GRAS - karte

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
MAN-lion's coach

#1176 Re: GRAS - karte

Post by MAN-lion's coach »

neo7 wrote:Da ti nisi ona plava revizorka, pravo dobro nasminkana ? Nesto me podsjecas na nju :dance: :dance: :dance:
Daleko sam ja od revizora,i od toga da sam plava "pravo dobro našminkana"...Image
fidoremilienko wrote:Samo znam da je GRAS daleko od firme u pravom značenju te riječi 8-)
Naravno da jeste kada Vlada,GRAS i putnici priređuju samovolju i kretenizam i glupost. 8-)
Felidae

#1177 Re: GRAS - karte

Post by Felidae »

nisam ni znala da je Gras ovako dobra firma, dajte ljudi, mi smo ti koji nevaljamo :-) :-)
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#1178 Re: GRAS - karte

Post by Entropio »

Image
stecak

#1179 Re: GRAS - karte

Post by stecak »

MAN-lion's coach wrote:MAN-lion's coach stvarno si ofiran ,ili radis ili ti tamo svi rade pa ih branis
postujem tvoje misljenje ali kad 30 ljudi govori jedno a ti drugo nesto nije uredu.

Kojih 30 ljudi?Sa foruma ili iz firme?Ili 30 onih koji pojma nemaju zašto se treba držati distanca među tramvajima,ne zato što je neko glup i neko od toga pravi sprdnju...30 onih koji ujedno sa levatima iz Kantona i GRAS-a nemaju pojma o tarifnom sistemu?30 mahaluša iza šporeta koje se dobro razumiju u mehaniku vozila i sl.De daj još koju da se nasmijem....samo za moju dušu...30 onih koji se razumiju u osiguranje u vozilu...30 onih koji se razumiju u konkurenciju...30 onih koji su izvršili uvid u sve finansijske knjige i kompletn inventar ha ha...300 onih koji palamude o subvencijama za studentske karte i o studentima koji zaboga izdržavaju Sarajevo sa svojim studiranjem i ostavljanjem debelog novčanika ili 30 onih koji se švercaju pored onih koji imaju kartu ili 30 onih koji se bude što im se naplati doplatna kada nemaju kartu ili se vozaju sa neurednom kartom...30 onih kojima smrdi tramvaj a ne smrde sugrađani...30 onih kojima ne smetaju oglođani sicevi na novim vozilima...30 onih kojima stalno kasni bus jer ne znaju red vožnje...30 onih čija djeca,rođaci lijepe sline po prozorima...30 onih koji karte bacaju po vozilima kao da je to korpa...30 onih kojima smetaju revizori stalno ih peglaju,kako ne peglaju ljude koji imaju kartu i uopšte ko to dozvoljava njima da ulaze u vozila...I svakavih 30... :lol: :dance:
Presmiješno je uopšte trošiti vrijeme i priču na kojekakve teorije i gluposti ljudi koji samo dangube.
Evo ja sam jedan od tih famoznih "30". Mogu li dobiti odgovor na ovakvo ponašanje revizora? Možeš li ih ikako opravdati?

Tramvajsko stajalište na Pofalićima prema Baščaršiji 28. aprila 2011 u 18:55 čekam tramvaj. Primjećujem da su revzori (njih trojica) strane državljane (momak i djevojka) izveli iz tramvaja te raspravljaju s njima, koliko sam skužio zbog neponištene karte. Mada je u konačnici vjerovatno cilj da ih dobro "opeljuše", no nebitna je ta priča. Nakon minut-dva prilazim i pitam stranca da li ima nekih problema, odgovara. "Yes, we are..." Slijedi hvatanje za ruku od strane jednog revizora (fizički napad) uz pogrdne riječi i psovke. Srećom mobitel spreman za snimanje video zapisa i napravih neke 3-4 sekunde. Isti revizor primjećujuću da ga snimam se okreće i udara me po ruci i mobitelu (drugi fizički napad). Snimljeno!

Prije toga sam primjetio da je grupa policajaca na raskrsnici, odem do njih i prijavim slučaj, mada zbog utakmice nisu bili u mogućnosti da dođu na tramvajsku stanicu udaljenu 20-ak metara. Bili su na osiguranju posjetilaca večerašnje utakmice, što je opravdano i razumljivo. Stižu na stanicu tek nakon 3-4 minute i uzimaju od mene izjavu i najavljuju da će na sudu biti pokrenuta prekršajna prijava.
frfi.

#1180 Re: GRAS - karte

Post by frfi. »

@ stecak

fuj na situaciju bas fuj :-? koja je to stoka :-?
ti si se super snasao :thumbup:
jel pokrenuta ta prijava znas li ista? kad je to uopste bilo? fuj, opet moram reci, fuj :-? i sada ce ti turisti se vratiti zeljni sarajeva u sarajevo sigurnooo :roll: :-?
neo7

#1181 Re: GRAS - karte

Post by neo7 »

neo7 wrote:Pozdrav

Evo jedno moje iskustvo od danas sa revizorima GRAS-a...

Na stanici ulazim u tramvaj, te sjedam kraj ponistivaca i spustam stvari i vadim kartu iz novcanika pri tome da nisam primjetio da su usli revizori u tramvaj. Ubacujem kartu u ponistivac, ali je ne ponistaje i pri tome primjetim da su revizori usli i da se spremaju na pregled karti. U medjuvremenu ja jos jednom pokusajem da ponistim ali ne ide (vjerovatno su oni blokirali), te mi revizor prilazi i odmah govori sto nisam odmah ponistio kartu, uz moje objasnjenje da sam tek usao u tramvaj i vadio kartu. Upucuje me do prvog revizora koji odmah pocinje napadacki trazeci licnu kartu. Nakon moga odbijanja da dam prijeti mi da ce zvati nekog (valjda misli na pijacu) te putem motorole poziva centar par puta ali bez odgovora druge strane (kontam da je to radio da me uplasi) i govori da cu sada platiti 120KM zovuci me BALAVCEM!!! Nakon mog odgovora da je on na radnom mjestu i da nema pravo da me naziva tako i po drugi put me je nazvao BALAVCEM!! (ja imam 21 godinu).

Na moj upit da mi pokaze legimitaciju da vidim kako se doticni zove odbija i kaze da ce mi dati ukoliko ja njemu prvi pokazem dokumente. Nakon sto je uvidjeo da necu dati dokumente na pola puta zaustavlja tramvaj i govori mi da izadjem, sto sam i uradio zbog ostalih putnika. NA izlazu sam trazio svoju kartu koji je doticni POCIJEPAO i dao mi..E tu mi je prekipilo...

Dvije stanice dalje sam ih sustigao i na stanici sam trazio da mi da MOJU PLACENU NOVU kartu, za koju sam ja izdvojio svoj NOVAC na sto mi je doticni revizor rekao ovako nesto: "Ma idi u pi... materinu nemoj da te razbijem ovdje"!

Ako mi nije prekipilo pri prvoj uvredi, za ovu prijetnju jeste te sam odlucio da cu doticnog prijaviti i sa tom sam namjerom otisao u njihovo sjediste ali rade nazalost do 15h, te cu opet sutra otici.

Nece on meni jebat mater nekaznjeno...
Evo moj slucaj :)
Ukratko, zvali su me kod njih na prepoznavanje, 5 minuta ga je trazio po slikama, nakon cega sam revizor dolazi u kancelariju i govori "znam da je dosao radi mene".

Inace, njih 5 je bilo tu i mislil su da cu se sjebat ali sam im se posteno napricao gdje su ko telad gledali u mene jer se nisu nadali da cu imati jak stav. Sve u svemu dzabe sam ista radio jer cim mi je onaj njihov sef rekao "Pa znate on je tu preko 10 godina i ni jednog problema nije imao, tako da vjerujem da mu nije namjera da ovo uradi".

Rekli su da ce jos raspraviti na "internoj" sjednici ovaj slucaj, ali sam znao da od toga nema nista.... :run:
neo7

#1182 Re: GRAS - karte

Post by neo7 »

Entropio wrote:Image
Je li ima ovakva reklama i na autobusima ?

http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahroni ... /110612022 :run:
fidoremilienko

#1183 Re: GRAS - karte

Post by fidoremilienko »

MAN-lion's coach wrote:
fidoremilienko wrote:Samo znam da je GRAS daleko od firme u pravom značenju te riječi 8-)
Naravno da jeste kada Vlada,GRAS i putnici priređuju samovolju i kretenizam i glupost. 8-)
Fkt, društvo je bolesno. A svjedočio sam X situacija kako revizori/vozači autobusa nekoga prolaze (čitaj puštaju) nonšalantno, a nekome se natovare bez razloga. Koji im je k...., pa zar ne bi trebalo za sve da važi isto pravilo.

Ali jok, ako si kakva dobra riba sa minjakom, šofer će ti stati nasred ceste.

Ako kulturno upitaš da i tebi stane, kulturno te odbije.

Ako trčiš za autobusom/tramvajem "ne vidi" te, jer nisi p.... koja ima dubok dekolte ili minjak.

Itd. i sl....jad i čemer. A Vlada KS-a, e to je posebna priča
The Realist

#1184 Re: GRAS - karte

Post by The Realist »

MAN-lion's coach wrote:
sarajev_o wrote:MAN-lion's coach stvarno si ofiran ,ili radis ili ti tamo svi rade pa ih branis
postujem tvoje misljenje ali kad 30 ljudi govori jedno a ti drugo nesto nije uredu.
Kojih 30 ljudi?Sa foruma ili iz firme?Ili 30 onih koji pojma nemaju zašto se treba držati distanca među tramvajima,ne zato što je neko glup i neko od toga pravi sprdnju...30 onih koji ujedno sa levatima iz Kantona i GRAS-a nemaju pojma o tarifnom sistemu?30 mahaluša iza šporeta koje se dobro razumiju u mehaniku vozila i sl.De daj još koju da se nasmijem....samo za moju dušu...30 onih koji se razumiju u osiguranje u vozilu...30 onih koji se razumiju u konkurenciju...30 onih koji su izvršili uvid u sve finansijske knjige i kompletn inventar ha ha...300 onih koji palamude o subvencijama za studentske karte i o studentima koji zaboga izdržavaju Sarajevo sa svojim studiranjem i ostavljanjem debelog novčanika ili 30 onih koji se švercaju pored onih koji imaju kartu ili 30 onih koji se bude što im se naplati doplatna kada nemaju kartu ili se vozaju sa neurednom kartom...30 onih kojima smrdi tramvaj a ne smrde sugrađani...30 onih kojima ne smetaju oglođani sicevi na novim vozilima...30 onih kojima stalno kasni bus jer ne znaju red vožnje...30 onih čija djeca,rođaci lijepe sline po prozorima...30 onih koji karte bacaju po vozilima kao da je to korpa...30 onih kojima smetaju revizori stalno ih peglaju,kako ne peglaju ljude koji imaju kartu i uopšte ko to dozvoljava njima da ulaze u vozila...I svakavih 30... :lol: :dance:
Presmiješno je uopšte trošiti vrijeme i priču na kojekakve teorije i gluposti ljudi koji samo dangube.
Pošto vidim da me spominješ, ovo niko nije rekao, ne izvrći riječi.

A sada o ovome ko govori to:

Mi govorimo, mi koji zaglavimo u PUNOM autobusu i onda otkriješ u toku vožnje da samo prva vrata rade i onda hajde ti izlazi.

Mi, koji bezveze dođemo na stanicu, a bus je OPET u kvaru.

Mi, koji čekamo bus po 40 minuta, a po redu vožnje ide svakih 20 (da mi je znati kako to uspiju).

Mi, kojima bus zakasni preko pola sata i na pitanje zašto ga nema, on kaže da je problem što samo jedan autobus vozi (tada bila relacija Željeznička-Rajlovac), pa je zato sporo.

Mi, koji se polomismo prilikom ulaska u bus, jer vozač i kontrolor/revizor obojica stoje na prvim vratima, umjesto da jedan stane na prva, jedan na zadnja i tako lakše svi uđemo, a kada ih se pita zašto to ne urade, oni kažu da bi isto bilo (NE, NE BI BILO ISTO).

Mi, koji čekamo na pljusku trojelbus, koji stoji 10 metara od nas i neće da priđe i pusti putnike unutra, nego to uradi 10 minuta poslije, a NIJEDAN trolejbus u međuvremenu ne naiđe, pa da ima opravdanje za svoj postupak.

Mi, koji bi trebali trpiti uvrede revizora, zato što ne ćemo da mu pokažemo kartu, dok se on ne legitimiše (njihova žalost što ne trpimo svi to, pa ne mogu uvijek da se sile).

Mi, koji po redu vožnje imamo bus svakih 20 minuta, a onda nekada saznamo da ipak nema i da je svakih 40, jer nema autobusa i onda moramo da se ubijamo u gužvama, jer naravno da svako mora kući stići.

Mi, koji moramo onu plavu gaduru trpiti dok ona kuca poruke i istovremeno vrši kontrolu, naravno vrijeđajući putnike svojim tonom i drskim ponašanjem, umjesto da se skoncentriše na svoj posao (a nije jedina, ali upada u oči).

Mi, koji dok se vozimo autobusom doživimo da se isti zapali.

Mi, koji sada moramo paziti da nas autobus neće pokupiti dok smo na trotoaru, jer očito autobusi nevaljaju, ili su vozači nesposobni. Također, vrli vozači dok ulaze u krivinu na nekim mjestima po pola metra i više pređu na trotoar, naravno, nemaju želju usporiti.

Mi, koji PLAĆAMO KARTE i PLAĆAT ĆEMO I DALJE, a.B.d.!
frfi.

#1185 Re: GRAS - karte

Post by frfi. »

MAN-lion's coach wrote:
sarajev_o wrote:MAN-lion's coach stvarno si ofiran ,ili radis ili ti tamo svi rade pa ih branis

ocito je da pojma nemas o autobusima i minibusevima
pa jedno vrijeme nije bilo dana da ne provedem bar pola sata na stanici, minimalno, i nakon toga da ne mogu uci u bus i platim taxi :x (red voznje-svako 20 minuta dolazi bus)
kada dodje bus samo sto se ne raspadne, pucaju hladnjaci, izadje neka plava tekucina u po frke pocne bauljati u bus, zapali se, stane, zasmrdi, ugasi se....cirkus :x

i da slazem se da ima nekulturnih ljudi, ali ima i kulturnih i normalnih koji redovno placaju karte i ne pljuju po autobusima, i koji se kupaju redovno
jednako kao sto ima i dobrih vozaca
ja se trudim stvarno da ne krivim vozace jer ipak su to radnici, kad kazem stoka mislim na razne direktore koji samo uzimaju i grabe i s**nja razna prave
al na revizore sam tacno alergicna, najvise zato sto imaju dvostruke standarde i sto misle da su neka sila..cinjenica je da ni oni ne mogu biti uber kulturni sa nasim narodom, ali fizicki napadi ili kada jedva docekaju da se nekoj zeni/kulturnoj djevojci/kulturnom muskarcu naklate na kosti :x :x naravno, sanerima ne smiju nista :x
Curve

#1186 Re: GRAS - karte

Post by Curve »

maalo se ova prica udaljila od teme, tacnije o tim rrevizorima to je prica za sebe i mislim da ima posebna tema (zasluzeno) o njima da se nagovori covjek :lol: :lol:

ovdje bi molio bar inf. u vezi karti.. ova 2mjesecna sto vrijedi do 15.06. jel produzena do kraja mjeseca ?? ili je neko samo bubno to ?? :D
mokosh

#1187 Re: GRAS - karte

Post by mokosh »

Curve wrote:maalo se ova prica udaljila od teme, tacnije o tim rrevizorima to je prica za sebe i mislim da ima posebna tema (zasluzeno) o njima da se nagovori covjek :lol: :lol:

ovdje bi molio bar inf. u vezi karti.. ova 2mjesecna sto vrijedi do 15.06. jel produzena do kraja mjeseca ?? ili je neko samo bubno to ?? :D
Jaa se nadam da će se taj rok nekako razvuć tamo do kraja rokova jun/juli, a vala može i do septembarskih što se mene tiče :D
The 51st State

#1188 Re: GRAS - karte

Post by The 51st State »

jedino rjesenje je ograditi stanice (za pocetak travajske), rampa + neka vrsta ponistaca senzora, pritom otpustiti pola grasa, kanton da plati dobrog menadzera iz vana, za pet godina bi imali normalno javno prevoznicko preduzece.
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#1189 Re: GRAS - karte

Post by bordo gandalf »

The 51st State wrote:jedino rjesenje je ograditi stanice (za pocetak travajske), rampa + neka vrsta ponistaca senzora, pritom otpustiti pola grasa, kanton da plati dobrog menadzera iz vana, za pet godina bi imali normalno javno prevoznicko preduzece.
Da je to u interesu vlade uradili bi oni to :D
venice

#1190 Re: GRAS - karte

Post by venice »

zna li se ista pouzdano, traju li ove do 30.juna ili sta? bem im sve :x :x :x
Obuca9

#1191 Re: GRAS - karte

Post by Obuca9 »

Današnji naslov u Avazu:

Direktor GRAS-a: "Vrijeme utječe na vozače"

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Eto sad znamo i ko je glavni krivac što ruše pola grada, jeb.eno vrijeme i ovo prelazno doba proljeće-ljeto, utječu na koncentraciju vozača :lol: :lol:
JThomas

#1192 Re: GRAS - karte

Post by JThomas »

hebo majku :lol:

pa na sve nas utiče... :lol:
Curve

#1193 Re: GRAS - karte

Post by Curve »

venice wrote:zna li se ista pouzdano, traju li ove do 30.juna ili sta? bem im sve :x :x :x
:thumbup: :thumbup:
elSaik

#1194 Re: GRAS - karte

Post by elSaik »

JThomas wrote:hebo majku :lol:

pa na sve nas utiče... :lol:
Sreća pa nemamo svi po jedan autobus. :-D
venice

#1195 Re: GRAS - karte

Post by venice »

Provjereno - produzene su do 30.juna, do tada bi se trebalo znati vise o novim kartama :dance:
ema_

#1196 Re: GRAS - karte

Post by ema_ »

venice wrote:Provjereno - produzene su do 30.juna, do tada bi se trebalo znati vise o novim kartama :dance:

:thumbup:
stecak

#1197 Re: GRAS - karte

Post by stecak »

hz__semir wrote:Današnji naslov u Avazu:

Direktor GRAS-a: "Vrijeme utječe na vozače"

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Eto sad znamo i ko je glavni krivac što ruše pola grada, jeb.eno vrijeme i ovo prelazno doba proljeće-ljeto, utječu na koncentraciju vozača :lol: :lol:
A zašto li avaz skinu taj članak sa svoje stranice?
http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/saraje ... ozace.html
The Realist

#1198 Re: GRAS - karte

Post by The Realist »

Ja ipak mislim da su krivi putnici.... :roll:
sheilak

#1199 Re: GRAS - karte

Post by sheilak »

GRAS u Vas.

:D
AS_sa

#1200 Re: GRAS - karte

Post by AS_sa »

vidim ja oni tramvaji se gegaju iza 3 sata kad ona sparina opali ... jbg. ljudim nepovoljna bioprognoza ... :lol:
Post Reply