edo_79 wrote:
Jedino da metnem svoju sliku ako lajkaš manje mišićavo![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
hebsetamo
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
edo_79 wrote:
![]()
![]()
![]()
![]()
Jbg ...Bloo wrote:edo_79 wrote:
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
hebsetamosad si ostario
more i Michael Fassbender...on je ginger keltskiMarlboroGold wrote:Bloo wrote:Zašto svi postavljate crnomanjaste likove sa crnom kosom![]()
![]()
Može li šta skandinavsko?
ili FlokiBloo wrote:more i Michael Fassbender...on je ginger keltskiMarlboroGold wrote:Bloo wrote:Zašto svi postavljate crnomanjaste likove sa crnom kosom![]()
![]()
Može li šta skandinavsko?
Daj šta daš..jedini kriterij je da hoda...MarlboroGold wrote: ili Floki
so male commentBloo wrote:Daj šta daš..jedini kriterij je da hoda...MarlboroGold wrote: ili Floki
Hvala.Ramzess Veliki wrote:
Mogu li ja da škakiljam po tabanima? Mislim da je to gora osveta.Bloo wrote:Ponesem čakiju i bezbolnu palicu ....Euridika wrote:Kako? Elaborate, please.Bloo wrote:Zašto ozlijeđivati sebe, kad možemo njega
Ciljani udarac u porodicne dragulje martinkama sa metalnom kapom, i onda mu mogu sjesti na kicmu dok lezi na asfaltu, dok ti mu lomis prste na rukama i ubadas tabane cakijom..
nisam ja zafrknuta.Ramzess Veliki wrote:Ih kako zafrkane znaju da odglume sramezljive kad im treba ...sheilak wrote:
Ah taj stid...glavni kriterij odabira zene nesigurnih i pokornosti zeljnih muskaraca, nemocnih da si pokornost bilo koga na drugi nacin osiguraju.ono, krotka je, stidna, nece propitivati, suprotstavljati se, slusat ce, postovati. a ima zena koje su sramezljive po prirodi, inicijalno, krhke
, crvene se cesto, obore pogled, obzirne su, a pojest ce za dorucak nemustog malog despota kojem je glavni kriterij stid kod zene. like me.
![]()
@Sheilak, u prirodi muskarca je da bude zastitnik, zbog toga su muskarcima privlacne stidne, krotke i osjecajne djevojke. Svaka zena ce uciniti muskarca sretnim i trajno ga vezati uz sebe ako mu dopusti da se osjeca kao njen zastitnik. Golem razbijac poklekne pred sitnom djevojkom koja ce ga pustiti da bude njen vitez. Klasican primjer Drogo I Daenerius.
Pojasni ovo molim te ..... po tebi ispade da vama osim genetskog materijala ništa više i ne treba jelda?sheilak wrote:nisam ja zafrknuta.ja se samo ne dam zajebavati. a sramezljiva jesam, crvenim se lako, to se ne glumi
cisto dio prirode...koja i sputava
a i horoskopskog znaka
ok, o tvom postu. ramzesse, ti si stariji muskarac, odgojen da razmislja o snazi muskarca i (obligatornoj) krhkosti zene, indoktriniran od malena u matricu odredjenog nacina razmisljanja, zbog utjecaja majke ili oca, nebitno. no to su gluposti. u prirodi ljudskog bica je da bude zastitnik, da stiti, da se brine jer smo dio kolektiva i nesvjesno radimo na njegovom opstanku. no (naucena i prisilna) krhkost zene i spremnost nekih zena da namjerno izazivaju taj zastitnicki osjecaj kod muskaraca ista je ta indoktrinacija kao tvoja, samo s drugog spektra. u zenskoj prirodi nije ni da bude ni krhka niti slaba niti stidna, u zenskoj je prirodi da se bori i da bude snazna, prije svega primjerice zbog donosenja na svijet i brige o potomstvu. dakle, trudnoca, porod i njegovanje potomstva, to ne moze malo krhko, slabo i stidno bice koje prepusta muzijaku da za nju radi stvari. ako to zensko i glumi, vjeruj da je to taktika hvatanja muzijaka, makar i nesvjesna, ucena i prenosena s koljena na koljeno, kao sto u coporu zenke naucene taktike lova prenose generacijama svojih potomaka...
e sad sto su se muskarci osilili i zene i prisiljavaju da budu krotke i stidne i da obaraju pogled i da slusaju i budu submisivne kako bi zadrzali nezasluzeno dobijeni primat, a one to prihvatile kako bi se svidjele i kako bi ih neko uzeo i kako bi nasle svoj smisao u patrijarhatu, slaveci i hvaleci i one i oni takvo ponasanje kao jel zenstveno i pozeljno (a ima takvih zena i evo i ovdje, koje se satrase pokazati, kako su zenstvene, dobre, krotke, kako se ne suprotstavljaju, kako su tolerantne i wife material, cak i forumasima) to je vec druga stvar koji zene vec jako dugo ispravljaju. 1 - jer nije svakoj zeni ni cilj niti glavni domet da ucini muskarca sretnim i da ga zadrzi na svaki nacin. no, na zalost, ima ih jos uvijek.
i molim te, pokusaj razumjeti i zapamtiti, u prirodi zene je da bude i snazna i samostalna, a u prirodi zdravog muskarca, snaznog, sigurnog u sebe je da trazi i da mu se svidja, ne krhka krotka poslusnica, nesklona razmisljanju, 2 - vec snazna zena i da takvu smatra privlacnom.
sve ostalo su devijacije i kompleksi, ono svrsavanje na zenu-majku-kraljicu kao i na dihotomiju kurva-svetica.ali to je vec za psiholosku analizu i evtl psihijatrijski tretman.
Sheila, unaprijed ću se izviniti tebi i ostalima, jer ja nisam pratila Game of Thrones (osim tu i tamo poneki isječak), pa ja ne znam tačno o kakvom se iživljavanju Drogoa nad Daenerys radi, ali pretpostaviću iz tvog komentara da je nešto gadno u pitanju bilo. Stoga ti mogu progledati kroz prste da ostaneš zgrožena time da se Ramo našalio upoređujući taj odnos sa odnosom krotke žene i snažnog muškarca.sheilak wrote:
Meni je zanimljivo kako se na neumjesne šale koje mogu nekoga uvrijediti gleda kao na šale, a kada im odgovoriš onako kako spada onda je to neumjesno i uvreda.sheilak wrote:naravno, euridika, ispricavam se.
mozes li mi, molim te, evtl predloziti jedan od nacina na koji sam mogla replicirati ramzessu na odobravanje (posredno) silovanja „pametnih zena“, uz opasku da to vole? ili da su pametne jer vole to/takvo ponasanje? jer prvobitno je odnos ta dva karaktera u game of thrones poceo i opetovanim i brutalnim
silovanjem protagonistice.
kako bi mu ti srocila odgovor? jer ti si tolerantna zena, kako si i sama rekla, naravno, sigurno puno tolerantnija od mene...
ovo te pitam kao forumasicu, a ne moderaciju btw.
Fudo387 wrote:Ovdje se dosadna cangrizavost i vazda podignuti gard pokusava predstaviti kao neka nadri pamet.
Sad da joj kazes, sve si u pravu, najpametnija si i najljepsa, istog momenta ce zajebano koso podici desnu obrvu i
ispustiti ono....hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm!?
Zejnep wrote:Fudo387 wrote:Ovdje se dosadna cangrizavost i vazda podignuti gard pokusava predstaviti kao neka nadri pamet.
Sad da joj kazes, sve si u pravu, najpametnija si i najljepsa, istog momenta ce zajebano koso podici desnu obrvu i
Naravno da vrijedja, nastasia. I mene je.Nastasia wrote:Meni je zanimljivo kako se na neumjesne šale koje mogu nekoga uvrijediti gleda kao na šale, a kada im odgovoriš onako kako spada onda je to neumjesno i uvreda.sheilak wrote:naravno, euridika, ispricavam se.
mozes li mi, molim te, evtl predloziti jedan od nacina na koji sam mogla replicirati ramzessu na odobravanje (posredno) silovanja „pametnih zena“, uz opasku da to vole? ili da su pametne jer vole to/takvo ponasanje? jer prvobitno je odnos ta dva karaktera u game of thrones poceo i opetovanim i brutalnim
kako bi mu ti srocila odgovor? jer ti si tolerantna zena, kako si i sama rekla, naravno, sigurno puno tolerantnija od mene...
Evo mene kao djevojku koja je prošla nešto kao Dany, do kosti vrijeđa ovaj Ramin komentar
Fudo387 wrote:Ovdje se dosadna cangrizavost i vazda podignuti gard pokusava predstaviti kao neka nadri pamet.
Pa svaku ženu bi trebalo da vrijeđa.sheilak wrote:Naravno da vrijedja, nastasia. I mene je.Nastasia wrote:Meni je zanimljivo kako se na neumjesne šale koje mogu nekoga uvrijediti gleda kao na šale, a kada im odgovoriš onako kako spada onda je to neumjesno i uvreda.sheilak wrote:naravno, euridika, ispricavam se.
Evo mene kao djevojku koja je prošla nešto kao Dany, do kosti vrijeđa ovaj Ramin komentar