Ljubav je....
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- Daphna
#1176 Re: Ljubav je....
Zbog svega što smo najljepše htjeli,
hoću uz mene noćas da kreneš
Ma bili svijetovi crni ili bijeli,
ma bili putevi hladni ili vreli,
nemoj da žališ ako sveneš.
Hoću da držiš moju ruku,
da se ne bojiž vjetra i mraka,
uspravna i kad kiše tuku,
jednako krhka, jednako jaka.
Hoću uz mene da se sviješ
korake moje da uhvatiš,
pa sa mnom bol i smijeh da piješ
I da ne želiš da se vratiš:
da sa mnom ispod crnog neba
pronađeš hljeba komadić bijeli,
pronađeš sunca komadić vreli,
pronađeš života komadić zreli.
Ili crkneš, ako crći treba,
zbog svega što smo najljepše htjeli...
Mika Antić
Simpa je čika Mika... I crći ako treba. Ljubav...
hoću uz mene noćas da kreneš
Ma bili svijetovi crni ili bijeli,
ma bili putevi hladni ili vreli,
nemoj da žališ ako sveneš.
Hoću da držiš moju ruku,
da se ne bojiž vjetra i mraka,
uspravna i kad kiše tuku,
jednako krhka, jednako jaka.
Hoću uz mene da se sviješ
korake moje da uhvatiš,
pa sa mnom bol i smijeh da piješ
I da ne želiš da se vratiš:
da sa mnom ispod crnog neba
pronađeš hljeba komadić bijeli,
pronađeš sunca komadić vreli,
pronađeš života komadić zreli.
Ili crkneš, ako crći treba,
zbog svega što smo najljepše htjeli...
Mika Antić
Simpa je čika Mika... I crći ako treba. Ljubav...
-
hocunecu
#1177 Re: Ljubav je....
mene je od svega zapalo da crknem

- Daphna
#1178 Re: Ljubav je....
Ma dobro... Sve nas je to bar jednom zapalo... Ali ima još vremena i za ovo ostalo, jel' da?hocunecu wrote:mene je od svega zapalo da crknem![]()
-
hocunecu
#1179 Re: Ljubav je....
na prvu bih uvijek rekla DA, ima vremena
ali.....(smajostoslijezeramenima)

ali.....(smajostoslijezeramenima)
- Latina
- Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.
#1180 Re: Ljubav je....
Ljubav je...
-
milijarder
#1181 Re: Ljubav je....
Ljubav je samo ime koje ljudi nadijevaju zabludama.
-
milijarder
#1182 Re: Ljubav je....
razocaran ??? onako pomalo...ali nije puno 
-
milijarder
#1183 Re: Ljubav je....
pa eto vjerujem pomalo, ali nekako uvijek nakon nekog vremena skontam da sam zapravo vjerovao u neku svoju idealnu sliku ( iluziju) te da to u realnom svijetu i ne izgleda bas onako kako se meni cini..zato mi ona zadnja recenica pjeme pocesto zna kao eho odzvanjati mislima...
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#1185 Re: Ljubav je....
Ha ya.Daphna wrote:Ma dobro... Sve nas je to bar jednom zapalo... Ali ima još vremena i za ovo ostalo, jel' da?hocunecu wrote:mene je od svega zapalo da crknem![]()
@milijarder-Ne brini, svi mi idealiziramo, dok nas okrutna realnost ne opali po glavi.
- anais_nin
#1186 Re: Ljubav je....
Ljubav je...kad on u svojim 50tim pocne bildat, dizat tegove, nabijat misice...i tako zadnjih 10 godina zivota, iako se presla 60ta...i to ne zbog krize srednjih godina, sujete i izgleda...vec zbog nje...i njene dijagnoze MSa (multipleks skleroza)...da bi imao dovoljno snage da je dize i nosi, da bi mogao da brine o njoj, da ne bi zavisili ni od kog treceg...
- idia
#1187 Re: Ljubav je....
anais_nin wrote:Ljubav je...kad on u svojim 50tim pocne bildat, dizat tegove, nabijat misice...i tako zadnjih 10 godina zivota, iako se presla 60ta...i to ne zbog krize srednjih godina, sujete i izgleda...vec zbog nje...i njene dijagnoze MSa (multipleks skleroza)...da bi imao dovoljno snage da je dize i nosi, da bi mogao da brine o njoj, da ne bi zavisili ni od kog treceg...
-
Njanjo
#1188 Re: Ljubav je....
anais_nin wrote:Ljubav je...kad on u svojim 50tim pocne bildat, dizat tegove, nabijat misice...i tako zadnjih 10 godina zivota, iako se presla 60ta...i to ne zbog krize srednjih godina, sujete i izgleda...vec zbog nje...i njene dijagnoze MSa (multipleks skleroza)...da bi imao dovoljno snage da je dize i nosi, da bi mogao da brine o njoj, da ne bi zavisili ni od kog treceg...
- Daphna
#1189 Re: Ljubav je....
Nemojte te tužne smajlije... Da, posebni ste jer vas je ova priča dirnula, možda tamo gdje ni jedna osoba nikada nije... Ali dajteNjanjo wrote:anais_nin wrote:Ljubav je...kad on u svojim 50tim pocne bildat, dizat tegove, nabijat misice...i tako zadnjih 10 godina zivota, iako se presla 60ta...i to ne zbog krize srednjih godina, sujete i izgleda...vec zbog nje...i njene dijagnoze MSa (multipleks skleroza)...da bi imao dovoljno snage da je dize i nosi, da bi mogao da brine o njoj, da ne bi zavisili ni od kog treceg...
pa stvarno...rastuzi me bezze
- Latina
#1190 Re: Ljubav je....
Da, to je Ljubav...rasplaka me... ( upoznala sam dvije zene koje su muzevi ostavili nakon ove dg ) ...hvala Bogu da postoje i drugaciji primjeri.anais_nin wrote:Ljubav je...kad on u svojim 50tim pocne bildat, dizat tegove, nabijat misice...i tako zadnjih 10 godina zivota, iako se presla 60ta...i to ne zbog krize srednjih godina, sujete i izgleda...vec zbog nje...i njene dijagnoze MSa (multipleks skleroza)...da bi imao dovoljno snage da je dize i nosi, da bi mogao da brine o njoj, da ne bi zavisili ni od kog treceg...
- arzuhal
#1191 Re: Ljubav je....
Eldin Huseinbegović je takav, rijetki
. Njegova supruga ima MSa i opet su Jedno
. Ovu pjesmu je njoj posvetio:
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#1192 Re: Ljubav je....
Nemam rijecianais_nin wrote:Ljubav je...kad on u svojim 50tim pocne bildat, dizat tegove, nabijat misice...i tako zadnjih 10 godina zivota, iako se presla 60ta...i to ne zbog krize srednjih godina, sujete i izgleda...vec zbog nje...i njene dijagnoze MSa (multipleks skleroza)...da bi imao dovoljno snage da je dize i nosi, da bi mogao da brine o njoj, da ne bi zavisili ni od kog treceg...
- Latina
#1193 Re: Ljubav je....
Elhamdulillah. Ne znam je li MS cesta bolest ili ja poznajem dosta tih zena. Ova treca koju znam ( Marokanka ) se ne da i rodila 4 djece i muz je s njom. Ali Boga mi ide sve teze. Eh sto ti je zivot...malo meda, malo zuci...malo ljubavi...pa sve isponove.arzuhal wrote:Eldin Huseinbegović je takav, rijetki. Njegova supruga ima MSa i opet su Jedno
-
BellaWa
#1194 Re: Ljubav je....
maccarona wrote:kad jednoj ljubavi dodje kraj, slabici kukaju, energicni smjesta pronadju novu ljubav, a pametni su je vec odavno imali u rezervi."
oskar vajld
![]()
genijalno nema sta
-
zenicaone
#1195 Re: Ljubav je....
il kad ona pocne isto to radit ako on prvi padne
cuo sam svakakvih definicija ljubavi alo ova bilderska je betooooooooon
- [Matrix]
#1196 Re: Ljubav je....
E da mi je da me Ona voli, da vidim i tu drugu stranu.Nekako mi se cini da je Nikad necu dohvatiti.
Nezgodno je voljeti,nezgodno je biti zacaran a rasčaravanja niotkuda.

Nezgodno je voljeti,nezgodno je biti zacaran a rasčaravanja niotkuda.
- [Matrix]
#1197 Re: Ljubav je....
Latina wrote:Elhamdulillah. Ne znam je li MS cesta bolest ili ja poznajem dosta tih zena. Ova treca koju znam ( Marokanka ) se ne da i rodila 4 djece i muz je s njom. Ali Boga mi ide sve teze. Eh sto ti je zivot...malo meda, malo zuci...malo ljubavi...pa sve isponove.arzuhal wrote:Eldin Huseinbegović je takav, rijetki. Njegova supruga ima MSa i opet su Jedno
Boze djeco draga...
-
zenicaone
#1198 Re: Ljubav je....
volim teBond_JaneBond wrote:
Svasta nesto je nezgodno, al' da nije nezgodno koliko je nezgodno ne bismo znali koliko je zgodno kad nas neko voli..
Izvini sto se zezam, morala sam.
U zadnjih mjesec dana moja vjera u ljubav i sve ostalo za sto vrijedi zivjeti je ozbiljno poljuljana pa dolazim ovdje da se hranim mrvicama nade.
-
zenicaone
#1199 Re: Ljubav je....
ma ja iso - ono znam da me lazes al fino je cut da te utjesim - al ako nije upalilo jebigaBond_JaneBond wrote:Sad si mi i nadu pokopao. Nisi mogao nista gore uraditi ni u sali.
- [Matrix]
#1200 Re: Ljubav je....
E moj sine,onog trenutka kad je covjek poceo da govorti,sigurno je primjetio da moze na jednostavan nacin,ubjedjivanjemzenicaone wrote:ma ja iso - ono znam da me lazes al fino je cut da te utjesim - al ako nije upalilo jebigaBond_JaneBond wrote:Sad si mi i nadu pokopao. Nisi mogao nista gore uraditi ni u sali.
utjecati na ponasanja i osjacanja drugih,da moze lagati.Najvaznije sto je ili sto nauculi,mnogo kasnije,je da cutimo.Zaista u dve reci
moze stati svaka laz,samo istina moze stati u cutanje.Vec beskrajno puta sam rekao ljubav nije moguce izreci,ali moguce
je pokazati.Istina lijepo je kad neko adresisra na vase ime tih par rijeci ali to je tek parola na jednoj vecem vasaru.
Kad ja kazem da volim osobu koju cesto spominjem,to proizvodi mnoga znacenja,citavu jednu stvarnost u toj zbilji
ja sam spreman bezuvjetno uciniti za nju bilo sta i bilo kada ,bez naknade,bez uvjetovanja.Da,ljubav je zaista beskornisna i
u tome je njena stvarna moc.