Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#1176 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT

Post by hrasno38 »

Ja ne znam ljudi zasto nama nikad nista ne valja i evo sad umjesto da slavimo ili da vjezbamo slavlje (ako za to bude potrebe) uvijek postoji ona tanka nit koja se provlaci kroz svaku temu u fudbalu a to je meni nezamisliva netrpeljivost navijaca Sarajeva i Zelje. E sad se ona provlaci kroz Papeta. Zasto nikad ne pricate cinjenicama i argumentima i statistikama nego iskljucivo navijackim emocijama. Cinjenice kazu sljedece:

1. Pape je sjeo na klupu BiH kao nas najbolji fudbaler svih vremena ali kao trener bez ikakvog uspjeha.
2. Pape je sjeo na klupu BiH onda kad je BiH postala brand reprezentacija koju je svidilo se to nekome ili ne stvorio Ciro Blazevic. Prije toga dok je reprezentacija bila u dubokim dubiozama Papeta nije bilo ni na mapi recimo za razliku od Hadzije koji je uzimao vruc krompir u ruke.
3. Za razliku od Cire Pape nije soumen a jos manje je motivator ali je zato autoritet zahvaljujuci svojim fudbalskim umjecima. Neke stvari koje su se digle do oblaka Pape je lagano spustio na zemlju.
4. Pape je rekao da nece moci igrati niko ko ne igra u svojim klubovima sto je profesionalni pristup ali kojeg se nije drzao do kraja te je daoprednost Hasagicu nad Begovicem i ibricicu nad Misimovicem mada je pomeni ovaj drugi potez dobro odradjen radi fizickih predispozicija Ibricica.
5. Pape jos uvijek nije prestigao uspjeh Cire prvo iz razloga sto smo tad imali tezu grupu a drugo sto nismo jos uvije prosli baraz niti smo prvi u grupi.
6. Pape je za razliku od Cire otkrio izvanrednog Zahirovica i napravio reprezentaciju da je nezamisliva bez Pjanica sto je pravi potez.
7. Pape je komunikativno nesto slicno Sabitu Hadzicu, dakle jako ogranicen i za ovaj nesporazum sa Misimovicem snose obostranu krivicu s tom razlikom sto Pape kao selektor bi morao biti puno puno mudriji sa rijecima pogotovo kad je u pitanju nas najbolji igrac. Njih dvojica bi u stvari trebalo skupa da vode ovu reprezentaciju, Pape sa klupe a Miske sa terena. U ovom slucaju kada Miske zaista nije bio spreman za 90 minuta pape je to mogao objasniti i uraditi puno puno profesionalnije i da svi budu zadovoljni. Ne mozes zvati igraca i reci malte ne da ti je zao sto ga zoves.
8. Pape je uradio do sada dobar posao ali naravno ne bi ga uradio da nema onako dobre igrace. Dakle svi oni su uradili dobar posao i treba ih sve skupa ostaviti na miru da ga pokusaju i zavrsiti i ja licno Papetu i igracima zelim od srca da pokore Francusku i da Pape bude nas najbolji selektro do sada.
9. Navijacima svoga Zelje i komsijama sa Koseva prijateljski porucujem da ih heblo i Zeljo i Sarajevo kad je reprezentacija u pitanju i ko stavlja bilo sta klupsko ispred drzave i reprezentacije taj nije nikako dobar. Liga se nastavlja u nedelju i ima citava sezona za prepucavanja a ovdje i uvijek na prvom mjestu je reprezentacija nase drzave Bosne i Hercegovine!!!!!!

Dakle, pustite tog mirnog covjeka da radi svoj posao a nakon uradjenog posla do kraja svi skupa cemo moci donositi ocjene da li je on taj posao radio dobro ili lose. Pariz se trese jer dolazi covjek koji ga je kao igrac pokorio, sa svojim zmajevima koji ce nadam se iskreno da spale teren pariskog velicanstvenog stadiona.
Dammme

#1177 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT

Post by Dammme »

jeza u ledja wrote:
Dammme wrote:
jeza u ledja wrote: Sta znaci bolji igrac? Jel "bolji igrac" znaci zna bolje s loptom? Ako cemo po tome daj da onda stavimo 11 driblera u ekipu i taman.
Cinjenica je da je Susic tacno ubo sa Ibricicem u prvom i sa Misimovicem u drugom.
E jebi ga sada ibričić ispade gazela i tigar u jednom. Niti je brz, niti je nešto jak u duelu. Po tim parametrima jeste bolji od Misimovića, ali nije sigurno od Lulića koji je mogao igrati na desnom krilu. Već sam ti jednom postao formaciju sa istim sastavom -Ibričić +Misimović. Znaći Sejo je mogao na lijevog beka, a Medunjanin na lijevog veznog (svakako se kao play nije vidio). A ko je bolji igrač vidjelo se po onom Misketovom pasu "sa očima" koji "hajdučko srce" nije čak ni sam sebi znao dati u for. Valjda ga izdala snaga u 2 minuti drugog poluvremena :-) . A za Misketa se tvrdi da je debeo i nepokretan.
Ibricic se borio i to podobro. Meni je jako glupa prica po defaultu nekoga ocjenjivati na osnovu stereotipa. Ibricic nije gazela ali je fizicki itekako bio mocan na svojoj strani. Od Misimovica nista tako nisam vidio. Susic je imao svoj koncept fizicke igre i tu mu nije odgovarao Misimovic. To je tako prosto i jednostavno da ne moze biti jednostavnije. Cak sta vise, vise je nego ocigledno je bilo da je planirao od samog pocetka uvesti Misimovica na poluvremenu, cak je to haman izjavio prije utakmice ( :-) ), sto je sasvim logicno bilo s obzirom da nam je falilo upravo ono sto Misimovic posjeduje. Isto mi je glupa prica po defaultu "Misimovic debeo i nepokretan", nije u formi. Sta to znaci majku mu, i dalje isto dodaje ko sto je i prije. :roll:
Hajde da ovo uvećano prokomentarišem (jer se za ovo iznad nećemo složiti, a za ovo ispod se slažemo). Upravo je problem u Papetovom "konceptu fizičke igre", kako ga ti nazva. Slažem se da je on očigledno htio koncept da igraju oni koji su brzi i jaki u duelu, ali:

Pod 1: Taj koncept je za neku stvar (da ne lajem), u utakmici kakva je ova. U utakmici u kojoj ti trebaš pobijediti pred svojom publikom, u utakmici u kojoj igraš sa samo jednim špicem, u utakmici protiv ekipe koja veze nema o fudbalu, nego je samo fizički jaka i igra bunker, iako joj 1 bod ne znači ništa. Dakle taj koncept je po mom viđenju bio previše kukavički i neprimjeren ovoj utakmici. Da smo ovako igrali protiv Francuza na Koševu pa bi ga i shvatio.

Pod 2: Ako je već i htio takav koncept postavlja se pitanje: Šta mu radi Ibričić u ekipi? Niti je brz (hajde me ti podsjeti na neku kontru koju je on sam istrčao po strani), niti je jak u duelu (ako već hoćeš da igraš na "fiziku"), niti je igrao na svojoj prirodnoj poziciji. Fakat mi nije jasno kako je prvo onaj kloc od Mikada mislio da mu play, prednji vezni ili polušpic (pozicije koje su Ibričiću prirodne) igra desnog beka, a pogotovo mi nije jasan Pape. jer je mogao naučiti od svog prethodnika, da Ibričić može igrati samo u sredini, nikako po strani.
IlijaLadin

#1178 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT

Post by IlijaLadin »

hrasno38 wrote:Dakle, pustite tog mirnog covjeka da radi svoj posao a nakon uradjenog posla do kraja svi skupa cemo moci donositi ocjene da li je on taj posao radio dobro ili lose. Pariz se trese jer dolazi covjek koji ga je kao igrac pokorio, sa svojim zmajevima koji ce nadam se iskreno da spale teren pariskog velicanstvenog stadiona.
Životno iskustvo se ne može kupiti novcem i igranjem PES-a. Naklon.
Dammme

#1179 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT

Post by Dammme »

hrasno38 wrote:Ja ne znam ljudi zasto nama nikad nista ne valja i evo sad umjesto da slavimo ili da vjezbamo slavlje (ako za to bude potrebe) uvijek postoji ona tanka nit koja se provlaci kroz svaku temu u fudbalu a to je meni nezamisliva netrpeljivost navijaca Sarajeva i Zelje. E sad se ona provlaci kroz Papeta. Zasto nikad ne pricate cinjenicama i argumentima i statistikama nego iskljucivo navijackim emocijama. Cinjenice kazu sljedece:

1. Pape je sjeo na klupu BiH kao nas najbolji fudbaler svih vremena ali kao trener bez ikakvog uspjeha.
2. Pape je sjeo na klupu BiH onda kad je BiH postala brand reprezentacija koju je svidilo se to nekome ili ne stvorio Ciro Blazevic. Prije toga dok je reprezentacija bila u dubokim dubiozama Papeta nije bilo ni na mapi recimo za razliku od Hadzije koji je uzimao vruc krompir u ruke.
3. Za razliku od Cire Pape nije soumen a jos manje je motivator ali je zato autoritet zahvaljujuci svojim fudbalskim umjecima. Neke stvari koje su se digle do oblaka Pape je lagano spustio na zemlju.
4. Pape je rekao da nece moci igrati niko ko ne igra u svojim klubovima sto je profesionalni pristup ali kojeg se nije drzao do kraja te je daoprednost Hasagicu nad Begovicem i ibricicu nad Misimovicem mada je pomeni ovaj drugi potez dobro odradjen radi fizickih predispozicija Ibricica.
5. Pape jos uvijek nije prestigao uspjeh Cire prvo iz razloga sto smo tad imali tezu grupu a drugo sto nismo jos uvije prosli baraz niti smo prvi u grupi.
6. Pape je za razliku od Cire otkrio izvanrednog Zahirovica i napravio reprezentaciju da je nezamisliva bez Pjanica sto je pravi potez.
7. Pape je komunikativno nesto slicno Sabitu Hadzicu, dakle jako ogranicen i za ovaj nesporazum sa Misimovicem snose obostranu krivicu s tom razlikom sto Pape kao selektor bi morao biti puno puno mudriji sa rijecima pogotovo kad je u pitanju nas najbolji igrac. Njih dvojica bi u stvari trebalo skupa da vode ovu reprezentaciju, Pape sa klupe a Miske sa terena. U ovom slucaju kada Miske zaista nije bio spreman za 90 minuta pape je to mogao objasniti i uraditi puno puno profesionalnije i da svi budu zadovoljni. Ne mozes zvati igraca i reci malte ne da ti je zao sto ga zoves.
8. Pape je uradio do sada dobar posao ali naravno ne bi ga uradio da nema onako dobre igrace. Dakle svi oni su uradili dobar posao i treba ih sve skupa ostaviti na miru da ga pokusaju i zavrsiti i ja licno Papetu i igracima zelim od srca da pokore Francusku i da Pape bude nas najbolji selektro do sada.
9. Navijacima svoga Zelje i komsijama sa Koseva prijateljski porucujem da ih heblo i Zeljo i Sarajevo kad je reprezentacija u pitanju i ko stavlja bilo sta klupsko ispred drzave i reprezentacije taj nije nikako dobar. Liga se nastavlja u nedelju i ima citava sezona za prepucavanja a ovdje i uvijek na prvom mjestu je reprezentacija nase drzave Bosne i Hercegovine!!!!!!

Dakle, pustite tog mirnog covjeka da radi svoj posao a nakon uradjenog posla do kraja svi skupa cemo moci donositi ocjene da li je on taj posao radio dobro ili lose. Pariz se trese jer dolazi covjek koji ga je kao igrac pokorio, sa svojim zmajevima koji ce nadam se iskreno da spale teren pariskog velicanstvenog stadiona.
Rijetko se slažemo, ali bih makar 99% ovog posta mogao potpisati. :thumbup:
jeza u ledja

#1180 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT

Post by jeza u ledja »

hrasno38 wrote: 4. Pape je rekao da nece moci igrati niko ko ne igra u svojim klubovima sto je profesionalni pristup ali kojeg se nije drzao do kraja te je daoprednost Hasagicu nad Begovicem i ibricicu nad Misimovicem mada je pomeni ovaj drugi potez dobro odradjen radi fizickih predispozicija Ibricica.
To je tacno i glupa mu je ta prica "ko ne igra u svom klubu ne moze igrati u repki". Prvo, jer se toga ne drzi, drugo jer to nema bas puno smisla, trece, jer ne treba biti iskljuciv i pravit granice jer ce ti se odbit o glavu.
Neki dan je Susic pojasnio pa rekao tipa Misimovic je zvijezda i kao takav dosao u Dinamo, a tamo se ne moze izboriti za prvi tim (to nije zato sto je los vec zbog fizicke spreme valjda). Dakle nije dosao u veliki tim i stoga nema puno opravdanja. Jos jedna stvar je ta sto je ovo Misimovicu vec drugi klub po redu u kojem ne igra. Znaci nesto tu mozda ne stima sa njim. Dakle, stvari su malo komplikovanije od cistog - e on ne igra jer ne igra u svom klubu. Susic ocigledno to ne zna prenjeti u svojim izjavama, mada...... hajmo se prestat malo pravit ludi pa kao da ne mozemo da skontamo da tu izjavu ne treba shvatiti bukvalno. :!:

Sto se tice Ibricica, to sto je dao prednost njemu u odnosu na Misimovica u samo jednoj utakmici ne znaci da ga smatra boljim. Misimovic je u ovim kvalifikacijama odigrao 586 minuta, a Ibricic samo 311.

@ I da, hrasno38, takodje, rijetko se slazemo ali se slazem sa 99% tvog posta.
splend

#1181 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT

Post by splend »

po meni, krivica je 50-50.

miske je ostavio papeta na klupi, jer da nije dao ovaj gol, mi vjerovatno nebi vidjeli baraz, sto znaci otkaz papetu.

pape je kriv sa pricom da u ekipi igraju samo oni koji igraju u svojim klubovima, a onda ubaci u igru ibricica, rahimica, zahirovica, pjanica, lulica koji ne igraju. miske to zna, ocigledno mu smeta, jer zna da je 1000 puta bolji igrac od nabrojanih. pape opet kakav jest, je ocigledno misketu rekao, da ako ovaj smatra da je takav majstor, zasto igra samo 7 minuta u klubu i da je on na njegovom mjestu, ne bi se ni odazvao :mrgreen: (fakinksa izjava, nema sta). fudbalerima kakvi inace jesu, sujetni, to ocigledno smeta. jer s druge strane, treba znati da miske za ovu repku igra 10-godina, da je igrao kad mnogi nisu 'htjeli', i da nije uredu da mu se sada ovako vraca.

steta sto to nisu rijesili u 4 oka.

i jah, zahirovica, rahimica, senijada i sl. igraca ce garant biti i u buducnosti, bilo ih je i prije, al' daj Boze da nam se opet rodi majstor kao misimovic :dance:
dzeno123

#1182 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT

Post by dzeno123 »

just principe wrote:
strong69 wrote:http://soccernet.espn.go.com/player/_/i ... ic?cc=5739

http://soccernet.espn.go.com/player/_/i ... ic?cc=5739

Prije nego pocnete bilo koga osudivati pogledajte malo statistiku... Ocito je da Susic nema ujednacen kriterij i sto se mene tice supacki mu je sto samo Misimovica proziva.

pa hajd nam ti reci zamjenu za Rahimica, ali svi znamo da je jednostavno nema..Licno ja ne mogu zamisliti prvih 11 bez Rahimica..Dok nam Misketovoj poziciji ima nekoliko kvalitetnih i trenutno boljih igraca. Sto se tice Ibricica on je samo prve utakmice igrao u pocetnom sastavu, ostatak provodio po klupi i tribinama
Cocalic, Jahic, Milan Culum....Dzelo Muharemovic. Ima ih bruka al da ne nabrajamo sve redom sad...
and

#1183 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT

Post by and »

papetova krivica je što bez veze priča o igri u klubovima,a dosta igrača ne igra.uopšte nema potrebe da priča,da se nekom pravda i sl.treba da odredi sastav po svojim zamislima i igrači to trebaju poštovati.za zasluge i tome slično idu ordeni,nagrade,a mjesto u timu po zamislima selektora,njegovoj viziji,manama protivnika i sl.imali smo odličnu ekipu,ali neko ipak u fudbalu mora i trčati.isproban je zahirović koji se super pokazao.sad jel se neko od zaslužnih naljutio je nebitno.bitno je da smo ojačali ekipu.
ne znam koja je misija novinara,da nakon onakve bitke i krvavo osvojenih bodova odmah na pres konferenciji traže od papeta da komentariše izjave misimovića koje nije ni čuo,pred utakmice se izmišljaju razne priče i širi negativna energija.
u svoj svojoj zlobi i pokvarenosti ne vide da smo dobili vrhunsku reprezentaciju,momke koji ginu na terenu,koji za 2 minute rješavaju jedno od težih gostovanja,koji 90 minuta napadaju ko švabe i u zadnjim minutama rješavaju utakmicu.
momke koji grabe ka euru.nikog se ne boje.to njih ne interesuje.daj malo da se šta zakuha.nakon onakvog zalaganja džeke daj mu šesticu.sram da ih bude..
misimović je majstor koji je još od bayerna neshvaćen i isfrustriran i mora shvatiti da je on igrač,a pape selektor.iznad njih obojice je reprezentacija,svetinja,i najmanja sitnica koja može oštetiti našu svetinju i narušiti atmoseru se ne smije dogoditi.zato nek i on malo pripazi na svoje ponašanje i nek svoje lične frustracije liječi nakon kvalifikacija.negativna energija nam sada ne treba i svi igrači,navijači,novinari trebaju razmišljati samo o plasmanu na euro.
miske majstore,ako s 10 trenera imaš problem,malo se i ti preispitaj
alphonse kauders

#1184 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT

Post by alphonse kauders »

hrasno38 wrote:Ja ne znam ljudi zasto nama nikad nista ne valja i evo sad umjesto da slavimo ili da vjezbamo slavlje (ako za to bude potrebe) uvijek postoji ona tanka nit koja se provlaci kroz svaku temu u fudbalu a to je meni nezamisliva netrpeljivost navijaca Sarajeva i Zelje. E sad se ona provlaci kroz Papeta. Zasto nikad ne pricate cinjenicama i argumentima i statistikama nego iskljucivo navijackim emocijama. Cinjenice kazu sljedece:

1. Pape je sjeo na klupu BiH kao nas najbolji fudbaler svih vremena ali kao trener bez ikakvog uspjeha.Istina
2. Pape je sjeo na klupu BiH onda kad je BiH postala brand reprezentacija koju je svidilo se to nekome ili ne stvorio Ciro Blazevic. Prije toga dok je reprezentacija bila u dubokim dubiozama Papeta nije bilo ni na mapi recimo za razliku od Hadzije koji je uzimao vruc krompir u ruke.Istina
3. Za razliku od Cire Pape nije soumen a jos manje je motivator ali je zato autoritet zahvaljujuci svojim fudbalskim umjecima. Neke stvari koje su se digle do oblaka Pape je lagano spustio na zemlju.Stoji.
4. Pape je rekao da nece moci igrati niko ko ne igra u svojim klubovima sto je profesionalni pristup ali kojeg se nije drzao do kraja te je daoprednost Hasagicu nad Begovicem i ibricicu nad Misimovicem mada je pomeni ovaj drugi potez dobro odradjen radi fizickih predispozicija Ibricica.Ova nedosljednost je neoprostiva. Smatram da ako izjavis da igrač neće igrati ako ne igra u klubu to treba da važi za svakoga. Rahimić također ne bi smio igrati, iako je vrlo pametan igrač jer a) ima 34 godine, b) mozemo i bez njega sasvim lijepo stajati na terenu (vidi utakmicu sa Grčkom) i c) njegov stil igranja fudbala je prevaziđen
5. Pape jos uvijek nije prestigao uspjeh Cire prvo iz razloga sto smo tad imali tezu grupu a drugo sto nismo jos uvije prosli baraz niti smo prvi u grupi.Može se reći da su bare-bare, jer su obojica dobijali prosječne i slabije reprezentacije, dok bi muku mučili sa iole jačima (Turska, Rumunija)
6. Pape je za razliku od Cire otkrio izvanrednog Zahirovica i napravio reprezentaciju da je nezamisliva bez Pjanica sto je pravi potez. Ovo se ne mogu složiti, jer mislim da Pape nije otkrio nikoga, tj. Zahirovića su kao i prethodno Bešića i Medunjanina otkrili/preporučili novinari,portali, obični navijači a ne Pape. Papetovo traženje igrača se svodi na čitanje sportskih portala i dnevnih novina. Ovakav njegov način rada je dugoročno nezamisliv, jer da se kojim slučajem pored Ibiševića povrijedio i Džeko, mi trenutno ne bi imali koga ubaciti u napad (Zeca tu ne pikam, jer je ok igrač, ali nikad neće biti neki evropski nivo. Znači, on već treba da razmišlja o tome ko će naslijediti Džeku, ko Spahića, i ko Rahimića (pored Zahirovića), a ne da čeka da mu igrač padne s neba.
7. Pape je komunikativno nesto slicno Sabitu Hadzicu, dakle jako ogranicen i za ovaj nesporazum sa Misimovicem snose obostranu krivicu s tom razlikom sto Pape kao selektor bi morao biti puno puno mudriji sa rijecima pogotovo kad je u pitanju nas najbolji igrac. Njih dvojica bi u stvari trebalo skupa da vode ovu reprezentaciju, Pape sa klupe a Miske sa terena. U ovom slucaju kada Miske zaista nije bio spreman za 90 minuta pape je to mogao objasniti i uraditi puno puno profesionalnije i da svi budu zadovoljni. Ne mozes zvati igraca i reci malte ne da ti je zao sto ga zoves.Slažem se apsolutno. Ovo se moralo riješiti mirnim putem, jer mislim da Pape nije dužan da bilo kome objašnjava svaku svoju rečenicu.
8. Pape je uradio do sada dobar posao ali naravno ne bi ga uradio da nema onako dobre igrace. Dakle svi oni su uradili dobar posao i treba ih sve skupa ostaviti na miru da ga pokusaju i zavrsiti i ja licno Papetu i igracima zelim od srca da pokore Francusku i da Pape bude nas najbolji selektro do sada.Tačno. Ipak, ne mislim da je Pape u bilo kojoj utakmici taktički briljirao, štaviše užasno je vodio utakmice protiv Francuske, Rumunije u gostima, Albanije i ovu posljednju protiv Bjelorusije (koju ne bismo dobili bez crvenih kartona. Recimo da su zasluge 80:20 u korist igrača
9. Navijacima svoga Zelje i komsijama sa Koseva prijateljski porucujem da ih heblo i Zeljo i Sarajevo kad je reprezentacija u pitanju i ko stavlja bilo sta klupsko ispred drzave i reprezentacije taj nije nikako dobar. Liga se nastavlja u nedelju i ima citava sezona za prepucavanja a ovdje i uvijek na prvom mjestu je reprezentacija nase drzave Bosne i Hercegovine!!!!!!Ovdje se čovjek može apsolutno složiti

jeza u ledja

#1185 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT

Post by jeza u ledja »

alphonse kauders wrote:[/b] i ovu posljednju protiv Bjelorusije (koju ne bismo dobili bez crvenih kartona. Recimo da su zasluge 80:20 u korist igrača[/b]
Igraca koje je Susic postavio.

Nema mi nista besmislenije nego reci "igraci su zasluzni za rezultat", a ne selektor. To nije nikakav argument, niti ima logike.
Covjek ubacio covjeka koji je dao gol i napravio prevagu, ali ne , nije on zasluzan, zasluzni su igraci. :-)
Ovo se ne mogu složiti, jer mislim da Pape nije otkrio nikoga, tj. Zahirovića su kao i prethodno Bešića i Medunjanina otkrili/preporučili novinari,portali, obični navijači a ne Pape. Papetovo traženje igrača se svodi na čitanje sportskih portala i dnevnih novina. Ovakav njegov način rada je dugoročno nezamisliv, jer da se kojim slučajem pored Ibiševića povrijedio i Džeko, mi trenutno ne bi imali koga ubaciti u napad (Zeca tu ne pikam, jer je ok igrač, ali nikad neće biti neki evropski nivo. Znači, on već treba da razmišlja o tome ko će naslijediti Džeku, ko Spahića, i ko Rahimića (pored Zahirovića), a ne da čeka da mu igrač padne s neba.
Igraci nisu grumeni zlata pa da ih pronalazis pod zemljom. Po tome nijedan igrac nije otkriven, a svaki igrac je preporucen preko novinara jer novinari svakog igraca spominju. Reci da se Papetovo trazenje igraca svodi na citanje sportskih portala je takodje ravno razmisljanju forumasa koji misli da govori o nekom drugom forumasu koji je pronasao nekog na transfermarktu pa misli da ga pozove. Na osnovu cega ti zakljucujes da Pape zove igrace na osnovu natpisa u novinama? Mislim, je li ti poznajes Papeta pa znas taj podatak? Ne, nego to je tvoj smijesni zakljucak koji je zasnovan samo na tvojoj pretpostavci o tome kakav je Susic trener i selektor.

Zahirovica nisu gurali novinari, ja sam procitao 100 puta vise clanaka o Cocalicu. O Besicu se prica, ali pricalo se i o Bicakcicu, Avdicu, Saricu, Nordinu Gerzicu koji vidjeli smo protiv Sarajeva koji je znalac, Ahmetovicu, Merzicu, Haurdicu, a da ne govorim o A. Spahicu, zvijezdi poljske lige... :roll: ...i jos tako malom milionu kojekakvih potencijalnih reprezentativaca. U stvari svaki igrac koji dodje - ti mozes reci "novinari ga postavili". Isto kao sto si rekao za svaku pobjedu - "igraci su zasluzni". :|
Corola

#1186 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT

Post by Corola »

udrch wrote:
Corola wrote:@udrch veze ti nemas sta pises.Protiv Francuske taj isti Miske je sam potvrdio da se igraci nisu drzali dogovora iz svlacionice da su na neki nacin sami krivi sto su syebali koncepciju programa.
Drugo kenjas i to ko foka kad pises kako je Pape patriota nula ili nije pratio repku ni preko tv.
Ocit dokaz da pored veze koju stvarno nemas usput si jako bezobrazan.
Godina 93 Pape u dresu sa Ljilanima i jedan od prvih meceva repke ikada BIH-Kaiserlautern sve u humanitarne svrhe.Sav novac poslan u BIH.
Djabe ti sve te tvoje tekme i kisnjenje glOOve kad si usrao i sefa i stanicu.
Nemoj me tjerati da o čovjeku pričam loše, nemam tu ba namjeru i to ne radim nikad na direktan način, čak i kad je vrijeme da se rastanemo..
Ali brate provociraš, jer si Bordaš, a vama kad se dirne u Papeta ko da vam se oko izbije..
Osim tri stvari, a tiču se Misketa, ostalo neću da spominjem:
1. Smatram da Safet Sušić nije veliki trener i lično ga ne vidim ni u Top 200 najboljih trenera u Evropi
2. Misimović je više zadužio ovu reprezentaciju od njega
3. Misimović je bolji igrač od Ibričića kojem je Sušić dao prednost

Ako se plasiramo na prvenstvo to neće biti rezultat njegovih trenerskih sposobnosti, već rezultat dobre ekipe koju trenutno imamo..on nije ni motivator, a o ostalim stvarima da ne govorim..najbolji dokaz je utakmica koju smo spominjali, protiv Francuske, a sjećamo se i Rumuna..
Kad ekipa nije u formi, rezultat nam je NULA..
O patriotizmu mi ne može pričati neko ko utakmice gleda na TV-u, a prosipa pamet po forumu..

Natjera me čovjek da se poserem po svemu..
Preokreces stvari za tili cas.Cuj patriota,to znaci veci patriota onaj ko sijedi u podrumu cjeli rat a vise tekmi uzivo gledao,nego onaj ko je krvario gace cjeli rat a eto nema odrdzen broj utakmica kao ti ili takvi koji su imali tu priviligeju.Yebem te onda tehniko,kad te volovi vuku,
Za smatranje o Papetu ili Misimovicu je tvoje licno misljenje a misljenje je ko' supak svako ga ima.
Dasi

#1187 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT

Post by Dasi »

Dammme wrote:E jebi ga sada ibričić ispade gazela i tigar u jednom. Niti je brz, niti je nešto jak u duelu. Po tim parametrima jeste bolji od Misimovića, ali nije sigurno od Lulića koji je mogao igrati na desnom krilu. Već sam ti jednom postao formaciju sa istim sastavom -Ibričić +Misimović. Znaći Sejo je mogao na lijevog beka, a Medunjanin na lijevog veznog (svakako se kao play nije vidio). A ko je bolji igrač vidjelo se po onom Misketovom pasu "sa očima" koji "hajdučko srce" nije čak ni sam sebi znao dati u for. Valjda ga izdala snaga u 2 minuti drugog poluvremena :-) . A za Misketa se tvrdi da je debeo i nepokretan.
Upravo tako.
Obratite paznju gdje je Misimovic a gdje Ibricic.

I ko prvi stize do lopte? Uzeo je ibricica na trk samo tako. Debela guzica, malo sutra. Ibricic brzi, malo sutra. Kad budem imao vise vremena spojicu sve Misketove kontakte sa loptom i Ibriciceve, pa da vidimo cija majka baklavu nije napravila za Bajram.
jeza u ledja

#1188 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT

Post by jeza u ledja »

Dasi wrote:pa da vidimo cija majka baklavu nije napravila za Bajram.
Misimoviceva. :oops:

:D
Dasi

#1189 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT

Post by Dasi »

jeza u ledja wrote:
Dasi wrote:pa da vidimo cija majka baklavu nije napravila za Bajram.
Misimoviceva. :oops:

:D
Po stomaku se ne bi reklo :D
alphonse kauders

#1190 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT

Post by alphonse kauders »

jeza u ledja wrote:
alphonse kauders wrote:[/b] i ovu posljednju protiv Bjelorusije (koju ne bismo dobili bez crvenih kartona. Recimo da su zasluge 80:20 u korist igrača[/b]
Igraca koje je Susic postavio.

Nema mi nista besmislenije nego reci "igraci su zasluzni za rezultat", a ne selektor. To nije nikakav argument, niti ima logike.
Covjek ubacio covjeka koji je dao gol i napravio prevagu, ali ne , nije on zasluzan, zasluzni su igraci. :-)Ok, zato je prije Misimovića ubacio dvojicu koji nisu uradili ama baš ništa (Štilić i Ibiričić), a pri onom rezultatu i sa igračem više bi i zatucana nena uvela Misimovića, a ne Pape, tako da to uopšte nije bio neki njegov genijalan potez nego jedina preostala stvar da uradi. Stvar je u tome da nije dobro vodio utakmicu i da su nas Bjelorusi i sa igračem manje pravili smiješnima kod naših stihijskih pokušaja presinga te bi zaista teško dobili utakmicu da Bjelorusi nisu sami sebe ukopali
Ovo se ne mogu složiti, jer mislim da Pape nije otkrio nikoga, tj. Zahirovića su kao i prethodno Bešića i Medunjanina otkrili/preporučili novinari,portali, obični navijači a ne Pape. Papetovo traženje igrača se svodi na čitanje sportskih portala i dnevnih novina. Ovakav njegov način rada je dugoročno nezamisliv, jer da se kojim slučajem pored Ibiševića povrijedio i Džeko, mi trenutno ne bi imali koga ubaciti u napad (Zeca tu ne pikam, jer je ok igrač, ali nikad neće biti neki evropski nivo. Znači, on već treba da razmišlja o tome ko će naslijediti Džeku, ko Spahića, i ko Rahimića (pored Zahirovića), a ne da čeka da mu igrač padne s neba.
Igraci nisu grumeni zlata pa da ih pronalazis pod zemljom. Po tome nijedan igrac nije otkriven, a svaki igrac je preporucen preko novinara jer novinari svakog igraca spominju. Reci da se Papetovo trazenje igraca svodi na citanje sportskih portala je takodje ravno razmisljanju forumasa koji misli da govori o nekom drugom forumasu koji je pronasao nekog na transfermarktu pa misli da ga pozove. Na osnovu cega ti zakljucujes da Pape zove igrace na osnovu natpisa u novinama? Mislim, je li ti poznajes Papeta pa znas taj podatak? Ne, nego to je tvoj smijesni zakljucak koji je zasnovan samo na tvojoj pretpostavci o tome kakav je Susic trener i selektor.Na osnovu čega ti tvrdiš da to nije tako? Ja se zaista ne sjećam da je on otišao igdje i pogledao neku utakmicu i rekao "ok je ovaj igrač" ili "nije to to". Sušić reprezentaciju vodi sa kauča u Francuskoj i pojavi se na pripremama 10 dana pred utakmicu. Zahirovića sigurno nije gledao (osim možda na tv-u slučajno), već je čuo/pročitao da igra u prvoj postavi u prvoj ruskoj ligi i pozvao ga naslijepo kad su već mediji više puta izvještavali o njemu

Zahirovica nisu gurali novinari, ja sam procitao 100 puta vise clanaka o Cocalicu. O Besicu se prica, ali pricalo se i o Bicakcicu, Avdicu, Saricu, Nordinu Gerzicu koji vidjeli smo protiv Sarajeva koji je znalac, Ahmetovicu, Merzicu, Haurdicu, a da ne govorim o A. Spahicu, zvijezdi poljske lige... :roll: ...i jos tako malom milionu kojekakvih potencijalnih reprezentativaca Problem u Sušiću je što on ama baš ništa ne proba, nego će radije pustiti da mu npr. Mravac, koji je kiksao milion puta, igra svaku utakmicu, prije nego će pokušati pronaći neku alternativu za njega.. U stvari svaki igrac koji dodje - ti mozes reci "novinari ga postavili". Isto kao sto si rekao za svaku pobjedu - "igraci su zasluzni". :|
Pozdrav "ježa u leđa", ne znam čemu agresivni stil pisanja jer se ja ni na koga ne derem niti lupam o tastaturu i omalovažavam tuđa mišljenja. Tema je svakako Z.Misimović,a o Papetu se da pričati na drugoj temi. U svakom slučaju, ne moramo se slagati, ali ja zaista ne vidim nijednu utakmicu u kojoj je Pape nešto taktički majstorski odradio, ali se zato mogu sjetiti utakmica protiv: Njemačke, Švedske, Katara, Francuske, Rumunije, Albanije i ove zadnje protiv Bjelorusije gdje trenerski nije dao nikakav doprinos.
jeza u ledja

#1191 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT

Post by jeza u ledja »

alphonse kauders wrote:
Pozdrav "ježa u leđa", ne znam čemu agresivni stil pisanja jer se ja ni na koga ne derem niti lupam o tastaturu i omalovažavam tuđa mišljenja. Tema je svakako Z.Misimović,a o Papetu se da pričati na drugoj temi. U svakom slučaju, ne moramo se slagati, ali ja zaista ne vidim nijednu utakmicu u kojoj je Pape nešto taktički majstorski odradio, ali se zato mogu sjetiti utakmica protiv: Njemačke, Švedske, Katara, Francuske, Rumunije, Albanije i ove zadnje protiv Bjelorusije gdje trenerski nije dao nikakav doprinos.

Zato sto ne mogu drukcije shvatiti tvoj post o Susicu (a o njemu si pisao) nego kao zlonamjeran.
Ocigledno imas jako nisko misljenje o doticnom i jedini cilj pisanja ti je da opravdas sebi i drugima svoje razmisljanje. Mene licno to nervira jer mi smeta mentalitet u kojem se haman pa namjerno stvara negativna atmosfera u trenutku kada treba biti suprotno, i cini mi se sto smo zagrabili na visu stepenicu to je ta negativna energija izrazenija. Tako je bilo prije dvije godine, a tako je i sada. Recimo ja da toliko ne podnosim nekoga od igraca (a ne postoji takav), ja bih se makar suzdrzao u trenutku kada naprave uspjeh, pa bi o tome samo nesto kratko napisao ili bih presutao do nekih drugih prilika. No kritikovati na ovaj nacin i sada (a napisao si neke stvari potpuno suprotno od onog o cemu ce vecina ljudi slaze) moze samo neko zlonamjeran. I ne sad sto se ja ne slazem s tobom vec smatram da tvoje pisanje (tebe zajedno sa jos mnogima) cak doprinosi i negativnoj atmosferi u reprezentaciji, na stadionu, medju medijima, i cak na kraju i sto se tice samih rezultata.
Zato se nemoj cuditi "agresivnom stilu pisanja", jer je nekima od nas reprezentacija vaznija od naseg misljenja o Susicu, Misimovicu, Begovicu, Ibricicu, i bilo kome trecem, te o tome sta ce oni i kako ce u svom zivotu i svojim karijerama.
mejdanbl

#1192 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT

Post by mejdanbl »

Na ovom postu niko nije spomenuo protivnika, Bjelorusiju. To je ekipa koja je u utakmicama sa Francuzima uzela 4 boda! Nisu neki znalci ali trce kao nenormalni, pa imali smo igraca vise 60min. i nismo im mogli pera odbiti dok nisu dobili drugi crveni. Meni je Ibricic protiv takve reprezentacije bio logican izbor jer Misimovic nije trkac, dok Ibricic trci od 16 do 16, bori se i fizicki je puno jaci. To su dva razlicita profila igraca koji se ne mogu porediti. Mislim da je Pape napravio odlican posao stavljajuci Misketa na klupu i onda ga uvesti kad postane gusto da potezom rijesi utakmicu. Ne znam zasto se Miske ljuti? Pape mu je dao cijelo poluvrijeme (po cijenu da trkacki anulira igraca vise kojeg smo imali zbog slabe fizicke spremnosti Misimovica, sto se i desilo) i ispao je junak utakmice sa onim vrhunskim golom.
masinovodja

#1193 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT

Post by masinovodja »

pa narode nije nasa repka sastavljena od 20-25 vrhunskih igraca pa da pape moze rotiratit kako hoce...
jedva skupimo 15-tak dobrih igraca i logicno je da selektor mora pred svaku novu utakmicu odnosno prema svakom protivniku postavljati novu taktiku.
eno francuza, sve neke zvijezde, mogu dvije dobre repke sastaviti, pa opet drhte ko banja luka 95-te...
ohanite ba malo, nemojte zaboravljati stanje u kojemu je repka i cijeli savez bio do juce, prijetila nam diskvalifikacija a sada ako Bog da idemo u pariz i prvo mjesto nam ne gine... :bih: :bih: :bih:
saramara

#1194 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT

Post by saramara »

.
veljaca

#1195 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT

Post by veljaca »

- Miske je veoma potreban ovoj Reprezentaciji ....
- Za uspjeh Reprezentacije - zasluzni su kako selektor ( sastavlja ekipu ) tako i igraci ( jer oni igraju na terenu ) - ovo trebaju shvatiti pojedinci i ne treba velicati jedne na ustrb drugih - jer oni su jedna cjelina ...
Obuca9

#1196 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT

Post by Obuca9 »

Svakakvih sam gluposti pročitao, ali ova da je Rahimić prevaziđen i da nam ne treba, e takvu odavno nisam pročitao. Tako nešto može izvaliti samo neko ko nema pojma šta je fudbal.
jazzer

#1197 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT

Post by jazzer »

Kako stoje stvari Pape ce povesti reprezentaciju u Pariz na borbu za prvo mjesto.
To se ovoj reprezentaciji desilo samo jednom ali smo na kraju zavrsili kao cetvrti ili treci, ne sjecam se
(Danska...).

Dok god ima rezultat Pape se moze ispisavati kriticarima po glavi...A oni mogu samo da ga mole
da sara malo :) .

Kada bude obrnuta situacija onda neka kriticari pisaju po Papetu, jasna stvar.

Zato Miske treba da suti, izbori se za prvotimca u svojoj ekipi i dodje spreman na
okupljanje reprezentacije. A onda nam opet svima pokaze zasto je ljubimac sviju nas i zasto se
cesto za njega govorilo ''novi Pape''.

Ja ga gotivim i niko sretniji od mene da opet vodi reprezentaciju do najveceg uspjeha. Ali mora znati
kontrolisati jezik i prihvatiti da nije u formi iz 08/09 vec je igrac koji sa klupe ulazi u igru.
ultima_palabra

#1198 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT

Post by ultima_palabra »

dzeno123 wrote:
just principe wrote:
strong69 wrote:http://soccernet.espn.go.com/player/_/i ... ic?cc=5739

Prije nego pocnete bilo koga osudivati pogledajte malo statistiku... Ocito je da Susic nema ujednacen kriterij i sto se mene tice supacki mu je sto samo Misimovica proziva.

pa hajd nam ti reci zamjenu za Rahimica, ali svi znamo da je jednostavno nema..Licno ja ne mogu zamisliti prvih 11 bez Rahimica..Dok nam Misketovoj poziciji ima nekoliko kvalitetnih i trenutno boljih igraca. Sto se tice Ibricica on je samo prve utakmice igrao u pocetnom sastavu, ostatak provodio po klupi i tribinama
Cocalic, Jahic, Milan Culum....Dzelo Muharemovic. Ima ih bruka al da ne nabrajamo sve redom sad...
Sad ti lafo šukno nekome s ovim :-) Jadno.
Edin H.

#1199 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT

Post by Edin H. »

masinovodja wrote:pa narode nije nasa repka sastavljena od 20-25 vrhunskih igraca pa da pape moze rotiratit kako hoce...
jedva skupimo 15-tak dobrih igraca i logicno je da selektor mora pred svaku novu utakmicu odnosno prema svakom protivniku postavljati novu taktiku.
eno francuza, sve neke zvijezde, mogu dvije dobre repke sastaviti, pa opet drhte ko banja luka 95-te...
ohanite ba malo, nemojte zaboravljati stanje u kojemu je repka i cijeli savez bio do juce, prijetila nam diskvalifikacija a sada ako Bog da idemo u pariz i prvo mjesto nam ne gine... :bih: :bih: :bih:

Kojih bolan 15, imamo nekih 6 jako dobrih igraca, dva tri solidna i ostalo je krpljenje i igramo dobro, naravno ako je ovih 6 u formi, alo ne kaskamo.

Pa sto mislite sto smo onako lose odigrali protiv Bjelorusa sa deset igraca, zasto mislite nismo mogli primirisati Portugalcima u Zenici?

Jednostavno falilo nam je previse igraca iz prvog esalona.

Znaju to i igraci i zato sujeta radi.
I ne, sada se ne ubacuju novi igraci, prekasno je za eksperimente, nema vise prijateljskih utakmica.
dzeno123

#1200 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT

Post by dzeno123 »

ultima_palabra wrote: Sad ti lafo šukno nekome s ovim :-) Jadno.
Ja sam mrtav ozbiljan. Hoces da kazes da Milan Culum nije kalibar za reprezentacije? Vala ako i onaj dedo Rahimic moze igrat, trebalo bi se vidjet sa Dzelom Muharemovicem moze li barem do kraja kvalifikacija odigrat. Koliko je taj covjek samo dao golova Sarajevu. :bih:
Post Reply