Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
-
addy_sa
#1176 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
Dobri buredžici se naravno jedu kući, ali kad nema kući gdje onda osim u Bosni na čaršiji?
- shake69
#1177 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
I ne samo buredzici. Ali jok, ovdje se tvrdi da su to kod Fidanija turisti, neupuceni prolaznici i slicno i da to sto je puno povazdan nema veze. A osim toga je premasna te da su po mnogim gradskim budzacima bolje pite.addy_sa wrote:Dobri buredžici se naravno jedu kući, ali kad nema kući gdje onda osim u Bosni na čaršiji?
- JThomas
#1178 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
nije premasna. samo pojede papir dok je doneseš negdje 
- nepass1
#1179 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
E jbt valjda svak zna sta mu je najukusnije, ja sam vodio strance u sac, tj. nasu dijasporu. I kazu bolje da smo u bosnu, pa reko masno, premasno. Kaze covjek jbg ja volim masno.shake69 wrote:I ne samo buredzici. Ali jok, ovdje se tvrdi da su to kod Fidanija turisti, neupuceni prolaznici i slicno i da to sto je puno povazdan nema veze. A osim toga je premasna te da su po mnogim gradskim budzacima bolje pite.addy_sa wrote:Dobri buredžici se naravno jedu kući, ali kad nema kući gdje onda osim u Bosni na čaršiji?
Meni se burek u sacu i bosni ne mogu porediti, bosnin je za deset nivoa losiji. Kolegica opet samo bosna, ako se uzima sa carsije mora se maksuz otici do bosne da se njoj uzme bureka. Meni je svaki burek bolji nego u bosni, nema gdje ga nisam jeo i svaki je bio bolji i nemasniji.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1180 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
Stari ljudi kažu da ne valja burek ako nije masan, tj. ako je ono suh.
-
addy_sa
#1181 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
Kako prirodnim putem nestaje nana tako nestaje i pravih pita i buredžika..ali da izgledaju ono ko u specijalnom izdanju novina prije rata što su bile "Bajram za sofrom" sjeća se iko tog izdanja i slika i recepata pravih naših jela ?
- nepass1
#1182 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
Kod njih je masan od ulja, od kile bureka 100gr je ulje.Tomahawk11 wrote:Stari ljudi kažu da ne valja burek ako nije masan, tj. ako je ono suh.
Ja obozavam masno meso i masniju hranu ali ono je fejk masnoca
- nepass1
#1183 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
Nije do nana vec do domacih namirnica. Ja imao priliku probati seljacku maslenicu, ljudi kosili i maslenica domaca jebo svaki burek i svaku pitu na svjetu. Domaca jaja, domaci sir, domace maslo, domace brasnoaddy_sa wrote:Kako prirodnim putem nestaje nana tako nestaje i pravih pita i buredžika..ali da izgledaju ono ko u specijalnom izdanju novina prije rata što su bile "Bajram za sofrom" sjeća se iko tog izdanja i slika i recepata pravih naših jela ?
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1184 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
To ne valja, slažem senepass1 wrote:Kod njih je masan od ulja, od kile bureka 100gr je ulje.Tomahawk11 wrote:Stari ljudi kažu da ne valja burek ako nije masan, tj. ako je ono suh.
Ja obozavam masno meso i masniju hranu ali ono je fejk masnoca
-
sabanss
#1185 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
Ma jeste i do Nana... Osnov pite je jufka, kad ona ne valja, ne valja ni ostatak. Jel' iko ikad pojeo kvalitetnu pitu od kupovne jufke? Jes' šipak.nepass1 wrote:Nije do nana vec do domacih namirnica. Ja imao priliku probati seljacku maslenicu, ljudi kosili i maslenica domaca jebo svaki burek i svaku pitu na svjetu. Domaca jaja, domaci sir, domace maslo, domace brasnoaddy_sa wrote:Kako prirodnim putem nestaje nana tako nestaje i pravih pita i buredžika..ali da izgledaju ono ko u specijalnom izdanju novina prije rata što su bile "Bajram za sofrom" sjeća se iko tog izdanja i slika i recepata pravih naših jela ?
Danas malo žena zna jufku razvući i to se neće promijeniti
- JThomas
#1186 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
nije po mom ukusu i zdravo. naravno da mnogima jeste, čim tako dobro radi. ali taj tip komercijalne pite, ako se ne pojede u prvih 10 minuta ne valja.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#1187 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
Stari ljudi su fizicki radili ko konji i nisu imali njezne zelucane ovojnice kao strucni saradnici iz ministarstava...Tomahawk11 wrote:Stari ljudi kažu da ne valja burek ako nije masan, tj. ako je ono suh.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1188 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
Meni se čini da ti iz ministarstava imaju želudac poput đona od cipele...ili je pak u pitanju obraz_BataZiv_0809 wrote:Stari ljudi su fizicki radili ko konji i nisu imali njezne zelucane ovojnice kao strucni saradnici iz ministarstava...Tomahawk11 wrote:Stari ljudi kažu da ne valja burek ako nije masan, tj. ako je ono suh.
Vidi, ima nešto što je prirodna masnoća (meso) i ako je to u nekim normalnim količinama i ne prečesto, onda je u redu.
Brate mili, kad nalije u nju litar ulja, tačno ti ne bude dobro poslije
-
Niemand
#1189 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
Imam ja te novine, dobri recepti fakat.addy_sa wrote:Kako prirodnim putem nestaje nana tako nestaje i pravih pita i buredžika..ali da izgledaju ono ko u specijalnom izdanju novina prije rata što su bile "Bajram za sofrom" sjeća se iko tog izdanja i slika i recepata pravih naših jela ?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#1190 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
Mislio sam vise u kontekstu da mudrosti starih ljudi nisu uvijek sveto slovo i da su brojne od tih mudrosti zaglavile u vremenu kad su nastale.Tomahawk11 wrote: Meni se čini da ti iz ministarstava imaju želudac poput đona od cipele...ili je pak u pitanju obraz![]()
Vidi, ima nešto što je prirodna masnoća (meso) i ako je to u nekim normalnim količinama i ne prečesto, onda je u redu.
Brate mili, kad nalije u nju litar ulja, tačno ti ne bude dobro poslije
Bosna je zemlja radnika i tezaka, ovdje se stoljecima tesko fizicki radilo i naravno da ti masna pita nece naskoditi poslije 12 sati rmbacenja.
Sa druge strane Sarajevo u 2018 godini je grad gdje kupovnu moc imaju ljudi koji rade u klimatiziranim kancelarijama bez puno fizickog naprezanja. Naravno da ce njima kila masnog bureka donijeti zelucane tegobe.
A sto se tice ljudi u ministarstvima, ima tu svega, ali itekako ima vrijednih i postenih ljudi. Da treba jak zeludac da se gleda svakodnevno lopovluk treba. Da ih ima sa djon obrazom, ma naravno da ima
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1191 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
To sa pitom nije baš bila mudrost u smislu da je to bolje, da je zdravo jesti._BataZiv_0809 wrote:
Mislio sam vise u kontekstu da mudrosti starih ljudi nisu uvijek sveto slovo i da su brojne od tih mudrosti zaglavile u vremenu kad su nastale.
Bosna je zemlja radnika i tezaka, ovdje se stoljecima tesko fizicki radilo i naravno da ti masna pita nece naskoditi poslije 12 sati rmbacenja.
Sa druge strane Sarajevo u 2018 godini je grad gdje kupovnu moc imaju ljudi koji rade u klimatiziranim kancelarijama bez puno fizickog naprezanja. Naravno da ce njima kila masnog bureka donijeti zelucane tegobe.
A sto se tice ljudi u ministarstvima, ima tu svega, ali itekako ima vrijednih i postenih ljudi. Da treba jak zeludac da se gleda svakodnevno lopovluk treba. Da ih ima sa djon obrazom, ma naravno da ima
Fokus je bio više na ukusu i kompletnom doživljaju. Suha pita, meh.
Zato ne jedeš kilu nego frtalj bureka i nema problema
- shake69
#1192 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
@Tomase, a sta to valja ''sto se ne pojede u prvih 10 minuta''?JThomas wrote:nije po mom ukusu i zdravo. naravno da mnogima jeste, čim tako dobro radi. ali taj tip komercijalne pite, ako se ne pojede u prvih 10 minuta ne valja.
- nepass1
#1193 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
Ma evo ne znam kako zaboravih, meni brat samo u bosni jede pitu, kaze najbolja. Ja sam je pojeo zadnji put 2008g, donosio mi fidani da pocasti ja proslijedim.JThomas wrote:nije po mom ukusu i zdravo. naravno da mnogima jeste, čim tako dobro radi. ali taj tip komercijalne pite, ako se ne pojede u prvih 10 minuta ne valja.
Stvarno mu slabo ulazim u radnju, znamo se iz drugih relacija. Mogao bih uvjek gratis kod njega pojesti. Ali fakat nmg te pite.
- beni-bu-man
#1194 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
Tomahawk11 wrote:
To sa pitom nije baš bila mudrost u smislu da je to bolje, da je zdravo jesti.
Fokus je bio više na ukusu i kompletnom doživljaju. Suha pita, meh.
Zato ne jedeš kilu nego frtalj bureka i nema problema
ja zbog frtalja ne bih znojio zubice svoje
- JThomas
#1195 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
dobra pita bogami valja. naravno ne isto kao kad je tek napravljena. ali dobra, nemasna se može čak i razgrijati.
- beni-bu-man
#1196 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
kakav je to burek ako ga ne vidis kroz papir
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1197 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
Drugo si tibeni-bu-man wrote:
ja zbog frtalja ne bih znojio zubice svoje
- undefined007
#1198 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
izgleda da su opet vratili ovaj, čista perverzijamistek wrote:Agromilk Konjicaddy_sa wrote:slazem se.. najbolji jogurt mi je uz pitu inace neki iz Konjica, agro nesto .undefined007 wrote:Makedoncu na Pofalićima minus zbog promjene jogurta. Ovaj novi jogurt "Mujanović" nije ni blizu onom prvom.Inače su im svi proizvodi vrh, pa i jogurt svakako.
Mada, ima ih koji su još ok uz pitu, samo da nije baš odron, u biti, i ide

-
mistek
#1199 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
I meni je ovaj vrh fakat
Gradačac, ako se ne varam.
Taj uzmem i kući, ali ga niko živ neće jer je 3,2%
Meni je mjera za jogurt. 
Taj uzmem i kući, ali ga niko živ neće jer je 3,2%
- nepass1
#1200 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
Najbolji jogurt u bih