iPhone - All about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
elixiaboy

#1176 Re: iPhone - All about

Post by elixiaboy »

Jel zna neko je li moguce gledati livestream utakmica svjetskog prvenstva na iPhone 3G? Pri tome ne mislim na stream nekog network providera nego livestream preko interneta.

drugo pitanje: cijena novog iphone 4G u US je 199$ s ugovorom za manji model ako se ne varam? koliko ce kostati kod iPhone 4G kod nas?

Hvala na odgovorima! :)
Eborg

#1177 Re: iPhone - All about

Post by Eborg »

elixiaboy wrote:Jel zna neko je li moguce gledati livestream utakmica svjetskog prvenstva na iPhone 3G? Pri tome ne mislim na stream nekog network providera nego livestream preko interneta.

drugo pitanje: cijena novog iphone 4G u US je 199$ s ugovorom za manji model ako se ne varam? koliko ce kostati kod iPhone 4G kod nas?

Ako bude 1200 KM ja bih bio presretan. Ali računaj da će biti više (pitanje je samo kome će to prodati).

Gledao sam nešto i našao ovaj link - navodno će AT&T prodavati iPhone 4 32 GB bez ugovora za 699$.

LINK

Je li iko od ovih domaćih Amerikanaca voljan da nazove AT&T i pita hoće li biti nekih dodatnih uslova ili će biti po principu da se uđe u prodavnicu, da lova i dobije spravica? Treba li SSN, neki plan? Svjestan sam da će biti zaključan i dalje na AT&T no to se da riješiti unlockom i jailbreakom.
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 15/04/2015 13:53, edited 1 time in total.
innovision

#1179 Re: iPhone - All about

Post by innovision »

sa tim cijenala imaju samo mahanje
DYD666

#1180 Re: iPhone - All about

Post by DYD666 »

joeaziz wrote: sve je to ok, ali moj problem je u tome sto se ne mogu konektovati na gps signal. znaci bilo koja gps based aplikacija ne radi.
pa to...mala antena, slab signal, sve te app ocito tretiraju 3G kao da i nema GPS uopste.
bug

#1181 Re: iPhone - All about

Post by bug »

joeaziz wrote:nema aplikacije sa kompasom, ali ima aplikacija "maps".
kod mene je 3G i navigacija radi uredno... imala sam iste probleme i negdje sam pronasla kako ih rijesiti, ne sjecam se linka uglavnom islo je ovako..

prvo resetuj location warnings (settings - general - reset - reset location warnings), onda na maps aplikaciji pritisni ikonu "kompasa" u lijevom cosku slike
Image
pri tome moras naravno biti nakacen na internet...
pitat ce te za ono da li hoces da izracuna tvoju trenutnu lokaciju bla bla...
kazes da hoces i nakon toga pokrenes navigaciju (kod mene je navigon) i trebalo bi da radi... mozda i nece iz prve ali ostavi je upaljenu u autu, uhvatit ce signal za nekoliko minuta

btw. imam 3.1.2 firmware
DYD666

#1182 Re: iPhone - All about

Post by DYD666 »

bug wrote:... mozda i nece iz prve ali ostavi je upaljenu u autu, uhvatit ce signal za nekoliko minuta
Meni danas haver bas rece da mu treba po 15 min da uhvati signal a i tada ga gubi prebrzo da bi se moglo ista funkcionalno koristiti, 3G naravno.
Mislim da je jednostavno antena preslaba i bez 3GS nema pristojnog GPS-a.
Licno razmisljam o iGPS360 modulu ili necemu slicnom za 2G. Ima li neko prakticnih iskustava vec?
elixiaboy

#1183 Re: iPhone - All about

Post by elixiaboy »

dzemmo wrote:
elixiaboy wrote:Jel zna neko je li moguce gledati livestream utakmica svjetskog prvenstva na iPhone 3G? Pri tome ne mislim na stream nekog network providera nego livestream preko interneta.

ova aplikacija
http://itunes.apple.com/us/app/al-jazee ... 48833?mt=8

Al Jazeera English pici najnormalnije, druge televizije i kanale nisam probavao (to te ne zanima)
ima aplikacija Justin.tv pa probaj, nesto moras da se logiras i to sve

a za cijenu, navodno na Hong Kongshkom aerodromu bi trebalo biti najeftinije, factory unlocked %70 Eura
onda ide Singapur, NZ i Australija po cijenama
ali al jazeera english ne prenosi utakmice SP-a...
dado88

#1184 Re: iPhone - All about

Post by dado88 »

Imali ko kakvi informacija za unlock 5.12 !
Lady Saray

#1185 Re: iPhone - All about

Post by Lady Saray »

moze li pomoc poko 3.1.3?

imam tel koji je fabricki otkljucan i jaillbreakovan i da li da ja sad nabacim 3.1.3? koja je procedura da bih ja na kraju imala opet jaillbreakovan tel i sve ove aplikacije koje imam?
dado88

#1186 Re: iPhone - All about

Post by dado88 »

MISLIM DA ZNAS, NEGO PRCAS NAS KOJII SMO UPGRADE URADILI NA 3.1.3 ups sorry za caps...
heh, ee kako da iconice poredam sa strane recimo da jedna ispod druge pa slijedeci slide isto tako....
Lady Saray

#1187 Re: iPhone - All about

Post by Lady Saray »

da naravno... jako mi je bitno da prcam vas umjesto da stvarno pitam ono sto mi treba :roll:

elem.. pitanje i dalje stoji
DYD666

#1188 Re: iPhone - All about

Post by DYD666 »

Lady Saray wrote:da naravno... jako mi je bitno da $%&#' vas umjesto da stvarno pitam ono sto mi treba :roll:

elem.. pitanje i dalje stoji
Hm, da probam srociti u sto kracim crtama; (dok vam admin nije pobrisao gore ove ispade :) )

Napisacu zapravo sta bih radio na tvom mjestu, tj sta i jesam uradio na svom telefonu kad sam presao sa 3.0 na 3.1.3

1. Skinuo PwnageTool 3.1.5 i zaseban 3.1.3 firmware.
2. Prozvao taj firmware kroz PwnageTool (podesio malo vise memorije za sys nego je default te jos par opcija tipa custom logo itd...baseband ne bih cackao) i kreirao custom firmware.
3. Spojio tel, upalio iTunes, prozvao custom firmware i sacekao da ga formatira.
4. Nakacio se na WiFi/net i sa Cydiom skinuo AppSync
5. Ponovo u iTunes i tamo sync aplikacija itd itd...

To bi bilo to...citav proces traje 20tak min plafon, tj samo na cekanje formata ode 15min, ovo ostalo je shega, ako sta nije jasno ili ne mozes da nadjes nesto od toga, pitaj/javi, tu smo...

P.S.
Ne zaboravi da ovim gubis SMS-ove, kontakte, i tome sl. Ima programa da se to backupuje ali ti ne znam ni jedan pametan predloziti jer mi nisu trebali, imao sam vec backup svega sto mi je vazno.
Lady Saray

#1189 Re: iPhone - All about

Post by Lady Saray »

ok hvala

radila sam ja s 3.0 na 3.1.2. i kad mi nista nije bitno nije mi to ni bio problem uraditi nego me sad najvise brine hoce li mi ostati svi ovi isti programi i igrice
Neelix

#1190 Re: iPhone - All about

Post by Neelix »

koja zajebancija oko glupog telefona :-) zar nije jednostavnije kupiti npr nokiu? :D
Yamahalac

#1191 Re: iPhone - All about

Post by Yamahalac »

Lady Saray wrote:moze li pomoc poko 3.1.3?

imam tel koji je fabricki otkljucan i jaillbreakovan i da li da ja sad nabacim 3.1.3? koja je procedura da bih ja na kraju imala opet jaillbreakovan tel i sve ove aplikacije koje imam?
a sto ce ti on? nista popravljeno u njemu nije osim sto je baseband promjenjen da bi ukinulo unlock i jb, jb radi, tako da mozes ga spirit jb odraditi, mada ne vidim potrebu

radije da ti posaljem iOS4 pa njega instaliraj
elixiaboy

#1192 Re: iPhone - All about

Post by elixiaboy »

Yamahalac wrote:a sto ce ti on? nista popravljeno u njemu nije osim sto je baseband promjenjen da bi ukinulo unlock i jb, jb radi, tako da mozes ga spirit jb odraditi, mada ne vidim potrebu

a jel se moze instalirati iOS4 na iPhone3G i onda odraditi unlock i jailbreak?
DYD666

#1193 Re: iPhone - All about

Post by DYD666 »

Neelix wrote:koja zajebancija oko glupog telefona :-) zar nije jednostavnije kupiti npr nokiu? :D
Nije
Yamahalac

#1194 Re: iPhone - All about

Post by Yamahalac »

elixiaboy wrote:
Yamahalac wrote:a sto ce ti on? nista popravljeno u njemu nije osim sto je baseband promjenjen da bi ukinulo unlock i jb, jb radi, tako da mozes ga spirit jb odraditi, mada ne vidim potrebu

unlock ne znam, jailbreak mozes, mozes ga i instalirati bez da ti updatira baseband, znaci unlock ne bi trebao ponistiti
elixiaboy

#1195 Re: iPhone - All about

Post by elixiaboy »

Yamahalac wrote:
elixiaboy wrote:

unlock ne znam, jailbreak mozes, mozes ga i instalirati bez da ti updatira baseband, znaci unlock ne bi trebao ponistiti
Ako bih to uspio to bi bilo odlicno.

Dakle imam iPhone 3G
Firmware Version: 3.0 (7A341)
Baseband Version: 04.26.08
iTunes Version: 9.0.2.25

Kad sam dobio telefon, ja sam sebi odradio unlock i jailbreak na ovu verziju koja pise gore. Kasnije nisam htio ici na 3.1.2 jer znam da je bilo neke price da onda telefon nece raditi i da nema povratka nazad.
Kako sada da postupim da bi instalirao iOS4? I dali ce mi obrisati sve app-ove, kontakte itd. ako instaliram iOS4? Imam losa iskustva sa ovim backup programima, nekad rade kao treba, nekad ne.

Hvala na pomoci.
iSwagga

#1196 Re: iPhone - All about

Post by iSwagga »

na 3.1.2 si legalno mogao upgradovati sa itunes i unlock sa blacksnow uraditi... ali jbg..

pogledaj ovo http://www.blogsdna.com/10868/how-to-ja ... undles.htm
za jailbreak... a za unlock skini dodaj ovaj repo na cydia-i ... http://cydia.pushfix.info/ i skini blacksn0w RC2 da ga unlock...

kad to uradis.. javi se da ti pokazem kako da Apple-ov Multitask napravis.. jer je na iphone 3G 'disabled'.. . :)
joeaziz

#1197 Re: iPhone - All about

Post by joeaziz »

bug wrote:
joeaziz wrote:nema aplikacije sa kompasom, ali ima aplikacija "maps".
kod mene je 3G i navigacija radi uredno... imala sam iste probleme i negdje sam pronasla kako ih rijesiti, ne sjecam se linka uglavnom islo je ovako..

prvo resetuj location warnings (settings - general - reset - reset location warnings), onda na maps aplikaciji pritisni ikonu "kompasa" u lijevom cosku slike
Image
pri tome moras naravno biti nakacen na internet...
pitat ce te za ono da li hoces da izracuna tvoju trenutnu lokaciju bla bla...
kazes da hoces i nakon toga pokrenes navigaciju (kod mene je navigon) i trebalo bi da radi... mozda i nece iz prve ali ostavi je upaljenu u autu, uhvatit ce signal za nekoliko minuta

btw. imam 3.1.2 firmware

ebes ga, nece...

hvala ti na trudu u svakom slucaju :)
iSwagga

#1198 Re: iPhone - All about

Post by iSwagga »

Eborg wrote:

Ako bude 1200 KM ja bih bio presretan. Ali računaj da će biti više (pitanje je samo kome će to prodati).

Gledao sam nešto i našao ovaj link - navodno će AT&T prodavati iPhone 4 32 GB bez ugovora za 699$.

LINK

Je li iko od ovih domaćih Amerikanaca voljan da nazove AT&T i pita hoće li biti nekih dodatnih uslova ili će biti po principu da se uđe u prodavnicu, da lova i dobije spravica? Treba li SSN, neki plan? Svjestan sam da će biti zaključan i dalje na AT&T no to se da riješiti unlockom i jailbreakom.
pretprodje za bez-ugovorne telefone za kanadu, irsku i englesku je pocelo.. ali to ne valja.. canada je ok.. jer im je valuta slaba tako da se isplati.. od engleza nikako.. nebi dao 1200 ... ma nikad.. a mozda ni tad.. srecom pa mi buraz zivi u US and A pa ce mi donjeti iphone 4 :) FREE :) :sax:
Eborg

#1199 Re: iPhone - All about

Post by Eborg »

Ima li buraz još kakvu vezu tamo da kupim od njega iPhone 4 po razumnoj cijeni? :D
iSwagga

#1200 Re: iPhone - All about

Post by iSwagga »

Last edited by iSwagga on 16/06/2010 11:03, edited 1 time in total.
Post Reply