MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
kontrolor

#1176 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by kontrolor »

HM 2011 wrote:
kontrolor wrote:
HM 2011 wrote:karaga, kontrolor.....

odavno nije bila interesantnija tema....

i dalje tvrdim da je previše 15 sekundi, ali eto.... 14.3 premalo, na žalost... ali nije samo trčanje bodovano, međutim opet je pramalo.....

međutim ima jedna bitna stvar -

Vi se prijavili na konkurs za policajce, sa takvim karakterima ?

Šta planirate - mjenjati karaktere od momenta početka rada ili tokom akademije ?

odskakutati, popusiti, u zubima nositi, šta je još bilo..... ma nema šta pravi ste materijal.....

rezultat od 15 sekundi je za penzionere..... :mrgreen:

:run: razligu cvikerasu sa teme..t :run: tvrdis ??? Jel na osnovu licnog iskustva ili gledanja filmova Steven Spielberg-a ?? Odlijepi se malo od kompjutera oslijepit ces ako vec nisi obzirom na broj postova koje si lupio do sada 1000 i nesto....idi gledaj Sulejmana reprizu da utvrdis gradivo :zzzz:
ne nosim cvikere - trčim 13 sec i ispod toga.... a penzioner sam sa veeeeelikim stomakom.....

čudna ste generacija...
Ja na jednoj ruci mogu uraditi vise sklekova nego ti na dvije ...... paraplegicaru jedan :skoljka:
HM 2011

#1177 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by HM 2011 »

kontrolor wrote:
HM 2011 wrote:
kontrolor wrote:

:run: razligu cvikerasu sa teme..t :run: tvrdis ??? Jel na osnovu licnog iskustva ili gledanja filmova Steven Spielberg-a ?? Odlijepi se malo od kompjutera oslijepit ces ako vec nisi obzirom na broj postova koje si lupio do sada 1000 i nesto....idi gledaj Sulejmana reprizu da utvrdis gradivo :zzzz:
ne nosim cvikere - trčim 13 sec i ispod toga.... a penzioner sam sa veeeeelikim stomakom.....

čudna ste generacija...
Ja na jednoj ruci mogu uraditi vise sklekova nego ti na dvije ...... paraplegicaru jedan :skoljka:[/quote]

Moguće, vrlo moguće..... posebno kada uzmemo u obzir da imam veliki stomak.... samo koliko će ti sklekovi pomoći u borbi sa kriminalom - ako se uopšte planiraš boriti protiv toga - ili ti je samo bitan POS"O...
Last edited by HM 2011 on 12/03/2013 22:12, edited 1 time in total.
kontrolor

#1178 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by kontrolor »

A mali mozak ....
kontrolor

#1179 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by kontrolor »

Moguće, vrlo moguće..... posebno kada uzmemo u obzir da imam veliki stomak.... samo koliko će ti sklekovi pomoći u borbi sa kriminalom - ako se uopšte planiraš boriti protiv toga - ili ti je samo bitan POS"O...[/quote]

E pomoci ce mi trcanje ispod 13 sec hahahahah ..... ajde kidaj ovdje su ljudi na ovoj temi fakultetski obrazovani i nemaju dodirnih tacaka sa neandertalcima, zato iššš.....
HM 2011

#1180 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by HM 2011 »

kontrolor wrote:Moguće, vrlo moguće..... posebno kada uzmemo u obzir da imam veliki stomak.... samo koliko će ti sklekovi pomoći u borbi sa kriminalom - ako se uopšte planiraš boriti protiv toga - ili ti je samo bitan POS"O...
E pomoci ce mi trcanje ispod 13 sec hahahahah ..... ajde kidaj ovdje su ljudi na ovoj temi fakultetski obrazovani i nemaju dodirnih tacaka sa neandertalcima, zato iššš.....[/quote]

Cromagnon..... idem - nema više smisla.... provaljne sam.... eto sljedećeg ubrzo....
Hemera

#1181 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by Hemera »

i dalje tvrdim da je previše 15 sekundi, ali eto.... 14.3 premalo, na žalost... ali nije samo trčanje bodovano, međutim opet je pramalo.....

Šta planirate - mjenjati karaktere od momenta početka rada ili tokom akademije ?

odskakutati, popusiti, u zubima nositi, šta je još bilo..... ma nema šta pravi ste materijal.....

đe si fazlija?
Champion

#1182 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by Champion »

Kandidati za mladje inspektore su trcali mustro jedna nisu policajci, a ove nase pomalo grube rijeci koje ti upucujemo pokusat cu pojasniti ovako: kad hoces magarca da potjeras il mu pruzis mrkvu pa on krene il ga spucas stapom po ledjima, e prijatelju kod tebe mrkva ne pali, al to nije razlog da se ti ne sagnes na pipu
HM 2011

#1183 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by HM 2011 »

Champion wrote:

Kandidati za mladje inspektore su trcali mustro jedna nisu policajci, a ove nase pomalo grube rijeci koje ti upucujemo pokusat cu pojasniti ovako: kad hoces magarca da potjeras il mu pruzis mrkvu pa on krene il ga spucas stapom po ledjima, e prijatelju kod tebe mrkva ne pali, al to nije razlog da se ti ne sagnes na pipu
mrkva ne pali, ništa štap po leđima, ali opet pipa u ponudi - fino ti to - majci svojoj rođenoj prvo ponudi....

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Svejedno - mlađi inspektor nije kancelarisjki posao.... iako sam bio uvjeren da su policajci trčali....

plata vam je veća, uslovi koji vas razlikuju od policajaca su jedan stepeni stručne spreme više - minimalna uvjet je viša koliko se razuijem...

plata vam je 200 KM veća....

kako god - nadam se da će biti izabrani najbolji..... i dalje tvrdim ako se ponosite rezultatom od 15 sekundi - to je smiješno slab rezultat - trebali bi ga kriti a ne javno se hvaliti po forumima....
adnansax

#1184 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by adnansax »

Nista sto si naveo u postu NIJE TACNO.Niti jedna recenica.Nemas pojma zato ne postaj vise.
adnansax

#1185 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by adnansax »

HM 2011 wrote:
adnansax wrote:Nista sto si naveo u postu NIJE TACNO.Niti jedna recenica.Nemas pojma zato ne postaj vise.
čekaj šta kaže zakon o policijskim službenicima - jeste li polagali to ?
Ne ispravljaj se dzaba,rekao sam da nemas pojma o materiji teme i stojim iza toga.Tako da bezveze razglabas.Idi tusi one na religijskim i filozofskim podforumima. :run:
HM 2011

#1186 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by HM 2011 »

adnansax wrote:
HM 2011 wrote:
adnansax wrote:Nista sto si naveo u postu NIJE TACNO.Niti jedna recenica.Nemas pojma zato ne postaj vise.
čekaj šta kaže zakon o policijskim službenicima - jeste li polagali to ?
Ne ispravljaj se dzaba,rekao sam da nemas pojma o materiji teme i stojim iza toga.Tako da bezveze razglabas.Idi tusi one na religijskim i filozofskim podforumima. :run:
član 42

iv i vi stepen.... šta je još greška ?
adnansax

#1187 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by adnansax »

HM 2011 wrote: član 42

iv i vi stepen.... šta je još greška ?
Ima i izmjena i dopuna, to si zaboravio..Najnovija,bice sutra u sluzbenom listu.
"Test trcanja vrsi se iskljucivo u stiklama,nakon uvazavanja preporuke istaknutog forumasa sa klixa,a u skladu sa najnovijim standardima i testovima policije u eu."
:run:
JOINT_1921
Vozim: odlično

#1188 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by JOINT_1921 »

Histericni nam ovi murijaci pravo.. Opustite se ba, ne trebate se tako lako iznervirati, sutra ce te onda biti jos gori na obavljanju duznosti... Rad, red i disciplina, molicu lijepo... :D
adnansax

#1189 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by adnansax »

Evo i acab slinavaca.Vrijeme je da se krene :run:
ADI1602

#1190 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by ADI1602 »

Ja sam bio jučer na konkursu. Za desetinu sekunde nisam istrčao eliminacioni prag za sprint zahvaljujući samo desetinki sekunde, jer sam imao povredu leđa. Što se tiče teorijskog dijela ispita prošao sam ga, a da nisam dotakao literaturu. Ostale rezultate iz 4 discipline sam imao ocjene preko 7. Ali i da sam istrčao, čemu bih se imao nadati ? Sa završenim fakultetom kriminalističkih nauka i sa 5 ispita koji me dijele od magistrata ? Jednostavno, ne mogu da shvatim kako neko ko nije završio FKN može biti inspektor u policiji, bez obzira u kakvoj fizičkoj spremi bio ? I onda se pitate kakva nam je policija ? Sigurnost ? Sjedim danas na klupi i gledam kako mi ljudi uzimaju posao za koji sam se školovao četiri godine. Ne samo meni, nego svim mojim kolegama.....Ali bitno je biti "inspektor" i zakačiti se na državne jasle i onda raditi posao o kojemu nema žive veze.....I tako ljudi sa fakultetom kriminalističkih nauka će sjediti kući, jer nisu "podobni", dok će njihov posao raditi DIF-ovci, ekonomisti, poljoprivednici, dentisti i nije nevjerovatno da tu bude neki dirigent sa muzičke akademije :) Dobro došli u Bosnu i Hercegovinu.
Hemera

#1191 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by Hemera »

nisi bio na konkursu vec na testiranju pa....
Do juce se nisu mogli upisati na FKN mnogi koji su zaista htjeli i imali sve predispozicije pored onih sto su kupili upis pa i ispite i sl.
Sto se tice fkn-a,mnogi su i tamo otisli da bi sjeli na drzavne jasle
miki mausic

#1192 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by miki mausic »

Moze li mi netko reci kako se rade trbusnjaci,jel vam netko sjedi na nogama dok radite ili onako solo!hvala!
marshall_bug

#1193 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by marshall_bug »

ADI1602 wrote:Ja sam bio jučer na konkursu. Za desetinu sekunde nisam istrčao eliminacioni prag za sprint zahvaljujući samo desetinki sekunde, jer sam imao povredu leđa. Što se tiče teorijskog dijela ispita prošao sam ga, a da nisam dotakao literaturu. Ostale rezultate iz 4 discipline sam imao ocjene preko 7. Ali i da sam istrčao, čemu bih se imao nadati ? Sa završenim fakultetom kriminalističkih nauka i sa 5 ispita koji me dijele od magistrata ? Jednostavno, ne mogu da shvatim kako neko ko nije završio FKN može biti inspektor u policiji, bez obzira u kakvoj fizičkoj spremi bio ? I onda se pitate kakva nam je policija ? Sigurnost ? Sjedim danas na klupi i gledam kako mi ljudi uzimaju posao za koji sam se školovao četiri godine. Ne samo meni, nego svim mojim kolegama.....Ali bitno je biti "inspektor" i zakačiti se na državne jasle i onda raditi posao o kojemu nema žive veze.....I tako ljudi sa fakultetom kriminalističkih nauka će sjediti kući, jer nisu "podobni", dok će njihov posao raditi DIF-ovci, ekonomisti, poljoprivednici, dentisti i nije nevjerovatno da tu bude neki dirigent sa muzičke akademije :) Dobro došli u Bosnu i Hercegovinu.
Upravo si isti kao i ovi koji se prijavljuju bez Kriminalistike. Da je tako lako na drzavne jasle svi bi upisali Kriminalistiku, zavrsili je bez po muke i miran citav zivot. Treba se malo i namucit za drzavne jasle, i treba dati sansu svima a ne samo vama sa FKN jer je ocigledno po rezultatima testa da su ljudi bez FKN kvalitetniji za te pozicije od vas inace bi vi trebali da zakucate ove testove kad vec smatrate da ste Bogom dani za te pozicije.
Chischo

#1194 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by Chischo »

Jedno je misliti da mozes trcati ispod 15 sekundi, a drugo je stvarno to moci. Svako ko nije probao misli da moze jer 15 sekundi stvarno zvuci mnogo. U praksi je malo drugacije, to mogu ili oni koji imaju trkacke predispozicije, bez viska kila, ili oni koji se aktivno bave nekim sportom.

Ja se bavim sportom amaterski citav zivot, ali nesto sam krupnije gradje i morao sam usavrsavati tehniku trcanja da bi mogao trcati taman ispod 15 sekundi. Na testu me je zeznulo sto je bila mokra i klizava staza i sto je kisa padala te sam nekako uspio istrcati, ali ne ispod 15 sekundi... Nazalost nisam zadovoljio na sprintu, ali recimo kuper mogu bez problema istrcati 3000 m, sklekovi i ovo ostalo na maksimalno, ali eto... kisa mi ukrala dragocjenu sekundu kao i svima ostalim.... sad mi ostaje da cekam slijedeci konkurs, i da skinem barem 5 do 10 kila...

Ovome sto trci u stiklama bi porucio da ode na atletsku stazu i proba istrcati 100 m.
Hemera

#1195 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by Hemera »

Covjek smatra da ako je zavrsio FKN ima privilegiju pri prijemu pa znao ili ne znao materiju sto je smijesno.To sto neki su podbacili vec na pitanjima dovoljno govori o njihovim diplomama
Sto se tice fiskulture,na FKNu ako se ne varam ima predmet,ali to ne mora da znaci da opet sa FKNa neko moze biti spremniji od ekonomiste koji mozda trenira i dosta je fizicki spremniji.
Svi su jednako tretirani na izboru bilo kojeg zanimanja da su.

Ako vec FKN mora da bude glavni onda treba sasjeci upisnu kvotu da ne bi stancali suficitarni kadar bezveze i strogo staviti obrazovanje pod kontrolu
sommbreroo1

#1196 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by sommbreroo1 »

Pa dobro, vidim da se ovdje nesto sve vrti oko kriminalistike i kriminalista..... U Mup-u je data sansa da se mogu prijaviti svi sa visom i visokom bez obzira koji je fakultet zavrsio.... sto po meni nije u redu... treba odrediti par fakulteta koji po svojoj materiji i struci odgovaraju za radna mjesta u MUP -u.... Zasto se ja sa kriminalistikom ne mogu prijaviti na konkurs u sudu,za doktora, veterinara, ekonomistu itd da ne nabrajam..... sta ce veterinar u MUP-u ili jos gore, uciteljica djece predskolskog obrazovanja, da ne povjeruje covjek sta se sve prijavilo.....
marshall_bug

#1197 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by marshall_bug »

sommbreroo1 wrote:Pa dobro, vidim da se ovdje nesto sve vrti oko kriminalistike i kriminalista..... U Mup-u je data sansa da se mogu prijaviti svi sa visom i visokom bez obzira koji je fakultet zavrsio.... sto po meni nije u redu... treba odrediti par fakulteta koji po svojoj materiji i struci odgovaraju za radna mjesta u MUP -u.... Zasto se ja sa kriminalistikom ne mogu prijaviti na konkurs u sudu,za doktora, veterinara, ekonomistu itd da ne nabrajam..... sta ce veterinar u MUP-u ili jos gore, uciteljica djece predskolskog obrazovanja, da ne povjeruje covjek sta se sve prijavilo.....
Rezultati testova, na kojima kriminalisti nesto i ne blistaju, pokazuju da nasi kriminalisti nisu za ovog posla kao sto oni misle, te da ima boljih ljudi za ovaj posao iz druge struke.
Isto tako treba kriminalistima omoguciti da se prijave na konkurs za doktora pa da nakon prvog pitanja sami skontaju na cemu su :)
sommbreroo1

#1198 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by sommbreroo1 »

NIje strvar u tome sto neko zna ili ne zna, sve se moze nauciti da se razumijemo. Za ovaj konkurs ko god da je sjedio 2 mjeseca i spremao , bez obzira na fakultet mogao je spremiti i proci test....al' je stvar sto se smanjuje sansa da se neko zaposli u struci ,za sto je studirao ..... al isto tako nije posteno da se ja ne mogu prijaviti na sudu recimo i ako imam visko znanje iz te oblasti... sto znaci da se ja mogu samo prijavljivati na konkurse koji imaju veze sa Mup-om SIP-a i sl. :-)
sommbreroo1

#1199 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by sommbreroo1 »

Al' doslo vrijeme da se zavrsi bilo sta pa da babo moze pristekati na drzavnu pipu!
Champion

#1200 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by Champion »

ADI1602 wrote:Ja sam bio jučer na konkursu. Za desetinu sekunde nisam istrčao eliminacioni prag za sprint zahvaljujući samo desetinki sekunde, jer sam imao povredu leđa. Što se tiče teorijskog dijela ispita prošao sam ga, a da nisam dotakao literaturu. Ostale rezultate iz 4 discipline sam imao ocjene preko 7. Ali i da sam istrčao, čemu bih se imao nadati ? Sa završenim fakultetom kriminalističkih nauka i sa 5 ispita koji me dijele od magistrata ? Jednostavno, ne mogu da shvatim kako neko ko nije završio FKN može biti inspektor u policiji, bez obzira u kakvoj fizičkoj spremi bio ? I onda se pitate kakva nam je policija ? Sigurnost ? Sjedim danas na klupi i gledam kako mi ljudi uzimaju posao za koji sam se školovao četiri godine. Ne samo meni, nego svim mojim kolegama.....Ali bitno je biti "inspektor" i zakačiti se na državne jasle i onda raditi posao o kojemu nema žive veze.....I tako ljudi sa fakultetom kriminalističkih nauka će sjediti kući, jer nisu "podobni", dok će njihov posao raditi DIF-ovci, ekonomisti, poljoprivednici, dentisti i nije nevjerovatno da tu bude neki dirigent sa muzičke akademije :) Dobro došli u Bosnu i Hercegovinu.
A gdje pise da si se skolovao za policiju, to je teska izvaljotina. Danas ne postoji skolovanje za policiju, bilo nekad, srednja policijska skola na vracama. Znaci nisi se skolovao za policiju i ne truni s tom pricom. Ako su te pomeli veterinari, ekonomisti, stidi se, diplomu u cucavac. Druga stvar, ako si vec vezan za neke sigurnosne agencije, nije ovo jedino gdje mozes konkurisati, ima brate gama, biga, swat itd, i za to si se skolovao, al jok treba na jasle se konektovati ko i svi ostali.

Najlakse je bilo ici linijom manjeg otpora, upises kriminalistiku, index u zadnji djep, srces kafice u centralu, i uvalis se u policiju. Realno fakultet zavrse ljudi sa blazom retardacijom, ne podcjenjujem al cinjenica je da se ne treas preznojiti za diplomu.
Post Reply