Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Bloo
Globalna šefica

#1176 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.

Post by Bloo »

edo_79 wrote:
Jedino da metnem svoju sliku ako lajkaš manje mišićavo :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:kiss:
hebsetamo :D sad si ostario :D
edo_79

#1177 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.

Post by edo_79 »

Bloo wrote:
edo_79 wrote:
Jedino da metnem svoju sliku ako lajkaš manje mišićavo :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:kiss:
hebsetamo :D sad si ostario :D
Jbg ... :sad:
Bloo
Globalna šefica

#1178 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.

Post by Bloo »

MarlboroGold wrote:
Bloo wrote:Zašto svi postavljate crnomanjaste likove sa crnom kosom :lol: :lol:

Može li šta skandinavsko?
more i Michael Fassbender...on je ginger keltski :D
:oops1:
MarlboroGold

#1179 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.

Post by MarlboroGold »

Bloo wrote:
MarlboroGold wrote:
Bloo wrote:Zašto svi postavljate crnomanjaste likove sa crnom kosom :lol: :lol:

Može li šta skandinavsko?
ili Floki :lol:
Tomahawk11
Globalni moderator

#1180 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.

Post by Tomahawk11 »

Bloo wrote:
Image
Bloo
Globalna šefica

#1181 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.

Post by Bloo »

MarlboroGold wrote: ili Floki :lol:
Daj šta daš..jedini kriterij je da hoda...
Tomahawk11
Globalni moderator

#1182 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.

Post by Tomahawk11 »

Bloo wrote:
MarlboroGold wrote: ili Floki :lol:
Daj šta daš..jedini kriterij je da hoda...
so male comment
Euridika
Globalna šefica

#1183 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.

Post by Euridika »

Ramzess Veliki wrote:Image
Hvala. :kiss:
Euridika
Globalna šefica

#1184 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.

Post by Euridika »

Bloo wrote:
Euridika wrote:
Bloo wrote:Zašto ozlijeđivati sebe, kad možemo njega :D
Kako? Elaborate, please. :D
Ponesem čakiju i bezbolnu palicu ....
Ciljani udarac u porodicne dragulje martinkama sa metalnom kapom, i onda mu mogu sjesti na kicmu dok lezi na asfaltu, dok ti mu lomis prste na rukama i ubadas tabane cakijom..
Mogu li ja da škakiljam po tabanima? Mislim da je to gora osveta. :lol: :lol:
Tomahawk11
Globalni moderator

#1185 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.

Post by Tomahawk11 »

Pristajem na sve osim škakljanja :|
Dakle, ne dirati tabane, potpazuh i ostale škakljive zone :-?
sheilak

#1186 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.

Post by sheilak »

Ramzess Veliki wrote:
sheilak wrote:
Ah taj stid...glavni kriterij odabira zene nesigurnih i pokornosti zeljnih muskaraca, nemocnih da si pokornost bilo koga na drugi nacin osiguraju. :D ono, krotka je, stidna, nece propitivati, suprotstavljati se, slusat ce, postovati. a ima zena koje su sramezljive po prirodi, inicijalno, krhke :D, crvene se cesto, obore pogled, obzirne su, a pojest ce za dorucak nemustog malog despota kojem je glavni kriterij stid kod zene. like me. :D
Ih kako zafrkane znaju da odglume sramezljive kad im treba ... :D

@Sheilak, u prirodi muskarca je da bude zastitnik, zbog toga su muskarcima privlacne stidne, krotke i osjecajne djevojke. Svaka zena ce uciniti muskarca sretnim i trajno ga vezati uz sebe ako mu dopusti da se osjeca kao njen zastitnik. Golem razbijac poklekne pred sitnom djevojkom koja ce ga pustiti da bude njen vitez. Klasican primjer Drogo I Daenerius. :thumbup:
nisam ja zafrknuta. :D ja se samo ne dam zajebavati. a sramezljiva jesam, crvenim se lako, to se ne glumi :D cisto dio prirode...koja i sputava :D a i horoskopskog znaka :D

ok, o tvom postu. ramzesse, ti si stariji muskarac, odgojen da razmislja o snazi muskarca i (obligatornoj) krhkosti zene, indoktriniran od malena u matricu odredjenog nacina razmisljanja, zbog utjecaja majke ili oca, nebitno. no to su gluposti. u prirodi ljudskog bica je da bude zastitnik, da stiti, da se brine jer smo dio kolektiva i nesvjesno radimo na njegovom opstanku. no (naucena i prisilna) krhkost zene i spremnost nekih zena da namjerno izazivaju taj zastitnicki osjecaj kod muskaraca ista je ta indoktrinacija kao tvoja, samo s drugog spektra. u zenskoj prirodi nije ni da bude ni krhka niti slaba niti stidna, u zenskoj je prirodi da se bori i da bude snazna, prije svega primjerice zbog donosenja na svijet i brige o potomstvu. dakle, trudnoca, porod i njegovanje potomstva, to ne moze malo krhko, slabo i stidno bice koje prepusta muzijaku da za nju radi stvari. ako to zensko i glumi, vjeruj da je to taktika hvatanja muzijaka, makar i nesvjesna, ucena i prenosena s koljena na koljeno, kao sto u coporu zenke naucene taktike lova prenose generacijama svojih potomaka...

e sad sto su se muskarci osilili i zene i prisiljavaju da budu krotke i stidne i da obaraju pogled i da slusaju i budu submisivne kako bi zadrzali nezasluzeno dobijeni primat, a one to prihvatile kako bi se svidjele i kako bi ih neko uzeo i kako bi nasle svoj smisao u patrijarhatu, slaveci i hvaleci i one i oni takvo ponasanje kao jel zenstveno i pozeljno (a ima takvih zena i evo i ovdje, koje se satrase pokazati, kako su zenstvene, dobre, krotke, kako se ne suprotstavljaju, kako su tolerantne i wife material, cak i forumasima :lol:) to je vec druga stvar koji zene vec jako dugo ispravljaju. jer nije svakoj zeni ni cilj niti glavni domet da ucini muskarca sretnim i da ga zadrzi na svaki nacin. no, na zalost, ima ih jos uvijek.
i molim te, pokusaj razumjeti i zapamtiti, u prirodi zene je da bude i snazna i samostalna, a u prirodi zdravog muskarca, snaznog, sigurnog u sebe je da trazi i da mu se svidja, ne krhka krotka poslusnica, nesklona razmisljanju, vec snazna zena i da takvu smatra privlacnom.

sve ostalo su devijacije i kompleksi, ono svrsavanje na zenu-majku-kraljicu kao i na dihotomiju kurva-svetica. ;) ali to je vec za psiholosku analizu i evtl psihijatrijski tretman.
edo_79

#1187 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.

Post by edo_79 »

sheilak wrote:nisam ja zafrknuta. :D ja se samo ne dam zajebavati. a sramezljiva jesam, crvenim se lako, to se ne glumi :D cisto dio prirode...koja i sputava :D a i horoskopskog znaka :D

ok, o tvom postu. ramzesse, ti si stariji muskarac, odgojen da razmislja o snazi muskarca i (obligatornoj) krhkosti zene, indoktriniran od malena u matricu odredjenog nacina razmisljanja, zbog utjecaja majke ili oca, nebitno. no to su gluposti. u prirodi ljudskog bica je da bude zastitnik, da stiti, da se brine jer smo dio kolektiva i nesvjesno radimo na njegovom opstanku. no (naucena i prisilna) krhkost zene i spremnost nekih zena da namjerno izazivaju taj zastitnicki osjecaj kod muskaraca ista je ta indoktrinacija kao tvoja, samo s drugog spektra. u zenskoj prirodi nije ni da bude ni krhka niti slaba niti stidna, u zenskoj je prirodi da se bori i da bude snazna, prije svega primjerice zbog donosenja na svijet i brige o potomstvu. dakle, trudnoca, porod i njegovanje potomstva, to ne moze malo krhko, slabo i stidno bice koje prepusta muzijaku da za nju radi stvari. ako to zensko i glumi, vjeruj da je to taktika hvatanja muzijaka, makar i nesvjesna, ucena i prenosena s koljena na koljeno, kao sto u coporu zenke naucene taktike lova prenose generacijama svojih potomaka...

e sad sto su se muskarci osilili i zene i prisiljavaju da budu krotke i stidne i da obaraju pogled i da slusaju i budu submisivne kako bi zadrzali nezasluzeno dobijeni primat, a one to prihvatile kako bi se svidjele i kako bi ih neko uzeo i kako bi nasle svoj smisao u patrijarhatu, slaveci i hvaleci i one i oni takvo ponasanje kao jel zenstveno i pozeljno (a ima takvih zena i evo i ovdje, koje se satrase pokazati, kako su zenstvene, dobre, krotke, kako se ne suprotstavljaju, kako su tolerantne i wife material, cak i forumasima :lol:) to je vec druga stvar koji zene vec jako dugo ispravljaju. 1 - jer nije svakoj zeni ni cilj niti glavni domet da ucini muskarca sretnim i da ga zadrzi na svaki nacin. no, na zalost, ima ih jos uvijek.
i molim te, pokusaj razumjeti i zapamtiti, u prirodi zene je da bude i snazna i samostalna, a u prirodi zdravog muskarca, snaznog, sigurnog u sebe je da trazi i da mu se svidja, ne krhka krotka poslusnica, nesklona razmisljanju, 2 - vec snazna zena i da takvu smatra privlacnom.

sve ostalo su devijacije i kompleksi, ono svrsavanje na zenu-majku-kraljicu kao i na dihotomiju kurva-svetica. ;) ali to je vec za psiholosku analizu i evtl psihijatrijski tretman.
Pojasni ovo molim te ..... po tebi ispade da vama osim genetskog materijala ništa više i ne treba jelda?

Šta je za tebe snažna žena .....
sheilak

#1188 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.

Post by sheilak »

snazna zena je samostalna zena, koja je sebi dovoljna prvo, ostvarena po pitanju obrazovanja, financijske neovisnosti, sposobna voditi samostalan zivot. i koja ulazi u brak i odnose kao kompletna osoba, a ne manjkava koja trazi (emotivno, psiholosko, financijsko) kompletiranje u muskarcu.
Euridika
Globalna šefica

#1189 mod-comment

Post by Euridika »

sheilak wrote:
Sheila, unaprijed ću se izviniti tebi i ostalima, jer ja nisam pratila Game of Thrones (osim tu i tamo poneki isječak), pa ja ne znam tačno o kakvom se iživljavanju Drogoa nad Daenerys radi, ali pretpostaviću iz tvog komentara da je nešto gadno u pitanju bilo. Stoga ti mogu progledati kroz prste da ostaneš zgrožena time da se Ramo našalio upoređujući taj odnos sa odnosom krotke žene i snažnog muškarca.
Ali, to ti ne daje nikakvo pravo da ti dalje ekstrapoliraš tu situaciju na Raminu porodicu i napišeš komentar kakav jesi. Komentar je vrlo neumjesan. Neću ga zasad brisati, nek stoji kao upozorenje, a tebe molim da uvažavaš sve diskuntante na forumu i da diskusiju držiš u granicama tolerancije i uvažavanja, bez ličnih komentara ili uvreda. Postoji velik broj način kako je ova replika mogla biti sročena da bude efektna, a da ne vrijeđa.
klixoris

#1190 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.

Post by klixoris »

A ja se bas pitam gdje si ti do sada ? :mrgreen: :thumbup:
irac300

#1191 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.

Post by irac300 »

@Euridika dobra duša ovog pdf-a. :D :thumbup:
sheilak

#1192 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.

Post by sheilak »

naravno, euridika, ispricavam se.

mozes li mi, molim te, evtl predloziti jedan od nacina na koji sam mogla replicirati ramzessu na odobravanje (posredno) silovanja „pametnih zena“, uz opasku da to vole? ili da su pametne jer vole to/takvo ponasanje? jer prvobitno je odnos ta dva karaktera u game of thrones poceo i opetovanim i brutalnim
silovanjem protagonistice.

kako bi mu ti srocila odgovor? jer ti si tolerantna zena, kako si i sama rekla, naravno, sigurno puno tolerantnija od mene...

ovo te pitam kao forumasicu, a ne moderaciju btw.
Last edited by sheilak on 08/03/2018 12:22, edited 2 times in total.
SmokingMan

#1193 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.

Post by SmokingMan »

Volim opasne žene.Uff.... :D

Šala,samo neka su spontane,i govre istinu,pa makar se muškarcu ponekada ista ne sviđala,ne volim slatke laži,jer je to suviše lahko primjetiti...

Druga stvar je da nemam sada taj neki strah od lijepih i pametnih žena,ja jako cijenim njihova ntelektualna postignuća,samo neka nisu sklone kojekakvom filozofskom baljezganju to me zamara do bola,radije neka traži sebi nekoga ko će trpiti njezin beskrajni monolog,ja sigurno ne.A što se tiče ljepote,pogotovo one spoljašnje,to je samo ukras koji zasjepljuje muškarca,površni muškarci su isključivo ovisni o ljepoti žene jer je to njihov jedini parametar na osnovu kojeg su vezani za određenu "voljenu" osobu,pitate se možda zašto muškarac zna biti ljubomoran ako neko pogleda neko njegovu voljenu idealnu osobu,ili se ista pozdravi sa nekim svojim poznanikm iz djetinstva,eto vam odgovora.Još jedna stvar,nevezana,al et,većina muškaraca nakon "razlaza" sa nekom lijepom ženom pati isključivo zbog ljepote žene a ne zbog žene kao žene.Jer oni tada ne mogu prihvatit da neki drugi muškarac sada "posjeduje" ili bi mogao posjedovati ono što su oni posjedovali nekoć. :D

Ne kažem da nisam malo izašao iz okvira teme,ali sam nekako imao potrebu da ovo napišem.

Ljubav miriše i smrdi. :mrgreen:

Sretan vam 8.Mart neznane forumašice.
Fudo387

#1194 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.

Post by Fudo387 »

Ovdje se dosadna cangrizavost i vazda podignuti gard pokusava predstaviti kao neka nadri pamet.
Sad da joj kazes, sve si u pravu, najpametnija si i najljepsa, istog momenta ce zajebano koso podici desnu obrvu i
ispustiti ono....hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm!?
Nastasia

#1195 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.

Post by Nastasia »

sheilak wrote:naravno, euridika, ispricavam se.

mozes li mi, molim te, evtl predloziti jedan od nacina na koji sam mogla replicirati ramzessu na odobravanje (posredno) silovanja „pametnih zena“, uz opasku da to vole? ili da su pametne jer vole to/takvo ponasanje? jer prvobitno je odnos ta dva karaktera u game of thrones poceo i opetovanim i brutalnim

kako bi mu ti srocila odgovor? jer ti si tolerantna zena, kako si i sama rekla, naravno, sigurno puno tolerantnija od mene...

Meni je zanimljivo kako se na neumjesne šale koje mogu nekoga uvrijediti gleda kao na šale, a kada im odgovoriš onako kako spada onda je to neumjesno i uvreda.

Evo mene kao djevojku koja je prošla nešto kao Dany, do kosti vrijeđa ovaj Ramin komentar :)
Zejnep

#1196 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.

Post by Zejnep »

Fudo387 wrote:Ovdje se dosadna cangrizavost i vazda podignuti gard pokusava predstaviti kao neka nadri pamet.
Sad da joj kazes, sve si u pravu, najpametnija si i najljepsa, istog momenta ce zajebano koso podici desnu obrvu i

:hm:
Fudo387

#1197 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.

Post by Fudo387 »

Zejnep wrote:
Fudo387 wrote:Ovdje se dosadna cangrizavost i vazda podignuti gard pokusava predstaviti kao neka nadri pamet.

:hm:
:oops:
sheilak

#1198 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.

Post by sheilak »

Nastasia wrote:

Meni je zanimljivo kako se na neumjesne šale koje mogu nekoga uvrijediti gleda kao na šale, a kada im odgovoriš onako kako spada onda je to neumjesno i uvreda.

Evo mene kao djevojku koja je prošla nešto kao Dany, do kosti vrijeđa ovaj Ramin komentar :)
Naravno da vrijedja, nastasia. I mene je.
Nastasia

#1199 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.

Post by Nastasia »

]

Misliš ovaj stav: :diva:
Nastasia

#1200 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.

Post by Nastasia »

sheilak wrote:
Nastasia wrote:

Naravno da vrijedja, nastasia. I mene je.
Pa svaku ženu bi trebalo da vrijeđa.

Uredu, razumijem da se čovjek našalio, vjerovatno ne misleći ništa loše. Ali da nisi odgovorila, vjerovatno bi svi prešutili nepodobnost te šale, pa čak se i nastavili zezati u tom kontekstu.

I onda kao, upozorenje tebi jer je neprikladan komentar. :?

Ne znam ima li ženu, djecu, sestru, majku, nebitno, to ne treba da bude faktor kod ovakvih stvari, ali ne vjerujem da bi kad bi mu prišla žena na ulici i opisala da joj se desila scena kao iz te serije, potapšo je po ramenu i ni iz šale upitao: "A jel' ti se svidjelo?"

Da ne idem dalje, što rekla moja nana, zabremedet mi je razmišljanje nekih ljudi stvarno.
Post Reply