Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Locked
potpuni stranac

#1176 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by potpuni stranac »

tranquil wrote:
Druga stvar, osvrnuo si se samo na taj moj komentar koji se odnosi na marketinško-etički aspekt "piramida", imaš li šta da kažeš na moj komentar o neracionalnom raspolaganju budžetom, jer je to naš teško zarađeni novac koji se tamo baca na dočeke NLO-a od strane raznih sekti, ili ćeš se zadržati samo na marketingu ?
no dobro, evo, dakle, glede "neracionalnog raspolaganja", ne vidim šta je tu neracionalno. brda uistini iz vazduha izgledaju ko piramide, postoje tragovi rada ljudi, ima osnova da se istrazuje. smatram da je farbanje trotoara puno neracionalnije trosenje novca, a to je samo kap u moru. svi veliki naucni projekti kroz historiju su osporavani, sjeti se samo Nikole Tesle i mnogih drugih naucnika koji su umrlu u bijedi, da bi se kasnije pokazala vrijednost njihovih radova. oponenata kao sto si ti uvijek je bilo i bice, samo je pitanje kakav je ciji interes i zasto to radi. u svakom slucaju, podrzavam nastavak istrazivanja, pa makar se na kraju ispostavilo da to nisu piramide, ali nesto od historijske vaznosti ce svakako biti. i da, iste redovno posjecujem.
Rasimovski

#1177 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Rasimovski »

Brda iz zraka izgledaju kao piramide i ima nekog kamenja i to je dovoljan razlog za dalje iskopavanje? A bozer dragi koja glupost. Vidis, ljudi iz Zemaljskog muzeja su za 3 mjeseca iskopali ostatke starog grada Visoki, pronašli gomilu artefakata. Semir za 3 godine je iskopao par stijena i par pravilnih prirodnih pločica i gomilu artefakata koji liče na troglavog zmaja, prahilirsku milsu i s. A preve artefakte u vidu kostura, srednjovjekovne keramike i sl je sakrio ili uništio. Zbog toga mu se mora zabraniti prekopavanj historijskih lokacija.
Neregistrirani

#1178 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Neregistrirani »

potpuni stranac wrote: postoje tragovi rada ljudi, ima osnova da se istrazuje.

Je li tragovi ovog rada, jer za druge ne znam?

Image

Ako si na te tragove mislio, slazem se, postoji itekakva osnova da istrazuju istrazni organi.
Neregistrirani

#1179 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Neregistrirani »

Za one koji kazu: "Ko je htio da dodje i da je ostavi, bujrum.", podatak o tome koliko su novca nas koji nismo htjeli da dodjemo i ostavimo svejedno dali oni koji raspolazu budzetom:

Ponavljam, $ 45,000 BH TELECOM, $ 30,000 OPCINAVISOKO, $ 20.000 BH OPCINE (STARI GRAD I DR.), $ 60,000 ZENICKO-DOBOJSKI KANTON, $ 23,000 FEDERALNA VLADA I MINISTARSTVO TURIZMA, $ 15,000 TURISTICKA ZAJEDNICA ZDK je podatak kojeg je Osmanagic naveo u februaru ove godine, nakon toga je samo Opcina Visoko dala 150 hiljada maraka, Opcina Stari grad SA, Opcina Visoko, Vlada Zenicko-Dobojskog kantona, Ministarstvo nauke Kantona Sarajevo (!!!!!!), Muzej Grada Zenice, Opcina Bosanska Krupa, Opcina Zavidovici, Opcina Vitez, kao i FTV i Fena, su bili sponzori nedavne (piram)idiotske konferencije, a na svojoj stranici Osmanagic zahvaljuje donatorima:

Vlada ZeDo Kantona, Zenica, BiH
Općina Visoko, Visoko, BiH
Općina Zavidovići, Zavidovići, BiH
BH Telecom, Sarajevo, BiH
Turistička zajednica FBiH, Sarajevo, BiH
Služba za zapošljavanje ZeDo Kantona, Zenica, BiH
Općina Stari Grad Sarajevo, Sarajevo, BiH
Lutrija BiH, Sarajevo, BiH
Federacija Bosne i Hercegovine , Sarajevo, BiH
JU Apoteke Sarajevo, Sarajevo, BiH
Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine ,Sarajevo, BiH
Vlada Federacije BiH ,Sarajevo, BiH
Ministarstvo kulture i sporta ,Kanton Sarajevo, BiH
potpuni stranac

#1180 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Rasimovski wrote:Brda iz zraka izgledaju kao piramide i ima nekog kamenja i to je dovoljan razlog za dalje iskopavanje? A bozer dragi koja glupost. Vidis, ljudi iz Zemaljskog muzeja su za 3 mjeseca iskopali ostatke starog grada Visoki, pronašli gomilu artefakata. Semir za 3 godine je iskopao par stijena i par pravilnih prirodnih pločica i gomilu artefakata koji liče na troglavog zmaja, prahilirsku milsu i s. A preve artefakte u vidu kostura, srednjovjekovne keramike i sl je sakrio ili uništio. Zbog toga mu se mora zabraniti prekopavanj historijskih lokacija.
haj se ne glupiraj, ako su ono prirodne plocice onda je i moj golf prirodan. vrijeme zabrana, prohibicije, lova na vjestice je proslo, tebe niko ne tjera da radis, a ko hoce neka radi.
potpuni stranac

#1181 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Neregistrirani wrote:Za one koji kazu: "Ko je htio da dodje i da je ostavi, bujrum.", podatak o tome koliko su novca nas koji nismo htjeli da dodjemo i ostavimo svejedno dali oni koji raspolazu budzetom:

Ponavljam, $ 45,000 BH TELECOM, $ 30,000 OPCINAVISOKO, $ 20.000 BH OPCINE (STARI GRAD I DR.), $ 60,000 ZENICKO-DOBOJSKI KANTON, $ 23,000 FEDERALNA VLADA I MINISTARSTVO TURIZMA, $ 15,000 TURISTICKA ZAJEDNICA ZDK je podatak kojeg je Osmanagic naveo u februaru ove godine, nakon toga je samo Opcina Visoko dala 150 hiljada maraka, Opcina Stari grad SA, Opcina Visoko, Vlada Zenicko-Dobojskog kantona, Ministarstvo nauke Kantona Sarajevo (!!!!!!), Muzej Grada Zenice, Opcina Bosanska Krupa, Opcina Zavidovici, Opcina Vitez, kao i FTV i Fena, su bili sponzori nedavne (piram)idiotske konferencije, a na svojoj stranici Osmanagic zahvaljuje donatorima:

Vlada ZeDo Kantona, Zenica, BiH
Općina Visoko, Visoko, BiH
Općina Zavidovići, Zavidovići, BiH
BH Telecom, Sarajevo, BiH
Turistička zajednica FBiH, Sarajevo, BiH
Služba za zapošljavanje ZeDo Kantona, Zenica, BiH
Općina Stari Grad Sarajevo, Sarajevo, BiH
Lutrija BiH, Sarajevo, BiH
Federacija Bosne i Hercegovine , Sarajevo, BiH
JU Apoteke Sarajevo, Sarajevo, BiH
Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine ,Sarajevo, BiH
Vlada Federacije BiH ,Sarajevo, BiH
Ministarstvo kulture i sporta ,Kanton Sarajevo, BiH
sto ti kao strucnjak nisi otisao na konferenciju i demantovao njihove dokaze, vec prosipas suplju ovdje na forumu.
Neregistrirani

#1182 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Neregistrirani »

A sto oni nisu nasli dokaze, pa na toj konferenciji dokazali navodnu piramidu, cak dolinu piramida, nego se dogovorili da ce sastati opet za dvije godine?
Neregistrirani

#1183 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Neregistrirani »

potpuni stranac wrote: haj se ne glupiraj, ako su ono prirodne plocice onda je i moj golf prirodan.
I nisu prirodne, volonteri su to lijepo oblikovali :D :

Image

Image

Image

Image
nigdje.nikog

#1184 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by nigdje.nikog »

E majko moja, ovoj paranoji nema kraja.

Sad nesto provjeravam sam sebe - mozda ja nesta nisam vidio sto drugi vide i gledam ovih nekoliko fotografija nastalih na ovim istraznim rupcagama.

Evo sta sam skontao:
Ne da ovdje nema nicega, ja ovdje ne vidjeh cak NITI JEDNU FACU koja me svojim izrazom lica uvjerava da vidi nesto sto ja, eto ne vidim (navodim na fenomen Medjugorja).

I sve ove face bih mogao podijeliti u cetiri kategorije:

A) Oni koji dobro znaju da tu nema nista ali glume da nesta vide;
B) Oni koji nista ne vide ali im je receno da treba da vide;
C) Oni koji dobro vide da tu nema nista, ali ne smiju ili ne zele reci;
D) Oni koji nikad nisu ni progledali.

A) i B) su prodavaci magle, a C) i D) kupci

Ipak, na ovim fotkama sam primjetio i nekoliko iskrenih i normalnih faca - BAGERISTI, koji racunaju kubike i gledaju na sat!
Rasimovski

#1185 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Rasimovski »

potpuni stranac wrote:
Rasimovski wrote:Brda iz zraka izgledaju kao piramide i ima nekog kamenja i to je dovoljan razlog za dalje iskopavanje? A bozer dragi koja glupost. Vidis, ljudi iz Zemaljskog muzeja su za 3 mjeseca iskopali ostatke starog grada Visoki, pronašli gomilu artefakata. Semir za 3 godine je iskopao par stijena i par pravilnih prirodnih pločica i gomilu artefakata koji liče na troglavog zmaja, prahilirsku milsu i s. A preve artefakte u vidu kostura, srednjovjekovne keramike i sl je sakrio ili uništio. Zbog toga mu se mora zabraniti prekopavanj historijskih lokacija.
haj se ne glupiraj, ako su ono prirodne plocice onda je i moj golf prirodan. vrijeme zabrana, prohibicije, lova na vjestice je proslo, tebe niko ne tjera da radis, a ko hoce neka radi.

Ovako, ako si na tvom golfu nasao ostatke fosiliziranih listova i insekata, iste unistio i sakrio, te ako na tvom golfu ima tzv. ripple marks, onda je mozda i tvoj golf prirodan. Ako su svi moguci geolozi, ukljucujuci i Schocha, Barakata,Nukicku i Andrettu reklu da su plocicce na Pljesevici prirodne, onda meni ne ostaje nista nego da vjerujem geolozima, koji su jelte najpozvaniji da to komentarisu. A Semir, da bi dokazao da su plocice manmade, onda mora prionaci artefakte koji dokazuju da su postojali "graditelji" "piramida", odnosno prahiliri, da pronadje alatke, orudja, pribor za jelo, bilo sta sto ce ukazati da je narod zivio. do tad, piramirioti, mozete samo vjerovati da je nekada postojao narod koji niti je jeo niti je piokamenje prebacivao zvucnim talasima i na kraju je misteriozno nestao.
nigdje.nikog

#1186 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by nigdje.nikog »

"ako nema dokaza da ne postoji, naravno da je za mene teorija da postoji!"

"sto ti kao strucnjak nisi otisao na konferenciju i demantovao njihove dokaze!"

Tipicna razmisljanja tipicnih piramidiota.

Skontao sam u cemu je problem - mi pogresno komuniciramo sa njima - oni sve posmatraju naopacke!

Da probamo ovako:

Image
potpuni stranac

#1187 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Rasimovski wrote:[

Ovako, ako si na tvom golfu nasao ostatke fosiliziranih listova i insekata, iste unistio i sakrio, te ako na tvom golfu ima tzv. ripple marks, onda je mozda i tvoj golf prirodan. Ako su svi moguci geolozi, ukljucujuci i Schocha, Barakata,Nukicku i Andrettu reklu da su plocicce na Pljesevici prirodne, onda meni ne ostaje nista nego da vjerujem geolozima, koji su jelte najpozvaniji da to komentarisu. A Semir, da bi dokazao da su plocice manmade, onda mora prionaci artefakte koji dokazuju da su postojali "graditelji" "piramida", odnosno prahiliri, da pronadje alatke, orudja, pribor za jelo, bilo sta sto ce ukazati da je narod zivio. do tad, piramirioti, mozete samo vjerovati da je nekada postojao narod koji niti je jeo niti je piokamenje prebacivao zvucnim talasima i na kraju je misteriozno nestao.
da bi to sve pronasao mora se nesto i raditi, jelte. a obzirom da mu od pocetka osporavate pravo na istrazivanje ovo mi je djeluje licemjerno. tj. zabranili bi mu radove a onda ga optuzili da nije nista pronasao. i lov na vjestice je bio posteniji od ovoga sto vi sada pokusavate:lol:
potpuni stranac

#1188 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

nigdje.nikog wrote:"ako nema dokaza da ne postoji, naravno da je za mene teorija da postoji!"

"sto ti kao strucnjak nisi otisao na konferenciju i demantovao njihove dokaze!"

Tipicna razmisljanja tipicnih piramidiota.
Skontao sam u cemu je problem - mi pogresno komuniciramo sa njima - oni sve posmatraju naopacke!

Da probamo ovako:

]
slusaj levatu. na ovaj nacim komuniciraj sa onima koji su ste to naucili, tj svojim roditeljima i ubuduce pokusaj zaobici moje postove.

ps. pozdravi i ostale uposlenike muzeja Visoko. :lol:
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#1189 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by hrasno38 »

Ne daj boze da ovdje bilo ko napise bilo sto sto bi se kosilo sa teorijom anti-piramidiota, dokazanih strucnjaka u oblasti arheologije, sa mudima velicine prosjecnog pauka jer da su veca onda bi ti isti svoje teorije dokazivali tamo gdje treba a ne na ovom forumu i na nekoliko bolesnih blogova. Ja se izvinjavam u svoje ime sto mislim drukcije jer nemam pravo da formiram misljenje protiv takvih velicina sa arheoloskog neba. Branite ekonomiju, svaka cast samo sto je ne branite ovdje u sred Sarajeva na hiljadu primjera koji su do boli tezi nego piramidalni. E tu se opet moramo vratiti na pauke. Ja da imam vase misljenje ne bi me niko zaustavio da pravo u facu kazem sve sto mislim Semru Osmanagicu i svima ostalim uz njega a do sada je za to bilo bruka prilika. Samo sto ima jedan problem a to je so bi vas sjebao u sekundi jer u 90% slucajeva ovdje vi ne pisete svojom glavom i svojim znanjem nego lasicnim prepisivanjem ljudi koji svojim imenom i prezimenom se suprostavljaju Semiru. E vidite tako rade oni sa mudima. Dajte vise ili sjebite tog Osmanagica ili odjebite od njega a jam spred nosaos manje od svijeta kojem se svidja ta teorija. Nakantali ste se na Semira a poslanici vam ispred nosa dizu plate 100% i ad vas neko pozove na ulicu ruku mogu datidaodovih 4-5 najzescih filozofa na ovom forumu nije nosa promolilo na ulicu. Naravno tako to rade "hrabri i pametni".
Fiore

#1190 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Fiore »

hrasno38 wrote:Ne daj boze da ovdje bilo ko napise bilo sto sto bi se kosilo sa teorijom anti-piramidiota, dokazanih strucnjaka u oblasti arheologije, sa mudima velicine prosjecnog pauka jer da su veca onda bi ti isti svoje teorije dokazivali tamo gdje treba a ne na ovom forumu i na nekoliko bolesnih blogova. Ja se izvinjavam u svoje ime sto mislim drukcije jer nemam pravo da formiram misljenje protiv takvih velicina sa arheoloskog neba. Branite ekonomiju, svaka cast samo sto je ne branite ovdje u sred Sarajeva na hiljadu primjera koji su do boli tezi nego piramidalni. E tu se opet moramo vratiti na pauke. Ja da imam vase misljenje ne bi me niko zaustavio da pravo u facu kazem sve sto mislim Semru Osmanagicu i svima ostalim uz njega a do sada je za to bilo bruka prilika. Samo sto ima jedan problem a to je so bi vas sjebao u sekundi jer u 90% slucajeva ovdje vi ne pisete svojom glavom i svojim znanjem nego lasicnim prepisivanjem ljudi koji svojim imenom i prezimenom se suprostavljaju Semiru. E vidite tako rade oni sa mudima. Dajte vise ili sjebite tog Osmanagica ili odjebite od njega a jam spred nosaos manje od svijeta kojem se svidja ta teorija. Nakantali ste se na Semira a poslanici vam ispred nosa dizu plate 100% i ad vas neko pozove na ulicu ruku mogu datidaodovih 4-5 najzescih filozofa na ovom forumu nije nosa promolilo na ulicu. Naravno tako to rade "hrabri i pametni".
Potpis kao toranj na HUM-u :thumbup:
kadaj

#1191 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by kadaj »

Samo jedno pitanje piramidiotima.

Kada vam je toliko mrska ''foteljaska'' nauka sta mislite kako znamo za nasu istoriju? Sta vi mislite kako je bilo povezati sve konce srednjovjekovne bosanske drzave nakon sto su turci upali i unistili sve. Imamo sve lokacije, krunidbena mjesta, kosti graljeva, grbove... da ne nabrajam.

Da nije arheologa ne bi znali za nasu istoriju stariju od 200-300 godina, i zamolio bih svakog piramidiota da ode do zemaljskog muzeja, 3km je ulaz (bio sam neki dan). I nek pogleda sta je mukotrpan posao da se sastavi jedan glineni fenjer ili kamena ploca bosanskog kralja. Sve ima, nema suplje price o fotonima, rasljama i ostalim new age lakrdijama. Sve stoji izlozeno interesantno ne po obliku nego po formi.
Kolega sa Alipasinog

#1192 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Kolega sa Alipasinog »

hrasno38 wrote:Ne daj boze da ovdje bilo ko napise bilo sto sto bi se kosilo sa teorijom anti-piramidiota, dokazanih strucnjaka u oblasti arheologije, sa mudima velicine prosjecnog pauka jer da su veca onda bi ti isti svoje teorije dokazivali tamo gdje treba a ne na ovom forumu i na nekoliko bolesnih blogova. Ja se izvinjavam u svoje ime sto mislim drukcije jer nemam pravo da formiram misljenje protiv takvih velicina sa arheoloskog neba. Branite ekonomiju, svaka cast samo sto je ne branite ovdje u sred Sarajeva na hiljadu primjera koji su do boli tezi nego piramidalni. E tu se opet moramo vratiti na pauke. Ja da imam vase misljenje ne bi me niko zaustavio da pravo u facu kazem sve sto mislim Semru Osmanagicu i svima ostalim uz njega a do sada je za to bilo bruka prilika. Samo sto ima jedan problem a to je so bi vas sjebao u sekundi jer u 90% slucajeva ovdje vi ne pisete svojom glavom i svojim znanjem nego lasicnim prepisivanjem ljudi koji svojim imenom i prezimenom se suprostavljaju Semiru. E vidite tako rade oni sa mudima. Dajte vise ili sjebite tog Osmanagica ili odjebite od njega a jam spred nosaos manje od svijeta kojem se svidja ta teorija. Nakantali ste se na Semira a poslanici vam ispred nosa dizu plate 100% i ad vas neko pozove na ulicu ruku mogu datidaodovih 4-5 najzescih filozofa na ovom forumu nije nosa promolilo na ulicu. Naravno tako to rade "hrabri i pametni".
Hrasno, kad imas muda veca od pauka, pravo na ulicu pa javno protestuj protiv ostalih lopovluka i visokih plata poslanika!

Niko te ne tjera da ucestvujes na ovom forumu, niti da citas bolesne blogove. Plakanjem na ovom forumu sigurno neces otjerati nikoga ko jasno vidi kroz podvale i prevare Osmanagica & Co. Piramidiota i o tome govori.

--
"Mi kao trazili piramidu, nismo je nasli, ali uzeli lovu. Ko je htio da dodje i da je ostavi, bujrum."
"Dalje, ako nema dokaza da [piramida] ne postoji, naravno da je za mene teorija da [piramida] postoji."
KatarinaKosaca, piramidiot s Foruma
hrasno38

#1193 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by hrasno38 »

Kolega sa Alipasinog wrote:
Hrasno, kad imas muda veca od pauka, pravo na ulicu pa javno protestuj protiv ostalih lopovluka i visokih plata poslanika!

Niko te ne tjera da ucestvujes na ovom forumu, niti da citas bolesne blogove. Plakanjem na ovom forumu sigurno neces otjerati nikoga ko jasno vidi kroz podvale i prevare Osmanagica & Co. Piramidiota i o tome govori.

--
"Mi kao trazili piramidu, nismo je nasli, ali uzeli lovu. Ko je htio da dodje i da je ostavi, bujrum."
"Dalje, ako nema dokaza da [piramida] ne postoji, naravno da je za mene teorija da [piramida] postoji."
E nek si mi bas rekao i zestoko me nasekirao.
Babayaro

#1194 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Babayaro »

:thumbup: :thumbup: :thumbup:
To hrasno natakario si ih da su im oci ispale...
Rasimovski

#1195 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Rasimovski »

potpuni stranac wrote:
Rasimovski wrote:[

da bi to sve pronasao mora se nesto i raditi, jelte. a obzirom da mu od pocetka osporavate pravo na istrazivanje ovo mi je djeluje licemjerno. tj. zabranili bi mu radove a onda ga optuzili da nije nista pronasao. i lov na vjestice je bio posteniji od ovoga sto vi sada pokusavate:lol:

Vidiš, Osmanagić je prvo zaključio da je piramdida, napisao knjigu kao da je dokazana, pa onda krenuo u istraživanje, što ga je odmah diskvalifikovalo kao relevatnong istraživača/naučnika. Čita ovaj cirkus od "istraživanja" je ugrozio možda i najznačajniju historjsku lokaciju za državu Bosnu. Lokalitet se preoravao bagerom bez prisustva aheologa. Ondje gdje su bili arheolozi odjurili su 5-om brzinom nazivajuči Semira šarlatanom. I na kraju nakon 3 godine istraživanja, pazi TRI godine, nije iskopao ništa vrijedno pažnje. Kakav još razlog/dokaz hoćeŠ?
Kolega sa Alipasinog

#1196 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

potpuni stranac wrote:
Ali Osmanagicu nisu bili zabranili iskopavanja -- naprotiv -- imao je dvije godine slijepu podrsku politicih struktura na svim nivoima.
I sta je iskopao?

Stijenje i kamenje, koje je pjesnicki prozvao Kamenom kravom, Dvostranim stopalom, glavom djevojcice, troglavim zmajem, kamenom interesantnom ne po formi nego po obliku, runsko pismo koje. je. uklesao. runar. Ensad. dok. je. jeo. sendvic. na. pauzi. za. rucak.

Cak je fino oblikovao ilovacu na Pljesevici, da i nasa raja zna kako izgleda stepenasta piramida.

U medjuvremenu je drpio lovu iz budzeta, dijelio besplatne prospekte (u zamjenu za 10 KM dobrovoljnog priloga), bio posrednik u malverzacijama oko prodaje zemljista oko Visokog, sve u saucesnistvu sa FENOM i novinarkom Sabionom Alikadic Muminovic, s kojom je svjesno provodio kampanju dezinformisanja BH javnosti http://bp2.blogger.com/_sv9sCjyKssE/SJQ ... fena01.JPG.

Hrasno, da li stvarno mislis da je potrebno Semiru licno nabrojati ove i mnoge druge podvale, pa da se Semir osjeti pozvanim da na njih odgovori, pa makar, eto, ti mislio da su lazne?

--
nigdje.nikog

#1197 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by nigdje.nikog »

Babayaro wrote:
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
To hrasno natakario si ih da su im oci ispale...
Image Image Image
hrasno38

#1198 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by hrasno38 »

Kolega sa Alipasinog wrote:
potpuni stranac wrote:
Ali Osmanagicu nisu bili zabranili iskopavanja -- naprotiv -- imao je dvije godine slijepu podrsku politicih struktura na svim nivoima.
I sta je iskopao?

Stijenje i kamenje, koje je pjesnicki prozvao Kamenom kravom, Dvostranim stopalom, glavom djevojcice, troglavim zmajem, kamenom interesantnom ne po formi nego po obliku, runsko pismo koje. je. uklesao. runar. Ensad. dok. je. jeo. sendvic. na. pauzi. za. rucak.

Cak je fino oblikovao ilovacu na Pljesevici, da i nasa raja zna kako izgleda stepenasta piramida.

U medjuvremenu je drpio lovu iz budzeta, dijelio besplatne prospekte (u zamjenu za 10 KM dobrovoljnog priloga), bio posrednik u malverzacijama oko prodaje zemljista oko Visokog, sve u saucesnistvu sa FENOM i novinarkom Sabionom Alikadic Muminovic, s kojom je svjesno provodio kampanju dezinformisanja BH javnosti http://bp2.blogger.com/_sv9sCjyKssE/SJQ ... fena01.JPG.

Hrasno, da li stvarno mislis da je potrebno Semiru licno nabrojati ove i mnoge druge podvale, pa da se Semir osjeti pozvanim da na njih odgovori, pa makar, eto, ti mislio da su lazne?

--
naravno da mislim. ako hocu nekoga da prozivam lopovom onda cu mu kao prvo sasuti cvrste dokaze ali u lice a ne preko foruma. Da se razumijemo ja licno ne smatram Semira nekom cvjeckom, ne smatram ga ni nekim dokazanim arheologom ali jednostavno cijenim puno vise ljude koji ne pretacu nego makar pokusavaju da rade a jos vise cijenim ljude koji se ne boje izaci po tom pitanju javno na megdan bilo kome. A najvise mrzim ljude koji smatraju da su veliki pa kazu "meni je ispod casti da ja pricam sa njim". E ti sto im je ispod casti su uglavnom najobicniji karinasi koji su razne titule sticali zahvaljujuci rodjackim vezama, sirom i kajmakom. Jedan od takvih slucajeva je i recimo SSilajdzic kad je izgubio argumente bjezao je od javnog suceljavanja ko djavo od krsta. I ove teorije Semir isklesao stepenice, napravio plocice, sam iskopao tunele su ne malo nego zastoko bolesne a najbolesnija je da je unistio najvaznije BH nalaziste stari grad Visoki kojem nije prisao ni posteno blizu. Ako taj kako ga vi zovete Indiana Jones nije nista napravio onda je natjerao ove jadove da napokon vide sta to ima na vrhu tog brda jer u suprotnom slucaju mozda bi nasi unuci saznali sta se tamo nalazi.
Kolega sa Alipasinog

#1199 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

hrasno38 wrote:
Kolega sa Alipasinog wrote: Hrasno, da li stvarno mislis da je potrebno Semiru licno nabrojati ove i mnoge druge podvale, pa da se Semir osjeti pozvanim da na njih odgovori, pa makar, eto, ti mislio da su lazne?

naravno da mislim. ako hocu nekoga da prozivam lopovom onda cu mu kao prvo sasuti cvrste dokaze ali u lice a ne preko foruma. Da se razumijemo ja licno ne smatram Semira nekom cvjeckom, ne smatram ga ni nekim dokazanim arheologom ali jednostavno cijenim puno vise ljude koji ne pretacu nego makar pokusavaju da rade a jos vise cijenim ljude koji se ne boje izaci po tom pitanju javno na megdan bilo kome. A najvise mrzim ljude koji smatraju da su veliki pa kazu "meni je ispod casti da ja pricam sa njim". E ti sto im je ispod casti su uglavnom najobicniji karinasi koji su razne titule sticali zahvaljujuci rodjackim vezama, sirom i kajmakom. Jedan od takvih slucajeva je i recimo SSilajdzic kad je izgubio argumente bjezao je od javnog suceljavanja ko djavo od krsta. I ove teorije Semir isklesao stepenice, napravio plocice, sam iskopao tunele su ne malo nego zastoko bolesne a najbolesnija je da je unistio najvaznije BH nalaziste stari grad Visoki kojem nije prisao ni posteno blizu. Ako taj kako ga vi zovete Indiana Jones nije nista napravio onda je natjerao ove jadove da napokon vide sta to ima na vrhu tog brda jer u suprotnom slucaju mozda bi nasi unuci saznali sta se tamo nalazi.
Fino. Reci mi znas li rezultate javnog izlaska na megdan ove junacine na nedavnoj Konferenciji u Oslu? Ne znas? Mozda zato sto ti ih Semir nije saopstio jer su teski debakl. Znas li rezultate izlaska na megdan "medjunarodnim strucnjacima koji ce po hiljaditi put konacno potvrditi piramidu" na njegovoj vlastitoj smijuriji od konferencije u Sarajevu? Ne znas, opet zato sto ti ih Semir i njegovi potplaceni novinari nisu saopstili http://bp2.blogger.com/_sv9sCjyKssE/SJQ ... fena01.JPG.

Svaljivati krivicu za tvoju vlastitu neinformisanost u vezi sa mnogobrojnim arheoloskim istrazivanjima u Bosni na foteljase je, najblaze receno, neumjesno. Ako je Semir skupio tri sibicara, dva rasljara i jednog ipo novokomponovana pjevaca, to nikako ne znaci da je zasluzan za naucna otkrica drugih kojim se on itekako voli okititi kad ima priliku.

U vezi sa Semirovim kopanjima stepenica, klesanja plocica i iskopavanja tunela, izgleda da si citao samo ono sto Semir ima o tome da kaze. Provjeri malo ostale izvore, ukljucujuci i one koje je Semir protjerao iz vlastitog tima kada se njihovi nalazi nisu uklapali u njegovu prevarantsku pricu.

--
rajvosa1

#1200 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by rajvosa1 »

Citat Hrasno: "Ako taj kako ga vi zovete Indiana Jones nije nista napravio onda je natjerao ove jadove da napokon vide sta to ima na vrhu tog brda jer u suprotnom slucaju mozda bi nasi unuci saznali sta se tamo nalazi."

Hrasno, ti si potpuni idiot i mentalno retardirana osoba. Istraživanja na Kraljevskom gradu koštaju 250.000 KM i sigurno su u budžetu Zemaljskog muzeja imali te pare na lageru, ali eto nisu htjeli da plaćaju grijanje, da porprave krov, da dijele plaće... Izaći će jednom na vidjelo sva prljavština iza ovoga, vidjet ćeš i ako su mediji kupovani (nazovi redakciju sarajevo-x i pita zašto nisu htjeli objavljivati nepovoljne informacije po piramidiote i kad su ih dobijali), kako je ljudima prijećeno smrću i još mnogo toga. Polako, ničija nije do zore gorjela. Ali najgore je što je naša zemlja puna budala kao ti koji su spremni braniti ovog ludaka i uništavati ili pravdati uništavanje onoga što bi nam trebala biti svetinja - mjesta gdje su stolovali bosanski kraljevi.
Locked