Avio kompanije all about

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
jefferson

#1176 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by jefferson »

akcija007 wrote:Mi svi zelimo da letimo s nasom domacom avio kompanijom i da pare nasima ostavljamo. Niko ovdje ne trazi nesto nemoguce . BHA leti za Frankfurt, Cirih i Bec dakle, slijece na (naj)jace evropske tranzitne aerodorme. Zasto ne potpisu ugovor code share ili kako li se vec zove da sve bude u jednoj karti iz SA do Frankfurta s BHA od Frankfurta dalje s nekom drugom kompanijom. To mi trazimo. Npr. za Australiju, Emirates i Malaysia stizu u Frankfurt. BHA da se poveze s njima preko Frankfurta svi bi letili tom rutom za Australiju , Aziju i Novi Zeland. Napominjem da je CA povezana s ovim kompanijama moj drug kad dolazi iz Melbourne-a u Sarajevo ide sve u jednoj karti uvezano via Dubai via Frankfurt i via Zagreb za SA. Zalosno da pare ostavljamo drugima. Tako bi isto bila i slicna situacija za Ameriku .
Croatia Airlines je u Star Allianci i code share letove ima samo sa Star Alliancovim clanovima, ali izdaje sve u jednoj karti za sve jake aviokompanije svih alijanci.

Ovo mi trazimo, niti Jefferson niti Brisbane ne traze da im BHA uvede direktnu liniju za Ameriku ili Australiju i u potpunosti se slazem s svim postovima koje je jefferson do sada napisao. BHA kao avio kompanija ne moze opstati da putnike vodi samo do krajnjih destinacija gdje lete i to je to.
Ja sam iz Sarajeva, uvjeren sam da kad bi BHA potpisala ugovore sa svim/vecinom avio kompanija koje dolaze u Cirih,Bec ili FRA(ne moraju uvoditi druge linije) da bi ti letovi krcati bili kad bi sve bilo uvezano u jednoj karti. Ili neko ne vidi pare na trzistu ili kaze radim u drzavnoj kompaniji boli me briga nek neko drugi misli o ovome .
Ja uskoro letim za Amsterdam i dao sam Majdarima pare . Zalosno.
I jefferson je platio KLM-u za sljedecu rutu: ATL-AMS-ZAG-SJJ. AMS-ZAG-SJJ je naravno Croatia Airlines.
A trebalo bi da bude AMS-SJJ sa BH Airlinesom, ali eto. Ima ko zna!
Tvrtko II Kotromanic

#1177 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by Tvrtko II Kotromanic »

BHA treba i mora postojati. Iako danas mnoge države nemaju svoju nacionalu aviokopaniju po mom skromnom mišljenju to je jedan od pokazatelja suvereniteta zemlje (kao što su zastava, himna, vojska, policija....)

BHA je po meni ne isporišteni potencijal. Trežite (kakvo takvo ali dovoljno za potrebe) postoji, cijene niske, super usluga, lijepe stjuardese:).... ali fali MARKETING odnosno PROMOCIJA. Mnogi naši ljudi u dijaspori nemaju pojma o uslugama kompanije

priča da neko neće da neti zbog kašnjenja je glupa. To se svima dešava.

90% vas ovdje samo pljuje i traži dlaku u jajetu. Nikad ništa za pohvalno da čujem. Da ima nešto pozitivno govore mi 4 leta za Lisabon i promotivne cijene povodom 15 godina kompanije:)
Ova promocija BHA cijene po 125 eura za sve destinacije je sjajna i namjeravam kupititi dvije karte ako budem imao sreće:)
Naravno, ovo su mali koraci, ali u PRAVI ČAS:)
SRETNO
akcija007

#1178 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by akcija007 »

[quote="jefferson"

I jefferson je platio KLM-u za sljedecu rutu: ATL-AMS-ZAG-SJJ. AMS-ZAG-SJJ je naravno Croatia Airlines.
A trebalo bi da bude AMS-SJJ sa BH Airlinesom, ali eto. Ima ko zna![/quote]

Da o tome ja govorim ,da sve bude uvezano u jednoj karti sa vecinom svjetskih aviokompanija koje dolijecu/polijecu iz Beca,Frankfurta ili Ciriha garantujem da bi avioni BHA bili krcati
Brisbane

#1179 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by Brisbane »

zurich wrote:
jefferson wrote:
Brisbane wrote:47 strana i jo nemamo odgovora zasto umjesto da platim CC imam poruku ZOVI :-) ?
Kada ce ovo biti regulisano ?
A o Turcima, bas me interesuje ljudi imaju code-share sa SIngapure airlinesom i obje kompanije su u Star Alliance, ali na njihovoj stranici nema opcija da mozes bookirati recimo Brisbane_Sarajevo preko Sin i IST. Slicna stvar se bez problema moze dobiti npr. na Lufthansinom web site-u.
IMali nego blizak Turcima da mi ovo pojasni zasto nema ova opcija ? :roll:
Turci su vlasnici 49% kompanije an ne vecinski vlasnik. Stoga pravo pitanje ide nasima. kada nasi budu manjinski vlasnik mozemo pljuvat po Turcima.
Po meni je THY razocarenje 100%. Pocev od izbora aviona (ne znam koji je razlog B734, kao i godiste samog aviona) a drugo je naravno sto BHA nema code sharing ni sa jednom kompanijom osim THY ili JU ili neki drugi ugovor.
Ne kaze se dzaba: uzdaj se u se i u svoje kljuse!
i ti ziv bio, svih ovih 47 strana citam kako pises jedno te isto.Ako nemas sta novo napisati, ohladi, napravi sebi kafu, poradi po kuci a ako ni to ne pomogne, popij jedan lexaurin. A BH Airlines, ako treba, nek i propadne. Niti ce BIH biti prva a niti posljednja drzava bez nacionalne kompanije.
To je tacno. Ja pisem isto, a nazalost ti odgovaras isto.
Ja za razliku od tebe imam validno pitanje zasto nema mogucnosti da se placa sa CC. Ti odgovaras kao nasi politicari nikada konkretno, nego aman zaman patriotizam i sl. Na koncu samo ovako mozemo naprijed ako si perzistentan sa svojim pitanjima, a ne neka bubasvaba nesto promrlja i ti si sretan i zadovoljan, kahvenises kod kuce, pomilujes hekleraj na TV-u, i kazes sebi ima jos znalaca koji ce uciniti za Bosnu.
Zajebi to, konrkretno pitanje i hocu konkretan odgoovor.
Postavljacu ga na svakoj strani ako treba. Ako te nervira, nastavi hibernaciju.
akcija007

#1180 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by akcija007 »

Tvrtko II Kotromanic, ako zelis da ugrabis ove karte po 125 eur, idi u nedjelju 01.11. kada pocinje pormocija u poslovnicu na Aerodrom jer ona radi nedjeljom i kupi karte. Tada ces sigurno naci mjesta jer taj dan pocinje pormocija i samo je ta poslovnica otvorena. Placanje se vrsi iskljucivo u KM-ovima.
Brisbane

#1181 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by Brisbane »

akcija007 wrote:Tvrtko II Kotromanic, ako zelis da ugrabis ove karte po 125 eur, idi u nedjelju 01.11. kada pocinje pormocija u poslovnicu na Aerodrom jer ona radi nedjeljom i kupi karte. Tada ces sigurno naci mjesta jer taj dan pocinje pormocija i samo je ta poslovnica otvorena. Placanje se vrsi iskljucivo u KM-ovima.

Odlicna promocija ali a bit dockan. Lufthansa povratna Munich-Sarajevo haman bilo kada na ljeto je oko 125 eura (200AUD). A Bec je sa BHA van promocije oko ~190eura, a Zurich masala ~350 CHF, sve je to jos u dure.
Bitna razlika je frekvencija, ljeti 2 x dnevno 7 dana sedmicno samo se Istanbul moze mjeriti sa time. :thumbup:
Tvrtko II Kotromanic

#1182 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

akcija007 wrote:Tvrtko II Kotromanic, ako zelis da ugrabis ove karte po 125 eur, idi u nedjelju 01.11. kada pocinje pormocija u poslovnicu na Aerodrom jer ona radi nedjeljom i kupi karte. Tada ces sigurno naci mjesta jer taj dan pocinje pormocija i samo je ta poslovnica otvorena. Placanje se vrsi iskljucivo u KM-ovima.
hvala puno, ali nadam se da nisam zakasnio ako to uradim ovih dana. S obzirom da ako želim gdje u EU mi trebaju vize, ostaje mi na jedino realna opcija Istanbul, a za to moram biti naoročito brz.

Zna li neko hoće li za vrijeme trajanja ove akcije biti otvorene neke nove destinacije :?:
Timotije

#1183 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by Timotije »

Evo malo i pohvale! Konacno sam dobio jedan "newsletter"od kompanije, lijepa ponuda, uzeo karte za sebe i sina CPH-SJJ pocetkom decembra, za ispod 400 KM. Produzeni vikend,jeftino, sasvim dovoljno da se malo napune baterije, a i pomogne kompaniji u vansezoni!
Nadam se da ce ljetni red letenja biti dostupan na vrijeme, svi ostali konkurenti su ga vec okacili na zid, a ja sam se odlucio cekati ove nase! Nadam se da opet nece biti uzalud i da, kao prosle godine, odem kod konkurencije zbog rasta cijena i nesigurnosti! Nadam se da se proslogodisnja lekcija naucila, iako nisam preveliki optimista gledajuci vrijeme izbacivanja zimskog reda letenja!
smolsvoje

#1184 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by smolsvoje »

I ja sam dobio novine od BH Airlinesa. Da ne povjerujes. A prije toga sam ugledao i na naslovnoj strani sarajevo-x , lijepi baner sa novim cijenama , valjda povodom 15 godisnjice kompanije. Malo je to cudno - isprva nisu zeljeli da ih se poredi sa Air Bosnom i govorili da je ovo sasvim druga firma a sada na veliko iznenadjenje slave 15 godina (gdje je uracunat i staz Air Bosne) Nema veze , neka su nam cijene spustili ali je ionako kriza velika. Ja pratim pomalo desavanja na aerodromu jer vozim svoje gazde skoro svaki dan i moram reci da se pad putnika osjeti kod svih kompanija PA CAK I KOD TURKISH AIRLINESA.
Vidim da je zbog smanjenja bookinga i BH Air poceo mijenjati flotu za IStambul i nerijetko ulijecu i ATR-ovi. Dobra kombinacija ali iz krajnosti u krajnost , sa velikog 140 i nesto sjedista na malog od 60 ili sa mlaznog na propeleras. Da se ima para da se razlika malo smanji bilo bi svima bolje a i usteda.
Neki dan sam cuo da se planira dnevno povezivanje sa 3-4 destinacije u Evropi na bazi svakodnevnog letenja, valjda zavisi i od kompanija koje su zainrteresovane za saradnju sa BH Air. Pitao sam covjeka iz BH Air kako to da se ne moze kupiti karta do St. Louisa povezana sa nekom jacom kompanijom koja ide za Sjevernu Ameriku i rece mi da je to nekada bilo preko Amsterdama i Londona i Rima, ali nakon nazovi ozdravljenja firme jos se nije nasla nijedna tako velika kompanija da udje u pregovore sa nasom. Mozda ovo ljeto ako se pojave noviji avioni da to i bude jer kao ko ce normalan dozvoliti da mu slijece veliki avion svaki dan i dovede bruku putnika za Ameriku a da on to odbije. I jos sam cuo da ako nema saradnje sa komapnijama iz Star Alijensa da ce traziti saradnju sa nekim iz neke druge alijense koja ide iz Amsterdama i Rima. To je kao odgovor na ove primjedbe da se nasi ne znaju uvezati sa americkim kompanijama.
jefferson

#1185 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by jefferson »

smolsvoje wrote:I ja sam dobio novine od BH Airlinesa. Da ne povjerujes. A prije toga sam ugledao i na naslovnoj strani sarajevo-x , lijepi baner sa novim cijenama , valjda povodom 15 godisnjice kompanije. Malo je to cudno - isprva nisu zeljeli da ih se poredi sa Air Bosnom i govorili da je ovo sasvim druga firma a sada na veliko iznenadjenje slave 15 godina (gdje je uracunat i staz Air Bosne) Nema veze , neka su nam cijene spustili ali je ionako kriza velika. Ja pratim pomalo desavanja na aerodromu jer vozim svoje gazde skoro svaki dan i moram reci da se pad putnika osjeti kod svih kompanija PA CAK I KOD TURKISH AIRLINESA.
Vidim da je zbog smanjenja bookinga i BH Air poceo mijenjati flotu za IStambul i nerijetko ulijecu i ATR-ovi. Dobra kombinacija ali iz krajnosti u krajnost , sa velikog 140 i nesto sjedista na malog od 60 ili sa mlaznog na propeleras. Da se ima para da se razlika malo smanji bilo bi svima bolje a i usteda.
Neki dan sam cuo da se planira dnevno povezivanje sa 3-4 destinacije u Evropi na bazi svakodnevnog letenja, valjda zavisi i od kompanija koje su zainrteresovane za saradnju sa BH Air. Pitao sam covjeka iz BH Air kako to da se ne moze kupiti karta do St. Louisa povezana sa nekom jacom kompanijom koja ide za Sjevernu Ameriku i rece mi da je to nekada bilo preko Amsterdama i Londona i Rima, ali nakon nazovi ozdravljenja firme jos se nije nasla nijedna tako velika kompanija da udje u pregovore sa nasom. Mozda ovo ljeto ako se pojave noviji avioni da to i bude jer kao ko ce normalan dozvoliti da mu slijece veliki avion svaki dan i dovede bruku putnika za Ameriku a da on to odbije. I jos sam cuo da ako nema saradnje sa komapnijama iz Star Alijensa da ce traziti saradnju sa nekim iz neke druge alijense koja ide iz Amsterdama i Rima. To je kao odgovor na ove primjedbe da se nasi ne znaju uvezati sa americkim kompanijama.
Po meni ovo ispada da nasi cekaju da neka velika firma dodje u Sarajevo i kaze: evo nas, mi cemo sve uraditi.
Mozda da direktor spakuje kofere pa se zaputi preko bare i pokuca na vrata! To onako ne izgleda lose, jer evo 4 godine od kako BHA posluje, a nista od ugovora i code sharinga.
A moje pare ostadose u Zagrebu ove godine opet.
Brisbane

#1186 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by Brisbane »

smolsvoje wrote:I ja sam dobio novine od BH Airlinesa. Da ne povjerujes. A prije toga sam ugledao i na naslovnoj strani sarajevo-x , lijepi baner sa novim cijenama , valjda povodom 15 godisnjice kompanije. Malo je to cudno - isprva nisu zeljeli da ih se poredi sa Air Bosnom i govorili da je ovo sasvim druga firma a sada na veliko iznenadjenje slave 15 godina (gdje je uracunat i staz Air Bosne) Nema veze , neka su nam cijene spustili ali je ionako kriza velika. Ja pratim pomalo desavanja na aerodromu jer vozim svoje gazde skoro svaki dan i moram reci da se pad putnika osjeti kod svih kompanija PA CAK I KOD TURKISH AIRLINESA.
Ja ne znam stvarno koji je problem da se leti za Amsterdam i Rim, s obzirom da su ukinuli letove za Berlin i Prag. Trebali bi imati na raspolaganju avione da to mogu uraditi.
Ja bih skakao od srece kada bih vidio KLM 737-900 na Butmiru!!!!!!!!!
Tvrtko II Kotromanic

#1187 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

moram priznati da me je ova akcija prijatno iznenadila i oduševila......
Nisam siguran da li osim Košpe još neko iz BHA piše na ovoj temi, ali imam osječaj kao da neko čita ono o ćemu govorimo i sprovodi u praksi :D
kako god bilo, svaki napredak treba pohvaliti i ja se nadam da BHA neće stati na ovome i da će biti još mnogo iznenađenja i lijepih stvari

imam jedno pitaje. Zna li neko hoće lu uskoro (u narednih mjesec dana) biti otvorene nove desitnacije kao što se najavljivalo (Amesterdam, Paris, London...) i ako budu otvorene da li će i za njih važiti ova akcija:))))))
FaceOff

#1188 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by FaceOff »

Nema novih destinacija tokom zimskog reda letenja. Nove destinacije se ocekuju tek od marta (ljetni red letenja) kad bi trebao stici i novi avion.
ins

#1189 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by ins »

U subotu je bio interview Nudzeima Recice na TVSA, i evo najvaznijih stvari:

- Destinacije: prioritet su jacanje 4 glavna huba medju postojecim linijama: Frankfurt, Vienna, Zurich i Istanbul, i zelja BHA je da ih dovedu na nivo 2 leta dnevno. Zele code share ugovor sa Lufthansom i Austrianom za ljeto 2010.
- Uvodenje Amsterdama kao nove destinacije, i ugovor sa nekim od vodecih transatlantskim prijevoznika, u cilju preuzimanja putnika iz USA/Canada putem hubova AMS, Bec, Frankfurt i Cirih za ljeto 2010.
- Daljnje jacanje "skandinavskih" destinacija povecavanjem broja letova.

Najvaznije: u januaru 2010 stize prvi Boeing 737-700, a kuci se vraca 737-400. Drugi 737-700 stize u martu 2010. Oba aviona idu u registar BHA. Stari su svega 3-4 godine! :bih: :bih: :bih: :bih:

Usput, rekao je da je iz prve generacije kopilota BHA, njih 6 steklo cin kapetana, i da ce BHA i dalje nastaviti svoju tradiciju skolovanja pilotskog i kabinskog osoblja.

PS: Nije spominjao online placanje karte :D
FaceOff

#1190 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by FaceOff »

Odlične vijesti!!!
d700

#1191 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by d700 »

ins wrote: U subotu je bio interview Nudzeima Recice na TVSA, i evo najvaznijih stvari:

- Destinacije: prioritet su jacanje 4 glavna huba medju postojecim linijama: Frankfurt, Vienna, Zurich i Istanbul, i zelja BHA je da ih dovedu na nivo 2 leta dnevno. Zele code share ugovor sa Lufthansom i Austrianom za ljeto 2010.
- Uvodenje Amsterdama kao nove destinacije, i ugovor sa nekim od vodecih transatlantskim prijevoznika, u cilju preuzimanja putnika iz USA/Canada putem hubova AMS, Bec, Frankfurt i Cirih za ljeto 2010.

Najvaznije: u januaru 2010 stize prvi Boeing 737-700, a kuci se vraca 737-400. Drugi 737-700 stize u martu 2010. Oba aviona idu u registar BHA. Stari su svega 3-4 godine! :bih: :bih: :bih: :bih:

Usput, rekao je da je iz prve generacije kopilota BHA, njih 6 steklo cin kapetana, i da ce BHA i dalje nastaviti svoju tradiciju skolovanja pilotskog i kabinskog osoblja.

Znaju li se trenutne registracije ?
ljubav_aha

#1192 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by ljubav_aha »

ins wrote: U subotu je bio interview Nudzeima Recice na TVSA, i evo najvaznijih stvari:

- Destinacije: prioritet su jacanje 4 glavna huba medju postojecim linijama: Frankfurt, Vienna, Zurich i Istanbul, i zelja BHA je da ih dovedu na nivo 2 leta dnevno. Zele code share ugovor sa Lufthansom i Austrianom za ljeto 2010.- Uvodenje Amsterdama kao nove destinacije, i ugovor sa nekim od vodecih transatlantskim prijevoznika, u cilju preuzimanja putnika iz USA/Canada putem hubova AMS, Bec, Frankfurt i Cirih za ljeto 2010.

pod kojim uslovima :D
jefferson

#1193 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by jefferson »

E sad se krecemo negdje! ovo je vec nesto konkretno, i Nudzeim Recica je to trebao ranije objasniti ljudima, ne zbog toga da neko ne napada BH Airlines, nego radi marketinga. Kada kazes da ces iduce godine u floti imati jedne od najmodernijih aviona u floti, koji ce uz to biti najmladji na ovim prostorima, to je marketinski potez, i ljudi ce i prije toga odmah drugacije glerdati kompaniju!
Jos samo da to online placanje rijese!
jefferson

#1194 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by jefferson »

Kontam nesto ako puknemo Portugal, BHA bi mogao uzeti A330 ili B767 pod lizing s obzirom da ce raja u BiH odvajati od vecere za Juznoafricku Republiku ili dizati kredite :D
rendulic

#1195 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by rendulic »

DZABA VAM NOVCI MOJI SINOVCI ...

e ovako se ja osjecam sada !!! Vozim se brzinom ATR (skoro - 311 km/sa ICE Dusseldorf - Munchen) a pitanje je zasto ???
Zato sto su me , ne mogu da budem vulgaran , ali ja sada idem sa rajom do Minhena, naravno o svom trosku.
Kad sam dosao u Dizeldorf - prvo sam procitao da je let Annuliert , kad sam se javio na salter gdje su me poslali - ovi nemaju pojma ni o meni , ni o mojoj rezervasjon - ni o cemu . a stoji naljepnica B&H Airlines iza njegovih ledza. Tuga , nemaju kaze mene nigdje na spiskovima rezervasjon i nisu duzni da mi ista ponude.
Bila je i ona plava dobra pjevacica Bajrami - kad ga je zatjerala u 3 PM, prava sega bila. Evo je i sad psuje sa mnom prema Minhenu - jos su rekli da ne moze avion cekati u Frnakfurt da mi (8 ljudi ) dodjemo.

a mi uporno idemo nasom kompanijom jer mi je usluga najbolja i cure su u redu i piloti ali brate ovo ne znam sta bi rekao.
zato braco muslimani (bosnjaci ) koji evidentirano najvise koriste usluge nase kompanije, udruzimo se i ... (ne znam sta da kazem) jer ovo je nase tipicno BH ponasanje. Ili smo dobri pravo ili nas handre u pravo .
Valjda ce mi pravdati ove neocekivane troskove.
Timotije

#1196 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by Timotije »

jefferson wrote:Kontam nesto ako puknemo Portugal, BHA bi mogao uzeti A330 ili B767 pod lizing s obzirom da ce raja u BiH odvajati od vecere za Juznoafricku Republiku ili dizati kredite :D
Ja sam djeci vec smanjio obroke... ;-) :D
zurich

#1197 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by zurich »

rendulic wrote:DZABA VAM NOVCI MOJI SINOVCI ...

e ovako se ja osjecam sada !!! Vozim se brzinom ATR (skoro - 311 km/sa ICE Dusseldorf - Munchen) a pitanje je zasto ???
Zato sto su me , ne mogu da budem vulgaran , ali ja sada idem sa rajom do Minhena, naravno o svom trosku.
Kad sam dosao u Dizeldorf - prvo sam procitao da je let Annuliert , kad sam se javio na salter gdje su me poslali - ovi nemaju pojma ni o meni , ni o mojoj rezervasjon - ni o cemu . a stoji naljepnica B&H Airlines iza njegovih ledza. Tuga , nemaju kaze mene nigdje na spiskovima rezervasjon i nisu duzni da mi ista ponude.
Bila je i ona plava dobra pjevacica Bajrami - kad ga je zatjerala u 3 PM, prava sega bila. Evo je i sad psuje sa mnom prema Minhenu - jos su rekli da ne moze avion cekati u Frnakfurt da mi (8 ljudi ) dodjemo.

a mi uporno idemo nasom kompanijom jer mi je usluga najbolja i cure su u redu i piloti ali brate ovo ne znam sta bi rekao.
zato braco muslimani (bosnjaci ) koji evidentirano najvise koriste usluge nase kompanije, udruzimo se i ... (ne znam sta da kazem) jer ovo je nase tipicno BH ponasanje. Ili smo dobri pravo ili nas handre u pravo .
naravno da ce ti pravdati troskove. I to SVE ! Duzni su te prebaciti veceras za Sarajevo,te sve dodatne troskove od tog tvog voza pa do eventualnog aviona veceras. Ako slucajno negdje prespavas i hotel i jos obestecenje koje se odredjuje prema zakonu(ne prizvoljno) o prijevozu putnika u EU(zakon leti jer je polazak bio u EU). Ne budu li to napravili, slobodno angazuj advokata.

Cudi me da vas nisu prebacili na avion za FRA i odatle je bio FRA-TZL-SJJ......sigurno je jeftinije bilo nego vozom do Minhena pa odatle pretpostavljam sa Croatiom..
jefferson

#1198 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by jefferson »

eeee, jos ce se morati pure jesti u BHA prije nego se skonta da su odnosi sa musterijama svetinja!
macan prvi

#1199 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by macan prvi »

Moje saucesce :roll: znam kako ti je. :roll: Zar ti nisu javili unaprijed da ti je let otkazan? Zasto te nisu postavili na neki let iz Düsseldorfa umjesto da te salju na drugi kraj Njemacke da odatle letis? :shock: I ne zaboravi - imas pravo na refundaciju svih troskova, ali se nemoj iznenaditi ako onaj kome se obratis ne znadne sta je Direktiva EU-a o pravu putnika u slucaju otkazivanja leta, meni se to vec dogodilo. :roll:
macan prvi

#1200 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by macan prvi »

zurich wrote:

naravno da ce ti pravdati troskove. I to SVE ! Duzni su te prebaciti veceras za Sarajevo,te sve dodatne troskove od tog tvog voza pa do eventualnog aviona veceras. Ako slucajno negdje prespavas i hotel i jos obestecenje koje se odredjuje prema zakonu(ne prizvoljno) o prijevozu putnika u EU(zakon leti jer je polazak bio u EU). Ne budu li to napravili, slobodno angazuj advokata.

Cudi me da vas nisu prebacili na avion za FRA i odatle je bio FRA-TZL-SJJ......sigurno je jeftinije bilo nego vozom do Minhena pa odatle pretpostavljam sa Croatiom..
Ne advokata, nego se ako zivis u Njemackoj obrati Upravi za avijaciju ("Luftfahrtbundesamt"). Oni po sluzbenoj duznosti ganjaju kompanije koje se ponasaju ovako ako ne refundiraju troskove putnicima. :wink:
Post Reply