drugo pitanje: cijena novog iphone 4G u US je 199$ s ugovorom za manji model ako se ne varam? koliko ce kostati kod iPhone 4G kod nas?
Hvala na odgovorima!
Moderator: Benq
Ako bude 1200 KM ja bih bio presretan. Ali računaj da će biti više (pitanje je samo kome će to prodati).elixiaboy wrote:Jel zna neko je li moguce gledati livestream utakmica svjetskog prvenstva na iPhone 3G? Pri tome ne mislim na stream nekog network providera nego livestream preko interneta.
drugo pitanje: cijena novog iphone 4G u US je 199$ s ugovorom za manji model ako se ne varam? koliko ce kostati kod iPhone 4G kod nas?
Hvala na odgovorima!
pa to...mala antena, slab signal, sve te app ocito tretiraju 3G kao da i nema GPS uopste.joeaziz wrote: sve je to ok, ali moj problem je u tome sto se ne mogu konektovati na gps signal. znaci bilo koja gps based aplikacija ne radi.
kod mene je 3G i navigacija radi uredno... imala sam iste probleme i negdje sam pronasla kako ih rijesiti, ne sjecam se linka uglavnom islo je ovako..joeaziz wrote:nema aplikacije sa kompasom, ali ima aplikacija "maps".

Meni danas haver bas rece da mu treba po 15 min da uhvati signal a i tada ga gubi prebrzo da bi se moglo ista funkcionalno koristiti, 3G naravno.bug wrote:... mozda i nece iz prve ali ostavi je upaljenu u autu, uhvatit ce signal za nekoliko minuta
ali al jazeera english ne prenosi utakmice SP-a...dzemmo wrote:ova aplikacijaelixiaboy wrote:Jel zna neko je li moguce gledati livestream utakmica svjetskog prvenstva na iPhone 3G? Pri tome ne mislim na stream nekog network providera nego livestream preko interneta.
Hvala na odgovorima!
http://itunes.apple.com/us/app/al-jazee ... 48833?mt=8
Al Jazeera English pici najnormalnije, druge televizije i kanale nisam probavao (to te ne zanima)
ima aplikacija Justin.tv pa probaj, nesto moras da se logiras i to sve
a za cijenu, navodno na Hong Kongshkom aerodromu bi trebalo biti najeftinije, factory unlocked %70 Eura
onda ide Singapur, NZ i Australija po cijenama
Hm, da probam srociti u sto kracim crtama; (dok vam admin nije pobrisao gore ove ispadeLady Saray wrote:da naravno... jako mi je bitno da $%&#' vas umjesto da stvarno pitam ono sto mi treba![]()
elem.. pitanje i dalje stoji
a sto ce ti on? nista popravljeno u njemu nije osim sto je baseband promjenjen da bi ukinulo unlock i jb, jb radi, tako da mozes ga spirit jb odraditi, mada ne vidim potrebuLady Saray wrote:moze li pomoc poko 3.1.3?
imam tel koji je fabricki otkljucan i jaillbreakovan i da li da ja sad nabacim 3.1.3? koja je procedura da bih ja na kraju imala opet jaillbreakovan tel i sve ove aplikacije koje imam?
a jel se moze instalirati iOS4 na iPhone3G i onda odraditi unlock i jailbreak?Yamahalac wrote:a sto ce ti on? nista popravljeno u njemu nije osim sto je baseband promjenjen da bi ukinulo unlock i jb, jb radi, tako da mozes ga spirit jb odraditi, mada ne vidim potrebu
radije da ti posaljem iOS4 pa njega instaliraj
NijeNeelix wrote:koja zajebancija oko glupog telefonazar nije jednostavnije kupiti npr nokiu?
unlock ne znam, jailbreak mozes, mozes ga i instalirati bez da ti updatira baseband, znaci unlock ne bi trebao ponistitielixiaboy wrote:a jel se moze instalirati iOS4 na iPhone3G i onda odraditi unlock i jailbreak?Yamahalac wrote:a sto ce ti on? nista popravljeno u njemu nije osim sto je baseband promjenjen da bi ukinulo unlock i jb, jb radi, tako da mozes ga spirit jb odraditi, mada ne vidim potrebu
Ako bih to uspio to bi bilo odlicno.Yamahalac wrote:unlock ne znam, jailbreak mozes, mozes ga i instalirati bez da ti updatira baseband, znaci unlock ne bi trebao ponistitielixiaboy wrote:a jel se moze instalirati iOS4 na iPhone3G i onda odraditi unlock i jailbreak?Yamahalac wrote:a sto ce ti on? nista popravljeno u njemu nije osim sto je baseband promjenjen da bi ukinulo unlock i jb, jb radi, tako da mozes ga spirit jb odraditi, mada ne vidim potrebu
bug wrote:kod mene je 3G i navigacija radi uredno... imala sam iste probleme i negdje sam pronasla kako ih rijesiti, ne sjecam se linka uglavnom islo je ovako..joeaziz wrote:nema aplikacije sa kompasom, ali ima aplikacija "maps".
prvo resetuj location warnings (settings - general - reset - reset location warnings), onda na maps aplikaciji pritisni ikonu "kompasa" u lijevom cosku slike
pri tome moras naravno biti nakacen na internet...
pitat ce te za ono da li hoces da izracuna tvoju trenutnu lokaciju bla bla...
kazes da hoces i nakon toga pokrenes navigaciju (kod mene je navigon) i trebalo bi da radi... mozda i nece iz prve ali ostavi je upaljenu u autu, uhvatit ce signal za nekoliko minuta
btw. imam 3.1.2 firmware
pretprodje za bez-ugovorne telefone za kanadu, irsku i englesku je pocelo.. ali to ne valja.. canada je ok.. jer im je valuta slaba tako da se isplati.. od engleza nikako.. nebi dao 1200 ... ma nikad.. a mozda ni tad.. srecom pa mi buraz zivi u US and A pa ce mi donjeti iphone 4Eborg wrote:Ako bude 1200 KM ja bih bio presretan. Ali računaj da će biti više (pitanje je samo kome će to prodati).elixiaboy wrote:Jel zna neko je li moguce gledati livestream utakmica svjetskog prvenstva na iPhone 3G? Pri tome ne mislim na stream nekog network providera nego livestream preko interneta.
Hvala na odgovorima!
Gledao sam nešto i našao ovaj link - navodno će AT&T prodavati iPhone 4 32 GB bez ugovora za 699$.
LINK
Je li iko od ovih domaćih Amerikanaca voljan da nazove AT&T i pita hoće li biti nekih dodatnih uslova ili će biti po principu da se uđe u prodavnicu, da lova i dobije spravica? Treba li SSN, neki plan? Svjestan sam da će biti zaključan i dalje na AT&T no to se da riješiti unlockom i jailbreakom.