Koje istine? Reci, koje?istocnjak wrote:Ma nemoj mi reći ... pa plaše se i bošnjaci isto tako ... ali ako su to normalni hrvati i srbi podržavali reci što su onda organizatorima "Queer festivala" krhali sve na kamaru? Ti ovdje pričaš nekome bajke ... Neka isti traže halala od tih ljudi ... i ne bježite više od istine ... izbjegavajući odgovore ...ponosna_manjina wrote:prije svega ja nisam bila nego bio. i nisam jedan od organizatora. i vjeruj da se ti posteni i normalni sarajevski hrvati i srbi puno vise plase od napadaca na queer festival nego od ucesnika istog. i smisao ovoga sto sam napisao jeste taj da su vjerske svetkovine i javne manifestacije bilo kojeg tipa potpuno jednake pred zakonom tako da kao sto vi tumacite da je queer festival provokacija za ramazan, tako neko moze tumaciti i potpuno obrnuto. jedan od najvecih problema ove zemlje je taj sto vi muslimani tumacite jednakost na svoj nacin, pa ste za jednakost ali bi ipak da budete malo vise jednaki od drugih. i to je jedan od razloga zasto srbi i hrvati ne zele ovu zemlju kao zajednicku i priznajem da sve vise pocinjem da razumijem i podrzavam njihov stav.
Queer festival - prekinut.
Vjeronauka - nametnuta.
Djeda Mraz - ukinut.
Ja ne napadam islam nego vi sami sebi skačete u usta. Hoćete da vas se poštuje, a ne poštujete nikoga drugog. Hoćete da vam se osiguraju sva prava, a kada ista drugima kršite, onda se pozivate na Mostar i Banja Luku i kako je tamo stanje gore. Djeda Mraz vam smeta, a ne smeta vam što vam vjerski poglavar baca 10 miliona maraka na izgradnju zgrade, dok drugi nemaju da jedu. Organiziranje Queer festivala je provokacija, a fizički napad, ugrožavanje ljudima osnovnih ljudskih prava je "logičan slijed događaja", "posljedica". Ako to nije licemjerje, ne znam šta jeste.