ja koliko se sjecam on je ponudio svoje oratorske uslugealica.k wrote:zar ne rece damirm da je on onako people person?
Dogovori za protest 13. 2.
-
skojotovski
SEMIHA CE SVE DA ISKIHA
-
fixer
rekao je. nadajmo se da nece odustat. treba samo procitat. nece ni prici mikrofonu ako policija ne dopusti. tako da ak policija dopusti onda ne moze imati sankcija nikakvih, il moze?alica.k wrote:zar ne rece damirm da je on onako people person?
-
skojotovski
SEMIHA, DJIHA!
SEMIHA, FOTELJA TI SE NIJIIIIHA!
SEMIHA, FOTELJA TI SE NIJIIIIHA!
-
61617
Sad malo spamamo, nemojte da me odmah kazne !!!rajvosa^ wrote:Uz clansku ide i cener za Zmogija. Jes to znao?61617 wrote:Ma tek sam se uclaniozmogi wrote: prvi post, i to citat mene.
pa ja sam odusevljen.
sad mogu rahat umrijeti![]()
Super opazanje
- anakadabra
suncica24 wrote:A za Samira nesto?
Last edited by anakadabra on 16/02/2008 09:23, edited 1 time in total.
-
mala-i
Ja bih samo ponovila ovo: mislim da je muzika potrebna jer treba zadržati pažnju ljudi duže vrijeme ,pošto smo sutra na jednom mjestu, a nemamo baš pripremljenih govora. Također, ko god govorio sutra trebao bi iskoristiti priliku i pozove javne ličnosti da nam se pridruže. To će mediji sigurno preuzeti i eto nam odlične pripreme za 1. mart.suncica24 wrote:Shuriken: Ja cu, bez naknade, ako se tako svi dogovorimo (ps: please moze li balasevic sa onom "krivi smo mi"?!)
Neko napisa: Treba sto vise govoriti... a ja koliko vidim nemamo nikog ko bi govorio i ko je spreman tim preuzeti odgovornost
PS: Ako necemo ni pustati muziku, ni govoriti... A STO CE NAM RAZGLAS?!
-
delightful
razmislite malo za ovaj govor - tesko da se u ovako kratko vrijeme moze napraviti nesto suvislo i karizmaticno u isto vrijeme... tako se prave greske koje niko ne zeli u ovom trenutku.
ali mislim da bi bio prekrasan zvucni efekat nekoliko zvizdaljki u mikrofon
ali mislim da bi bio prekrasan zvucni efekat nekoliko zvizdaljki u mikrofon
-
skojotovski
"DAS IST WALTER" !
"RULJA PLACA POREZE"
"NEMOJTE GAĐATI, ONI JEDVA ČEKAJU"
"SEMIHA NE BIH TI NI NIKLOVANIH ORAHA IZ RUKE"
"VIKENDICE NA PLANINAMA = DOM ZA MALOLJETNE DELIKVENTE"
"BOLJE MI JE U ZATVORU, IMA CAK TRI OBROKA" !!!!!!!
"PREMIJERU, DECERTIFICIRANI - NE DETERFICIRANI" !
"GLUPI FRIZ + DEBELA NOGA = GRADONACELNICA GRADA MOGA" !
"FUNKCIJA JE I ODGOVORNOST"
"MANJE PRIVILEGIJA VISE ODGOVORNOSTI"
"SARAJEVO TUGO MOJA "(aludirajuci na Sarajevo ljubavi moja ... )
"SEMIHA, FOTELJA TI SE NJIIIIHA"
"TAAAJOO, BOJIM SE"
"SEMIHA JESI LI NAS PRIJAVILA"
za sada
"RULJA PLACA POREZE"
"NEMOJTE GAĐATI, ONI JEDVA ČEKAJU"
"SEMIHA NE BIH TI NI NIKLOVANIH ORAHA IZ RUKE"
"VIKENDICE NA PLANINAMA = DOM ZA MALOLJETNE DELIKVENTE"
"BOLJE MI JE U ZATVORU, IMA CAK TRI OBROKA" !!!!!!!
"PREMIJERU, DECERTIFICIRANI - NE DETERFICIRANI" !
"GLUPI FRIZ + DEBELA NOGA = GRADONACELNICA GRADA MOGA" !
"FUNKCIJA JE I ODGOVORNOST"
"MANJE PRIVILEGIJA VISE ODGOVORNOSTI"
"SARAJEVO TUGO MOJA "(aludirajuci na Sarajevo ljubavi moja ... )
"SEMIHA, FOTELJA TI SE NJIIIIHA"
"TAAAJOO, BOJIM SE"
"SEMIHA JESI LI NAS PRIJAVILA"
za sada
Last edited by skojotovski on 15/02/2008 23:22, edited 1 time in total.
- shuriken
hvala suncice gdje cula i gdje neculamala-i wrote:Ja bih samo ponovila ovo: mislim da je muzika potrebna jer treba zadr¾ati pa¾nju ljudi du¾e vrijeme ,po¹to smo sutra na jednom mjestu, a nemamo ba¹ pripremljenih govora. Takoðer, ko god govorio sutra trebao bi iskoristiti priliku i pozove javne liènosti da nam se pridru¾e. To æe mediji sigurno preuzeti i eto nam odliène pripreme za 1. mart.suncica24 wrote:Shuriken: Ja cu, bez naknade, ako se tako svi dogovorimo (ps: please moze li balasevic sa onom "krivi smo mi"?!)
Neko napisa: Treba sto vise govoriti... a ja koliko vidim nemamo nikog ko bi govorio i ko je spreman tim preuzeti odgovornost
PS: Ako necemo ni pustati muziku, ni govoriti... A STO CE NAM RAZGLAS?!
moze djole, narafski
-
Zeljo u srcu
anakadabra wrote:TAJOOOOO BOJIM SE!suncica24 wrote:A za Samira nesto?
SAMIRE, I MI SE BOJIMO- TAKVIH POPUT TEBE
- anakadabra
ljudi odoh u krpe sutra je dan "D" treba se naspavati...
ajde Laku noć
ajde Laku noć
-
Vertex_bh
Slazem se, izbaciti ovo. oni iz gender centra su je vec podrzali, bilo je nesto u stilu ..." mi smo protiv smjene gradonacelnice jer je ona jedna od rijetkih zena funkcionera"suncica24 wrote:Izbacite ovu sa frizom i nogom, jos nam se opet treba nakaciti ona xyz iz gender centra kako prozivamo "Semihicu" samo zato sto je zena. A ne zato sto je nesposobna
Mislim, dobar je slogan (oplakah ), ali neka ostane ovako interno.
- Dasi
neznam jeste li vidjeli i procitali
Poštovani/e
Ponukan različitim interpretacijama informacija oko mog hapšenja na na protestima u srijedu 13.02.2008. ispred zgrade kantonalne vlade u Sarajevu, dobio sam potrebu da se lično obratim javnosti i nadam se da ćete ovo saopštenje prenijeti u potpunosti.
Ja, Sanjin Bužo, sam lišen slobode u Srijedu, 13.02.2008. u 15:45 sati kao učesnik protesta ispred zgrade Vlade Kantona Sarajevo, zbog, kao se navodi u zapisniku o lišenju slobode, nasilnog ponašanja a ne pretjerano agresivnog ponašanja kako su to prenijeli pojedini mediji.
U daljem toku postupka, obaviješten sam da me se sumnjiči da sam počinio sljedeća krivična djela: iz člana 362 KZ F BiH (nasilničko Ponašanje), iz člana 293 KZ F BiH (oštećenje tuđe stvari) te iz čćana 32 KZ F BiH (Podstrekavanje) a u vezi članova 362 I 293 KZ F BiH (Podstrekavanje na nasilničko ponašanje i oštećenje tuđe stvari).
S obzirom na sve navedeno smatram svoje hapšenje neosnovanim i neutemeljenim.
Ja, Sanjin Bužo, kategorično tvrdim da se niti jednim svojim postupkom u toku protesta održanih u srijedu nisam nasilno ponašao niti sam bio koga podstrekivao na nasilničko ponašanje. Ove moje tvrdnje može potvrditi svaki/a učesnik/ca protesta.
Šta više, u toku cijelog protesta sam uložio krajnje napore u cilju smirivanja nasilja i delikventnog ponašanja pojedinaca i grupa prilikom čega sam i sam bio napadnut od strane nasilničkih grupa koje su otovoreno pozivale na demoliranje zgrade Vlade Kantona Sarajevo.
Ne odobravam niti podržavam nasilje ali smatram da je nasilje usmjereno ka zgradi Vlade Kantona na dan protesta u manjoj mjeri huliganstvo a u puno većoj mjeri odraz stanja duha građana Sarajeva kao i refleksija mišljenja stanovnika Sarajeva o radu kantonalnih institucija i njihovoj odgovornosti.
Također želim napomenuti da su službenici MUP-a Kantona Sarajeva koji su me lišili slobode bili pretjerano grubi iako sam im odmah rekao kako sam spreman na saradnju i da ću sam poći sa njima. Smatram da je primjena nepotrebne sile na meni bila očit pokušaj da se okupljeni građani preplaše i samim tim čim prije raziđu, što se prema mojim saznanjima i desilo.
Nisam učestvovao u organizaciji protesta ali sam kao građanin otvoreno podržao poziv Pokreta “DOSTA!” da se protestima priključi što veći broj građana. Protest kao i zahtjeve građana na istom smatram opravdanim i otvoreno ih podržavam. Ponašanje prozvanih institucija i čelnika/ca istih smatram krajnje neodgovornim, neciviliziranim i nedemokratskim. Demagogija i špekulacije kojima se služe gradska uprava te kantonalna i federalna Vlada smatram otvorenim pozivom građanima na nastavak protesta i zahtjeva za smjenu čelnika pomenutih institutcija. Ako bilo ko u ovoj situaciji treba biti osumnjičen i optužen za podstrekavanje onda je su to navedene institucije koje svojim postupcima i (ne)radom konstantno tjeraju bosanskohercegovačku javnost u očaj i podstrekavaju na nasilni poziv vlastima na odogovornost.
Ovim putem također osuđujem saopštenje za javnost Vlade Kantona Sarajevo, koja je objavljivanje istog platila novcem poreznih obveznika, istih oni obveznika koje je u istom tom saopštenju nazvala ruljom, huliganima i anarhistima. Također pozivam građane i građanke Sarajeva za koje Vlada tvrdi da stoje iz nje da u javnosti kažu svoje mišljenje.
Također bih pozvao medije na fer korektno i nepristrasno izvještavanje jer priklanjanjem bilo kojoj od strana samo doprinose pogoršanju ionako kritične situacije u Sarajevu i BiH.
S poštovanjem
Sanjin Bužo
Borac za socijalnu pravdu i ljudsko dostojanstvo
treba stati uz covjeka ako treba skupiti pare za advokata i svjedociti
SANJINE UZ TEBE SMO
Poštovani/e
Ponukan različitim interpretacijama informacija oko mog hapšenja na na protestima u srijedu 13.02.2008. ispred zgrade kantonalne vlade u Sarajevu, dobio sam potrebu da se lično obratim javnosti i nadam se da ćete ovo saopštenje prenijeti u potpunosti.
Ja, Sanjin Bužo, sam lišen slobode u Srijedu, 13.02.2008. u 15:45 sati kao učesnik protesta ispred zgrade Vlade Kantona Sarajevo, zbog, kao se navodi u zapisniku o lišenju slobode, nasilnog ponašanja a ne pretjerano agresivnog ponašanja kako su to prenijeli pojedini mediji.
U daljem toku postupka, obaviješten sam da me se sumnjiči da sam počinio sljedeća krivična djela: iz člana 362 KZ F BiH (nasilničko Ponašanje), iz člana 293 KZ F BiH (oštećenje tuđe stvari) te iz čćana 32 KZ F BiH (Podstrekavanje) a u vezi članova 362 I 293 KZ F BiH (Podstrekavanje na nasilničko ponašanje i oštećenje tuđe stvari).
S obzirom na sve navedeno smatram svoje hapšenje neosnovanim i neutemeljenim.
Ja, Sanjin Bužo, kategorično tvrdim da se niti jednim svojim postupkom u toku protesta održanih u srijedu nisam nasilno ponašao niti sam bio koga podstrekivao na nasilničko ponašanje. Ove moje tvrdnje može potvrditi svaki/a učesnik/ca protesta.
Šta više, u toku cijelog protesta sam uložio krajnje napore u cilju smirivanja nasilja i delikventnog ponašanja pojedinaca i grupa prilikom čega sam i sam bio napadnut od strane nasilničkih grupa koje su otovoreno pozivale na demoliranje zgrade Vlade Kantona Sarajevo.
Ne odobravam niti podržavam nasilje ali smatram da je nasilje usmjereno ka zgradi Vlade Kantona na dan protesta u manjoj mjeri huliganstvo a u puno većoj mjeri odraz stanja duha građana Sarajeva kao i refleksija mišljenja stanovnika Sarajeva o radu kantonalnih institucija i njihovoj odgovornosti.
Također želim napomenuti da su službenici MUP-a Kantona Sarajeva koji su me lišili slobode bili pretjerano grubi iako sam im odmah rekao kako sam spreman na saradnju i da ću sam poći sa njima. Smatram da je primjena nepotrebne sile na meni bila očit pokušaj da se okupljeni građani preplaše i samim tim čim prije raziđu, što se prema mojim saznanjima i desilo.
Nisam učestvovao u organizaciji protesta ali sam kao građanin otvoreno podržao poziv Pokreta “DOSTA!” da se protestima priključi što veći broj građana. Protest kao i zahtjeve građana na istom smatram opravdanim i otvoreno ih podržavam. Ponašanje prozvanih institucija i čelnika/ca istih smatram krajnje neodgovornim, neciviliziranim i nedemokratskim. Demagogija i špekulacije kojima se služe gradska uprava te kantonalna i federalna Vlada smatram otvorenim pozivom građanima na nastavak protesta i zahtjeva za smjenu čelnika pomenutih institutcija. Ako bilo ko u ovoj situaciji treba biti osumnjičen i optužen za podstrekavanje onda je su to navedene institucije koje svojim postupcima i (ne)radom konstantno tjeraju bosanskohercegovačku javnost u očaj i podstrekavaju na nasilni poziv vlastima na odogovornost.
Ovim putem također osuđujem saopštenje za javnost Vlade Kantona Sarajevo, koja je objavljivanje istog platila novcem poreznih obveznika, istih oni obveznika koje je u istom tom saopštenju nazvala ruljom, huliganima i anarhistima. Također pozivam građane i građanke Sarajeva za koje Vlada tvrdi da stoje iz nje da u javnosti kažu svoje mišljenje.
Također bih pozvao medije na fer korektno i nepristrasno izvještavanje jer priklanjanjem bilo kojoj od strana samo doprinose pogoršanju ionako kritične situacije u Sarajevu i BiH.
S poštovanjem
Sanjin Bužo
Borac za socijalnu pravdu i ljudsko dostojanstvo
treba stati uz covjeka ako treba skupiti pare za advokata i svjedociti
SANJINE UZ TEBE SMO