Haj` buzzer ziv bio, pozuri, zakasnicu na pos`o..palermo wrote:Šta treba uraditi da jedan Subotić kaže, Bosna i Hercegovina je moja domovina i ja ću za nju da igram.
BH fudbalski/nogometni talenti
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- jutarnji
#1176 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
- buzzer
#1177 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
objasniti mu da je bih njegova domovina. to nikako ne dovodi u pitanje dostojanstvo. mozda je to ciro mogao sa svojom spikom. da je bilo volje da se pokusa. ne sjecam se da je isao razgovarati s njim i s babukom mu u ganje.palermo wrote:kako, a da pri tome sačuvaš svoje dostojanstvo. Šta treba uraditi da jedan Subotić kaže, Bosna i Hercegovina je moja domovina i ja ću za nju da igram.buzzer wrote: a da mozda na trenutak pomislimo da su to klinci formatirani nizom razlicitih faktora: porodica, drustvo, tudjina, tv, videoigrice, skola, dileri ispred skole, internet, stranci, domaci, osjecaj izgubljenosti, potreba za pripadnoscu necemu jacem nego sto su sami, qurzi, palci, ovo, ono..... mislim zasto kriviti momke za nesto na sta apsolutno nisu mogli uticati? zasto ih ne privuci sebi? umjesto sljage njima mozes kupiti onu boksersku vrecu pa se istresati.
hajd sad pozuri na posao.
-
palermo
#1178 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Da, kao što se i Dodiku samo treba objasniti da je BiH njegova domovina.buzzer wrote: objasniti mu da je bih njegova domovina. to nikako ne dovodi u pitanje dostojanstvo. mozda je to ciro mogao sa svojom spikom. da je bilo volje da se pokusa. ne sjecam se da je isao razgovarati s njim i s babukom mu u ganje.
hajd sad pozuri na posao.zivio!
nemoj se ljutiti, ali ja se ne mogu načuditi tolikom mazohizmu.....but nevermind, suprotnih smo stajališta.
- buzzer
#1179 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
nije to mazohizam. jednostavno ne vjerujem da je moguce porediti klince sto vole loptu sa jednom beskrupuloznom politickom nakazom. naravno da su nam stavovi dijametralno suprotni. ja sam siguran da bi pozitivna energija naisla na pozitivan odgovor u mnogim slucajevima. ljudi su ipak vrlo razliciti.palermo wrote:Da, kao što se i Dodiku samo treba objasniti da je BiH njegova domovina.buzzer wrote: objasniti mu da je bih njegova domovina. to nikako ne dovodi u pitanje dostojanstvo. mozda je to ciro mogao sa svojom spikom. da je bilo volje da se pokusa. ne sjecam se da je isao razgovarati s njim i s babukom mu u ganje.
hajd sad pozuri na posao.zivio!
nemoj se ljutiti, ali ja se ne mogu načuditi tolikom mazohizmu.....but nevermind, suprotnih smo stajališta.
- burek_in_space
#1180 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Koliko me sjecanje sluzhu, kod Subotica je postojala dilema izmedju Srbije i SAD-a, a nas se nije nigdje spominjalo, osim shto su nashe novine potencirale prichu da je rodjen u BiH. Po ovome, on i nije najsretniji primjer da ga se spominje ovdje, a ja ako grijeshim u vezi ovoga, neka me neko ispravi.
-
palermo
#1181 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
ma u pravu si poptuno, nije mu bilo ni u primisli da zaigra za Bosnu i Hercegovinu....zašto onda žaliti za njim......burek_in_space wrote:Koliko me sjecanje sluzhu, kod Subotica je postojala dilema izmedju Srbije i SAD-a, a nas se nije nigdje spominjalo, osim shto su nashe novine potencirale prichu da je rodjen u BiH. Po ovome, on i nije najsretniji primjer da ga se spominje ovdje, a ja ako grijeshim u vezi ovoga, neka me neko ispravi.
P.S
ma dobar je primjer
- Murat Sabanovic
#1182 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
KARINA ...MOMAK NIKAD IGRAC NECE BITI ... NAZALOST ...BaileyS wrote:Ovaj nije off.
Svi mi koji gotivimo Susica ipak moramo priznati da se u pojedinim stvarima ponasa diletantski. Mora biti bolje informisan i ne smije docekati da za igrace sazna preko medija. Da ne spominjem komunikaciju gdje je lohotan skroz
Sušić: Ako Gavranović može igrati za BiH, dobit će moj poziv
....Povodom toga, jutros smo kontaktirali selektora naše reprezentacije, Safeta Sušića, koji se prijatno iznenadio kada smo mu otkrili da bi reprezentacija BiH mogla dobiti novo pojačanje.
Drago mi je zaista ako postoji mogućnost da Gavranović igra za nas. Sinoć sam gledao utakmicu između Tottenhama i Milana ali sam u snimku vidio golove sa utakmice u Gelschenkirchenu, i kada sam vidio da je strijelac Gavranović, pitao sam se odakle je. A evo sada, prvi put od vas čujem da on može igrati za BiH, govori Safet Sušić za --- SPAM --- te dodaje:
Hvala vam što ste mi javili, na meni je sada da ispitam situaciju oko njega, odnosno da vidim da li on želi igrati za BiH. Ipak on igra u klubu koji je izborio plasman među osam najboljih ekipa Evrope, i ukoliko Mario zaista bude mogao igrati za BiH, dobit će moj poziv, kazao je Sušić.
ostatak procitajte na sportin
- Fratris
#1183 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
palermo wrote: I kad je već tako, kad je fudbal toliko važna stvar, zar je previše tražiti da od igrača koji imaju čast da igraju za ovu reprezentaciju da imaju strasti makar onoliko koliko i oni koji zbog njih ne spavaju noćima, zar je previše tražiti od igrača da vole ono što ti zajedno sa njima voliš.
Naravno da je previše. Ne samo previše, nego pokvareno i nemoralno. Ti si odlučio da ti je stalo do nogometa i tražiš od onih koji igraju da im je isto toliko stalo. Jesu li oni to tražili? Jesu li Džeko, Subotić, Gavranović tražili od tebe da voziš satima da ih gledaš? Jesu li oni krivi što si ti odlučio da je njihov posao tebi toliko važan u životu da ne možeš noću spavati brinući o njihovoj strasti? Još jednom te pitam, zašto ne očekuješ isto od sebe? Zašto ti ne tretiraš svoj posao onako kako očekuješ da oni tretiraju svoj?
Smijem li te nešto pitati? Koliko ti imaš godina? Na koliko natječaja za posao, školu, stipendije si se u životu morao prijaviti? Jesi li morao ikad stajati u redu za humanitarnu pomoć? U običnom životu se čovjek ponizi mnogo puta da bi postigao ikakav uspjeh. Misliš da sam ja bio prvi izbor svim fakultetima na koje sam išao i svim kompanijama za koje sam radio? Misliš da sam ja najbolji student na svijetu i najbolji radnik na svijetu? Da su mene molili i kumili da idem na fakultet ili da radim? Za sve u životu se moraš boriti. Moraš se "poniziti," moraš moliti, moraš kucati na razna vrata.palermo wrote:Al ne želim plakati za onima koji jednostavno neće, ne želim moliti one koji te jednostavmo ne vole, glupo je, ponižavajuće, baš kao kad voliš djevojku a, a ona tebe neće......gadiš joj se, cvijeće joj bacaš pred noge, a ona ga šuta, čemu i zašto. U običnom životu takve nazivamo papcima, zar stvarno mi dobrovoljno trebamo biti papci.Zar može biti nešto više ponižavajuće od toga da si svjastan da si nekome rezervna opcija, tu si samo zato što je njegova prava ljubav nedostižna, što ga ne jebe dva posto, ne znam za vas, ali u mojoj priči ja nikad nisam volio biti rezervna opcija. Makar i kao rezerva ponešto ub'o.
Zašto je ponižavajuće poslati selektora da osobno popriča s igračem? Zašto se sve svodi na novinarska prepucavanja i mahalske priče? Kakva bi šteta nastala od tog da sutradan Sušić, Džeko i možda još jedan stariji igrač(Topić, recimo, s obzirom da su iz istog kraja) odu u Švicarsku i popričaju s Gavranovićem i njegovim roditeljima? Sjednu i objasne mu zašto su došli, šta mu nude, šta može očekivati. Šta je najgore što se može dogoditi? Hoće li ih sve skupa izvrijeđati i ispsovati im mater balinsku? Pljunuti im bukvalno u lice? Ili će možda cijeniti što su ljudi kulturno, profesionalno došli i isto tako se ponašati? Pa čak i ako odluči da ne igra za Bosnu, možda će dovoljno cijeniti što su ljudi se potrudili pa će i on kulturno obaviti svoj dio? Zar ne bi sve ovo bilo puno pozitivnije nego ono što se do sad događalo?
Ako već ne želi igrati za BiH, zar ne bi bilo lijepo kad bi igrač prvo nazvao Sušića i zahvalio se na ponudi i rekao da je prihvatio neku drugu, pa tek onda dao izjavu za novinare? A ne da Sušić sazna iz novina jer nikad nije bio u kontaktu s igračem. Ili je cilj da se ovo dogodi pa da možemo igračima psovati mater?
-
s_bjelava
#1184 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Zašto je ponižavajuće poslati selektora da osobno popriča s igračem? Zašto se sve svodi na novinarska prepucavanja i mahalske priče? Kakva bi šteta nastala od tog da sutradan Sušić, Džeko i možda još jedan stariji igrač(Topić, recimo, s obzirom da su iz istog kraja) odu u Švicarsku i popričaju s Gavranovićem i njegovim roditeljima? Sjednu i objasne mu zašto su došli, šta mu nude, šta može očekivati. Šta je najgore što se može dogoditi? Hoće li ih sve skupa izvrijeđati i ispsovati im mater balinsku? Pljunuti im bukvalno u lice? Ili će možda cijeniti što su ljudi kulturno, profesionalno došli i isto tako se ponašati? Pa čak i ako odluči da ne igra za Bosnu, možda će dovoljno cijeniti što su ljudi se potrudili pa će i on kulturno obaviti svoj dio? Zar ne bi sve ovo bilo puno pozitivnije nego ono što se do sad događalo?
Gavranovic manje - vise, od njega "more bit bidne" igrac, jos je rano za bilo kakve prognoze. Bilo je njih dosta koji su bljesnuli, plesali jedno ljeto i nestali.
Kad Susic nije mogao/htio/smio otici Begovicu na noge i porazgovarati sa njim u cetiri oka, ako nista pokusati ga vratiti u tim onda je iluzorno govoriti o naporima i trudu da se pod BiH zastavu dovedu Avdici , Hajrovici, Gavranovici....
Vjerujte da nam je Begovic trenutno najpotrebniji, mozemo se mi tjesiti da je Keno solidan golman, ali sa Begovicem dobijamo dugorocno rjesenje za narednih 10 godina, mozda i vise.
Ako je Pape vec sam sebi skocio u usta i rekao da je u interesu reprezentacije da zovne Ibricica, od kojeg ima puno boljih, onda ne znam u cijem je interesu da ne zovne Begovica i Jahica.
Nesto se iza brda valja, dosta toga mi ne znamo - mozemo samo da nagadjamo.
Gavranovic manje - vise, od njega "more bit bidne" igrac, jos je rano za bilo kakve prognoze. Bilo je njih dosta koji su bljesnuli, plesali jedno ljeto i nestali.
Kad Susic nije mogao/htio/smio otici Begovicu na noge i porazgovarati sa njim u cetiri oka, ako nista pokusati ga vratiti u tim onda je iluzorno govoriti o naporima i trudu da se pod BiH zastavu dovedu Avdici , Hajrovici, Gavranovici....
Vjerujte da nam je Begovic trenutno najpotrebniji, mozemo se mi tjesiti da je Keno solidan golman, ali sa Begovicem dobijamo dugorocno rjesenje za narednih 10 godina, mozda i vise.
Ako je Pape vec sam sebi skocio u usta i rekao da je u interesu reprezentacije da zovne Ibricica, od kojeg ima puno boljih, onda ne znam u cijem je interesu da ne zovne Begovica i Jahica.
Nesto se iza brda valja, dosta toga mi ne znamo - mozemo samo da nagadjamo.
-
palermo
#1185 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Prvi stupac : Oni su fudbaleri, oni žive od mene, njihov posao je da meni čine radost, oni od toga žive. Oni ne moraju igrati za reprezentaciju, ali je i moje pravo da imam svoj stav naspram toga. Od njih očekujem ništa više nego da svoj posao tretiraju onako kako ja tretiram svoj. I očekujem da znaju da li je njihova domovina Bosna i Hercegovina ili nije. Kao što ja znam. I da se shodno tome ponašaju. Kao što se ja ponašam.Fratris wrote:
Naravno da je previše. Ne samo previše, nego pokvareno i nemoralno. Ti si odlučio da ti je stalo do nogometa i tražiš od onih koji igraju da im je isto toliko stalo. Jesu li oni to tražili? Jesu li Džeko, Subotić, Gavranović tražili od tebe da voziš satima da ih gledaš? Jesu li oni krivi što si ti odlučio da je njihov posao tebi toliko važan u životu da ne možeš noću spavati brinući o njihovoj strasti? Još jednom te pitam, zašto ne očekuješ isto od sebe? Zašto ti ne tretiraš svoj posao onako kako očekuješ da oni tretiraju svoj?
Smijem li te nešto pitati? Koliko ti imaš godina? Na koliko natječaja za posao, školu, stipendije si se u životu morao prijaviti? Jesi li morao ikad stajati u redu za humanitarnu pomoć? U običnom životu se čovjek ponizi mnogo puta da bi postigao ikakav uspjeh. Misliš da sam ja bio prvi izbor svim fakultetima na koje sam išao i svim kompanijama za koje sam radio? Misliš da sam ja najbolji student na svijetu i najbolji radnik na svijetu? Da su mene molili i kumili da idem na fakultet ili da radim? Za sve u životu se moraš boriti. Moraš se "poniziti," moraš moliti, moraš kucati na razna vrata.
?
Drugi stupac: Nemam pojma šta hoćeš reći, ali kad već pitaš. Imam dovolljno godina, i imam dovoljno iskustva životnog.Sasvim sigurno više od tebe. I znam da mnoga naizgled komplikovana pitanja i nisu tako komplikovana. A odgovori su počesto vrlo jednostavni. Naprimjer, da li osjećaš Bosnu i Hercegovinu kao svoju domovinu i da li bi htio za nju da igraš. Odgovor može biti, da Bosna i hercegovina. je moja domovina i čast mi je da za nju igram, ili ne, nikada nisam ni pomislio da je to moja domovina. Vrlo jednostavno.
Treći stupac: Opet izvrćete teze. Nisam nikad rekao da ne treba pitati igrača da li ćeš igrati za Bosnu i Hercegovinu. I lijepo bi bilo da Sušić i Džeko odu i popričaju sa Gavrančićem. Ali uvijek kad pitaš nekoga onda sa sobom nosiš i svoj stavv. A on je opet jednostavan, Bosna i Hercegovina je veća od bilokojeg od tih igrača.Od bilokojeg.
- ratata
#1186 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
po tvojoj prici normalan covjek bi rekao da Scholes ne voli svoju domovinupalermo wrote:Prvi stupac : Oni su fudbaleri, oni žive od mene, njihov posao je da meni čine radost, oni od toga žive. Oni ne moraju igrati za reprezentaciju, ali je i moje pravo da imam svoj stav naspram toga. Od njih očekujem ništa više nego da svoj posao tretiraju onako kako ja tretiram svoj. I očekujem da znaju da li je njihova domovina Bosna i Hercegovina ili nije. Kao što ja znam. I da se shodno tome ponašaju. Kao što se ja ponašam.Fratris wrote:
Smijem li te nešto pitati? Koliko ti imaš godina? Na koliko natječaja za posao, školu, stipendije si se u životu morao prijaviti? Jesi li morao ikad stajati u redu za humanitarnu pomoć? U običnom životu se čovjek ponizi mnogo puta da bi postigao ikakav uspjeh. Misliš da sam ja bio prvi izbor svim fakultetima na koje sam išao i svim kompanijama za koje sam radio? Misliš da sam ja najbolji student na svijetu i najbolji radnik na svijetu? Da su mene molili i kumili da idem na fakultet ili da radim? Za sve u životu se moraš boriti. Moraš se "poniziti," moraš moliti, moraš kucati na razna vrata.
?
Drugi stupac: Nemam pojma šta hoćeš reći, ali kad već pitaš. Imam dovolljno godina, i imam dovoljno iskustva životnog.Sasvim sigurno više od tebe. I znam da mnoga naizgled komplikovana pitanja i nisu tako komplikovana. A odgovori su počesto vrlo jednostavni. Naprimjer, da li osjećaš Bosnu i Hercegovinu kao svoju domovinu i da li bi htio za nju da igraš. Odgovor može biti, da Bosna i hercegovina. je moja domovina i čast mi je da za nju igram, ili ne, nikada nisam ni pomislio da je to moja domovina. Vrlo jednostavno.
Treći stupac: Opet izvrćete teze. Nisam nikad rekao da ne treba pitati igrača da li ćeš igrati za Bosnu i Hercegovinu. I lijepo bi bilo da Sušić i Džeko odu i popričaju sa Gavrančićem. Ali uvijek kad pitaš nekoga onda sa sobom nosiš i svoj stavv. A on je opet jednostavan, Bosna i Hercegovina je veća od bilokojeg od tih igrača.Od bilokojeg.
- Charuga
- Globalni moderator
#1187 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Plavih_11 wrote:Izmedju Hrvatske, Svicarske i BiH, pretpostavljam, da mu je nasa reprezentacija posljednja za koju bi igrao. Volio bih da mi pretpostavke nisu dobre, ali cisto sumnjam.Mario Gavranović, 175 cm visoki napadac, rodjen je 1989. godine u Luganu i vec je nastupao za mladu reprezentaciju Švicarske. Roditelji su mu iz Gradačca, a svojataju ga Hrvati, koji ga zovu u svoju reprezentaciju. On, pak, jos nije odlucio za koga ce igrati. U Schalke je dosao prije godinu iz Neuchatel Xamaxa.
Ovom nije ni na kraj pameti bilo da igra za BiH.Situacija je takva da sam dobio poziv od Švicarske i da nemam puno vremena za razmišljanje. Koliko god sam htio igrati za Hrvatsku dok sam bio mali, mislim da više nemam tu mogućnost.
- zecko_kupuz
#1188 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Evo upravo pročitah da je Bunoza slomio nogu na treningu. Šteta velika za momka. 
- libertyBiH
#1189 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Na treningu slomio nogu....golemo
-
michio
#1190 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Samo oni koji ne poznaju Bosnu i Hercegovinu mogli su pomisliti da ce Subotic iz Trna htjeti igrati za BiH.
- Fratris
#1191 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Pa dobro, koji k***c onda uopće zvati Hrvati i Srbe da igraju?michio wrote:Samo oni koji ne poznaju Bosnu i Hercegovinu mogli su pomisliti da ce Subotic iz Trna htjeti igrati za BiH.
-
michio
#1192 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Tesko da je ijednom Srbinu i Hrvatu BiH prvi izbor, nije bila ni Misimovicu. Stvar je samo u tome da se posvadjao sa Srbima i bio pod uticajem Salihamidzica
Mislim da neki talentovani Srbin ili Hrvat moze zaigrati za BiH samo ako je iz neke mjesovite sredine(koliko-toliko) kao Sarajevo ili Tuzla. Neko iz Trna jedva da je vidio Bosnjaka u zivotu.
Maletic, Supic, Grujic i slicni ce se uvijek odazvati pozivu pa cemo imati i Srba u reprezentaciji
Mislim da neki talentovani Srbin ili Hrvat moze zaigrati za BiH samo ako je iz neke mjesovite sredine(koliko-toliko) kao Sarajevo ili Tuzla. Neko iz Trna jedva da je vidio Bosnjaka u zivotu.
Maletic, Supic, Grujic i slicni ce se uvijek odazvati pozivu pa cemo imati i Srba u reprezentaciji
- Bosanski_kralj
#1193 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Kad se jednog dana plasiramo na neko veliko takmčenje (aBd), nećemo imati problema da sebi privučemo i "malo manje patriote".michio wrote:Tesko da je ijednom Srbinu i Hrvatu BiH prvi izbor, nije bila ni Misimovicu. Stvar je samo u tome da se posvadjao sa Srbima i bio pod uticajem Salihamidzica![]()
-
MrSejo38
#1194 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Zasto niko ne spominje ovog golmana iz Sarajeva 
- burgundy
-
Zgec Lezda
#1196 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Sta bi sa onim malim Aleticem sto je trebo u Barcu?
- fosil
-
amir_zg
- Omar500
#1199 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Jedan od najperspektivnijih mladih igrača u BiH. Naravno da valja, ima predispozicije da postane veliki igrač
- xXBl0odXx
#1200 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
I ko da gledam igrat ce kasnije za Hrvatsku