Razlog zasto je murija onako marisala onaj dan, lezi u cinjenici da im je bila puna kapa svega.
Prvo, "fasuju" degenek pred zgradom Vlade F BiH, jos im 30 kolega ostane unutra ( u zgradi ) zatoceno a onda, vrhunac njihove frustracije tog dana, jeste utakmica na Kosevu.
Sigurno su dobili zahtjev za pojacanje od svojih kolega na stadionu, koje je onaj dan na stadionu marisao ko je stigao i sada zamislite ili jos bolje, stavite se u njihovu kozu, samo jednu minutu.
Ne rijese situaciju pred zgradom Vlade F BiH, jos ih borci ( sada jesu li to bili borci ili ne, zaista ne znam ) rastjeraju, namlate i na taj nacin PONIZE ( jel oni nisu zeljelji upotrebljavati silu ili su fakat bili nadjacani, ne znam ) i eto ti razloga za frustraciju, nervozu i sve negativno. Onda kao slag na tortu stize poziv da se intervenise na Kosevu. Poklon specijalcima. Ja navijaci, ja demoliraju sve, ja mlate njihove kolege. Dolaze gore, jos im unistavaju maricu i spektakl moze poceti. Mlati koga stignes, koliko hoces i cime hoces.
Ja sam se zadesio pored one unistene marice, bas u trenutku kada su specijalci izlazili i jedan od njih govori: "Je*at cu im mamicu !"

Znaci covjek nema jasan uvid u ono sto se desava, prije unistavanja marice, prije kamenovanja tih istih specijalaca i on ide, bijesan i ljut nekome da lomi noge.
I vas kada sef za*ebava na poslu cijeli dan, tesko da ce te njemu prigovoriti i buniti se, nego ce te bijes i frustraciju izbaciti na prvom slabijem ko vam stane na put.
Neko je na ovome forumu napisao da nam ovakva policija treba
Ne, ovakva policija nam ne treba. Ova policija je pala na ispitu onaj dan. Prvo, nisu bili u stanju da drze demonstracije u nekom redu a kada su izbili neredi da ih smire i na taj nacin su izgubili kredibilitet i izgubili su svrhu svoga postojanja. Ako si dobio naredbu da rastjeras demonstrante, onda kreni naprijed bez stajanja i uradio ono sto ti je naredjeno a ne kao pred Vladom, hoce-nece. Drugo, pali su i na psihickom testu, jer su oni obuceni da izdrze uvrede i napade na njih. Jel sutra treba neko prilikom hapsenja da onom specijalcu opsuje mater i da ga ovaj ubije jer ne moze i ne zna da trpi
Izvinjavam se na malo duzem postu.