Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednosti

Post Reply
Ne pada mi na pamet

#1176 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Ne pada mi na pamet »

Ova tema postala kao avaz. Cim pocne prica o kriminalu odjednom se pominju neki selimovici, orucevici, alemke ;)
Amar_

#1177 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Amar_ »

dr.Gonzo wrote:
viva_castro wrote: Ne vjerujemo li u pravosudni sistem, živimo u anarhiji. Koliko god nam pravosuđe bilo loše(a ja zapravo mislim da je zavidno dobro s obzirom na sve okolnosti) mi moramo vjerovati sudu i odlukama suda.

Dok se ne dokaže Fahro nije lopov. Moramo se paziti ove lezihljebovičke politike: "ko god ima lopov je!". NE! Ljudi koji imaju su ljudi koji RADE! I mnoštvo je njih u Q7 koji su ga zaradili, pošteno i po zakonu koji smo ti i ja, porezni obvezniče, birali i koji plaćamo i podržavamo.

Zato molim vas kanite se mahalskih priča i prebacite se u sferu politike, ako ovdje ima neko ko to dvoje još uvijek zna razlikovati.
Ja imam poteskoce da zamislim kako neko u BiH moze posteno zaraditi auto od 100000 marka. Sta god zamislim, nekako mi baca na naucnu fantastiku.
Jesi li siguran da ne moze? Jesi li ti probao da zaradis?!
_BaD_BoY

#1178 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by _BaD_BoY »

bad boy govori ako imas dokaze prijavi
mislis da bi nesto ja uspio kao mali pojedinac protiv fahre selimovica ili bilo kojeg takvog?
ako imas dokaze onda pokusaj jer to ti je gradjanska duznost kako ti rece..ja nemam dokaza i samim tim ne mogu trvditi da je lopov.

p.s.u svakom slucaju nije ni dobro kad svi mislimo isto..valjda sve vremenom ispliva na povrsinu pa cemo onda moci razglabat ko je sta je kakav je itd.i nakon toga mozemo cutke usvojit moje il tvoje misljenje :thumbup:
MuaDib

#1179 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by MuaDib »

Upravo je javljeno na TVSA da stranka Fahrudina Radončića nosi naziv STRANKA ZA BOLJU BUDUĆNOST ili SBB.
E jadna nam je budućnost, sa tajkunima!!! :x :x
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1180 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Truba »

:mrgreen: zašto se bošnjačke stranke stide svoje nacije

šta fali Bošnjačka stranka za budućnost BiH

nadam se da ne ciljaju i na glasove u širokom ili bijeljini :bih:
Mahalac

#1181 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Mahalac »

ovako nam je puno bolje s bivsim kokuzima....
Ponavljam Fahro je prvi ponudio ono sto cekam vec 10ak godina od jedne stranke, ugovor s narodom, konkretno obecanje i povlacenje nakon 2 godine ako ne uspije..meni vise nego dosta...pogotovo sto su mu alternative provjerene fule.
ultima_palabra

#1182 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by ultima_palabra »

Mahalac wrote:ovako nam je puno bolje s bivsim kokuzima....
Ponavljam Fahro je prvi ponudio ono sto cekam vec 10ak godina od jedne stranke, ugovor s narodom, konkretno obecanje i povlacenje nakon 2 godine ako ne uspije..meni vise nego dosta...pogotovo sto su mu alternative provjerene fule.
Ponudio je i Silvio 93e, još jaše. Ponudio je i Hare, ako ne ukine RS...ko danas još vjeruje obećanjima. I to nekog ko mijenja kurs svojih novina svakih pola godine :roll:
konfučije

#1183 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by konfučije »

Ponudio je i Hare, ako ne ukine RS...ko danas još vjeruje obećanjima
Šta dalje? Šta je Hare ponudio ako ne ukine RS? Dovrši rečenicu. Fahru vjerujem, jer znam da za razliku od Harisa ( kako mi je samo mrsko njegovo ime kroz misli sprovesti) ne živi od politike.
zonbirile

#1184 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by zonbirile »

bosni se ništa bolje nije moglo desiti.Ako sad ne skinu fašiste na novim izborima nikad neće,jer će Fahro odvući dosta glasova
ultima_palabra

#1185 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by ultima_palabra »

konfučije wrote:
Ponudio je i Hare, ako ne ukine RS...ko danas još vjeruje obećanjima
Šta dalje? Šta je Hare ponudio ako ne ukine RS? Dovrši rečenicu. Fahru vjerujem, jer znam da za razliku od Harisa ( kako mi je samo mrsko njegovo ime kroz misli sprovesti) ne živi od politike.
Ma nudio je i obećavao sve i svašta, kod nas se niko ne sjeća ni šta je juče bilo :) A što se toga tiče, pogledaj naslov teme, šta predstavlja ono "formalni"?
spokojan

#1186 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by spokojan »

cudi me da fahra nijesmo vidjeli danas medju prosvjednicima. ne znam ni kako su uspjeli postici ciljeve bez njega ...
Updated

#1187 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Updated »

Meni rekose da se to zove "stranka za bebe", SBB?
Ja htio da se prijavim, ako ne budem prestario.
konrad

#1188 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by konrad »

Kontam da se uclanim ?
kiky

#1189 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by kiky »

to je slično kao i snaga bosne i hercegovine ... sbh
ovi su sbb ...
nadaju se da če ona bruka nepismene stoke koja glasa za harisa ( kaki je lijep ) pogriješit i greškom zaokružit njihove stranke ...
radon-laza jest bijednik, al svakim potezom dokazuje da može još jadnije ...
ljudi moji ...
Maraschino

#1190 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Maraschino »

fahri posvetiti 50-tak stranica foruma... :lol: :lol:

neka takvih...vidi se da su zanimljivi a to pije vode...
ArtefakT

#1191 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by ArtefakT »

Trebo je stranku odmah nazvat AVAZ...
Sljedeca stranka je SAPI - Sarajevsko Pivo
Pa cemo imat AQUA-u...
Sljedi Alemko itd.
Al ja jedva cekam da vidim IMZIT na politickom nebu BiH.
MuaDib

#1192 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by MuaDib »

konrad wrote:Kontam da se uclanim ?
Pa zar i ti!
Zar ti nije dobro kod Lijanovića! :D
Mahalac

#1193 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Mahalac »

Najljepse u pojavi ove stranke je sto ce poravnat SZBIH i prepoloviti SDA!
viva_castro

#1194 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by viva_castro »

dr.Gonzo wrote:
viva_castro wrote: Ne vjerujemo li u pravosudni sistem, živimo u anarhiji. Koliko god nam pravosuđe bilo loše(a ja zapravo mislim da je zavidno dobro s obzirom na sve okolnosti) mi moramo vjerovati sudu i odlukama suda.

Dok se ne dokaže Fahro nije lopov. Moramo se paziti ove lezihljebovičke politike: "ko god ima lopov je!". NE! Ljudi koji imaju su ljudi koji RADE! I mnoštvo je njih u Q7 koji su ga zaradili, pošteno i po zakonu koji smo ti i ja, porezni obvezniče, birali i koji plaćamo i podržavamo.

Zato molim vas kanite se mahalskih priča i prebacite se u sferu politike, ako ovdje ima neko ko to dvoje još uvijek zna razlikovati.
Ja imam poteskoce da zamislim kako neko u BiH moze posteno zaraditi auto od 100000 marka. Sta god zamislim, nekako mi baca na naucnu fantastiku.

Ma hoce to, pogotovo zbog posljedica starog sistema, pa ne sumnjam da je tesko.

Zarađivali su ljudi u daleko gorim situacijama daleko skuplja auta, fer i pošteno. Mislim da to zovu kapitalizam, slobodno trziste, biznis, berze ili tako nesto, puno nekih cudnih pojmova spominju. Bas namjeravam ovih dana procitati nesto o tome i izaci iz okvira razmisljanja unutar bivse drzave, eto utoliko da budem u korak sa vremenom, pa predlazem i tebi isto.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#1195 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by -LIBERO- »

konrad wrote:Kontam da se uclanim ?

I ja isto..... :skoljka: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
pure_love

#1196 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by pure_love »

Već nekoliko hiljada članova ušlo u SBB
U Savezu za bolju budućnost BiH oduševljeni masovnom reakcijom građana

03.10.2009. 10:45
Nakon što je Fahrudin Radončić objavio osnivanje novog političkog projekta u BiH, već prošle sedmice osjetilo se veliko interesiranje javnosti za Savez za bolju budućnost BiH. Iako su tek pripremane stranačke prostorije i administracija Saveza, putem SMS poruka i dežurnih telefona već je bilo upisano više od 2.000 članova osnivača.

No, tokom jučerašnjeg dana, kada je pristupnica podijeljena uz dnevnu štampu, odjednom je došlo više hiljada potpisanih pristupnica.

Desetak volontera Saveza za bolju budućnost BiH selekcionira pristupnice po općinama i kantonima, a kuriozitet je da je jučer evidentiran prijem više od 30 doktora nauka iz različitih obrazovnih institucija i oblasti.

U tek otvorenom stranačkom sjedištu jučer je bilo izuzetno živo, a stotine ljudi imale su više povjerenja da lično donesu svoju pristupnicu nego da je šalju poštom.

U sjedištu SBB-a pristupnicu je potpisao i Zlatan Šehić, koji je prije samo dva dana diplomirao na Ekonomskom fakultetu. Za razliku od velikog broja mladih koji svoju budućnost ne vide u BiH, on kaže da je itekako vidi, ali ne s političarima koji su sada na vlasti.

- Oni su imali dovoljno vremena da se dokažu i njima više apsolutno ne vjerujem. Ubijeđen sam da je ova stranka novi val koji će sigurno donijeti promjene - kazao nam je Šehić.

U prostorijama Saveza jučer je bio i Adnan Terzić, koji je, kako je kazao, i sam bio prijatno iznenađen iznimno velikim dolaskom građana u prostorije stranke, koje još praktično i nisu zvanično otvorene.

- Gospodin Radončić svojim pojavljivanjem u medijima je jasno, precizno, bez demagogije, dijagnosticirao probleme i saopćio konkretan način na koji se oni mogu riješiti, a ljudi su to, očigledno, prihvatili. Inače, kada se tokom ovog mjeseca prikupe sve pristupnice, bit će organizirano zvanično osnivanje stranke, jer se namjerno želi izbjeći dosadašnja praksa da to radi pedesetak ljudi kako je omogućeno zakonom o registraciji političkih stranaka. Želimo masovno registriranje stranke i to ćemo učiniti - kazao je Terzić.

http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/teme ... uslo-u-sbb

Autor: G. M
spokojan

#1197 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by spokojan »

stop
mladoliki

#1198 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by mladoliki »

Samo dvije tisuće članova..... Slabo Fahro, slabo, ta ima u ovoj zemlji puno više budala!
Eto, frajer završio "vakultet" i namah kod "Fahra", mashallah, ja đe će drugo Bošnjo, neg` kod onog koji će se boriti protiv kriminala i korupcije. Ako Fahro neće, ja ko će? A i Adnan Nane Terzić, veliki intelektualni kapacitet i reformator je iznenađen brojem Bošnjaka koji vjeruju Avazovim bljuvotinama. Neka, vala, neka, ovaj potez će toliko homogenizirati normalnu raju i dosadašnje neglasače da se aktivno uključe u politiku i da će naša raja konačno svatiti da nema druge nego da se obračunamo sa fašistima, prvo ovim "patriotskim", pa onda i "anamo" onima. "Dobro doš`o presjedniče!"
spokojan

#1199 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by spokojan »

kol'ko je 'no terzic dobio glasasova u nedavnoj kandidaturi za predsjednika stranke? bijase li ono 17 glasova?
zonbirile

#1200 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by zonbirile »

pa rekoh,ako sada SDP ne uzme izbore,nikad neće.Da Fahro tornjak nije uzeo šta para za ovo što čini,da no?
Post Reply