Lično nisam siguran u ovaj ekperiment. Salihović je od početka svoje karijere igrač koji pokriva lijevu stranu i tek se u zadnje vrijeme počeo uvlačiti prema sredini, dok s druge strane Haris je igrač koji je oduvijek igrao u sredini dal ofanzivnog, defanzivnog ili običnog srednjeg igrača. Mislim da on nema osjećaj za pokrivanje strane. Al eto u kakvoj smo situaciji možda i ovo bude kakvo rješenje. Ko zna?komeba wrote:Mislim da bi Pape sljedecu utakmicu trebao probati sa Medunjaninom na lijevom beku,obzirom da Salihovic nece igrati 4 utakmice.Mislim da Medunjanin ne bi nista losiji od Salihovica bio na lijevom beku,mozda cak i bolji obzirom da cesto igra zadnjeg veznog u klubu.
Safet Susic - Pape, selektor BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- lerdi
#1176 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
-
klixober
#1177 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Medunjanin je dok je igrao u Holandiji znao igrati i lijevog veznog/krilo,a u kombinaciji sa zadnjim veznim kojeg cesto danas igra,to mu daje dobre predispozicije da igra dobro lijevog beka.Salihovic na drugij strani nikada nije igrao defanzivno,uvijek je igrao lijevog ili centralnog veznog.lerdi wrote:Lično nisam siguran u ovaj ekperiment. Salihović je od početka svoje karijere igrač koji pokriva lijevu stranu i tek se u zadnje vrijeme počeo uvlačiti prema sredini, dok s druge strane Haris je igrač koji je oduvijek igrao u sredini dal ofanzivnog, defanzivnog ili običnog srednjeg igrača. Mislim da on nema osjećaj za pokrivanje strane. Al eto u kakvoj smo situaciji možda i ovo bude kakvo rješenje. Ko zna?komeba wrote:Mislim da bi Pape sljedecu utakmicu trebao probati sa Medunjaninom na lijevom beku,obzirom da Salihovic nece igrati 4 utakmice.Mislim da Medunjanin ne bi nista losiji od Salihovica bio na lijevom beku,mozda cak i bolji obzirom da cesto igra zadnjeg veznog u klubu.
Mislim da bi trebalo probati sa Medunjaninom na lijevom beku,sigurno necemo nista izgubiti ako probamo tu kombinaciju u prijateljskim.
- Edin H.
#1178 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
branioci Papetovog lika i djelajeza u ledja wrote:Naljepise te Edine.
Ma dobro je dok udaraju po meni, nece valjati kada pocnu udarati po Safetu
- Edin H.
#1179 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Premda ima logike, tesko da ce Safet previse eksperimentisati protiv jake Svedske i ranjene Njemacke protiv koje imamo realne sanse za pobjedu, s obzirom da nasi najbolji igraci igraju tamo, imaju ugled i dobro ih poznaju.komeba wrote: Medunjanin je dok je igrao u Holandiji znao igrati i lijevog veznog/krilo,a u kombinaciji sa zadnjim veznim kojeg cesto danas igra,to mu daje dobre predispozicije da igra dobro lijevog beka.Salihovic na drugij strani nikada nije igrao defanzivno,uvijek je igrao lijevog ili centralnog veznog.
Mislim da bi trebalo probati sa Medunjaninom na lijevom beku,sigurno necemo nista izgubiti ako probamo tu kombinaciju u prijateljskim.
- burek_in_space
#1180 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Isto bih reagovao da je na mjestu selektora i Barbarez i Mesha i Bajevic (
) i Halilhodzic (
), ali ne bih nikada unaprijed kritikov'o, a onda josh i kada me demantuje faktichkim stanjem stvari kako na terenu, tako i van njega.
-
klixober
#1181 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Morace eksperimentisati na lijevom beku jer cemo kvalifikacije poceti bez Salihovica na toj poziciji,a prijateljske valjda sluze da se uigra ekipa.Edin H. wrote:Premda ima logike, tesko da ce Safet previse eksperimentisati protiv jake Svedske i ranjene Njemacke protiv koje imamo realne sanse za pobjedu, s obzirom da nasi najbolji igraci igraju tamo, imaju ugled i dobro ih poznaju.komeba wrote: Medunjanin je dok je igrao u Holandiji znao igrati i lijevog veznog/krilo,a u kombinaciji sa zadnjim veznim kojeg cesto danas igra,to mu daje dobre predispozicije da igra dobro lijevog beka.Salihovic na drugij strani nikada nije igrao defanzivno,uvijek je igrao lijevog ili centralnog veznog.
- Djokej
#1182 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Bolje je da ekperimentiše u prijateljskim nego u kvalifikacijskim.. Bar cemo znati na cemu smo. Ja nekako zivim u nadi da ce se Papac vratiti u septembru..Edin H. wrote:Premda ima logike, tesko da ce Safet previse eksperimentisati protiv jake Svedske i ranjene Njemacke protiv koje imamo realne sanse za pobjedu, s obzirom da nasi najbolji igraci igraju tamo, imaju ugled i dobro ih poznaju.komeba wrote: Medunjanin je dok je igrao u Holandiji znao igrati i lijevog veznog/krilo,a u kombinaciji sa zadnjim veznim kojeg cesto danas igra,to mu daje dobre predispozicije da igra dobro lijevog beka.Salihovic na drugij strani nikada nije igrao defanzivno,uvijek je igrao lijevog ili centralnog veznog.
- Edin H.
#1183 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
burek_in_space wrote:Isto bih reagovao da je na mjestu selektora i Barbarez i Mesha i Bajevic () i Halilhodzic (
), ali ne bih nikada unaprijed kritikov'o, a onda josh i kada me demantuje faktichkim stanjem stvari kako na terenu, tako i van njega.
Prvi se macici u vodu bacaju
- burek_in_space
#1184 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ne bih znao nishta o machicima, pratim i navijam samo za ZmajeveEdin H. wrote:![]()
Prvi se macici u vodu bacaju(sto rekao Muzurovic) pobjednik cuvenog (vatrenog
) duela u Norveskoj
- Edin H.
#1185 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ono jeste, ali zamisli ako uspijemo da okrenemo Svabe u Njemackoj, kako bi to utjeralo strah u kosti protivnicim timovima u kvalifikacijama.Djokej wrote:Bolje je da ekperimentiše u prijateljskim nego u kvalifikacijskim.. Bar cemo znati na cemu smo. Ja nekako zivim u nadi da ce se Papac vratiti u septembru..Edin H. wrote:Premda ima logike, tesko da ce Safet previse eksperimentisati protiv jake Svedske i ranjene Njemacke protiv koje imamo realne sanse za pobjedu, s obzirom da nasi najbolji igraci igraju tamo, imaju ugled i dobro ih poznaju.komeba wrote: Medunjanin je dok je igrao u Holandiji znao igrati i lijevog veznog/krilo,a u kombinaciji sa zadnjim veznim kojeg cesto danas igra,to mu daje dobre predispozicije da igra dobro lijevog beka.Salihovic na drugij strani nikada nije igrao defanzivno,uvijek je igrao lijevog ili centralnog veznog.
-
BaileyS
#1186 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Probali smo sa Vladavicem kao desnim bekom i znamo da nije proslo a sa Medunjaninom bi bilo jos gore.
Ne vjerujem da postoji i jedan trener na svijetu koji u njemu vidi potencijalnog beka.
Ne vjerujem da postoji i jedan trener na svijetu koji u njemu vidi potencijalnog beka.
- Meho Kodro
#1187 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Bolje da oni potcjene BIH i pomisle "lako cemo mi s njima"Edin H. wrote: Ono jeste, ali zamisli ako uspijemo da okrenemo Svabe u Njemackoj, kako bi to utjeralo strah u kosti protivnicim timovima u kvalifikacijama.
Pobjedis li Njemacku, pomislit ce "uh alal ovi su dobri", maracemo se 120% spremiti da ih dobijemo
- shalla
#1188 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Boga vam dragog, šta je sa Marinkom Mačkićem, jel još u Iranu???
Dok je bio u Sarajevu bio je ubjedljivo najbolji lijevi bek u ligi a i za mladu reprezentaciju je odigrao dosta dobrih tekmi.
P.S. ne mogu da vjerujem da se neko u svojoj 23-24-oj godini odluči da ide u Iran da igra
Dok je bio u Sarajevu bio je ubjedljivo najbolji lijevi bek u ligi a i za mladu reprezentaciju je odigrao dosta dobrih tekmi.
P.S. ne mogu da vjerujem da se neko u svojoj 23-24-oj godini odluči da ide u Iran da igra
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#1189 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Bolje sigurne $$$$$$, nego karijera pod upitnikomshaqqa wrote:Boga vam dragog, šta je sa Marinkom Mačkićem, jel još u Iranu???
- cyprus
#1190 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Dignemo li Švabe, qq nama u kvalifikacijamaEdin H. wrote:Ono jeste, ali zamisli ako uspijemo da okrenemo Svabe u Njemackoj, kako bi to utjeralo strah u kosti protivnicim timovima u kvalifikacijama.
- aerosa
#1191 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Zbog zdravstvenih problema se oprostio od fudbala, igrač koji je mogao napraviti puno više u svojoj karijeri koja je nažalost prekratko trajala.shaqqa wrote:Boga vam dragog, šta je sa Marinkom Mačkićem, jel još u Iranu???
-
BaileyS
#1192 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Navodno je dobio tromb u nozi i oprostio se od fudbala.aerosa wrote:Zbog zdravstvenih problema se oprostio od fudbala, igrač koji je mogao napraviti puno više u svojoj karijeri koja je nažalost prekratko trajala.shaqqa wrote:Boga vam dragog, šta je sa Marinkom Mačkićem, jel još u Iranu???
-
klixober
#1193 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Razlika je sto Vladavic u svojoj karijeri nikad nije imao defanzivne zadatke,dok Medunjanin jeste...zna uklizati,uzeti loptu,sve sto radi defanzivni vezni.BaileyS wrote:Probali smo sa Vladavicem kao desnim bekom i znamo da nije proslo a sa Medunjaninom bi bilo jos gore.
Medunjanin je tip igraca,ima takve fizicke i tehnicke predispozicije,da moze igrati skoro na svakoj poziciji u ekipi.Visok,jak,brz,odlican tehnicar,dobar pas,zna oduzeti loptu,uklizati...recimo nesto kao Gerrard u Liverpool-u.Naravno,ne govorim da je dobar kao Gerrard,nego da je takav tip igraca,da gdje god ga stavis,moze dobro odigrati.Uz malo treninga bi mogao igrati sve,od stopera do spica.
- zecko_kupuz
#1194 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ali Medunjanin je sve samo ne trkač, a to je jedan od osnovnih preduslova da bi bio dobar bek. Ne mogu ga smisliti kako jurca za nekim protivničkim krilom. Sušić je sam rekao da nemamo mnogo trkača u ekipi, a to nam stvara određeni problem. Da ih imamo, mogli bi vršiti pritisak na protivničke igrače bez problema i sasjecati neke napade u korijenu. Ovako smo ipak prilično statični i uglavnom praktikujemo čovjek-na-čovjeka sistem.
Ne volim inače govoriti "da je, da je..."
, ali da imamo više igrača tipa Musića ili Bešlije (iz vedrijih dana) to bi bilo već puno drugačije. Svejedno, moramo biti zadovoljni i sadašnjim stanjem. Dobro je.
Ne volim inače govoriti "da je, da je..."
-
klixober
#1195 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Nidje veze da Medunjanin nije trkac.Postoje razliciti tipovi bekova - jaci i staticni,brzi-prodorniji itd. Ne zamisljam da bi Medunjanin bio na beku kao Roberto Carlos,ali mislim da moze odigrati kao jedan Corluka,ili Ivanovic.Uostalom,ne mozes ga zamisliti na beku dok ga ne vidis,tj. dok ne probamo,a necemo nista izgubiti ako probamo.Ja licno nikad nisam mogao zamisliti Salihovica na beku,upravo on nije nikakav trkac,slab je u defanzivnim zadacima,ali opet igra u reprezentaciji beka.Siguran sam da Medunjanin ne bi nista losiji bio od Salihovica na toj poziciji,po mom misljenju bio bi cak bolji.Salihovic nece igrati 4 utakmice i mislim da trebamo eksperimentisati u prijateljskim na toj poziciji.zecko_kupuz wrote:Ali Medunjanin je sve samo ne trkač, a to je jedan od osnovnih preduslova da bi bio dobar bek. Ne mogu ga smisliti kako jurca za nekim protivničkim krilom. Sušić je sam rekao da nemamo mnogo trkača u ekipi, a to nam stvara određeni problem. Da ih imamo, mogli bi vršiti pritisak na protivničke igrače bez problema i sasjecati neke napade u korijenu. Ovako smo ipak prilično statični i uglavnom praktikujemo čovjek-na-čovjeka sistem.
Ne volim inače govoriti "da je, da je...", ali da imamo više igrača tipa Musića ili Bešlije (iz vedrijih dana) to bi bilo već puno drugačije. Svejedno, moramo biti zadovoljni i sadašnjim stanjem. Dobro je.
-
mikogoago
#1196 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Evo Papetove izjave za Avaz i svaka mu cast na ovome.Napokon se neko realistican i stalozen pojavio da vodi ovu repku:
Sušić: Neka Papca ostave na miru
Da li sada treba da se pojedinci hvale da su ga vratili u reprezentaciju
Autor: A. S. (Avaz sport)09.03.2010. 08:06
Sušić: Imamo zlatne momke
Foto: ArhivNekoliko dana nakon uspješnog debija na klupi reprezentacije Bosne i Hercegovine, Safet Sušić nije u oblacima. Iako bi pojedince nakon pobjede nad Ganom (2:1) zasigurno uhvatila euforija, Pape sasvim mirno odgovara na pitanja, bez hvalospjeva, i pored toga što je na Koševu pala 28. selekcija svijeta.
- Bilo je dobro, ali imam još problema. Moram pronaći prave igrače. U ovom trenutku najviše problema imam na lijevoj strani. Protiv Gane je Salihović odigrao odlično na toj poziciji, ali svi znamo da na njega ne mogu računati u kvalifikacijama kada bude najvažnije - kaže Sušić.
Da li je istina da pokušavate doći do Saše Papca?
- Pojedinci svašta pričaju... Ne mogu vjerovati kakvo je to ponašanje. Da li sada treba da se pojedinci hvale da su ga vratili u reprezentaciju i da bismo propali kao reprezentacija da to „oni“ nisu poduzeli? Sve ih molim da Papca puste na miru, kao što sam ga i ja pustio.
Papac: Sušićeva poruka je jasna
Smatrate da Papac sam mora donijeti odluku?
- Naravno! Moja poruka je da nam je potreban i da su mu vrata reprezentacije širom otvorena. Ako i on smatra isto, tim bolje za sve nas. Nema potrebe da sada pojedinci pokušavaju preko svojih veza i Sašine rodbine doći do njega. To neka zaborave.
Džeko i Ibričić su postigli dva gola?
- Raduje me svaki gol koji naši postižu. Najvažnije je da se čuvaju povreda i da igraju u svojim klubovima. Mi imamo sjajnu reprezentaciju. Momci zaista zlatni. Pratim sve njihove nastupe.
U subotu ste pratili prvo poluvrijeme na Koševu između Sarajeva i Modriče?
- Otišao sam, jer sam obećao da ću pratiti mečeve Premijer lige. Bilo je hladno, ispod minusa i ostao sam samo jednu polivrijeme. Bit će još posjeta stadionima.
Da li se neko ime našlo u zapisniku?
- Uvijek se nešto nađe. Za sada samo pratim.
Kakvi su Vam daljnji planovi?
- Do kraja naredne sedmice ostat ću u Sarajevu. Nakon toga ću na nekoliko dana otići u Pariz i ponovo se vratiti u BiH - kazao je Sušić.
Šta je sa Edizom Bahtijaroluom, Turčinom koji je pristao da igra za BiH?
- On je trenutno na čekanju. Malo sam gledao mečeve Ankaragudžua i u posljednje vrijeme ne igra u prvoj postavi. Zbog toga je najviše na čekanju, a potrebna je i procedura da se dobije naš pasoš rekao je Sušić.
Sušić: Neka Papca ostave na miru
Da li sada treba da se pojedinci hvale da su ga vratili u reprezentaciju
Autor: A. S. (Avaz sport)09.03.2010. 08:06
Sušić: Imamo zlatne momke
Foto: ArhivNekoliko dana nakon uspješnog debija na klupi reprezentacije Bosne i Hercegovine, Safet Sušić nije u oblacima. Iako bi pojedince nakon pobjede nad Ganom (2:1) zasigurno uhvatila euforija, Pape sasvim mirno odgovara na pitanja, bez hvalospjeva, i pored toga što je na Koševu pala 28. selekcija svijeta.
- Bilo je dobro, ali imam još problema. Moram pronaći prave igrače. U ovom trenutku najviše problema imam na lijevoj strani. Protiv Gane je Salihović odigrao odlično na toj poziciji, ali svi znamo da na njega ne mogu računati u kvalifikacijama kada bude najvažnije - kaže Sušić.
Da li je istina da pokušavate doći do Saše Papca?
- Pojedinci svašta pričaju... Ne mogu vjerovati kakvo je to ponašanje. Da li sada treba da se pojedinci hvale da su ga vratili u reprezentaciju i da bismo propali kao reprezentacija da to „oni“ nisu poduzeli? Sve ih molim da Papca puste na miru, kao što sam ga i ja pustio.
Papac: Sušićeva poruka je jasna
Smatrate da Papac sam mora donijeti odluku?
- Naravno! Moja poruka je da nam je potreban i da su mu vrata reprezentacije širom otvorena. Ako i on smatra isto, tim bolje za sve nas. Nema potrebe da sada pojedinci pokušavaju preko svojih veza i Sašine rodbine doći do njega. To neka zaborave.
Džeko i Ibričić su postigli dva gola?
- Raduje me svaki gol koji naši postižu. Najvažnije je da se čuvaju povreda i da igraju u svojim klubovima. Mi imamo sjajnu reprezentaciju. Momci zaista zlatni. Pratim sve njihove nastupe.
U subotu ste pratili prvo poluvrijeme na Koševu između Sarajeva i Modriče?
- Otišao sam, jer sam obećao da ću pratiti mečeve Premijer lige. Bilo je hladno, ispod minusa i ostao sam samo jednu polivrijeme. Bit će još posjeta stadionima.
Da li se neko ime našlo u zapisniku?
- Uvijek se nešto nađe. Za sada samo pratim.
Kakvi su Vam daljnji planovi?
- Do kraja naredne sedmice ostat ću u Sarajevu. Nakon toga ću na nekoliko dana otići u Pariz i ponovo se vratiti u BiH - kazao je Sušić.
Šta je sa Edizom Bahtijaroluom, Turčinom koji je pristao da igra za BiH?
- On je trenutno na čekanju. Malo sam gledao mečeve Ankaragudžua i u posljednje vrijeme ne igra u prvoj postavi. Zbog toga je najviše na čekanju, a potrebna je i procedura da se dobije naš pasoš rekao je Sušić.
- jeza u ledja
#1197 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Bravo Safete svaka ti je na mjestu.
Jako mi je drago sto ce pratiti nasu ligu, a i ovo za Papca svaka mu cast!
- veljaca
#1198 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Mali ispravak - ne sto ce pratiti .... On vec prati nasu ligu. Gledao je cijeli mec Zeljo - Celik i poluvrijeme Sarajevo - Modrica .... Znaci prati on nasu Premijer ligu ... A i obaveza mu je kao selektora BiH Reprezentacije da je prati ( da ne kazem da mu je to u opisu posla ) ...jeza u ledja wrote:Bravo Safete svaka ti je na mjestu.
Bravo Safete ....
-
s_bjelava
#1199 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Nadam se da je Pape nazvao Pjanica i cestitao mu na igri i golu protiv Reala.
Obzirom da se nas selektor ne eksponira u javnosti i ne prica kad ga ne pitaju onda mozda ovaj detalj prodje nezapazeno.
Ne bi bilo dobro ako se nisu culi, mora se naci par minuta vremena da se djetetu cestita na velikom uspjehu.

Obzirom da se nas selektor ne eksponira u javnosti i ne prica kad ga ne pitaju onda mozda ovaj detalj prodje nezapazeno.
Ne bi bilo dobro ako se nisu culi, mora se naci par minuta vremena da se djetetu cestita na velikom uspjehu.
- Neelix
#1200 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
auuuuuuu sto mimo popljuva papeta