MAN-lion's coach wrote:sarajev_o wrote:MAN-lion's coach stvarno si ofiran ,ili radis ili ti tamo svi rade pa ih branis
postujem tvoje misljenje ali kad 30 ljudi govori jedno a ti drugo nesto nije uredu.
Kojih 30 ljudi?Sa foruma ili iz firme?Ili 30 onih koji pojma nemaju zašto se treba držati distanca među tramvajima,ne zato što je neko glup i neko od toga pravi sprdnju...30 onih koji ujedno sa levatima iz Kantona i GRAS-a nemaju pojma o tarifnom sistemu?30 mahaluša iza šporeta koje se dobro razumiju u mehaniku vozila i sl.De daj još koju da se nasmijem....samo za moju dušu...30 onih koji se razumiju u osiguranje u vozilu...30 onih koji se razumiju u konkurenciju...30 onih koji su izvršili uvid u sve finansijske knjige i kompletn inventar ha ha...300 onih koji palamude o subvencijama za studentske karte
i o studentima koji zaboga izdržavaju Sarajevo sa svojim studiranjem i ostavljanjem debelog novčanika ili 30 onih koji se švercaju pored onih koji imaju kartu ili 30 onih koji se bude što im se naplati doplatna kada nemaju kartu ili se vozaju sa neurednom kartom...30 onih kojima smrdi tramvaj a ne smrde sugrađani...30 onih kojima ne smetaju oglođani sicevi na novim vozilima...30 onih kojima stalno kasni bus jer ne znaju red vožnje...30 onih čija djeca,rođaci lijepe sline po prozorima...30 onih koji karte bacaju po vozilima kao da je to korpa...30 onih kojima smetaju revizori stalno ih peglaju,kako ne peglaju ljude koji imaju kartu i uopšte ko to dozvoljava njima da ulaze u vozila...I svakavih 30...

Presmiješno je uopšte trošiti vrijeme i priču na kojekakve teorije i gluposti ljudi koji samo dangube.
Pošto vidim da me spominješ, ovo niko nije rekao, ne izvrći riječi.
A sada o ovome ko govori to:
Mi govorimo, mi koji zaglavimo u PUNOM autobusu i onda otkriješ u toku vožnje da samo prva vrata rade i onda hajde ti izlazi.
Mi, koji bezveze dođemo na stanicu, a bus je OPET u kvaru.
Mi, koji čekamo bus po 40 minuta, a po redu vožnje ide svakih 20 (da mi je znati kako to uspiju).
Mi, kojima bus zakasni preko pola sata i na pitanje zašto ga nema, on kaže da je problem što samo jedan autobus vozi (tada bila relacija Željeznička-Rajlovac), pa je zato sporo.
Mi, koji se polomismo prilikom ulaska u bus, jer vozač i kontrolor/revizor obojica stoje na prvim vratima, umjesto da jedan stane na prva, jedan na zadnja i tako lakše svi uđemo, a kada ih se pita zašto to ne urade, oni kažu da bi isto bilo (NE, NE BI BILO ISTO).
Mi, koji čekamo na pljusku trojelbus, koji stoji 10 metara od nas i neće da priđe i pusti putnike unutra, nego to uradi 10 minuta poslije, a NIJEDAN trolejbus u međuvremenu ne naiđe, pa da ima opravdanje za svoj postupak.
Mi, koji bi trebali trpiti uvrede revizora, zato što ne ćemo da mu pokažemo kartu, dok se on ne legitimiše (njihova žalost što ne trpimo svi to, pa ne mogu uvijek da se sile).
Mi, koji po redu vožnje imamo bus svakih 20 minuta, a onda nekada saznamo da ipak nema i da je svakih 40, jer nema autobusa i onda moramo da se ubijamo u gužvama, jer naravno da svako mora kući stići.
Mi, koji moramo onu plavu gaduru trpiti dok ona kuca poruke i istovremeno vrši kontrolu, naravno vrijeđajući putnike svojim tonom i drskim ponašanjem, umjesto da se skoncentriše na svoj posao (a nije jedina, ali upada u oči).
Mi, koji dok se vozimo autobusom doživimo da se isti zapali.
Mi, koji sada moramo paziti da nas autobus neće pokupiti dok smo na trotoaru, jer očito autobusi nevaljaju, ili su vozači nesposobni. Također, vrli vozači dok ulaze u krivinu na nekim mjestima po pola metra i više pređu na trotoar, naravno, nemaju želju usporiti.
Mi, koji PLAĆAMO KARTE i PLAĆAT ĆEMO I DALJE, a.B.d.!