Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
chuchumbamayumbe

#1176 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by chuchumbamayumbe »

salihh wrote:
chuchumbamayumbe wrote:
salihh wrote: nije behmen ni kriv ni prav... ovo je, ponovo, pokusaj politickog kapitaliziranja price o djeda mrazu koja je otisla off topic. da su interes bila djeca ne bi se organiziralo onako ad hoc po kisi i hladnoci, ne bi behmen bio "iznendadjen" arzijinom tvrdnjom da ne bi bilo problema da je grad obezbjedio novac da se dodjele paketica organiziraju i u obdanistima... puno stvari ovdje smrdi na dnevnu politiku i na jeftino politiziranje djecom...
moram ponoviti da meni ovakav politicki djeda mraz ne treba, a ne treba ni mome djetetu
Inace, docek Djeda Mraza se po pravilu desava u julu, kada je +28 i kada je ono pravo suncano. 8-) :D
Kako god, gradska se uprava koliko-toliko potrudila, a Kurton je uradio nista, jos su popljuvali sve to na Kurtonalnoj TV.
A sada lafo Arzija nudila obdanista?! Aaaaa!!! Kakva shuplja, pa ne mogu da vjerujem.
Ko o cemu, kurva o postenju, sto bi rek'o nas narod.
Tvom djetetu ne treba Djeda Mraz (kakav god da je, i ja to postujem), ali mojoj djeci treba i zasto im to ukidati i na osnovu cega?!
Vec sam rekao, ako ne zelis Djeda Mraza, neka se fino teta igra sa svom djecom ciji roditelji ne zele DM-a, a djeca ciji roditelji hoce DM-a neka imaju priredbu.
To je jednom godisnje! Koliko puta ih godisnje odvoje jedne od drugih na konto vjeronauke?!
Nije u bosnjackoj tradiciji?! Moja djeca nisu Bosnjaci. Pa jesu li obdanista bosnjacka?! Sta je slijedece sto se ukida jer nije po tradiciji?!
Jedva cekam da vidim sta ce slijedece da stave na repertoar!
moje djete je bilo kod djeda mraza, u firmi u kojoj radim, ali tamo nema politike... ja cijelo vrijeme pisem da meni, a ni mome djetetu ne treba OVAKAV djeda mraz u obdanistu. manimo se mi kurtona i kantona, arzije i svega... nemoj mi te price o julu i +28, znas ti dobro o cemu sam ja govorio... ja sam siguran da je cilj i bio da sve izgleda bijedno i jadno kako bi se izazvalo upravo ovo sto ti sada pises.
garantujem ti da je djeda mraz u obdanistima i ove godine bio samo da je cilj "otaca" bio djeda mraz i djeca... ali ne, cilj je bio kakiti po kantonu, po arziji i raspaljivati raju i produbljivati jazove...
ponavljam ti, djeda mraz na silu mome djetetu u obdanistu paketic uruciti nece... ima brate jos mjesta za paketic bez smrada politike... da li se razumijemo ili nam ni to nije cilj?
Haloo, razumijemo li se?!
Uzme teta ili ti dijete, sklonite ga od Djeda Mraza i kraj price.
Niko nije ni prozivao ni Behmena ni SDP, ni crvene, ni skojevce, ni boljsevike niti bilo koga dok nije Arziji&MM palo na pamet da Djeda Mraz nije dio bosnjacke tradicije.
I, ko je prvi poceo pricu o Djeda Mrazu?! Kada je pocela ta prica, mozes li se sjetiti?! Jesu li komunjare pocele tu pricu, ili su to bili Arzija&MM
Sto je to mogao DM prije nekoliko godina, a ima 2-3 godine ne moze vise?!
Nije bilo politike ni ovdje, dok Arzija&MM od Djeda Mraza nisu napravili politicko pitanje!
Ne, trebalo se usutiti i klepiti usima, eto, da od toga ne bi ispalo politicko pitanje, jel tako!?
Izvinjavam se sto spomenuh crvene, necu vise nikada, casna pionirska! 8-) :D
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#1177 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by KatarinaKosaca »

Treba vam više dovesti tog Deda Mraza ako hoćete svaki dan u vrtić, ali valjda ćete jednom naučiti poštovati i da ima roditelja koji svoju djecu neće tamo i to uvažiti.
Control panel

#1178 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by Control panel »

jao ove mi je katarine pun k.... stalno joj nesto ne valja. mi mjesec dana molimo pisemo arziji da organizujemo dolazak djeda mraza i podijeli paketice. paketice koje bi mi roditelji platili. paketice koje bi u redu i u toplom DM podijelio. ali ne njoj smeta sve sto nije u duhu islama. i onda kada se NG primakla na samo nekoliko dana onaj odvratni Behmen je odlucio da usreci djecu. odlucio da u kratkom roku sve organizuje. odlucio da angazuje odvratnog DM sa smrdljivom bradom i miriosom slanine i piva podijeli besplatne paketice djeci koja su po ovoj hladnoci i uz prijetnju da dobiju svinjsku gripu izasla da iste prime. naravno da samo onaj odvratni behmen zna kako je obeznijediop te besplatne paketice. i naravno da nije moglo biti paketica za svu djecu grada. mozda je i sreca da podjela nije bila jucer kada je bilo ono lijepo vrijeme i jos jednom kazem sreca da je bilo lose vrijeme jer bilo bi mnogo vise uplakane djece.
nikad ove sitne duse nece shvatiti znacenje DM. nikad arzija i njoj slicni nece shvatiti da DM nije bozic bata, nije sveti nikola i nema veze sa bilo kojom religijom ili vjerom. on je jednostavno jos jedna od rijetkih spona koja nas spaja. a mozda je to njegova greska, sve treba unistiti sto nas spaja.
arzije, katarine, latentnicinik,domovinabih,... i slicni hoce nas u torove. ovi sa ''isrkivljenim'' misljenjima, mi stariji cemo izumrijeti, a nasu djecu treba odgajati u duhu da mi nismo svi isti, da ono sto je drugacije nije nase i nije dobro, da oni drugi...
na dobrom su putu.

e moj behmene sto ti je ovo trebalo da ono jedno dijete ostane bez poklona. nedo bog jos ako je bosnjacko dijete. nece te nista oprati od islamofobije.
Control panel

#1179 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by Control panel »

KatarinaKosaca wrote:Treba vam više dovesti tog Deda Mraza ako hoćete svaki dan u vrtić, ali valjda ćete jednom naučiti poštovati i da ima roditelja koji svoju djecu neće tamo i to uvažiti.
katarina imas li ti dijete u vrticu. ako nemas razguli sa ove teme jer nisi kompetentna da o ovoj temi razgovaras. pusti nas roditelje da ''uzivamo'' u nasoj muci.
salihh

#1180 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by salihh »

chuchumbamayumbe wrote:...
Niko nije ni prozivao ni Behmena ni SDP, ni crvene, ni skojevce, ni boljsevike niti bilo koga dok nije Arziji&MM palo na pamet da Djeda Mraz nije dio bosnjacke tradicije.
I, ko je prvi poceo pricu o Djeda Mrazu?! Kada je pocela ta prica, mozes li se sjetiti?! Jesu li komunjare pocele tu pricu, ili su to bili Arzija&MM
Nije bilo politike ni ovdje, dok Arzija&MM od Djeda Mraza nisu napravili politicko pitanje!
Ne, trebalo se usutiti i klepiti usima, eto, da od toga ne bi ispalo politicko pitanje, jel tako!?
ma spominji ti crvene, ocigledno je da je tema primarno politicka... ja samo zelim reci da je ova stvar odavno otisla off topic... ocigledno je da je arzija vaznija od djeda mraza, a ja zelim reci da se je ovo pitanje moglo davno rijesiti da je samo djed mraz u pitanju, ali ocigledno nije...
toliko od mene
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1181 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by Chmoljo »

KatarinaKosaca wrote:Treba vam više dovesti tog Deda Mraza ako hoćete svaki dan u vrtić, ali valjda ćete jednom naučiti poštovati i da ima roditelja koji svoju djecu neće tamo i to uvažiti.
:-) ovo se zove zamjena teza :mrgreen:
KatarinaKosaca

#1182 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by KatarinaKosaca »

Control panel wrote:jao ove mi je katarine pun k
nista oprati od islamofobije.
1. Zašto si tako vulgaran?
2. Ja uopće nisam muslimanka. :roll:
chuchumbamayumbe

#1183 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Pa sto ne pustite da ga dovedemo, zar je to toliko problematicno.
Nismo mi oni koji ne postujemo.
Uvazavam one koji svoju djecu nece tamo, teta fino za rukicu i u sobicu, kockice, pjesmice, dok ne prodje DM i paketici i kraj price.
Eto. U cemu je problem, ali zaista?!
Daj mi objasni, kada vec toliko zdusno pises komentare na ovoj temi, i ti i salih.
KatarinaKosaca

#1184 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by KatarinaKosaca »

Control panel wrote:
katarina imas li ti dijete u vrticu. ako nemas razguli sa ove teme jer nisi kompetentna da o ovoj temi razgovaras. pusti nas roditelje da ''uzivamo'' u nasoj muci.
Koga ti tjeraš i gdje? Imam djete, nisam ga vodila na Deda Mraza.
valterbranisarajevo

#1185 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by valterbranisarajevo »

Ovo do sada nisam napisao ali evo da znate...

Prije nekoliko dana članovi Vijeća roditelja su zvanično postavili Arziji pitanje hoće li Djed Mraz doći u vrtiće. Ona im je odgovorila: Ne-jer ga nema u planu i programu rada(koji ona sama piše), a da njezinu odluku može promijeniti samo zakonodavno-pravna komisija Kantona. Tako da sam ja odmah bio svjestan da Deda Mraz i ove godine neće posjetiti vrtiće. Pretpostavljam da je ovo znao i Behmen-zato vjerovatno i nije pokušavao da se dogovori sa njom (sa tom osobom se ništa ne može dogovoriti), ali i Mehmendić i Kešo koji su onim svojim pismima i upitima samo „mazali“ oči narodu. Nisam ovo želio pisati jer sam imao nadu da će se neko čudo desiti, ali sada je sve očigledno gotovo...

A da samo znate šta radi članovima vijeća roditelja: prijeti tužbama za klevetu, vrijeđa, podmeće glasačke listiće za članove Upravnog odobra sa kandidatima koji ne ispunjavaju uslove (njezinim ljudima koji bi joj trebali produžiti mandat)...užas...
Control panel

#1186 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by Control panel »

KatarinaKosaca wrote:
Control panel wrote:jao ove mi je katarine pun k
nista oprati od islamofobije.
1. Zašto si tako vulgaran?
2. Ja uopće nisam muslimanka. :roll:
ako malo pazljivije procitas nesto se odnosi na arziju. a ponovo ti postvaljam pitanje ako nisi roditelj razguli ne zacatavaj nam temu da nam je ne zatvore.
politike i suplje se ostavi na ovoj temi. a stranku koju ne volis napadaj tamo gdje si vise nego aktivna.
KatarinaKosaca

#1187 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by KatarinaKosaca »

chuchumbamayumbe wrote:
Uvazavam one koji svoju djecu nece tamo, teta fino za rukicu i u sobicu, kockice, pjesmice, dok ne prodje DM i paketici i kraj price.
Daj mi objasni, kada vec toliko zdusno pises komentare na ovoj temi, i ti i salih.
Slažem se . Što se mene tiče, tako bi bilo, moje bi dijete bilo tamo u drugoj sobi, jer ja ne bih voljela da kao neki veliki mješanac čuje kako netko vrijeđe muslimane, tako da bi bilo u sobi sa kockicama. MOj izbor za koji želim da se uvažii jednako, kako histerično tražite da se nečiji drugi uvaži.
chuchumbamayumbe

#1188 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

salihh wrote:
chuchumbamayumbe wrote:...
ma spominji ti crvene, ocigledno je da je tema primarno politicka... ja samo zelim reci da je ova stvar odavno otisla off topic... ocigledno je da je arzija vaznija od djeda mraza, a ja zelim reci da se je ovo pitanje moglo davno rijesiti da je samo djed mraz u pitanju, ali ocigledno nije...
toliko od mene
Slazem se sa tobom.
I opet pitam, zasto se stvar nije rijesila nego se dozvolilo da se ispolitizira?!
Zasto nije dozvoljeno, uprkos brojnim apleima roditelja koji su htjeli da njihova djeca imaju priredbu, zasto im nije dozvoljeno.
prosle godine je bilo krsenje necije tradicije, ove godine svinjska gripa, sta li ce biti iduce godine.
I da, ocigledno je da je Arzija preca i od djece i od roditelja, i od Djeda Mraza, nazalost.
Ali, izgleda da bi mi trebali sutiti da se to ne bi isplitiziralo, i sve bi bilo OK.
Nema DM-a, nema politike, ....
taxi_driver

#1189 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by taxi_driver »

KatarinaKosaca wrote:
Control panel wrote:
Koga ti tjeraš i gdje? Imam djete, nisam ga vodila na Deda Mraza.

Ali jesi garant na djeda Bozicnjaka.Ista ste vi fela.Djed mraz vam je trn u oku.
KadSeMrtviProbudimo

#1190 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by KadSeMrtviProbudimo »

A ima roditelja koji hoće...pa šta ćemo sad? Možda provjerenu varijantu "Dva vrtića pod jednim krovom" :(
Margita81

#1191 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by Margita81 »

Ne ona je zabrinuta da DM ne uvrijedi muslimane i njihovu djecu. hahahaha jao majko moja :lol:
chuchumbamayumbe

#1192 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

KatarinaKosaca wrote:
chuchumbamayumbe wrote:
Slažem se . Što se mene tiče, tako bi bilo, moje bi dijete bilo tamo u drugoj sobi, jer ja ne bih voljela da kao neki veliki mješanac čuje kako netko vrijeđe muslimane, tako da bi bilo u sobi sa kockicama. MOj izbor za koji želim da se uvažii jednako, kako histerično tražite da se nečiji drugi uvaži.
Izvini, ne razumjeh te bas najbolje ovo podvuceno, mozes li mi pojasniti?!
Jesi li htjela reci da DM ustvari vrijedja muslimane? Ili nesto drugo?
Izvini jos jednom.
KatarinaKosaca

#1193 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by KatarinaKosaca »

Margita81 wrote:Ne ona je zabrinuta da DM ne uvrijedi muslimane i njihovu djecu. hahahaha jao majko moja :lol:
Ne, Deda Mraz neće, njegove pristalice hoće, kao što su ovdje najavljivali najezdu agrsivnih vehabija danas. Ja svoje dijete ne strašim vehabijama, nego učim da su ljudi koji imaju svoje ideje i oblaće se u skladu sa tim. Ovo je ujedno i odgovor za chumba
salihh

#1194 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by salihh »

valterbranisarajevo wrote:Ovo do sada nisam napisao ali evo da znate...

Prije nekoliko dana članovi Vijeća roditelja su zvanično postavili Arziji pitanje hoće li Djed Mraz doći u vrtiće. Ona im je odgovorila: Ne-jer ga nema u planu i programu rada(koji ona sama piše), a da njezinu odluku može promijeniti samo zakonodavno-pravna komisija Kantona. Tako da sam ja odmah bio svjestan da Deda Mraz i ove godine neće posjetiti vrtiće. Pretpostavljam da je ovo znao i Behmen-zato vjerovatno i nije pokušavao da se dogovori sa njom (sa tom osobom se ništa ne može dogovoriti), ali i Mehmendić i Kešo koji su onim svojim pismima i upitima samo „mazali“ oči narodu. Nisam ovo želio pisati jer sam imao nadu da će se neko čudo desiti, ali sada je sve očigledno gotovo...

A da samo znate šta radi članovima vijeća roditelja: prijeti tužbama za klevetu, vrijeđa, podmeće glasačke listiće za članove Upravnog odobra sa kandidatima koji ne ispunjavaju uslove (njezinim ljudima koji bi joj trebali produžiti mandat)...užas...
valter, to je dobar put da se nesto uradi, ali ocigledno ne nekoliko dana prije nove godine. ako se zeli nesto promjeniti po ovom pitanju aktivnosti treba povesti onda kada se pravi program, ili na vrijeme organizirati manifestacije ili obezbjediti novac za ovo u zabavistima. meni licno nije u interesu da dajem pare za dm u obdanistu jer vec placam paketic i predstavu u firmi...
arziji djed mraz nije prioritet, i to je legitimno, jer nije prioritet ni dobrom dijelu roditelja, meni npr, kao i mojim prijateljima. mislim da ce vecina djece koja dolaze u obdanista imati priliku vidjeti djeda mraza u firmama u kojima rade roditelji. valjda je i to jedan od razloga zasto to i nije od primarne vaznosti za obdanista, ponovo legitimno, ali ja uopce ne mislim da djeda mraza treba protjerati iz obdanista, dapace... ipak, cijela se prica do sada trebala rijesiti na neki fin nacin, ali ovo politiziranje zaista nema smisla.
Control panel

#1195 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by Control panel »

KatarinaKosaca wrote:
chuchumbamayumbe wrote:
kada moje dijete sjedi u cosku cijele godine jer ne ide na vjeronauku koja je ''demokratski'' uvedena, valjda moze i tvoje dijete jednom u godini sat vremena da se osjeca kao moje dijete. i da ne slusa kako mi vrijedjamo muslimane. jao kako sam pop....., ja bosnjak da vrijedjam muslimane. bas si bezobrazna. iz tebe samo zloba isijava prema svemu sto lici na one koje ne volis, a ti znas koji su to :wink:

napisah na ovoj temi vec jednom.
Control panel wrote:najpogrdnije rijeci i najvece uvrede prema drugim forumasima na ovom forumu sam procitao od ljudi koji su nazovi vjernici i koji se zalazu za vjeronauku, koji brane IZ, koji se ne mogu pomiriti sa cinjenicom da neko razmislja na drugi nacin od njih.
KatarinaKosaca

#1196 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by KatarinaKosaca »

Ne znam koje ja to volim. Ti si napisao da si najveće uvrede doživio od vjernika, ja kao ateista sam najveće uvrede ovdje pročitala upravo od ateista prema vjernicima. Niti moje dijete ne ide na vjeronatuku i meni to ne smeta, niti ćašak niti išta. I nema problema da sjedi negdje dok drugi idu kod Deda Mraza. Meni to uopće nije problem. Ne mislim da je i njemu. Bitno mu je da dobije auto, nije mu bitno ko ga je donio :D
zaratustra

#1197 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by zaratustra »

Slažem se i suosjećam sa revoltom roditelja čija djeca idu u obdaništa a kojima je teta Arzija na totalitaran način uskratila mogućnost da im Djeda Mraz podijeli paketiće u istim. Niko nema pravo da to radi, a Arzija je i ove godine uspjela pojesti vlastito g...o.

Međutim, ako nije problem, ja bih volio da mi se pojasni par stvari:

- Znam da nemaju svi, ali isto tako ne mogu da vjerujem da nijedan od roditelja nije imao mogućnost organizovane podjele novogodišnjih paketića u firmi u kojoj radi. Tim više što većina djece imaju dva roditelja, što potencijalno znači dvije različite firme.
Btw moja djeca su imala tu sreću, dakle i paketiće i Djeda Mraza u firmi u kojoj radim.

- Gledao sam prilog na Hayatu i na FTV. Dvije tako iste a tako različite priče?

- Gradonačelnik grada Sarajeva, na prvi pogled pravi dobar potez i čini mogućim djeci najnormalniju stvar koju im je teta Arzija napravila nemogućom misijom. I bez obzira na haos prilikom podjele paketića (mislim da nije on niti iko iz Uprave kriv, već je to problem našeg mentaliteta) sve bi to izgledalo i bilo lijepo da nije slijedeće činjenice. Alija Behmen je gradonačelnik svih građana grada Sarajeva, pa samim tim i sve djece grada Sarajeva. Šta je sa ostalom djecom u Sarajevu?

- Koliko god pokušavali Djeda Mraza učiniti apolitičnom personom, on jadnik u ovakvoj Bosni i Hercegovini to ne može biti, ne zato što on ne želi tako već zbog toga što mu mi to nedamo. Što bi reko doktor Arsla nije sve u paketićima ima nešto i u kesicama.

Ako iko bude imao želju da se zakači za moj post molim da ima u vidu da u njemu zaista nema nikakve zle namjere, želio bih samo da se o svim stvarima raspravlja hladne glave.

P.S. Od iduće godine pokrećem sezonski biznis. Kvalitetan kulturno-zabavni program, kvalitetne paketiće, mnogo Djeda Mrazeva uz poštivanje ravnopravnosti polova :-D i to ću vam masno naplatiti.
jedna tamo

#1198 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by jedna tamo »

P.P.S ja se prva prijavljujem za pomoćnicu deda mraza :mrgreen:
taxi_driver

#1199 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by taxi_driver »

KatarinaKosaca wrote:
Margita81 wrote:Ne ona je zabrinuta da DM ne uvrijedi muslimane i njihovu djecu. hahahaha jao majko moja :lol:
Ne, Deda Mraz neće, njegove pristalice hoće, kao što su ovdje najavljivali najezdu agrsivnih vehabija danas. Ja svoje dijete ne strašim vehabijama, nego učim da su ljudi koji imaju svoje ideje i oblaće se u skladu sa tim. Ovo je ujedno i odgovor za chumba
meni nisi odgovorila.Je li ti djete dobilo paketic od sv. Nikole ili djeda Bozicnjaka?
KatarinaKosaca

#1200 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by KatarinaKosaca »

taxi_driver wrote:
KatarinaKosaca wrote:
meni nisi odgovorila.Je li ti djete dobilo paketic od sv. Nikole ili djeda Bozicnjaka?
Ne. Moje dijete odgajam kao ateistu. Kada bude veliki neka se odluči. Moj izbor. a nisam ti odgovorila, jer si vidio opomenu i namjerno me uvlačiš u off. Hinjski, podmuklo, jadno. Ovdje nije bitno moje dijete.
Post Reply