Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
dalmatinka wrote:A evo čime sam se ja danas bavila - torta od jogurta, oprostiti ćete mi što nisam neki majstor ukrašavanja ( nemam ni smisla ni živaca za to), ali pošto ne ide na izložbu, odnosno samo je za porodični ručak valjda može proći. Sutra ćete dobiti sliku "unutrašnjosti"
ja estetski ne vidim ama bas nikakvih zamjerki ovoj kreaciji
a cini mi se da bi i na degustaciji dobila dobre ocjene
Evo nastavka od sinoć kako sam i obećala, samo nisam baš imala vremena za fotografiranje pa sam napravila samo dvije brzinske slike. Uz tortu tu je još tiramisu i žarbo kocka
a prije toga je bila pečena purica s mlincima, te zelenom i francuskom salatom. Juhu nisam ni slikala.
floki
Malo je izgorio pa sam se dvoumila da li da podjelim s vama
@dalmatinka, pa ovo je pravo profesionalno
Hvala premda sam vidjela mnogo profesionalnijih izvedbi. Inače mene ti muči peć već godinu dana, ista stvar mi se desi kod kolača, ako ne pazim, kolači ispadnu grozni. Meso još nekako, ali pećnica je stara i jednostavno se više ne mogu pouzdati u nju da nešto neće izgoriti
@ Fluid: sve izvrsno izgleda -- majstor si, vidi se u detaljima. Puno volim pole. : )
@ Dalmatinka: pik meni ta zarbo kockica. ; ) Veoma si slatko fino spremila. Tvoja torta me podsjeca na jednu iz Dr. Oetkerove knjige staaaarog izdanja koju bi nam mama pred svaki rodjendan dala da prelistamo i izaberemo koju bismo tortu voljeli. Eh, ja sam ti ovu tortu zabegenisala negdje pred cetvrti il peti rodjendan i isarala nekim kvazi cvjeticima i mojim ukrasima, te rekla mami "ovu!" : ) Samo, nije bilo jagoda u jesen, pa smo stavili kriske od mandarine. Nikad necu zaboravit ...
Ja sam danas osobno skuhao palentu i pomazao je s mileramom ......kao da sam bio vlak i voz u snijegu u Kapelskim kresovima......bez ćurki i purica koje su otišle 20 posto više nego prije
za ubijanje shmeka janjetine stavila sam malo bijelog luka. Standardni zacini, so, vegeta i twist vegeta za krompir, maslinovo ulje.
Sve se peklo u "carobnoj" pizza tepsiji, pa se dobije okus "ko ispod saca"
Izgorise mi kolaci ja uopste ne znam kolace napravit ne znam kako to, kad mi slano super ide I to od gotovog tijesta
jel ima iko ovako smotan ko ja. Neki dan za bajram sam tepsiju hurmasica u smece bacila
mamica papucarka wrote:Izgorise mi kolaci ja uopste ne znam kolace napravit ne znam kako to, kad mi slano super ide I to od gotovog tijesta
jel ima iko ovako smotan ko ja. Neki dan za bajram sam tepsiju hurmasica u smece bacila
Ne sikiraj se, za prosli tepsija ruzica frknuta u kantu. Al ja sve nesto kontam da nije do tepsije
dalmatinka wrote:A evo čime sam se ja danas bavila - torta od jogurta, oprostiti ćete mi što nisam neki majstor ukrašavanja ( nemam ni smisla ni živaca za to), ali pošto ne ide na izložbu, odnosno samo je za porodični ručak valjda može proći. Sutra ćete dobiti sliku "unutrašnjosti"
Prijedlog za pecenje kolaca,kolac stavite u pretis lonac i naspete dosta vode kad prestane pistat znat ce te da je kolac ispecen a i imat ce onako lijep oblik.
P.S ne pokusavati u svojoj kuci,po mogucnosti kod komsije
mamica papucarka wrote:Izgorise mi kolaci ja uopste ne znam kolace napravit ne znam kako to, kad mi slano super ide I to od gotovog tijesta
desava se bona svima prevari te rerna s koje strane ti obicno "zagori"? donje ili gornje? ja se svaki put "namucim" da se ustelim kad mjenjam rernu na koju sam navikla tako da suosjecam....a hurmasice pogotovo znaju biti zeznute za pecenje....ja znam da ih ja uvijek prvo pecem na (samom) dnu rerne i onda ih kad malo "uhvate" prebacim u sredinu....cim onu prvu (zlatnu) boju uhvate vadim