premjestanje pasa s jedne lokaciju na drugu mozda i nije krsenje zakona. ali ovo sa snimka definitivno jeste plus je pravo okrutno. fakat si pobrkao pojmovePrpa.ba wrote:Ovakve likove fakat treba procesuirati, ali gdje je vise granica nadhebavanja s pravima zivotinja u ciju korist se stalno koriste ovakvi slucajevi. Eno nekima je krsenje prava zivotinja sto su ljudi izmjestili pascad iz naseljenog mjesta, na kraju ces krsiti zivotinjska prava ako ne nahranis lutalicu pa ce te on imati pravo malo i slatko "gricnuti".![]()
Kuda ide ovaj svijet, i sa ovim sto bacaju pse u rijeku, a bogami i sa ovim sto bi takve vjesali i bitnije su im zivotinje od ljudi uz vrhunsko opravdanje da "ko ne voli zivotinje ne voli ni ljude "
Pomozite da se monstrumi kazne
Moderator: anex
-
jaca78
#1176 Re: pomozite da se monstrumi kazne
- Simply_Red
#1177 Re: pomozite da se monstrumi kazne
Pokazi mi zivotinju koja ubija iz bilo kakvog drugog razloga osim gladi, potrebe za prezivljavanjem?ananas10 wrote:profesorica ti je neuka, barem sto se tice ovog dijela sa krvolocnim zivotinjamaSimply_Red wrote:Ali opet, uvijek se sjetim jedne stvari sto mi je u srednjoj rekla profesorica psihologije, i nikad to necu zaboraviti. Kaze, najokrutnija i najkrvolocnija zivotinja svoj plijen ubija u sekundi, a ljudi ljude znaju muciti danima, godinama, bez ikakvog egzistencijalnog razloga. Tako da ipak stajem na stranu zivotinja, hvala i dovidjenja.
- LadyBear
#1178 Re: pomozite da se monstrumi kazne
Taj ludjak je predpostavljam od svoje mladosti zapoceo sa izivljavanjem nad zivotinjama pa je kasnije presao na ljude, tako i ovo dvoje poremecenih umova sutra mogu ubiti insana. Psihicki poremecene ljude treba procesuirati od rane mladosti, izivljavanje nad zivotinjama je dovoljan dokaz kakav ce biti kada poraste. A mi se cudimo ratnim zlocinima, genocidu itd.kEN0 wrote:ma bravo.. tako sam i ocekivao, sad kofa strejndzeri puni morala ce naci porodicu i kaznit je , wow, sto niste nasli batkovu kad je moju zarobio 92, prokleti dvolicnjaci... FUJ ! ljudi gadite mi se...
-
ananas10
#1179 Re: pomozite da se monstrumi kazne
neda mi se sad trazit po youtube, imas nekoliko snimljenih situacija gdje majmuni organizovano(!) ubijaju majmune iz drugog plemena, imas lavove koji ubijaju mladuncad drugih muzjaka zbog parenja (naravno ima "razumno" objasnjenje ali trenutno nebitno), imas nilske konje, imas...Simply_Red wrote:Pokazi mi zivotinju koja ubija iz bilo kakvog drugog razloga osim gladi, potrebe za prezivljavanjem?ananas10 wrote:profesorica ti je neuka, barem sto se tice ovog dijela sa krvolocnim zivotinjamaSimply_Red wrote:Ali opet, uvijek se sjetim jedne stvari sto mi je u srednjoj rekla profesorica psihologije, i nikad to necu zaboraviti. Kaze, najokrutnija i najkrvolocnija zivotinja svoj plijen ubija u sekundi, a ljudi ljude znaju muciti danima, godinama, bez ikakvog egzistencijalnog razloga. Tako da ipak stajem na stranu zivotinja, hvala i dovidjenja.
isto tako, ljudi su sigurni da u zivotinjskom svijetu nema masturbacije, homoseksualnosti, kanibalizma i slicno, medjutim, realnost je malo drugacija
Last edited by ananas10 on 31/08/2010 22:21, edited 1 time in total.
-
ananas10
#1180 Re: pomozite da se monstrumi kazne
znas ti dosta o meni. cestitam i hvala1906 wrote: a ti si ogranicen
pokazi bar malo suosjecanja
- NemoDM
#1181 Re: pomozite da se monstrumi kazne
Ovo sto je shuriken napisao.shuriken wrote:u 90% sela na svijetu tako se rjesavaju nezeljenog okota
oduvijek
meni je to grozno, ali to je tako, ma koliko se sad internet zajednica ibretila
Eto, sad kao niko nije znao gdje zavrsavaju silna stenad i macici koji se okote u balkanskim i inim selima - ma dajte. Samo je sada to i "ekranizirano", pa sta - vise u dusu pogadja zato sto vidite kako to izgleda? Ovo je, kao, novina. Nije niko u skoli (barem) citao Jesenjina i pjesmu o kerusi i sedam malih kucica? Ili je barem slusao na "Audiciji"?
Umjesto da prijetite ubistvima i silovanjima, dajte par maraka mjesecno u AvMau, uradite nesto konkretno da se zivotinje spase, pokrenite kampanju po selima dajuci ljudima do znanja da negdje macice i kucice mogu smjestiti. Bleh. Vazda suplja prica i ibrecenje.
-
1906
#1182 Re: pomozite da se monstrumi kazne
NemoDM wrote:Ovo sto je shuriken napisao.shuriken wrote:u 90% sela na svijetu tako se rjesavaju nezeljenog okota
oduvijek
meni je to grozno, ali to je tako, ma koliko se sad internet zajednica ibretila
Eto, sad kao niko nije znao gdje zavrsavaju silna stenad i macici koji se okote u balkanskim i inim selima - ma dajte. Samo je sada to i "ekranizirano", pa sta - vise u dusu pogadja zato sto vidite kako to izgleda? Ovo je, kao, novina. Nije niko u skoli (barem) citao Jesenjina i pjesmu o kerusi i sedam malih kucica? Ili je barem slusao na "Audiciji"?
Umjesto da prijetite ubistvima i silovanjima, dajte par maraka mjesecno u AvMau, uradite nesto konkretno da se zivotinje spase, pokrenite kampanju po selima dajuci ljudima do znanja da negdje macice i kucice mogu smjestiti. Bleh. Vazda suplja prica i ibrecenje.
jedno je to uradit "jer se mora" - tiho i brzo
drugo je uzivati u tome - i mozda zeljeti jos slicnih prilika
a ova je definitvno razdragana cinom
- ratata
#1183 Re: pomozite da se monstrumi kazne
a kad dijete cuko napadne onda optuzite dijete da je izazivalo cuke ??
ovo ljudi rade na selima vijekovima i nikom nista, ova se izdvaja samo po tome sto je snimila i postavila na youtube.
gledam amere i engleze kako frku oko ovoga dizu, ruke bi dali za ubijanje u stranim drzavama a oci im ispadaju zbog cuka i maca.
poceli ste da volite vise zivotinje nego ljude, nek vas je sram i stid, a za pozive na linc treba da idete svi na robiju.
ovo ljudi rade na selima vijekovima i nikom nista, ova se izdvaja samo po tome sto je snimila i postavila na youtube.
gledam amere i engleze kako frku oko ovoga dizu, ruke bi dali za ubijanje u stranim drzavama a oci im ispadaju zbog cuka i maca.
poceli ste da volite vise zivotinje nego ljude, nek vas je sram i stid, a za pozive na linc treba da idete svi na robiju.
-
1906
#1184 Re: pomozite da se monstrumi kazne
ratata wrote:a kad dijete cuko napadne onda optuzite dijete da je izazivalo cuke ??
ti je ozeni i spasi od linca
- atko
#1185 Re: pomozite da se monstrumi kazne
Da bolesna je istina da se ovo radi od davnina po selima ... cak ima i bolesna uzrecica 'prvi se kucic u vodu bacaju'
Bolesno je sto mlado (ne)ljudsko bice moze biti takav bolesni monstrum
bolesni su ovdje oni koji sve to brane
sve je bolesno u ovoj jebenoj vukojebiniiii

- Dasi
#1186 Re: pomozite da se monstrumi kazne
Promjeni avatar, ne pristaje tiratata wrote:a kad dijete cuko napadne onda optuzite dijete da je izazivalo cuke ??
Covjek je dio cijelog svemira, dijelom ogranicen prostorom i vremenom. On spoznaje sebe, svoje misli i osjecaje kao nesto odvojeno od sveg ostalog.. poput opticke iluzije njegove svijesti. Ta iluzija je poput zatvora za nas, ogranicava nas na nase osobne zelje i zelje nekolicine osoba najbližih nama. Nasa zadaca je osloboditi se iz tog zatvora, sireci nas krug suosjecanja sa svim zivim bicima, i cijeloj prirodu u njenoj ljepoti.
Albert Einstein (1879–1955)
Last edited by Dasi on 31/08/2010 23:06, edited 1 time in total.
- Drvosjeca iz Dejcica
#1187 Re: pomozite da se monstrumi kazne
Dobro dosao u klub. Zamisli kako ce ta mlada cobanica odgajati sutra svoje dijete.atko wrote:Da bolesna je istina da se ovo radi od davnina po selima ... cak ima i bolesna uzrecica 'prvi se kucic u vodu bacaju'
- Cholina_Lokica
#1188 Re: pomozite da se monstrumi kazne
gdje u pizdi lijepe materine zivimo
- minjonja
#1189 Re: pomozite da se monstrumi kazne
joj kakve gadosti necu procitati u par postova, nakostrijesila sam se ko macka. ma ne mogu da vjerujem. dovidjenja prijatno svima.
- Been
#1190 Re: pomozite da se monstrumi kazne
Ako krenete kroz historiju psihopata, serijskih ubojica i drugih kriminalaca vidjet ćete da su svi u mladosti pokazivali sadizam prema životinjama. Upravo činjenica da oko nas postoje ljudi koji uživaju, koji se smiju i vesele, dok bespomoćno živo biće cvili od boli kraj njih, zastrašuje u najvećoj mogućoj mjeri i pokazuje da smo zatrovani kao drutšvo. Ovakve persone su društevni teret, burad baruta i krvoloci, kakve treba smještavati u specijalizirane ustanove kako bi im se posvetila pažnja i resocijaliziralo ih se, prije nego za to bude kasno...
Treba kazniti i roditelje koji su zakonski odgovorni za nedjela koje njihovo dijete čini prema životinjama, jer se tu vidi elementarni nedostatak kućnog odgoja i vaspitanja, koje u konačnici vodi do onog što sam gore pobrojao.
Treba kazniti i roditelje koji su zakonski odgovorni za nedjela koje njihovo dijete čini prema životinjama, jer se tu vidi elementarni nedostatak kućnog odgoja i vaspitanja, koje u konačnici vodi do onog što sam gore pobrojao.
-
ljudozder
#1191 Re: pomozite da se monstrumi kazne
ne znam eto, ima i na ovom forumu svakakvih ludaka kojima je ovo svejedno, al ja bi u najpovoljnijem slučaju (za nju) ovu budalu prebio ono skroz, ubio boga u njoj da ne može ustat 10 dana jebem joj sve retardirano 
-
Nuke
#1192 Re: pomozite da se monstrumi kazne
Dasi wrote:Covjek je dio cijelog svemira, dijelom ogranicen prostorom i vremenom. On spoznaje sebe, svoje misli i osjecaje kao nesto odvojeno od sveg ostalog.. poput opticke iluzije njegove svijesti. Ta iluzija je poput zatvora za nas, ogranicava nas na nase osobne zelje i zelje nekolicine osoba najbližih nama. Nasa zadaca je osloboditi se iz tog zatvora, sireci nas krug suosjecanja sa svim zivim bicima, i cijeloj prirodu u njenoj ljepoti.
Albert Einstein (1879–1955)
tuzno je ovo sve, ali nista novo. svakodnevno zivotinje trpe torturu diljem svijeta (mulesing u australiji, rezanje usiju i repa svinjama dok su jos mladunci, kastracija bez anestetika, rezanje kljunova kod peradi, rezanje rogova kod krava), pa tako i kod nas. dovoljno je da posjetite farme zivotinja i klaonice, gdje se ljudi doslovno izivljavaju nad zivotinjama, pa i ono malo zivota sto prozive, prozive u teskoj muci i redovnom bespotrebnom maltretiranju. sticajem okolnosti sam bio u jednoj klaonici i nisam mogao vjerovati sta se radi sa tim zivotinjama. poslije toga mi je i rat bio jasniji, sve te silne grobnice i ubice. ko je spreman hladnokrvno i bez imalo empatije ubiti zivotinju, to je spreman uraditi i covjeku. kako onda vise voljeti ljude nego zivotinje?

- Pasiflora
#1193 Re: pomozite da se monstrumi kazne
Evo dio texta sa 24sata.hr - rijec strucnjaka:
Psiholog: Ova djevojka bi mogla zlostavljati i ljude
........
ONA OVO RADI SVJESNO, TREBA JOJ POMOĆI
Iz filma se jasno vidi da djevojka ima sklonost prema mučenju drugih. Sad je riječ o štencima, a u budućnosti bi njene žrtve mogli biti ljudi, rekla je psihologinja Tanja Dejanović Šagadin te dodala kako je velika mogućnost da djevojka zlostavlja i vršnjake.
- Nije riječ o curici nego o tinejdžerici, kojoj je jasno što će biti sa štencima ako ih baci u rijeku - kaže Šegedin i ističe:
- Djevojka u ovom slučaju ne eksperimentira. Očito je da u njoj ima agresije i velikog bijesa. No to bi trebala rješavati baveći se nečim pozitivnim - rekla je Šagadin.
Kaže da ima veliku potrebu nekog zlostavljati, a odgojem joj, očito nije zabranjeno iskaljivati se na životinjama.
- No postoji razlika u zlostavljačima životinja. Razlikuju se oni koji zlostavljaju životinje poput skakavaca i drugih kukaca i oni koji zlostavljaju životinje na kojima se jasno vide osjećaji - ističe Šagadin.
- Poznato je da su se svi masovni ubojice u djetinjstvu iživljavali na životinjama. Nema gotovo niti jednog koji to nije radio. No ipak ne postanu svi zlostavljači životinja ubojice. Puno je više onih kojima odgoj ne dopušta prenositi svoje ponašanje prema životinjama na ljude - rekla je Šagadin.
Ponašanje ove djevojke je, kako kaže ona, zabrinjavajuće. U nje očito nije razvijena sućut i to je veliki problem.
.......
24sata.hr
Psiholog: Ova djevojka bi mogla zlostavljati i ljude
........
ONA OVO RADI SVJESNO, TREBA JOJ POMOĆI
Iz filma se jasno vidi da djevojka ima sklonost prema mučenju drugih. Sad je riječ o štencima, a u budućnosti bi njene žrtve mogli biti ljudi, rekla je psihologinja Tanja Dejanović Šagadin te dodala kako je velika mogućnost da djevojka zlostavlja i vršnjake.
- Nije riječ o curici nego o tinejdžerici, kojoj je jasno što će biti sa štencima ako ih baci u rijeku - kaže Šegedin i ističe:
- Djevojka u ovom slučaju ne eksperimentira. Očito je da u njoj ima agresije i velikog bijesa. No to bi trebala rješavati baveći se nečim pozitivnim - rekla je Šagadin.
Kaže da ima veliku potrebu nekog zlostavljati, a odgojem joj, očito nije zabranjeno iskaljivati se na životinjama.
- No postoji razlika u zlostavljačima životinja. Razlikuju se oni koji zlostavljaju životinje poput skakavaca i drugih kukaca i oni koji zlostavljaju životinje na kojima se jasno vide osjećaji - ističe Šagadin.
- Poznato je da su se svi masovni ubojice u djetinjstvu iživljavali na životinjama. Nema gotovo niti jednog koji to nije radio. No ipak ne postanu svi zlostavljači životinja ubojice. Puno je više onih kojima odgoj ne dopušta prenositi svoje ponašanje prema životinjama na ljude - rekla je Šagadin.
Ponašanje ove djevojke je, kako kaže ona, zabrinjavajuće. U nje očito nije razvijena sućut i to je veliki problem.
.......
24sata.hr
- GAU 8
#1194 Re: pomozite da se monstrumi kazne
Da je nehumano jeste.
Ali ja mislim da je ipak veci problem sto smo zaboga bili prinudjeni ovo gledati.
Koliko ce se nas ljubitelja zivotinja odreci piletine i cevapa, je su protiv ubijanja??????
A potpuno isti sadizam se desava svakodnevno milionima pilica, koji recimo moraju iz jajeta direktno u drobilicu samo jer su muska, milionima goveda koja polomljenih udova vode na odstrijel, samo sto to nije objavljeno kao video dana i to nam ne smeta dok mlavimo burek ili meso s rostilja.
P.S. ne branim ovu djevojku, samo ukazujem na neke nelogicnosti u razmisljanjima na ovoj temi.
Ali ja mislim da je ipak veci problem sto smo zaboga bili prinudjeni ovo gledati.
Koliko ce se nas ljubitelja zivotinja odreci piletine i cevapa, je su protiv ubijanja??????
A potpuno isti sadizam se desava svakodnevno milionima pilica, koji recimo moraju iz jajeta direktno u drobilicu samo jer su muska, milionima goveda koja polomljenih udova vode na odstrijel, samo sto to nije objavljeno kao video dana i to nam ne smeta dok mlavimo burek ili meso s rostilja.
P.S. ne branim ovu djevojku, samo ukazujem na neke nelogicnosti u razmisljanjima na ovoj temi.
-
jaca78
#1195 Re: pomozite da se monstrumi kazne
ja meso ne jedem, a ti?GAU 8 wrote:Da je nehumano jeste.
to bas i nema veze sa slučajem
- blackberry
#1196 Re: pomozite da se monstrumi kazne
Ne jedem ni meso, ni ribu (iako je to po meni meso), ni jaja. Apsolutno mi nema smisla da volim jednu vrstu životinja - pse, mace, kornjače itd., a da pri tome drugu jedem... Ovaj video je više no gnusan. Iskreno, strah me je u kakvom društvu živimo i kakvi ljudi imaju i odgajaju djecu. Strašno je u šta se ova planeta pretvara. Na kraju ćemo samo uništiti sami sebe. Uništavamo životinje, prirodna staništa, vodu, zrak...i onda si još dajemo za pravo da se nazivamo inteligentnim bićima.
- Ajatolah_
#1197 Re: pomozite da se monstrumi kazne
4chanovci su joj otkrili identitet otkriven i radi se o Katji Puschnik (vjerovatno ist. Europa) koja živi u Njemačkoj.
Znaju joj čak i telefonski broj
i nadam se da će je stići u što kraćem roku. 
- minjonja
#1198 Re: pomozite da se monstrumi kazne
imaju li neki dokaz? gledam onu na FB grupu i bezveze slike stavljaju svih plavusa i glasaju jel ili nije onaEdoI wrote:4chanovci su joj otkrili identitet otkriven i radi se o Katji Puschnik (vjerovatno ist. Europa) koja živi u Njemačkoj.Znaju joj čak i telefonski broj
i nadam se da će je stići u što kraćem roku.
- Ajatolah_
#1199 Re: pomozite da se monstrumi kazne
Ne znam kako su došli do njega, ali ne vjerujem da je neosnovano. Dovoljno ti je proguglati ime Katja Puschnik.
Last edited by Ajatolah_ on 01/09/2010 12:29, edited 1 time in total.
- Cholina_Lokica
#1200 Re: pomozite da se monstrumi kazne
ali ona tecno prica po naski...