BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- zecko_kupuz
#1176 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Cinizmu nikad kraja. 
-
Rookie
#1177 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Upravu je čovjek. Lakše je iz HNL-a dobiti poziv nego iz Panioniosa. Sušić nije ni čuo za Cocalića. Daleko mu od očijuzecko_kupuz wrote:Cinizmu nikad kraja.
- zecko_kupuz
#1178 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Pa komentar se vjerovatno odnosi na Sušićevu izjavu o (ne)kvalitetu hrvatske lige. Čovjek će se vjerujem uskoro upoznati sa stvarnim stanjem tamo. I ne vjerujem uopšte da je tako nezainteresovan za praćenje igrača kao Ćiro recimo.
Uglavnom, sve se ovo prvenstveno veže za pozivanje Alispahića. A moramo se prisjetiti da Alispahić nije tu iskočio iz čista mira, već smo ga i mi kao dio javnog mjenja "promovisali" u reprezentativca. To je sigurno.
Ne može se očekivati da stručni štab reprezentacije pohvata sve kandidate u roku od tri-četiri mjeseca. Uostalom, situacija se drastično mijenja kada je u pitanju forma igrača. Svašta se može desiti do početka kvalifikacija.
Uglavnom, sve se ovo prvenstveno veže za pozivanje Alispahića. A moramo se prisjetiti da Alispahić nije tu iskočio iz čista mira, već smo ga i mi kao dio javnog mjenja "promovisali" u reprezentativca. To je sigurno.
Ne može se očekivati da stručni štab reprezentacije pohvata sve kandidate u roku od tri-četiri mjeseca. Uostalom, situacija se drastično mijenja kada je u pitanju forma igrača. Svašta se može desiti do početka kvalifikacija.
-
HarnagaHarnaga
#1179 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Sta se veze za pozivanje Alispahica?zecko_kupuz wrote:Pa komentar se vjerovatno odnosi na Sušićevu izjavu o (ne)kvalitetu hrvatske lige. Čovjek će se vjerujem uskoro upoznati sa stvarnim stanjem tamo. I ne vjerujem uopšte da je tako nezainteresovan za praćenje igrača kao Ćiro recimo.
Alispahic je opravdano pozvan i kao debitant ostavio je solidan utisak. Posle par pocetnih pogresaka, solidno odigrao do kraja i siguran sam da ce postati standardan reprezentativac.
-
samo malo
#1180 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Sta fali igracima iz HNL-a?
Eno ga HNL U-19 reprezentacija rasturila Portugal 5:0 i usli u polufinale prvenstva Evrope.
Kontam "nek komsiji crkne krava" podcjenjivanje, al ljudi prave igrace. Isto je i sa istocnim komsijama, malo malo imaju neki odlican rezultat mladih reprezentacija koje su uglavnom sastavljene od igraca iz domacih liga.
Eno ga HNL U-19 reprezentacija rasturila Portugal 5:0 i usli u polufinale prvenstva Evrope.
Kontam "nek komsiji crkne krava" podcjenjivanje, al ljudi prave igrace. Isto je i sa istocnim komsijama, malo malo imaju neki odlican rezultat mladih reprezentacija koje su uglavnom sastavljene od igraca iz domacih liga.
- zecko_kupuz
#1181 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Pa eto, da podsjetim. Sušić reče da je HNL bolja od Poljske lige i sad će to postati vječita tema za ismijavanje. A bogami, Dinamo pobijedi Lech u prijateljskoj, je li tako?
@harnaga
Ja i dalje mislim da običan narod na forumu može "pogurati" nekog igrača do reprezentacije, barem 5 posto.
Počne se šuškati oko nekoga, novinari to pokupe "u eteru"
usput, prenesu vijest, i na kraju se to dopetlja do stručnog štaba. Kažem opet, neki igrači. To je moje mišljenje. 
@harnaga
Ja i dalje mislim da običan narod na forumu može "pogurati" nekog igrača do reprezentacije, barem 5 posto.
- and
#1182 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
gledao sam ga protiv anorthosisa i nije ništa pokazao.nisam siguran da će ostati reprezentativac.HarnagaHarnaga wrote:Sta se veze za pozivanje Alispahica?zecko_kupuz wrote:Pa komentar se vjerovatno odnosi na Sušićevu izjavu o (ne)kvalitetu hrvatske lige. Čovjek će se vjerujem uskoro upoznati sa stvarnim stanjem tamo. I ne vjerujem uopšte da je tako nezainteresovan za praćenje igrača kao Ćiro recimo.
Alispahic je opravdano pozvan i kao debitant ostavio je solidan utisak. Posle par pocetnih pogresaka, solidno odigrao do kraja i siguran sam da ce postati standardan reprezentativac.
- cyprus
-
Tarik19
- amar007
#1185 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Zabi Medunjanin i treci put ove sezone u Europi u isto toliko utakmica.
Iz penala ovaj put ali ko to gleda 
-
IsmetHoro
#1186 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
"Grcka liga nije puno jaca od nase"
- luckylaka
#1187 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Jes mi drago sto ga Medo zavlaci hem je klepio 2.000.000 necega ne znam ni ja valutu hem ga krenulo ko budalu.amar007 wrote:Zabi Medunjanin i treci put ove sezone u Europi u isto toliko utakmica.Iz penala ovaj put ali ko to gleda
-
Frankyee
#1188 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Medunjanin daje golove , ali sada treba da se proba na poziciji lijevog beka.
koju poziciju Medo igra u Makabiju
koju poziciju Medo igra u Makabiju
-
Rookie
#1189 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Alispahić je zaslužio poziv. Ali ovo sa Muratovićem, pa i Rahimićem je totalni mazohizam. A neka se Berberović oprostio. I ja bih isto učinio da me tako trener ponižava i gura stopere od 2 metra na poziciju beka(Pandža, Mravac), a da ja to igram čitav život. Katastrofa!
A to kako Sušić ponižava Premijer ligu je posebna priča. Baš kao i Ćiro. Ako biramo samo najbolje, vjerovatno niko neće ni dobiti priliku iz Premijer lige, ali se mora misliti na promociju domaćeg fudbala. Ovako se ukopavamo i ubija se dodatna perspektiva iz našeg prvenstva. Da ne nabrajam prednosti, promocija naše lige, motivacija igrača u našoj ligi, reputacija našeg fudbala, jači transferi, mogućnost domaćih igrača da se nakon istih dokažu u daleko boljim uslovima vani...
A to kako Sušić ponižava Premijer ligu je posebna priča. Baš kao i Ćiro. Ako biramo samo najbolje, vjerovatno niko neće ni dobiti priliku iz Premijer lige, ali se mora misliti na promociju domaćeg fudbala. Ovako se ukopavamo i ubija se dodatna perspektiva iz našeg prvenstva. Da ne nabrajam prednosti, promocija naše lige, motivacija igrača u našoj ligi, reputacija našeg fudbala, jači transferi, mogućnost domaćih igrača da se nakon istih dokažu u daleko boljim uslovima vani...
- zecko_kupuz
#1190 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Naša liga sama sebe ukopava. Klubovi mute zajedno sa raznoraznim komisijama iz Saveza i zato nama nema napretka već deceniju i po.
Nijedan selektor, a ni igrač, nikada neće moći promovisati ligu kao što to mogu sami klubovi. A ako lokalnim vlastima i upravama klubova nije stalo do napretka "u mahali", onda se nemamo čemu nadati.
S druge strane, Berberović je pametno postupio i obje strane poštedio dalje muke. Nije se valjda mogao nadati dobroj minutaži samo zbog toga što je jedini pravi bek.
Posljednjih par godina je postao predmetom ismijavanja zbog svoje katastrofalne igre, pa stoga i ne čudi ovakav razvoj događaja.
Nijedan selektor, a ni igrač, nikada neće moći promovisati ligu kao što to mogu sami klubovi. A ako lokalnim vlastima i upravama klubova nije stalo do napretka "u mahali", onda se nemamo čemu nadati.
S druge strane, Berberović je pametno postupio i obje strane poštedio dalje muke. Nije se valjda mogao nadati dobroj minutaži samo zbog toga što je jedini pravi bek.
-
Rookie
#1191 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Joj zecko, zaboli me glava od tvog kontriranja. Uredu, selektor ne može promovisati ligu, ali čitaš li šta pišeš?! Kad je to i u jednoj utakmici reprezentacije Berberović bio predmetom ismijavanja? I još bolje pitanje, kako molim te možeš pričati išta u korist stavljanja Pandže i Mravca na desnog beka. To može samo apsolutno neupoznat trener da uradi, koji veze nema šta koji igrač može. A Sušić je očito takav po pitanju mnogih naših igrača. Salihovića je "otkrio" protiv Njemačka
I da, ako pozove Berberovića kao jedinog desnog beka, onda on to i mora da igra. Pandža i Mravac su tu bili izgubljeni, što je i logično. Po prvi put u karijeri su igrali tu poziciju, kao što će sad i Medunjanin na lijevom beku. Dva su zaključka moguća. Sušić je genije koji u par treninga vidi u igračima mogućnosti za koje niko od njih i njihovih trenera kroz cijelu karijeru nije znao da ih ti fudbaleri posjeduju... ILI. Sušić je burek u svemiru, koji je brutalno neupoznat sa timom koji vodi i još i pravi mrtvo glupe poteze nekim neprirodnim tumbanjima!
- burek_in_space
#1192 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Shta bih dao da sam imao barem malo Papetovog umjeca.Rookie wrote:Joj zecko, zaboli me glava od tvog kontriranja. Uredu, selektor ne može promovisati ligu, ali čitaš li šta pišeš?! Kad je to i u jednoj utakmici reprezentacije Berberović bio predmetom ismijavanja? I još bolje pitanje, kako molim te možeš pričati išta u korist stavljanja Pandže i Mravca na desnog beka. To može samo apsolutno neupoznat trener da uradi, koji veze nema šta koji igrač može. A Sušić je očito takav po pitanju mnogih naših igrača. Salihovića je "otkrio" protiv NjemačkaI da, ako pozove Berberovića kao jedinog desnog beka, onda on to i mora da igra. Pandža i Mravac su tu bili izgubljeni, što je i logično. Po prvi put u karijeri su igrali tu poziciju, kao što će sad i Medunjanin na lijevom beku. Dva su zaključka moguća. Sušić je genije koji u par treninga vidi u igračima mogućnosti za koje niko od njih i njihovih trenera kroz cijelu karijeru nije znao da ih ti fudbaleri posjeduju... ILI. Sušić je burek u svemiru, koji je brutalno neupoznat sa timom koji vodi i još i pravi mrtvo glupe poteze nekim neprirodnim tumbanjima!
- zecko_kupuz
#1193 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
@rookie
Ja baš ne želim da kontriram i "zakeram" bez razloga, jer kvalifikacije još nisu počele. Svako ima svoje mišljenje, ali volio bih da se spustimo malo na zemlju.
Niti branim Sušića niti blatim Berberovića, ali valjda su poznati vicevi o njegovim slavnim centaršutevima.
Ja baš ne želim da kontriram i "zakeram" bez razloga, jer kvalifikacije još nisu počele. Svako ima svoje mišljenje, ali volio bih da se spustimo malo na zemlju.
Niti branim Sušića niti blatim Berberovića, ali valjda su poznati vicevi o njegovim slavnim centaršutevima.
-
Corola
#1194 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Ni jedan ni drugi zakljucak ne stima.Rookie wrote:Joj zecko, zaboli me glava od tvog kontriranja. Uredu, selektor ne može promovisati ligu, ali čitaš li šta pišeš?! Kad je to i u jednoj utakmici reprezentacije Berberović bio predmetom ismijavanja? I još bolje pitanje, kako molim te možeš pričati išta u korist stavljanja Pandže i Mravca na desnog beka. To može samo apsolutno neupoznat trener da uradi, koji veze nema šta koji igrač može. A Sušić je očito takav po pitanju mnogih naših igrača. Salihovića je "otkrio" protiv NjemačkaI da, ako pozove Berberovića kao jedinog desnog beka, onda on to i mora da igra. Pandža i Mravac su tu bili izgubljeni, što je i logično. Po prvi put u karijeri su igrali tu poziciju, kao što će sad i Medunjanin na lijevom beku. Dva su zaključka moguća. Sušić je genije koji u par treninga vidi u igračima mogućnosti za koje niko od njih i njihovih trenera kroz cijelu karijeru nije znao da ih ti fudbaleri posjeduju... ILI. Sušić je burek u svemiru, koji je brutalno neupoznat sa timom koji vodi i još i pravi mrtvo glupe poteze nekim neprirodnim tumbanjima!
Niti je genije niti burek u svemiru.
Vec karika od onog sto ima.A to sto ima i sto mu jos neki ko' satro namecu mladi,zdravi,pravi i u biti ni na mapi ih.
Moze objesiti macku o rep.
Mi sa tri cetiri ''normalna ''igraca hocemo velika takmicenja i uspjehe.E malo morgen.
-
sadzak
#1195 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
bogami ja gledah tim iz svajcarske mislim da tim igra ligu sampiona u kojem igra Senad Lulic lijevo krilo jak brz visok pravo me impresionirao dobro bi bilo da ga pape pogleda,pa onda Haris Bukva igra desno krilo brz i mlad a obje pozicije nam nisu jaca strana obojica su standardni u klubovima i igraju u evropi pa kontam ako je to kriterijum evo bujrum,pa dje je denis halilovic koji igra u saturn rusija igra beka treba se raspitati o njemu,treba zvati vuckica iz new kastla ljajica iz fiorentine kontam ako mogu srbi da zovu bosance zasto nebi i mi zvali ljajica klin se klinom izbija.
-
Richard Peti
-
Rookie
#1197 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Igrao je protiv Azerbejdžana i tad me zadivio. Baš kako ga ti opisa. Odtad sve čekam da napravi kakav jak transfer, tj. da ode iz Švicarske, ali ništa. Im'o je i neku povredu zeznutu, čini mi se. Svarno i jak i brz i visok. Protiv Azerbejdžana je igrao desno krilo.sadzak wrote:bogami ja gledah tim iz svajcarske mislim da tim igra ligu sampiona u kojem igra Senad Lulic lijevo krilo jak brz visok pravo me impresionirao
-
Frankyee
#1198 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Pjanic asistencija , igrao danas na turniru u Londonu. Nek ga samo krene.
- Baron_Samedi
#1199 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Bukva 2 gola, Muratovic na klupi. Nazalost, obzirom da je Susic obicni ziheras, ovaj momak koji igra na jednoj od nama najdeficitarnijih pozicija, poziv za probu moze ocekivat tek za prijateljsku u martu 2011.
-
Frankyee
#1200 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
na kojoj to poziciji on igra ?Baron_Samedi wrote:Bukva 2 gola, Muratovic na klupi. Nazalost, obzirom da je Susic obicni ziheras, ovaj momak koji igra na jednoj od nama najdeficitarnijih pozicija, poziv za probu moze ocekivat tek za prijateljsku u martu 2011.