VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
LikoZeko

#1176 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by LikoZeko »

The Realist wrote:
LikoZeko wrote: ovo je vrlo konkretno. hvala ti.
Uhvati se stručne literature, ako te već zanima, a ne ovih gluposti (nevjerovatno kako su ljudi spremni raspravljati o stvarima tako što čuju neke tekstove koji za njih dobro zvuče, a nisu spremni provesti par hiljada sati čitajući literaturu kako bi naučili osnove onoga o čemu pišu, još vole spominjati neka istraživanja, koja počesto uopšte i ne postoje, ali ignorišu druga očekivanja).

Na kraju, na jednoj strani imaš youtube stručnjake koji nisu u kontaktu sa pacijentima, koji prodaju svoju produkte za jačanje imuniteta, a koji nikakve kontrole ne prolaze i još na svojim stranicama se ograde da se treba konsultovati sa svojim lječnikom prije nego se kupi njihov produkt i na tome zarađuju milione. Za sve što se djeci djetetu, niti odgovoraju, niti se brinu o toj djeci. Ti ljudi nemaju nikakve radove iza sebe, ne istražuju, ne ulažu u nauku, a opet prodaju svoje proizvode, tvrdeći da će te spasiti od nečega (postavljao sam jednom ovdje, na svojoj stranici postavili tekst kako je zika virus izmišljotina, da bi na istoj toj stranici u istom momentu bio link za lijek koji uništava zika virus - eto dokle su došli), a neki od njih tvrde kako je difterija bezazlena bolest, kao i sve ostalo protiv čega postoje vakcine.

Na drugoj strani imaš struku, koja je svakodnevno sa pacijentima, koja se brine o tim pacijentima, koja je odgovorna za ono što napravi, koja će se i brinuti za to tvoje dijete ako mu nešto drugo i 99,9999% takvih zarađuju 100X manje, nego ovi youtube stručnjaci.

A imaš i treću stranu i istoriju, koja jasno pokazuje šta sve dešavalo i kakav je život bio ranije, prije vakcina (a može se pogledati i koju sedmicu unazad i šta se desilo u Rumuniji).

Na kraju, kad ljudi dožive infarkt, saobraćajnu nesreću, anafilaktičku reakciju, ili nešto slično, tada se svi obraćaju struci i ne znam nikoga da traži homeopatski adrenalin, homeopatski stent, homeopatski antibiotik, homeopatski kortikosteroid, homeopatski nitroglicerin, itd., itd., tada svi vjeruju modernoj medicini (da, ne idu ni youtube stručnjacima da ih spase).

Ali hajde, na kraju će svako uraditi kako mu odgovara, a ako kojim slučajem pobijedi glupost, svi ćemo se uvjeriti šta su vakcine stvarno značile za sve nas i one prije nas.

PS
I ne, nije tačno da su vakcine povezana sa alergijama i razbljevanjima, štaviše, jedina istraživanja koja su rađena povodom toga, su pokazala i manji broj alergija i razboljevanja, ali ne sada neku veliku razliku (ovdje se isključuju bolesti protiv kojih su vakcinisane osobe).

Toliko od mene.
ti si sve pobrkao. ovde niko ne trazi youtube strucnjake, vec iskustva onih koji nisu poput tebe vakcinisali svoje dijete. trebao si podjeliti iskustvo a ne glumiti strucnjaka iz oblasti vakcina. ja cu te zamoliti da razmislis malo, i da ne uzimas ono sto ti se servira, sada su mnoge informacije, studije, istrazivanja, iskustva dostupna svima i mozemo se izdvojiti iz krda. vakcinacija odnosno imunizacija je direktni uticaj na sami imunitet djeteta, a to nije bas za salu. i ja i ti znamo da je doktorima cilj da te rijese posljedica bolesti, ali ne i uzroka i ti to danas nazivas modernom medicinom, njima je cilj da vakcinom djeca ne dobiju odredjenu bolest ali za ostalo ih nije briga. cak i kad si vakcinisao svoje dijete receno ti je da to radis na vlastitu odgovornost i da oni sa posljedicama nemaju nista, i onda se zapitamo da li je to tako dobro i sigurno.

ovde se pominju da su djeca prije umirala, pa u kakvim su samo uvijetima zivjela, jesu li imala sta da jedu, roditelji su bili needukovani, a onda mi kazemo e to je sto nisu primila vakcinu.

ja sam ovde htio da saznam i drugu stranu, i dobio sam privatnih poruka gdje roditelji nisu vakcinisali i fala Bogu imaju zdravu djecu i aBd imat ce jos dugo.

Ja cu uraditi sta odlucim, ali ti prestani ubjedjivati nekoga zasto to treba uraditi jer svi smo razumni i mozemo razluciti sta je dobro za nasu djecu.
lijepa u dusi

#1177 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by lijepa u dusi »

Smrcak15 wrote:
LikoZeko wrote:Ovde mozemo vidjeti uglavnom zalaganje za vakcinaciju prestrasenih roditelja koji su to vec uradili. Npr, ja zelim da zasnivam familiju i ovo mi je vrlo bitna tema. Da li postoji roditelj koji nije vakcinisao svoje dijete da podjeli iskustvo sa nama.

Jer ja jos ne znam sta uraditi, uglavnom susrecem vakcinisanu djecu, koja zaista ne boluju od bolesti za koje su primili vakcine, ali su osjetljiva, stalno bolesna, smrkljava. Kako sam istazivao, uveliko se povezuje vakcinacija i alergija, jer poremeceni imuni sistem vise ne moze da prepozna ozbiljnu prijetnju, nego za istu prepoznaje bezopasnu prasinu, polen itd.

I dalje sam misljenja, da vakcina mora imati svoje nus pojave, bas kao i svaki lijek ali mislim da ta ostaje dozivotno.
ja i moja zena nismo vakcinisalo svoju djecu, ni jedne jedine vakcine, djeca nemaju nikakvi problema, cak i kad se razbole temperatura bude dan dva ,prebole brzo, nemaju nikakvih alergija, i takvih slicnih problema.

uveliko se povezuje vakcinacija i alergija, jer poremeceni imuni sistem vise ne moze da prepozna ozbiljnu prijetnju,
da, jer se sa vakcinama mimoidje edmbranbeni sistem tako sto se udara direktno u krv, i recimo protein kasein iz kravljeg mlijeka, statojci iz pilecih embrija, iz kostonjavog voca bademi vadi se isto statojci i ubaciva u vakcine i zato kad ovi sastojci ulette u tijelo tako sto mimoidju imunoloski sistem pa kad reaguju teski metali iz vakcina da imuloski podivlja i pocne napadati sastojke iz vakcine, poput umrtvljenih i polumrtvih virusa od tih bolesti za sta dijete vakcinisalo, imuloski sistem detektuje te prirodne sastojke kao uljeze u tijelo, nesto protiv cega se treba boriti, pa pocne napadati proteine iz tih tvari, i zato se javlja alergija svaki put kad dijete pije mlijeko, jede jaja, ili jos tesi slucaji kod oraha, badema, ljesnika jer njegov odmbraneni sistem je registrirao to kao neprijateljsku stvar koju treba napadati i svaki put kada dijete uzme ove alergija se budi.
Ja dos'o da mi neko kaze da sam upravu.

Eh kuku, sta procitah :shock: :lol:

Necu ni pokusavati objasniti sta je smijesno, da zelite shvatiti, vjerujem da biste, ovako cu samo da zivim u soku i nevjerici.
I da zamolim kolegu Smrcka da vise nikad i nikome pod milim Bogom ne pise o imunom sistemu. Eh kuku... :lol:
LikoZeko

#1178 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by LikoZeko »

lijepa u dusi wrote:
Smrcak15 wrote:
LikoZeko wrote:Ovde mozemo vidjeti uglavnom zalaganje za vakcinaciju prestrasenih roditelja koji su to vec uradili. Npr, ja zelim da zasnivam familiju i ovo mi je vrlo bitna tema. Da li postoji roditelj koji nije vakcinisao svoje dijete da podjeli iskustvo sa nama.

Jer ja jos ne znam sta uraditi, uglavnom susrecem vakcinisanu djecu, koja zaista ne boluju od bolesti za koje su primili vakcine, ali su osjetljiva, stalno bolesna, smrkljava. Kako sam istazivao, uveliko se povezuje vakcinacija i alergija, jer poremeceni imuni sistem vise ne moze da prepozna ozbiljnu prijetnju, nego za istu prepoznaje bezopasnu prasinu, polen itd.

I dalje sam misljenja, da vakcina mora imati svoje nus pojave, bas kao i svaki lijek ali mislim da ta ostaje dozivotno.
ja i moja zena nismo vakcinisalo svoju djecu, ni jedne jedine vakcine, djeca nemaju nikakvi problema, cak i kad se razbole temperatura bude dan dva ,prebole brzo, nemaju nikakvih alergija, i takvih slicnih problema.

uveliko se povezuje vakcinacija i alergija, jer poremeceni imuni sistem vise ne moze da prepozna ozbiljnu prijetnju,
da, jer se sa vakcinama mimoidje edmbranbeni sistem tako sto se udara direktno u krv, i recimo protein kasein iz kravljeg mlijeka, statojci iz pilecih embrija, iz kostonjavog voca bademi vadi se isto statojci i ubaciva u vakcine i zato kad ovi sastojci ulette u tijelo tako sto mimoidju imunoloski sistem pa kad reaguju teski metali iz vakcina da imuloski podivlja i pocne napadati sastojke iz vakcine, poput umrtvljenih i polumrtvih virusa od tih bolesti za sta dijete vakcinisalo, imuloski sistem detektuje te prirodne sastojke kao uljeze u tijelo, nesto protiv cega se treba boriti, pa pocne napadati proteine iz tih tvari, i zato se javlja alergija svaki put kad dijete pije mlijeko, jede jaja, ili jos tesi slucaji kod oraha, badema, ljesnika jer njegov odmbraneni sistem je registrirao to kao neprijateljsku stvar koju treba napadati i svaki put kada dijete uzme ove alergija se budi.
Ja dos'o da mi neko kaze da sam upravu.

Eh kuku, sta procitah :shock: :lol:

Necu ni pokusavati objasniti sta je smijesno, da zelite shvatiti, vjerujem da biste, ovako cu samo da zivim u soku i nevjerici.
I da zamolim kolegu Smrcka da vise nikad i nikome pod milim Bogom ne pise o imunom sistemu. Eh kuku... :lol:
ovo je ozbiljna tema za tvoje podsmjehe.
ako nemas sta konkretno reci onda razgulitis.
Pandakonda

#1179 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Pandakonda »

sizifinho

#1180 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by sizifinho »

de ba ljudi, 21. vijek a vi ljude poput smrcka stavljate u ozbiljnih sagovornika. Pa covjek ko da zivi u pecini, njrgovi stavovi su ekstremni u svakom pogledu, NIKAD do sad nije na forumu nekok dao kredit da je upravu i nikad nije priznao da ON nije bio upravu.

Zasto imamo potrebu takvima davati prostor, odgovarati im i ciniti ih dijelom dijaloga kada oni pricaju samo monolog.
lijepa u dusi

#1181 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by lijepa u dusi »

@LikoZeko

U mom i Smrckovom postu je iznesen isti broj cinjenica i validnih argumenata, nula. S tim sto se iz mog posta makar da naslutiti nesto sto ce te navesti na pravi trag. :D

Sta da vam kazem, ljudi studiraju 6 godina medicinu, 5 godina farmaciju, 4 godine biologiju, skoluju se i uce nesto sto obican covjek nauci za 15 minuta dok cita tekst senzacionalistickog naslova nekog sklj portala. :D
Ma moze...
JanuaryJones

#1182 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by JanuaryJones »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/nevakci ... /170326048

Bez obzira na inicijativu i naredbe, ovo se neće poštovati.
Filter

#1183 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Filter »

JanuaryJones wrote:https://www.klix.ba/vijesti/bih/nevakci ... /170326048

ako je suditi po lajkovima pojedinih komentara ispod teksta... jbga, mrka kapa
zubi

#1184 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by zubi »

The Realist wrote: Uhvati se stručne literature, ako te već zanima, a ne ovih gluposti (nevjerovatno kako su ljudi spremni raspravljati o stvarima tako što čuju neke tekstove koji za njih dobro zvuče, a nisu spremni provesti par hiljada sati čitajući literaturu kako bi naučili osnove onoga o čemu pišu, još vole spominjati neka istraživanja, koja počesto uopšte i ne postoje, ali ignorišu druga očekivanja).

Na kraju, na jednoj strani imaš youtube stručnjake koji nisu u kontaktu sa pacijentima, koji prodaju svoju produkte za jačanje imuniteta, a koji nikakve kontrole ne prolaze i još na svojim stranicama se ograde da se treba konsultovati sa svojim lječnikom prije nego se kupi njihov produkt i na tome zarađuju milione. Za sve što se djeci djetetu, niti odgovoraju, niti se brinu o toj djeci. Ti ljudi nemaju nikakve radove iza sebe, ne istražuju, ne ulažu u nauku, a opet prodaju svoje proizvode, tvrdeći da će te spasiti od nečega (postavljao sam jednom ovdje, na svojoj stranici postavili tekst kako je zika virus izmišljotina, da bi na istoj toj stranici u istom momentu bio link za lijek koji uništava zika virus - eto dokle su došli), a neki od njih tvrde kako je difterija bezazlena bolest, kao i sve ostalo protiv čega postoje vakcine.

Na drugoj strani imaš struku, koja je svakodnevno sa pacijentima, koja se brine o tim pacijentima, koja je odgovorna za ono što napravi, koja će se i brinuti za to tvoje dijete ako mu nešto drugo i 99,9999% takvih zarađuju 100X manje, nego ovi youtube stručnjaci.

A imaš i treću stranu i istoriju, koja jasno pokazuje šta sve dešavalo i kakav je život bio ranije, prije vakcina (a može se pogledati i koju sedmicu unazad i šta se desilo u Rumuniji).

Na kraju, kad ljudi dožive infarkt, saobraćajnu nesreću, anafilaktičku reakciju, ili nešto slično, tada se svi obraćaju struci i ne znam nikoga da traži homeopatski adrenalin, homeopatski stent, homeopatski antibiotik, homeopatski kortikosteroid, homeopatski nitroglicerin, itd., itd., tada svi vjeruju modernoj medicini (da, ne idu ni youtube stručnjacima da ih spase).

Ali hajde, na kraju će svako uraditi kako mu odgovara, a ako kojim slučajem pobijedi glupost, svi ćemo se uvjeriti šta su vakcine stvarno značile za sve nas i one prije nas.

PS
I ne, nije tačno da su vakcine povezana sa alergijama i razbljevanjima, štaviše, jedina istraživanja koja su rađena povodom toga, su pokazala i manji broj alergija i razboljevanja, ali ne sada neku veliku razliku (ovdje se isključuju bolesti protiv kojih su vakcinisane osobe).

Toliko od mene.
:thumbup:
jalijas74

#1185 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by jalijas74 »

JanuaryJones wrote:https://www.klix.ba/vijesti/bih/nevakci ... /170326048

Normala podrzava te a evo izasao je i demant ove glupe vijest

http://www.radiosarajevo.ba/metromahala ... ecu/257885
corei3

#1186 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by corei3 »

Ima jedno pola godine trebao djete vakcinisati. OK reko, ali nacuo sam da vakcije nevaljaju. Govorim kao potpuno neupucen roditelj, cujem jebiga prica se. Malo se raspitam i saznam da su sada dosle neke cellular vakcije (il kako se zovu vec) koje nevaljaju. Ipak odem sa djetetom do Vrazove kad govori mi doktorica ima vakcina ali sacekajte malo ili da dijete primi ali morate potpisati. Onda su nekad dosle neke acellular vakcine koje su kao dobre. Ponovim opet postupak sa Vrazovom i doktorica me ovaj put uvjerava da su vakcine dobre.
Kasnije razmisljam i kontam pa jebote cuj vakcine nisu dobre i za to dobivam potvrdu od dva nezavisna liječnika koji me i savjetuju da malo pricekam. Gdje ja to zivim, gdje su bilo kakve kontrole, ko je odgovoran. Djetetu da mi sta sutra bude neznam koga bi zapalio.
Nikako mi ne ide u glavu da uopste postoji prica oko neispravnosti vakcina. Umjesto da je vakcinacija potpuno normalna i sigurna ovdje se raspravlja o ispavnosti istih. Mislim hej, to su nasa djeca
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1187 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Truba »

a što ne valja u njima?
nije ona zastupnik tog proizvođača?
ili ženska smatra da su druge bolje

kao razlika između kenona i nikona?

pri kraju roka trajanja?

il joj je lakše da ti kaže ne valjaju umjesto da svakome objasni u čemu je problem...ima mikrob više plumbuma u odnosu na neke druge

sudeći prema pisanju trebali smo imati pomor djece :? od vakcinacija
Smrcak15

#1188 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Smrcak15 »

Black swan wrote:a što ne valja u njima?

pri kraju roka trajanja?

il joj je lakše da ti kaže ne valjaju umjesto da svakome objasni u čemu je problem...ima mikrob više plumbuma u odnosu na neke druge

corei3

#1189 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by corei3 »

Black swan wrote:a što ne valja u njima?

pri kraju roka trajanja?

Imas priliku da mi ti objasnis da drugo djete koje je na putu redovno vakcinisem bez bojazni.
Izmedu vakcine i djeteta stoji pedijatar. Prije cu njemu povjerovati nego nekom forumasu sto je sasvim razumno. Mogu reci da jedan pedijatar moze grijesiti ali ako dva imaju istu pricu onda malo i pije vode.
Kakav pomor, nismo ribe. Imas li djece?
Truba

#1190 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Truba »

ma dajte ljudi molim vas

kao što danas traže ljudi slike vanzemaljaca jer svako ima mobilni
aparat tako i ja tražim te vidljive dokaze farmaceutskih mafijaša koji nas "truju"
It_is_a_Leclerc

#1191 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by It_is_a_Leclerc »

Između djeteta i vakcine stoji pedijatar, baš kao što između djeteta i grozne, nepodnošljive smrti od tetanusa, cerebralne paralize, tuberkuloze, hepatitisa, stoje - njihovo veličanstvo i jedan od najvećih civilizacijskih iskoraka u historiji - vakcine.
Smrcak15

#1192 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Smrcak15 »

It_is_a_Leclerc wrote:Između djeteta i vakcine stoji pedijatar, baš kao što između djeteta i grozne, nepodnošljive smrti od tetanusa, cerebralne paralize, tuberkuloze, hepatitisa, stoje - njihovo veličanstvo i jedan od najvećih civilizacijskih iskoraka u historiji - vakcine.
i ti mislis da pedijatar zna sta sta te iste vakcine sadrze i kako tijelo svakog djeteta ce reagovati na te iste vakcine :-)

Pazite sad ovo sto cu vam reci na forumu:

Dobili smo kapi D vitamina za svoje tek novorodjeno dijete, te kapi svako novorodjeno dijete dobiva od pedijatrice, mi smo to uzeli bez imalo razmisljanja. Poslije kad smo citatli sastav tih D vitmina kapi, stoji da sadrzi E 320 - Butylhydroxianisol (BHA) antioksidacijsko sredstvo za duzi rok trajanja kapi, i kad smo usli na stranicu koja ima popis svi sastojaka, kako se rade, za sta se koristi, i dali ima neke posljedice za organizam, naucno dokazano da to prouzokuje rak , stoji na stranici da mogu da ima zdravstvene rizike sa malu djecu.

ja kad sam to procitao ostao shokiran, pa syta to oni daju djeci ba, odem sa kapima do apoteke da pitam apotekare , otidje apotekarka i donese knjigu sastojaka, debela neka knjiga i poceli traziti ovaj sastojak E 320 - Butylhydroxianisol , i tamo pise da moze da bude opasan, i kad sam joj pokazao kapi , ona ostala shokirana da ima taj sastojak tu, kaze mi "ovo je bolesno stvarno da to ima tu u kapima" :roll: poslije sam otisao kod svoje pedijatrice sa tim kapima i ovim saznanjima, ona fgrapirana ostala, uopste nije znala za to, i kaze oticu da popricam sa doktorima, poslije nekog vremena dolazi i kaze , da su to male doze i da nebi trebale biti stetne :-) ali pazi sad ovo sto je meni bijes izazvalo , kazem im ,ljudi ima u apoetakama D vitamin kapi bez ovih dodatnih sastojaka, zasto nam ne dijelite to, kaze nemoze jer imaju UGOVOR SA OVOM DRUGOM FIRMOM PA MORAJU DAVATI UPRAVO OVE KAPI SA OVIM SASTOJKOM. :-) ahaaa kontam u sebi, znaci vama je draza para i posrani ugovori od zdravlja mog djeteta, i onda se pitamo zasto djeca dobivaju rak i ostale bolesti kad ovako sa zazmire na ovakve stvari. Poslije fino im se zahvalim na kapima i krenem kupovati D vitamin kapi umjesto da njihove dobivam dzabe koji imaju cancerogene sastojke. Poenta price, draza im para nego zdravlje i neznaju sta sadrze stvari sto davaju jos pogotovo sta vakcine sve sadrze i kako djeca reaguju na to.

Iz raporta organa za EFSA, koji kontrolise hranu.
http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.2 ... .2392/epdf
JECFA
summarised that:
“Studies have been conducted that provide additional information on the proliferative changes
observed in the forestomach fed BHA. No new studies on the effect of BHA on the stomach and
esophagus of species that do not have a forestomach, e.g., pigs or monkeys, were conducted. The data
show that continuous exposure of the rat forestomach to 2% BHA in the diet for 6-12 months is
necessary to produce squamous cell carcinoma
. The data also show that the induction of mild
hyperplasia can occur at levels of 0.125% of BHA in the diet but not at a level of 0.1% BHA”.

In a recent report from the US National Toxicology Program Report on Carcinogens (NTP, 2005),
BHA is anticipated to be a carcinogen
.
laly

#1193 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by laly »

Za 5-10 godina mi cemo ovdje imati epidemiju velikih boginja,djecije paralize,velikog kaslja....jer veliki br roditelja odbija vakcinisati djecu. Bas me zanima kojim doktorima ce onda ici na lijecenje. Travarima?
zubi

#1194 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by zubi »

laly wrote:Za 5-10 godina mi cemo ovdje imati epidemiju velikih boginja,djecije paralize,velikog kaslja....jer veliki br roditelja odbija vakcinisati djecu. Bas me zanima kojim doktorima ce onda ici na lijecenje. Travarima?
Youtube stručnjacima, čijim savjetima sad vjeruju, oni će ih liječiti.
Truba

#1195 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Truba »

drugovi skuli i mulder slušajte znanstvenike i oni imaju djecu
i oni su bili djeca
It_is_a_Leclerc

#1196 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by It_is_a_Leclerc »

Ništa, jarane. Nipošto vitamin D davati. Pa kad ti dijete oboli od rahitisa, kad mu se svaka kost u tijelu iskrivi i kad dođe u opasnost da postane doživotni invalid, mislim da će ti biti baš drago što si pronašao rezidue neke tvari u kapima vitamina D.
Juni

#1197 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Juni »

It_is_a_Leclerc wrote:Ništa, jarane. Nipošto vitamin D davati. Pa kad ti dijete oboli od rahitisa, kad mu se svaka kost u tijelu iskrivi i kad dođe u opasnost da postane doživotni invalid, mislim da će ti biti baš drago što si pronašao rezidue neke tvari u kapima vitamina D.
Nastavio iz je davati, ali kupuje sam.jer zdravstveno plaća samo nekakva u koja stavljaju neki navodno kancerogeni sastojak
triconja

#1198 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by triconja »

Smrcak15 wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Između djeteta i vakcine stoji pedijatar, baš kao što između djeteta i grozne, nepodnošljive smrti od tetanusa, cerebralne paralize, tuberkuloze, hepatitisa, stoje - njihovo veličanstvo i jedan od najvećih civilizacijskih iskoraka u historiji - vakcine.
i ti mislis da pedijatar zna sta sta te iste vakcine sadrze i kako tijelo svakog djeteta ce reagovati na te iste vakcine :-)

Pazite sad ovo sto cu vam reci na forumu:

Dobili smo kapi D vitamina za svoje tek novorodjeno dijete, te kapi svako novorodjeno dijete dobiva od pedijatrice, mi smo to uzeli bez imalo razmisljanja. Poslije kad smo citatli sastav tih D vitmina kapi, stoji da sadrzi E 320 - Butylhydroxianisol (BHA) antioksidacijsko sredstvo za duzi rok trajanja kapi, i kad smo usli na stranicu koja ima popis svi sastojaka, kako se rade, za sta se koristi, i dali ima neke posljedice za organizam, naucno dokazano da to prouzokuje rak , stoji na stranici da mogu da ima zdravstvene rizike sa malu djecu.

ja kad sam to procitao ostao shokiran, pa syta to oni daju djeci ba, odem sa kapima do apoteke da pitam apotekare , otidje apotekarka i donese knjigu sastojaka, debela neka knjiga i poceli traziti ovaj sastojak E 320 - Butylhydroxianisol , i tamo pise da moze da bude opasan, i kad sam joj pokazao kapi , ona ostala shokirana da ima taj sastojak tu, kaze mi "ovo je bolesno stvarno da to ima tu u kapima" :roll: poslije sam otisao kod svoje pedijatrice sa tim kapima i ovim saznanjima, ona fgrapirana ostala, uopste nije znala za to, i kaze oticu da popricam sa doktorima, poslije nekog vremena dolazi i kaze , da su to male doze i da nebi trebale biti stetne :-) ali pazi sad ovo sto je meni bijes izazvalo , kazem im ,ljudi ima u apoetakama D vitamin kapi bez ovih dodatnih sastojaka, zasto nam ne dijelite to, kaze nemoze jer imaju UGOVOR SA OVOM DRUGOM FIRMOM PA MORAJU DAVATI UPRAVO OVE KAPI SA OVIM SASTOJKOM. :-) ahaaa kontam u sebi, znaci vama je draza para i posrani ugovori od zdravlja mog djeteta, i onda se pitamo zasto djeca dobivaju rak i ostale bolesti kad ovako sa zazmire na ovakve stvari. Poslije fino im se zahvalim na kapima i krenem kupovati D vitamin kapi umjesto da njihove dobivam dzabe koji imaju cancerogene sastojke. Poenta price, draza im para nego zdravlje i neznaju sta sadrze stvari sto davaju jos pogotovo sta vakcine sve sadrze i kako djeca reaguju na to.

Iz raporta organa za EFSA, koji kontrolise hranu.
http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.2 ... .2392/epdf
JECFA
summarised that:
“Studies have been conducted that provide additional information on the proliferative changes
observed in the forestomach fed BHA. No new studies on the effect of BHA on the stomach and
esophagus of species that do not have a forestomach, e.g., pigs or monkeys, were conducted. The data
show that continuous exposure of the rat forestomach to 2% BHA in the diet for 6-12 months is
necessary to produce squamous cell carcinoma
. The data also show that the induction of mild
hyperplasia can occur at levels of 0.125% of BHA in the diet but not at a level of 0.1% BHA”.

In a recent report from the US National Toxicology Program Report on Carcinogens (NTP, 2005),
BHA is anticipated to be a carcinogen
.
Bogami smrcak moram priznati da si dobar cim si to cito i gledo. Ja mislio tebi oni brojevi ispili mozak sa religije, kad i ti znas bolje nego vecina. U pravu si za sastojke, treba to gledati. Najbolji izvor d vitamina je suncanje. Industrijski preradjena hrana ako ima bilo kakvih sastojaka (pogotovo sintetickih) za produzenje vijeka proizvoda je kaka (izaziva rak, jelte). Profit je pokretacka sila za napredak u medicini i tehnologiji (u slucaju mira).
triconja

#1199 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by triconja »

It_is_a_Leclerc wrote:Ništa, jarane. Nipošto vitamin D davati. Pa kad ti dijete oboli od rahitisa, kad mu se svaka kost u tijelu iskrivi i kad dođe u opasnost da postane doživotni invalid, mislim da će ti biti baš drago što si pronašao rezidue neke tvari u kapima vitamina D.
Sto se tice vitamina d mislim da je najbolje rjesenje bebu suncati odredjeno vrijeme po suncanim danima. Problem je kada su roditelji zauzeti nekim stvarima a podmladak im ispasta, pa onda daj kreme, kapi i tablete za nesto sto se moglo sprijeciti izvodjenjem u prirodu.
triconja

#1200 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by triconja »

Black swan wrote:ma dajte ljudi molim vas

kao što danas traže ljudi slike vanzemaljaca jer svako ima mobilni
aparat tako i ja tražim te vidljive dokaze farmaceutskih mafijaša koji nas "truju"
Zanimljivo je da farmaceuti prave lijekove radi profita, sto je i logicno. Teorijasi zavjere ce reci da ustvari tim lijekovima pomognu jedno a uniste ostalo da prorijede populaciju ili da ti sto vise prodaju lijekova.

Bas bih volio da vidim njih u vrijeme Dzordza Vasingtona (zanimljivo je procitati o njegovoj smrti i lijekovima u to vrijeme). Slobodno neka procitaju ulogu doktora u to vrijeme i bas me zanima sta ce reci na danasnju medicinu i lijekove :lol:
Post Reply