OBILJEZAVANJE PROTESTOM 1.MARTA u 13h ispred Katedrale
- homo_sapiens
@Pips . . . ...
Ocigledno je da, jos iz ratnih dana, jos uvijek nisi izasao iz podrumskog mraka. Hajde, prijatelju, izadji slobodno i ti sutra s nama na proteste, da ti pokazemo sta je civilizacija. Rat je davno prosao.
Ocigledno je da, jos iz ratnih dana, jos uvijek nisi izasao iz podrumskog mraka. Hajde, prijatelju, izadji slobodno i ti sutra s nama na proteste, da ti pokazemo sta je civilizacija. Rat je davno prosao.
- alica.k
ma bolje nek na kafu idehomo_sapiens wrote:@Pips . . . ...
-
Risto Kuglarić
na žalost, ne svimaBig Boy wrote:Slazem se ! Uspjevam i fercera...Risto Kuglarić wrote: ...a ja mislim da je "dečko" vrlo koristan u svrhu vježbanja samokontrole. Dakle, sljedeći put, kad kreneš prema dugmetu "citiraj" na njegovom postu, duboko udahneš, skuliraš se i onda daš komentar vezano za nešto drugo
-
Prenj
I ne samo rat!homo_sapiens wrote:@Pips . . . ...
Pa valjda je vrijeme mraka, jednoumlja i partijskih saopstenja daleko iza nas!
-
jasminasab

PS I'm watching you...
-
superjunak
jasminasab wrote:
PS I'm watching you...Big Boy, Risto i ostali koji ne fidaju trola
baš čitam u Danima:
"Milan Kundera je poodavno kazao kako se u komunizmu ljudi diskreditiraju preko tajnih službi, a u kapitalizmu preko novina."
- anakadabra
jedva čekam sutra da zapišćim sa novom pišćom koju mi čojk kupio
Imam info da sutra imamo goste iz Zenice i Tuzle koji dolaze da nas podrže u našem nastojanju da naučimo vlast ko ovdje zbog koga postoji! Zenico i Tuzlo, hvala vam svima
Imam info da sutra imamo goste iz Zenice i Tuzle koji dolaze da nas podrže u našem nastojanju da naučimo vlast ko ovdje zbog koga postoji! Zenico i Tuzlo, hvala vam svima
- helo
Ej moj Mustafa Stocevic, vidise ko tebe finasira, bace vam kost i miran pas.... Ja radim imam posao, ne zavism od jebene politike i korupirani politicara, ali mi takvi smetaju i idu mi na qurac, niko me ne finasira kao i vecinu ljudi, jer moj vid i razum mi govori da je dosta šuplje više!
Ima li se gdje downloadowati pjesma od siktera koja je bila puštena prošle subote, pjesma je ludnica svaka im cast...
Ima li se gdje downloadowati pjesma od siktera koja je bila puštena prošle subote, pjesma je ludnica svaka im cast...
- maki_celo
a mostarci? ne racunas na mostarce koji su juce pozdravilianakadabra wrote:jedva čekam sutra da zapišćim sa novom pišćom koju mi čojk kupio![]()
![]()
![]()
valjda je kupio koju viska,nije bila ova 'boracka nadoknada' pa se nema
- helo
Ja imam info da su sutra naši preljepi politicari na relaksaciju od teškog posla koji rade u termama.anakadabra wrote:jedva čekam sutra da zapišćim sa novom pišćom koju mi čojk kupio![]()
![]()
![]()

-
jasminasab
@pipsforemisiks fakat si pretjerao. Sad stvarno brisem.
- anakadabra
maki_celo wrote:a mostarci? ne racunas na mostarce koji su juce pozdravili
Uh, njih sam zaboravila
Biće maki za tebe ne brini!maki_celo wrote:valjda je kupio koju viska,nije bila ova 'boracka nadoknada' pa se nemajbg,kad ispiscim vracam ili nek' ceka da mi uplate nadoknadu pa da mu platim
-
tajniglas
Odmah da se izvinem na ovom pisanju, ali sam nasao za potrebu da napisem koju rijec, a vi prosudite da li je OK ili ne
•Sarajevo nikad nije imalo tradiciju protesta ni okupljanja u politickom smislu
•Sarajevo kao jedna velika mahala (zao mi je sto to moram reci) nikad nije voljelo zvijezde i niko nije bio zvijezda u gradu
•Sarajevski ljudi se plase reci svoje misljene i uvijek im neko drugi «soli pamet»
•Moram iznijeti neke cinjenice: na izborima 2006.godine u Kantonu Sarajevo je bilo na spisku za izbore 2006 godine 351 583 registrovanih glasaca, od toga mladjih od 30 godina 76 717 ili 21, 82%. Na glasanje je izaslo 195 811, a mladjih od 30 godina [b]38 507[/b]. Mislim da se slazete da su cifre katastrofalne. Od ukupnog broja gradja u 4 gradske opcine (znaci grad Sarajevo) glasalo je 252 940, a mladjih od 30 godina [b]26 597[/b].
•Sarajevo kao jedna velika mahala (zao mi je sto to moram reci) nikad nije voljelo zvijezde i niko nije bio zvijezda u gradu
•Sarajevski ljudi se plase reci svoje misljene i uvijek im neko drugi «soli pamet»
•Moram iznijeti neke cinjenice: na izborima 2006.godine u Kantonu Sarajevo je bilo na spisku za izbore 2006 godine 351 583 registrovanih glasaca, od toga mladjih od 30 godina 76 717 ili 21, 82%. Na glasanje je izaslo 195 811, a mladjih od 30 godina [b]38 507[/b]. Mislim da se slazete da su cifre katastrofalne. Od ukupnog broja gradja u 4 gradske opcine (znaci grad Sarajevo) glasalo je 252 940, a mladjih od 30 godina [b]26 597[/b].
-
jasminasab
zoom66 wrote:pipsforemisiks banned...
- anakadabra
a ja mu baš htjela kupit pišćujasminasab wrote:zoom66 wrote:pipsforemisiks banned...Hvala.
-
Martian_Kyo
@tajni glas
Nikad nije imalo tradiciju protestovanj...upravo nikad nije imalo
ne protestujemo mi za bolju prošlost.
nego bolju budućnost.
i
Mislim da se tokom ove 3 sedmice protesta dokazalo da se neki Sarajevski ljudi (ili kraće Sarajlije) boje reci svoje mišljenje, a ne svi.
Uglavnom sve što govoriš je prošlost.
i kao što rekoh protestima nije cilj mjenjanje prošlosti već uticanja na budčnost
Nikad nije imalo tradiciju protestovanj...upravo nikad nije imalo
ne protestujemo mi za bolju prošlost.
nego bolju budućnost.
i
to izgovaraš kao neku činjenicu, kao nešto što je nemoguće izmjeniti.Sarajevski ljudi se plase reci svoje misljene i uvijek im neko drugi 'soli pamet'
Mislim da se tokom ove 3 sedmice protesta dokazalo da se neki Sarajevski ljudi (ili kraće Sarajlije) boje reci svoje mišljenje, a ne svi.
Uglavnom sve što govoriš je prošlost.
i kao što rekoh protestima nije cilj mjenjanje prošlosti već uticanja na budčnost
Last edited by Martian_Kyo on 29/02/2008 15:37, edited 1 time in total.
- Šapat
Ti koji su se uhvatili kamenja i jaja i tena i ostalog su odavno prepoznati i "pohvatani". Ako nisi uspio procitati sve postove, onda ne lupaj budalastine jer se zna da su kamenje bacali osnovnoskolci koje je direktorica na svoju ruku pustila sa zadnjeg casa da idu na one razbijacke proteste. Policija bila u toj skoli i sve ih "markirala", a onda direktorica rekla da ce svima smanjiti vladanje, pa roditelji popizdili kad su sve to culi i htjeli masakrirat direktoricu. Ne bukvalno, naravno.
I toliko o kamenju. Od momenta kada se na ovom forumu pocela dogovarati organizacija protesta, grad je mogao vidjeti samo mirne proteste i cuti buku tih protesta (pistaljke, malo skandiranja i sl), ali ne vidje niko ni jednog jedinog kamena, ni jajeta, ni tene niti icega slicnog. Ispravi me ako grijesim...
(Malo sam ti editovala, da se vise ne obracamo nekome ko nam ne moze odgovoriti, iako cita...
jasminasab)
I toliko o kamenju. Od momenta kada se na ovom forumu pocela dogovarati organizacija protesta, grad je mogao vidjeti samo mirne proteste i cuti buku tih protesta (pistaljke, malo skandiranja i sl), ali ne vidje niko ni jednog jedinog kamena, ni jajeta, ni tene niti icega slicnog. Ispravi me ako grijesim...
(Malo sam ti editovala, da se vise ne obracamo nekome ko nam ne moze odgovoriti, iako cita...
- maki_celo
ne narusavamo tradicijutajniglas wrote:
i dalje tako ostaje•Sarajevo kao jedna velika mahala (zao mi je sto to moram reci) nikad nije voljelo zvijezde i niko nije bio zvijezda u gradu
ne vise•Sarajevski ljudi se plase reci svoje misljene i uvijek im neko drugi soli pamet
-
Martian_Kyo
hmmmm da realnost je i da ljudi protestuju već 3 sedmice protiv toga, i da su se oni koji su se ponašali neodgovorno počeli bojati.
Oni koji protstuju su oni koji živi u REALNOSTI.
oni koji ne, žive u nekom, balonu apatije. (u kojem sam i ja sam dugo bio)
Oni koji protstuju su oni koji živi u REALNOSTI.
oni koji ne, žive u nekom, balonu apatije. (u kojem sam i ja sam dugo bio)
- Big Boy
- Location: Sve bitke u životu služe da nas nečemu nauče - uključujući i one koje gubimo.
Kraj političkog puberteta?
...
Protesti su drugačiji i od svih dosadašnjih protesta. Nisu upali u zamku protestovanja protiv svega, što se desilo pokretu Dosta! a što je bilo ravno neprotestovanju jer je više nalikovalo očajničkom, neartikulisanom kriku no političkom činu. S druge strane, nisu ni privatno, zatvoreno dešavanje koje se tiče samo jedne društvene skupine. Koliko god takvi protesti – penzionera, štediša, policajaca itd. – bili opravdani, do bola opravdani, oni nisu uspijevali komunicirati sa ostalim članovima društva niti pobuditi opštu solidarnost. Ovaj protest od samog početka, međutim, nije ni računao previše na solidarnost – iako je možda uspije generisati – već na opštost interesa koje zastupa.
...
maznuto sa Pulsa Demokratije...
dobar tekst, nema sta...
http://www.pulsdemokratije.net/index.ph ... =bs&id=751
...
Protesti su drugačiji i od svih dosadašnjih protesta. Nisu upali u zamku protestovanja protiv svega, što se desilo pokretu Dosta! a što je bilo ravno neprotestovanju jer je više nalikovalo očajničkom, neartikulisanom kriku no političkom činu. S druge strane, nisu ni privatno, zatvoreno dešavanje koje se tiče samo jedne društvene skupine. Koliko god takvi protesti – penzionera, štediša, policajaca itd. – bili opravdani, do bola opravdani, oni nisu uspijevali komunicirati sa ostalim članovima društva niti pobuditi opštu solidarnost. Ovaj protest od samog početka, međutim, nije ni računao previše na solidarnost – iako je možda uspije generisati – već na opštost interesa koje zastupa.
...
maznuto sa Pulsa Demokratije...
dobar tekst, nema sta...
http://www.pulsdemokratije.net/index.ph ... =bs&id=751
-
zaboravio_pasvord
Gospodo !
Ja sam samo jedan OBICNI GRADJANIN ovog grada. Nishta vishe i nishta manje! Jedan iz reda onih OBICNIH, shto su svoje zdravlje, mladost ...darivali ovom gradu! Jedan od RVI-a , ali OBICNI koga nisu pojedini "gurali" pa mora da shuti.
Ja sam samo jedan od OBICNIH koji gleda kako da prehrani porodicu (imam i ja djecu GOSPODO, al', na zalost, ne mogu da im priushtim mnogo, pa ni "Terme") jer...ja sam samo OBICAN GRADJANIN!
Znam GOSPODO, da ovakve kao ja ,OBICNE GRADJANE, ne primjecujete, i ne cujete. izgleda, da vama i nismo neshto vazni!? Ili grijeshim!?
Ja sam OBICNI i nemam priliku da vas vidim na sastancima, poslovnim putovanjima....Ostao mi je samo ovaj nacin komuniciranja. i poziv vama:
DODJITE I VI !!! RECITE SVE SHTO JESTE ILI NISTE UCINILI ZA OVAJ GRAD! JAVNO, U IME ISTINE I DEMOKRATIJE ! LAKO JE PISATI KABINETSKU "ISTINU"! IZADJITE MEDJU OBICNE GRADJANE I OTVORITE OCI!
TO JE VASHA OBAVEZA JER MI SMO GRADJANI OVOG GRADA, NISMO PALI S' MARSA!
Eto, ja bih volio da vas vidim i cujem u subotu!!!
Toliko i hvala !
Ja sam samo jedan OBICNI GRADJANIN ovog grada. Nishta vishe i nishta manje! Jedan iz reda onih OBICNIH, shto su svoje zdravlje, mladost ...darivali ovom gradu! Jedan od RVI-a , ali OBICNI koga nisu pojedini "gurali" pa mora da shuti.
Ja sam samo jedan od OBICNIH koji gleda kako da prehrani porodicu (imam i ja djecu GOSPODO, al', na zalost, ne mogu da im priushtim mnogo, pa ni "Terme") jer...ja sam samo OBICAN GRADJANIN!
Znam GOSPODO, da ovakve kao ja ,OBICNE GRADJANE, ne primjecujete, i ne cujete. izgleda, da vama i nismo neshto vazni!? Ili grijeshim!?
Ja sam OBICNI i nemam priliku da vas vidim na sastancima, poslovnim putovanjima....Ostao mi je samo ovaj nacin komuniciranja. i poziv vama:
DODJITE I VI !!! RECITE SVE SHTO JESTE ILI NISTE UCINILI ZA OVAJ GRAD! JAVNO, U IME ISTINE I DEMOKRATIJE ! LAKO JE PISATI KABINETSKU "ISTINU"! IZADJITE MEDJU OBICNE GRADJANE I OTVORITE OCI!
TO JE VASHA OBAVEZA JER MI SMO GRADJANI OVOG GRADA, NISMO PALI S' MARSA!
Eto, ja bih volio da vas vidim i cujem u subotu!!!
Toliko i hvala !