Haram im bilo.....
-
strongwoman
#1176 Re: Haram im bilo.....
Dragi forumasi,,,
UPRAVO MI SE JAVIO jedan od rukovodecih ljudi EKO VLASICA koji ce vidjeti sa farmerima sa VLASIC-a da li je neko od njih spreman donirati par ovaca, a on bi proslijedio momcima recept za pravljenje Vlasickog sira i organizovao otkup...
UPRAVO MI SE JAVIO jedan od rukovodecih ljudi EKO VLASICA koji ce vidjeti sa farmerima sa VLASIC-a da li je neko od njih spreman donirati par ovaca, a on bi proslijedio momcima recept za pravljenje Vlasickog sira i organizovao otkup...
Last edited by strongwoman on 18/04/2009 00:08, edited 1 time in total.
- harissc
#1177 Re: Haram im bilo.....
to je odlican prijedlog, bilo bi super, imali bi sira, mogli bi prodavati...treba i to probatilejlatab wrote:Dragi forumasi,,,
UPRAVO MI SE JAVIO jedan od rukovodecih ljudi EKO VLASICA koji predlaze da kupimo par ovaca od ZZ EKO VLASIC, a on bi proslijedio momcima recept za pravljenje Vlasickog sira i organizovao otkup...
PA ETO DA CUJEMO VASE MISLJENJE O OVOM PRIJEDLOGU...
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#1178 Re: Haram im bilo.....
odlicna idejalejlatab wrote:Dragi forumasi,,,
UPRAVO MI SE JAVIO jedan od rukovodecih ljudi EKO VLASICA koji predlaze da kupimo par ovaca od ZZ EKO VLASIC, a on bi proslijedio momcima recept za pravljenje Vlasickog sira i organizovao otkup...
@neno-meni je posebno drago procitati ovih nekoliko imena koja nemaju veze sa BiH
- neno68
#1179 Re: Haram im bilo.....
Hvala lejlatab i Havana
Vjeruj Havana da je i meni pravo drago vidjeti ova imena,a vjeruj da niko nije pitao koje,sta je,odakle je....Ovo je za nas jos samo jedna u nizu nesretna Bosanska mladost

Vjeruj Havana da je i meni pravo drago vidjeti ova imena,a vjeruj da niko nije pitao koje,sta je,odakle je....Ovo je za nas jos samo jedna u nizu nesretna Bosanska mladost
- HAVANA
#1180 Re: Haram im bilo.....
Ovo će definitivno preći potrebe ove porodice i mislim da možemo iz ove male akcije napraviti nešto puno veće i pomoći i drugim ljudima.
Ali samo onim koji stvarno hoće da rade i koji će onda doći u situaciju da pomažu druge.
- Ahmmed
#1181 Re: Haram im bilo.....
lejlatab wrote:Dragi forumasi,,,
Pomenuta firma bi, kao gest dobre volje mogla pokloniti par ovaca porodici Hodžić.....I u Bratuncu se ne može praviti vlašićki sir
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#1182 Re: Haram im bilo.....
slazem se, i dosta sam razmisljala o ovome.HAVANA wrote:![]()
Sve smo jači i jači
![]()
Ovo će definitivno preći potrebe ove porodice i mislim da možemo iz ove male akcije napraviti nešto puno veće i pomoći i drugim ljudima.
Ali samo onim koji stvarno hoće da rade i koji će onda doći u situaciju da pomažu druge.
Mislim da je neko vec spomenuo otvaranje Sa-x fonda ili nesto slicno.
U saradnji sa @istina ziva mogli bismo puno napraviti
posto ona hoda po terenu, pravi priloge, zna ljude..
- kurty
#1183 Re: Haram im bilo.....
neno je stari majstor...
a sir je budicnost, kao i ovce
- kurty
#1184 Re: Haram im bilo.....
Da vam se pohvalim malo...prije 30minuta su mi na vrata pozvonili veterinari, i vakcinisali mi cuke...za ne povjerovati...u 23.30
- Maraschino
#1185 Re: Haram im bilo.....
Ahmmed wrote:lejlatab wrote:Dragi forumasi,,,
Pomenuta firma bi, kao gest dobre volje mogla pokloniti par ovaca porodici Hodžić.....I u Bratuncu se ne može praviti vlašićki sir![]()
Jerbo, nije sve u receptu, nešto je i u nadmorskoj visini
, kao i u načinu prehrane ovaca.....
jesi sitnicav...
neka prave bratunacki...nesto novo na trzistu...ono pokrajdrinski...
ma kupio bih ga kakav je takav je kao i one maline, borovnice i pecurke sto kupim pored puta pa poklonim drugom...
-
strongwoman
#1186 Re: Haram im bilo.....
ISPRAVKA PRVOBITNE PORUKE,,,
Dragi forumasi,,,
Nisam dobro razumjela,, covjek ce vidjeti da li je neko spreman donirati koju ovcu,, kaze da su imali slicnu akciju sa farmerima za pomoc jednoj porodici u Srebrenici,, Ako ovo bude... bit ce super
A Havana,, u potpunosti se slazem, kada okoncamo ovu akciju,, da vidimo mozemo li pomoci ljudima povratnicima koji hoce i zele raditi,, ali nemaju sredstava... PODRZAVAM!!!!!!!!!!
Dragi forumasi,,,
Nisam dobro razumjela,, covjek ce vidjeti da li je neko spreman donirati koju ovcu,, kaze da su imali slicnu akciju sa farmerima za pomoc jednoj porodici u Srebrenici,, Ako ovo bude... bit ce super
A Havana,, u potpunosti se slazem, kada okoncamo ovu akciju,, da vidimo mozemo li pomoci ljudima povratnicima koji hoce i zele raditi,, ali nemaju sredstava... PODRZAVAM!!!!!!!!!!
- neno68
#1187 Re: Haram im bilo.....
Hvala ti kurty.kurty wrote:neno je stari majstor...
- harissc
#1188 Re: Haram im bilo.....
LJUDI, KAD NAS JE VEC OVOLIKO, TREBALI BI POMOCI I DRUGIM LJUDIMA, MISLIM DA JE ODLICNA IDEJA SARADNJA S NEKOM TV KUCOM, KOJA BI NALAZILA TAKVE LJUDE I ZA KOJE BI MI POKRETALI AKCIJE, U BITI 20-30 KM NIJE PUNO ZA NAS PO OSOBI, ALI BI TIM LJUDIMA MNOGO ZNACILO, I MISLIM DA BI MNOGIMA MOGLI POMOCI!!! MOLIM VAS DA OZBILJNIJE RAZMOTRIMO OVU IDEJU!! SADA NE BI SMJELI STATI!
- kurty
#1189 Re: Haram im bilo.....
ma neno jedva cekamo da dodjes u BiH
- neno68
#1190 Re: Haram im bilo.....
HAVANA wrote:![]()
Sve smo jači i jači
![]()
-
strongwoman
#1191 Re: Haram im bilo.....
Pomenuta firma samo otkupljuje sir, znaci sir proizvode farmeri...Ahmmed wrote:lejlatab wrote:Dragi forumasi,,,
Pomenuta firma bi, kao gest dobre volje mogla pokloniti par ovaca porodici Hodžić.....I u Bratuncu se ne može praviti vlašićki sir![]()
Jerbo, nije sve u receptu, nešto je i u nadmorskoj visini
, kao i u načinu prehrane ovaca.....
Drugo BITNA JE NEKADA I DOBRA VOLJA DA SE POMOGNE,, COVJEK JE IZRAZIO ZELJU DA POMOGNE I TO JE VELIKO...
A drugo,,, Zaista ti se zahvaljujem na akciji koju si pokrenuo prvobitno postavljenim postom i nazivom posta...
Ali mi nije jasno zasto nisi dosao na niti jedan sastanak forumasa... Bila bi nam cast i zadovoljstvo...
- Ahmmed
#1192 Re: Haram im bilo.....
lejlatab wrote:ISPRAVKA PRVOBITNE PORUKE,,,
Dragi forumasi,,,
Eh, aferim
- zlatiborka
#1193 Re: Haram im bilo.....
Gledala sam na TV Vogosca emisiju, gospodja Munira novinarka je bila divna.
Sta reci nego da mi ljudi moramo pomoci onima kojima je stvarno potrebno! Jer ako budemo cekali da drzava i vlast nesto ucine za svoje gradjane, onda smo nagrabusili. Vidite li vi koliko sirotinje ima u Sarajevu. Zasto ima toliko sirorinje, narocito izbjeglica, zasto im se ne pomogne tako da pocnu sami sebi zaradjivati i prestanu biti na teret drzavi? Za socijalne slucajeve u Sarajevskom kantonu neka se pobrinu Sarajevske kantonalne vlasti jer imaju prednost sto su im "problemi" maltene pred nosom. To je vise politicki nego humanitarni problem, neka SDA i SBiH se bore za svoje birace u FBiH!
Povratnicke porodice kojima niko ne pomaze i nemaju nikakvih prihoda, jer ih RS ne ferma ni za sto, a bosnjacki politicari ne mare za njih jer ti ljudi povratnici nisu njihova glasacka masina, su u dvostrukoj bijedi i zapustenosti. Mogu umrijeti od gladi a da se niko ne pocese! Sramota, fuj, strasna sramota, na sto je nasa BiH spala!
Izvinjavam se sto sam skrenula u politicke vode, uhhh..., ali sve je politika tome kriva i rat i dijelom MZ....RS i FBiH, dva dijela u jednoj BiH, prepucavaju se preko svojih gradjana.....nema ko da zastiti onoga ko je u manjini u entitetu .... NAJVISE SU KRIVI LOPOVI U VLASTI KOJI SU POKRALI DRZAVU.......
Ali postoji nesto sto ni rat, ni podjele, ni MZ, ni lopovi u vlasti, ni sami sejtan nije nikada uspio unistiti a to je nasa ljudskost, nase suosjecanje, nasa spremnost da pomognemo kojima treba (ne svakome, samo onima kojima treba, jer ima puno laznjaka) u svako doba i na svakom mjestu.
Zato dragi moji, ja u ponedeljak cu da pokrenem akciju prikupljanja pomoci u mojoj firmi. Razgovarala sam sam sa nasim sindikalcem koji ce me uputiti dalje. Nadam se da cu uspjeti prikupiti nesto para.
P.S.
Prijavljujem se za sastanak u nedelju, pisite: +1 - zlatiborka
Sta reci nego da mi ljudi moramo pomoci onima kojima je stvarno potrebno! Jer ako budemo cekali da drzava i vlast nesto ucine za svoje gradjane, onda smo nagrabusili. Vidite li vi koliko sirotinje ima u Sarajevu. Zasto ima toliko sirorinje, narocito izbjeglica, zasto im se ne pomogne tako da pocnu sami sebi zaradjivati i prestanu biti na teret drzavi? Za socijalne slucajeve u Sarajevskom kantonu neka se pobrinu Sarajevske kantonalne vlasti jer imaju prednost sto su im "problemi" maltene pred nosom. To je vise politicki nego humanitarni problem, neka SDA i SBiH se bore za svoje birace u FBiH!
Povratnicke porodice kojima niko ne pomaze i nemaju nikakvih prihoda, jer ih RS ne ferma ni za sto, a bosnjacki politicari ne mare za njih jer ti ljudi povratnici nisu njihova glasacka masina, su u dvostrukoj bijedi i zapustenosti. Mogu umrijeti od gladi a da se niko ne pocese! Sramota, fuj, strasna sramota, na sto je nasa BiH spala!
Izvinjavam se sto sam skrenula u politicke vode, uhhh..., ali sve je politika tome kriva i rat i dijelom MZ....RS i FBiH, dva dijela u jednoj BiH, prepucavaju se preko svojih gradjana.....nema ko da zastiti onoga ko je u manjini u entitetu .... NAJVISE SU KRIVI LOPOVI U VLASTI KOJI SU POKRALI DRZAVU.......
Ali postoji nesto sto ni rat, ni podjele, ni MZ, ni lopovi u vlasti, ni sami sejtan nije nikada uspio unistiti a to je nasa ljudskost, nase suosjecanje, nasa spremnost da pomognemo kojima treba (ne svakome, samo onima kojima treba, jer ima puno laznjaka) u svako doba i na svakom mjestu.
Zato dragi moji, ja u ponedeljak cu da pokrenem akciju prikupljanja pomoci u mojoj firmi. Razgovarala sam sam sa nasim sindikalcem koji ce me uputiti dalje. Nadam se da cu uspjeti prikupiti nesto para.
P.S.
Prijavljujem se za sastanak u nedelju, pisite: +1 - zlatiborka
- HAVANA
#1194 Re: Haram im bilo.....
O svemu ćemo popričati kad završimo ovu akciju i bezbroj je mogučnosti za nastavak ovakvih vidova pomoći ali ponavljam i na to treba dobro paziti,
samo onima koji stvarno žele da rade.Svaki koji malo stane na noge , nadam se da će i on pomoći nekome gotovim proizvodom,stokom,savjetom...
Ima dosta proizvoda koje uopšte nije problem prodati a ne zahtijevaju prevelika ulaganja.
Donacije tipa pravljenja kuće za povratnike i sl. smatram lošim i tu su najveće malverzacije a neko zarađuje na muci tih ljudi.
Osposobi ga da radi i proizvodi a kuću nek sam sebi pravi.
Već nas je dosta uključeno ovde svih profila i zanimanja a na svaku situaciju možemo ispravno reagovati jer poznajemo svak svoju oblast.
Ima nas već dosta i u kompjuterima,poljoprivredi,privredi,trgovini,građevini,autima...i kad se složne ruke slože sve se može.
U ovakvo neiskorištenoj zemlji posla ima a biće i para za one koji žele da rade.
samo onima koji stvarno žele da rade.Svaki koji malo stane na noge , nadam se da će i on pomoći nekome gotovim proizvodom,stokom,savjetom...
Ima dosta proizvoda koje uopšte nije problem prodati a ne zahtijevaju prevelika ulaganja.
Donacije tipa pravljenja kuće za povratnike i sl. smatram lošim i tu su najveće malverzacije a neko zarađuje na muci tih ljudi.
Osposobi ga da radi i proizvodi a kuću nek sam sebi pravi.
Već nas je dosta uključeno ovde svih profila i zanimanja a na svaku situaciju možemo ispravno reagovati jer poznajemo svak svoju oblast.
Ima nas već dosta i u kompjuterima,poljoprivredi,privredi,trgovini,građevini,autima...i kad se složne ruke slože sve se može.
U ovakvo neiskorištenoj zemlji posla ima a biće i para za one koji žele da rade.
- kurty
#1195 Re: Haram im bilo.....
moram jos nesta da kazem....dva tri dana razmisljam o tome...
Sto se tice porodice Hodžic...kako koji problem rjesavamo i nadomak smo mu rjesenja, tako nam se javi novi problem...
prvo je znaci pokusano da se nabavi par ovcica, pa smo to gotov pa nabavili
pa je onda bilo rijeci o kravi, pa je i to gotov uradjeno
zatim se govorilo o motokultivatoru, pa je i to uradjeno
pa je onda bio problem gdje smjestiti zivotinje, pa smo nadomak rjesenja,
Eh sad ono sto je lose, a sto bi smo trebali takodje rjesiti-to je:
-da bi mogli ikako zaradjivati od krave, oni moraju imati frizider sa zamrivacem, ili odvojeno- a to oni nemaju-imaju neki frizider koji je 75-to godiste
-da bi mogli raditi moraju imati kuveta i biti zdravi-a u kuci je totalni propuh-sa havanom cemo rjesiti prozore, a onda treba i krova da se zatvori
-kanalizacija nije spojena- znaci iz kuce ide preko livade, a nema cijevi da se sprovede u saht
-PO MENI NAJVECI PROBLEM- Kuca je spojena na gradski vodovod, ali vode skroz rijetko imaju-Edis mi rece 2-3 sata dnevno, pa bismo im trebali pomoci da se bunar iskopa(bunar je bio, ali za vrijeme rata su povadjene cijevi i bunar je zatrpan
)
-alata nemaju za rad- HAVANA rece da je jedna firma odlucila pomoci i to ce im biti pola alata-trebali bi mi omoguciti i alatke(kose, krampove, lopate, sikiru, cekic puhar....)
Znaci, moje misljenje je da bi smo trebali i to da rjesimo, a mislim da mozemo-A VIDJELI SMO SVI DA EDIS HOCE DA RADI
i jedna lijepa vjest-EDIS IMA DJEVOJKU
Sto se tice porodice Hodžic...kako koji problem rjesavamo i nadomak smo mu rjesenja, tako nam se javi novi problem...
prvo je znaci pokusano da se nabavi par ovcica, pa smo to gotov pa nabavili
pa je onda bilo rijeci o kravi, pa je i to gotov uradjeno
zatim se govorilo o motokultivatoru, pa je i to uradjeno
pa je onda bio problem gdje smjestiti zivotinje, pa smo nadomak rjesenja,
Eh sad ono sto je lose, a sto bi smo trebali takodje rjesiti-to je:
-da bi mogli ikako zaradjivati od krave, oni moraju imati frizider sa zamrivacem, ili odvojeno- a to oni nemaju-imaju neki frizider koji je 75-to godiste
-da bi mogli raditi moraju imati kuveta i biti zdravi-a u kuci je totalni propuh-sa havanom cemo rjesiti prozore, a onda treba i krova da se zatvori
-kanalizacija nije spojena- znaci iz kuce ide preko livade, a nema cijevi da se sprovede u saht
-PO MENI NAJVECI PROBLEM- Kuca je spojena na gradski vodovod, ali vode skroz rijetko imaju-Edis mi rece 2-3 sata dnevno, pa bismo im trebali pomoci da se bunar iskopa(bunar je bio, ali za vrijeme rata su povadjene cijevi i bunar je zatrpan
-alata nemaju za rad- HAVANA rece da je jedna firma odlucila pomoci i to ce im biti pola alata-trebali bi mi omoguciti i alatke(kose, krampove, lopate, sikiru, cekic puhar....)
Znaci, moje misljenje je da bi smo trebali i to da rjesimo, a mislim da mozemo-A VIDJELI SMO SVI DA EDIS HOCE DA RADI
i jedna lijepa vjest-EDIS IMA DJEVOJKU
-
mIrSooo
#1196 Re: Haram im bilo.....
Hej raja samo da Vam kazem da ipak necu moci doci u nedjelju u Palmu 
Radim drugu
A sto se tice priloga, cim stignem sutra u toku dana zakacit cu ga na "youtube"
Valjda ce biti prilike da Vas upoznam
... pozz
Radim drugu
... pozz
- kurty
#1197 Re: Haram im bilo.....
mIrSooo wrote:Hej raja samo da Vam kazem da ipak necu moci doci u nedjelju u Palmu
Radim drugu![]()
... pozz
steta...ali bit ce definitvo jos druzenja i "sastanaka"
- Jara
#1198 Re: Haram im bilo.....
Ova humana akcija je kap u moru
-
mIrSooo
#1199 Re: Haram im bilo.....
Ma naravno kurtykurty wrote:mIrSooo wrote:Hej raja samo da Vam kazem da ipak necu moci doci u nedjelju u Palmu
Radim drugu![]()
... pozz
steta...ali bit ce definitvo jos druzenja i "sastanaka"
- lerdi
#1200 Re: Haram im bilo.....
Neznam koliko nas je član grupe na face-u, ali mislim da smo većinom svi, pa sam mislio da svim članovima pošaljemo onaj poziv na event u nedjelju i tako nam je najlakše davidimo odprilike koliko bi nas moglo biti. Ja vodim još jednu osobu sa sobom u nedjelju i jedva čekam. Prošli sastanak sam fulio, a ovaj ako me nedaj Bože šta ne sprijeći fulit garan neću.
P.S. Glumci nemojte nam se sad ufurati

P.S.S Nisam vidio ovo za event na face-u pa taj dio posta ignorišite
P.S. Glumci nemojte nam se sad ufurati
P.S.S Nisam vidio ovo za event na face-u pa taj dio posta ignorišite