra_Volta

#1198 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Dzontra_Volta »

.
Last edited by Dzontra_Volta on 21/02/2015 18:43, edited 1 time in total.
Dzontra_Volta

#1199 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Dzontra_Volta »

dupli
Ned071

#1200 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Ned071 »

Ovo za besplatnu pomoc u hrvatskoj zaboravite. Meni hladno naplatili 200 kuna. A i magazin nikad nisam dobio... Mada dobro momci rade kad zatreba nedajboze...
Post Reply