PROTESTI, 23.2. U 13h, KATEDRALA
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
Svaka cast onoj zeni na kraju priloga CD-a, KAPA DO PODA !!!!
- Asana
Cilj tog SMS-a je i bio da te izbaci iz cipela, a je li to tacno, manje je vazno.
Ja bih prije nego sto to objavim na internetu, malo provjerila informaciju. Postavljas je na temi o protestima... izvini , jace je od mene, ali ako nije bilo izgreda na protestima, da li im se to onda im se naknadno mora prisiti neki anti-anti karakter? Pitaj pokrivene koje su bile u koloni, jesu li i one imale neprilika?
Ja bih prije nego sto to objavim na internetu, malo provjerila informaciju. Postavljas je na temi o protestima... izvini , jace je od mene, ali ako nije bilo izgreda na protestima, da li im se to onda im se naknadno mora prisiti neki anti-anti karakter? Pitaj pokrivene koje su bile u koloni, jesu li i one imale neprilika?
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
To se zove medijska "kampanja" na nas nacingiga wrote:haha, svaka cast ovoj djevojci sto je dovela kameru pred baste u Strosmajerovoj i poslala fantasticnu porukufenomenalno
SMEKERSKI,URBANO,MANGUPSKI,SARAJEVSKI......
SVAKA CAST ZA OVU DAMU
- [Matrix]
bit ce sve vise provokatora ,oni nastojati razbiti "rulju" na dva a ako uzmognu i na tri dijela i to isti oni sto se kunu u "biH".Asana wrote:Cilj tog SMS-a je i bio da te izbaci iz cipela, a je li to tacno, manje je vazno.
Evo i jos nesta,ako neko ikako moze nabavit i srednje medicinske ocjene
ovog mamlaza od premijera.Upoznao sam osobu koja je isla sa njim u srednju.Samir (premijer) je bio na sanitarnom smijeru
Last edited by [Matrix] on 23/02/2008 19:16, edited 1 time in total.
-
damirm
Dobro provjerite!vektor68 wrote:Dobih sms koji me je izbaci iz cipela. danas u toku "mirnih demonstracija" je izudarana zena koja je pokusala da izadje iz svoga ulaza , na ulazu su stajali 2 muskarca i jedna djevojka, pri pokusaju da prodje pored njih cula je samo VIDI OVE i dobila je dva udarca nogom i ugurana je u haustor uz smjeh i psovanje balijske majke. nosila je maramu na glavi jer je imala smrtni slucaj ...bravo
Last edited by damirm on 23/02/2008 19:16, edited 1 time in total.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
Matrix,je l' ovo zezancija ,il' fakat imas takve info???????[Matrix] wrote:"Cuo sam" da Kantonalci planiraju kontra protest,citaj miting ,za 1.mart.
Kontaktirali su neke firme koje se bave prevozom da im "posude" autobuse za prevoz "rulje".To je ona miloseviceva taktika ,"Narod protiv Naroda",
Hajd cuvajte se i zdravi bili .
-
ibis
Ne dozvolimo ove priglupe i niskoprofilne provokacije, najdjelotvornije po njih je da ih ne komentarišemo, a svakog izgrednika ćemo lično prokazati policiji.[Matrix] wrote:bit ce sve vise provokatora ,oni nastojati razbiti "rulju" na dva a ako uzmognu i na tri dijela i to isti oni sto se kunu u "biH".Asana wrote:Cilj tog SMS-a je i bio da te izbaci iz cipela, a je li to tacno, manje je vazno.
Imamo pametnijih tema za razgovor, pustite kukavičko puštanje bubica, nisu toga vrijedni, nedobronamjerni pojedinci lako uspušu kad vide da nemaju pogodno tlo za svoje mahalske provokacije.
- [Matrix]
cuj nije pouzdano,momak koji mi je javio tamo se "vrti".Oni su se uzasno uplasili ! kaze da im se savjetuje sa raznih strana da podnesu ostavke.-LIBERO- wrote:Matrix,je l' ovo zezancija ,il' fakat imas takve info???????[Matrix] wrote:"Cuo sam" da Kantonalci planiraju kontra protest,citaj miting ,za 1.mart.
Kontaktirali su neke firme koje se bave prevozom da im "posude" autobuse za prevoz "rulje".To je ona miloseviceva taktika ,"Narod protiv Naroda",
Hajd cuvajte se i zdravi bili .
Budite oprezni,sta da vam kazem.
- vjesticanametli
ovo kaze jedan djecak
- alica.k
ej ma to hoce i oni da protestuju posto im se svidja a ne mogu da se pridruze nama iz ocitih razloga!!![Matrix] wrote:cuj nije pouzdano,momak koji mi je javio tamo se "vrti".Oni su se uzasno uplasili ! kaze da im se savjetuje sa raznih strana da podnesu ostavke.
Budite oprezni,sta da vam kazem.
- suncica24
Evo i saopstenja koje je otislo ka PU Federacije (posto kantonalna nema mail?!) i svim medijima:
Policijska uprava Kantona Sarajevo
Mediji
SAOPŠTENJE ZA JAVNOST
Mi, građani Sarajeva, želimo se zahvaliti oko 3000 naših sugrađana koji su danas odvojili vrijeme kako bi jasno pokazali da žele odgovornost i promjenu odnosa političara prema onima zbog kojih i jesu na svojim funkcijama. Naši zahtjevi su jasni i direktni i očekujemo da će u najskorijem roku biti ispunjeni. Sve dok se to ne desi i dok vlasti ne pokažu svoju odgovornost u radu, mi ćemo ih i dalje na miran i dostojanstven način pozivati na odgovornost koju duguju građanima, odnosno svom biračkom tijelu.
Prije svih, želimo se zahvaliti policiji na fer i korektnom odnosu. Zahvaljujemo im se na podršci i što su i ovaj put bili uz nas.
Želimo se zahvaliti i svim radio, novinskim i televizijskim kućama na podršci, fer i korektnom izvještavanju; što su bili s građanima u svakom smislu te riječi. Ne želimo izdvajati nikog posebno, jer podrška je zaista bila raznovrsna i došla je sa svih strana.
Također, zahvaljujemo se aktivistima svih NVO-a koji su podržale današnje građansko okupljanje, a prije svega aktivistima DOSTA! koji su bili s nama, njihovoj pomoći oko različitih aspekata organizacije, letaka, razglasa i koordinacije.
Na kraju, zahvaljujemo se svim sugrađanima koji su danas osjetili potrebu da govore i jasno i glasno iznesu svoje mišljenje, te ih pozivamo da nam se pridruže i 1. Marta, kada ćemo dostojanstveno i građanski, mirnim protestom obilježiti Dan nezavisnosti BiH, te se nastaviti boriti za bolje i sigurnije Sarajevo.
Građani
Sarajevo, 23.2.2008. godine
Mediji
SAOPŠTENJE ZA JAVNOST
Mi, građani Sarajeva, želimo se zahvaliti oko 3000 naših sugrađana koji su danas odvojili vrijeme kako bi jasno pokazali da žele odgovornost i promjenu odnosa političara prema onima zbog kojih i jesu na svojim funkcijama. Naši zahtjevi su jasni i direktni i očekujemo da će u najskorijem roku biti ispunjeni. Sve dok se to ne desi i dok vlasti ne pokažu svoju odgovornost u radu, mi ćemo ih i dalje na miran i dostojanstven način pozivati na odgovornost koju duguju građanima, odnosno svom biračkom tijelu.
Prije svih, želimo se zahvaliti policiji na fer i korektnom odnosu. Zahvaljujemo im se na podršci i što su i ovaj put bili uz nas.
Želimo se zahvaliti i svim radio, novinskim i televizijskim kućama na podršci, fer i korektnom izvještavanju; što su bili s građanima u svakom smislu te riječi. Ne želimo izdvajati nikog posebno, jer podrška je zaista bila raznovrsna i došla je sa svih strana.
Također, zahvaljujemo se aktivistima svih NVO-a koji su podržale današnje građansko okupljanje, a prije svega aktivistima DOSTA! koji su bili s nama, njihovoj pomoći oko različitih aspekata organizacije, letaka, razglasa i koordinacije.
Na kraju, zahvaljujemo se svim sugrađanima koji su danas osjetili potrebu da govore i jasno i glasno iznesu svoje mišljenje, te ih pozivamo da nam se pridruže i 1. Marta, kada ćemo dostojanstveno i građanski, mirnim protestom obilježiti Dan nezavisnosti BiH, te se nastaviti boriti za bolje i sigurnije Sarajevo.
Građani
-
damirm
Odlicno!suncica24 wrote:Evo i saopstenja koje je otislo ka PU Federacije (posto kantonalna nema mail?!) i svim medijima:
Mediji
SAOPŠTENJE ZA JAVNOST
Građani
-
s vetrom uz lice
suncica24 wrote:Evo i saopstenja koje je otislo ka PU Federacije (posto kantonalna nema mail?!) i svim medijima:
Mediji
SAOPŠTENJE ZA JAVNOST
Građani
hvala suncice
vještice jolia ciceronke moje ciceroniii
gugragrađani/ke volem vas sviju
dedo legendo
-
roditelj
Ovo je savrseno,a bice jos bolje sigurno.O Policiji je suvisno trositi rijeci,ti isti policajci rade u nemogucim uslovima uz mizernim placama,nepostovanje njih samih od ovih istih protiv kojih se intelektualno borimo.Njima se trebamo pokloniti jer ne postoji slucaj koji oni rijesili nisu bar u zadnjih par godina kad su na celo policije dosli pravi profesionalci,navodim Direktora iletica i Komesara Serlimovica,ali sigurno ce se na nasu zalost da u bliskoj buducnosti isti zasmetaju politici pa da nam na celo te institucije dodu nesposobni.damirm wrote:Odlicno!suncica24 wrote:Evo i saopstenja koje je otislo ka PU Federacije (posto kantonalna nema mail?!) i svim medijima:
Mediji
SAOPŠTENJE ZA JAVNOST
Građani
Mi se mozemo zaliti na pojedinacne slucajeve i mozda ruzna iskustva sa policijom najvise sto se saobracaja tice,ali kad drzava stane iz njih i svih svojih gradana sigurno cemo biti DRZAVA ravnopravnih gradana koji se nece morati bojati mracnih ulica i koji ce biti bezbjedni na svakom pedlju nase zemlje.
Vidimo se 1 Marta odakle treba poslati sSemihi cestitku za 8 mart
Hvala svim onim koji su dosli i koji nas podrzavaju,a ja sam ubjeden da ce nas sigurno biti vise
-
policy
Ljudi, bilo je dobro. Ali hajde da se sada spustimo na zemlju. Slijedeci krug
demonstracija je u subotu. Imamo sedam dana da se pripremimo.
Koje su naucene lekcije do sada kad je u pitanju organizacija? Sta mozemo uraditi bolje nego sada?
Mislim da bi trebali otvoriti do srijede takmicenje za najbolje parole, da se do subote iste urade. Trebaju nam "jaci" govori... Jaci slogani i uzvici.
Dalje, mislim da bi trebali raditi malo vise na "psihologiji vodjenja masa", na animiranju naroda.
Nedavno je uradjeno ispitivanje javnog mnijenja u kantonu Sarajevo i vecina gradjana podrzava ovo sto radimo. Imaju pozitivan stav. Mi trebamo uraditi nesto vise da ove sto su stajali sa strana pokrenemo, da ih uvjerimo da se ovo tice i njih.
Danas je neko procitao zahtjeve. I sada ima tu svega i svacega.
Ali zaista mislim da se trebamo drzati najjednostavnijih poruka. Zelimo da ih po prvi put do sada naucimo jednu lekciju:
Lekcija br. 1 - odgovornost funkcionera za sve lose sto se desi
Nasa Pobjeda br. 1 - ostavka Samira Silajdzica i/ili Semihe Boravac, preuzimanje odgovornosti za ono sto nisu uradili prije smrti Denisa Mrnjevca
Na drugoj strani se pregrupisavau snage. Stranka za BiH je stala iza Samira Silajdzica. KO SDA je jutros izasao sa nimalo prijateljskim saopstenjem. Avaz masina pocinje raditi protiv nas.
BHRT je "skeptican". FTV, Oslobodjenje, Dani, eFM, 202, Radio Sarajevo su prilicno "friendly"...
U ovom trenutku Vlast je zbunjena. Ne znaju tacno sta se desava. Voljeli bi uperiti prst u nekoga. Ali ne znaju jos u koga. Treba ocekivati da ce nas nakon danasnjih demonstracija poceti shvacati ozbiljno. A samim tim uposliti svoje "ljude" protiv nas.
I da, treba im reci da ove demonstracije imaju politicki karakter jer traze politicku odgovornost. Od toga ne treba bjezati...
demonstracija je u subotu. Imamo sedam dana da se pripremimo.
Koje su naucene lekcije do sada kad je u pitanju organizacija? Sta mozemo uraditi bolje nego sada?
Mislim da bi trebali otvoriti do srijede takmicenje za najbolje parole, da se do subote iste urade. Trebaju nam "jaci" govori... Jaci slogani i uzvici.
Dalje, mislim da bi trebali raditi malo vise na "psihologiji vodjenja masa", na animiranju naroda.
Nedavno je uradjeno ispitivanje javnog mnijenja u kantonu Sarajevo i vecina gradjana podrzava ovo sto radimo. Imaju pozitivan stav. Mi trebamo uraditi nesto vise da ove sto su stajali sa strana pokrenemo, da ih uvjerimo da se ovo tice i njih.
Danas je neko procitao zahtjeve. I sada ima tu svega i svacega.
Ali zaista mislim da se trebamo drzati najjednostavnijih poruka. Zelimo da ih po prvi put do sada naucimo jednu lekciju:
Lekcija br. 1 - odgovornost funkcionera za sve lose sto se desi
Nasa Pobjeda br. 1 - ostavka Samira Silajdzica i/ili Semihe Boravac, preuzimanje odgovornosti za ono sto nisu uradili prije smrti Denisa Mrnjevca
Na drugoj strani se pregrupisavau snage. Stranka za BiH je stala iza Samira Silajdzica. KO SDA je jutros izasao sa nimalo prijateljskim saopstenjem. Avaz masina pocinje raditi protiv nas.
BHRT je "skeptican". FTV, Oslobodjenje, Dani, eFM, 202, Radio Sarajevo su prilicno "friendly"...
U ovom trenutku Vlast je zbunjena. Ne znaju tacno sta se desava. Voljeli bi uperiti prst u nekoga. Ali ne znaju jos u koga. Treba ocekivati da ce nas nakon danasnjih demonstracija poceti shvacati ozbiljno. A samim tim uposliti svoje "ljude" protiv nas.
I da, treba im reci da ove demonstracije imaju politicki karakter jer traze politicku odgovornost. Od toga ne treba bjezati...