I jefferson je platio KLM-u za sljedecu rutu: ATL-AMS-ZAG-SJJ. AMS-ZAG-SJJ je naravno Croatia Airlines.akcija007 wrote:Mi svi zelimo da letimo s nasom domacom avio kompanijom i da pare nasima ostavljamo. Niko ovdje ne trazi nesto nemoguce . BHA leti za Frankfurt, Cirih i Bec dakle, slijece na (naj)jace evropske tranzitne aerodorme. Zasto ne potpisu ugovor code share ili kako li se vec zove da sve bude u jednoj karti iz SA do Frankfurta s BHA od Frankfurta dalje s nekom drugom kompanijom. To mi trazimo. Npr. za Australiju, Emirates i Malaysia stizu u Frankfurt. BHA da se poveze s njima preko Frankfurta svi bi letili tom rutom za Australiju , Aziju i Novi Zeland. Napominjem da je CA povezana s ovim kompanijama moj drug kad dolazi iz Melbourne-a u Sarajevo ide sve u jednoj karti uvezano via Dubai via Frankfurt i via Zagreb za SA. Zalosno da pare ostavljamo drugima. Tako bi isto bila i slicna situacija za Ameriku .
Croatia Airlines je u Star Allianci i code share letove ima samo sa Star Alliancovim clanovima, ali izdaje sve u jednoj karti za sve jake aviokompanije svih alijanci.
Ovo mi trazimo, niti Jefferson niti Brisbane ne traze da im BHA uvede direktnu liniju za Ameriku ili Australiju i u potpunosti se slazem s svim postovima koje je jefferson do sada napisao. BHA kao avio kompanija ne moze opstati da putnike vodi samo do krajnjih destinacija gdje lete i to je to.
Ja sam iz Sarajeva, uvjeren sam da kad bi BHA potpisala ugovore sa svim/vecinom avio kompanija koje dolaze u Cirih,Bec ili FRA(ne moraju uvoditi druge linije) da bi ti letovi krcati bili kad bi sve bilo uvezano u jednoj karti. Ili neko ne vidi pare na trzistu ili kaze radim u drzavnoj kompaniji boli me briga nek neko drugi misli o ovome .
Ja uskoro letim za Amsterdam i dao sam Majdarima pare . Zalosno.
A trebalo bi da bude AMS-SJJ sa BH Airlinesom, ali eto. Ima ko zna!