SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Troll_Happens

#1176 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Troll_Happens »

CamillaB wrote:Pokusao se vezati,al pojas ne valja...jer je buba bila stara!!!
Tako da su vam ti komentari tipa 'pravio se mangup' bas suvisni!!!
Emir je bio super momak,isao je sa mnom 4 godine u razred i jos uvijek ne mogu vjerovati da cu sutra u skolu,a njega nema...
Nek ti dragi Allah dz.s. podari vjecni rahmet i lijepi Dzennet Emcho!!
Zauvijek ces biti u nasim srcima!!!
P.S.Nino,drzi se!!uz tebe smo!
Pa sto je uopste izlazio na cestu ako vozilo nije tehnicki sigurno prvo za njega a onda i za druge ucesnike u saobracaju. Cuj nema pojas naprijed. Sta jos sve necu cuti...

@dimu
to je sudbina ali ako je tacno kao sto je vec neko napisao da je momak proletio kroz sajbu i da mu je svijetiljka pala na glavu onda je to rezultat mog odgovora, da se vecina smrtnih ishoda i povreda desava bas zbog tog naseg glupog mentaliteta " sta ce ti pojas, sta cu se vezat brzo cu ja to je samo iza coska" i sl gluposti. Poenta je da je momak nastradao i to ne sluzi kao upozorenje drugima da voze normalnije i da paze na saobracajne propise svi misle to se njima ne moze desiti. :!:
sukis

#1177 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by sukis »

RIP :(
Dioda

#1178 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Dioda »

Sunrise00 wrote:Koliko znam, nije bio vezan pa je valjda proletio kroz sofersajbu a to sa svjetiljke je palo na njega :(
Oj tragedije :(
strong69

#1179 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by strong69 »

A u vrazju mater vise... Tuga fakat... ´90-to... :( :( :(
Sunrise00

#1180 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Sunrise00 »

Alhemicarkaa

#1181 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Alhemicarkaa »

koja tuga :(
R.I.P.
kEN0

#1182 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by kEN0 »

r.i.p.
HaHaHa2

#1183 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by HaHaHa2 »

Image

Image

RIP
burek_in_space

#1184 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by burek_in_space »

:(
burekodsira

#1185 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by burekodsira »

ja koliko sam vidio na dnevniku snimak auta i stradale osobe nije se moglo primjetiti da je proletio kroz sofersajbu, tjelo je bilo na sjedistu prekriveno i sumnjam da bi ga policija pri uvidjaju pomjerala.
Sunrise00

#1186 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Sunrise00 »

burekodsira wrote:ja koliko sam vidio na dnevniku snimak auta i stradale osobe nije se moglo primjetiti da je proletio kroz sofersajbu, tjelo je bilo na sjedistu prekriveno i sumnjam da bi ga policija pri uvidjaju pomjerala.
ne znam majke mi, ja sam ovako cula. Tako su nama rekli u skoli.

Zna li neko kako je Nino?
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#1187 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Romeo 80 »

HaHaHa2 wrote:Image

Image

RIP
Vide se tragovi krvi na haubi, na suvozačkoj strani. Izgleda da ga je zaista taj viseći dio udario u glavu... :( :roll:
Qler

#1188 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Qler »

Sunrise00 wrote:
burekodsira wrote:ja koliko sam vidio na dnevniku snimak auta i stradale osobe nije se moglo primjetiti da je proletio kroz sofersajbu, tjelo je bilo na sjedistu prekriveno i sumnjam da bi ga policija pri uvidjaju pomjerala.

bio sam mu ja danas u bolnici, i kao sto sam rekao, fizicki nije los, nije tesko povrijedjen, ali psihicki.... ne znam

a sad sam gledao slike sa uvidjaja, ne mogu da vjerujem kako je momak poginuo... sudbina. mislim vidi se da i nije isao brzo, bas mi je crnjak...
Sunrise00

#1189 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Sunrise00 »

Qler wrote:
Sunrise00 wrote:

bio sam mu ja danas u bolnici, i kao sto sam rekao, fizicki nije los, nije tesko povrijedjen, ali psihicki.... ne znam

a sad sam gledao slike sa uvidjaja, ne mogu da vjerujem kako je momak poginuo... sudbina. mislim vidi se da i nije isao brzo, bas mi je crnjak...
Nadam se da ce Nino biti ok.
A za Emira... ne znam :( Uzasno, stvarno.
Šeherzada
Location: Pod ovom kapom nebeskom i mojom dusom Bosanskom....

#1190 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Šeherzada »

:( :( :( :(
conky

#1191 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by conky »

Jedan001 wrote:
Qler wrote:sad sam bio sa momkom, on je fizicki dobar, ali psihicki je jos u soku i nije ni svjestan jos ja mislim. kaze da je isao 40km/h, i da mu je "nesto zablokiralo" i da je udario. vjerovatno neiskustvo, u glavnom, crnjak, evo ja jos ne mogu sebi da dodjem. bas crnjak....
mora da je buba bila od kartona ako neko moze poginut sa 40km brzine. Mogao je reci da je bandera udarila u njega kriva je sto je bila na putu.
sto ne mogu suplje... :-)

mogo si umjesto to 001 hladno staviti DEBIL....

bandera se konju nalazi 10-15 metara poslije krivine,da je vozio ferrarija nebi mogo razviti vishe od 40km/h a kamoli staru bubu

tvoj svaki komentar sam procito i zakljucio sam da ne koristish puno mozak prilikom pisanja postova,pa bi te zamolio sljedeci koji napisesh da prvo dobro razmislish

btw.svaki posto ti se da citirati po 1000 puta ali da to nebi radio fino sljedeci dobro skontaj sta ces napisati pa onda pishi!!!

:| :| :| decko nek ti je rahmet dushi :| :| :|
VR6

#1192 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by VR6 »

To je ono bas nesreca. Buba je jedva ostecena, tako da brzina sigurno nije bila neka.

U ovom tekstu iznad ne spominju nikakvu lampu, da je ona uzrok smrti...
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1193 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Chmoljo »

VR6 wrote:To je ono bas nesreca. Buba je jedva ostecena, tako da brzina sigurno nije bila neka.

fakat buba je neoštećena, pogotovo kad se zna da je buba naprijed "šuplja"... tj. motor joj je pozadi :-?

strašna tragedija, teško je pomisliti kako se sad osjeća taj momak koji je vozio. želim mu brz oporavak, i tjelesni i psihički :(
ljubilac

#1194 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by ljubilac »

VR6 wrote:To je ono bas nesreca. Buba je jedva ostecena, tako da brzina sigurno nije bila neka.

http://www.glassrpske.com/slika/17670/200/130
Donji lijevi ugao, ispod vrata...
johntra

#1195 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by johntra »

- Vjerovatno je brže ušao u krivinu, vozilo je bilo staro, tako da je izgubio kontrolu. Udario je o ivičnjak sa desne strane, to ga je odbacilo, te je udario u stub sa lijeve strane", kazao je jedan od policajaca, koji je istakao da na mjestu nesreće nije bilo tragova kočenja automobila.

Nezvanično saznajemo da je vozač stare folksvagen bube Nino Bilajac položio vozački ispit prije dva mjeseca.

žali Bože još jednog mladog života...za ove što vozača pravdaju, dovoljna je prva izjava policajca na uviđaju...znači ČINJENICA je da je prebrzo ušao i krivinu, kao što je isto tako činjenica da ga je udar u trotoar malo usporio, ali nedovoljno...kombinacija zadnje vuče i klizavog kolovoza je dala pogubne rezultate...kad se sve podvuče, još jedno mladalačko divljanje je završilo kobno...nikoga ne pravdam, niti napadam, svi smo bili mladi, ali većina nas je znala gdje se može voziti brzo ili, ako baš želite, divljati...
nek je vječni rahmet momku, a drugom želim psihološki oporavak, uz oduzimanje vozačke doživotno...
Troll_Happens

#1196 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Troll_Happens »

conky wrote:
Jedan001 wrote:
Qler wrote:sad sam bio sa momkom, on je fizicki dobar, ali psihicki je jos u soku i nije ni svjestan jos ja mislim. kaze da je isao 40km/h, i da mu je "nesto zablokiralo" i da je udario. vjerovatno neiskustvo, u glavnom, crnjak, evo ja jos ne mogu sebi da dodjem. bas crnjak....
mora da je buba bila od kartona ako neko moze poginut sa 40km brzine. Mogao je reci da je bandera udarila u njega kriva je sto je bila na putu.

bandera se konju nalazi 10-15 metara poslije krivine,da je vozio ferrarija nebi mogo razviti vishe od 40km/h a kamoli staru bubu

tvoj svaki komentar sam procito i zakljucio sam da ne koristish puno mozak prilikom pisanja postova,pa bi te zamolio sljedeci koji napisesh da prvo dobro razmislish

btw.svaki posto ti se da citirati po 1000 puta ali da to nebi radio fino sljedeci dobro skontaj sta ces napisati pa onda pishi!!!

nisam mogao jer sam to mjesto ostavio za tebe jer ne mogu dva nicka sa istim imenom biti. A s obzirom da ti je to tek prvi post opravdano bi tebi bolje stajao.Ti citaj i dalje kao do sada i zakljucuj mozda budes bolje zakljucivao. A sad da se vratimo temi.To ti se zove neiskustvo na djelu s obzirom da je tek polozio trebao je biti oprezniji sigurno je kao sto je u izvjescu navedeno brze je usao u krivinu i odbio se od trotoar i u banderu se nabio. Sudbina sta ces... :(
delightful

#1197 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by delightful »

conky wrote:
Jedan001 wrote:

cijenjeni korisnice conky, molimo vas da se suzdrzite vrijedjanja sagovornika, jer isto nije dozvoljeno prema pravilima foruma. hvala.
gule_sa

#1198 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by gule_sa »

Poginuo 19-godišnji Emir Kapetanović

Bio na mjestu suvozača u automobilu VW "buba" koji je udario u stub javne rasvjete...
12.02.2009. 10:15

Emir (Smaila) Kapetanović (19) iz Sarajeva poginuo je u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila jučer oko 8.45 sati u Behdžeta Mutevelića ulici kod broja 73 na Grbavici u Novom Sarajevu.

On se nalazio na mjestu suvozača u automobilu VW "buba" (421-J-362) kojim je upravljao 19-godišnji Nino Bilajac, a koji je udario u stub ulične rasvjete.

Prema izjavama očevidaca, do nesreće je došlo nakon što je "buba" velikom brzinom uletjela u oštru krivinu. Vozilo se zanijelo na mokroj cesti, proklizalo i udarilo u metalni rasvjetni stub s lijeve strane ceste.

Vozač je nakon silovitog udara odmah izašao iz automobila i pokušao pružiti pomoć Kapetanoviću, koji je još nekoliko trenutaka davao znakove života.

Oni koji su se našli na licu mjesta kazali su da je po nesretnog mladića kobno bilo to što nije bio vezan pa je glavom dva puta jako udario u prednje vjetrobransko staklo. Čuvši povike upomoć, stanarka obližnje zgrade pozvala je policiju i Hitnu pomoć, a ljekari su, nažalost, mogli konstatirati samo smrt 19-godišnjaka.

Nino Bilajac prevezen je u Centar urgentne medicine bolnice Koševo sa frakturom kostiju lica i povredom grudnog koša. Kako je kazala portparol KCUS-a Biljana Jandrić, on je u stabilnom stanju i prebačen je na Maksilofacijalnu kliniku zbog daljnjih pretraga.

Nakon što su pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo i kantonalna tužiteljica Berina Alihodžić završili uviđaj, tijelo je kolima "Pokopa" prevezeno u prosekturu radi obdukcije.

Autor: L. S.
http://www.dnevniavaz.ba
_ja_

#1199 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by _ja_ »

@Jedan001
Tebi je ocito ta Seka Aleksic mozak popila , pa daj ba vise popusti i ne pametuj, momka vise NEMA na zalost i tu vise nema sta da se pametuje . Slijedeci put kad vidis bubu zaviri ima li pojas ili ne.
A, brzina od 40 kmh. je isto kao pad sa cetvrtog sprata pa ti sad kontaj , ako ti se da. Joj sto ne mogu na rende kora.

R.I.P Mali :(
nosara

#1200 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by nosara »

Pamet u glavu, djeco...
Locked