Eborg wrote:Manje studenata = manje šljama. Upadne bruka ljudi koja je tu jer ne može nigdje drugo i onda to bude pijaca od fakulteta.LDxxxxxx wrote:u kojem smislu mislis lakse ? ulazila sam na stranicu od fakulteta ali ne pise datum kad su upisi vec dokumentacija koje je potrebna da se prilozi...
Prati dnevnu štampu, tu će se objaviti pozivi svih fakulteta sa dokumentacijom i rokovima.
Nema to veze. Na pravu treba uvesti prijemne ispite i to ce rijesiti sve probleme ( test opceg znanja, B/H/S jezik itd. ).
Ovako ce smanjiti broj studenata i pazi ovo sada. Imas ucenika iz Sarajeva sa prosjekom 4,0 ( isao u Prvu, Drugu, Bosnjacku ili KSC-teze gimnazije ) i ucenika iz neke manje sredine sa prosjekom 5,0 gdje mu je jedan profesor predavao sedam predmeta a da ne govorim o kvaliteti tog obrazovanja i onome sto je taj ucenik naucio u srednjoj skoli ili gimnaziji. I sam si svjedok da neki REDOVNI kod Balicke na vjezbama iz Ustavnog prava, nisu znali nabrojati tri djela Ive Andrica
Ovako fino uvedu prijemni ispit pa imas...test opceg znanja, B/H/S jezika i test inteligencije pa da vidimo onda ko ce se upisati ( mislim da u Zagrebu imas neki test inteligencije, koji nije MENSA nivo al je dovoljan pokazatelj necije inteligencije )