Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Dady

#1176 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Dady »

Ali_G wrote:Meni je Motorola uvijek bila kvalitetan brand. Djeluju mi kao da nisu bas zainteresovani za mainstream, vec furaju neki svoj fazon. Njihov V3 je s tehnicke strane bio nula od telefona, al je zbog izgleda imao ono nesto:)
Za obicnog korisnika su po meni Apple, Samsung i HTC jedini logicni izbori. Oni koji se bolje razumiju vjerovatno nece bjezati ni od nekog Motorolinog modela
Ne bih bjezao od Motorole, ali cijenom je skuplji od XperiaS. Trebao bi biti jeftiniji barem nekih 150-200 KM
nermin.padez

#1177 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by nermin.padez »

Ima li gdje kupiti originalnu futrolu silikonsku za Samsung i9000 Galaxy S (ne originalnu od 10 KM :D )! Ne mogu vise da gledam ovo kinesko smece na telu, samo kvari izgled! :-) :-D
Kuvet

#1178 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Kuvet »

evo ja se danas interesovao za galaxy s2, i covjek mi kaze 2 godine garancije. U pitanju je fontele.ba :) A po prijasnjim postovima, bilo je 6 mjeseci garancije i godina... Moram otici jos u univerzalno gdje je jeftinije, ali ne znam kakva je garancija... zna li iko?
Qler

#1179 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Qler »

Dobro se raspitaj u univerzalno oko garancije, i sta god ti kazu, trazi napismeno. Mom su jaranu prije godinu dana dali 6 mjeseci garancije i to samo na software za HTC Desire HD (tada je bio vrh model HTC-a)... Ja na to nikada ne bih pristao...
nermin.padez

#1180 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by nermin.padez »

Qler wrote:Dobro se raspitaj u univerzalno oko garancije, i sta god ti kazu, trazi napismeno. Mom su jaranu prije godinu dana dali 6 mjeseci garancije i to samo na software za HTC Desire HD (tada je bio vrh model HTC-a)... Ja na to nikada ne bih pristao...
Cuj software :-) Pa na to sam sebi mogu dati dozivotnu garanciju ako treba! :dance:
pocetnik033

#1181 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by pocetnik033 »

nermin.padez wrote:Ima li gdje kupiti originalnu futrolu silikonsku za Samsung i9000 Galaxy S (ne originalnu od 10 KM :D )! Ne mogu vise da gledam ovo kinesko smece na telu, samo kvari izgled! :-) :-D
Vidi malo ovdje
ima neka kožna, a nije skupa
http://www.ekupi.ba/Dodatni-pribor-za-m ... g5068.aspx
nermin.padez

#1182 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by nermin.padez »

pocetnik033 wrote:
nermin.padez wrote:Ima li gdje kupiti originalnu futrolu silikonsku za Samsung i9000 Galaxy S (ne originalnu od 10 KM :D )! Ne mogu vise da gledam ovo kinesko smece na telu, samo kvari izgled! :-) :-D
Vidi malo ovdje
Hvala, ali radije bih silikonsku (ona sto ide okolko i ne skida se) nego koznu! :thumbup:
pocetnik033

#1183 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by pocetnik033 »

nermin.padez wrote:
pocetnik033 wrote:
Vidi malo ovdje
Hvala, ali radije bih silikonsku (ona sto ide okolko i ne skida se) nego koznu! :thumbup:
pošalji im mail
možda imaju i silikonskih
nermin.padez

#1184 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by nermin.padez »

Ne vidim nigdje email, osim obog besplatnog info telefona! Sta je ovo, firma neka ili....e-kupovina :D
Takodje zelio bih originalnu (ako postoji to), sumnjam da to ovde ima! Ima li gdje Samsungova prodavnica (ili shop opreme za telefone) u Sarajevu! Ima djavola izgleda :D Za nokiu znam da ima shop (mobis u zgradi bosmala) :-D
pocetnik033

#1185 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by pocetnik033 »

nermin.padez wrote:Ne vidim nigdje email, osim obog besplatnog info telefona! Sta je ovo, firma neka ili....e-kupovina :D
Takodje zelio bih originalnu (ako postoji to), sumnjam da to ovde ima! Ima li gdje Samsungova prodavnica (ili shop opreme za telefone) u Sarajevu! Ima djavola izgleda :D Za nokiu znam da ima shop (mobis u zgradi bosmala) :-D
Ma oni su izgleda maloprodaja od Kim Tec-a (jer je najviše Kim Tecove robe), a Kim Tec je uvoznik Samsung mobitela.
Ja sam kontaktirao nekog momka koji se zove Ivica i radi kod njih. Javljao mi se sa maila [email protected]

uzimao sam neke externe diskove i laptop. Došli mi je za 2-3 dana 24VIP-om. Platio sam prilikom preuzimanja.
kastor

#1186 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by kastor »

e evo kupujem mob i odlucio sam se za htc desire hd,kolko se isplati uzet polovnog za 370Km u univerzalnom,ili je ipak bolje uzet SE Neo V nov,htc mi se svidja po svemu,ima par nedostataka ,dok mi je u odnosu na neo v bolji samo po ekranu,al je zato polovan,recite svoje misljenje iskustva sa mobitelima,u toku iduce sedmice cu ga uzet tako da imam vremena za odlucit,a imam osjecaj da cu razmisljat do ong trenutka dok nebudem drzo kutiju u ruci :D :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :?
nermin.padez

#1187 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by nermin.padez »

kastor wrote:e evo kupujem mob i odlucio sam se za htc desire hd,kolko se isplati uzet polovnog za 370Km u univerzalnom,ili je ipak bolje uzet SE Neo V nov,htc mi se svidja po svemu,ima par nedostataka ,dok mi je u odnosu na neo v bolji samo po ekranu,al je zato polovan,recite svoje misljenje iskustva sa mobitelima,u toku iduce sedmice cu ga uzet tako da imam vremena za odlucit,a imam osjecaj da cu razmisljat do ong trenutka dok nebudem drzo kutiju u ruci :D :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :?
Tačno, što duže i više razmišljaš, sve ti je teže! :)
Magarece_godine

#1188 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Magarece_godine »

Da li neka radnja mijenja telefone ?
nermin.padez

#1189 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by nermin.padez »

Magarece_godine wrote:Da li neka radnja mijenja telefone ?
Mijenja vecina! Ali ti maksimalno potcijeni telefon, i tako otkupi pa prodaju skuplje, i tako zarade, lopovi su to! Sta mislis sto otkupljuju! Bolje ga prodati na PIKu nego dati njima! :)
Magarece_godine

#1190 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Magarece_godine »

nermin.padez wrote:
Magarece_godine wrote:Da li neka radnja mijenja telefone ?
Mijenja vecina! Ali ti maksimalno potcijeni telefon, i tako otkupi pa prodaju skuplje, i tako zarade, lopovi su to! Sta mislis sto otkupljuju! Bolje ga prodati na PIKu nego dati njima! :)
Ma mrsko mi se peglat na piku ... Dao bih nov tablet za neki fin telefon, zato pitam ...
basicm

#1191 Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by basicm »

Otidji upitaj prvo posto prodaju takav oni, pa im pokazi svoj i potaj koliko daju. Ipak mislim da ces se peglati po Piku :)
Qler

#1192 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Qler »

meni nije problem sto manje procjene tel, ipak moraju zaraditi. Doduse problem je jad procjene tel 100 KM a prodaju za 250, ali ako procjeni 180, 200, to je nekakorealno. Ti se ne peglas, a i oni zarade, ako ga prodaju dok mu ne spadne cijena.
kastor

#1193 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by kastor »

i meni je lakse da ga prodas mo nekoj manoj ali razumnij cijeni(imam SE k800i i procijenjen mi je na 40Km)na piku ga prodajem za 50KM,ali se niko nejavlja i mozda ga neprodam,a ovako imas sansu gdje ce ga sigurno uzet za malo manju cijenu,bolje izgubit cenera nego da mi stoji u kuci i smeta
kojeime

#1194 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by kojeime »

Qler wrote:meni nije problem sto manje procjene tel, ipak moraju zaraditi. Doduse problem je jad procjene tel 100 KM a prodaju za 250, ali ako procjeni 180, 200, to je nekakorealno. Ti se ne peglas, a i oni zarade, ako ga prodaju dok mu ne spadne cijena.
Recimo u jednoj radnji telefon koji prodaju za 150KM polovan pri otkupu procjenjuju za 50KM. To je moje iskustvo iz prosle godine. Telefon zavrsio prodan za 50KM poznaniku.

Jedno je zaraditi 5, 10, 20%, ali zaradjivati 300%, e to je vec previse. Radije cu prodati nekome ko nema dovoljno novca za onoliko za koliko ce mi otkupiti radnja, nego da ga radnja otkupi pa da ga toj osobi koja nema novca prodaje 300% skuplje. Da je 10 ili cak i 20% i nekako, ali 300%...
kastor

#1195 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by kastor »

e to se slazem,mislim uredu je imati zaradu,ali to je vec kradja,i nervira me kad nadju tonu nedostataka,jos ce pocet govorit,ovaj ti je bjel,a ljudi vise vole crne xD,i takve gluposti,mijenjo sam bruku mobitela,najcesce na auto pijaci,i bilo je situacija da jedan dan zamjenim sa likom mob,i on kaze da moj vrijedi npr 100KM,a sledece sedmice ga on prodaje za 200KM,msm ne da je prevara nego svasta,i moj drug ga pito sto je takva cijena,on mu odgovori ,nekidan sam zajebo jednog malca,uvalio mu neki sjeban...
SuperUser

#1196 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by SuperUser »

Vecina shopova u koje sam zavirivao daju astronomske cijene za kupovinu na rate ... tako da se vise isplati u kesu uzeti , ko ga ima naravno . Dobar polovan telefon je isto kao i "novo" u doticnim radnjama u Sarajevu ! Nemojte da vas varaju !
agent_zero

#1197 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by agent_zero »

Ne znam, možda sam ja po tom primjeru oličenje peha, ali vrteći film unazad imao sam nekoliko polovnih mobitela i sa svakim sam nakon nekog vremena imao problem.

Tako da ne znam koliko bih imao ponovo "hrabrosti" dati recimo negdje oko 400km za neki polovan koji nov vrijedi oko 500km.

Jedino u slučaju da je vrlo kratko korišten i da ima validnu garanciju ovlaštenog servisa.
FMDzem

#1198 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by FMDzem »

Gdje naći dobar telefon oko 100je ..
Ako ima neko da prodaje može na Pp, ako ima neko šta ispod ruke opet na Pp .. :D
respo

#1199 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by respo »

semlaca wrote:
frngla wrote:Xperia S ce vjerovatno biti moj sljedeci dzepni drugar :D strahota od telefona, Sony big up!
Ja Sony više nikad kupiti neću. Već godinu dana imam Sony Ericsson Xperia Arc, sve je to divno i krasno ali brate staklo (površina displaya) odron teški. Pa svaki otisak prsta se vidi, to mi je najveća zamjerka i puno je skloniji oštećenjima nego npr Gorila Glass koji koristi Samsung.
Pare sam skupila, čekam da ovaj prodam i da kupim Galaxy SIII čim se kod nas pojavi.
Inače, imam dilera ok kojeg kupujemo telefone i ja i brat lik se zove Ado, ima radnju u Merkatoru na Socijalnom, a prodaje i ispod ruke po nižim cijenama naravno.
Ova XPERIA S mi je vala ružna k'o grob, ARC koji je star godinu dana je ako ništa mnogo ljepši.
ti onda pojma nemas o telefonima
Mr. Brightside

#1200 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Mr. Brightside »

respo wrote:
semlaca wrote:
frngla wrote:Xperia S ce vjerovatno biti moj sljedeci dzepni drugar :D strahota od telefona, Sony big up!
Ja Sony više nikad kupiti neću. Već godinu dana imam Sony Ericsson Xperia Arc, sve je to divno i krasno ali brate staklo (površina displaya) odron teški. Pa svaki otisak prsta se vidi, to mi je najveća zamjerka i puno je skloniji oštećenjima nego npr Gorila Glass koji koristi Samsung.
Pare sam skupila, čekam da ovaj prodam i da kupim Galaxy SIII čim se kod nas pojavi.
Inače, imam dilera ok kojeg kupujemo telefone i ja i brat lik se zove Ado, ima radnju u Merkatoru na Socijalnom, a prodaje i ispod ruke po nižim cijenama naravno.
Ova XPERIA S mi je vala ružna k'o grob, ARC koji je star godinu dana je ako ništa mnogo ljepši.
ti onda pojma nemas o telefonima
po čemu si to zaključio pametni? :D

doš'o vakat ne smiješ ni reći svoje utiske o telefonu :roll: :lol:
Post Reply