Ispade Hare opet u pravu.

Post Reply
dezurni_ucenik

#1176 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by dezurni_ucenik »

.
Last edited by dezurni_ucenik on 20/03/2016 11:58, edited 1 time in total.
katamaran101

#1177 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by katamaran101 »

Kad svi znamo ko koga voli i ko kome radi o glavi, šta sad???

Oni jačaju centre oko Sarajeva i što se oni više šepure, naši se više zavlače u Sarajevo..
Gdje je ta inicijativa, politička vidovitost, jedinstvenost?
Ja bih se za takve rezultate sramio i platu primiti..
Čeka li se to, dok se ne ostane i bez ovo malo dvorišta?

Kontam, da na izborima glasam za prvog kengura iz Australije, ja kakva bušmana iz Afrike..
HarnagaHarnaga

#1178 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by HarnagaHarnaga »

Nakon dugo vremena konacno jedan pogodak u centar mete. Narocito mi se svidja pominjanje Ilije Jurisica. Ipak mislim da ce pravi rezultati doci kad se izdaju potjernice za Kostunicom, Cosicem, Kacavendom, Duletom Savicem, Vukom Draskovicem...za pocetak.
vee-jay

#1179 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by vee-jay »

dolaze izbori, pa Hare i Dodo po starom :-)
Bosnolog

#1180 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Bosnolog »

Mogao je Dokikov i Tadicev jaran Covic upitati Tadica za svog sunarodnjaka Jurisica zasto lezi nevin u Srbiji ili barem podrzati Silajdzica nakon sto je prozvao Tadica i Srbiju zbog Jurisica umjesto sto je rekao za Silajdizcevu izjavu kako je Silajdzic rekao to sto je rekao,....Vjerovatno je za Covica i slicne jastrebove Jurisic manje vrijedan i manji Hrvat, njemu je ocito sasvim svejedno sto je u srbijanskim kazamatima,to mu je vjerovatno kazna sto je kao pripadnik kriznog staba TO BIH branio Tuzlu,svi oni koji su iznad Ivan sedla ginuli i branili BiH po Covicu su manje vrijedni i vazni Hrvati....

Silajdzic ovom porukom porucio Tadicu da nije dobro dosao u BiH dok ne isporuci Mladica,oslobodi Jurisica i prestane progoniti gradane BiH,....

U protivnom treba poceti igrati prljavo upravo onako kako to radi Tadiceva Srbije sve ove goidne,...sve sto ude u BiH iz Srbije docektai tako da nas preziru i zaobilaze u sirokm luku,..... pa neka se boje bosanskih cesta,zrka i planina,....
katamaran101

#1181 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by katamaran101 »

...i đebhane...

Samo, haj' ti našeg dobrog Bošnju odvoji..naučio se i on u međuvremenu, pa bi ovaj put i on za stolicu u Skupštinu...ne bi ga ni švajs-aparatom odvojili...
Dosta je i bilo, dok jedni love kugle, drugi stoja-dvije...palača...pa ti izaberi..
Ko bi ih odvajao od tolikih stolica..sve te tatine, mamine..kad se vrati..guzonjin sin..

Ma, primio je on poruku, niko ga i ne zove, a i ne treba, nije poželjan, kao i njegov nasljednik i prestolonasljednik..primamo samo delegacije FIFE... :mrgreen:
zonbirile

#1182 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by zonbirile »

poslije onakve besjede Hareta,za raju,Tadić više nikada neće doći u Bosnu,a bogami niti mu pasti na pamet da se qurči.
Hypo-Alpe-Adria

#1183 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Hypo-Alpe-Adria »

Aha. Pravo se nasekiro. ;-)
7cokanja

#1184 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by 7cokanja »

..susret Tadic - Silajdzic ..

Image

..sto me onaj ljakse stiste u Mostaru, otece mi prst !!
zonbirile

#1185 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by zonbirile »

Hypo-Alpe-Adria wrote:Aha. Pravo se nasekiro. ;-)
-----------------------------
pa može se upratiti da je počeo intenzivno sjediti,otkako ga naš Hare duca.
Edo_77

#1186 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Edo_77 »

Imal gdje na netu isjecak Haretove izjave...Nisam upratio al bi volio vidjeti kako im je Hare pomjerao dupe... :mrgreen:
ultima_palabra

#1187 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by ultima_palabra »

Sad će opet Hare ispasti heroj što im je rek'o :lol: Sve je on u pravu što govori, ljigavac Tadić je i zaslužio jedno ovakvo obraćanje, ali ipak bih volio malo više djela, a ne riječi. A on u ove 4 godine ničim nije ojačao ovu državu, oslabio je jeste reformom policije i još ponekim stvarima.
S druge strane, ne vjerujem da bi ovako nastupio u bilo kojoj osim predizbornoj godini :roll:
hercegovac_pravi

#1188 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by hercegovac_pravi »

Hypo-Alpe-Adria wrote:Aha. Pravo se nasekiro. ;-)
Pa nije baš izgledao previše sretan, ako se smije primjetiti :dance:
hercegovac_pravi

#1189 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by hercegovac_pravi »

VjecitiStudent wrote:
hercegovac_pravi wrote:
VjecitiStudent wrote: Da je Haris na slican nacin odlucivao i o reformi vojske, mi bi jos uvijek imali tri nacionalne vojske koje kao takve cekaju novi Ustav.
Ovo je klasičan "šta bi bilo kad bi bilo" scenario. kako bi se odlučivalo o reformi vojske da je Haris odlučivao...ne znamo ni ti ni ja. Možemo samo nagađati, zar ne?
Razlika između moga stava i tvoga stava je u tome što ti nekakve predpostavke koje kreiraš sam, pokušavaš progurati kao neoborive argumente. To se jasno vidi iz tvog predhodnog posta.
Njegov sramotni dogovor sa Dodikom oko reforme policije nije "sta bi bilo, kad bi bilo", zahvaljujuci Harisovom potpisu policija RS-a je opstala.

Srecom, Haris nije odlucivao i o refomi vojske, inace bi sada, pored dvije nacionalne policije, imali i dvije nacionalne vojske.
Ponovo veoma plitka argumentacija. Nikakvog dogovora tu nije bilo. Već jedanput sam postavio dio "dogovora" koji se odnosi na tzv. reformu policije. Ali za svaki slučaj evo da i tebi postavim pa pažljivo pročitaj.
U oba prijedloga zakona je definirano da će lokalni nivo, kao dio nove jedinstvene policijske strukture BiH, zatim odgovarajuća pitanja odnosa između tijela osnovanih ovom zakonom i lokalnih policijskih tijela, te ostali detalji policijske strukture biti regulirani nakon reforme Ustava BiH u skladu s tri principa Evropske komisije, i to u dva temeljna zakona: zakon o policijskoj službu BiH i zakon o policijskim službenicima BiH.
ŠBBKBB scenario koji pominjem u svome prijašnjem postu se odnosio na tvoju tvrdnju koja glasi:
Srecom, Haris nije odlucivao i o refomi vojske, inace bi sada, pored dvije nacionalne policije, imali i dvije nacionalne vojske
Pošto je iz ovog tvog citata i slijepcu jasno da Haris nije učestvovao u reformi vojske, neminovno se postavlja pitanje, kako ti znaš kako bi se završio taj proces? Dakle "šta bi bilo kad bi bilo"... ili si ti vidovit pa znaš unaprijed ili unazad (kako ti volja) šta bi se desilo :?
Hypo-Alpe-Adria

#1190 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Hypo-Alpe-Adria »

"Bosnolog" Mogao je Dokikov i Tadicev jaran Covic upitati Tadica za svog sunarodnjaka Jurisica zasto lezi nevin u Srbiji ili barem podrzati Silajdzica nakon sto je prozvao Tadica i Srbiju zbog Jurisica umjesto sto je rekao za Silajdizcevu izjavu kako je Silajdzic rekao to sto je rekao,....
Čovječe, briga Čovića tko je u zatvoru. Taj se ne bi zabrinuo i da mu je rođeni brat u zatvoru, a ne neki Jurišić.
Ta nije se ni Jurišić brinuo za Čovića kad je on gulio u zatvoru prije 3-4 godine. I šta ima Čović pitati predsjednika druge države o pravomoćnim presudama. Čović je samo čelnik jedne stranke, i ništa više. Zato i imamo Hareta. On, kao stari dokazani ters i svađalica, voli takve stvari. Ekspert je u trgovanju frustracijama. Zašto bi mu Čović otimao kruh?
Vjerovatno je za Covica i slicne jastrebove Jurisic manje vrijedan i manji Hrvat, njemu je ocito sasvim svejedno sto je u srbijanskim kazamatima,to mu je vjerovatno kazna sto je kao pripadnik kriznog staba TO BIH branio Tuzlu,svi oni koji su iznad Ivan sedla ginuli i branili BiH po Covicu su manje vrijedni i vazni Hrvati....
Čović je prvi put čuo za Jurišića kada su ga već strpali iza brave. Uostalom, već se bilo zuckalo o postojanju stanovitih optužbi od strane Srbije prema nekim ljudima iz Tuzle, i ovaj Jurišić je, iako je bio upoznat s tim, tako naivno (još uvijek ne mogu da vjerujem da postoje i takve osobe) otišao u lavlji kavez. Čović ti inače s ratom i ratnim djelovanjima nema pojma. U ratu je čuvao i čerupao Soko. A te Tuzle, Ivani, TO, ''ginuli i branili'', manje vrijedni i više vrijedni hrvati - to ti kod njega ne pije vode. Čović je jugosloven u duši. .ebe ga se za to.
Silajdzic ovom porukom porucio Tadicu da nije dobro dosao u BiH dok ne isporuci Mladica,oslobodi Jurisica i prestane progoniti gradane BiH,....
Nije Silajdžić BiH. Inače, ne mislim samo na ovu situaciju, nije prvi put da nastupa kao solo igrač. Teško mu pada kolektivno djelovanje. On se nadavao toliko izjava i obećanja u karijeri, da ga već niko i ne uzima ozbiljno. Jedino što je odradio je rušenje onog famoznog ''aprilskog paketa''. Ne vjerujem da će ikada više u svom političkom životu imati prilike da sudjeluje u pravljenju novog ustava.
U protivnom treba poceti igrati prljavo upravo onako kako to radi Tadiceva Srbije sve ove goidne,...sve sto ude u BiH iz Srbije docektai tako da nas preziru i zaobilaze u sirokm luku,..... pa neka se boje bosanskih cesta,zrka i planina,....
Ne misliš valjda i na sunarodnjake iz Srbije?
nosara

#1191 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by nosara »

Kojim pravom danas spominje Jurisica, a sutio je ko kurva kad je nevin covjek uhapsen...?
I ko uopste vise shvata ozbiljno harisa silajdzica...?

Inace ono dupeuvlacenje covica srbima je degutantno... Prostro se ko otirac... Imao sam dojam da hoce snenokli da uvali jezik...
spreca

#1192 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by spreca »

katamaran101 wrote:Tako je.

Naš Hare/Hari je...dobar... mehak ko duša...nije gledao onaj film Dirty Harry…
Tihi je na snimanju filam Otpisani, a Miner brine, kako do novog mandata..

Poslije toga, sumnjam da bi Tadić ikad došao u Mostar, Trebinje....ne znam ni šta traži, niti ko ga zove ili se sam pozove. Čujem da mu je gusto u Srbiji (zbog prijetnji mafije), pa se sve duže zadržava u BiH.

Nije li upalo u oči, da je Tadić više u BiH nego u Srbiji..
Gdje je on predsednik..?
Kosovo ne smije ni da posjeti, zašto li Bože?

A, paprika ima i na Kosovu, ne samo kod Tadića, pa bih radije kupovao kod njih.
Obilazak Tadića genocidom očišćenom Trebinju, Bileći, Banja Luci, Palama..?

Trebaju da znaju, da u našoj zemlji nisu dobrodošli...

Ne znam šta misle ovi u bijelim čarapama.
Njima odgovara i lijevo i desno.
To su naše prelivode, naši Crnogorci...

oni su uni sex :lol: :lol: :lol:
Adriatic

#1193 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Adriatic »

Jao jest im Hare rekao hahahaha
E moje ovce, zar nakon 18 godina vladavine Hareta, još ne znate o kome se radi?
Divite se čovjeku koji u ovih 18 godina skače sa funkcije na funkciju, porodica mu na sigurnom u inostranstvu, on obišao cijeli svijet po 100 puta, napljačkao se da i on ne zna koliko, a vi mu se i dalje divite.
Ma dobar je Hare, kakvi su njegovi birači.
Alfa_Ze

#1194 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Alfa_Ze »

Image

I kazu, da Hare nije u pravu ????? :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
rahmanjin

#1195 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by rahmanjin »

Alfa_Ze wrote:Image

I kazu, da Hare nije u pravu ????? :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
Pa prosle godine je bila Hrvatska ( prije ne znam ko je bio ), sljedece Italija zemlje partneri. Ove godine Srbija, i sta sad kakve veze ima?
baxus

#1196 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by baxus »

zar nije indikativno da su covic, dodik i tadic na jednoj strani nasuprot silajdzica u ovoj situaciji
ranije se i komsic nasao u slicnoj situaciji da krese srbijanskim politicarima pa ga ove destriktivne snage nisu ni pomislile podrzati vec su ga osudile
zna se vrlo dobro ko stiti interese drzave, a ko podriva drzavu
kakva je logika trazit ekonomskog partnera u srbiji, a u tom odnosu jos biti neravnopravan partner
dok nas ta ista srbija jebe na svim poljima vec 20ak godina
osa

#1197 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by osa »

silajdžić je kao predsjedavajući predsjedništva morao nešto reći, šta god da je rekao netko bi ga hvalio a netko opet pljuvao, a obzirom na stanje u bih i pogotovo oko ganića drukčije nije niti mogao nastupiti, mislim da bi on bio sretan da je na njegovom mjestu mogao biti netko drugi, ovako je izabrao pragmatičan govor u skladu s nadolazećim izborima, jednostavno se obratio svom biračkom tijelu.....
brucos7

#1198 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by brucos7 »

Za razliku od mnogih poltrona s one strane Drine i ovih domacih "patriota" Haris S. je u Mostaru odrzao govor koji treba da podrze svi Bosanci i Hercegovci. :bih: Ono sto je najvaznije: REKAO JE ISTINU!!! koja ocito boli mnoge u Srbiji, ali i u RS. Tadic se ocito pravi lud kada je u pitanju Ilija i Ejup, a potom diplomatski poziva na suradnju, u stilu "mir mir niko nije krv". Harisov potez za 10! :thumbup:
softly

#1199 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by softly »

Image
nokia6170

#1200 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by nokia6170 »

softly wrote:Image
Ovaj slikoviti prikaz bi imao smisla da u Bosni i Hercegovini postoji jedan predsjednik kao sto postoji u Srbiji i Hrvatskoj...ili mozda imputiras da je Haris predsjednik Bosne i Hercegovine i svih njenih gradjana?
Post Reply