Vlaisavljevići - ALL ABOUT

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
Anonimka

#1176 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by Anonimka »

Problem i jeste sto svi Sanjine tekstove vide kao revolt jer nije postala direktor.
Kako nisi jedini te struke, niti jedini involviran u problem, da kazem rijec-dvije o skolskom odboru: Cine ga predstavnik Ministarstva, predstavnik roditelja, predstavnik lokalne zajednice i 2 clana kolektiva. Ono u cemu je Sanja upravu je da se nije smjela desiti nikakva konkursna komisija koja daje preporuke Skolskom odboru, i molim te da mi vjerujes da materiju izuzetno poznajem. Isto tako, nije tacan podatak da je Sanja dobila najmanje glasova, nije dobila nijedan glas. Je li joj krivo, nije li, to ona zna. Sto rece Leclerc, svima bi nam tako bilo. Skolski odbor je glasao, i to se unaprijed znalo, 3:2 za Aidu,i sva su se koplja lomila oko toga hoce li biti 2:3, odnosno kakve su Senadove sanse. Struje su bile takve da su clanovi kolektiva glasali 1:1, a da su preostala dva clana koja su glasala za Aidu clanovi SDP-a. Sasvim privatno, i nevezano za Sanju znam da se predsjednica Skolskog odbora izjasnila da ce glasati kako joj se kaze. Uopce nije potrebno utjecati na svih 5 clanova, dovoljna su 3. A na sve clanove se jeste utjecalo, samo sa dvije strane. I Druga gimnazija nikako nije jedini takav primjer. Sanja formalno jeste bila najbolji kandidat. Realno, nije imala sanse. Ali, drugima su se tih dana i gore stvari radile nego njoj. Uvjerena sam da ce nezadovoljni kandidati potraziti zastitu kod nadleznog suda. Samo, slozit ces se, Sanja je tu u boljoj poziciji od Senada jer ne mora svaki dan na posao tamo.
Nadam se da sam bila dovoljno konkretna, ali o ovim stvarima zaista ne treba raspravljati na forumu, nego na sudu. Kako nisam bila kandidat za direktora, pa nisam ozaloscena kao Sanja, ne bih vise na ovu temu. Vrijeme ce pokazati ko je bio upravu, suludo je da se ovdje nadigravamo.
madner

#1177 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by madner »

Postade cinjenica da je bila najbolji kandidat. :roll:
Anonimka

#1178 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by Anonimka »

Madner, u pitanju je moje misljenje, nije neophodno da ga prihvatis kao cinjenicu.
Za sve koji su do te mjere zainteresirani za temu, po Zakonu o slobodi pristupa informacija imaju pravo na uvid u dokumentaciju kandidata. Osim ako se Zakon ne bude tumacio u smislu clana 6, stav 3., sto me ne bi iznenadilo.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#1179 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by KatarinaKosaca »

Ne znam šta je bilo u Drugoj gimnaziji u konkursnoj proceduri biranja direktora, ali je to samo nastavak p isanja o „Sarajevu“. U ovoj zemlji vlada nepotizam, štele , moralno-politička podobnost.. bez sumnje. Svatko od nas je nekad tome svjedočio. Ali, to nikako ne može i nije predmet koji se stavlja u fasciklu „Sarajevo“, niti je to prilog tezi o ismijavanju građanskog u Sarajevu
Anonimka

#1180 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by Anonimka »

Katarina, ovaj ti post u cijelosti potpisujem :-D
madner

#1181 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by madner »

Anonimka wrote:Madner, u pitanju je moje misljenje, nije neophodno da ga prihvatis kao cinjenicu.
Za sve koji su do te mjere zainteresirani za temu, po Zakonu o slobodi pristupa informacija imaju pravo na uvid u dokumentaciju kandidata. Osim ako se Zakon ne bude tumacio u smislu clana 6, stav 3., sto me ne bi iznenadilo.
Formulacija vam nije takva.
Sanja formalno jeste bila najbolji kandidat. Realno, nije imala sanse. Ali, drugima su se tih dana i gore stvari radile nego njoj. Uvjerena sam da ce nezadovoljni kandidati potraziti zastitu kod nadleznog suda. Samo, slozit ces se, Sanja je tu u boljoj poziciji od Senada jer ne mora svaki dan na posao tamo.
Dakle kada kazete formalno, implicirate da postoji neki kriterij(i) po kom ste dosli do tog suda, koji su i ostali clanovi odbora trebali ili morali sljediti.
Anonimka

#1182 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by Anonimka »

Formulacija mi je takva da misljenje ne bih iznosila da ne stojim iza njega.
Kriterij je prilozena dokumentacija. O tome cime su se rukovodili clanovi Skolskog odbora zaista morate pitati njih. Na kraju, mozda sam ja potpuno u krivu. Kao sto rekoh, vrijeme ce pokazati.
madner

#1183 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by madner »

Cijela vam se argumentacija svodi na to.

Jer ako bi jednostavno bila losija, sto je moje misljenje iza kojeg stojim, ne bi trebalo izmisljati teorije zavjere.
Anonimka

#1184 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by Anonimka »

Nadam se da mi se cijela argumentacija svodi na dokumentaciju, u suprotnom ne bi valjalo.

Slazem se. Ako je losija.

Nadam se da ce i ona i Senad prepustiti sudu da to odluci. Ako to ne urade, Aida je automatski bolja. I tu je kraj price.
madner

#1185 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by madner »

Dakle postavlja se pitanje ko to ima uvid u sve prispjele dokumentacije da to moze odgovorno tvrditi?
mackicamijau

#1186 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by mackicamijau »

madner wrote:Dakle postavlja se pitanje ko to ima uvid u sve prispjele dokumentacije da to moze odgovorno tvrditi?
Ja.
madner

#1187 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by madner »

Jeko ti? :D
mackicamijau

#1188 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by mackicamijau »

madner wrote:Jeko ti? :D
Onaj kojeg si tražio, da ima uvid u dokumentaciju.
madner

#1189 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by madner »

Pa dobro, de nam reci onda po cemu je Sanja bolja od ostalih, po dokumentaciji :D
mackicamijau

#1190 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by mackicamijau »

madner wrote:Pa dobro, de nam reci onda po cemu je Sanja bolja od ostalih, po dokumentaciji :D
Po mnogo čemu, osim nažalost po tome što nije imala političku podršku.
Doduše, Sanja se nikada nije školovala u Tripoliju.
I jah, nije Sanja curriculim vitae napisala -
Curriculum Vitae - Biografija
Uostalom, dat ću vam na uvid, čim ih iskopam negdje, pa sami prosudite...
madner

#1191 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by madner »

Sto je opet manja provala nego javno napraviti paralelu sa sasvim drugom pozicijom.

Forward Sanja squad. :D
mackicamijau

#1192 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by mackicamijau »

madner wrote:Sto je opet manja provala nego javno napraviti paralelu sa sasvim drugom pozicijom.
Forward Sanja squad. :D
Ili je Sanja možda dobro sve izučila, zakone i ostale dokumente pa je znala kakvu paralelu pravi.

Isti zakon u jednom slučaju je vrijedio a u drugome nije. O tome je bila paralela.

Hajd' budi drug pa mi pojasni šta si htio reći sa "Forward Sanja squad".
madner

#1193 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by madner »

Onda nam samo reci na koji zakon se poziva pa cemo sami donjet sud.

Mislim da je sasvim jasno.
Anonimka

#1194 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by Anonimka »

madner wrote:Dakle postavlja se pitanje ko to ima uvid u sve prispjele dokumentacije da to moze odgovorno tvrditi?
Clanovi Vlade. Uza ministrova klika. Clanovi Skolskog odbora. Clanovi konkursne komisije i svi zainteresirani u skoli. PPZ. Inspekcija kojoj su zalbe uputili Senad, Sanja i Nerma.
I, kako vidim, mackicamijau :lol:
rhez

#1195 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by rhez »

ultima_palabra wrote:Vidi ste da ste Sanjini sljedbenici, možete ispisati 20 novinskih kartica, a da ništa ne kažete :D
Ma siguran sam da oni to ne rade namjerno.
Anonimka

#1196 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by Anonimka »

madner wrote:Onda nam samo reci na koji zakon se poziva pa cemo sami donjet sud.

Mogu li ja?

Zakon o srednjem obrazovanju KS, Sluzbene novine Kantona Sarajevo broj 23/10

Član 138 Izbor (Izbor direktora)

Bla bla bla

Stav 4. Direktor srednje skole se imenuje na period od cetiri godine sa mogucnoscu ponovnog izbora, uz ogranicenje od najvise dva uzastopna mandata u istoj skoli.

Eh, sad, ima i tu caka. Iako to Aidi nije bio prvi mandat, kada je Zakon donesen, tretiran je kao da je prvi. Isti slucaj nije vrijedio za Rektora. Ima i tu dosta teorija i polemika zasto je tako kako jeste, ali tako je.
ultima_palabra

#1197 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by ultima_palabra »

rhez wrote:
ultima_palabra wrote:Vidi ste da ste Sanjini sljedbenici, možete ispisati 20 novinskih kartica, a da ništa ne kažete :D
Možda uskoro osnuju kakvu crkvu ili kult... David Koresh-style :-)
mackicamijau

#1198 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by mackicamijau »

madner wrote:Onda nam samo reci na koji zakon se poziva pa cemo sami donjet sud.
Zakon o srednjem obrazovanju, poglavlje o izboru direktora. Negdje je na početku o izboru direktora, tačka 3 ili 4 nisam sigurna. Morala bih detaljno pogledati, a sad mi se baš ne da.

A da mi je bilo jasno ovo sa Forward ne bih pitala. No, sada nije važno, ako već ne znaš pojasniti.

Ili je to ono, "oni koji ne dopuštaju bezrazložno blaćenje bilo koje osobe" = "Sanja squad"; "Oni koji dopuštaju" = "Not Sanja squad"?
mackicamijau

#1199 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by mackicamijau »

rhez wrote:
Aaaa šta ste vi KONKRETNO rekli?
Anonimka

#1200 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by Anonimka »

ultima_palabra wrote:
rhez wrote:
Možda uskoro osnuju kakvu crkvu ili kult... David Koresh-style :-)
Boze, ti si bas dosljedan svom nicku...
Post Reply