ps pričajte o kriminalu albanaca kad isporučite jedno 10000000 zločinaca što krijete u srbiji i republici genocidnoj!
Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!
- Prozor
#1176 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!
Pa braćo, red je da poštivamo 1244, eno kaže MMF, Sjeverno Kosovo pod kontrolu Vlade Republike Kosovo, treba čuvati teritorijalni integritet!
ps pričajte o kriminalu albanaca kad isporučite jedno 10000000 zločinaca što krijete u srbiji i republici genocidnoj!
-
S.A.R.S
#1177 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!
e jbg nema toliko srba koliko bi ti da isporuče.jedino da odes u čikago pa da navataš.sa rs nema toliko srba.Prozor wrote:Pa braćo, red je da poštivamo 1244, eno kaže MMF, Sjeverno Kosovo pod kontrolu Vlade Republike Kosovo, treba čuvati teritorijalni integritet!![]()
![]()
a ovde je riječ o kosovu ne o srbiji.
pa šta je BiH dobila nezavisnošću kosova:
jedino jeftiniji i dostupniji hors,jer kosovo je sve osim pravne drzave.kakva je to drzava kada je kompletno rukovodstvo u narko kartelu.
moj posao je rad sa zavisnicima,pa tako da znam kakav je to problem u BiH.
jbg dok se vi skontate sta hocete ode nam omladina u tri materine.
ps.znaš li kakav je položaj bošnjačke zajednice na kosovu? žive u getima sa srbima a kada odu na nabavku moraju da pričaju na čistom albanskom ili dobijaju gratis marisanu.
-
S.A.R.S
#1178 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!
sorry za ono kosovo drzava,pravilnije je plemenske zajednice kosova,pošto im se drustveno uređenje ne razlikuje od plemenskog ili čak rodovskog uređenja.kosovo je podijelilo par familija(tači,haradinaj,rugova itd).zivjeti mozes samo gdje vlast drzi tvoja porodica a na tuđoj teritoriji mozes popiti samo metak.
pogledaj italijanski dokumentarac beskonačni rat (linkovi na prethodnoj strani) pa napiši na sa-x esej o tome kako si ga dozivio.
ps.
a idući put kada izađeš malo u čaršiju,pa kada te startuje džankić (imaš ih na svakom ćošku) da ožica koju marku ili da ti uvali komsijski ukradeni player il te zbode jer krizira,ti viči "a viva kosovo republika".
pogledaj italijanski dokumentarac beskonačni rat (linkovi na prethodnoj strani) pa napiši na sa-x esej o tome kako si ga dozivio.
ps.
a idući put kada izađeš malo u čaršiju,pa kada te startuje džankić (imaš ih na svakom ćošku) da ožica koju marku ili da ti uvali komsijski ukradeni player il te zbode jer krizira,ti viči "a viva kosovo republika".
- and
#1179 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!
šta ćeš,svakakvih država ima.ne mogu sve biti idealne.popraviće se kad uđu u eu.S.A.R.S wrote:sorry za ono kosovo drzava,pravilnije je plemenske zajednice kosova,pošto im se drustveno uređenje ne razlikuje od plemenskog ili čak rodovskog uređenja.kosovo je podijelilo par familija(tači,haradinaj,rugova itd).zivjeti mozes samo gdje vlast drzi tvoja porodica a na tuđoj teritoriji mozes popiti samo metak.
ps.
za problem sa drogom koju spominješ krivi su organi naše države,a zna se ko bojkotuje njihov rad.
jaka granična služba i jaka DRŽAVNA policija bi ovaj problem trebali riješiti
-
S.A.R.S
#1180 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!
]za problem sa drogom koju spominješ krivi su organi naše države,a zna se ko bojkotuje njihov rad.
jaka granična služba i jaka DRŽAVNA policija bi ovaj problem trebali riješiti[/quote
u svemu si u pravu.
samo da napomenem da se broj heroinskih zavisnika u BiH od 2000 god. znatno povećao,odnosno odvajanjem kosova od srbije povećao se i broj zavisnika.jbg al to su cinjenice,a ne rekla kazala.
do 1999 god. mi u BiH i nismo imali ozbiljnih problema sa narkomanijom(konzumiro se kanabis,ekstazi i nesto malo ostalog).ovaj problem se prvo pojavio u federaciji (albanski narkokartel u sarajevu)a a zatim i u rs.ne postoji osoba u BiH a da ne zna nekoga ko ima problema sa heroinom.
a to sto je kosovo nezavisno to je meni najmanji problem (iskreno zao mi je samo stanovnistva dole),problem je sto se ta nezavisnost osjeti i u BiH al na ovakav način.
- and
#1181 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!
nema logike u toj priči o nezavisnosti države kosovo i povećanja broja narkomana u bih,jer kada je kosovo postalo nezavisno povećao se broj granica koje droga treba preći i bilo bi logičnije da je teže prenositi.
puno se stvari u svijetu desilo od 2000 god.pa ne znam da li se mogu povezati sa porastom narkomanije.
možda bi to naš premijer povezao sa bogatstvom nacije i rekao vidiš kako raja imaju para,droga ide ko halva
puno se stvari u svijetu desilo od 2000 god.pa ne znam da li se mogu povezati sa porastom narkomanije.
možda bi to naš premijer povezao sa bogatstvom nacije i rekao vidiš kako raja imaju para,droga ide ko halva
-
hercegovac_pravi
#1182 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!
Ma šta god bilo Kosovo ili kako god bilo uređeno, vama nema na njeg "primirisat" za naredni milion godina a možda ni tadaS.A.R.S wrote:sorry za ono kosovo drzava,pravilnije je plemenske zajednice kosova,
-
hercegovac_pravi
#1183 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!
Da, odvajanjem Kosova od Srbije desio se i "tsunami"...dakle odvajanjem Kosova od Srbije povećao se broj katastrofalnih elementarnih nepogoda.S.A.R.S wrote:]za problem sa drogom koju spominješ krivi su organi naše države,a zna se ko bojkotuje njihov rad.
jaka granična služba i jaka DRŽAVNA policija bi ovaj problem trebali riješiti[/quote
u svemu si u pravu.![]()
samo da napomenem da se broj heroinskih zavisnika u BiH od 2000 god. znatno povećao,odnosno odvajanjem kosova od srbije povećao se i broj zavisnika.jbg al to su cinjenice,a ne rekla kazala.
do 1999 god. mi u BiH i nismo imali ozbiljnih problema sa narkomanijom(konzumiro se kanabis,ekstazi i nesto malo ostalog).ovaj problem se prvo pojavio u federaciji (albanski narkokartel u sarajevu)a a zatim i u rs.ne postoji osoba u BiH a da ne zna nekoga ko ima problema sa heroinom.
a to sto je kosovo nezavisno to je meni najmanji problem (iskreno zao mi je samo stanovnistva dole),problem je sto se ta nezavisnost osjeti i u BiH al na ovakav način.
-
dallton
#1184 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!
raste izvoz svaki dan
Podgorica -- Predsednik crnogorske skupštine Ranko Krivokapić optužio je Beograd da pokušava da problem narko kartela izveze u Crnu Goru.
"Srbija je domovina tog kriminala i Šarić je njihov državljanin i sada hoće da taj problem natovare Crnoj Gori. Crna Gora taj problem ima u jednom kraku i mi ćemo ga rešavati", kazao je Krovokapić Radiju Crne Gore povodom optužbi Srbije o nesaradnji Podgorice u slučaju Darka Šarića osumnjičenog za krijumčarenje kokaina iz Južne Amerike
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1185 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!
eno smanjije im se natalitet
ostvarili su cilj životni i to nekoliko generacija
a sada treba naći smisao u relativizmu hedonizmu materijalizmu i globalnim kretanjima
više nejma srba da su za sve krivi

a sada treba naći smisao u relativizmu hedonizmu materijalizmu i globalnim kretanjima
više nejma srba da su za sve krivi
-
S.A.R.S
#1186 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!
dallton wrote:raste izvoz svaki dan
Podgorica -- Predsednik crnogorske skupštine Ranko Krivokapić optužio je Beograd da pokušava da problem narko kartela izveze u Crnu Goru.
"Srbija je domovina tog kriminala i Šarić je njihov državljanin i sada hoće da taj problem natovare Crnoj Gori. Crna Gora taj problem ima u jednom kraku i mi ćemo ga rešavati", kazao je Krovokapić Radiju Crne Gore povodom optužbi Srbije o nesaradnji Podgorice u slučaju Darka Šarića osumnjičenog za krijumčarenje kokaina iz Južne Amerike
jadni crnogorci
đeš njima udarit na čojstvo i poštenje!
njihov milo je jedini premijer protiv koga se vodi istraga u drugoj državi.
i naš mile rohnil je mala maca za njihovog milo marlboro.
- Mx
#1187 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!
http://www.nezavisne.com/dogadjaji/vije ... osova.html
U Sarajevu proslavljena godišnjice nezavisnosti Kosova
Datum: 25.02.2010 19:36
Autor: Davud Muminović
SARAJEVO - U glavnom gradu Bosne i Hercegovine sinoć je održan svečani prijem povodom druge godišnjice nezavisnosti Republike Kosovo.
Sinoćnji prijem u "Bečkoj kafani" sarajevskog hotela "Evropa" organizovala je Zajednica Albanaca u Bosni i Hercegovini.
Organizatori su poslali više od 550 pozivnica za svečani prijem, uključujući i predstavnike zvanične vlasti u Bosni i Hercegovini, iako im je poznato da BiH nije priznala Kosovo, niti je pitanje priznavanja južne pokrajine Srbije ikada bilo na dnevnom redu državnih organa BiH.
"Prošle godine nismo organizovali prijem jer smo čekali da vidimo kako će se situacija vezana za Kosova odvijati. Ovo je druga godišnjica nezavisnosti i smatramo da se treba obilježiti u Sarajevu i BiH, gdje su Albanci uvijek bili dobrodošli i gdje su doživjeli prijateljski prijem. Svjesni smo političke situacije u BiH, međutim smatramo da običan svijet nema ništa protiv Kosova i ljudi koji dolaze sa Kosova", kazao je Muharem Zejnulahu, predsjednik Zajednice Albanaca u BiH.
Zejnulahu je kazao da zbog političke situacije i nepriznavanja Kosova ne očekuje veliki odziv predstavnika državnih organa, ali očekuje dolazak mnogih uglednih gostiju iz naučnog, kulturnog, umjetničkog i političkog miljea u Bosni i Hercegovini.
Pozivnice za obilježavanje nezavisnosti Kosova poslane su i predstavnicima diplomatskog kora zemalja koje su priznale Kosovo.
"Već su nam neki ugledni intelektualci, umjetnici i ugledni ljudi potvrdili svoj dolazak. Naravno da neće svi pozvani doći, ali očekujemo da će prijem biti uspješan", kazao je Zejnulahu.
Iako su pozivi poslani na mnogobrojne adrese zvaničnika u Bosni i Hercegovini, organizatori prijema su svjesni da će se samo rijetki odazvati.
"Mi poštujemo specifičnu situaciju u BiH i nećemo se ljutiti ukoliko neko ne dođe na naš prijem. Svjesni smo da BiH nije priznala Kosovo i da oko toga ne postoje jedinstveni stavovi. Smatramo da više od tri četvrtine građana BiH nema ništa protiv suvereniteta Kosova", kazao je Zejnulahu.
Članovi Predsjedništva BiH nisu prisustvovali prijemu, niti su poslali svoje izaslanike na ovaj događaj.
"Naravno da nećemo učestvovati na prijemu. Zna se zvanični stav BiH po pitanju Kosova. BiH nije priznala Kosovo. Svaka zajednica ili nevladina organizacija može da organizuje različite prijeme, ali mi u tome nećemo učestvovati", kazao je Đorđe Latinović, savjetnik člana Predsjedništva BiH Nebojše Radmanovića.
U Kabinetu Željka Komšića, predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, kazali su da nije planiran odlazak na ovaj prijem nikoga iz ovog kabineta. Sličan odgovor dobili smo i u Kabinetu Harisa Silajdžića, člana Predsjedništva BiH, za kojeg je rečeno da je na putu, te da nije planiran odlazak na prijem u hotel "Evropa".
U Ambasadi Sjedinjenih Američkih Država, zemlje koja je među prvima priznala Kosovo, nisu željeli da komentarišu pozivnicu Zajednice Albanaca u BiH.
Organizatori svečanog prijema istakli su da ovaj skup nema za cilj nikakav vid pritiska na zvaničnu politiku u BiH u vezi sa Kosovom.
"Mi ne vršimo nikakav pritisak na vlast, niti na mala vrata uvodimo nezavisnost Kosova u BiH. Poštujemo stav BiH i svjesni smo trenutne političke situacije koja ne dozvoljava priznanje. Priznanje Kosova će jednog dana doći na dnevni red i to je realnost", kazao je Zejnulahu.
Političari iz RS više puta su ponovili da neće dozvoliti pokretanje pitanja priznavanja Kosova u bh. institucijama, a bez saglasnosti predstavnika jednog naroda to se ni ne može desiti.
-
dallton
#1188 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!
jel ovo tri cetvrtine nova demografska procjena? svaka cast ovim albancima kad se znaju boriti za sebe svim sredstvimaMx wrote:
http://www.nezavisne.com/dogadjaji/vije ... osova.html
U Sarajevu proslavljena godišnjice nezavisnosti Kosova
Datum: 25.02.2010 19:36
Autor: Davud Muminović
SARAJEVO - U glavnom gradu Bosne i Hercegovine sinoć je održan svečani prijem povodom druge godišnjice nezavisnosti Republike Kosovo.
Sinoćnji prijem u "Bečkoj kafani" sarajevskog hotela "Evropa" organizovala je Zajednica Albanaca u Bosni i Hercegovini.
Organizatori su poslali više od 550 pozivnica za svečani prijem, uključujući i predstavnike zvanične vlasti u Bosni i Hercegovini, iako im je poznato da BiH nije priznala Kosovo, niti je pitanje priznavanja južne pokrajine Srbije ikada bilo na dnevnom redu državnih organa BiH.
"Prošle godine nismo organizovali prijem jer smo čekali da vidimo kako će se situacija vezana za Kosova odvijati. Ovo je druga godišnjica nezavisnosti i smatramo da se treba obilježiti u Sarajevu i BiH, gdje su Albanci uvijek bili dobrodošli i gdje su doživjeli prijateljski prijem. Svjesni smo političke situacije u BiH, međutim smatramo da običan svijet nema ništa protiv Kosova i ljudi koji dolaze sa Kosova", kazao je Muharem Zejnulahu, predsjednik Zajednice Albanaca u BiH.
Zejnulahu je kazao da zbog političke situacije i nepriznavanja Kosova ne očekuje veliki odziv predstavnika državnih organa, ali očekuje dolazak mnogih uglednih gostiju iz naučnog, kulturnog, umjetničkog i političkog miljea u Bosni i Hercegovini.
Pozivnice za obilježavanje nezavisnosti Kosova poslane su i predstavnicima diplomatskog kora zemalja koje su priznale Kosovo.
"Već su nam neki ugledni intelektualci, umjetnici i ugledni ljudi potvrdili svoj dolazak. Naravno da neće svi pozvani doći, ali očekujemo da će prijem biti uspješan", kazao je Zejnulahu.
Iako su pozivi poslani na mnogobrojne adrese zvaničnika u Bosni i Hercegovini, organizatori prijema su svjesni da će se samo rijetki odazvati.
"Mi poštujemo specifičnu situaciju u BiH i nećemo se ljutiti ukoliko neko ne dođe na naš prijem. Svjesni smo da BiH nije priznala Kosovo i da oko toga ne postoje jedinstveni stavovi. Smatramo da više od tri četvrtine građana BiH nema ništa protiv suvereniteta Kosova", kazao je Zejnulahu.
Članovi Predsjedništva BiH nisu prisustvovali prijemu, niti su poslali svoje izaslanike na ovaj događaj.
"Naravno da nećemo učestvovati na prijemu. Zna se zvanični stav BiH po pitanju Kosova. BiH nije priznala Kosovo. Svaka zajednica ili nevladina organizacija može da organizuje različite prijeme, ali mi u tome nećemo učestvovati", kazao je Đorđe Latinović, savjetnik člana Predsjedništva BiH Nebojše Radmanovića.
U Kabinetu Željka Komšića, predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, kazali su da nije planiran odlazak na ovaj prijem nikoga iz ovog kabineta. Sličan odgovor dobili smo i u Kabinetu Harisa Silajdžića, člana Predsjedništva BiH, za kojeg je rečeno da je na putu, te da nije planiran odlazak na prijem u hotel "Evropa".
U Ambasadi Sjedinjenih Američkih Država, zemlje koja je među prvima priznala Kosovo, nisu željeli da komentarišu pozivnicu Zajednice Albanaca u BiH.
Organizatori svečanog prijema istakli su da ovaj skup nema za cilj nikakav vid pritiska na zvaničnu politiku u BiH u vezi sa Kosovom.
"Mi ne vršimo nikakav pritisak na vlast, niti na mala vrata uvodimo nezavisnost Kosova u BiH. Poštujemo stav BiH i svjesni smo trenutne političke situacije koja ne dozvoljava priznanje. Priznanje Kosova će jednog dana doći na dnevni red i to je realnost", kazao je Zejnulahu.
Političari iz RS više puta su ponovili da neće dozvoliti pokretanje pitanja priznavanja Kosova u bh. institucijama, a bez saglasnosti predstavnika jednog naroda to se ni ne može desiti.
- ahuseino
#1189 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!
kako ono ide... Jedva Turci Osvojise Drzavu
Jedan
Tri
Osam
Devet
1389 - Kosovska Bitka / Boj
Gubitak... al' brate junacki
Eto kako su mene ucili da zapamtim godinu...
... cuj 'jedva'...
Mozda bude vise srece treci put.
Jedan
Tri
Osam
Devet
Gubitak... al' brate junacki
... cuj 'jedva'...
- 1gorstak
#1190 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!
Ne znam cemu podrugivanje. I nasa je vojska, predvodjena Vlatkom Vukovicem, ucestvovala u toj bitci a neuspjeh je doveo do turske okupacije nase zemlje. I nismo mi tu porazeni, jer je i turska strana pretrpila jednake gubitke, a bitku se smatra turskim uspjehom jer su oni poslije mogli skupiti jos vojske i nastaviti pohod.ahuseino wrote:kako ono ide... Jedva Turci Osvojise Drzavu
Jedan
Tri
Osam
Devet
Gubitak... al' brate junacki![]()
... cuj 'jedva'...
-
S.A.R.S
#1191 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!
ev ti 1 iz istorije,historije ili povijesti.slabo je to,slabo kolega.ahuseino wrote:kako ono ide... Jedva Turci Osvojise Drzavu
Jedan
Tri
Osam
Devet
... cuj 'jedva'...
kući, knjigu u šake pa da te preslušamo kasnije.
- ahuseino
#1192 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!
Poenta mog posta je ponovljeni gubitak Kosova a... podrugivanje... mozda malo1gorstak wrote:Ne znam cemu podrugivanje. I nasa je vojska, predvodjena Vlatkom Vukovicem, ucestvovala u toj bitci a neuspjeh je doveo do turske okupacije nase zemlje. I nismo mi tu porazeni, jer je i turska strana pretrpila jednake gubitke, a bitku se smatra turskim uspjehom jer su oni poslije mogli skupiti jos vojske i nastaviti pohod.ahuseino wrote:kako ono ide... Jedva Turci Osvojise Drzavu
Jedan
Tri
Osam
Devet
... cuj 'jedva'...
Sta je poenta tvog posta?... mislim iskreno, ne moras meni prepricavat domacu Wikipediju.
Sta se ima 'smatrat'... tu? Kakve tehnikalije, cuj 'nismo porazeni'... mozda duhom
- ahuseino
#1193 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!
Kaze se: "Mozes na mjesto - JEDAN "S.A.R.S wrote:ev ti 1 iz istorije,historije ili povijesti.slabo je to,slabo kolega.ahuseino wrote:kako ono ide... Jedva Turci Osvojise Drzavu
Jedan
Tri
Osam
Devet
... cuj 'jedva'...
kući, knjigu u šake pa da te preslušamo kasnije.
-
keep it real
#1194 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!
BiH-x wrote:Rachel Uchitel, ljubavnica Tigera Woodsa promovira UCK (tj KOV, Kosovska Oslobodilacka Vojska)
cega se pametan stidi . . . . . . . . . .
-
dallton
#1195 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!
gdje ces se ove gornje slike stiditi
-
theTruePath
#1196 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!
ahuseino wrote:kako ono ide... Jedva Turci Osvojise Drzavu
Jedan
Tri
Osam
Devet
... cuj 'jedva'...
jedva jedva al malo morgen
- Mx
#1197 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!
Stjuart Džouns na Kosovu - Podrška institucijama u Prištini
Izvor: http://www.e-novine.com/region/region-k ... itini.html
Anamari Repić
Photo: EPA/GEORGI LICOVSKI
Zamenik pomoćnika državnog sekretara Stjuart Džouns uputio je podršku Vašingtona teritorijalnoj celovitosti Kosova. Džouns je ohrabrio kosovske vlasti da štite prava manjina i njihovu integraciju
Sjedinjene Američke Države podržavaju procese na Kosovu i njegov teritorijalni integritet, izjavio je u Prištini zamenik pomoćnika državnog sekretara Stjuart Džouns, komentarišući planove za integraciju severa Kosova. On je kazao da SAD zajedno sa vlastima Kosova rade na rešavanju problema.
“Razgovarali smo o svim problemima sa kojima se suocava Kosovo. Jasno je da mi podržavamo teritorijalni integritet Kosova i radimo s ciljem da se pronađe rešenje”, rekao je Džouns. U tom pogledu navedeno je da je jedna od tema razgovora bila stategija za sever. Džouns je u kratkom obraćanju medijima kazao da je njegova poseta Kosovu deo redovnih konsultacija koje američki zvaničnici imaju sa kosovskim vlastima.
Džons je o aktuelnoj situaciji razgovarao sa čelnicima institucija i predstavnicima kosovskih Srba. On je ocenio da je sa predsednikom Kosova Fatmirom Sejdiuom i ministrom spoljnih poslova Skenderom Hiseniijem imao ‘odlične razgovore’.
Predsednik Sejdiu je potvrdio da su ‘SAD još jednom podržale procese kroz koje prolazi Kosovo’. Zvaničnik Stejt dipartmenta je imao radni ručak sa premijerom Kosova Hašimom Tačijem. Džouns i Tači su razgovarali o ‘aktuelnoj političkoj situaciji sa posebnim osvrtom na konsolidovanje države, vladavine zakona, beskompromisne borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala, te uspostavljanje autoriteta kosovskih institucija na celoj teritoriji. Premijer Tači je Džounsu preneo da su vlada Kosova i sve institucije ‘privržene da u saradnji sa međunarodnim institucijama uspostave zakone na celoj teritoriji, saopštila je Vlada Kosova.
“To je za dobrobit mira, stabilnosti, saradnje između zajednica i ekonomskog razvoja”, rekao je Tači.
On je kazao da je formiranje novih opština i učešće srpske zajednice na izborima dobra vest koja ‘nas ohrabruje u poslu ka daljem konsolidovanju demokratske države’. Kako je saopštila Vlada, Stjuart Džouns je ‘pružio punu podršku Vladi Kosova u poštovanju prava zajednica i njihovoj integraciji u život i institucije’. Džouns je kazao da je takvo angažovanje Vlade ‘odlučujući faktor koji će uticati na ispunjenje svih međunarodnih standarda prilikom integracije Kosova u evro-atlantske institucije”.
Pomoćnik zamenika američkog državnog sekretara Stjuart Džouns je razgovarao i sa predsednikom Samostalne liberalne stranke i članom Predsedništva Skupštine Kosova Slobodanom Petrovićem i gradonačelnikom Gračanice Bojanom Stojanovićem.
- Mx
#1198 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!
Izvor: E-NOVINE http://www.e-novine.com/region/region-k ... grebu.html
Bilaterala
Veleposlanstvo Kosova u Zagrebu
Hina
Veleposlanstvo Republike Kosovo službeno je otvoreno u petak u središtu Zagreba u nazočnosti kosovskog predsjednika Fatmira Sejdiua i hrvatskog ministra za vanjske poslove i europske integracije Gordana Jandrokovića.
Kosovo je 17. veljače slavilo drugu godišnjicu neovisnosti, a predsjednik Sejdiu je doputovao u Zagreb u četvrtak na inauguraciju novog hrvatskog predsjednika Ive Josipovića tako da je "ovo bila dobra prilika za otvaranje veleposlanstva", izjavio je kosovski veleposlanik Valdet Sadiku. Od proglašenja neovisnosti, Kosovo je priznalo 65 zemalja, a do sada je otvorilo 21 veleposlanstvo, rekao je veleposlanik.
Diplomatski odnosi između Hrvatske i Kosova uspostavljeni su 30. lipnja 2008. godine. Veleposlanik Sadiku izjavio je da Kosovo ima odličnu suradnju s Hrvatskom.
"Za nas je Hrvatska vrlo važna zemlja. Ona je dobar model na koji se možemo ugledati i što se tiče integracije u NATO, što je cilj i Kosova kao neovisne države, i u Europsku uniju do koje Hrvatsku dijeli samo korak do članstva", kazao je. Hrvatska je već ranije na Kosovu otvorila otvorila svoje veleposlanstvo.
- zemomak
#1199 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!
Albanski katolički sveštenik: Nismo zaslužili slobodu od Beograda
Islamska zajednica Kosova (IZK) oštro je osudila izjavu albanskog katoličkog sveštenika u Detroitu don Antona Kčire, da Albanci u pokrajini “nisu zaslužili slobodu od Beograda” pošto je grupa njih uhvaćena u nameri da izvrši teroristički napad na američku vojnu bazu ,,Fort Dix’’ u saveznoj državi Nju Džersi.
Video klip iz 2007. sa reakcijom katoličkog sveštenika Antona Kčire objavljen je minulih dana na sajtu “You tube”.
,,Mi nismo zaslužili slobodu od strane Beograda. Trebalo je da nas odere, onako kao što je Milošević odrao 260 hiljada pasa u Srebrenici i celoj Bosni. I na Kosovu da su odrali 1 milion i 900 hiljada pasa, ništa ne bi bilo lošije’’,
rekao je na video snimku (2:37) don Anton Kčira.
http://www.youtube.com/watch?v=sphkM7BF ... r_embedded
U jučerašnjoj reakciji Islamske zajednice Kosova navodi se da su izjave sveštenika Kčire izazvale reakciju i gnev albanskog naroda u pokrajini, a i šire, pošto su se ljudi osetili veoma uvredjenim. “Medjutim, mi zahtevamo od svih gradjana, da reči Kčire, smatraju kao jedan izolovan slučaj, kao njegov lični skandal i nikako drugačije i tu situaciju treba da prevazidjete na miran, dostojanstvejan način’’, navodi se u saopštenju Islamske Zajednice Kosova.
IZK je apelovala kod vernika da ovu situaciju ne iskoriste za izazivanje netrpeljivosti i verske mržnje unutar albanske nacije. “Apelujemo kod svih, da slučaj treba da prihvatimo takav kakav jeste i da sve ovo prevazidjemo na dostojastvejan način, pošto nam nije potrebna mržnja. Na kraju krajeva, pomenuti slučaj neka služi njemu na čast’’, ističe se u reakciji IZK.
Mediji u Prištini danas prenose da se don Kčira nije izvinio za izrečene stavove iako je priznao da je njegov govor ,,na emotivan način izrazio nezdovoljstvo u vezi sa slučajem u vojnoj bazi ,,Fort Dix’’ u Nju Džersiju.
Američke vlasti su u maju 2007. uhapsile šestoricu radikalnih islamista zbog sumnji da su pripremali napad na bazu Fort Diks, s ciljem da ubiju što više vojnika, saopštilo je tada Tužilaštvo u SAD. Četvorica medju osumnjicenima su Albanci jedan je iz Jordana, a jedan iz Turske.
Islamska zajednica Kosova (IZK) oštro je osudila izjavu albanskog katoličkog sveštenika u Detroitu don Antona Kčire, da Albanci u pokrajini “nisu zaslužili slobodu od Beograda” pošto je grupa njih uhvaćena u nameri da izvrši teroristički napad na američku vojnu bazu ,,Fort Dix’’ u saveznoj državi Nju Džersi.
Video klip iz 2007. sa reakcijom katoličkog sveštenika Antona Kčire objavljen je minulih dana na sajtu “You tube”.
,,Mi nismo zaslužili slobodu od strane Beograda. Trebalo je da nas odere, onako kao što je Milošević odrao 260 hiljada pasa u Srebrenici i celoj Bosni. I na Kosovu da su odrali 1 milion i 900 hiljada pasa, ništa ne bi bilo lošije’’,
http://www.youtube.com/watch?v=sphkM7BF ... r_embedded
U jučerašnjoj reakciji Islamske zajednice Kosova navodi se da su izjave sveštenika Kčire izazvale reakciju i gnev albanskog naroda u pokrajini, a i šire, pošto su se ljudi osetili veoma uvredjenim. “Medjutim, mi zahtevamo od svih gradjana, da reči Kčire, smatraju kao jedan izolovan slučaj, kao njegov lični skandal i nikako drugačije i tu situaciju treba da prevazidjete na miran, dostojanstvejan način’’, navodi se u saopštenju Islamske Zajednice Kosova.
IZK je apelovala kod vernika da ovu situaciju ne iskoriste za izazivanje netrpeljivosti i verske mržnje unutar albanske nacije. “Apelujemo kod svih, da slučaj treba da prihvatimo takav kakav jeste i da sve ovo prevazidjemo na dostojastvejan način, pošto nam nije potrebna mržnja. Na kraju krajeva, pomenuti slučaj neka služi njemu na čast’’, ističe se u reakciji IZK.
Mediji u Prištini danas prenose da se don Kčira nije izvinio za izrečene stavove iako je priznao da je njegov govor ,,na emotivan način izrazio nezdovoljstvo u vezi sa slučajem u vojnoj bazi ,,Fort Dix’’ u Nju Džersiju.
Američke vlasti su u maju 2007. uhapsile šestoricu radikalnih islamista zbog sumnji da su pripremali napad na bazu Fort Diks, s ciljem da ubiju što više vojnika, saopštilo je tada Tužilaštvo u SAD. Četvorica medju osumnjicenima su Albanci jedan je iz Jordana, a jedan iz Turske.
- Bosnolog
#1200 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!
Fuele: "Kosovo ima evropsku perspektivu"
19. 03. 2010.
Povjerenik Evropske unije za proširenje Štefan Fuele izjavio je u petak u Prištini da Kosovo ima jasnu evropsku perspektivu pa je zatražio od Kosovara da ubrzavaju put prema EU...
...ispunjavajući obveze koje proizlaze iz posljednjeg izvještaja Evropske komisije o napretku, posebno u području vladavine prava, borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala, navodi Fena.
Fuele, koji je u Prištini razgovarao sa kosovskim predsjednikom Fatmirom Sejdiuom i predsjednikom vlade Hashimom Thacijem, zatražio je od vlasti u Prištini da jamče političku stabilnost manjinama, posebno srpskoj zajednici i da odlučnije provode reforme koje vode zemlju prema Evropskoj uniji.
Fuele je posebno istakao važnost odlučnije borbe protiv organizovanog kriminala.
Komentirajući probleme organizatora oko održavanja sutrašnje regionalne konferencije na Brdu kod Kranja i okupljanja svih regionalnih čelnika, Feule je rekao da je upravo na ovim čelnicima da pronađu rješenja i da Bruxelles vidi jasnu evropsku perspektivu za tu regiju.
Kosovski predsjednik Fatmir Sejdiu u razgovorima je istakao kako Kosovo nema drugu viziju osim integracijskog procesa u evropske i evroatlantske strukture.
Evropski povjerenik za proširenje kazao je u ekskluzivnom intervjuu za vodeći prištinski dnevnik na albanskome "Koha Ditore" da je "budućnost Kosova i Srbije unutar Evropske unije" i da "saradnja između ovih zemalja otvara put i Kosovu i Srbiji prema EU" istaknuvši važnost dobrosusjedskih odnosa i konstruktivnog dijaloga za pitanje od obostranog interesa.
Nakon Prištine, Fuele će u sklopu regionalne turneje poslijepodne posjetiti Albaniju.