Haloo, razumijemo li se?!salihh wrote:moje djete je bilo kod djeda mraza, u firmi u kojoj radim, ali tamo nema politike... ja cijelo vrijeme pisem da meni, a ni mome djetetu ne treba OVAKAV djeda mraz u obdanistu. manimo se mi kurtona i kantona, arzije i svega... nemoj mi te price o julu i +28, znas ti dobro o cemu sam ja govorio... ja sam siguran da je cilj i bio da sve izgleda bijedno i jadno kako bi se izazvalo upravo ovo sto ti sada pises.chuchumbamayumbe wrote:Inace, docek Djeda Mraza se po pravilu desava u julu, kada je +28 i kada je ono pravo suncano.salihh wrote: nije behmen ni kriv ni prav... ovo je, ponovo, pokusaj politickog kapitaliziranja price o djeda mrazu koja je otisla off topic. da su interes bila djeca ne bi se organiziralo onako ad hoc po kisi i hladnoci, ne bi behmen bio "iznendadjen" arzijinom tvrdnjom da ne bi bilo problema da je grad obezbjedio novac da se dodjele paketica organiziraju i u obdanistima... puno stvari ovdje smrdi na dnevnu politiku i na jeftino politiziranje djecom...
moram ponoviti da meni ovakav politicki djeda mraz ne treba, a ne treba ni mome djetetu![]()
![]()
Kako god, gradska se uprava koliko-toliko potrudila, a Kurton je uradio nista, jos su popljuvali sve to na Kurtonalnoj TV.
A sada lafo Arzija nudila obdanista?! Aaaaa!!! Kakva shuplja, pa ne mogu da vjerujem.
Ko o cemu, kurva o postenju, sto bi rek'o nas narod.
Tvom djetetu ne treba Djeda Mraz (kakav god da je, i ja to postujem), ali mojoj djeci treba i zasto im to ukidati i na osnovu cega?!
Vec sam rekao, ako ne zelis Djeda Mraza, neka se fino teta igra sa svom djecom ciji roditelji ne zele DM-a, a djeca ciji roditelji hoce DM-a neka imaju priredbu.
To je jednom godisnje! Koliko puta ih godisnje odvoje jedne od drugih na konto vjeronauke?!
Nije u bosnjackoj tradiciji?! Moja djeca nisu Bosnjaci. Pa jesu li obdanista bosnjacka?! Sta je slijedece sto se ukida jer nije po tradiciji?!
Jedva cekam da vidim sta ce slijedece da stave na repertoar!
garantujem ti da je djeda mraz u obdanistima i ove godine bio samo da je cilj "otaca" bio djeda mraz i djeca... ali ne, cilj je bio kakiti po kantonu, po arziji i raspaljivati raju i produbljivati jazove...
ponavljam ti, djeda mraz na silu mome djetetu u obdanistu paketic uruciti nece... ima brate jos mjesta za paketic bez smrada politike... da li se razumijemo ili nam ni to nije cilj?
Uzme teta ili ti dijete, sklonite ga od Djeda Mraza i kraj price.
Niko nije ni prozivao ni Behmena ni SDP, ni crvene, ni skojevce, ni boljsevike niti bilo koga dok nije Arziji&MM palo na pamet da Djeda Mraz nije dio bosnjacke tradicije.
I, ko je prvi poceo pricu o Djeda Mrazu?! Kada je pocela ta prica, mozes li se sjetiti?! Jesu li komunjare pocele tu pricu, ili su to bili Arzija&MM
Sto je to mogao DM prije nekoliko godina, a ima 2-3 godine ne moze vise?!
Nije bilo politike ni ovdje, dok Arzija&MM od Djeda Mraza nisu napravili politicko pitanje!
Ne, trebalo se usutiti i klepiti usima, eto, da od toga ne bi ispalo politicko pitanje, jel tako!?
Izvinjavam se sto spomenuh crvene, necu vise nikada, casna pionirska!