BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
zecko_kupuz

#1176 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by zecko_kupuz »

Cinizmu nikad kraja. :roll:
Rookie

#1177 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Rookie »

zecko_kupuz wrote:Cinizmu nikad kraja. :roll:
Upravu je čovjek. Lakše je iz HNL-a dobiti poziv nego iz Panioniosa. Sušić nije ni čuo za Cocalića. Daleko mu od očiju :-)
zecko_kupuz

#1178 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by zecko_kupuz »

Pa komentar se vjerovatno odnosi na Sušićevu izjavu o (ne)kvalitetu hrvatske lige. Čovjek će se vjerujem uskoro upoznati sa stvarnim stanjem tamo. I ne vjerujem uopšte da je tako nezainteresovan za praćenje igrača kao Ćiro recimo.
Uglavnom, sve se ovo prvenstveno veže za pozivanje Alispahića. A moramo se prisjetiti da Alispahić nije tu iskočio iz čista mira, već smo ga i mi kao dio javnog mjenja "promovisali" u reprezentativca. To je sigurno.
Ne može se očekivati da stručni štab reprezentacije pohvata sve kandidate u roku od tri-četiri mjeseca. Uostalom, situacija se drastično mijenja kada je u pitanju forma igrača. Svašta se može desiti do početka kvalifikacija.
HarnagaHarnaga

#1179 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by HarnagaHarnaga »

zecko_kupuz wrote:Pa komentar se vjerovatno odnosi na Sušićevu izjavu o (ne)kvalitetu hrvatske lige. Čovjek će se vjerujem uskoro upoznati sa stvarnim stanjem tamo. I ne vjerujem uopšte da je tako nezainteresovan za praćenje igrača kao Ćiro recimo.
Uglavnom, sve se ovo prvenstveno veže za pozivanje Alispahića. A moramo se prisjetiti da Alispahić nije tu iskočio iz čista mira, već smo ga i mi kao dio javnog mjenja "promovisali" u reprezentativca. To je sigurno.
Ne može se očekivati da stručni štab reprezentacije pohvata sve kandidate u roku od tri-četiri mjeseca. Uostalom, situacija se drastično mijenja kada je u pitanju forma igrača. Svašta se može desiti do početka kvalifikacija.
Sta se veze za pozivanje Alispahica?
Alispahic je opravdano pozvan i kao debitant ostavio je solidan utisak. Posle par pocetnih pogresaka, solidno odigrao do kraja i siguran sam da ce postati standardan reprezentativac.
samo malo

#1180 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by samo malo »

Sta fali igracima iz HNL-a?

Eno ga HNL U-19 reprezentacija rasturila Portugal 5:0 i usli u polufinale prvenstva Evrope.

Kontam "nek komsiji crkne krava" podcjenjivanje, al ljudi prave igrace. Isto je i sa istocnim komsijama, malo malo imaju neki odlican rezultat mladih reprezentacija koje su uglavnom sastavljene od igraca iz domacih liga.
zecko_kupuz

#1181 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by zecko_kupuz »

Pa eto, da podsjetim. Sušić reče da je HNL bolja od Poljske lige i sad će to postati vječita tema za ismijavanje. A bogami, Dinamo pobijedi Lech u prijateljskoj, je li tako? :D

@harnaga
Ja i dalje mislim da običan narod na forumu može "pogurati" nekog igrača do reprezentacije, barem 5 posto. ;-) Počne se šuškati oko nekoga, novinari to pokupe "u eteru" :D usput, prenesu vijest, i na kraju se to dopetlja do stručnog štaba. Kažem opet, neki igrači. To je moje mišljenje. :)
and

#1182 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by and »

HarnagaHarnaga wrote:
zecko_kupuz wrote:Pa komentar se vjerovatno odnosi na Sušićevu izjavu o (ne)kvalitetu hrvatske lige. Čovjek će se vjerujem uskoro upoznati sa stvarnim stanjem tamo. I ne vjerujem uopšte da je tako nezainteresovan za praćenje igrača kao Ćiro recimo.
Sta se veze za pozivanje Alispahica?
Alispahic je opravdano pozvan i kao debitant ostavio je solidan utisak. Posle par pocetnih pogresaka, solidno odigrao do kraja i siguran sam da ce postati standardan reprezentativac.
gledao sam ga protiv anorthosisa i nije ništa pokazao.nisam siguran da će ostati reprezentativac.
cyprus

#1183 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by cyprus »

...
Tarik19

#1184 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Tarik19 »

Berberovic se oprasta od reprezentacije :

http://--- SPAM ---/site/inde ... &Itemid=63

:shock:
amar007

#1185 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by amar007 »

Zabi Medunjanin i treci put ove sezone u Europi u isto toliko utakmica. :thumbup: Iz penala ovaj put ali ko to gleda :mrgreen:
IsmetHoro

#1186 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by IsmetHoro »

"Grcka liga nije puno jaca od nase"
luckylaka

#1187 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by luckylaka »

amar007 wrote:Zabi Medunjanin i treci put ove sezone u Europi u isto toliko utakmica. :thumbup: Iz penala ovaj put ali ko to gleda :mrgreen:
Jes mi drago sto ga Medo zavlaci hem je klepio 2.000.000 necega ne znam ni ja valutu hem ga krenulo ko budalu.
Frankyee

#1188 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Frankyee »

Medunjanin daje golove , ali sada treba da se proba na poziciji lijevog beka.

koju poziciju Medo igra u Makabiju
Rookie

#1189 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Rookie »

Alispahić je zaslužio poziv. Ali ovo sa Muratovićem, pa i Rahimićem je totalni mazohizam. A neka se Berberović oprostio. I ja bih isto učinio da me tako trener ponižava i gura stopere od 2 metra na poziciju beka(Pandža, Mravac), a da ja to igram čitav život. Katastrofa!
A to kako Sušić ponižava Premijer ligu je posebna priča. Baš kao i Ćiro. Ako biramo samo najbolje, vjerovatno niko neće ni dobiti priliku iz Premijer lige, ali se mora misliti na promociju domaćeg fudbala. Ovako se ukopavamo i ubija se dodatna perspektiva iz našeg prvenstva. Da ne nabrajam prednosti, promocija naše lige, motivacija igrača u našoj ligi, reputacija našeg fudbala, jači transferi, mogućnost domaćih igrača da se nakon istih dokažu u daleko boljim uslovima vani...
zecko_kupuz

#1190 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by zecko_kupuz »

Naša liga sama sebe ukopava. Klubovi mute zajedno sa raznoraznim komisijama iz Saveza i zato nama nema napretka već deceniju i po. :x
Nijedan selektor, a ni igrač, nikada neće moći promovisati ligu kao što to mogu sami klubovi. A ako lokalnim vlastima i upravama klubova nije stalo do napretka "u mahali", onda se nemamo čemu nadati.

S druge strane, Berberović je pametno postupio i obje strane poštedio dalje muke. Nije se valjda mogao nadati dobroj minutaži samo zbog toga što je jedini pravi bek. :? Posljednjih par godina je postao predmetom ismijavanja zbog svoje katastrofalne igre, pa stoga i ne čudi ovakav razvoj događaja.
Rookie

#1191 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Rookie »

Joj zecko, zaboli me glava od tvog kontriranja. Uredu, selektor ne može promovisati ligu, ali čitaš li šta pišeš?! Kad je to i u jednoj utakmici reprezentacije Berberović bio predmetom ismijavanja? I još bolje pitanje, kako molim te možeš pričati išta u korist stavljanja Pandže i Mravca na desnog beka. To može samo apsolutno neupoznat trener da uradi, koji veze nema šta koji igrač može. A Sušić je očito takav po pitanju mnogih naših igrača. Salihovića je "otkrio" protiv Njemačka :-) I da, ako pozove Berberovića kao jedinog desnog beka, onda on to i mora da igra. Pandža i Mravac su tu bili izgubljeni, što je i logično. Po prvi put u karijeri su igrali tu poziciju, kao što će sad i Medunjanin na lijevom beku. Dva su zaključka moguća. Sušić je genije koji u par treninga vidi u igračima mogućnosti za koje niko od njih i njihovih trenera kroz cijelu karijeru nije znao da ih ti fudbaleri posjeduju... ILI. Sušić je burek u svemiru, koji je brutalno neupoznat sa timom koji vodi i još i pravi mrtvo glupe poteze nekim neprirodnim tumbanjima!
burek_in_space

#1192 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by burek_in_space »

Rookie wrote:Joj zecko, zaboli me glava od tvog kontriranja. Uredu, selektor ne može promovisati ligu, ali čitaš li šta pišeš?! Kad je to i u jednoj utakmici reprezentacije Berberović bio predmetom ismijavanja? I još bolje pitanje, kako molim te možeš pričati išta u korist stavljanja Pandže i Mravca na desnog beka. To može samo apsolutno neupoznat trener da uradi, koji veze nema šta koji igrač može. A Sušić je očito takav po pitanju mnogih naših igrača. Salihovića je "otkrio" protiv Njemačka :-) I da, ako pozove Berberovića kao jedinog desnog beka, onda on to i mora da igra. Pandža i Mravac su tu bili izgubljeni, što je i logično. Po prvi put u karijeri su igrali tu poziciju, kao što će sad i Medunjanin na lijevom beku. Dva su zaključka moguća. Sušić je genije koji u par treninga vidi u igračima mogućnosti za koje niko od njih i njihovih trenera kroz cijelu karijeru nije znao da ih ti fudbaleri posjeduju... ILI. Sušić je burek u svemiru, koji je brutalno neupoznat sa timom koji vodi i još i pravi mrtvo glupe poteze nekim neprirodnim tumbanjima!
Shta bih dao da sam imao barem malo Papetovog umjeca. :(
zecko_kupuz

#1193 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by zecko_kupuz »

@rookie
Ja baš ne želim da kontriram i "zakeram" bez razloga, jer kvalifikacije još nisu počele. Svako ima svoje mišljenje, ali volio bih da se spustimo malo na zemlju. :)
Niti branim Sušića niti blatim Berberovića, ali valjda su poznati vicevi o njegovim slavnim centaršutevima. :-)
Corola

#1194 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Corola »

Rookie wrote:Joj zecko, zaboli me glava od tvog kontriranja. Uredu, selektor ne može promovisati ligu, ali čitaš li šta pišeš?! Kad je to i u jednoj utakmici reprezentacije Berberović bio predmetom ismijavanja? I još bolje pitanje, kako molim te možeš pričati išta u korist stavljanja Pandže i Mravca na desnog beka. To može samo apsolutno neupoznat trener da uradi, koji veze nema šta koji igrač može. A Sušić je očito takav po pitanju mnogih naših igrača. Salihovića je "otkrio" protiv Njemačka :-) I da, ako pozove Berberovića kao jedinog desnog beka, onda on to i mora da igra. Pandža i Mravac su tu bili izgubljeni, što je i logično. Po prvi put u karijeri su igrali tu poziciju, kao što će sad i Medunjanin na lijevom beku. Dva su zaključka moguća. Sušić je genije koji u par treninga vidi u igračima mogućnosti za koje niko od njih i njihovih trenera kroz cijelu karijeru nije znao da ih ti fudbaleri posjeduju... ILI. Sušić je burek u svemiru, koji je brutalno neupoznat sa timom koji vodi i još i pravi mrtvo glupe poteze nekim neprirodnim tumbanjima!
Ni jedan ni drugi zakljucak ne stima.
Niti je genije niti burek u svemiru.
Vec karika od onog sto ima.A to sto ima i sto mu jos neki ko' satro namecu mladi,zdravi,pravi i u biti ni na mapi ih.
Moze objesiti macku o rep.
Mi sa tri cetiri ''normalna ''igraca hocemo velika takmicenja i uspjehe.E malo morgen. :run:
sadzak

#1195 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by sadzak »

bogami ja gledah tim iz svajcarske mislim da tim igra ligu sampiona u kojem igra Senad Lulic lijevo krilo jak brz visok pravo me impresionirao dobro bi bilo da ga pape pogleda,pa onda Haris Bukva igra desno krilo brz i mlad a obje pozicije nam nisu jaca strana obojica su standardni u klubovima i igraju u evropi pa kontam ako je to kriterijum evo bujrum,pa dje je denis halilovic koji igra u saturn rusija igra beka treba se raspitati o njemu,treba zvati vuckica iz new kastla ljajica iz fiorentine kontam ako mogu srbi da zovu bosance zasto nebi i mi zvali ljajica klin se klinom izbija.
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 17/03/2015 08:31, edited 1 time in total.
Rookie

#1197 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Rookie »

sadzak wrote:bogami ja gledah tim iz svajcarske mislim da tim igra ligu sampiona u kojem igra Senad Lulic lijevo krilo jak brz visok pravo me impresionirao
Igrao je protiv Azerbejdžana i tad me zadivio. Baš kako ga ti opisa. Odtad sve čekam da napravi kakav jak transfer, tj. da ode iz Švicarske, ali ništa. Im'o je i neku povredu zeznutu, čini mi se. Svarno i jak i brz i visok. Protiv Azerbejdžana je igrao desno krilo.
Frankyee

#1198 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Frankyee »

Pjanic asistencija , igrao danas na turniru u Londonu. Nek ga samo krene.
Baron_Samedi

#1199 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Baron_Samedi »

Bukva 2 gola, Muratovic na klupi. Nazalost, obzirom da je Susic obicni ziheras, ovaj momak koji igra na jednoj od nama najdeficitarnijih pozicija, poziv za probu moze ocekivat tek za prijateljsku u martu 2011.
Frankyee

#1200 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Frankyee »

Baron_Samedi wrote:Bukva 2 gola, Muratovic na klupi. Nazalost, obzirom da je Susic obicni ziheras, ovaj momak koji igra na jednoj od nama najdeficitarnijih pozicija, poziv za probu moze ocekivat tek za prijateljsku u martu 2011.
na kojoj to poziciji on igra ?
Post Reply