PROTESTI, 23.2. U 13h, KATEDRALA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

Post by Admir_1984 »

Svaka cast onoj zeni na kraju priloga CD-a, KAPA DO PODA !!!!
Asana

Post by Asana »

Cilj tog SMS-a je i bio da te izbaci iz cipela, a je li to tacno, manje je vazno.

Ja bih prije nego sto to objavim na internetu, malo provjerila informaciju. Postavljas je na temi o protestima... izvini , jace je od mene, ali ako nije bilo izgreda na protestima, da li im se to onda im se naknadno mora prisiti neki anti-anti karakter? Pitaj pokrivene koje su bile u koloni, jesu li i one imale neprilika?
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

Post by -LIBERO- »

giga wrote:haha, svaka cast ovoj djevojci sto je dovela kameru pred baste u Strosmajerovoj i poslala fantasticnu poruku :D fenomenalno
To se zove medijska "kampanja" na nas nacin

SMEKERSKI,URBANO,MANGUPSKI,SARAJEVSKI...... :D

SVAKA CAST ZA OVU DAMU :D ,i treba ih prstom pokazivati!!!!!!!
Mikado

Post by Mikado »

Ja sam propustio protest prosle subote, al ovaj nisam zelio ni po koju cijenu. Ponosan sam na sve koji su bili dio danasnjeg protesta.
[Matrix]

Post by [Matrix] »

Asana wrote:Cilj tog SMS-a je i bio da te izbaci iz cipela, a je li to tacno, manje je vazno.

Ja bih prije nego sto to objavim na internetu, malo provjerila informaciju. Postavljas je na temi o protestima... izvini , jace je od mene, ali ako nije bilo izgreda na protestima, da li im se to onda im se naknadno mora prisiti neki anti-anti karakter? Pitaj pokrivene koje su bile u koloni, jesu li i one imale neprilika?
bit ce sve vise provokatora ,oni nastojati razbiti "rulju" na dva a ako uzmognu i na tri dijela i to isti oni sto se kunu u "biH". :?

Evo i jos nesta,ako neko ikako moze nabavit i srednje medicinske ocjene
ovog mamlaza od premijera.Upoznao sam osobu koja je isla sa njim u srednju.Samir (premijer) je bio na sanitarnom smijeru :) ,bez uvrede na to m smjeru u medicinskoj su najgori djaci !Kasnije je zavrsio pravo.Boga pitaj kako i uz ciju pomoc a sad je premijer ,heeeeej.
Last edited by [Matrix] on 23/02/2008 19:16, edited 1 time in total.
madner

Post by madner »

vektor68 wrote:radi se o zeni cijeg sam muza poznavao ,poginuo je na zuci, ako znate gdje je to , nazalost , nazalost ......
Imena, u ponedeljak idem u PU da vidim imal prijava.
damirm

Post by damirm »

vektor68 wrote:Dobih sms koji me je izbaci iz cipela. danas u toku "mirnih demonstracija" je izudarana zena koja je pokusala da izadje iz svoga ulaza , na ulazu su stajali 2 muskarca i jedna djevojka, pri pokusaju da prodje pored njih cula je samo VIDI OVE i dobila je dva udarca nogom i ugurana je u haustor uz smjeh i psovanje balijske majke. nosila je maramu na glavi jer je imala smrtni slucaj ...bravo
Dobro provjerite!
Last edited by damirm on 23/02/2008 19:16, edited 1 time in total.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

Post by -LIBERO- »

[Matrix] wrote:"Cuo sam" da Kantonalci planiraju kontra protest,citaj miting ,za 1.mart.
Kontaktirali su neke firme koje se bave prevozom da im "posude" autobuse za prevoz "rulje" :) .To je ona miloseviceva taktika ,"Narod protiv Naroda",

Hajd cuvajte se i zdravi bili .
Matrix,je l' ovo zezancija ,il' fakat imas takve info???????
ibis

Post by ibis »

[Matrix] wrote:
Asana wrote:Cilj tog SMS-a je i bio da te izbaci iz cipela, a je li to tacno, manje je vazno.

bit ce sve vise provokatora ,oni nastojati razbiti "rulju" na dva a ako uzmognu i na tri dijela i to isti oni sto se kunu u "biH". :?
Ne dozvolimo ove priglupe i niskoprofilne provokacije, najdjelotvornije po njih je da ih ne komentarišemo, a svakog izgrednika ćemo lično prokazati policiji.
Imamo pametnijih tema za razgovor, pustite kukavičko puštanje bubica, nisu toga vrijedni, nedobronamjerni pojedinci lako uspušu kad vide da nemaju pogodno tlo za svoje mahalske provokacije. :kravata:
Faust

Post by Faust »

Korektni prilozi i na BHT-u i na CD-u. Jedino smeta: navodno grupa građana... u prilogu BHT-a. CD je u prilogu citirao zahtjev za ostavkama: odlično!
[Matrix]

Post by [Matrix] »

-LIBERO- wrote:
[Matrix] wrote:"Cuo sam" da Kantonalci planiraju kontra protest,citaj miting ,za 1.mart.
Kontaktirali su neke firme koje se bave prevozom da im "posude" autobuse za prevoz "rulje" :) .To je ona miloseviceva taktika ,"Narod protiv Naroda",

Hajd cuvajte se i zdravi bili .
Matrix,je l' ovo zezancija ,il' fakat imas takve info???????
cuj nije pouzdano,momak koji mi je javio tamo se "vrti".Oni su se uzasno uplasili ! kaze da im se savjetuje sa raznih strana da podnesu ostavke.
Budite oprezni,sta da vam kazem.
vjesticanametli

Post by vjesticanametli »

:evil: u subotu opet

:bih: bili ste super :bih:

ovo kaze jedan djecak :D :-D 8)
alica.k

Post by alica.k »

[Matrix] wrote:cuj nije pouzdano,momak koji mi je javio tamo se "vrti".Oni su se uzasno uplasili ! kaze da im se savjetuje sa raznih strana da podnesu ostavke.
Budite oprezni,sta da vam kazem.
ej ma to hoce i oni da protestuju posto im se svidja a ne mogu da se pridruze nama iz ocitih razloga!!!
Faust

Post by Faust »

Evo, na FTV-u "oko 3000 građana"...
suncica24

Post by suncica24 »

Evo i saopstenja koje je otislo ka PU Federacije (posto kantonalna nema mail?!) i svim medijima:

Policijska uprava Kantona Sarajevo
Mediji

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Mi, građani Sarajeva, želimo se zahvaliti oko 3000 naših sugrađana koji su danas odvojili vrijeme kako bi jasno pokazali da žele odgovornost i promjenu odnosa političara prema onima zbog kojih i jesu na svojim funkcijama. Naši zahtjevi su jasni i direktni i očekujemo da će u najskorijem roku biti ispunjeni. Sve dok se to ne desi i dok vlasti ne pokažu svoju odgovornost u radu, mi ćemo ih i dalje na miran i dostojanstven način pozivati na odgovornost koju duguju građanima, odnosno svom biračkom tijelu.

Prije svih, želimo se zahvaliti policiji na fer i korektnom odnosu. Zahvaljujemo im se na podršci i što su i ovaj put bili uz nas.

Želimo se zahvaliti i svim radio, novinskim i televizijskim kućama na podršci, fer i korektnom izvještavanju; što su bili s građanima u svakom smislu te riječi. Ne želimo izdvajati nikog posebno, jer podrška je zaista bila raznovrsna i došla je sa svih strana.

Također, zahvaljujemo se aktivistima svih NVO-a koji su podržale današnje građansko okupljanje, a prije svega aktivistima DOSTA! koji su bili s nama, njihovoj pomoći oko različitih aspekata organizacije, letaka, razglasa i koordinacije.

Na kraju, zahvaljujemo se svim sugrađanima koji su danas osjetili potrebu da govore i jasno i glasno iznesu svoje mišljenje, te ih pozivamo da nam se pridruže i 1. Marta, kada ćemo dostojanstveno i građanski, mirnim protestom obilježiti Dan nezavisnosti BiH, te se nastaviti boriti za bolje i sigurnije Sarajevo.

Građani
Sarajevo, 23.2.2008. godine
Bea_Trix
Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'

Post by Bea_Trix »

Zox wrote:BH1 dnevnik: NAVODNO organizovala grupa gradjana. :-?
ma mLogo se prave pametni :roll:

ali evo na FTV rekose oko 3000 gradjana :D
damirm

Post by damirm »

Forumasice i forumasi,

Stolica se ljuljaaaaa. Ovo se zove kampanja! Punim jedrima naprijed! Cestitam od srca!
damirm

Post by damirm »

suncica24 wrote:Evo i saopstenja koje je otislo ka PU Federacije (posto kantonalna nema mail?!) i svim medijima:

Mediji

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Mi, građani Sarajeva, želimo se zahvaliti oko 3000 naših sugrađana koji su danas odvojili vrijeme kako bi jasno pokazali da žele odgovornost i promjenu odnosa političara prema onima zbog kojih i jesu na svojim funkcijama. Naši zahtjevi su jasni i direktni i očekujemo da će u najskorijem roku biti ispunjeni. Sve dok se to ne desi i dok vlasti ne pokažu svoju odgovornost u radu, mi ćemo ih i dalje na miran i dostojanstven način pozivati na odgovornost koju duguju građanima, odnosno svom biračkom tijelu.

Prije svih, želimo se zahvaliti policiji na fer i korektnom odnosu. Zahvaljujemo im se na podršci i što su i ovaj put bili uz nas.

Želimo se zahvaliti i svim radio, novinskim i televizijskim kućama na podršci, fer i korektnom izvještavanju; što su bili s građanima u svakom smislu te riječi. Ne želimo izdvajati nikog posebno, jer podrška je zaista bila raznovrsna i došla je sa svih strana.

Također, zahvaljujemo se aktivistima svih NVO-a koji su podržale današnje građansko okupljanje, a prije svega aktivistima DOSTA! koji su bili s nama, njihovoj pomoći oko različitih aspekata organizacije, letaka, razglasa i koordinacije.

Na kraju, zahvaljujemo se svim sugrađanima koji su danas osjetili potrebu da govore i jasno i glasno iznesu svoje mišljenje, te ih pozivamo da nam se pridruže i 1. Marta, kada ćemo dostojanstveno i građanski, mirnim protestom obilježiti Dan nezavisnosti BiH, te se nastaviti boriti za bolje i sigurnije Sarajevo.

Građani
Odlicno!
suncica24

Post by suncica24 »

damirm: We are glad to have you back :D
Hvala, i u ime Baby_Blue i Pearl :roll:
s vetrom uz lice

Post by s vetrom uz lice »

suncica24 wrote:Evo i saopstenja koje je otislo ka PU Federacije (posto kantonalna nema mail?!) i svim medijima:

Mediji

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Građani
:thumbup: :bih: :bih: :bih:
hvala suncice
:sax:

vještice jolia ciceronke moje ciceroniii :D
gugragrađani/ke volem vas sviju
dedo legendo :faraon1:
suncica24

Post by suncica24 »

S vetrom u lice: nisam samo ja! I pearl i baby_blue :-D :kiss:
roditelj

Post by roditelj »

damirm wrote:

Mediji

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Građani
Odlicno!
Ovo je savrseno,a bice jos bolje sigurno.O Policiji je suvisno trositi rijeci,ti isti policajci rade u nemogucim uslovima uz mizernim placama,nepostovanje njih samih od ovih istih protiv kojih se intelektualno borimo.Njima se trebamo pokloniti jer ne postoji slucaj koji oni rijesili nisu bar u zadnjih par godina kad su na celo policije dosli pravi profesionalci,navodim Direktora iletica i Komesara Serlimovica,ali sigurno ce se na nasu zalost da u bliskoj buducnosti isti zasmetaju politici pa da nam na celo te institucije dodu nesposobni.
Mi se mozemo zaliti na pojedinacne slucajeve i mozda ruzna iskustva sa policijom najvise sto se saobracaja tice,ali kad drzava stane iz njih i svih svojih gradana sigurno cemo biti DRZAVA ravnopravnih gradana koji se nece morati bojati mracnih ulica i koji ce biti bezbjedni na svakom pedlju nase zemlje.
Vidimo se 1 Marta odakle treba poslati sSemihi cestitku za 8 mart
Hvala svim onim koji su dosli i koji nas podrzavaju,a ja sam ubjeden da ce nas sigurno biti vise
The__Doctor

Post by The__Doctor »

Svaka cast ruljo :sax:
policy

Post by policy »

Ljudi, bilo je dobro. Ali hajde da se sada spustimo na zemlju. Slijedeci krug
demonstracija je u subotu. Imamo sedam dana da se pripremimo.
Koje su naucene lekcije do sada kad je u pitanju organizacija? Sta mozemo uraditi bolje nego sada?

Mislim da bi trebali otvoriti do srijede takmicenje za najbolje parole, da se do subote iste urade. Trebaju nam "jaci" govori... Jaci slogani i uzvici.

Dalje, mislim da bi trebali raditi malo vise na "psihologiji vodjenja masa", na animiranju naroda.

Nedavno je uradjeno ispitivanje javnog mnijenja u kantonu Sarajevo i vecina gradjana podrzava ovo sto radimo. Imaju pozitivan stav. Mi trebamo uraditi nesto vise da ove sto su stajali sa strana pokrenemo, da ih uvjerimo da se ovo tice i njih.

Danas je neko procitao zahtjeve. I sada ima tu svega i svacega.

Ali zaista mislim da se trebamo drzati najjednostavnijih poruka. Zelimo da ih po prvi put do sada naucimo jednu lekciju:

Lekcija br. 1 - odgovornost funkcionera za sve lose sto se desi

Nasa Pobjeda br. 1 - ostavka Samira Silajdzica i/ili Semihe Boravac, preuzimanje odgovornosti za ono sto nisu uradili prije smrti Denisa Mrnjevca

Na drugoj strani se pregrupisavau snage. Stranka za BiH je stala iza Samira Silajdzica. KO SDA je jutros izasao sa nimalo prijateljskim saopstenjem. Avaz masina pocinje raditi protiv nas.

BHRT je "skeptican". FTV, Oslobodjenje, Dani, eFM, 202, Radio Sarajevo su prilicno "friendly"...

U ovom trenutku Vlast je zbunjena. Ne znaju tacno sta se desava. Voljeli bi uperiti prst u nekoga. Ali ne znaju jos u koga. Treba ocekivati da ce nas nakon danasnjih demonstracija poceti shvacati ozbiljno. A samim tim uposliti svoje "ljude" protiv nas.

I da, treba im reci da ove demonstracije imaju politicki karakter jer traze politicku odgovornost. Od toga ne treba bjezati...
alica.k

Post by alica.k »

StarScream wrote:Subotom se u glavnom gleda Hayat i Senadov CD!!

Sljedece demonstracije se ne bi trebale odrzati u Subotu. To je dan Nezavisnosti Bosne i Hercegovine!

Ipak ne bi bilo uredu.
bas zato i jest simbolicno
Locked