Šta vam smeta u Sarajevu?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
supercali

#1176 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by supercali »

mk ultra wrote:
HomeArt wrote:Šta ima veze i ako je radio, na koji način ga to opravdava?
eto npr ti radiš na održavanju bilborda, kako ćeš doći do bilborda? samo mi to odgovori
Parkirati kod mcdonaldsa i sve ovo ponijeti nekih 50 metara ili koliko vec ima
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#1177 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by mk ultra »

i kompletan alat nosati od mjesta do mjesta, svakih 50m...
svaka vam čast, prekucali ste :thumbup:

onda su svi radovi na putu i pored puta koji uključuju bilo koje vozilo, papanluk
recimo neki dan su postavljali one nove klupe po parkovima, i to su trebali na rukama? volio bih da vidim forumske stručnjake u radnoj akciji... :oops:
supercali

#1178 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by supercali »

mk ultra wrote:i kompletan alat nosati od mjesta do mjesta, svakih 50m...

onda su svi radovi na putu i pored puta koji uključuju bilo koje vozilo, papanluk
recimo neki dan su postavljali one nove klupe po parkovima, i to su trebali na rukama? volio bih da vidim forumske stručnjake u radnoj akciji... :oops:
A koji alat ukljucuje lijepljenje ovih panoa?
Osim cetke kante ljepila i ljestvi?
razonoda

#1179 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by razonoda »

supercali wrote:
mk ultra wrote:i kompletan alat nosati od mjesta do mjesta, svakih 50m...

A koji alat ukljucuje lijepljenje ovih panoa?
Osim cetke kante ljepila i ljestvi?
:) i TABLA gdje pise---RADNIK RADI NA ODRZAVANJU!-----ne uznemiravaj. :thumbup:
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#1180 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by mk ultra »

čini mi se 8 rolni papira koje ne smiju oštetiti, mačak za razmazivanje ljepila, i još sitnog alata
i otpad od starih panoa koji su skinuli... sigurno 2 puta da se vraćaju do auta

ne mogu nikako da razumijem da poredite ljude koji su došli da urade svoj posao i ljude koji pokazuju silu po putu...
supercali

#1181 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by supercali »

Ne poredimo otkud ti to
To sto ovi rade ne opravdava ih da rade isto kao i ovi ato prosipaju silu
Svejedno koliko imaju rolni opet ne nose 500 kila pa da kazes polomit ce se od nosenja
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#1182 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by bitanga_sa_otesa »

mozda imaju odobrenje za ulazak u zabrane i parkiranje?...na to niko nije pomislio.ja sam svojevremeno imao takvo odobrenje za sluzbeni auto,zbog pristupa nasim objektima....
supercali

#1183 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by supercali »

bitanga_sa_otesa wrote:mozda imaju odobrenje za ulazak u zabrane i parkiranje?...na to niko nije pomislio.ja sam svojevremeno imao takvo odobrenje za sluzbeni auto,zbog pristupa nasim objektima....
ma pazi i kad imas odobrenje moras postovati neka pravila
evo recimo otprilike svi dostavljaci imaju odobrenje da udju u ferhadiju al se zna vrijeme ulaska od ponoci valjda do ujutro do 7 iako ima geliptera koji udju i kasnije a neki cak zimi budu po citav dan u ferhadiji kod onog bazara ili kako se vec zove (tu mi na pamet pada zuti golf kec)
dok je ovaj na sredini biciklisticke staze parkirao a mogao je recimo na pjesacki dio koji je mnogo siri i sl

u biti on i nije neki velik problem al ako cemo mak na konac onda je i on problem izmedju ostalih
JanuaryJones

#1184 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by JanuaryJones »

Smeta mi što radnici na održavanju zelenila (Rad ili ko li već?) nikad ne pokupe pokošenu travu iza sebe i onda se onako razbacana suši i leti po ulicama i parkovima.
Logovan

#1185 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by Logovan »

JanuaryJones wrote:Smeta mi što radnici na održavanju zelenila (Rad ili ko li već?) nikad ne pokupe pokošenu travu iza sebe i onda se onako razbacana suši i leti po ulicama i parkovima.
Pokupe je oni, ali tek nakon što se osuši. Lakše je nositi travu kada se osuši, nego kada je onako svježe pokošena.
bitanga_sa_otesa

#1186 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

privatne firme koje odrzavaju javnu rasvjetu...ima 15 dana da ne radi rasvjeta na glavnoj od brace mujic prema energoinvestu...niko da se pocese....

Image

kad sijalica izgori treba im mjesec da zamijene....
vješalica

#1187 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by vješalica »

bagra iz rada ili parka je pobacala betonske kante kad je još papa dolazio u žbunje i još uvijek stoje zavaljene po parkovima u grmovima
bagra
karanana

#1188 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by karanana »

i ja sam primjetio jos povaljanih kanti, vise od mjesec nakon papine posjete.
nije ih bagra iz rada pobacala, ali mislim da bi ipak bio red da ih oni vrate u stanje kakve su bile. matere, mi konto sam da ja jedno otkotrljam i vratim gdje je bila, ali izgledaju mi teske.
StupskaBitanga

#1189 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by StupskaBitanga »

Baš neko jutro oko 4 ujutru vraćam se kući s ilidže kad od Energoinvesta do Gazproma gore totalni mrak
Koja smo zabit postali
vješalica

#1190 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by vješalica »

karanana wrote:i ja sam primjetio jos povaljanih kanti, vise od mjesec nakon papine posjete.
nije ih bagra iz rada pobacala, ali mislim da bi ipak bio red da ih oni vrate u stanje kakve su bile. matere, mi konto sam da ja jedno otkotrljam i vratim gdje je bila, ali izgledaju mi teske.
nisu se same pobacale nego su iz oni pobacali da ne bi stajalo i predstavljalo opasnost gdje papa bude prolazio
sigurno nije policija to bacala po grmlju
kreteni
walk_M-A-N

#1191 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by walk_M-A-N »

bitanga_sa_otesa wrote:privatne firme koje odrzavaju javnu rasvjetu...ima 15 dana da ne radi rasvjeta na glavnoj od brace mujic prema energoinvestu...niko da se pocese....

Image

kad sijalica izgori treba im mjesec da zamijene....
Rasvjetu sada valjda održava Park po nalogu Komunalnog Ministarstva. Tako da bi ministarstvo trebalo biti adresa. Tu izgleda i nema nekog sistema.
Ali koliko je kriv ministar sociolog, toliko su krivi svi koji ne pišu na to ministarstvo, mejl naravno, i ne traže da se popravi i razlog zašto toliko stoji. Ja sam jednom prijavio i ništa nisu odgovorili ali bilo je popravljeno.
bitanga_sa_otesa

#1192 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

kakav mail...kako je sve prije radilo dok nije bilo maila? duzni su svaku noc proci glavnom ulicom i pregledati da li radi rasvjeta,popisati sijalice koje ne rade ,da bi se zamijenile ...bar se tako radilo dok je elektrodistribucija odrzavala .sad se ne zna ni ko pije ni ko placa...al znaju pare uzimat...
karanana

#1193 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by karanana »

vješalica wrote:
karanana wrote:i ja sam primjetio jos povaljanih kanti, vise od mjesec nakon papine posjete.
nisu se same pobacale nego su iz oni pobacali da ne bi stajalo i predstavljalo opasnost gdje papa bude prolazio
sigurno nije policija to bacala po grmlju
kreteni
mislim da ih je policija povaljala i otkotrljala dalje od ceste. takozvana kdz procedura.
sto ne daje opravdanje radu da ih ne vrati. mada ih ne bih zvao bagra jer i pored svega, mislim da rad i park s obzirom na cijenu koju naplacuju od stanovnika i s obzirom na opstu higijenu i eko osvjestenost naroda, rade najbolji posao kada su u pitanju javne komunalne firme.
Thorgerson

#1194 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by Thorgerson »

StupskaBitanga wrote:Baš neko jutro oko 4 ujutru vraćam se kući s ilidže kad od Energoinvesta do Gazproma gore totalni mrak
Koja smo zabit postali
Tu je vjeciti mrak...ako se ne varam. Zasto - ne znam. Ali cesto tu ne radi rasvjeta.

Isto tako na ulazu u grad - zapad. Blazuj do pola brze ceste crna rupa.
Thorgerson

#1195 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by Thorgerson »

karanana wrote:mislim da ih je policija povaljala i otkotrljala dalje od ceste. takozvana kdz procedura.
sto ne daje opravdanje radu da ih ne vrati. mada ih ne bih zvao bagra jer i pored svega, mislim da rad i park s obzirom na cijenu koju naplacuju od stanovnika i s obzirom na opstu higijenu i eko osvjestenost naroda, rade najbolji posao kada su u pitanju javne komunalne firme.
Nedavno je izasao podatak da mi imamo vise zaposlenih na odrzavanju cistoce nego Barselona. :-)
Pa nisam ih jednom vidio sest-sedam kako se izvale i leze u parku. :-)

Ove glavne ulice su i donekle ciste, ali su pune prasine, u ovakvim vrucinama mislim da ih nijednom nisu saprali!? Osjetis prljavstinu u zraku. Sporedne ulice, ulice u drugim opstinama osim centra - haos.

Radnika imaju, metle imaju, imaju one kamione za sapiranje ulica, pa brate neces je mineralnom sapirat, dakle imamo i vode.

Poenta - lezihljebovi. Nikom ne odgovaraju, niko ih ne kontrolise.

Naravno i ljudi su djubrad, al eto opet imamo ekopoliciju koja nista ne radi. Isti lezihljebovi kao i ovi. Imaju standardne rute kafana-pekara-restorana i to je to. Odrade 3-4h zderu u pekari, popiju kafu, malo prosetaju, sta zapisu i kuci. :skoljka:
Naslovnica

#1196 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by Naslovnica »

Znao sam u Njemačkoj po 2 mjeseca da ne operem auto, i uopšte nije bilo prljavo.
U Sarajevu - danas ga operem, parkiram, sutra ujutro izgleda k'o u Njemačkoj nakon 2 mjeseca vožnje.
:roll: :lol:
StupskaBitanga

#1197 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by StupskaBitanga »

a ceste se čiste pijacom a ne tehničkom vodom
bitanga_sa_otesa

#1198 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Thorgerson wrote:
StupskaBitanga wrote:Baš neko jutro oko 4 ujutru vraćam se kući s ilidže kad od Energoinvesta do Gazproma gore totalni mrak
Koja smo zabit postali
Tu je vjeciti mrak...ako se ne varam. Zasto - ne znam. Ali cesto tu ne radi rasvjeta.

Isto tako na ulazu u grad - zapad. Blazuj do pola brze ceste crna rupa.
pa stavio sam sliku ,neko autom oborio razvodni ormar,stoji vec 15 dana tako...niko da dodje da popravi....
karanana

#1199 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by karanana »

uvijek me je interesovalo sta se desi sa stetom koju neko napravi tako sto slupa auto u banderu, tramvajsku stanicu, razvodnu kutiju..... ko to namiri?
Logovan

#1200 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by Logovan »

karanana wrote:uvijek me je interesovalo sta se desi sa stetom koju neko napravi tako sto slupa auto u banderu, tramvajsku stanicu, razvodnu kutiju..... ko to namiri?
Građani. Povećanje cijena namirnica, smanjenje plata i penzija, itd. :oops:
Post Reply