Stvarno nemam zivaca ni volje da vise raspravljam....na temama kao ova mozes samo da raspravljas ako ides sa gomilom , cim pocnes malo da skreces odmah si neprijatelj...jeza u ledja wrote:Prvo, pitanje je da li je dogovor bio u tom obliku i da li je formalan, sto je upitno.exliberal wrote: Karadjica sam samo spomenuo u kontestu....ako je dogovor bio i nije postovan onda onaj koji nije postovao snosi posljedice....
Drugo, i da je bio, nije obuhvacen zakonima o ratovanju, jer je izvrsen napad na naoruzane vojnike protivnicke vojske, koja je jos uz to kidnapovala predsjednika.
Dakle, ako je to ratni zlocin - nepostivanje dogovora (za koji jos ne vidimo dokaz da li je postojao) onda nek se procesuira od neutralne strane.
Sam cin napada na legitimni cilj - sto JNA jeste bila - nije ratni zlocin.
Moze se mozda dalje utvrditi da li je neko u toj koloni ubijen kao ratni zarobljenik. To je vec ratni zlocin, ali ponavljam samo krsenje po svemu sudeci nedefinisanog usmenog dogovora izmedju Ganica i tog nekog oficira iz JNA, uz posredstvo UNa - nije krsenje ratnih obicaja, odnosno nije ratni zlocin, barem po ovome sto sam ja do sad procitao.
Isto vazi i za Brcansku Maltu.
U Londonu uhapsen Ejup Ganic
- exliberal
#1176 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
-
VjecitiStudent
#1177 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
Ne znam, mozda grijesim, no imam osjecaj da kcerka u cijeloj ovoj stvari poprilicno uziva."uznemirenoj se javnosti daje na znanje da nekadašnji prvi do Alije junački podnosi robiju u, sad već, otvoreno omrznutoj Velikoj Britaniji. Redovita je izvjestiteljica, bezmalo specijalna dopisnica sarajevskih medija Emina Ganić u našu (političku) praksu promovirala i novu funkciju, gotovo instituciju; kćerka osumnjičenika za ratni zločin. Naime, svih ovih dana otkako joj je otac uhićen u londonskoj zrakoplovnoj luci, gospođica se Ganić afirmirala i kao dobra bivšega političara kći, ali i kao vrsna poznavateljica prava, slijedom čega se stavila na čelo pravničkoga tima, te s toga vrha koordinira radom odvjetnika i pravnog savjetnika aktualnog šefa države. A omakne (?) joj se gdjekad i pokoja politička kvalifikacija."
- Real Khan
#1178 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
Ne vjerujem baš da "uživa", ali kao osoba koja je diplomirala na Oxfordu, sigurno dobro poznaje britanske zavrzlame...VjecitiStudent wrote:Ne znam, mozda grijesim, no imam osjecaj da kcerka u cijeloj ovoj stvari poprilicno uziva."uznemirenoj se javnosti daje na znanje da nekadašnji prvi do Alije junački podnosi robiju u, sad već, otvoreno omrznutoj Velikoj Britaniji. Redovita je izvjestiteljica, bezmalo specijalna dopisnica sarajevskih medija Emina Ganić u našu (političku) praksu promovirala i novu funkciju, gotovo instituciju; kćerka osumnjičenika za ratni zločin. Naime, svih ovih dana otkako joj je otac uhićen u londonskoj zrakoplovnoj luci, gospođica se Ganić afirmirala i kao dobra bivšega političara kći, ali i kao vrsna poznavateljica prava, slijedom čega se stavila na čelo pravničkoga tima, te s toga vrha koordinira radom odvjetnika i pravnog savjetnika aktualnog šefa države. A omakne (?) joj se gdjekad i pokoja politička kvalifikacija."
- jeza u ledja
#1179 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
Vadis se kad nemas argumenata, a htio bi se raspravljati.exliberal wrote:Stvarno nemam zivaca ni volje da vise raspravljam....na temama kao ova mozes samo da raspravljas ako ides sa gomilom , cim pocnes malo da skreces odmah si neprijatelj...jeza u ledja wrote:Prvo, pitanje je da li je dogovor bio u tom obliku i da li je formalan, sto je upitno.exliberal wrote: Karadjica sam samo spomenuo u kontestu....ako je dogovor bio i nije postovan onda onaj koji nije postovao snosi posljedice....
Drugo, i da je bio, nije obuhvacen zakonima o ratovanju, jer je izvrsen napad na naoruzane vojnike protivnicke vojske, koja je jos uz to kidnapovala predsjednika.
Dakle, ako je to ratni zlocin - nepostivanje dogovora (za koji jos ne vidimo dokaz da li je postojao) onda nek se procesuira od neutralne strane.
Sam cin napada na legitimni cilj - sto JNA jeste bila - nije ratni zlocin.
Moze se mozda dalje utvrditi da li je neko u toj koloni ubijen kao ratni zarobljenik. To je vec ratni zlocin, ali ponavljam samo krsenje po svemu sudeci nedefinisanog usmenog dogovora izmedju Ganica i tog nekog oficira iz JNA, uz posredstvo UNa - nije krsenje ratnih obicaja, odnosno nije ratni zlocin, barem po ovome sto sam ja do sad procitao.
Isto vazi i za Brcansku Maltu.
Ja sam samo pisao o konkretnim stvarima, a ne o tvojem karakteru.
-
alien over SA
#1180 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
I ja takodje mislim da je gosp. Jurišić totalno nepravedno zaboravljen/zapostavljen.
Čovjek je jednostavno prepušten sam sebi i tamo daleko njima.
A vezano za gosp. Ganića, lično mislim da njegova komandna odgovornost u Dobrovoljačkoj nije velika, obzirom da tu vrstu odgovornosti nije ni imao
!
Naši ljudi jednostavno nisu dozvolili da se ponovo pokusa da neko parkira JNA vozilo ispred zgrade Predsjedništva, čime bi ta utakmica već na početku bila gotova
!
I naravno da se nisu trebala desiti ubistva nesretnih oficira JNA...
Čovjek je jednostavno prepušten sam sebi i tamo daleko njima.
A vezano za gosp. Ganića, lično mislim da njegova komandna odgovornost u Dobrovoljačkoj nije velika, obzirom da tu vrstu odgovornosti nije ni imao
Naši ljudi jednostavno nisu dozvolili da se ponovo pokusa da neko parkira JNA vozilo ispred zgrade Predsjedništva, čime bi ta utakmica već na početku bila gotova
I naravno da se nisu trebala desiti ubistva nesretnih oficira JNA...
-
VjecitiStudent
#1181 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
Ne mogu vjerovati da si ti ovo lupio.Real Khan wrote: Ne vjerujem baš da "uživa", ali kao osoba koja je diplomirala na Oxfordu, sigurno dobro poznaje britanske zavrzlame...
Kakve veze ima engleska knjizevnost sa engleskim pravom?
Osim ako se samim boravkom u UK na neki volseban nacin ne upijaju i zakoni te zemlje, zaista mi nije jasno kako se studirajuci knjizevnost moze nauciti i pravo???
http://www.bhdani.com/arhiva/68/fokus68.htm
LEGITIMACIJA GANICEVE ODLUCNOSTI
U proslom broju Dana smo pisali o projektu pomoci mladim strucnjacima do 35 godina starosti, ciji je idejni tvorac predsjednik Federacije BiH Ejup Ganic. Poznavajuci doktora Ganica, izrazili smo skepsu glede ovog projekta, napisavsi da bi spisak onih koji su imali neke koristi bio najbolja legitimacija predsjednikove odlucnosti. Spisak jos nismo vidjeli, ali zato saznajemo da je Bosna dobila svog predstavnika na jednom od najprestiznijih svjetskih univerziteta. To je: Ganic (Ejupa) Emina, nastanjena u Sarajevu, u Ulici Kosevo, prva vila sa dva uniformisana policajca ispred.
Dakle, od petog septembra 1997. godine Ganic (Ejupa) Emina je student Univerziteta u Oxfordu, na Odsjeku za englesku knjizevnost i evropsku historiju. Prema tome, skepticni, sacekat cete jos malo da predsjednik Federacije, potpredsjednik SDA i predsjednik Fonda za mlade talente SDA, u opcem interesu konstitutivnih naroda, prede sa rijeci na djela i pronade drustvo za svoju kcerkicu. Uzgred, cetverogodisnje prestizno skolovanje (skolarina plus troskovi boravka plus ostali troskovi) talentovane kcerke stajat ce oko 450.000 njemackih maraka.
- ahuseino
#1182 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
Cuj Alija... ujutro i podne...exliberal wrote:pa nemoze se tako jeza...moze pa nemoze...sutra karadjic moze isto tako da kaze mi smo se dogovorili ali...jebiga...jeza u ledja wrote:I jos nesto, i ako je postojao dogovor da se izvuce kolona, a nasa strana to prekrsila - to nije krsenje nekog zakona o ratnim obicajima, vec cisto krsenje dogovora izmedju dvije strane, koji uz to jos ako nije na pismeno haman kao da i nije postojao.
to ti ko alija jedno mislim ujutro a drugo popodne.....
A ima i ona... Ili cu pucat' ili necu'... Ili cu istovarit tone explozivnih punjenja na grad ili necu'...
Zavisi jeli mi zena imala menstruaciju taj dan ili ne, je li falilo oksigena u mozgu ili ne, jeli mi bolesna krava ili jesu li me opanci zuljali bas taj dan, ili sam pak up'o u potok dok sam srao iza sljive...
Vazno je da se dogovor uvijek ispostovao za tvoje strane.
- kamen spoticanja
#1183 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
uh uh uh...mogu li da pogadjam ovaj tekst iz dana potpisuje esad hecimovic? odgovor je tacanVjecitiStudent wrote:Ne mogu vjerovati da si ti ovo lupio.Real Khan wrote: Ne vjerujem baš da "uživa", ali kao osoba koja je diplomirala na Oxfordu, sigurno dobro poznaje britanske zavrzlame...
Osim ako se samim boravkom u UK na neki volseban nacin ne upijaju i zakoni te zemlje, zaista mi nije jasno kako se studirajuci knjizevnost moze nauciti i pravo???
U proslom broju Dana smo pisali o projektu pomoci mladim strucnjacima do 35 godina starosti, ciji je idejni tvorac predsjednik Federacije BiH Ejup Ganic. Poznavajuci doktora Ganica, izrazili smo skepsu glede ovog projekta, napisavsi da bi spisak onih koji su imali neke koristi bio najbolja legitimacija predsjednikove odlucnosti. Spisak jos nismo vidjeli, ali zato saznajemo da je Bosna dobila svog predstavnika na jednom od najprestiznijih svjetskih univerziteta. To je: Ganic (Ejupa) Emina, nastanjena u Sarajevu, u Ulici Kosevo, prva vila sa dva uniformisana policajca ispred.
Dakle, od petog septembra 1997. godine Ganic (Ejupa) Emina je student Univerziteta u Oxfordu, na Odsjeku za englesku knjizevnost i evropsku historiju. Prema tome, skepticni, sacekat cete jos malo da predsjednik Federacije, potpredsjednik SDA i predsjednik Fonda za mlade talente SDA, u opcem interesu konstitutivnih naroda, prede sa rijeci na djela i pronade drustvo za svoju kcerkicu. Uzgred, cetverogodisnje prestizno skolovanje (skolarina plus troskovi boravka plus ostali troskovi) talentovane kcerke stajat ce oko 450.000 njemackih maraka.
dajte ljudi pravite puno vise stete stranci ovakvim postovima...ovo vam ga dodju ko minusi
- vee-jay
#1184 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
kojoj strancikamen spoticanja wrote: uh uh uh...mogu li da pogadjam ovaj tekst iz dana potpisuje esad hecimovic? odgovor je tacan![]()
dajte ljudi pravite puno vise stete stranci ovakvim postovima...ovo vam ga dodju ko minusi
-
stari grad Visegrad
#1185 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
Vjecitistudent, jadan si.kamen spoticanja wrote:uh uh uh...mogu li da pogadjam ovaj tekst iz dana potpisuje esad hecimovic? odgovor je tacanVjecitiStudent wrote:Ne mogu vjerovati da si ti ovo lupio.Real Khan wrote: Ne vjerujem baš da "uživa", ali kao osoba koja je diplomirala na Oxfordu, sigurno dobro poznaje britanske zavrzlame...
Dakle, od petog septembra 1997. godine Ganic (Ejupa) Emina je student Univerziteta u Oxfordu, na Odsjeku za englesku knjizevnost i evropsku historiju. Prema tome, skepticni, sacekat cete jos malo da predsjednik Federacije, potpredsjednik SDA i predsjednik Fonda za mlade talente SDA, u opcem interesu konstitutivnih naroda, prede sa rijeci na djela i pronade drustvo za svoju kcerkicu. Uzgred, cetverogodisnje prestizno skolovanje (skolarina plus troskovi boravka plus ostali troskovi) talentovane kcerke stajat ce oko 450.000 njemackih maraka.![]()
Sad izvlacis neke frustrirane clanke nekog frustriranog novinara iz nekih nepoznatih novina Dani iz 1997. To samo pokazuje tvoju zlonamjernost.
Svako bi poslao svoju kcerku u Oxford ili drugdje, a sigurno i ti da si bio u mogucnosti. Moja rodica je uzela Sorosovu stipendiju i zavrsila dobar univerzitet u U.K. Sad se ti nasao da iznosis kako je moguce da neko zavrsi Oxford. Mora da si ljubomoran. Emina se ne uklapa u tvoju zamisljenu sliku neobrazovanih bosnjaka ili sta?
Meni je drago da je Emina zavrsila Oxford. Ima masa ljudi u bh dijaspori sa zvrsenim svjetskim fakultetima.
Emina se pokazala izuzetno elokventnom i energicnom. Vidi se na njoj da je obrazovana i svjetska djevoka.
Last edited by stari grad Visegrad on 11/03/2010 00:09, edited 1 time in total.
- kamen spoticanja
#1186 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
kojoj li je Bozevee-jay wrote:kojoj strancikamen spoticanja wrote: uh uh uh...mogu li da pogadjam ovaj tekst iz dana potpisuje esad hecimovic? odgovor je tacan![]()
imas citav jedan pokusaj
- kamen spoticanja
#1187 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
de ba mozda je on imao zelju biti vjeciti student na oxfordu...ali nije imao mogucnost...tipicno bosanski ako ma vise od mene i vise zna svi idemo horski "lopov" i covjek kucu klinac palac...stari grad Visegrad wrote:Vjecitistudent, jadan si.
Sad izvlacis neke frustrirane clanke nekog frustriranog novinara iz nekih nepoznatih novina Dani iz 1997. To samo pokazuje tvoju zlonamjernost.
I ja bih poslao svoju kcerku u Oxford ili drugdje, a sigurno i ti da si bio u mogucnosti. Moja rodica je uzela Sorsovu stipendiju i zavrsila dobar univerzitet u U.K. Sad se ti nasao da iznosis kako je moguce da neko zavrsi Oxford. Mora da si ljubomoran. Emina se ne uklapa u tvoju zamisljenu sliku neobrazovanih bosnjaka ili sta?
Meni je drago da je Emina zavrsila Oxford. Ima masa ljudi u bh dijaspori sa zvrsenim svjetskim fakultetima.
Emina se pokazala izuzetno elokventnom i energicnom. Vidi se na njoj da je obrazovana i svjetska djevoka. Emina puno pozdrava.
a more biti da bi se sad vjeciti student hrabro pronosao s britanskim pravosudjem i srbijanskim lobijem u londonu za dobrobit BiH
ko sakib softic onomad kad smo srbiju tuzili za genocid...u stilu...ja mislim....pauza 45 minuta...da je ejup ganic...pauza 37 minuta...kao clan predsjednistva...pauza 42 minute...bio tu u predsjednistvu...pauza 29 minuta...ma slucaj ganic je zavrsena stvar...pauza 12 minuta...ne moze se nista uciniti za ejupa ganica...pauza 6 minuta...mi smo legalisti...pauza 4 minute...real politika...pauza 3 minute...ja sam pravnik...kraj
-
zavrzlama
#1188 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
Slucaj Ganic je samo nastavak velikosrpkse politke protiv BIH,jer srbiji jednostavno ne odgovra iz strateskih razloga nikakav napredak BIH i normalizacija odnosa sa BIH...srbija ne zeli da da BIH predah i sve cini da odrzaje psihozu neprijateljtsva, sa glavnim ciljem da se opstojnost BIH dovede do apsurda i da MZ pocne ozbiljno da raszmislja o podjeli BIH...ono sto radi srbija je u stvari ista stvar koju je radila sa Hrvatskih srba" svetila se do posljednjeg srbina" Posto srbija zna da je Kosovo Americki nacioanalni interes,svu velikosrpsku infrastrukturu je srbija fokusirala na BIH i Ganic je samo jedna u nizu afera iz velikosrpskog arsenala ...srbija ide ka svojoj propasti jer nije sposobna da podnese vojni ,moralni i strateski poraz,to odumiranje ranjene zvijeri ce platiti i mnogi neduzni,ali BIH nema alternativu nego boriti se sa nemani jer borba za biolosko prezivljavanje je prirodan nagon,pa nije ni tesko..a Ganicevo hapsenje je bockanje kamenog spavaca da ne zatvori oba oka i ne uhvati ga dubok san,jer BIH ima najbolesniju drzavu za susjeda....srbiju onu cetnicku i velikosrpsku ce pobijediti sami srbi...kako i zasto vrijeme ce pokazati...
- vee-jay
#1189 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
pa ne znam, moze biti SBiH, moze biti SBB ali posto je @vjeciti postavio citat najverovatnije da je NS u pitanjukamen spoticanja wrote:kojoj li je Bozevee-jay wrote:kojoj strancikamen spoticanja wrote: uh uh uh...mogu li da pogadjam ovaj tekst iz dana potpisuje esad hecimovic? odgovor je tacan![]()
dajte ljudi pravite puno vise stete stranci ovakvim postovima...ovo vam ga dodju ko minusihocemo pogadjat ?
imas citav jedan pokusaj
-
trofej
#1190 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
Murat Šabanović: „Ili nas četnici klali, ili nas Drina odnijela – isto nam je!“
Kukanjac: „Dobro, Murate, nemoj to raditi. A ja ću, sad, da vidim šta je to tamo.“
Murat Šabanović: „Reci Arkanu da ne kolje, a ne Muratu da ne diže – branu!“
Kukanjac: „Ja svakome kažem neka se čisti, neka ne dira narod. I Arkanu i svima drugima.“
Izetbegović: „Pričekat ćemo da vidimo, hoće li održati riječ. Budi tamo, ali poslušaj me – nemoj ništa činiti do daljnjeg, da vidimo hoće li general Kukanjac održati riječ. On je obećao da će obustaviti paljbu ...“
Murat Šabanović: „...“
Izetbegović: „Murate, sada je tebi general Kukanjac obećao da će narediti obustavu vatre ... i obustavu terora ... i obustavu klanja.“
Murat Šabanović: „Dobro, Predsjedniče, ovo ću vas sad poslušati! I nikad više, ako se ovo prekrši!“
Izetbegović: „Čuješ, ako se to prekrši, oni će to prekršiti. Nismo mi ... ti nisi taj, koji će to – prekršiti ...“
Rezultat: Murat nije „digao“ branu, u Višegradu je masakrirano skoro 4000 Muslimana, uglavnom koji su se vratili jer im je obećano da Kukanjac neće prekršiti obećanje. (Srio sam Murata Šabanovića neposredno nakon što se povukao iz Višegrada. Pitam ga: „Kuda?“ „Odoh po Kukanjčevu glavu“, odgovorio je.)
Poenta: „Nismo mi ... ti nisi taj, koji će to - prekršiti ...“
Kukanjac: „Dobro, Murate, nemoj to raditi. A ja ću, sad, da vidim šta je to tamo.“
Murat Šabanović: „Reci Arkanu da ne kolje, a ne Muratu da ne diže – branu!“
Kukanjac: „Ja svakome kažem neka se čisti, neka ne dira narod. I Arkanu i svima drugima.“
Izetbegović: „Pričekat ćemo da vidimo, hoće li održati riječ. Budi tamo, ali poslušaj me – nemoj ništa činiti do daljnjeg, da vidimo hoće li general Kukanjac održati riječ. On je obećao da će obustaviti paljbu ...“
Murat Šabanović: „...“
Izetbegović: „Murate, sada je tebi general Kukanjac obećao da će narediti obustavu vatre ... i obustavu terora ... i obustavu klanja.“
Murat Šabanović: „Dobro, Predsjedniče, ovo ću vas sad poslušati! I nikad više, ako se ovo prekrši!“
Izetbegović: „Čuješ, ako se to prekrši, oni će to prekršiti. Nismo mi ... ti nisi taj, koji će to – prekršiti ...“
Rezultat: Murat nije „digao“ branu, u Višegradu je masakrirano skoro 4000 Muslimana, uglavnom koji su se vratili jer im je obećano da Kukanjac neće prekršiti obećanje. (Srio sam Murata Šabanovića neposredno nakon što se povukao iz Višegrada. Pitam ga: „Kuda?“ „Odoh po Kukanjčevu glavu“, odgovorio je.)
Poenta: „Nismo mi ... ti nisi taj, koji će to - prekršiti ...“
-
kost_u_grlu
#1191 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
http://www.b92.net/video/video.php?nav_ ... _id=416804
Evo kako srpski tuzilac za ratne zlocine objasnjava ceo ovaj proces.
Evo kako srpski tuzilac za ratne zlocine objasnjava ceo ovaj proces.
- ahuseino
#1192 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
Ej, mermeru, studente, da probamo logicno..?kamen spoticanja wrote:uh uh uh...mogu li da pogadjam ovaj tekst iz dana potpisuje esad hecimovic? odgovor je tacanVjecitiStudent wrote:Ne mogu vjerovati da si ti ovo lupio.Real Khan wrote: Ne vjerujem baš da "uživa", ali kao osoba koja je diplomirala na Oxfordu, sigurno dobro poznaje britanske zavrzlame...
Dakle, od petog septembra 1997. godine Ganic (Ejupa) Emina je student Univerziteta u Oxfordu, na Odsjeku za englesku knjizevnost i evropsku historiju. Prema tome, skepticni, sacekat cete jos malo da predsjednik Federacije, potpredsjednik SDA i predsjednik Fonda za mlade talente SDA, u opcem interesu konstitutivnih naroda, prede sa rijeci na djela i pronade drustvo za svoju kcerkicu. Uzgred, cetverogodisnje prestizno skolovanje (skolarina plus troskovi boravka plus ostali troskovi) talentovane kcerke stajat ce oko 450.000 njemackih maraka.![]()
... posto sam ja deset puta do sad pitao da mi neko iznese neke konkretne, barem priblizno dokaze, a svi iznose TVRDNJE, pa onda izbaci neko pametan clanak Hecimovica, jer je ovaj bice, kredibilniji jer je izdao clanak, ali vidi majku mu, opet nije nikakav dokaz nego opet TVRDNJA... ali posto dolazi iz novina, mora da je istina, ha? Jeli to to?
Dakle logicno... pitao neko kako bi on to mogao platiti... pa kao sto rekoh prije mogao je bez pola muke, samo nisam iznosio cifre, bilo mi papanski. Ali kako se u 'vakom drustvu moze nego papanski...?
Pa evo, Ganic kao doktor masinckog inzenjerstva je (podeseno za inflaciju) samo od univerziteta zaradjivao po mojoj procjeni izmedju $100k i $150k godisnje. Posto je izgleda bio ambiciozan pa izdao par udzbenika, bilo je sigurno dodatnog prihoda od naklade. Profesori u ovoj struci vecinom rade 'sa strane' na consulting-u i ponude su u izobilju ako si strucnjak (sudeci po izdatim papirima i knjigama ja vjerujem da jeste), cime mu se prihod uduplao. Radio je u USA 10 ak godina vjerujem... ako ne i vise, pa sad vi mnozite, i skontajte jeli mogao priustiti. Ovo je konzervativno i naravno pod uslovom da nije imao nista sa brojnim startup-ima koji krecu sa MIT-ja ko iz vode, a kojima cesto treba takva osoba. U tom slucaju, plate vise nisu ni bitne, vec koliko miliona mu je udio... Naravno nisam mu vidjeo platnu kesu, ni bankovni izvjestaj, ali ovo o prihodima mogu tvrditi jer znam... nije bitno kako... procjena pogreske moje procjene
Dalje logicki... u clanku pise da je 450 tisuca. Ovo malo smrdi, jer je tada Harvard kostao nekih $35k godisnje, a Oxford je jeftiniji, opet odokativno manje od $130k za 4 godine sa hranom i domom... nek je kurs bio (cak) 2:1 to je znaci 260 tisuca kmica... Mora da joj je dzeparac bio plaho dobar ako je citirana cifra duplo veca... Ili to ili autor ima nekih niskih pobuda...
U ostalom kcerka drzavnka se ne upisuje u jedan od najelitnijih univerziteta u svijetu na lijepe oci... osim ako ne pripada krugu elite kao Bush, Clinton etc... ili mozda da...
- exliberal
#1193 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
sa web stranice Faculty of English-Oxford University
"For the academic year 2009-10, the home and EU tuition fees will be £3,390 per year; the overseas rate will be £11,750 per year. In 2008-2009 college fees were between £1,800 and £2,200 and are likely to increase slightly in 2009-10. It is estimated that a student will require between £10,500 and £13,000 per year to live on."
znaci minimalni troskovi zivota i skolovanja za non eu studente su oko 25-27.000 funti po godini (sto podrazumjeva studenti ce imat neki posao sa strane sto je manje vise normala za obicne smrtnike)
4 godine 100.000 minimalno
"For the academic year 2009-10, the home and EU tuition fees will be £3,390 per year; the overseas rate will be £11,750 per year. In 2008-2009 college fees were between £1,800 and £2,200 and are likely to increase slightly in 2009-10. It is estimated that a student will require between £10,500 and £13,000 per year to live on."
znaci minimalni troskovi zivota i skolovanja za non eu studente su oko 25-27.000 funti po godini (sto podrazumjeva studenti ce imat neki posao sa strane sto je manje vise normala za obicne smrtnike)
4 godine 100.000 minimalno
- XXS
#1194 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
Silajdzic u Londonu.
U prevodu, stanje je kriticno i pacijent (Ganic) je pred premjestajem u novi klinicki centar.
U prevodu, stanje je kriticno i pacijent (Ganic) je pred premjestajem u novi klinicki centar.
- Prpa.ba
#1195 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
alien over SA wrote:I naravno da se nisu trebala desiti ubistva nesretnih oficira JNA...
Da je bilo imalo mozga, snage i organizacije s nase strane, trebale su biti eliminirane sve jedinice srbocetnicke JNA gdje je to bilo moguce, naravno bez ikakve pisane zapovijedi da kasnije u Hagu ne bi bilo dokaza. Jugocetnici bi ionako prosipali zuc po nama, ali bi ih bilo par hiljada manje, sto bi nama donekle olaksalo posao u ratu. Da ne spominjem oruzje koje bi nam svakako dobro doslo. Napominjem da je JNA u tome momentu vec 2 mjeseca bila teroristicki agresor u RBiH, a sa teroristima nema pregovaranja.
- veljaca
#1196 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
Ne znam, mozda i ja grijesim, ali daBogda ti ovako uzivao - poprilicno ......VjecitiStudent wrote:Ne znam, mozda grijesim, no imam osjecaj da kcerka u cijeloj ovoj stvari poprilicno uziva."uznemirenoj se javnosti daje na znanje da nekadašnji prvi do Alije junački podnosi robiju u, sad već, otvoreno omrznutoj Velikoj Britaniji. Redovita je izvjestiteljica, bezmalo specijalna dopisnica sarajevskih medija Emina Ganić u našu (političku) praksu promovirala i novu funkciju, gotovo instituciju; kćerka osumnjičenika za ratni zločin. Naime, svih ovih dana otkako joj je otac uhićen u londonskoj zrakoplovnoj luci, gospođica se Ganić afirmirala i kao dobra bivšega političara kći, ali i kao vrsna poznavateljica prava, slijedom čega se stavila na čelo pravničkoga tima, te s toga vrha koordinira radom odvjetnika i pravnog savjetnika aktualnog šefa države. A omakne (?) joj se gdjekad i pokoja politička kvalifikacija."
-
VjecitiStudent
#1197 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
Joj mahale, odmah se zavezali za Eminu i skolarinu, pa opleli zavjere o novinarima i strankamaahuseino wrote:
Ej, mermeru, studente, da probamo logicno..?
...
Kud uopste postavih dio citata o skolarini
Poenta postavljanja gornjeg citata je bila da pokaze da Emina nije u UK studirala pravo vec knjizevnost i istoriju, sto je ni u kom slucaju ne moze naciniti strucnjakom za vrlo slozeni pravni sistem Velike Britanije.
Ono sto je znacajno u pravnom dijelu ovog slucaja jeste vrlo kvalitetan sastav Ganiceve odbrane:
Koliko ovo kosta, ko to placa, ako to placa drzava, zasto slican tim nije mogao biti napravljen i za Jurisicev slucaj ili u slucaju tuzbe BiH za genocid, ... su neka zanimljiva pitanja ...http://www.balkaninsight.com/en/main/news/26419/
Ganic, who is a close friend of several British politicians, including former Prime Minister Margaret Thatcher, has hired a team of prominent British lawyers.
John Jones specialises in extradition law, war crimes and counter-terrorism. He has appeared as counsel before a number of international courts and tribunals, including the International Criminal Tribunal for the former Yugoslavia, ICTY, in the case of Naser Oric, a former commander of the Army of Bosnia and Herzegovina in Srebrenica.
Jones was also on the defence team of Mehmed Alagic, a former general in the Army of Bosnia and Herzegovina and Rasim Delic, the highest ranking officer of the Army to be indicted by the ICTY.
He also worked as a law clerk and associate legal officer to Judge Antonio Cassese, the first president of the ICTY.
Clare Montgomery is a prominent UK lawyer. She represented former Chilean leader General Pinochet in the House of Lords, among other major cases, and she is considered to be an expert in extradition law.
-
VjecitiStudent
#1198 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
Sta bi bilo kad bi bilo, nezahvalne su to konstrukcije, uvijek ...veljaca wrote:Ne znam, mozda i ja grijesim, ali daBogda ti ovako uzivao - poprilicno ......VjecitiStudent wrote:Ne znam, mozda grijesim, no imam osjecaj da kcerka u cijeloj ovoj stvari poprilicno uziva."uznemirenoj se javnosti daje na znanje da nekadašnji prvi do Alije junački podnosi robiju u, sad već, otvoreno omrznutoj Velikoj Britaniji. Redovita je izvjestiteljica, bezmalo specijalna dopisnica sarajevskih medija Emina Ganić u našu (političku) praksu promovirala i novu funkciju, gotovo instituciju; kćerka osumnjičenika za ratni zločin. Naime, svih ovih dana otkako joj je otac uhićen u londonskoj zrakoplovnoj luci, gospođica se Ganić afirmirala i kao dobra bivšega političara kći, ali i kao vrsna poznavateljica prava, slijedom čega se stavila na čelo pravničkoga tima, te s toga vrha koordinira radom odvjetnika i pravnog savjetnika aktualnog šefa države. A omakne (?) joj se gdjekad i pokoja politička kvalifikacija."
Da sam ja Emina, prije no sto bi mi tata krenuo na put u Veliku Britaniju, nakon sto je poznato da je Srbija podigla i razaslala optuznice, ja bi prvo uradio domacu zadacu
http://news.bbc.co.uk/2/hi/8413234.stm
http://www.opendemocracy.net/article/th ... n-years-on
i onda preklinjao tatu da ne putuje ni pod koju cijenu.The decision to put forward the proposals comes after several high profile foreign officials refused to travel to the UK fearing they would be charged with human rights violations, including Tzipi Livni, the former Israeli foreign minister. Israel has lobbied for the law to be changed.
Colin Powell, the former US Secretary of State, reportedly also expressed alarm about his potential exposure to arrest after declining to travel to Britain last year.
-
građanin x
#1199 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
Da te podsjetim šta si predložio kao kontramjeru na Ganićevo hapšenje:Dozer wrote:Nisam najbolje upratio - zbog cega bi SIPA dobila po pichki ako bi krenuli hapsiti redom sve za koje postoji sumnja da su umijesani u neki ratni zlocin, bez obzira na ime? I za koje bi expresno bili pokrenuti sudski procesi.
Ako se misli na to da i u SIPI sjedi gomila takvih, sta je problem? Prvo za njih pokrenuti sudske procese.
"Ma sve to treba aztherat u neku stvar. Dati SIPI nalog, kao drzavnom tijelu, da u BiH pohapsi sve za koje postoji i jedan jedini nagovjestaj da su bili zlocinci, pokrenuti slucajeve pred sudovima, pa sta bude. Naravno, zna se da ce tu, opet, biti najvise onih iz RS, dakle Srba. Ali, bar ce postojati slucajevi pred sudom i ljudi ce se moci braniti kako treba."
Jel ti stvarno vjeruješ da bi masovna hapšenja ostala bez reakcije u vidu npr. zasjeda pripadnicima sipe , koji bi išli da hapse bez saglasnosti i koordinacije sa vlastima rs ?
-
SevdahNinja
#1200 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic
Advokatska kuca: Matrix Chambers http://www.matrixlaw.co.uk/Members.aspx
i sef odbrane: Clare Montgomery http://www.matrixlaw.co.uk/Members/28/C ... omery.aspx
pa vi ocijenite sami na kojoj ce carsiji Profesor kahvu piti
i sef odbrane: Clare Montgomery http://www.matrixlaw.co.uk/Members/28/C ... omery.aspx
pa vi ocijenite sami na kojoj ce carsiji Profesor kahvu piti