bravo majstore, nek si nam rekao da je ogranicenje 60 mi to nismo znali... niko ovdje ne negira d aje ogranicenje 60 niti bilo koga tjera da vozi BRZE, nego samo ne mogu shvatiti da neko kada vidi da se nekome zuri, NAMJERNO blokira traku da taj ne moze proci, e to je PRIMITIVIZAM i jedna velika malodusnost i sebicnost nista vise...metar_drva wrote:stvarno pišete gluposti, to je neviđeno. čuj ovoga, srednja najbrza traka, haharespo wrote:ajd ponovo na cas logikeLud i ponosan wrote: Gdje je to moguce naravno, lijeva traka i u gradu bi trebala da bude najbrza. To nigdje ne pise u zakonu, ali ne znaci da nije ispravno. Ali... Ne mogu to neki da shvate. Pa se ja iz lijeve na kraju prestrojim u skroz desnu straku (ako je u slucaju cesta sa 3 trake), jer ova dva kloca idu jedan do drugog i ne kontaju ama bas nista.
Problem Sarajeva, a vjerujem i drugih gradova, su primitivizam, bahatost i seljakljuk. Odvrni muziku u golfu 2, nebitno sto se od basova kompletno auto ljulja, nabaci kineske ksenone i hajmo u slamom sa nekom plavusicom pored. Boli nas uvo i za pjesake, lokve, druge ucesnike u saobracaju, semafore, mi smo glavni.
Da ne spominjem papke sa dobrim ledjima, babuska tajkun/lopov i sina bodri adekvatnim auticem (Q7, Touareg i sl.) i dozvolom da radi sta hoce.
Stane na sred ceste, upali sva 4 zmigavca i ode malo u prodavnicu. Jebe se njega sto ce da izazove kolaps.
Jebem Vas u usta seljacka!
pa u gradu je nepisano pravilo da je srednja traka najbrza a ne lijeva
evo recimo na malti se desi da se popuni izlivna i jos nazad ostane auta i sta treba da lijeva bude najbrza a auta stoje![]()
ograničenje u gradu je 60 (zamisli, u sve tri trake) i svaka daljnja rasprava je totalno besmilena
Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
-
GOLFER
#1176 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
- Erzsebet
#1177 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
Požuri da nam objasniš... A šta ako nas ne interesuju tvoji razlozi za žurbu i šta ako se jednostavno ne slažemo da je OK voziti brže od 60? Ne radi se samo o nama, nego i o eventualnim pješacima, djeci i drugim učesnicima u saobraćaju. Jebo žurbu ako ubiješ nekoga.
-
GOLFER
#1178 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
pa imamo takvih, stoji prvi ili drugi na semaforu za skretanje ljevo i BOLI ga briga koliko ce drugih automobila stici na zeleno koje traje (6-7 sec) on ce startati 2 sekunde nakon sto se upali zeleno, zvjerkat ce okolo, vozit sto sporije moze jer ce njegova guzica svakako stici, za ostale ga BOLI BRIGA... inace je tako u zivotu a zna se sta se kaze za takve ljude...Erzsebet wrote:Požuri da nam objasniš... A šta ako nas ne interesuju tvoji razlozi za žurbu i šta ako se jednostavno ne slažemo da je OK voziti brže od 60? Ne radi se samo o nama, nego i o eventualnim pješacima, djeci i drugim učesnicima u saobraćaju. Jebo žurbu ako ubiješ nekoga.
Tebe ne treba ni da interesuju moji razlozi za zurbu, ali nije uredu meni namjerno blokirati put...
Sto se tice pjesaka djece i ostalih oni nisu tema (a posto su ovdje vec spominjani vozaci kojima je problem i OPASNOST prestrojavanje iz trake u traku) po meni su oni veca opasnost za djecu i pjesake kada voze i 50km/h od onih koji voze i 100 km/h a znaju da voze i imaju pregled puta i desavaja oko sebe... u svakom slucaju slazem se sa ovim...
Sto opet nema veze sa tim da neko sebi daje za pravo da nekome NAMJERNO blokira put...Jebo žurbu ako ubiješ nekoga
- JThomas
#1179 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
ne može on nikad biti veća opasnost, jer on može stati za puno kraće vrijeme, a tebi kolika god vozačina bio treba tri puta više da staneš ako nešto izleti.
dal' se nekome stvarno žuri ili se qrči je uglavnom lako vidjeti, al' u nas je 98% ovo drugo. koliko se uopšte može žuriti kroz gradsku gužvu a da nikoga ne ugroziš? opet te semafori čekaju...
dal' se nekome stvarno žuri ili se qrči je uglavnom lako vidjeti, al' u nas je 98% ovo drugo. koliko se uopšte može žuriti kroz gradsku gužvu a da nikoga ne ugroziš? opet te semafori čekaju...
-
kojeime
#1180 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
GOLFER-u, hoces da kazes da neko ko vozi 60 u lijevoj traci na cesti gdje je ogranicenje 60 nekome namjerno blokira put i usporava ga?!!!!!!!
- Mjesanac
#1181 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
GOLFER wrote:
to ti je bas glupo, djetinjasto i bezveze, sto to ti ko fol glumis mangupapa neces da se pomaknes u drugu traku...
Po gradu imaju 2 ili 3 trake dovoljno i za one sopore i za one brze vozace, pa nek svako vozi kako zeli, sta se ti imas u to mjesati ne kontam? I ja znam nekad blicati nekome da se skloni ili prestroji u sporiju traku, jer zuri mi se, ja ne zelim da se od carsije do Otoke vozim 20 minuta, ja tu idem max 10 minuta i meni tih 10 minuta znaci puno, ko si ti da mi se mjesas to?
ja kada ne zurim uvjekvodim racuna da ne ometam saobracaj i druge vozace, dakle ne zelim da usporavam i ometam saobracaj nego da ga ubrzam... fakat ne kontam Vas koji mislite da svako ko vozi brze od 50-60 km/h je guzonja kojem trebas igrat po zivcima...![]()
![]()
Onaj koji vozi vise od 50-60 krsi zakon. Onaj ko preljece iz jedne u drugu traku vozeci pritom brze od dozvoljene brzine je nista drugo do primitivac. I treba se igrati sa zivcima takvih osoba sve dok ne nauce da svoje seljacke "manire" ne mogu i ne smiju prosipat u gradu. Da bogdom da policija bolje radi svoj posao i da kaznjava cesto, vidili bi mi kako bi se onda vozilo po pravilima.
- Haris.ba
#1182 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
U Njemačkoj te prijavljuju na cesti kad te vide da brzo voziš, a kod nas papci oni koji neće da se sklone onima koji žure? Al' šta Njemci znaju...
- muha_sa
#1183 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
najbolja vaspitna mjera je po novcaniku.alJThomas wrote:ne može on nikad biti veća opasnost, jer on može stati za puno kraće vrijeme, a tebi kolika god vozačina bio treba tri puta više da staneš ako nešto izleti.
vozim ovim gradom 40.godina---kad odem kod kcerke u SweCku i vozim tamo sve svoje pogane navike zaboravim
-gdje je znak 30.vozim 29.
--nema sirene---nema trzanja i mahanja rukama što neko ispred mene nije odmah starto na zeleno
-nedo ti bog ne stat pješaku na pješackom
ih---ima toga još
- metar_drva
#1184 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
golferu, da podijelim jednu narodnu mudroliju s tobom i sličnim tebi; niko se nije usr'o što mu je hala daleko, nego što nije kren'o na vrijeme.
- amrica
#1185 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
plus ovo:muha_sa wrote:najbolja vaspitna mjera je po novcaniku.alJThomas wrote:ne može on nikad biti veća opasnost, jer on može stati za puno kraće vrijeme, a tebi kolika god vozačina bio treba tri puta više da staneš ako nešto izleti.
dal' se nekome stvarno žuri ili se qrči je uglavnom lako vidjeti, al' u nas je 98% ovo drugo. koliko se uopšte može žuriti kroz gradsku gužvu a da nikoga ne ugroziš? opet te semafori čekaju...hem smo daleko od uredjene države----a i naš mentalni sklop treba mijenjat da bi skontali šta valja a šta jok
a to ce bit za jedno 100.godina.
vozim ovim gradom 40.godina---kad odem kod kcerke u SweCku i vozim tamo sve svoje pogane navike zaboravim![]()
-gdje je znak 30.vozim 29.gdje je 50.vozim 49--ni slucajno 51.jer ako me radar na 51.šcoli kazna slijedi.
--nema sirene---nema trzanja i mahanja rukama što neko ispred mene nije odmah starto na zeleno![]()
-nedo ti bog ne stat pješaku na pješackom![]()
ih---ima toga još
Narod prijavljuje one sto im o glavi rade, masovno, to je ovdje tako normalno, da je cudo ako neko ne prijavi. A cim policija dobije prijavu da neko brzo vozi, svera, izaziva opasnost, eto ih za 5 min, u sluzbenim ili civilnim kolima... a onda kukala ti majka.... 2-3 milje markica, za kokuze, za one sa vecim primanjima jos vise, vozacka se oduzima NA LICU MJESTA! Tacnije, takav sofer se vozi pravo u policijsku stanicu i tamo mu uzimaju vozacku, a cesto prenoci u zatvoru, malo alkohol, malo droga....A kad ce se dobiti vozacku nazad, eeee mozda za 6 mjesecci, mozda za godinu... mozda nikad.Haris.ba wrote:U Njemačkoj te prijavljuju na cesti kad te vide da brzo voziš, a kod nas papci oni koji neće da se sklone onima koji žure? Al' šta Njemci znaju...
ZA klince na motorima, ispod 18 godina, oduzimanje vozacke za motor, plus zabrana polaganja za auto x godina, plus kaznica...
A kazne su da se ohladis, plus problem zivjeti bez auta ovdje, to je kao biti bez glave. A javni prevoz je skuplji nego svi troskovi auta. Osim placanja parkinga, 10-20 KM jedan sat, ako prekoracis uplaceni termin, uuuhhhh ode lova. Itd itd itd
- respo
#1186 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
pa d imas imalo logike skontao bi zasto je srednja traka najbrza u gradumetar_drva wrote:stvarno pišete gluposti, to je neviđeno. čuj ovoga, srednja najbrza traka, haharespo wrote:ajd ponovo na cas logikeLud i ponosan wrote: Gdje je to moguce naravno, lijeva traka i u gradu bi trebala da bude najbrza. To nigdje ne pise u zakonu, ali ne znaci da nije ispravno. Ali... Ne mogu to neki da shvate. Pa se ja iz lijeve na kraju prestrojim u skroz desnu straku (ako je u slucaju cesta sa 3 trake), jer ova dva kloca idu jedan do drugog i ne kontaju ama bas nista.
Problem Sarajeva, a vjerujem i drugih gradova, su primitivizam, bahatost i seljakljuk. Odvrni muziku u golfu 2, nebitno sto se od basova kompletno auto ljulja, nabaci kineske ksenone i hajmo u slamom sa nekom plavusicom pored. Boli nas uvo i za pjesake, lokve, druge ucesnike u saobracaju, semafore, mi smo glavni.
Da ne spominjem papke sa dobrim ledjima, babuska tajkun/lopov i sina bodri adekvatnim auticem (Q7, Touareg i sl.) i dozvolom da radi sta hoce.
Stane na sred ceste, upali sva 4 zmigavca i ode malo u prodavnicu. Jebe se njega sto ce da izazove kolaps.
Jebem Vas u usta seljacka!
pa u gradu je nepisano pravilo da je srednja traka najbrza a ne lijeva
evo recimo na malti se desi da se popuni izlivna i jos nazad ostane auta i sta treba da lijeva bude najbrza a auta stoje![]()
ograničenje u gradu je 60 (zamisli, u sve tri trake) i svaka daljnja rasprava je totalno besmilena
- respo
#1187 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
polozio u sa iz 7-og puta jer 6 puta nisam htio platiti steluzateznistub wrote:@Respo
Nemoj me pogresno shvatiti, ali kad, gdje i kako si ti polozio vozacki ispit???
7 put platio jer ne bi nikad polozio jer ti bukvalno nisu dali da polozis dok ne platis
sad je nadam se malo bolja situacija jer je to sredjenije
ne shvatam te pogresno
al takodje moja sreca je da nisam samo vozio po bih nego i sire tako da sam neke stvari naucio i tamo sto ovdje nikad ne bi naucio
polaganje vozackog ne znaci da znas voziti
ucenje voznje traje do kraja zivota
-
GOLFER
#1188 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
NECU nego to kazu pojedini forumasi koji se ovdje hvale (u vise navrata) kako to rade NAMJERNO...kojeime wrote:GOLFER-u, hoces da kazes da neko ko vozi 60 u lijevoj traci na cesti gdje je ogranicenje 60 nekome namjerno blokira put i usporava ga?!!!!!!!
- Mjesanac
#1189 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
GOLFER wrote:NECU nego to kazu pojedini forumasi koji se ovdje hvale (u vise navrata) kako to rade NAMJERNO...kojeime wrote:GOLFER-u, hoces da kazes da neko ko vozi 60 u lijevoj traci na cesti gdje je ogranicenje 60 nekome namjerno blokira put i usporava ga?!!!!!!!
Namjerno postuju zakon, jesi ti vidio idiota
-
GOLFER
#1190 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
neko ko je istraumiran volanom i voznjom itekakva je opasnost na putu za sve sudionike saobracaja... ti ljudi jednostavno se na svaku promjenu u saobracaju naglo KOCE, ZAZMIRE, motaju u stranu bez ikakvog pregleda itd... neko ko ima bolji pregled i sigurnost u voznji je sigurniji vozac i manja opasnost to je cinjenica...JThomas wrote:ne može on nikad biti veća opasnost, jer on može stati za puno kraće vrijeme, a tebi kolika god vozačina bio treba tri puta više da staneš ako nešto izleti.
Ja ovdje ne pricam o nekim PREVELIKIM brzinama gdje bi meni trebalo tri puta vise da se zaustavim (a kriticne situacije se rijetko izbjegavaju naglim kocenjem al to nije tema), nego o tome da je ne zelim da se peglam 50 km/h za nekim ko meni najmerno blokira put, nego zelim da vozim 70-80 km/h a to i nije neka brzina (rijetko gdje i 90km/h)
I da (citajte postove) Guzvu sam izostavio iz svoje price, jer u guzvi zurbom ne dobijas puno a i nemas kuda da prolazis... Ja pricao o situacijama kada nema guzve na putu, a sto se semafora tice (u ovim situacijama o kojim ja pricam) vrlo dobro znam gdje i koliko trebam ubrzati da bi stigao na sve semafore u gradu na glavnoj saobracajnici kao i na nekim sporednim koje se ukljucuju u glavnu, ali eto vama je uredu da se neki pametnjakovic namjerno pravi mangup i jer se njemu ne zuri drugima blokira put... e svaka cast
-
GOLFER
#1191 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
lol hajd Bogati sto se pravis lud... a gdje sam ja to rekao da netrebaju postovati zakon? gdje sam ja to nekome govorio da krsi zakon?Mjesanac wrote:GOLFER wrote:NECU nego to kazu pojedini forumasi koji se ovdje hvale (u vise navrata) kako to rade NAMJERNO...kojeime wrote:GOLFER-u, hoces da kazes da neko ko vozi 60 u lijevoj traci na cesti gdje je ogranicenje 60 nekome namjerno blokira put i usporava ga?!!!!!!!
Namjerno postuju zakon, jesi ti vidio idiota
ja pricao o nekom ponasanju medju ljudima koje se prenosi i na saobracaj, neka kultura, razumjevanje i spremnost za pomoc... ali ocito je sve to strano mnogim ''vozacinama'' ovdje na forumu pa ce oni NAMJERNO glumit mangupe i peglat sto sporije da eto neko kome se zuri ne bi prosao svojim putem dalje... To nije nikakvo postovanje zakona do je papanluk i primitivizam a ti se pravi lud...
Ista stvar i sa startovanjem na semaforu, posten vozac, koji razumije saobracaj i midli malo i o vozacima iza njega ce na semafor startovati na vrijeme da moze sto vise ljudi proci, a neki ce opet NAMJERNO peglat ikasnit sa startom da sto manje ljudi prodje, oni ce proci ali ih boli briga za sve ostale iza, sve je to PRIMITIVIZAM i nista vise...
- Neelix
#1192 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
ja se hvalim ti na sva usta, i volio bih bas da te gledam iza sebe kako se nerviras sverajuci iz trake u traku dok ja i jos dva gospodina vozimo 55-60km/h, postujuci zakon i ogranicenja.GOLFER wrote:NECU nego to kazu pojedini forumasi koji se ovdje hvale (u vise navrata) kako to rade NAMJERNO...kojeime wrote:GOLFER-u, hoces da kazes da neko ko vozi 60 u lijevoj traci na cesti gdje je ogranicenje 60 nekome namjerno blokira put i usporava ga?!!!!!!!
ovo poredjenje sa kretanjem na semaforu nema veze sa primjerom voznje pod maksimalnom dozvoljenom brzinom u sve tri trake. iza mene na semaforu niko ne krsi zakon, i normalno da cu se potruditi sto prije proci.
Last edited by Neelix on 28/11/2010 17:14, edited 1 time in total.
-
ssmmiilleeyy
#1193 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
@Golfer ti si bas neki trkac
Ja kada vozim vozim sto sporije mogu i nisam balavac niti imam djetinjaste furke nego mi se fakat nigdje ne zuri
A to sto ti blicas to mozes macku o rep okaciti imas jos dvije trake pa prestizi ako ti se zuri
Ne mozes ti odredjivati ko ce kojom brzinom voziti
Ja sam vec rekao ne vozim brze od 60 i to radim namjerno i niko mi za to ne moze reci nista
Ja kada vozim vozim sto sporije mogu i nisam balavac niti imam djetinjaste furke nego mi se fakat nigdje ne zuri
A to sto ti blicas to mozes macku o rep okaciti imas jos dvije trake pa prestizi ako ti se zuri
Ne mozes ti odredjivati ko ce kojom brzinom voziti
Ja sam vec rekao ne vozim brze od 60 i to radim namjerno i niko mi za to ne moze reci nista
- amrica
#1194 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
Kad mi se neko, uglavnom neki klinac kojem jos ni glava kockasta postala nije, zalijepi za auto, pa turira, pa svera po trakama, pa se zaleti na mene i onda zakoci na 1-2 cm od moje karambolke, e necu mu se ukloniti ni za sta, samo mogu jos vise usporiti. A ti me zovi i peglom i kako god hoces... 
-
Cafe Camargue
#1195 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
Molim te lijepo, ona je došla poredit Njemačku sa ovim usranim Balkanom.amrica wrote:plus ovo:muha_sa wrote:najbolja vaspitna mjera je po novcaniku.alJThomas wrote:ne može on nikad biti veća opasnost, jer on može stati za puno kraće vrijeme, a tebi kolika god vozačina bio treba tri puta više da staneš ako nešto izleti.
dal' se nekome stvarno žuri ili se qrči je uglavnom lako vidjeti, al' u nas je 98% ovo drugo. koliko se uopšte može žuriti kroz gradsku gužvu a da nikoga ne ugroziš? opet te semafori čekaju...hem smo daleko od uredjene države----a i naš mentalni sklop treba mijenjat da bi skontali šta valja a šta jok
a to ce bit za jedno 100.godina.
vozim ovim gradom 40.godina---kad odem kod kcerke u SweCku i vozim tamo sve svoje pogane navike zaboravim![]()
-gdje je znak 30.vozim 29.gdje je 50.vozim 49--ni slucajno 51.jer ako me radar na 51.šcoli kazna slijedi.
--nema sirene---nema trzanja i mahanja rukama što neko ispred mene nije odmah starto na zeleno![]()
-nedo ti bog ne stat pješaku na pješackom![]()
ih---ima toga još
Narod prijavljuje one sto im o glavi rade, masovno, to je ovdje tako normalno, da je cudo ako neko ne prijavi. A cim policija dobije prijavu da neko brzo vozi, svera, izaziva opasnost, eto ih za 5 min, u sluzbenim ili civilnim kolima... a onda kukala ti majka.... 2-3 milje markica, za kokuze, za one sa vecim primanjima jos vise, vozacka se oduzima NA LICU MJESTA! Tacnije, takav sofer se vozi pravo u policijsku stanicu i tamo mu uzimaju vozacku, a cesto prenoci u zatvoru, malo alkohol, malo droga....A kad ce se dobiti vozacku nazad, eeee mozda za 6 mjesecci, mozda za godinu... mozda nikad.Haris.ba wrote:U Njemačkoj te prijavljuju na cesti kad te vide da brzo voziš, a kod nas papci oni koji neće da se sklone onima koji žure? Al' šta Njemci znaju...
ZA klince na motorima, ispod 18 godina, oduzimanje vozacke za motor, plus zabrana polaganja za auto x godina, plus kaznica...
A kazne su da se ohladis, plus problem zivjeti bez auta ovdje, to je kao biti bez glave. A javni prevoz je skuplji nego svi troskovi auta. Osim placanja parkinga, 10-20 KM jedan sat, ako prekoracis uplaceni termin, uuuhhhh ode lova. Itd itd itdSvi postuju zakone, pravila
Njemačku, koja je isprepletena milionima kilometara autobahna gdje nema ograničenja, gdje ljudi voze 300km/h kad im je čejf, i ko bi normalan imao potrebu ili želju da stisne gas tamo gdje to nije dozvoljeno?! A nije da nema i takvih. Prema tome, mojne šuplje.
- Neelix
#1196 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
aha, sad smo dosli do toga da divljaci ugrozavaju svoje zivote i zivote drugih zato sto "imaju potrebu da stisnu gas". nek se takvi gone u 100 retardiranih p.m. zajedno sa svojim potrebama.
-
Cafe Camargue
#1197 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
I ja kažem.Neelix wrote:aha, sad smo dosli do toga da divljaci ugrozavaju svoje zivote i zivote drugih zato sto "imaju potrebu da stisnu gas". nek se takvi gone u 100 retardiranih p.m. zajedno sa svojim potrebama.
- amrica
#1198 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
Cafe Camargue wrote: Molim te lijepo, ona je došla poredit Njemačku sa ovim usranim Balkanom.
Njemačku, koja je isprepletena milionima kilometara autobahna gdje nema ograničenja, gdje ljudi voze 300km/h kad im je čejf, i ko bi normalan imao potrebu ili želju da stisne gas tamo gdje to nije dozvoljeno?! A nije da nema i takvih. Prema tome, mojne šuplje.
Nisam poredila Njemacku, nego skandinavske zemlje.... u njima se ne smije voziti preko 110, 120... kako gdje. I nema mjesta bez ogranicenja.
I poredim zato sto sam ovdje zadnju godinu dana, i znam kako mi je bilo tesko da se naucim da vozim po zonama 30, 50, ili na autoputu 90 ....dok nisam skontala da nijedna brzina nije vrijedna rupe u novcaniku.
A kroz Njemacku je drugo.
A ti malo poradi na komunikaciji sa drugim.
- Erzsebet
#1199 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
Bilo bi lijepo da Golfer shvati da se nas njegovih 70-80, pa i 90 na sat, kao što kaže, itekako tiče i da JESTE MOJE da o tome razmišljam. Druže, ne dam ti da voziš toliko ako mogu da te spriječim, zbog nekog djeteta koje će izletiti sa tramvajske stanice ili starca koji te nije vidio na vrijeme. Ja sam isto tako vozio sa 20 godina i mislio da imam pregled, i da bezbjednije vozim. Što sam stariji, vozim normalnije, jer i nakon 20 godina ljudi naprave sranje, a ne nakon 2-3 godine vozačkog staža. Sa svojim Polom 1,9 SDI, koji vrlo sporo ubrzava, stignem do Budimpešte za 7 sati, po najgorem putu preko Tuzle i Osijeka, a nikoga ne ugrožavam.
Jednom sam testirao kako izgleda kad vozim NAJBRŽE do mora i kad vozim 60-70, i razlika je bila ukupno 10 minuta. Nema šasne da ti od Otoke do Čaršije uštediš deset minuta, sve da voziš 100 na sat.
Jednom sam testirao kako izgleda kad vozim NAJBRŽE do mora i kad vozim 60-70, i razlika je bila ukupno 10 minuta. Nema šasne da ti od Otoke do Čaršije uštediš deset minuta, sve da voziš 100 na sat.
-
GOLFER
#1200 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
Ok ocito da se ponasas poprilicno papanski u saobracaju, i to je kucni odgoj necu da se mjesam... Ali kad vec volis da se pravis mangup, budi svjestan da uvjek ima vecih mangupa a Bogami i ljudi sa jako slabim zivcima, pa ces sa svojom glumom mangupa napraviti sebi belaj al svakom svacije... I ja pravim veliku razliku izmedju nekoga ko nevidi i mahinalno blokira trake i nekoga ko to radi namjerno...Neelix wrote:ja se hvalim ti na sva usta, i volio bih bas da te gledam iza sebe kako se nerviras sverajuci iz trake u traku dok ja i jos dva gospodina vozimo 55-60km/h, postujuci zakon i ogranicenja.GOLFER wrote:NECU nego to kazu pojedini forumasi koji se ovdje hvale (u vise navrata) kako to rade NAMJERNO...kojeime wrote:GOLFER-u, hoces da kazes da neko ko vozi 60 u lijevoj traci na cesti gdje je ogranicenje 60 nekome namjerno blokira put i usporava ga?!!!!!!!
ovo poredjenje sa kretanjem na semaforu nema veze sa primjerom voznje pod maksimalnom dozvoljenom brzinom u sve tri trake. iza mene na semaforu niko ne krsi zakon, i normalno da cu se potruditi sto prije proci.
i @amrice bezveze je generalizacija ja ne govorim ni o kakvoj djeci, ni papcima, ni mangupima koji se 'K*rcenja' radi ljepe ljudima i blicaj i sviraju, nego o posve drugoj stvari...
Vrlo je lahko svakome napraviti razliku izmedju onih koji radi svog primitivizma kace drugima i blicaju/sviraju od onih koji nekad jednostavno zure, kao sto je lahko napraviti razliku kada neko jednostavno nema pregled saobracaja pa i ne konta da usporava saobracaj, od onoga ko NAMJERNO opet iz svog primitivizma, nedopusta nikome da prodje dalje...
Niti se trkam po gradi niti ometam drge, nekoliko puta sam cak izvao policiju i prijavljivao odredjene ''trkace'' koji su ugrozavali sigurnost svih vozaca na toj cesti... Ali jednostavno ne mogu da predjem preko toga da ce neko namjerno usporavati i pratiti liniju sa drugim autima (koji sporo voze) samo da neko iza ko ide brze ne bi prosao... al vec sam to ponovio 1000 puta ali ljudi ocito ne citaju postove nego pisu napamet...