Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

#1176 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Latina »

revolver amidza wrote:

sheilak , islamski odn muslimanski svijet ne postoji!
to je fikcija,paradigma nečega što bi kao trebalo biti a zapravo nije,.jedan pojas od atlantika do filipina,.manje-više kompaktan jedino u smislu da se okreću svi u molitvama kibli-i tu je kraj sličnostima.
to je onaj muslimanski svijet koji se već godinama masakrira u raznim bombaškim napadima po iraku,i nerijetko su i same džamije i vjernici u njima žrtve,ima i pakistan sličnih problema,zaljevski arapi iz dna duše mrze irance i svi rađe danas nego sutra stali na stranu izraela da ih napadne,.turci ne vole arape,arapi mrze turke,.arapi sirijci mrze arape saudijce,.egipćani libijce,.svi se zajedno kunu u palestinu ali kad već ne mogu i ne smiju da se pokefaju sa izraelom,pa hajde da onda te zaljevske zemlje koje zajme lovu amerima da ih vade iz ekonomske krize,što ti isti ne postave ultimatum amerima-natjerajte izrael da prestane sa napadima ili nema love-nigdje ni jednog,.sam egipat ne da pomoć gazi-ne da jer je 3 puta ratovao sa izraelom i sva 3 puta bio namlaćen do nogu,.tako i sirija i jordan,..pun klinac islamskih klerika , pa i ovdje u bosni zna da tupi zapad ovo-izrael ono,.nikad da se svi sastanu rade na tome da muslimani jedni druge prestanu masakrirati po pijacama i džamijama mezopotamije,.to se kao ne događa?
sami palestinci su lani pobili svojih ljudi u obračunima za vlast,.fatah i hamas,.toliko su vatreni da se među sobom kolju,a ovih dana nisu ni par izraelsih vojnika ubili,..
dakle neće se ujediniti ono čega nema.
Upravo tako. Neki dan sam pokusala razgovarati sa nekim Egipcanima poznanicima na ovu temu. Nista nisu rekli, jednostavno ih ne-zanima. Ali hajde ti objasni Bosancima muslimanima da je svugdje na svijetu nacija ispred vjere, a ko kaze da nije - laze. Njima je Bugari rekao da je vjera ispred nacije i to je to.

Znas ko razumije Palestince - onaj ko je prosao muku ( Bosanac, Afganistanac, Iracanin ). Ostalima je vaznije prebrojavati krvna zrnca jedni drugima. Ma fuj.
omar little

#1177 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by omar little »

ostro i na prvu wrote:
KemooSA wrote:
komi wrote:evo sad sam razgovarao s curom koja je samo po djedu židovka...

hamas je prvi počeo... točka... kraj razgovora na tu temu :run:

:? :cry:
A sta kaze?
Kako je to Hamas prvi poceo?
slao falafel i humus kojem je prosao rok trajanja
mozes li ti prokomentirati taktiku ubijanja sto palestinaca za jednog izraelca? do sada je poginulo cetiri izraelca i preko pet stotina palestinaca. mozes li (zapravo mozes ali da li bi) mi objasniti logiku i razloge toleriranja i podrzavanja takve disproporcije (da ne kvalificiram ovo nekako drugacije)?
madner

#1178 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by madner »

Latina wrote:
madner wrote:Haj mi samo reci koja je razlika izmedju lesa spaljenog bijelim fosforom i lesa spaljenog termobarskom eksplozijom :roll:
Ne bih znala, ne spada mi u uzu specijalnost.
Kako onda znas sta vidis na videu?
Latina wrote:
Bijeli fosfor se slabo koristi zato sto nije previse efektivan, ljudi su izmislili puno gore stvari da ubijaju druge. :roll:
Znaci ako imas dovoljno jak otrov/oruzje za mass upotrebu, pod odredjenim uslovima ga mozes koristiti ?
Glupost, kad imas dovoljno jako konvencijalno naoruzanje ne moras koristiti hemijsko. To sto se ljudi hvataju gluposti da bi napadali i demonizirali Izreal je samo izraz njihovih stavova.
Ona obicna avionska bomba je 100x gora.
Latina wrote:
Ne vidim zasto se ocito koristi kao oruzje. Meni izgleda kao da polazu dimnu zavjesu za napredovanje pjesadije.
I opet, ni Izreal ni USA nisu potpisali taj protokol.

Ali i da jesu, ovo sto rade bi bilo dozvoljeno.
Samo sto ta dimna zavjesa u dodiru sa kiseonikom postaje Fosfor pentoksid i gori/pali sve sto joj se nadje na putu, ukljucujuci ljudsku kozu, disajne organe, a ako se ingestira dovodi do ostecenja jetre i bubrega. Zeznuta neka dimna zavjesa. Imas li nesto konstruktivno dodati i u vezi sa osiromasenim uranijumom ? Lako je majku mu kad tebe ne boli, zar ne ?
Pa zato se zove dimna zavjesa, kako napraviti istu i postaviti je inace?
Ameri koriste osiromaseni uran u njihovim tenkovima kao oklop i municiju za tenkove i jurisne avione. Uglavnom zato sto je tezak, pa je moguce postici vecu zastitu tenka ili bolji pentrator za municiju.
Latina wrote: Identican argument koriste/su koristili oni koji su silovali na hiljade zena, klali, rusili, palili, ubijali civile u podzemnim zeljeznicama, izraelskim autobusima i ulicama. Niko od njih nije potpisao medjunarodni sporazum da to nece ciniti, a svi su po njihovom misljenju imali jake razloge za to. A tebi ( na drugim temama ) smetaju cetnici i homoseksualci zar ne ? Kad bi bilo stani-pani sutra bih prije pala u ruke cetniku nego nekom slicnom tebi. S cetnikom bi barem postojala nada. Takvi kao ti ocigledno vjeruju samo i iskljucivo u silu/nadmoc nad nekim ko je slabiji. Izgledas mi kao neko koga su puno tukli kad je bio mali.
Ne zachatavaj temu.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1179 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Truba »

Šeha wrote:
komi wrote:evo sad sam razgovarao s curom koja je samo po djedu židovka...

hamas je prvi počeo... točka... kraj razgovora na tu temu :run:

:? :cry:
Pozovi je na forum... da je banujemo :)
neće da komunicira s muslimanima :mrgreen: :lol: :lol: :lol:

ne fakat me interesira mišljenje židova koji nemaju nikakve direktne veze s izraelom...

može li iko biti imun na one mrtve bebe i djecu

s druge strane kad sam vidio pogođenu kuću nekog židova by hamas

pomislih... brate siromašan neki židov kuća mu je sva u odronu... a i kontam da je zemlja u dometu raketa sigurno jeftinija od zemlje izvan dometa raketa :?
neki ne baš bogat čovjek...
a i vojnicima bi sigurno draže bilo da su kući s trebama i obiteeljima za novu godinu neku u tenkovima :cry:

sve u svemu viša politika...

OBAMA mudro šuti koliko čujem :D

mada ne znam koliko je mudro šutjeti :cry: :cry: :cry:
KemooSA

#1180 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by KemooSA »

ObmANA ce na kraju da uleti i smiri situaciju i tako da stekne popularnost u islamskom svijetu kao spasilac i mirotvorac a do tad ce da hladi jaja na Havajima...
KemooSA

#1181 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by KemooSA »

ostro i na prvu wrote:naravno da cu ,
@ omar little , izrael je usao u rat protiv hamasa i on mu je cilj.
mislim da si vidio kako izgleda gaza i kakva je gradnja i gustina objekata.
hamas je izmedju ostalog granate i lansere postavljo izmedju privatnih naseljenim civilima kuca i sa tih mjesta gadjao izrael.
izrael je upozorio stanovnistvo uzimanjem kontrole nad tv,radio stanicama,bacanjem letaka da ce biti napad i da se ljudi sklone .
nazalost poginuli su i neduzni ljudi,djeca !
Recimo i zamislimo da je obratna situacija,bi li isto razmisljao i sta bi onda rekao?
Probaj se nekako staviti u kozu palestinca u Gazi,da ti otmu zemlju,da te mrcvare 60 godina,da nemas hranu,struju,da si se rodio i odrastao u ratu a vjerovatno ces i umrijeti,kako bi onda razmisljao?
harač

#1182 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by harač »

Hamas je sastavljen iz glupih, korumpiranih i nepismenih kretena koji se kriju iza naroda (poznato?) i onda prijete kako će oni ko nekoga "uništiti" i sl. Izrael je sada prelomio i odlučio voditi rat dok ih nepobije sve do zadnjeg. I to je najbolje za Palestinski narod koji je toliko propatio radi debilnih "vođa", između ostalog. Iako se ne slažem sa mnogim radnjama A. Izetbegovića ipak se slažem da je "nepravedni mir" sto puta bolji od rata bilo koje vrste
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

#1183 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Latina »

hamas je izmedju ostalog granate i lansere postavljo izmedju privatnih kuca naseljenim civilima i sa tih mjesta gadjao izrael.
izrael je upozorio stanovnistvo uzimanjem kontrole nad tv,radio stanicama,bacanjem letaka da ce biti napad i da se ljudi sklone .
Ovdje neko ne govori istinu. Ili ti, ili on :

http://www.todayszaman.com/tz-web/detay ... &bolum=109

Richard Falk is a professor emeritus of international law and practice at Princeton University and the UN's special rapporteur on the occupied Palestinian territories.
JThomas

#1184 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by JThomas »

sva oružja nekako manje bole kad ih bacaju na nekoga drugog.

ili narodnim jezikom - lako je tuđim kur*em gloginje mlatiti.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1185 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Chmoljo »

ostro i na prvu wrote: upoznat sam sa dugogodisnjem stradanjem palestinaca,otetom i naseljenim teritorijama , uskracenim djetinstvima i odrastanjem uz dzipove vojske pored tvoje kuce dok se tvoji vrsnjaci na 20 km igraju u parkovima,idu u kina ...
to mora prestati jer meni ne moze biti dobro ako je mom komsiji lose .
palestinci imaju istorijsko pravo na ovo parce zemlje i bicu sretan kada se to dogodi.
na hamasu je da se odluci sta hoce jer sta je bilo prije nece se ponoviti ,to izrael neze dozvoliti.
izrael je partner za pregovore i bolju buducnost oba naroda htjeli oni to ili ne.
zašto onda ubiše onog čiku Rabina (jel se tako zvao)? ovo je pitanje, ne nadmeno komentarisanje.
giordania

#1186 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by giordania »

hamas je izmedju ostalog granate i lansere postavljo izmedju privatnih kuca naseljenim civilima i sa tih mjesta gadjao izrael.
Mozes li mi reci,kad vec spominjes letke,sta je pisalo na istima?
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1187 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Chmoljo »

ostro i na prvu wrote:
Chmoljo wrote: zašto onda ubiše onog čiku Rabina (jel se tako zvao)? ovo je pitanje, ne nadmeno komentarisanje.
ubili su ga extremisti(igal amir) koji su bili protih mirovnihg pregovora i vracanja teritorija .
a kako to da nije bilo nikoga poslije njega koji bi toliko približio stavove Palestinaca i Izraela? zar nije niko stajao iza Rabina u tim pregovorima, jer koliko se sjećam bili su na pragu kvalitetnog sporazuma?
_veleposlanik

#1188 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by _veleposlanik »

ostro i na prvu wrote:
KemooSA wrote:
hamas je izmedju ostalog granate i lansere postavljo izmedju privatnih naseljenim civilima kuca i sa tih mjesta gadjao izrael.
Recimo i zamislimo da je obratna situacija,bi li isto razmisljao i sta bi onda rekao?
Probaj se nekako staviti u kozu palestinca u Gazi,da ti otmu zemlju,da te mrcvare 60 godina,da nemas hranu,struju,da si se rodio i odrastao u ratu a vjerovatno ces i umrijeti,kako bi onda razmisljao?
upoznat sam sa dugogodisnjem stradanjem palestinaca,otetom i naseljenim teritorijama , uskracenim djetinstvima i odrastanjem uz dzipove vojske pored tvoje kuce dok se tvoji vrsnjaci na 20 km igraju u parkovima,idu u kina ...
to mora prestati jer meni ne moze biti dobro ako je mom komsiji lose .
palestinci imaju istorijsko pravo na ovo parce zemlje i bicu sretan kada se to dogodi.
na hamasu je da se odluci sta hoce jer sta je bilo prije nece se ponoviti ,to izrael neze dozvoliti.
izrael je partner za pregovore i bolju buducnost oba naroda htjeli oni to ili ne.
da prostite cijenjeni citatelji, jebem ja to historijsko pravo! sto neko rece, kod nas treba da se usele Iliri i traze svoje historijsko pravo...

historija se pise sada, ishod od ovog sukoba ce preci u historiju. ali, meni ovo dodje kao da gledam jedan nevjerovatan okrutni film, gdje zlo dominira pred 6 milijardi ociju koji "ne mogu nista uciniti"...
RIZVA

#1189 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by RIZVA »

Sve međunarodne inicijative na sceni ("jordansko preispitivanje svojih veza sa Izraelom", arapski pozivi na neke hitne sastanke i EU inicijativa za primirje) imaju jedan jedini cilj: davanje Izraelu dovoljno vremena da uradi svoj posao u Gazi. Cijelo to vrijeme palestinski civili krvare, djeca bivaju brutalno ubijena, kompletna zajednica biva uskraćena za hranu i vodu, o nekom normalnom životu da se ne govori.

Do sada u Gazi također ubijen jedan liječnik i sedmoro pomoćnog osoblja. 70 % Gaze je u mraku.

Ljudi od Jordana do Grčke skupili su pomoć za Gazu, ali da li će ta pomoć i stići sada kada je najpotrebnija zavisi od odluke Izraela da otvori ili zatvori ulaze u Gazu.
Izrael nastoji utjecati na podršku svojih građana i preko plasiranja videozapisa na internet na kojima pokazuju "uspješne" akcije svojih vojnika. Najpoznatiji takav video pokazuje uništenje navodnog Hamasovog kamioneta koji je "prevozio rakete". Kasnije se ustanovilo da se radilo o civilima koji su prevlačili boce sa gasom, jer je glavni gasni terminal uništen.
revolver amidza

#1190 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by revolver amidza »

a zna li neko šta je trenutno sa ariel šaronom?
taj lik je čim je počeo da ozbiljno radi na ukljanju židovskih naselja,"iznenada" dobio seriju moždanih udara.
od se o njemu niti šta čuje niti šta priča?
umro nije,..lično mislim da je stavljen u neku vrstu kućnog pritvora na svom imanju.gdje se ima cenzurisan pristup njemu.
madner

#1191 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by madner »

Ariel je malo stariji cova, bivsi komandos, general, ratni zlocinac i provjereni zlikovac.
Jedino takvi imaju dovoljno kreditibiliteta da okrenu stvari, jer inace ih poklopi desnica.
karanana

#1192 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by karanana »

revolver amidza wrote:a zna li neko šta je trenutno sa ariel šaronom?
taj lik je čim je počeo da ozbiljno radi na ukljanju židovskih naselja,"iznenada" dobio seriju moždanih udara.
umro nije,..lično mislim da je stavljen u neku vrstu kućnog pritvora na svom imanju.gdje se ima cenzurisan pristup njemu.
spava. a i mislim da nisi dovoljno upucen u arielova (ne)djela dok ga hvalis jer je uklonio kucu ili dvije.
madner

#1193 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by madner »

karanana wrote:
spava. a i mislim da nisi dovoljno upucen u arielova (ne)djela dok ga hvalis jer je uklonio kucu ili dvije.
Pogledati pod Sabra i Satila
revolver amidza

#1194 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

karanana wrote:
ma jesam,on je njihov heroj ,.bio je upetljan u maskr civila u ratu 68,.komandovao tom zloglasnom "jedinicom",.te general njihove divizije u ratu sa egiptom..vodio invaziju na liban 82,..da,upetljan do kragne u zločinačke poduhvate,zato i jeste heroj,ali upravo zato je jedini on i smio da takvo šta pokrene,ali samo što je krenulo-stalo je.
otkud ti to da hvalim jednog ratnog zločinca koji ima odgovornost za masakre u sabri i shatili?
samo sam htio da vidim ima li kakvih vijesti o njemu
revolver amidza

#1195 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

sabra i shatila je jedan tipičan primjer izraelske pokvarenosti podmuklosti,..opkolili su izbjegličke kampove,već na smrt izgladnjele i nenaoruže,.onda su (koristeći vjerski antagonizam u libanu i građanski rat) pustili kršćansku maronitsku miliciju-falangiste da pobiju sve tamo,što su ovi sa apetitiom i uradili.--tehnički , izraelci nisu pobili palestince,ali su napravili sve servirano da to ovi odrade za njih,..da i šaron je tada komandovao idf-om u libanu.
madner

#1196 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by madner »

revolver amidza wrote:sabra i shatila je jedan tipičan primjer izraelske pokvarenosti podmuklosti,..opkolili su izbjegličke kampove,već na smrt izgladnjele i nenaoruže,.onda su (koristeći vjerski antagonizam u libanu i građanski rat) pustili kršćansku maronitsku miliciju-falangiste da pobiju sve tamo,što su ovi sa apetitiom i uradili.--tehnički , izraelci nisu pobili palestince,ali su napravili sve servirano da to ovi odrade za njih,..da i šaron je tada komandovao idf-om u libanu.
Cijeli napad na Libanon je dokaz prefrganosti te politike.
Razlog za napad jeste sto je PLO tada dosao do tacke da zagovara rijesenje sa dvije drzave. Medjunarodni konzensus je jako jednostavan, Izreal se mora vratiti na granice od 67 i vratiti Jerusalem.
PLO koji zagovara to rijesenje bi imao podrsku MZ i to Izrealu nikako nije odgovaralo.

Uletili su i Libanon, nahuskali jedne protiv druge, slomili kicmu PLO, ubili umjerenu struju i nastavili okupaciju.

Hamas je produkt Izreala, jer njima treba radikalan i neujedinjen palestinski pokret.
Air Ramiz

#1197 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Air Ramiz »

Da li ima ikakvih informacija kako stoji Hamas u Izraelskom napadu, da li im pruzaju jak otpor. Koliko izraelci imaju zrtava? Naravno nema pouzdanih informacija, jer demokratski izrael nije dopustio novinarima da udju u gazu, ali ipak u gazi al dzazira ima reportera, valjda ima nekih alternativnih informacija osim ove izraelske propagande po kojoj imaju jednog poginulog vojnika. Posto je gaza toliko gusto naseljena, bez obzira na svu armadu koju imaju, pjesadija na kraju mora zauzimat zgradu po zgradu, a tu ce lose proc, jer Hamas je u gazi na svom terenu.
madner

#1198 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by madner »

Nema teorije da sad neko objektivno izvjestava, treba sacekat koji mjesec poslje.

Sumnjam da ce uci u naseljena podrucja.
melac

#1199 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by melac »

Ako gledaš povijesno, da li su na tom području ikada živjeli Židovi?
Koliko pratim ove rasprave uvijek se polazi da su Židovi kao došli s Marsa i oteli zemlju Palestincima, koji ovdje od pamtivjeka, i ovi kao agresori.[/quote]

Ako cemo se gadjati trolejbusima, bog je obecao tu zemlju izraelcima? Kao i ekzodus koji je poceo prije 2000godina. Sada mi reci da danasnji stanovnik rusije ili brizanije ima vece pravo na tu zemlju od naroda koji tu zivi mnogo godina.

Ali hajde da ne budemo zaguljeni, podjelit cemo palestinu na dva dijela (UN rekao) i tako nastadose dvije drzave. I opet je Izrael okupirao tu polovinu palestine koja im je ostala. Znaci sada su palestinci na nekih 10% teritorije. Jo da hoce sutra iliri doci nazad u bih da nas sve protjeraju, imaju ljudi pravo.[/quote]

imaju u najmanju ruku ista prava, ali me nervira kada se barata stavovima zlonamjernih ljudi, koji kažu kako su izraelci tu došli niodkud u zauzeli tuđu zemlju. Pa i sam nazivi "Izrael" i "Palestina" su nekad imali isto značenje.
Lincoln-Burrows

#1200 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Lincoln-Burrows »

melac wrote: imaju u najmanju ruku ista prava, ali me nervira kada se barata stavovima zlonamjernih ljudi, koji kažu kako su izraelci tu došli niodkud u zauzeli tuđu zemlju. Pa i sam nazivi "Izrael" i "Palestina" su nekad imali isto značenje.
Za vrijeme Isusa koji je bio židov,
zemlja se zvala Palestina
Locked