ružmarin-a wrote:kamen spoticanja wrote:dakle i mene zanima ista stvar...zelim da provjerim vlasnistvo nad stanom koji zelim kupiti...na koji nacin to mogu onaviti najsigurnije...ljudi pominju
zk izvadak...mozda je malo smijesno ali sta je zk izvadak,gdje ga mogu izvaditi,i daa li ga ja uopce mogu izvaditi ili to moze napraviti samo vlasnik stana? totalno mi je napoznata ta materija a ovih dana ako Bog da imam namjeru u kupovinu
i koliko znam notar nije najsigurnija varijanta jer je vec bilo slucajeva gdje su se ljudi opekli a notar sve zvanicno ovjerio
i ako nije problem,za forumase koji rade u bankama...kakvi su uvjeti dobivanja kredita samo na osnovu hipoteke...dakle bez ziranata?
hvala unaprijed
ne provaljuj se kukavče
story about ZK izvadak
taj od koga kupuješ stan, treba da ti da broj katastarske čestice (k.č) i katastarsku opštinu (k.o.)
ako ne znaš, onda otiđi sa google snimkom u Opštinu gdje je lociran stan i oni će na osnovu njihovih mapa da ti kažu broj čestice.
Ako ti odmah kažu broj starog premjera, prošetaš dovde:
http://www.zkk.ba/?jezik=bos
a onda ušetaš ovde:
http://92.36.224.127/LarisLight/
i nađeš fino vlasnički list
Ako ti ne kažu, već da moraš tražiti kopiju katastarskog plana, onda moraš platiti u Katastru za ZK izvadak
kad dođe do čina da moraš ići Notaru, onda trebaš originale za koje ideš:
1. u Katastar
2. u Sud, gdje vadiš na osnovu ovog lista iz katastra vlasnički list (iz Zemljišne knjige)- ZK izvadak
nadam se shvaćeno

lijepa moja domovina

i jos ljepsi ljudi u domovini...pogotovo ovako virtualno...na salterima ipak ide malo teze
danas malo hodao onaokolo,licno saznao sta znaci zk izvadak

platio za kopiju katastarskog plana...sutra ce ako Bog da cestica biti poznata

zavrzlame s notarima mi je objasnio tim pravnika,ekonomista,radnika banaka

nista ih nisam skontao(lijepa moja medicina

)ali cu,kazu,sve shvatit na licu mjesta,dakle kad mi pare budu otimali
uglavnom mnogo hvala,i tebi i svim ostalima koji su pomogli

najstebolji
a kad ste vec tako nagodni zanima me jos i ovo

:
dakle zanima me kakva je procedura pretvorbe stambene nekretnine dakle stambenog prostora u poslovnu nekretninu,dakle poslovni prostor?
sta je potrebno,koliko to kosta,od cega sta zavisi,ko je nadlezan,postoje li slucajevi kad je pretvorba nemoguca?
uglavnom svi detalji
hvala hvala