ti si sve pobrkao. ovde niko ne trazi youtube strucnjake, vec iskustva onih koji nisu poput tebe vakcinisali svoje dijete. trebao si podjeliti iskustvo a ne glumiti strucnjaka iz oblasti vakcina. ja cu te zamoliti da razmislis malo, i da ne uzimas ono sto ti se servira, sada su mnoge informacije, studije, istrazivanja, iskustva dostupna svima i mozemo se izdvojiti iz krda. vakcinacija odnosno imunizacija je direktni uticaj na sami imunitet djeteta, a to nije bas za salu. i ja i ti znamo da je doktorima cilj da te rijese posljedica bolesti, ali ne i uzroka i ti to danas nazivas modernom medicinom, njima je cilj da vakcinom djeca ne dobiju odredjenu bolest ali za ostalo ih nije briga. cak i kad si vakcinisao svoje dijete receno ti je da to radis na vlastitu odgovornost i da oni sa posljedicama nemaju nista, i onda se zapitamo da li je to tako dobro i sigurno.The Realist wrote:Uhvati se stručne literature, ako te već zanima, a ne ovih gluposti (nevjerovatno kako su ljudi spremni raspravljati o stvarima tako što čuju neke tekstove koji za njih dobro zvuče, a nisu spremni provesti par hiljada sati čitajući literaturu kako bi naučili osnove onoga o čemu pišu, još vole spominjati neka istraživanja, koja počesto uopšte i ne postoje, ali ignorišu druga očekivanja).LikoZeko wrote: ovo je vrlo konkretno. hvala ti.
Na kraju, na jednoj strani imaš youtube stručnjake koji nisu u kontaktu sa pacijentima, koji prodaju svoju produkte za jačanje imuniteta, a koji nikakve kontrole ne prolaze i još na svojim stranicama se ograde da se treba konsultovati sa svojim lječnikom prije nego se kupi njihov produkt i na tome zarađuju milione. Za sve što se djeci djetetu, niti odgovoraju, niti se brinu o toj djeci. Ti ljudi nemaju nikakve radove iza sebe, ne istražuju, ne ulažu u nauku, a opet prodaju svoje proizvode, tvrdeći da će te spasiti od nečega (postavljao sam jednom ovdje, na svojoj stranici postavili tekst kako je zika virus izmišljotina, da bi na istoj toj stranici u istom momentu bio link za lijek koji uništava zika virus - eto dokle su došli), a neki od njih tvrde kako je difterija bezazlena bolest, kao i sve ostalo protiv čega postoje vakcine.
Na drugoj strani imaš struku, koja je svakodnevno sa pacijentima, koja se brine o tim pacijentima, koja je odgovorna za ono što napravi, koja će se i brinuti za to tvoje dijete ako mu nešto drugo i 99,9999% takvih zarađuju 100X manje, nego ovi youtube stručnjaci.
A imaš i treću stranu i istoriju, koja jasno pokazuje šta sve dešavalo i kakav je život bio ranije, prije vakcina (a može se pogledati i koju sedmicu unazad i šta se desilo u Rumuniji).
Na kraju, kad ljudi dožive infarkt, saobraćajnu nesreću, anafilaktičku reakciju, ili nešto slično, tada se svi obraćaju struci i ne znam nikoga da traži homeopatski adrenalin, homeopatski stent, homeopatski antibiotik, homeopatski kortikosteroid, homeopatski nitroglicerin, itd., itd., tada svi vjeruju modernoj medicini (da, ne idu ni youtube stručnjacima da ih spase).
Ali hajde, na kraju će svako uraditi kako mu odgovara, a ako kojim slučajem pobijedi glupost, svi ćemo se uvjeriti šta su vakcine stvarno značile za sve nas i one prije nas.
PS
I ne, nije tačno da su vakcine povezana sa alergijama i razbljevanjima, štaviše, jedina istraživanja koja su rađena povodom toga, su pokazala i manji broj alergija i razboljevanja, ali ne sada neku veliku razliku (ovdje se isključuju bolesti protiv kojih su vakcinisane osobe).
Toliko od mene.
ovde se pominju da su djeca prije umirala, pa u kakvim su samo uvijetima zivjela, jesu li imala sta da jedu, roditelji su bili needukovani, a onda mi kazemo e to je sto nisu primila vakcinu.
ja sam ovde htio da saznam i drugu stranu, i dobio sam privatnih poruka gdje roditelji nisu vakcinisali i fala Bogu imaju zdravu djecu i aBd imat ce jos dugo.
Ja cu uraditi sta odlucim, ali ti prestani ubjedjivati nekoga zasto to treba uraditi jer svi smo razumni i mozemo razluciti sta je dobro za nasu djecu.