Radovan Karadžić u Haagu!
- BHCluster
#1176 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Ekspresno imenovano žalbeno veće koje će odlučivati o žalbi tužilaštva na oslobađajuću presudu Radovanu Karadžiću za genocid u sedam bosansko-hercegovačkih opština. U Žalbenom veću su sudije iz SAD, Rusije, Kine, Pakistana i sa Jamajke ...
Vijećem će predsedavati američki sudija Meron a u njegovom sastavu su još i sudije Patrik/Patrick Robinson sa Jamajke, Liu Daćun/Daqun iz Kine, Kalida Rašid Kan/Khalida Rachid Khan iz Pakistana i Baktjar Tuzmukamedov/Bakhtiyar Tuzmukhamedov iz Rusije.
Vijećem će predsedavati američki sudija Meron a u njegovom sastavu su još i sudije Patrik/Patrick Robinson sa Jamajke, Liu Daćun/Daqun iz Kine, Kalida Rašid Kan/Khalida Rachid Khan iz Pakistana i Baktjar Tuzmukamedov/Bakhtiyar Tuzmukhamedov iz Rusije.
- Language
#1177 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
mi smo napravili najvecu gresku kada smo prof. sakiba softica imenovali za pravnog zastupnika bosne i hercegovine protiv srbije....na samom pocetku smo krenuli grlom u jagode sa druge strane je bio iskusni stari lisac i pravnik koji je savrseno dobro znao svu situaciju i ispravno je postavio stvari....sav taj "autoritet" sa nase strane bio je od krucijalne vaznosti za donosenje konacne odluke....naravno da ovo karikiram.....pa ovaj sud je međunarodni i ako stoji postulat nezavisno sudstvo, ovaj i ovakv sud ga nikad neće imati....presudom da je srbija izvrsila genocid i krenua u otvoreni međunarodni sukob...ista ne bi danas bila kandidatkinjom za EU, Vuk Jeremic ne bi predsjedavao, otvoreno negiranje i pisanje teza i teza srpskih mislioca, okretanje ka Rusiji.....
A avioni sa JNA petokrakom su imali turisticka nadlijetanja, tenkovi T55 su se igrali skrivača, užički korpus nije prelazio granicu.....koliko je samo bilo dokaza.....
Presuda Karadžiću će biti u vezi sa Mladićevom ( ukoliko preživi )i sud će pokušati da budu srazmjerne, istog obrazloženja.....ne pominjući ni u jednom momentu riječi genocid i međunarodni sukob
A avioni sa JNA petokrakom su imali turisticka nadlijetanja, tenkovi T55 su se igrali skrivača, užički korpus nije prelazio granicu.....koliko je samo bilo dokaza.....
Presuda Karadžiću će biti u vezi sa Mladićevom ( ukoliko preživi )i sud će pokušati da budu srazmjerne, istog obrazloženja.....ne pominjući ni u jednom momentu riječi genocid i međunarodni sukob
-
matematicar_teski
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#1179 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Treba podsjetiti da je R.K. bio suđen i za krađu elemenata namijenjenih za izgradnju svoje vikendice na Palama. Uhvaćen u krađi, suđen, presuđen, a ni dana nije odležao te presuđene kazne.matematicar_teski wrote:http://www.nadanasnjidan.ba/d/73-uhapse ... -karadzic/
Šef mu sa Psihijatrije koševske, Cerić, bio žirant kreditni,...za tu vikendicu.

Lopov-kokošar postao vođa, apsolutni lider srpskog naroda u BiH!???!!!!
Kako je ovo moguće?!
- ljevoruki
#1180 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Jos Crnogorac sa Durmitora.PipiDugaDevetka wrote:Treba podsjetiti da je R.K. bio suđen i za krađu elemenata namijenjenih za izgradnju svoje vikendice na Palama. Uhvaćen u krađi, suđen, presuđen, a ni dana nije odležao te presuđene kazne.matematicar_teski wrote:http://www.nadanasnjidan.ba/d/73-uhapse ... -karadzic/
Kako je ovo moguće?!
Seljacina bio i umrijece takav.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#1181 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Nemam ništa protiv Crnogoraca, sada prijateljski raspoloženih prema Bosni. Upoznao sam taksistu koji je u to vrijeme legalno uselio u njegov prijašnji stan u Sutjeska ulici. Ta porodica kao da nije imala noževe u kompletima escajga. But šunke su zubima kidali.ljevoruki wrote: Jos Crnogorac sa Durmitora.![]()
Seljacina bio i umrijece takav.![]()
Tako je stanar-taksista prepričavao priču ljudi iz jednice koja je prva ušla u njegovu jazbinu pri vrhu zgrde.
- AliceInChains
#1182 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Kako je moguce, da Bosanski Srbi danas obozavaju Milorada Dodika?PipiDugaDevetka wrote:Treba podsjetiti da je R.K. bio suđen i za krađu elemenata namijenjenih za izgradnju svoje vikendice na Palama. Uhvaćen u krađi, suđen, presuđen, a ni dana nije odležao te presuđene kazne.matematicar_teski wrote:http://www.nadanasnjidan.ba/d/73-uhapse ... -karadzic/
Kako je ovo moguće?!
- PipiDugaDevetka
#1183 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
To će @pexinaviHare bolje objasniti od mene, a na temi o dotičnom.AliceInChains wrote:Kako je moguce, da Bosanski Srbi danas obozavaju Milorada Dodika?PipiDugaDevetka wrote:Treba podsjetiti da je R.K. bio suđen i za krađu elemenata namijenjenih za izgradnju svoje vikendice na Palama. Uhvaćen u krađi, suđen, presuđen, a ni dana nije odležao te presuđene kazne.matematicar_teski wrote:http://www.nadanasnjidan.ba/d/73-uhapse ... -karadzic/
Kako je ovo moguće?!![]()
-
fijesta
#1184 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Šta je Karadžić Crnogorac ili Srbin?
- mO k3
#1185 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
u prvu ruku zlocinac ......fijesta wrote:Šta je Karadžić Crnogorac ili Srbin?
- PipiDugaDevetka
#1186 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Ne miješaj poštene narode sa zločincem. Srbi i Crnogorci su pošteni narodi koji su silno propatili tokom WWII. Zaslužuju svaku počast i divljenje zbog toga. Karadžić se izjašnjava kao Srbin, ali je za mene velkosrbin-šovinista, nadripjesnik, nadriljekar i presuđeni lopov - kokošar. U društvu pisaca i pjesnika rekao da ide u USA jer ga šalju iz bolnice, a u bolnici rekao da ide nešto u vezi sa izdavanjem knjige pjesama. (Ispričao prof. Cerić, šef mu, za Liberty Europe-guglati).Ženski Dr.Med wrote:u prvu ruku zlocinac ......fijesta wrote:Šta je Karadžić Crnogorac ili Srbin?
-
BiTa
#1187 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
jos ne znam smijem li igledat ovog glupana sad.... imam li zivce jebote?
da mi uzme jos koju minutu zivota bilo bi previse... uzeo mi je vec, krepo uzasnom smrcu dabogda........
da mi uzme jos koju minutu zivota bilo bi previse... uzeo mi je vec, krepo uzasnom smrcu dabogda........
- PipiDugaDevetka
#1188 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Po nepisanim pravilima forumašenja post ispod moga posta, a bez preciziranja i citiranja se odnosi na moju diskusiju.BiTa wrote:jos ne znam smijem li igledat ovog glupana sad.... imam li zivce jebote?
Samo da pitam, jel' ti to meni?
- PipiDugaDevetka
- BHCluster
#1190 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Osim nihove odbrane moramo se boriti i protiv nasih...
- PipiDugaDevetka
#1191 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Idi na web. stranicu Oslobodjenja.Posljednje strane su rezervisane za SJEĆANJA I SMRTOVNICE, pa pročitaj imena i prezimena ožalošćenih-uporedi sa imenom umrlog.Superhik_ wrote:ne kontam, znaš li ti koliku je on uživao podršku za ono što je radio od tog istog poštenog naroda? znaš lida dan danas taj isti pošteni narod neće ništa loše za njega reći?PipiDugaDevetka wrote: Ne miješaj poštene narode sa zločincem. Srbi i Crnogorci su pošteni narodi koji su silno propatili tokom WWII. Zaslužuju svaku počast i divljenje zbog toga. Karadžić se izjašnjava kao Srbin, ali je za mene velkosrbin-šovinista, nadripjesnik, nadriljekar i presuđeni lopov - kokošar. U društvu pisaca i pjesnika rekao da ide u USA jer ga šalju iz bolnice, a u bolnici rekao da ide nešto u vezi sa izdavanjem knjige pjesama. (Ispričao prof. Cerić, šef mu, za Liberty Europe-guglati).
Bićeš zabezeknut koliko ima povezanosti rodbinske. Sto posto Karadžić nije imao podršku zeta Muse Dizdarevića (umro prije 7 godina), Srđana.
Svakodnevni dokazi da karadžićevih 6 strateških tačaka o razdvajanju narodaa, ne piju vode kod normalnih.
Pročitati koju diskusiju forumaša @Skijaš:
http://www.klix.ba/forum/kraj-entiteta- ... l#p7804990
- PipiDugaDevetka
#1192 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Ne bih dalje da te ubjedjujem, naročito ako ova dvojica iz Haga ne budu osudjeni i za genocid i tako skinu genocidne epitete sa naroda.
Uputio sam te na @Skijaša, pa uprati njegove diskusije i postavi mu pitanja na koja nemaš odgovor.
Isto tako pogledaj šta piše @zavrzlama i ostali naj-forumaši.
Uputio sam te na @Skijaša, pa uprati njegove diskusije i postavi mu pitanja na koja nemaš odgovor.
Isto tako pogledaj šta piše @zavrzlama i ostali naj-forumaši.
- PipiDugaDevetka
#1193 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Super je biti ''siva eminencija'', a u službi ex. YU SDB-a.
- Akadi
#1194 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Sonja Karadžić: "Ja sam dijete sarajevskog asvalta, i volim Sarajevo, ali je u njemu bilo nešto duboko nezdravo iz čega je isklijao ovaj rat. Moraš razumjeti Nju primitivs pokret. On je podigao do nivoa kulta koncept raje.. Uvijek je bio nekoliko koraka ispred pravih, prirodnih primitivaca kojih je u našem gradu bivalo sve više. Srbi, kao većina onih koji su ga stvorili, prestali su tada plaćati najveću cijenu za ulazak u raju - mi smo tada gradili raju, ali čuvajući svoj moralni i nacionalni identitet. I tu je osnovna razlika. Srbi su furali Nju primitivs kao model za izrugivanje primitivizmu i malograđanštini, kao model za opuštanje. Ostali su se istim konceptom potpuno identifikovali i u tome vidjeli 'usavršenog modernog sebe', trudeći se svim silama da uhvate korak sa onim što Nju primitivsi trenutno furaju. Novi primitivizam su mogli da stvore samo mladi i inteligentni i dobro ga prodaju kao bućkuriš američkog pogleda na svet i naših lokalnih mentaliteta. I najuspešniji produkti vam sada puni sebe 'brane' Sarajevo, ili šetajući po Beogradu tvrde da ovo nije njihov rat. Činjenica je da smo u jednom momentu ušli u pomalo proročansku fazu i davno prikazali prizore koji su sada nesrećna stvarnost. Pred sam rat pokret je uspio da nametne kriterij ponašanja, razmišljanja i pogleda na svijet. Bilo nas je u građanskom stilu sasvim normalnih, koji smo redovno studirali, išli u pozorište, a za vikend se utapali u raju koju smo sami stvorili i otkačivali u tom novom stilu. Ja sam, npr, prije nekoliko godina došla na proslavu Crvenog karanfila, predmatursku manifestaciju svih sarajevskih maturanata (opet utapaju nas u raju), prekrasno obučena u crno-belu kombinaciju sa dugom pelerinom i belim čipkanim rukavicama u kojima sam nešto kasnije prstima jela rusku salatu.PipiDugaDevetka wrote:Kokarda nad velikosrpskom salatom
Četnička forma apsolutne ženstvenosti: Sonja Karadžić, she male
Alijina država i dalje ništa ne konta. Oni se i dalje, onako kako smo ih na prevaru naučili, obmanjuju da se ništa nije promijenilo i da je na snazi koncept raje. Jeste, ali onakav koncept kakav smo im putem još neotkrivenog izrugavanja godinama servirali. Top lista nadrealista se i dalje snima, imaju čak i emisiju 'Pop fildžan' po istom sistemu. To su im i dalje udarne emisije. Prikazuju po deset puta na veče scenu u kojoj Plavšićka ljubi Arkana i misle da su time provalili čitavo srpsko rukovodstvo. A zapravo Srbi vole da vide tu scenu koja im podiže moral i najljepše i najjednostavnije pokazuje stari srpski običaj čestitanja junaku.
Mi smo nih prevarili, smestili smo im ideološki otpad, Nju primitivs, a mi počinjemo s Božjom pomoću da pravimo novu civilizaciju. Neko je rekao da idealni Srbin ima kokardu na čelu i kompjuter u glavi, ali, kako bilo, naš cilj je Novi srpski poredak".
Interesantno... šta li kaže sarajevska raja na ovo? Ima li istine u ovome?
- PipiDugaDevetka
#1195 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Šta bi drugo rekla, tzv. ''sarajevska raja'', nego najgore što se može izreći: ČETNIKUŠA!
-
Hodidid
#1196 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Tata sa Durmitora a ona je stara gradska raja. Nagledao sam se ja takvih u zivotu koliko hoces. Cuj ona je sa asfalta. Kako kompleksi progovaraju.
- %tacno*
#1197 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Pratim ovu farsu od ''sudjenja'' cak od njegovog hapsenja pa do danas. Izrig'o sam svu sadrzinu iz zeluca slusajuci ga kako laze i srbuje ALI nije me to toliko iznenadilo koliko BN televizija. Gledao sam njihove informativne emisije i priloge sa sudjenja u kojima su izvjestavali samo sta kaze Karadzic a ne ono sto kaze Tuzilastvo. Vrhunac je ovih dana kada su poceli svakodnevno prenositi sudjenje(iznosenje dokaza odbrane) kada na scenu stupa srbovanje, lazi i podmetanja. Eto cime jedna ''nezavisna'' televizijska kuca hrani svoje gledaoce. Mi se cudimo kako ONI ne mogu drugacije rzmisljati a kako ce kada im se nudi UVIJEK samo NJIHOVA istina,

-
udrch
#1198 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
gledam ga preksinoć kako se prosipa..lijepo je to vidjeti..
još mi je draže vidjeti da je zdrav, sve bolje izgleda..
s obzirom da će onaj krmak crći nadam se da će bar on dovoljno dugo poživjeti..
- mO k3
#1199 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
udrch wrote:gledam ga preksinoć kako se prosipa..lijepo je to vidjeti..
Nek nam zivi jos 30 godina...Da ne izbjegne pravdu kao njegov mentor zlobo
- %tacno*
#1200 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Koja farsa
da ga preko vikenda nafiluju sta treba da prica...
http://www.klix.ba/vijesti/bih/sudjenje ... /121102100
http://www.klix.ba/vijesti/bih/sudjenje ... /121102100